01.03.11, 02:45
Tym razem nie będzie o kupach, czyli walce z wiatrakami, na ten temat to szkoda nawet pisać. Ciekawa jestem, czy właściciele psów używają czasem mózgownicy na spacerach. Wracałam wczoraj do domu i który to już raz ta sama sytuacja - spaceruje 'lafirynda' z psem i nie potrafi się łaskawie przesunąć na bok chodnika, ani nawet nie ściągnie krócej smyczy. Liczy, że jak idzie dziewczyna, to na pewno będzie ją i jej kundla omijać szerokim łukiem. Ludzie, powinni was w przedszkolu nauczyć kultury 'używania psa' w mieście. Oczywiście paniusi nie ominęłam, wręcz tylko liczyłam, że nacisnę psiakowi na nogę. Tym razem nie udało się. Niech mnie któryś w końcu ugryzie, od razu zaciągę właściciela na komisariat (brak dowodu szczepienia) i do sądu o odszkodowanie. Czy to aby taki problem zrozumieć, że ludziom się spieszy i nikt nie zamierza 'bać się' ani omijać idiotów (bo inaczej tego naprawdę się nie da określić) wraz z ich kundelkami?
Obserwuj wątek
    • Gość: Qwe Re: Psy IP: *.acn.waw.pl 01.03.11, 07:10
      Ilerazy miuałem tosamo..... Ja idę prosto na rozciągniątą przez cały chodnik smycz. Ile razy kundla pociągnąłem za sobą.....:) A na uwagi typu "mógłby pan uważać" śmieję się kundlarzowi w twarz.....
      • Gość: ja Re: Psy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.11, 08:13
        Ja bym przykopał albo psu albo właścicielowi kundla.
        • anka.panorzewska Re: Psy 01.03.11, 13:26
          Brutalnie, lecz trafnie. Gdyby nagłośnić takie przypadki psiarze nauczyliby się jakichś minimów kultury. Mądrzy są, bo wolno spacerują i widzą, gdzie leżą miny (które podkładają osobom, które się spieszą).
          • Gość: Roberto Re: Psy IP: *.dormar.net.pl 01.03.11, 20:54
            Mylisz się, sam mam psy, i to dwa, lecz moje tempo to prawie tempo maratończyka. Na jednym godzinnym spacerze robię od 5 do 7 km więc za bardzo nie mam czasu patrzeć w co wchodzę. Cóż taka jest cena posiadania dużych psów, które muszą się codziennie wybiegać.
        • Gość: Roberto Re: Psy IP: *.dormar.net.pl 01.03.11, 20:51
          A nie wystarczyyby nożyczki i taką smycz CIACH, CIACH...
        • Gość: niezłośliwy;) Re: Psy IP: *.aster.pl 01.03.11, 21:09
          Qwe i Ja, a co by było jakbyś dostał w kły z buta od właściciela:)
          Dzicz niestety nie rozumie słów filozofa z Królewca, albo daleko dziczy do człowieczeństwa.
          A pani Ania jak zwykle psia trauma.
          • Gość: ja Re: Psy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.11, 13:17
            To już by taki właściciel kundla nigdy by nie miał okazji więcej ręki na mnie podnieść.
            • Gość: hahaha Re: Psy IP: *.centertel.pl 02.03.11, 19:40
              chciałbym cię zobaczyć w konfrontacji z moim Basiorem :)

nogi byś nie zdążył rozbujać, jakbyś ją stracił.
              • Gość: ja Re: Psy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.11, 19:46
                A ten basior to twój partner?
                • Gość: hahahaha Re: Psy IP: *.centertel.pl 02.03.11, 20:40
                  a co? zainteresowany?
    • wszechwarszawiak Re: Psy 01.03.11, 09:02
      Tak masz rację, to jest niezwykle poważny i pordzo częsty problem w Warszawie. U nas na osiedlu robią się przez kundlarzy ogromne korki na chodnikach. Ciotka mojego znajomego, przez taką rozciągniętą smycz spóźniła się do pracy, a moja babcia spóźniła się do lekarza.
      • fedorczyk4 Re: Psy 01.03.11, 09:26
        No, a jeden mój znajomy wpadł z rozmysłem na taką rozciągnięta smycz i połamał się bo był na rowerze, a nie zauważył, że po przeciwnych stronach smyczy była bardzo duża baba i bardzo duży pies. Teraz ma kłopot, bo chciałby donieść i wystąpić o odszkodowanie, a nie wie na kogo, bo nim się pozbierał to baba z psem dała dyla.
        • Gość: paT Re: Psy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.11, 02:05
          Dla rowerzystow sa ścieżki rowerowe albo jezdnie.
          Won pedalarze z chodnikow, bo to miejsce do chodzenia
          • robertrobert1 Re: Psy 02.03.11, 20:07
            Marny człowieczku... dla rowerzystów są DROGI ROWEROWE a nie ścieżki a chodniki ... są także dla rowerzystów co jest wyrażnie zapisane w PORD. Zajżyj w ten papierek to będziesz bardziej kumaty.
    • Gość: gosc Re: Psy niosą śmierć IP: *.centertel.pl 01.03.11, 09:25
      najgorsze jest to że w Polsce średnio raz w roku 1 osoba jest zagryziona przez psa na śmierć! a tysiące ugryzień nie sposób zliczyć. dość już tego terroru! nie można biec bo zaraz jakiś pies atakuje, rowerem nie można jechać bo zaraz jakiś pies naskakuje itp. już nie wspomnę o wirusach roznoszonych przez psy. a trzymanie psa w bloku to męczarnia dla psa.
      • wszechwarszawiak Re: Psy niosą śmierć 01.03.11, 10:02
        Gość portalu: gosc napisał(a):

> A ila tysiące ugryzień nie sposób zliczyć.

Co to za bałamuctwo? Najpierw piszesz, że ugryzień jest tysiące, a potem, że trudno zliczyć. Noż przecież te tysiące to wynik obliczeń właśnie.
      • Gość: kixx co gorsze,pszczoly tez niosa smierc IP: *.acn.waw.pl 01.03.11, 14:19
        moze wygonmy jest z miasta
        • fedorczyk4 A chomiki i moskie świnki???? 01.03.11, 15:01
          Toż to groza pod osłona nocy! Mało ze się świnie jedne rozmnażają jak opętane, to jeszcze jak ugryzą to sie ślimaczy taka rana, że hej! Na pohybel ślomakom, znaczy chomikom i morskim świnkom. Na pohybel całej nie jadalnej żywinie. Precz z naszych wsi i miast, lasow i pól!!!!
          • Gość: niezłośliwy;) Re: A chomiki i moskie świnki???? IP: *.aster.pl 01.03.11, 21:11
            I jeszcze na pohybel pijakom. Bo każdy pijak to złodziej:)
            • ritzy Re: A chomiki i moskie świnki???? 02.03.11, 00:12

Zamiast tego badziewia powinnismy do Polski zaprosic muslimow. I kazdemu zbudowac po meczecie.
    • radiomis Re: Psy 01.03.11, 09:59
      Czytam sobie i widze jak prostactwo sie rozlewa po swiecie. "Lafirynda" ? Takie okreslenia wynosi sie z domu czy to wynik nauczania w szkole dla szwaczek?
      • wszechwarszawiak Re: Psy 01.03.11, 10:03
        Ja jestem wykształconą szwaczką i nie używam takich słów.
        • fedorczyk4 Re: Psy 01.03.11, 13:42
          wszechwarszawiak napisał:

> Ja jestem wykształconą szwaczką i nie używam takich słów.

No pewnie! Wykształcona szwaczka to dla "lepszego państwa" pracuje i musi mieć ogładę:-)
      • Gość: wer Re: Psy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.11, 13:18
        Ty radiomis najpierw dowiedz się co oznacza słowo Lafirynda.
      • anka.panorzewska Re: Psy 01.03.11, 13:27
        > Czytam sobie i widze jak prostactwo sie rozlewa po swiecie. "Lafirynda" ? Takie
        > okreslenia wynosi sie z domu czy to wynik nauczania w szkole dla szwaczek?

Kompleksy? Na starcie skończyły ci się argumenty? Może po prostu przyznaj się, że siedzić w klitce 50 m.kw. i trzymasz dwa psy w bloku. Ciąg dalszy zbędny.
        • Gość: gosciu Re: Psy IP: *.dynamic.chello.pl 01.03.11, 14:37
          Jaka agresja przez ciebie przemawia. Nie wybzykał cię nikt dawno, czy co?. A ty pewnie żadnego zwierzaka nie masz, bo nawet rybka od zatęchłego powietrza w twoim "apartamencie" zdechła by z westchnieniem ulgi
          • anka.panorzewska Re: Psy 01.03.11, 19:21
            Słucham? Spieprzaj chamie! Nie mam żadnych zwierząt, bo nie potrzebuję. Nie upadłam jeszcze tak mocno, w przeciwieństwie do "właścicieli" psów (najczęściej brudasów), których - i to mnie drażni - muszę wszędzie spotykać (lub co gorsza, ryzykować wpadkę w pozostałości ich rasowych kundli).
            • Gość: Gośc Re: Psy IP: *.dynamic.chello.pl 01.03.11, 19:57
              Ale ty głupia jesteś.
            • Gość: niezłośliwy;) Re: Psy IP: *.aster.pl 01.03.11, 21:13
              anka.panorzewska napisała:

> Słucham? Spieprzaj chamie!

Ojej, jaka agresja u pani Ani.
              Czy to z niedopchania?
              • Gość: olo Re: Psy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.11, 13:19
                Ty ,niezłośliwy, wal się cioto jedna.
            • Gość: gość Re: Psy IP: *.adsl.inetia.pl 02.03.11, 20:03
              Czyżby sfrustrowana panienka z korporacji.....pamiętaj laluniu, jak ktoś nie lubi zwierząt to z reguły nie lubi siebie i ludzi. Żali mi ciebie:(
        • Gość: ornitolog Re: Psy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.11, 15:44
          Pies puszczany kuzem może być tylko w jednym przypadku, powtarzam tylko w tym jednym, jeżeli ma włożony ogień sztuczny w d... .Wtedy biega sobie bardzo szybko i jeżeli jest to w okresie świątecznym to często nawet słychać, że śpiewa kolendy.
      • Gość: niezłośliwy;) Re: Psy IP: *.aster.pl 01.03.11, 21:11
        U Ani w domu widocznie tak się mówi na codzień
    • Gość: Ewa Re: Psy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.11, 20:06
      anka.panorzewska czy jak Ci tam: wyhamuj.
      Problem przez Ciebie podniesiony jest problemem całkiem poważnym, ale niestety sprowadziłaś rozmowę do poziomu rynsztoka, a w takiej rozmowie już nie bardzo chce się wypowiadać, bo - wybacz - zbyt duża różnica w poziomie rozmówczyń.

Mimo wszystko pozdrawiam.
      W podpisie: właścicielka rasowego małego kundelka, prowadzanego na smyczy nie na szerokość chodnika, sprzątająca po swoim zwierzaczku nieczystości, dla którego przeciętne trzypokojowe mieszkanie jest powierzchnią absolutnie wielką;)
      • Gość: Lombardia Kara śmierdzi za posiadanie psa!!! IP: *.dynamic.chello.pl 01.03.11, 20:25
        • Gość: niezłośliwy;) Re: Kara śmierdzi za posiadanie psa!!! IP: *.aster.pl 01.03.11, 21:14
          I za pisanie głupot na forum, rzecz jasna
          • Gość: jan Re: Kara śmierdzi za posiadanie psa!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.11, 13:20
            To po jaki ch uj tu piszesz.
        • Gość: prażanin A czym ta kara śmierdzi? :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.11, 13:50
          Psem? :)
    • Gość: Roberto Re: Psy IP: *.dormar.net.pl 01.03.11, 20:49
      Wystarczy przy takiej paniusi odpalić małą petardę, która robi nieco BUUUUM!
    • Gość: xxx [...] IP: 178.73.24.* 01.03.11, 21:49
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: mariolka Re: Psy IP: *.dynamic.chello.pl 02.03.11, 15:17
      Co za słownictwo, normalnie łacina, chapeau bas ;-). Kto cię wychował? Chyba ulica. Skoro zwierzaki i ich właściciele tak ci przeszkadzają, przenieś się na zabitą wieś - tam psy na łańcuchu i z sąsiadami znajdziesz wspólny język, jak widzę.
      • Gość: mod Re: Psy IP: *.dynamic.chello.pl 02.03.11, 15:21
        anka panorzewska to zatwardziały troll remislanc z innych forów. Obojgu dziękujemy już za występy.
        • Gość: nhuy jen Re: Psy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.11, 15:39
          Jedyne właściwe zastosowanie dla psów trzymanych w mieście to kuchnia wietnamska. Tam pies zostaje potraktowany należycie, pałą w łeb i przerobiony na bitki, schabowy i inne specjały. Podobno "tatar" z psiny z cebulką i jajeczkiem jest delicją.
    • Gość: xxx Re: Psy IP: *.subscribers.sferia.net 02.03.11, 15:53
      Głupia c.i.p.o nie rozumiesz słowa pisanego? Masz iść WON!
    • Gość: hahaha Re: Psy IP: *.centertel.pl 02.03.11, 19:46
      jak zwykle chodząca "kultura" chce uczyć innych.

im częściej czytam takie "mądre" i "kulturalne" posty, tym chętniej przebywam ze zwierzętami.

jakby mój cię ugryzł, to miałabyś pecha, książeczka szczepień jest i zawsze pies ma aktualne badania, a odszkodowanie - to ja bym żądał od ciebie za umyślne znęcanie się nad zwierzęciem i udowodnij mi, że było inaczej :D

a teraz żegnam ozięble

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka