Gość: Wiolka ale będzie alkohol IP: *.dynamic.chello.pl 09.02.11, 17:58 Co to za oburzenie, że nie można pić alkoholu? Od lat nie zmieniamy ostrej ustawy anty narkotykowej, a oburzamy się o to, że nie można w miejscu publicznym napić się lampki wina? Hej! Skoro ja nie mogę sobie zapalić małego jointa przed podróżą, to czemu wy możecie sobie popijać wino? I to, i to narkotyk. Tak wszyscy krzyczą na narkotyki, że zło, same choroby, uzależnienia, a alkohol to co? Nie powoduje chorób, nie uzależnia? Hipokryzja. Nie mam nic przeciwko picia w miejscach publicznych, ale jako osoba niepijąca mam ochotę odurzać się czymś przyjemniejszym. Każdy ma prawo do wyboru. Odpowiedz Link Zgłoś
luni8 Re: ale będzie alkohol 10.02.11, 09:58 > Od lat nie zmieniamy ostrej ustawy anty narkotykowej, > a oburzamy się o to, że nie można w miejscu publicznym napić się lampki wina? Na ustawę antynarkotykową też się ludzie burzą ale momentalnie zostają wyzwani od narkomanów przez "rozsądną" większość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: promotor trzeźwośc Na osłodę alkohol?????? IP: *.lsanca.fios.verizon.net 09.02.11, 20:25 żeby było więcej kłótni, bijatyk, zboczonych uwag, debilizmu, chamstwa, złodziejstwa??? Przecież te wszystkie i inne podobne emocjonalne zboczenia myśli prawie zawsze towarzyszą konsumpcji alkoholu przez jednostki o prymitywnych umysłach... A przecie tak naprawdę powinno być jasne że tylko prymytiwy piją alkohol bo nie dają sobie rady z rzeczywistością na trzeźwo. Tak czy nie? Pierwszy prymityw to ksiądz który obala lamkę wińska co mszę bo tak mu chora teo - pato logiczna logia nakazuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Na osłodę alkohol?????? IP: 77.236.16.* 09.02.11, 21:20 Ustawę o Wychowaniu w Trzeźwości trzeba znowelizować Panie Prześluga... to są te "przepisy" :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CiepłyKamień Remont Dworca Centralnego: bez wind, ale będzie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.11, 21:32 hahaha....w Warszawie nie ma czegość takiego jak utrzymanie czystości... lepiej wydac miliardy na remont....niz codziennie 3 zlote na szmate....i 20 zl na reke za godzine sprzatania osobie odpowiedzialnej za czystosc.....w Niemczech i Czechach sprzatac to nie wstyd i godnie sie zarabia...a moglobyć czysto i pachnaco...ale to tylko w raju.... czemu tak trudno codziennie o cos dbac...kasa na remont sie znajdzie a zwykli pracownicy nie sa szanowani...moje obuzenie jest duze..bo za granica polacy cenieni sa za jakosc pracy a w polsce nie i kazdy to wie ... placi grosze wiec nie wymaga...rezultat to brud smród i oby tylko nie dotknąć... P.S. dobry gospodarz jest gospodarzem i u siebie i o swoje dba....panstwowe niczyje...lepiej roztrwonic...to nic ze tak naprawde robi sie krzywde wlasnym wnukom i dzieciom.....mam ideę...osoby na najwyższych stanowiskach przez jeden dzień w miesiącu powinny pracować na tym najniższym w danej jednostce. By mogly powiedziec dumnie "ten syf to moja robota"....założe się o jednego eurocenta że za 5 lat bedzie dworzec jeszcze brudniejszy .... Ciepły Kamień Odpowiedz Link Zgłoś
hetmanwiechu radzieckie schody ruchome zabytkiem? 10.02.11, 03:43 ja nie moge, czy oni chca zrobic ze schodow ruchomych zabytek i wpisac je do rejestru jako unikat na skale swiatowa? Ja nie moge! Wywalic to na zlom i wstawic nowe Otisa. A wogole co to za remont? Oni chyba tylko sciany maluja... Odpowiedz Link Zgłoś
mecenasa Alkohol jest wszedzie 10.02.11, 03:43 powinien byc na dworcu, jak wszedzie na swiecie. Jest to dochod dla kolejarzy, ktorzy sa niedofinansowani od lat. Potrzebne tez sa sklepy, uslugi, to wszystko w tym samym celu. A poza tym widzialem wiele gorszych i brudniejszych dworcow. Jezeli sa tylko male biliony, to trzeba wydac na najwazniejsze rzeczy, jak schody ruchome i transportery, a nie na marmury i ozdobki. Ta zaraza przyszla z USA, trzeba pokryc brudy pieknmi wykladzinami, a ze sie zawali nie nie nasza wina. Jest to dworzec i musi umozliwiac ludzion dotarcie do pociagow przez perony, windy, transportery.Po to zostal zbudowany. Odpowiedz Link Zgłoś
jb_n Remont Dworca Centralnego: bez wind, ale będzie... 10.02.11, 07:11 przecież to nie ma co sztukować tych schodów... one nie są złe, one są po prostu niestarannie eksploatowane, ja się zgadzam, że sworznie, łożyska, tuleje... ale nie wierzę, żeby zastosowano tam takie, jakich się nie produkuje masowo... a jak się coś zużyje to się nie sztukuje, tylko kupuje albo dorabia części do takich schodów, chyba nikt mi nie powie że te schody się psują całe na raz, z pewnością jest to kwestia tylko pojedynczych elementów - a przecież dokumentacja do nich jest... to nie jest samochód, że kupujesz i cię nie obchodzi co tam jest, a przecież elementy normalne się nie zmieniły, a obrabiarki stały się tańsze, więc w czym problem? to pan miecio w warsztacie sobie by z tym poradził... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LuriTuri Remont Dworca Centralnego: bez wind, ale będzie... IP: *.aster.pl 10.02.11, 08:05 "15 lat - tyle mniej więcej Centralny powinien "pociągnąć" po obecnym remoncie. - Później trzeba zdecydować - burzymy, czy wpisujemy do rejestru zabytków" Ten pan chyba nie wie, co mówi. Nie tak się remontuje zabytki. W Rzymie - Wiecznym Mieście są domy z różnych epok: średniowieczne nadbudowane na starożytnych ruinach, renesansowe, barokowe, secesyjne. Z zewnątrz wyglądają często nieciekawie - po prostu - stare rudery. W środku - nowoczesne windy obok starych marmurowych schodów, wszystkie potrzebne instalacje, elegancko, wygodnie. Proszę mi nie wmawiać, że na Dworcu Centralnym nie da się zainstalować nowych schodów ruchomych i wind, bo w to nie uwierzę. Wygląda mi to na szantaż: nic się nie da zrobić - trzeba zburzyć. Skandal. "Zabytek" w rozumieniu tego pana to niefunkcjonalna rudera o wartości sentymentalnej. Odpowiedz Link Zgłoś
krwe Remont Dworca Centralnego: bez wind, ale będzie... 10.02.11, 08:54 ten dworzec to jakaś makabra i absurd.wind nie ma !.pochylni dla walizek na kółkach nie ma ! ale są wszędzie schody i piwo będzie ! zapity i zdegenerowany zarząd tego kurnika jest. Odpowiedz Link Zgłoś
luni8 Re: Remont Dworca Centralnego: bez wind, ale będz 10.02.11, 10:00 > nie ma !.pochylni dla walizek na kółkach nie ma ! hmm, to na czym ja wczoraj wieczorem schodziłem z peronu?? Najwyraźniej to jedno piwko w pociągu tak mnie zwichrowało że nie odróżniłem pochylni od schodów. Odpowiedz Link Zgłoś
krwe Re: Remont Dworca Centralnego: bez wind, ale będz 10.02.11, 10:32 na tory schodziłeś, z tego peronu ? Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Czyżby pracownicy PKP byli na permanentnym kacu 10.02.11, 09:48 i piwko dostępne na Dworcu Centralnym jest im niezbędne do normalnego funkcjonowania? Odpowiedz Link Zgłoś
fumi-komi Re: Czyżby pracownicy PKP byli na permanentnym ka 10.02.11, 10:06 To bardziej dla pasażerów, aby łatwiej przyjmowali PKP-owską dzicz. --- Warszawa Okęcie, symaptia, poznam Odpowiedz Link Zgłoś
pindrals nieodpowiedni ludzie 10.02.11, 10:28 Ten pan od dworca już ostatnio obiecywał na hali głównej sale sportowe, a teraz dodał wódkę w tunelach. A dworzec? Schody ruchome, windy, poczekalnie, ułatwienia dla podróżnych. Po co to i komu? Ja się pytam - komu to potrzebne. :-( Odpowiedz Link Zgłoś