gaz.gaz.gaz.na.ulicach 27.04.04, 23:58 Garaz albo W garazu - ktos tam byl? :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
michamina Re: Klimatyczne knajpy pod naszym nosem. 28.04.04, 08:49 gaz.gaz.gaz.na.ulicach napisała: > Garaz albo W garazu - ktos tam byl? :) Ja tylko przechodziłam obok, a Ty byłas? Odpowiedz Link Zgłoś
gaz.gaz.gaz.na.ulicach Re: Klimatyczne knajpy pod naszym nosem. 28.04.04, 15:08 Ja nawet nie wiem, gdzie to jest. Widzialam tylko jakas bardzo dyskretna reklame i zapamietalam te wiele obiecujaca nazwe :) Odpowiedz Link Zgłoś
michamina Re: Klimatyczne knajpy pod naszym nosem. 02.05.04, 18:54 gaz.gaz.gaz.na.ulicach napisała: > Ja nawet nie wiem, gdzie to jest. Widzialam tylko jakas bardzo dyskretna > reklame i zapamietalam te wiele obiecujaca nazwe :) Moja sąsiadka tam bywa. To jest, o ile dobrze kojarzę, że to ta, gdzieś w domach za rogiem Nałęczowskiej i Sobieskiego. Trzeba sie tam poszwendać, to sie znajdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
michamina Zielna 02.05.04, 18:55 Bodaj na Zielnej (sprawdzę, kiedy tam będę znów przechodzić) jest mała kawiarenka z dwoma stolikami. Wygląda niezwykle klimatycznie, niestety przechodziłam tam oczywiście wtedy, kiedy była zamknięta. Więcej info, kiedy sprawdzę to dokładniej. Odpowiedz Link Zgłoś
create Re: Klimatyczne knajpy pod naszym nosem. 14.05.04, 19:05 nie pamiętam nazwy ulicy, ale chyba rzeczywiście Zielna. Mi osobiście średnio przypadła do gustu, ale trzeba przyznać że konkurencji niema. Zjeść można całkiem smacznie. Gdzie umieścilibyście knajpę w okolicy? Odpowiedz Link Zgłoś
gaz.gaz.gaz.na.ulicach Re: Klimatyczne knajpy pod naszym nosem. 14.05.04, 19:59 Dobre pytanie. Nie ma gdzie umiescic :( Lubie taki barek w Powsinku nad tym jeziorkiem po drugiej stronie Vogla, bo jest malowniczo polozony. Ale to nie jest knajpa. Odpowiedz Link Zgłoś
veterinario Re: Klimatyczne knajpy pod naszym nosem. 19.05.04, 11:58 Na Vogla...hmm ja osobiście jej nie polecam bo mam złe wrażenia.Generalnie chodzi o higienę przygotowywania potraw.Jeśli natomiast macie na myśli piwko to raczej w porządku ponieważ higieniczny ma tu być kufel-czysty bez zamazań itp. Ja polecam pizzę w sąsiedztwie Star Marketu.Można tam również zamówić kluseczki itp. Jeśli chodzi o ten Garaż Cafe to mieści się on przy ulicy Pastewnej.Kiedyś niedaleko od Garażu można było kupić pyszne ciasta a jeszcze kawałek dalej mieścił się sklep ekologiczny całkiem nieźle zaopatrzony<dokładniej przy ul.Resorowej>.Jest tam również butik z teoretycznie niskimi cenami ale sama go nie polecam bo jak dla mnie te ceny wcale nie są takie małe.Np.sweterek kosztowal 600 zł. :-) A właśnie Garaż Cafe ma swoją stronę w internecie. POZDRAWIAM www.garaz-cafe.waw.pl/adres.htm Odpowiedz Link Zgłoś
michamina Re: Klimatyczne knajpy pod naszym nosem. 19.05.04, 12:47 veterinario napisała: > A właśnie Garaż Cafe ma swoją stronę w internecie. > POZDRAWIAM > www.garaz-cafe.waw.pl/adres.htm Hmmm.. obejrzałam sobie menu, co mnie zdemotywowało do wizyty tam, bo prawie nie ma wegetariańskich dań głównych, a i te co są, są kiepsko wegetariańskie (niektórzy unikają serów podpuszczkowych z niewiadomym rodzajem podpuszczki). Odpowiedz Link Zgłoś
narysuj.mi.baranka Re: Klimatyczne knajpy pod naszym nosem. 19.05.04, 13:14 W menu troche za malo dan wege, ale najbardziej to odrzucil mnie wystroj wnetrza. Myslalam, ze knajpa jest undergroundowa, urzadzona stylowo. W kazdym razie na forum 'Restauracje' rozpisalam poszukiwanie fajnych knajp w naszej okolicy. Kojarze tylko Bulgara, Lotos i Blue Cactus:) W Benjaminie podobno jest pralnia brudnych pieniedzy. Odpowiedz Link Zgłoś
michamina Re: Klimatyczne knajpy pod naszym nosem. 19.05.04, 13:46 narysuj.mi.baranka napisała: > W kazdym razie na forum 'Restauracje' rozpisalam poszukiwanie fajnych knajp w > naszej okolicy. Kojarze tylko Bulgara, Lotos i Blue Cactus:) > W Benjaminie podobno jest pralnia brudnych pieniedzy. W Bestmolu jest Japończyk suszi, San Marzano, Czibo z przepysznymi tortami z Misianki, oraz Kofe Hewen (wybaczcie, ostatnio mam manię spolszczania pisowni ;)) Na Bonifacego róg Powsińskiej na rogu naprzeciwko Pizzy Hut jest mała knajpa, w której nigdy nikogo nie ma - to chyba ten Benjamin. Twierdzą, że utrzymują sie z lanczowców, ale nie chce mi się w to wierzyć. Byłam tam kiedyś, jest w miarę sympatycznie. Też trochę za mało dań wegetariańskich. Na Augustówce jest takie osiedle apartamentowców do wynajęcia - tam też jest knajpa, dosyć fajna. Ostatnio widziałam pizzerię na Powsińskiej z okien autobusu, jeszcze za ITI. Ciekawe, jak tam jest. Oprócz tego jest zmieniająca nazwy pizzeria na Gołkowskiej, z której bardzo lubię zamawiać do domu. Mają bardzo smaczną pizzę cztery sery oraz wegetariańską - więcej nie próbowałam. Telefon chyba 851-08- 88, ale głowy nie daję ;) No i w Panoramie musi są jakieś knajpy - na pewno w podziemiach pizzeria + inne dania włoskie, smaczne. Odpowiedz Link Zgłoś
narysuj.mi.baranka Dokladnie na przeciwko KFC przy oddziale PKO... 19.05.04, 14:02 ... przesympatyczna, romantyczna pijalnia wytwornych kaw i herbat, jako dodatek do milego sklepiku z herbata:) Odpowiedz Link Zgłoś
pacio Re: Klimatyczne knajpy pod naszym nosem. 19.05.04, 14:06 niestety, nasza część mokotowa jest uboga w knajpy. osobiście pełzam do knajpy w Powsinie karczmy zapłotek. przy trasie rowerowej do kabat. jedna z nielicznych knajp gdzie można się napić Pilsnera Urq z kranu i czasami Paulinera. Zarełko dobre i konkretne, choć z ceną pieczonego kartofla wyjechali w kosmos. zdecydowana wada knajpy to godziny otwarcia. do 22 z powodu bliskości osiedla patio. a w wilanowie straszy Hetmańska, kuźnia, coś jescze i knajpa pani prezydentowej Jolanty. drogo jak diabli Odpowiedz Link Zgłoś
veterinario Re: Klimatyczne knajpy pod naszym nosem. 19.05.04, 19:04 Wlasnie ile kosztuje taka przyjemnośc herbaciana? Odpowiedz Link Zgłoś
gaz.gaz.gaz.na.ulicach Re: Klimatyczne knajpy pod naszym nosem. 19.05.04, 20:21 Nie pamietam. 10 dkg specjalnej harbaty potrafi kosztowac od 10 zl do 25 zl bodajze. Ale sa nieporownywalne z tym co w zwyklych sklepach sie sprzedaje. Dla mnie smak herbaty jest wazny. A poza tym jest to po prostu mily zakatek. Odpowiedz Link Zgłoś
gonia.pk Re: Klimatyczne knajpy pod naszym nosem. 27.05.04, 22:38 Na Zielonej przy szkole 103 jest maly sklepik-kawiarienka Spizarnia. Mozna zrobic zakupy i napic sie dobrej kaw lub herbaty w bardzo sympatycznej atmosferze. Odpowiedz Link Zgłoś
michamina Re: Klimatyczne knajpy pod naszym nosem. 28.05.04, 11:03 gonia.pk napisała: > Na Zielonej przy szkole 103 jest maly sklepik-kawiarienka Spizarnia. Mozna > zrobic zakupy i napic sie dobrej kaw lub herbaty w bardzo sympatycznej > atmosferze. No właśnie tam chciałam się wybrać, ale cos mi się od dłuzszego czasu nie składa... Na razie oglądałam sobie ten lokal od zewnątrz, kiedy już był zamkniety. Odpowiedz Link Zgłoś
porcelanowy_jasiek Re: Klimatyczne knajpy pod naszym nosem. 03.07.04, 21:07 jezeli chodzi o garaz to zarcie mieli w kazdym badz razie kapitalne.. z tych zdjec na ich stronie widac ze troche sie zmienilo.. chodzilam tam na browar jak tylko otworzyli...pozniej zmienilo sie w 'restauracje' ale z tego co ja wiem zjesc mozna calkiem smacznie tak samo smacznie mozna zjesc pizze (juz wspomniana ) w primavera czy jak to sie teraz nazywa to na przeciw hamanna Odpowiedz Link Zgłoś
monik_es Re: Klimatyczne knajpy pod naszym nosem. 03.07.04, 22:37 bylam ostatnio w Garazu...jak dla mnie bardzo sympatycznie...a kawa byla podana w takim smiesznym, skosnym kubku, do tego byla bardzo dobra... Stoliki sa jeszcze na wewnetrzym mikrotarasie, tak jakby w ogrodku... Wystroj wg mnie, tez ciekawy:] pozdrawiam:] Odpowiedz Link Zgłoś
dropoflight Re: Klimatyczne knajpy pod naszym nosem. 04.07.04, 20:24 Nikt nic nie pisze o 'Wielkim Chińskim Smoku' na skrzyżowaniu Sobieskiego i Nałęczowskiej. Ta knajpa jest jak duch - niby jest, a jakby jej nie było - nie widać, żeby ktoś do niej wchodził, nie reklamuje się, gdy raz tam zajrzałem, było zupełnie pusto. Dają tam w ogóle coś zjadliwego czy to taka dyskretna pralnia? Odpowiedz Link Zgłoś
narysuj.mi.baranka Re: Klimatyczne knajpy pod naszym nosem. 04.07.04, 20:30 Ja z daleka czuje, ze to pralnia:) Podobnie jak "Benjamin" na rogu Bonifacego i Powsinskiej:) Odpowiedz Link Zgłoś
monik_es Re: Klimatyczne knajpy pod naszym nosem. 05.07.04, 08:32 Może i pralnia, ale smacznie jesc daja;] Od czasu do czasu chodzimy tam na rodzinne obiadki, jest bardzo sympatycznie, nigdy całkiem pusto, wiec chyba do Benjamina troche mu brakuje;] Ja nie mam zastrzezen:] Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
lagier Re: Klimatyczne knajpy pod naszym nosem. 06.07.04, 16:52 Czy mi sie wydaje, czy ostatnio "Smok" wprowadzil dania sushi??? Odpowiedz Link Zgłoś
monik_es Re: Klimatyczne knajpy pod naszym nosem. 07.07.04, 10:45 lagier napisał: >> Czy mi sie wydaje, czy ostatnio "Smok" wprowadzil dania sushi??? << W sumie od poczatku, kiedy zaczelismy tam chodzic, to juz byly takie dania, wiec nie sklonilabym sie ku temu 'ostatnio':] Odpowiedz Link Zgłoś
cintus Re: Klimatyczne knajpy pod naszym nosem. 06.07.04, 18:15 Ja w knajpach nie jadam, najczęsciej w domu i w stołówce w Zespole Szkół Integracyjnych - bardzo bardzo nie polecam sam syf, obiad za 4 zł! :P A jak już jadam dobrze to uwielbiam Primaverę/La Piantę czy jakoś na Gołkowskiej - ekstra pizze i spaghetti, po za tym jeszcze wilanowski Mac. ;) A już naprawdę dobrze to było raz w Kużni Królewskiej - Wilanów. Odpowiedz Link Zgłoś
agus7 Re: Klimatyczne knajpy pod naszym nosem. 07.07.04, 14:54 nie jest moze bardzo klimatyczna, ale odkrylam ja niedawno i polubilam - FRATELLI PIZZA I KLUCHY na rogu Sobieskiego i Naleczowskiej, w tym samym budynku co b.Star Market, Chinski Wielki Smok i Instytut Zdrowia i Urody. Bardzo smakuje mi ich pizza (ceny do 25 zl, a calej nie dalabym rady zjesc :), dobre sa tez salatki (nicejska! moja nowa milosc kulinarna) i piwo za 6pln. Odpowiedz Link Zgłoś
monik_es Re: Klimatyczne knajpy pod naszym nosem. 07.07.04, 22:16 popieram:]! Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
luucas Re: Klimatyczne knajpy pod naszym nosem. 09.07.04, 01:27 Czesc, na wstepie chcialem sie przywitac, bo to moj pierwszy post tutaj... Witam zatem :) Co do "Fratelli": wybieram sie od dluzszego czasu. ale jakos nie moge dotrzec.. Czy jest z nimi jakis kontakt (WWW, telefon)? Odpowiedz Link Zgłoś
agus7 Re: Klimatyczne knajpy pod naszym nosem. 09.07.04, 08:16 witaj luucas, na temat Fratelli w sieci znalazlam tylko to fratelli.pora.pl/pages/rid_3644_t_2_skin_3_miasto_7/Fratelli_-_Pizza_i_Kluchy.html Odpowiedz Link Zgłoś
asiek23 Re: Klimatyczne knajpy pod naszym nosem. 03.09.04, 11:10 Ostatnio zamawiałam jedzenie z Fratelli, pizzę plus sałatkę nicejską (niby małą wersję, a była ogromna). Szczęka mi opadła, by dowieźli mi jedzonko po zaledwie 15 minutach i to w niedzielę. Co do pizzy - była dobra, ale nie rewelacyjna, baaardzo cienkie ciasto, niewiele sosu. Jadłam lepsze. Odpowiedz Link Zgłoś
jothakam Re: Klimatyczne knajpy pod naszym nosem. 28.07.04, 12:38 w zeszłym sezonie pub 33 niedaleko domu pod wilkami, nad potokiem służewieckim, miał dość znośny "mazurski" klimat: szanty i piwo, sporo zieleni i ambitne plany odrestaurowania księżego stawu. prowadzili go chłopcy ze stegien, z marsylskiej. nawet urządziłem tam imprezę: tanie piwo z kija i dosyć tanie żarcie. muszę w tym roku tam zajrzeć, bo podobno zmienił sie ajent, zdaje się że wrócili motorsi. Odpowiedz Link Zgłoś
pacio Re: Klimatyczne knajpy pod naszym nosem. 29.08.04, 15:24 knajpa straciła klimat, nie każdemu może się podobać. zrobili małą tańc-bude z niemiłośiernie wyjącym duetem :) twierdzą że leją Lecha i Tyskie a z kranu Jabłonowo leciało. Obciach Odpowiedz Link Zgłoś