Dodaj do ulubionych

Wilanów: Autobus złamał się na zakręcie. O to c...

IP: *.dynamic.chello.pl 03.02.11, 23:12
Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • Gość: PO_tworek Wilanów: Autobus złamał się na zakręcie. O to c... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.11, 23:17
      Ten pan kierowca oblałby egzamin na prawo jazdy. Przepisy zabraniają przekraczania linii ciągłej i jeżdzenia po wysepkach.
      • Gość: anka To prawdziwy sukces bufetu godny prezentacji w GW IP: *.143.161.194.rev.kbt.pl 04.02.11, 00:14
        To prawdziwy sukces bufetu godny prezentacji w GW !

Buahahaha.

Jednak PO to nieroby. Motłochowi pokazują sukces autobusu zawracającego na ulicy a po cichu rąbią wyborców w dupcie sprzedając kolesiom SPEC.
        • Gość: x Re: To prawdziwy sukces bufetu godny prezentacji IP: 217.33.154.* 04.02.11, 08:19
          co tam że PO nic nie ma wspólnego z tym artykułem, warto sobie pochlapać jęzorem, nie?
          • Gość: anka Re: To prawdziwy sukces bufetu godny prezentacji IP: *.143.161.194.rev.kbt.pl 04.02.11, 08:25
            Jak to nie ma? Oczywiście, że ma. Artykuł wychwala kolejne 'sukcesy' warszawskiego bufetu.
            Skoro nie widać tych sukcesów na ulicach to przynajmniej udało się warszawskiej PO doprowadzić do zawrócenia autobusu na pętli. To jest dopiero sukces! Warto głosować na HGW! :))
            • Gość: jood Re: To prawdziwy sukces bufetu godny prezentacji IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.02.11, 14:18
              Dziecko, jak nie masz nic do powiedzenia, to po prostu się nie odzywaj.
              • Gość: anka Re: To prawdziwy sukces bufetu godny prezentacji IP: *.143.161.194.rev.kbt.pl 04.02.11, 14:58
                A Ty dzisiaj znowu siedzisz w robocie w urzędzie miasta i zamiast pracować komentujesz na forach internetowych?
                • Gość: mm Re: To prawdziwy sukces bufetu godny prezentacji IP: *.acn.waw.pl 04.02.11, 23:02
                  Pieniadze na tramwaj byly. W calosci zostaly wlozone w stadion.
                  Teraz ludzie beda przez dwadziescia lat tluc sie do miasta z przesiadkami.
            • dz0nu Re: To prawdziwy sukces bufetu godny prezentacji 04.02.11, 14:48
              ale durna jesteś !!!
              • Gość: anka Re: To prawdziwy sukces bufetu godny prezentacji IP: *.143.161.194.rev.kbt.pl 04.02.11, 14:59
                Uwierz mi, że mimo wszystko dzieli mnie przepaść od wyborców głosujących na bufet i przekręciarzy z PO :)
        • Gość: szał Re: To prawdziwy sukces bufetu godny prezentacji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.11, 16:11
          Ooo... tropiciel grubych afer się znalazł.Z Blokowego Komitetu Pościgowego
      • Gość: egzaminator Re: Wilanów: Autobus złamał się na zakręcie. O to IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.11, 12:45
        niestety- ZTM stoi wyżej niż przepisy PORD i zmusza podwykonawców do takich zachowań. Zapewne działa w stanie wyższej konieczności. Zresztą, podobno w kabinie kierowcy znajdowały się osoby trzecie, a dyżurny dyspozytor w systemie łączności słyszał słowa "jak nie zawrócimy, to się wkurzy"...
    • Gość: la. Wilanów: Autobus złamał się na zakręcie. O to c... IP: *.escom.net.pl 03.02.11, 23:34
      Ech, jeździłem 14-tką do Wilanowa... jeździłem.
      Co prawda nie Sobieskiego, a Czerniakowską, ale było. I komu to przeszkadzało...
      • Gość: sram_na _was co mnie obchodzi ta wiocha napływowa??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.11, 23:44
        a może ruta się przeprowadza? albo jakiś urzędasach z wiochy tam już koczuje? no tak to trzeba dać autobus w te pędy
        • Gość: a. Re: co mnie obchodzi ta wiocha napływowa??? IP: *.u.itsa.pl 04.02.11, 13:18
          Chyba Cie jednak obchodzi, skoro klikasz i jeszcze płodzisz te żenujace komentarze.
          Na frustrację, siłownię polecam.
      • zstrucki Re: Wilanów: Autobus złamał się na zakręcie. O to 04.02.11, 07:17
        Odtworzenie linii tramwajowej do Wilanowa jest planowane, ale na bardzo daleką przyszłość. Jej likwidacja to chyba jedna z najgłupszych rzeczy, jakie zrobiono w ostatnim półwieczu w Warszawie.
        A tytuł, jak już ktoś zauważył, zupełnie bez sensu. Szacunek do czytelnika chyba stopniowo odparowuje.
    • scibor3 Wilanów: Autobus złamał się na zakręcie. O to c... 04.02.11, 00:20
      Ja proponuję aby tam dojeżdżał autobus PKS. Mieszkańcy poczują się jak u siebie w domu. Drodzy rodacy, bądźmy trochę gościnniejsi dla rodaków z prowincji. ;-)
      • Gość: niewarsiawianka Re: Wilanów: Autobus złamał się na zakręcie. O to IP: *.ptim.net.pl 04.02.11, 00:50
        niewarsiawianka zarabiająca w warsiawie powiada wam:
        kaaaarwa :D Warsiawiaki to jednak buce som panie. Po takich wpisach ich poznacie
        • Gość: Warszawiak Re: Wilanów: Autobus złamał się na zakręcie. O to IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.11, 01:43
          Nie podobają Ci się Warszawiacy? My tutaj nikogo nie trzymamy siłą. Bądź tam Młoda Damo, gdzie ludzie wydają Ci się życzliwsi.
          • Gość: Bruxa Warszawka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.11, 09:47
            A jaśnie państwo w Warszawce będzie brukiew wcinać, bez podatków zostawianych przez firmy, które pracowników poszukają na prowincji :)
            Ktoś na te wasze nowe ulice i stadiony pracuje, misiaczki.
            • Gość: Xman2 Re: Warszawka IP: *.ipartners.pl 04.02.11, 09:56
              to sie sprezaj w tej pracy, bo 15lat temu drog bylo dosyc...
          • jkdab @warszawiak w 4 literach mam taką warszawę 04.02.11, 13:33
            czyli przaśno buraczaną, którą ty reprezentujesz.

PS. A i jeszcze jedno - jestem z Warszawy
        • Gość: gość @niewarsiawianka IP: *.ptim.net.pl 04.02.11, 10:52
          i czym się bladzio chwalisz? Tu pracujesz,tu płać podatki szumowino.
          • jkdab Re: @gość bo ci żyłka pier.... pęknie 04.02.11, 13:35
        • jakbukda Wciągaj drabinę!!! 04.02.11, 11:12
          Z tego co sam obserwuję, to najmniej gościnni i najbardziej narzekający na przyjezdnych i tłok na drogach są "warszawiacy" (pomijając, że wciąż poprawiają na formę "Warszawianie"), którzy jeszcze dobrze pamiętają z młodych lat rodzime łąki, łany zbóż i zagony kartofli.
          Oni sie wbili do miasta i za sobą zatrzaskują drzwi, żeby się konkurencja nie pchała.

Jak mi kiedyś powiedział kolega, który się w stolicy osiedlił: "Zawsze będzie w nas kompleks prowincji i przez to będziemy bardziej warszawscy, niż wy, bo wam nie zalezy, żeby się przed kimś chwalić jak wam dobrze w stolicy się powodzi. Jesteście u siebie."
          I miał rację - sam stał w korkach, które ja omijałem. Znał parę centrów handlowych, a my dobre sklepy, parę modnych knajp w centrum, a my zajebiste miejscówki w całym mieście.

Nie mam nic przeciw napływowi ludzi do Warszawy. Sprzeciwiam się natomiast temu, że napływają, a twierdzą, że nie są u siebie i nie lubią Warszawy. Może by tak poznać ją trochę na własną rękę albo przez tutejszych znajomych, my nie gryziemy obcych.
          Kłopot taki, że coraz trudniej znaleźć w Warszawie rodowitego Warszawiaka wśród współpracowników :)
      • d1ler Re: Wilanów: Autobus złamał się na zakręcie. O to 04.02.11, 06:26
        A ja, jako rodowity mieszkaniec Warszawy proponuję, żeby z tego PKS-u skorzystały takie buraki jak Ty i wyjechały tam, gdzie ich miejsce. Nikt nie robi takiej "wiochy", jak podobne Tobie lebiegi.
      • Gość: stefaneq Re: Wilanów: Autobus złamał się na zakręcie. O to IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.11, 10:16
        Jestem warszawiakiem od pokoleń. Babcia moja walczyła w Powstaniu. A ja mieszkam w miasteczku wilanów i nie życze sobie tego typu komentarzy od pseudoprawdziwych warszawiaków.
        • jakbukda Jak mawiał dziadek... 04.02.11, 11:15
          Wyrwiesz chama ze wsi, a wsi z chama nie wyrwiesz.
    • joseph.007 Wilanów: Autobus złamał się na zakręcie. O to c... 04.02.11, 06:39
      Kiedy tylko kolejne katastroficzne tytuły w GW powoli przestają mnie zaskakiwać, zawsze zdarzy się coś co znów wyżej podniesie poprzeczkę - dziś jest to tytuł: Autobus złamał się na zakręcie, opatrujący artykuł mówiący o tym, że autobus nie złamał się na zakręcie :D.
      • Gość: gośćó Re: Wilanów: Autobus złamał się na zakręcie. O to IP: *.home.aster.pl 04.02.11, 10:09
        Czepiasz się motoryzacyjnego żargonu (poniekąd słusznie), czy po prostu nie znasz takiego określenia?
        • joseph.007 Re: Wilanów: Autobus złamał się na zakręcie. O to 04.02.11, 13:40
          Niestety najwyraźniej to drugie :) Co to znaczy?
        • dorsai68 Re: Wilanów: Autobus złamał się na zakręcie. O to 04.02.11, 14:11
          Gość portalu: gośćó napisał(a):

> Czepiasz się motoryzacyjnego żargonu (poniekąd słusznie), czy po prostu nie zna
          > sz takiego określenia?

Wiesz, "złamać" można przegubowca, samochód z przyczepą, czy ciągnik siodłowy z naczepą. Jak złamał się na zakręcie jednobryłowy autobus, a mimo to nadal jest dwuśladem, to faktycznie tajemnica wymagająca wyjaśnienia.
    • Gość: freeman Wilanów: Autobus złamał się na zakręcie. O to c... IP: *.dynamic.chello.pl 04.02.11, 06:40
      Ciekawe czy chociaż toitoikę dla kierowcy postawią. Uwielbiam zadupiaszcze pętle na których nie ma dla kierowcy nic ani miejsca gdzie można cokolwiek kupić ani iść do toalety . Ale nas klientt nas pann jak to było w kabarecie. Kierowca buraczany niech sobie radzi.
      • Gość: aron Re: Wilanów: Autobus złamał się na zakręcie. O to IP: *.paradowski.pl 04.02.11, 07:13
        na Kabatach tez 99% to wichura, tam tez powinien jezdzic PKS. A ZTM na Pragie, Brodno, Grochow itp.
      • rydzyk_fizyk Re: Wilanów: Autobus złamał się na zakręcie. O to 04.02.11, 12:59
        Ciekawe czy chociaż toitoikę dla kierowcy postawią.

Wtedy będzie można dać tytuł "Kierowca złamał się na pętli. O to chodziło" :)
      • Gość: Krzychu Re: Wilanów: Autobus złamał się na zakręcie. O to IP: *.toya.net.pl 05.02.11, 09:32
        A po co - niech kierowcy dalej sikają do osłony przegubu, jak w ikarusach.
        Ciekawe, czy klocki też tam stawiali?
    • Gość: pietrek nie długie i rzadko, a krótsze i często! IP: *.acn.waw.pl 04.02.11, 08:14
      zupełnie nie rozumiem dlaczego my Polacy, w tym warszawiacy, zawsze chcemy inaczej niż w cywilizowanych miastach. wystarczy pojechać do Berlina i zobaczyć jak szybko, często (5 - 10 min) poruszają się tam małe, piętrowe autobusy!
    • nessuno Genialne posunięcie 04.02.11, 08:25
      Napływ mieszkający bez meldunku,a więc płacący podatki w swoich Pipidówach,a miasto zamierza im jeszcze linię autobusową uruchomić.MW to wiadomo,napływowy motłoch,ale wierny elektorat bufeciarni.Brawo,brawo.
    • Gość: wigand 519 do Powsina!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.11, 08:43
      łapska urzedasow precz od zmiany linii 519, to jedyne zrodlo kounikacji powsina i okolic z warszawa.. minn. dojezdzajaca mlodziez do szkol, co za idiota CHCE NOWA LINIE AUTOBUSOWA TWORZYC ZEBY JEZDZILA DO POWSINA, TO MIALOBY BYC TANIEJ????????/
      • Gość: mk Re: 519 do Powsina!!! IP: *.elartnet.pl 04.02.11, 09:28
        Jest zresztą prostszy sposób na kompleksy urzędasów ZTM - wystarczy po śladzie 519 puścić 419 ale tylko do Wilanowa (w weekendy do Powsina). Wtedy rozkład 519 można dopasować do faktycznego zagęszczenia. Ale za to nie będzie premii i nagrody kwartalnej od HGW - bo to żadna zmiana tylko ułatwienie więc się nie należy.
        PS. I to ma być promowanie zbiorkomu ? Jak mam z Sadyby jechać do Powsina z przesiadką to wybiorę SAMOCHÓD (nie dość że dłużej to jeszcze drożej - biletem okresowym nie jestem zainteresowany)
    • tom_aszek "... na ciasnej, == prowizorycznej == pętli" 04.02.11, 09:23
      Te prowizorki nas dobiją. Prowizoryczny Dworzec Gdański stał 40 lat nim spłonął od farelki. Żadnych prowizorek! Trzeba było wcześniej myśleć o zrobieniu normalnej pętli autobusowej!
      A gdyby (jakimś cudem) udało się zbudować tam tę linię tramwajową, to w którym miejscu byłaby pętla? czy może tramwaje mają zawracać też prowizorycznie - przez ciągłą linię? :)
    • Gość: Mieszkanka Powsina Kolejne wyjaśnienie czemu chcą zabrać 519 z Powsin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.11, 09:33
      gdy dzwoniłam do ZTM-u usłyszałam że zmiana polegająca na tym, że zabierze się z Powsina jedyne połączenie z Centrum czyli 519, a zostawi nędzne połączenie z metrem (dojazd poza godz. szczytu 23 minuty!) to będzie to zmiana NA LEPSZE! Ponoć w ten sposób uzyskamy "świetne" połączenie z resztą miasta. To ja się teraz pytam czym mieszkańcy Powsina różnią się od mieszkańców Miasteczka Wilanów, że ci pierwsi "zyskają" na połączeniu z metrem, a ci drudzy muszą mieć 519 ponieważ w odniesieniu do połączenia z metrem Wilanowska "mieszkańcy chwalą sobie to połączenie, ale narzekają, że w godzinach szczytu tracą sporo czasu w korkach przed skrzyżowaniami z Doliną Służewiecką i Puławską"???
      To jest ewidentna dyskryminacja ludzi którzy od dziesięcioleci mieszkają w Powsinie, od prawie 20 lat mają połączenie z Centrum. Przykre :( W dodatku na początku jakieś ściemnianie - czemu nikt w ZTM nie miał odwagi od razu powiedzieć - zabieramy z Powsina żeby dać Miasteczku Wilanów, tylko załanialiście się swoimi "pomiarami". Teraz już rozumiem Panów tekst o "wyjątkowej determinacji ZTM w kwestii 519 w Powsinie". Oj, będzie wielki wstyd jak się okaże czyja rodzina zamieszkała właśnie w MW...
      • Gość: niezłośliwy;) Re: Kolejne wyjaśnienie czemu chcą zabrać 519 z P IP: *.ip.netia.com.pl 04.02.11, 10:04
        Gość portalu: Mieszkanka Powsina napisał(a):

> pytam czym mieszkańcy Powsina różnią się od mieszkańców Miasteczka Wila
        > nów

Miasteczko Wilanów to zagłębie wyborcze bufetu:) To chyba jedyna sensowna odpowiedź.
        • Gość: Mieszkanka Powsina Re: Kolejne wyjaśnienie czemu chcą zabrać 519 z P IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.11, 10:54
          Pewnie jest jak piszesz, ale gdy rozmawiałam w ZTM z człowiekiem odpowiedzialnym za wprowadzenie zmian w stylu - zabieranie 519 z Powsina - nie przemawiał do niego argument, że autobus do metra Wilanowska poza szczytem jedzie z Powsina 23 minuty a w szczycie utyka w niemiłosiernych korkach. Wręcz wmawiał mi, że tam nie ma korków. Nagle okazuje się że autobus jadący do metra z MW jednak stoi w tym miejscu w korkach...
          Rozumiem, że większy elektorat, ale moim skromnym zdaniem choć w minimalny sposób wypadałoby być konsekwentnym zajmując stanowisko dyrektorskie... ale co tam moje zdanie... w końcu jestem z Powsina...
    • Gość: alekwisnia Błąd na wideo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.11, 09:50
      W podpisie do wideo jest błąd - ani nie jest to najdłuższy autobus (15m, a jeżdżą też 18m) ani o najmniejszym promieniu skrętu (tym może się pochwalić malutki Urbino 8,6), wręcz przeciwnie - o największym.
      Pozdrawiam
      • Gość: mzb Re: Błąd na wideo IP: *.128.14.218.static.crowley.pl 04.02.11, 12:26
        A czy w Warszawie naprawdę nie ma miejsc gdzie 15 metrowy autobus skręca w ciaśniejszym łuku?
        • dorsai68 Praw fizyki pan nie zmienisz ;-) 04.02.11, 14:16
          Wg danych producenta Urbino 15 ma promień skrętu 24m, przegubowe U18 23m.
    • Gość: Mieszkaniec 130, E-2 IP: *.bpwola.waw.pl.do.tpnet.pl 04.02.11, 10:24
      Proponuję skierowanie do Miasteczka Wilanów linii 130 oraz/albo E-2. Zrówno 130, jak i E-2, pomiędzy pętlą Wilanów a Instytutem Neurologii nie wożą zbyt wielu pasażerów, więc skierowanie ich do MW nie byłoby zbyt bardzo odczuwalne dla pasażerów, którzy z pętli Wilanów mieliby jeszcze wiele innych linii do wyboru. Pozdrawiam
      • Gość: Piotr z Wilanowa Re: 130, E-2 IP: *.rev.snt.net.pl 04.02.11, 12:54
        Dokładnie, 130, 130 na Nowy Wilanów, ręce precz od 117 i 519.
        • martica dokladnie tak, nie tykac 117 i 519! 04.02.11, 15:22
          jak w temacie

Gość portalu: Piotr z Wilanowa napisał(a):

> Dokładnie, 130, 130 na Nowy Wilanów, ręce precz od 117 i 519.
    • Gość: przechodzień Dobry pretekst żeby odkupić od dewelopera IP: *.krawarkon.pl 04.02.11, 10:40
      pół metra chodnika za 3 miliardy złotych
    • Gość: pasażer 0860 Wilanów: Autobus złamał się na zakręcie. O to c... IP: *.ip.netia.com.pl 04.02.11, 11:51
      Darmozjad - złodziej Ruta zamiast obserwować czy autobus się "łamie" sam by się złamał i odszedł od koryta z którego non stop kradnie. Jest p. panie Ruta bez ambicji, złodziejem okradającym podatników - pasażerów.
    • Gość: abc Połączcie MW z Ursynowem IP: *.146.83.215.nat.umts.dynamic.eranet.pl 04.02.11, 13:02
      Zamiast ciągnąć tramwaj na Wilanów za kilkaset milionów złotych wystarczy za kilka/kilkanaście milionów zbudować drogę łączącą MW z Ursynowem. Autobus dowoziłby ludzi z MW do Metra Imielin w kilka (max 10) minut.
      • Gość: mzb Re: Połączcie MW z Ursynowem IP: *.128.14.218.static.crowley.pl 04.02.11, 13:16
        Bo metro ma nieograniczoną przepustowość, tak?
        • Gość: abc Re: Połączcie MW z Ursynowem IP: *.opera-mini.net 04.02.11, 13:24
          Sporo ludzi i tak już jeździ metrem, ale z Wilanowskiej, więc czemu za śmieszne w skali budżetu miasta pieniądze nie ułatwić im życia?
    • Gość: chris Wilanów: Autobus złamał się na zakręcie. O to c... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.11, 13:58
      Mam nadzieję, że puszczą tam 116
      • Gość: Aneta Re: Wilanów: Autobus złamał się na zakręcie. O to IP: *.aster.pl 04.02.11, 15:21
        Przywrócić stary kultowy numer 416 i zrobić linię MW-Pl. Piłsudskiego. Po co do Miasteczka połączenie praktycznie dublujące się z już istniejącym (217+ metro na Marszałkowską) i 519 na Marszałkowską? A na Trakcie Królewskim autobusy są w szczycie bardzo zatłoczone. A 519 fakt, jeździ pustawe do Powsina ale mógłby tam jeździć co drugi kurs tej linii, a co drugi do Wilanowa.
    • martica Oddac 117!!! 04.02.11, 15:12
      albo puscic ta idiotyczna nowa linie przez Sluzewiec przemyslowy? czemu wszyscy musza sie podporzadkowac mieszkancow nowowybudowanych osiedli, gdzie 90% ludzi jezdzi samochodami (!) a zabieracie 117 ze satrszej czesci miasta? Poza tym nie wiem czy wiecie w ZTM ale sposo osob z Miasteczka Wilanow pracuje na Sluzewcu i ci bez samochodow wciaz nie maja tam jak dojechac bezposrednio - czemu nikt nie pomyslala ze zamiast tworzyc im nowa linie wystarczy pociagnac 117 od nich i skonczyc ja na centrum jak sie bedzie korkowac na Goclawiu. Sluzeweic Przemyslowy to tragedia komunuikacyjna w godzinach szczytu szczegolnie po tych kretynskich remontach wymyslonych przez HGW bez wczesniejszego wypedzenia 300 kalek ze Switu. 117 omijal Rzymowskiego i jechal Walbrzyska - zawsze byl w nim full ludzi. Co wam szkodzil ten autobus?
    • Gość: qwer Wilanów: Autobus złamał się na zakręcie. O to c... IP: *.nat.student.pw.edu.pl 04.02.11, 15:14
      Złamał się w pół! Wybuchł! Horror! Dramat! Armageddon!

Czy gazeta.pl to ma być serwis informacyjny czy internetowe wydanie Faktu? Tytuł wiadomości sugeruje zupełnie co innego niż opisuje to jej treść, a oglądając to co czasem trafia na główną coraz częściej mam wrażenie, że przez pomyłkę wszedłem na wp.
      • jkdab Czegoś zaczynam nie rozumieć 04.02.11, 17:37
        O Wam chodzi z tym "złamaniem"????
    • Gość: RzeczYpospolitej Wilanów: Autobus złamał się na zakręcie. O to c... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.11, 15:46
      Aj, aleja RzeczYpospolitej, panie redaktorze, RzeczYpospolitej, bo o kraj chodzi, a nie o gazetę "Rzeczpospolita".
      Mamy też formy:
      - z Rzecząpospolitą, o Rzeczypospolitej.
    • Gość: joker Wilanów: Autobus złamał się na zakręcie. O to c... IP: *.dynamic.chello.pl 04.02.11, 16:11
      Panu Rucie i innym mądralom z ZTM-u polecam zawrotkę linii 117 na Wilanowie takim autobusem i nie tylko zresztą takim, gdzie przez tyle lat kierowcy muszą łamać elementarne przepisy ruchu drogowego, a Panią HGW pytam gdzie się podziały te nocne bezpieczne autobusy z monitoringiem, które 5 lat temu tak głośno i dumnie w mediach przekazywała dla tych celów.
    • kyoden77 Wilanów: Autobus złamał się na zakręcie. O to c... 04.02.11, 16:14
      Kolejne wypociny spłodzone przez idiotę, który chyba myślał, ze ma do czynienia z gorszymi od siebie idiotami.
      "Autobus złamał się na zakręcie" - gdzie w artykule w treści jest o tym napisane???
      • jkdab Re: Wilanów: Autobus złamał się na zakręcie. O to 04.02.11, 23:52
        szukaj a znajdziesz
    • 0ffka Wilanów: Autobus złamał się na zakręcie. O to c... 04.02.11, 17:44
      kosmiczna wiocha!
      • jkdab o sobie mówisz???? 04.02.11, 23:51
      • kyoden77 Re: Wilanów: Autobus złamał się na zakręcie. O to 06.02.11, 18:36
        0ffka napisała:

> kosmiczna wiocha!

No i tyle... Dwa słowa napisało, nie wiadomo do czego nawiązujące, ale zaistniało. Jak g...o w lesie...
    • czyczydwa Wilanów: Autobus złamał się na zakręcie. O to c... 04.02.11, 18:18
      Ten tekst i ta historia mają duże szanse na tytuł największego debilizmu roku. Oto dyrektor ZTM i burmistrz dzielnicy w asyście dziennikarzy (?!) sprawdzaja czy autobus zrobi kółko. Myślę, ze średnio uzdolniony uczeń gimnazjum mając parametry ronda i autobusu odpowiedziałby na to pytanie. A empirycznie - na petli Wilanów gdzie codziennie autobusy 117 skręcają niezgodnie z przepisami ze środkowego pasa pod kątem 180 stopni.
      • jkdab @czyczydwa ty urastasz do debila roku 04.02.11, 23:48
        Z trzech powodów:
        1. Ten odcinek drogi jest wyłączony z normalnego ruchu kołowego. Moga tam tylko poruszać się pojazdy MZA oraz służby miejskie.
        2. Jest kilka tysięcy osób, dla których ta informacja jest wazna.
        3. A to są informacje lokalne, więc nie spodziewaj się tutaj newsów z Egiptu.
        • Gość: czyczydwa Re: @czyczydwa ty urastasz do debila roku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.11, 00:11
          Nie szkodzi że nie zrozumiałeś treści (dyrektor ZTM, burmistrz itp) - gorzej, że piszesz tutaj zamiast u siebie w ZTM, w jakiejś waszej gazetce zakładowej
          • jkdab Re: @czyczydwa ty urastasz do debila roku 05.02.11, 00:33
            A huk mnie to obchodzi kto tam był. Wazne że wreszcie ten fragment warszawy będzie miał normalna komunikacje miejską.
            Szkoda że ty sie przypierdzielasz do rzeczy, o których nie masz najmniejszego pojęcia.
          • jkdab Re: @czyczydwa ty urastasz do debila roku 05.02.11, 00:37
            I jeszcze jedno - jestem mieszkańcem tego miasta i rozumiem, że nie wszystkie informacje lokalne będą mnie interesowaly. Dlatego nie czytam "newsów" z Białoleki czy Środmieścia. Mam za to mieszkania na Mokotowie oraz w MW i to mnie zawsze interesuje.
            A ty polski frustracie??? Szczekaj sobie, szczekaj.
            • Gość: psychiatra na rzaie to wyglada ze ty powinnienes szczekac IP: *.acn.waw.pl 09.02.11, 23:42
              albo gdakac = bo IQ cos kiepsko
    • lukasz.1978 Prawie jak metro 04.02.11, 23:59
      Prawie jak metro! Ale niech się wilanowiaki nie martwią, prawdziwe metro już za 106 lat na Wilanów dociągną. Żyjcie zdrowo, to dozyjecie :)
      • jkdab Re: Prawie jak metro 05.02.11, 00:38
        A to co się tak grzejesz???
        Żal, że mieszkasz w tym robotniczym slamsie na Bielanach???? buhahahahahha
        • Gość: Z Bielan Re: Prawie jak metro IP: *.aster.pl 05.02.11, 21:59
          jkdab napisał:

> A to co się tak grzejesz???
          > Żal, że mieszkasz w tym robotniczym slamsie na Bielanach???? buhahahahahha

Hehe, porównaj ceny mieszkań na Starych Bielanach i w Wioseczce Wilanów:))
          • jkdab Re: Prawie jak metro 06.02.11, 00:09
            Buhahahahahahaha:) Przy Agorze czy Wrzeciono to centrum buhahahahahahaha:) chyba malej przestępczości:) nawet jakby mieli mi tam dopłacać, to bym nie zamieszkał:) buhahahahahhaa
            • kyoden77 Re: Prawie jak metro 06.02.11, 19:01
              ...w takim razie gó..o wiesz o Warszawie, bo w czasie gdy budowane były Bielany, na terenie Wilanowa na polach rosły buraki podlewane krowim łajnem. To taka dygresja w kwestii, która dzielnica bardziej miejska...
              • jkdab @kyoden77 upraszam o czytanie ze zrozumieniem 06.02.11, 21:35
                1. Czy ja napisałem, że Wilanów jest starszą dzielnicą Warszawy??? Wróć do tekstu źródłowego i jeszcze raz sprawdź odpowiedź. Bo to o czym piszesz nijak ma się do mojego postu i jest truizmem.
                2. Moje obiekcje Bielan nie dotyczą tego jak "wsiowe" są Bielany, ale tego jaka część społeczeństwa tego miasta tam mieszka. Niestety taki element mi nie odpowiada. Klimaty drobnej bandyterki czy ikony Bielan (Wolumen) mnie osobiście nie odpowiadają.
                • nessuno Re: @kyoden77 upraszam o czytanie ze zrozumieniem 11.02.11, 00:14
                  jkdab napisał:

>
                  > 2. Moje obiekcje Bielan nie dotyczą tego jak "wsiowe" są Bielany, ale tego jak
                  > a część społeczeństwa tego miasta tam mieszka. Niestety taki element mi nie odp
                  > owiada. Klimaty drobnej bandyterki czy ikony Bielan (Wolumen) mnie osobiście ni
                  > e odpowiadają.

łomatko,łojezu.A niedawno pewnie dymałeś do pekaesu przez pola,żeby do roboty dojechać,a dziś takie panisko.To,że mieszkasz w badziewnym MW nie świadczy o tym,że wiocha z ciebie wyszła.Nie wyszła i nie wyjdzie.I nie napinaj się tak z tą swoją dumą odnośnie posiadania mieszkania w Wioseczce Wilanów.W Warszawie jest wiele ciekawych lokalizacji i wiele znacznie ładniejszych osiedli,niż to kartonowe MW.
        • nessuno Re: Prawie jak metro 11.02.11, 00:23
          jkdab napisał:

> A to co się tak grzejesz???
          > Żal, że mieszkasz w tym robotniczym slamsie na Bielanach???? buhahahahahha

Lepsze te robotnicze slumsy na Bielanach od tego twojego korposzczurze slamsu w Wilanowie.Biedny chłopaku,widać że masz kompleksy,ale cierpliwości.Jak roboty nie stracisz i za 30 lat spłacisz ten swój apartmą i jeszcze uda ci się rodzinę założyć,to dopiero twoje potomstwo będzie bardziej warszawskie niż ty.Zakładając oczywiście,że nie popełnisz błędów wychowawczych,co raczej jest bardzo prawdopodobne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka