Dodaj do ulubionych

Szklane tuby uratują mieszkańców przed hałasem?

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.11, 08:26
Ciekawie będzie za parę lat jak nie czyszczone i zardzewiałe trzeba będzie rozebrać ;) Już zwykłe ekrany po paru latach wyglądają jak z horroru a co dopiero takie? Szkoda że można być pewnym takiej sytuacji w 100 procentach.......
Obserwuj wątek
    • Gość: perro loco Re: Szklane tuby uratują mieszkańców przed hałase IP: 80.48.182.* 04.03.11, 09:07
      ważne, że stoją. brudne dalej chronią przed hałasem a zawsze będzie można wyczyścić. gdybym, jako właściciel mieszkania przy ruchliwej ulicy, miał wybór to hałas przeszkadza dużo bardziej niż brak estetyki.
      • tomjani Re: Szklane tuby uratują mieszkańców przed hałase 04.03.11, 09:55
        Ale fajnie mają lemingi wyjeżdżający na dziadowskie zagraniczne wycieczki autokarowe, gdy z całodziennej jazdy autostradą zamiast spodziewanych pięknych widoków zapamiętali jedynie koszmarną plątaninę stalowych konstrukcji ekranów:

mazury.info.pl/foto/z_okna/genua-b.jpg
        Teraz podobne "atrakcje" zafunduje się tym jeżdżącym na blachach LLU, do łojców po weki :-D
        • jacggg Re: Szklane tuby uratują mieszkańców przed hałase 04.03.11, 16:30
          Ale w Warszawie te tuby mają być przeszklone... Każdy dobry pomysł można koncertowo spartolić!...

Już od dawna zastanawiałem się, czy - a jeżeli tak, to kiedy zaczną pojawiać się takie tunele przynajmniej na niektórych odcinkach wybranych dróg. Tuby na Bródnie w Warszawie... Koniec świata!... A jeżeli jeszcze czyste będą... Na Bródnie...
    • Gość: janek Re: Szklane tuby uratują mieszkańców przed hałase IP: *.play-internet.pl 04.03.11, 09:11
      To jest szczyt kretynizmu.
      • Gość: wdr Re: Szklane tuby uratują mieszkańców przed hałase IP: 151.71.155.* 04.03.11, 09:30
        szczyt kretynizmu to budowanie autostrady między blokami całkiem blisko centrum miasta. albo trasa powinna być w tunelu albo nie powinno jej być wcale. zwykła droga z ograniczeniem do 50km/h i odpowiednią ilością fotoradarów. a te kilkaset milionów powinno być wydane na metro
        • Gość: janek Re: Szklane tuby uratują mieszkańców przed hałase IP: *.play-internet.pl 04.03.11, 11:07
          wyprowadź się na wieś, jak Ci przeszkadza ruch uliczny pod oknem - niestety w mieście się nie da tego uniknąć.
          • krwe Re: Szklane tuby uratują mieszkańców przed hałase 04.03.11, 12:29
            ty sie lepiej wyprowadz, masz wiejskie myślenie o mieście, tam bedziesz pasował, moze nawet ci państwo wybuduje autostradę koło chałupy. miasto to nie bloki miedzy autostradami.
            • warzaw_bike_killerz Re: Szklane tuby uratują mieszkańców przed hałase 04.03.11, 12:37
              Nie dla blokow przy autostradach! Wyburzac. Wszystkie.
              • tomjani Re: Szklane tuby uratują mieszkańców przed hałase 04.03.11, 13:08
                By żyło się lepiej?
                • Gość: Welarg Proponuję szklane tuby na S2 przez Ursynów IP: 148.81.254.* 04.03.11, 16:55
                  Uważam, że można by zastosować szklane tuby na wiaduktach S2 przez Ursynów zamiast drogiego tunelu przechodzącego pod tunelem metra.
            • q_wiatek Re: Szklane tuby uratują mieszkańców przed hałase 04.03.11, 18:31
              Bloki przy ul. Toruńskiej powstały w latach 60-70 a trasa Toruńska była budowana na olimpiadę w Moskwie w 1980r. i na pewno nie była planowana z takim obciążeniem ruchu. Noc latem przy otwartym oknem to koszmar więc budowanie ekranów popieram i podpisuję się obiema rękami
        • Gość: twoja matka Re: Szklane tuby uratują mieszkańców przed hałase IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.11, 16:24
          ale wiesz, synku, że ta droga jest tam od lat 70?
    • Gość: observer Szklane tuby uratują mieszkańców przed hałasem? IP: *.acn.waw.pl 04.03.11, 09:23
      a wystarczyłoby egzekwować 50 km/h....
      • Gość: czytelniczka Re: Szklane tuby uratują mieszkańców przed hałase IP: 168.168.33.* 04.03.11, 09:29
        tylko, że w tym miejscu nie będzie ograniczenia do 50 km/h...
      • Gość: tomek Re: Szklane tuby uratują mieszkańców przed hałase IP: 91.198.145.* 04.03.11, 10:43
        bad news, tam będzie egzekwowane 120.
    • Gość: jaxa Ekrany na Trasie Siekierkowskiej... IP: *.isource.pl 04.03.11, 10:04
      ... zwłaszcza w rejonie ZUSu, na estakadach nad Witosa/Czerniakowską/Powsińską są tak brudne, że sygnał zanika w komórce. A łatwo je wymyć, są proste, wystarczy chłop z gumą na kiju. Były wymieniane latem, więc są to nówki sztuki, mają trochę ponad pół roku, a odcinają światło słoneczne do zera.
      • Gość: ajwar Re: Ekrany na Trasie Siekierkowskiej... IP: *.acn.waw.pl 04.03.11, 11:01
        wytłumienie haladsu przydaloby sie na malych osiedlowych ulicach, gdzie ruch przez caly dzien jest duzy i jest to uciazliwe dla mieszkancow. ale rozumiem, ze tylko duze trasy zasluguja na wutlumienie ich halasu...
    • warzaw_bike_killerz A GPS bedzie dzialal? 04.03.11, 11:18
      Jak spadnie taka szklana tafla to zrobi kabrioleta, czy nie? Odsniezanie doliczyli do kosztow utrzymania, czy jak Hala Katowicka ma runac? Gdzie obroncy ptakow, ktore tam wleca?
      • tomjani Re: A GPS bedzie dzialal? 04.03.11, 11:31
        warzaw_bike_killerz napisał:

> Jak spadnie taka szklana tafla to zrobi kabrioleta, czy nie? Odsniezanie doliczyli
        > do kosztow utrzymania, czy jak Hala Katowicka ma runac?

Właśnie, o ileż taniej zamiast poligonu do spalania benzyny z takiemi gargamelami byłoby puścić tamtędy linię SKM. Energii do zasilania pociągów wystarczyłoby tej która jest zużywana przez latarnie uliczne.
      • Gość: GaW Re: A GPS bedzie dzialal? IP: 195.20.110.* 04.03.11, 15:49
        Ptaki wylecą - bo to półtunele o ile dokładnie czytał czytelnik.
        A jak spadnie tafla to będzie problem, ale jak czytelnik idzie ulicą to się zastanawia czy z balkonu nad głową doniczka spadnie, czy się nie zastanawia? Po co ta paranoja?!
        Polacy są cudownie esymistyczni - kocham nas za to. Ktoś robi coś, żeby w zamyśle było lepiej, ciszej, to z miejsca są głosy anty - bo pewnie coś nie wyjdzie.
        W taki sposób byśmy tkwili w jaskiniach. WIĘCEJ optymizmu!
        • dr_avalanche Re: A GPS bedzie dzialal? 04.03.11, 16:03
          Ale czego oczekujesz od człowieka, który ma tak debilny login?
    • Gość: swwswwswsw Ludzie. Wy na prawde tego nie rozumiecie? IP: *.play-internet.pl 04.03.11, 11:53
      Temu miastu potrzebne sa obwodnice. Piszcie sobie o kolejkach SKM, ktore powinny byc zamiast tych ekranow, piszcie sobie ze to kolejne poligony spalania benzyny itd. Gdzie wy sie wychowaliscie. To jest Stolica tego kraju i nie ma jak z niej wyjechac poki co. To jest czesc autostradowej obwodnicy. Zbudowana po to zeby Ci TIRy i PKSy nie smrodzily po centrum miasta i po to zebys zapakowal swojego pieska i dzieci w auto i podjechal na weekend do lasu za Warszawe. Obudzcie sie. Ktos realizuje inwestycje, usprawnia komunikacje, rozladowuje korki, emisje spalin (bo auto jadace 120km/h stalym tempem spali 2x mniej niz posuwajace sie w korku) a Wy tylko stekacie ze to nie tak, kolor nie fajny a wogole zeby nie budowac drog bo po nich auta jezdza. Boooosz.
      • tomjani Re: Ludzie. Wy na prawde tego nie rozumiecie? 04.03.11, 12:15
        Gość portalu: swwswwswsw napisał(a):

> Temu miastu potrzebne sa obwodnice.

I okrężnice. Oraz odbytnice. Też mi "obwodnica" - przez środek miasta.

> Piszcie sobie o kolejkach SKM, ktore powinny byc zamiast tych ekranow,

A powinny być. Bo to co dotąd jest jakoś dziwnym trafem jeździ nie tam gdzie byłoby najbardziej potrzebne (może z wyjątkiem S-1 do Otwocka). Linia radomska, linia nasielska - przez tereny postprzemysłowe, z dala od megaosiedli jak Ursynów czy Tarchomin. Kierunki na Rembertów czy Włochy to także głównie odludzia. Za to cały południowo - wschodni kwadrant głównego skrzyżowania Warszawy pozbawiony jest komunikacji szynowej w ogóle!

> Gdzie wy sie wychowaliscie.

Ja za to wiem gdze wychowali się entuzjaści blachosmrodziarstwa. U łojców na wsi, gdzie w dni robocze jeżdździły dwa pekesy do roboty na pierwszą i drugą zmianę a w niedziele jeden - do kościoła. A jaka to była sensacja gdy sołtys kupił se pierwszą serenkie! Teraz tacy lansują się po mieście, nawet gdyby chodziło tylko o przywiezienie papierosów z kiosku.

> To jest Stolica tego kraju i nie ma jak z niej wyjechac poki co.

A po co tak masowo wyjeżdżać, że nag,e zaczęło brakować tego co było dotąd? Do łojców po weki!

> To jest czesc autostradowej obwodnicy. Zbudowana po to zeby Ci TIRy i PKSy nie smrodzily
        > po centrum miasta

No rewelka! A niby dokąd jadą te TIRy a już zwłaszcza PKS-y jeśli nie do centrum miasta?

> i po to zebys zapakowal swojego pieska i dzieci w auto i podjechal na weekend do lasu za
        > Warszawe.

Na weekendy do lasu za Warszawę to ja jeżdżę rowerem lub kiblem. Natomiast na urlop pakuję się w Warszawie na łódkę i płynę nią na Mazury śmiejąc się z warszawki unieruchomionej na zakorkowanych drogach okalających Zalew Zegrzyński.

> Obudzcie sie. Ktos realizuje inwestycje

Mówiąc bardziej swojsko - kręci lody.

> usprawnia komunikacje,

Jak pan "Przesiadka" z ZTM?

> rozladowuje korki

A już zwłaszcza najlepiej robi to drogówka gdy nie wiedzieć czemu wylącza światła i ćwiczy się w kierowaniu ruchem. Wtedy megakorek jest murowany.

> emisje spalin (bo auto jadace 120km/h

Taaaaa, a jeszcze lepiej 150km/h. Jak Night Rider co zabił w Mysiadle siebie i swoją pasażerkę.

> stalym tempem spali 2x mniej niz posuwajace sie w korku

Demagogia. Jakby nie budowano dróg umożliwjających jazdę 120km/h tylko tworzono sprawną komunikację szynową to przytłaczająca większość zmuszonych stać w korku (poza lemingami rzecz jasna) korzystałaby z niej i spalanie zmalałoby nie dwa lecz dwadzieścia razy. A tak kto żyw wsiądzie w samochód bo wygodniej stanie w korku spędzać we własnym aucie niż w dusznym autobusie i per saldo ilość zużytego paliwa wzrośnie a nie zmaleje po otwarciu nowej drogi.
        • Gość: m. Re: Ludzie. Wy na prawde tego nie rozumiecie? IP: 217.116.104.* 04.03.11, 12:34
          > Też mi "obwodnica" - przez środek miasta.
          Tak, bo obwodnica "daleka" to może być na wsi - tam 99.99% ruchu to tranzyt. W Warszawie rolą obwodnicy jest też obsługa ruchu między skrajnymi dzielnicami oraz rozprowadzenie ruchu do Warszawy po mieście.

> Demagogia. Jakby nie budowano dróg umożliwjających jazdę 120km/h tylko tworzono
          > sprawną komunikację szynową
          Co mi po sprawnej komunikacji szynowej, skoro nie dojeżdża tam, gdzie ja potrzebuję i zapewne nigdy dojeżdżać nie będzie? Samochód jest konieczny żeby zyskać niezależność od syfnego PKP które tylko potrafi kasować połączenia i niewydolnego żółwiastego zbiorkomu miejskiego.
          • tomjani Re: Ludzie. Wy na prawde tego nie rozumiecie? 04.03.11, 13:02
            Gość portalu: m. napisał(a):

> Warszawie rolą obwodnicy jest też obsługa ruchu między skrajnymi dzielnicami or
            > az rozprowadzenie ruchu do Warszawy po mieście.

I potem mamy takie podobno cenne miejskie tereny bezpowrotnie pożarte przez wiadukty, estakady i inne gargamele takiego np. Węzła Służewiec.

> Co mi po sprawnej komunikacji szynowej, skoro nie dojeżdża tam, gdzie ja potrzebuję
            > i zapewne nigdy dojeżdżać nie będzie?

Więc w te pędy należałoby ją wybudować tam gdzie jest najbardziej deficytowa, choćby w postaci tramwaju z Gocławka na Służewiec, bo obecnie chcąc omijać korki trzeba jechać naokoło tramwajem przez Most Poniatowskiego lub jeszcze bardziej naokoło kiblem przez Most Średnicowy. A jeszcze lepiej - w postaci Południowej Kolei Obwodowej, przez analogię do isniejącej ale póki co w ruchu pasażerskiej niewykorzystywanej Północnej Kolei Obwodowej, z Dw. Wschodniego przez ZOO, Gdański, Jelonki na Gołąbki. A tam gdzie kolei wcisnąć się nie da - dowóz do niej powinny zapewnić często kursujące linie autobusowe a nawet busowe.

> Samochód jest konieczny żeby zyskać niezależność od syfnego PKP które tylko potrafi
            > kasować połączenia

Halo, pobudka! Kible jeżdzące po Warszawie od pewnego już czasu nie podlegają PKP, lecz Kolejom Mazowieckim. A w tej firmie kasowania połączeń nie widać, wręcz przeciwnie, na takiej linii otwockiej niedawno bardzo wzbogacono ofertę (uwzględniajac pociągi SKM).

> i niewydolnego żółwiastego zbiorkomu miejskiego.

Ten zbiorom jest żółwiasty m.in z powodu korków powodowanych przez blachosmrodziarzy, co wolą jeździć nawet i wolniej, ale za to na swoim.
            • Gość: Bruno Re: Ludzie. Wy na prawde tego nie rozumiecie? IP: *.class147.petrotel.pl 04.03.11, 14:36
              tomjani napisał:
              A jeszcze lepiej - w posta
              > ci Południowej Kolei Obwodowej, przez analogię do isniejącej ale póki co w ruch
              > u pasażerskiej niewykorzystywanej Północnej Kolei Obwodowej, z Dw. Wschodniego
              > przez ZOO, Gdański, Jelonki na Gołąbki.
              Toż to czysta demagogia!!! Przecież wszyscy wiedzą, że lepiej jest budować linie metra dublujące tory kolejowe.
              Z drugą jeszcze idealnie nie trafili, ale za to trzecia ma być strzałem w 10.
        • Gość: tomek Re: Ludzie. Wy na prawde tego nie rozumiecie? IP: 91.198.145.* 04.03.11, 13:02
          > I okrężnice. Oraz odbytnice. Też mi "obwodnica" - przez środek miasta.

I znowu źle.

Centrum miasta jest 10 km dalej. Ta trasa idzie na peryferiach Bródna, oddzielając slumsy Dom-Developmentu bez infrastruktury wybudowane dla biedoty od bródnowskiej sypialni.
        • Gość: nieno tomjani... IP: *.adsl.inetia.pl 04.03.11, 14:29
          > I okrężnice. Oraz odbytnice. Też mi "obwodnica" - przez środek miasta.

Aha, tam gdzie się urodziłeś, drogi nazywają okrężnicami i odbytnicami? Ciekawe, napisz co to za wiocha.

> to cały południowo - wschodni kwadrant głównego skrzyżowania Warszawy pozbawio
          > ny jest komunikacji szynowej w ogóle!

czyli transport szynowy nigdy nie dorówna kołowemu

> Ja za to wiem gdze wychowali się entuzjaści blachosmrodziarstwa. U łojców
          > ] na wsi,

aleś głupi człowieku. Cała mokja rodzina i ja urodziliśmy się i zawsze mieszaliśmy w mieści. I nawet za komuny nie wobrażaliśmy sobie nie posiadać jakiegos pojazu. Po wojnie był to motor, bo na samochód nie było nas stać. a ty wyjeżdżasz z jakimiś 'łojcami". No puknij się w łeb.

> A po co tak masowo wyjeżdżać, że nag,e zaczęło brakować tego co było dotąd? Do[
          > i] łojców [/i]po weki!

znowuś głupi. Widać że wakacje spędzasz w swoim zaprusaczonym mieszkaniu 45m2 na 8 piętrze wieżowca na Jeonkach. Ja mam dom z ogrodem a i tak wyjeżdżam co weekend w lecie z Warszawy na różne wycieczki. I nie przywożę z powrotem żadnych weków. Skoro sam o nich wspominasz, to znaczy że sam tak robiłeś albo nawet nadal robisz hehe

> No rewelka! A niby dokąd jadą te TIRy a już zwłaszcza PKS-y jeśli nie do centru
          > m miasta?

Jasne, TIRy podjeżdżają do hurtowni w PKIN
          a może najpierw spójrz na mapę ulic zamkniętych dla tirów...?

> Na weekendy do lasu za Warszawę to ja jeżdżę rowerem lub kiblem.

Ja na kiblu czasem siadam a nie nim jeżdżę. Brawo za słownicwto, nie każdy tu wie że to EN57. Rowerem powiadasz, małe dziecko tez beirzesz na przejeżdżke 80km w jedną stronę czy jesteś smarkacze m singlem, który każdego postrzega przez pryzmat niezależności?

> st na urlop pakuję się w Warszawie na łódkę i płynę nią na Mazury śmiejąc się z
          > warszawki unieruchomionej na zakorkowanych drogach okalających Zalew Ze
          > grzyński.

Aha, refleksji nie masz żadnej na ten temat, tylko się śmiejesz? A gdzieś w Europie zachodniej byłeś i widziałeś tamtejszą infrastrukturę? Nie: tylko mazury i mazury. Biedne dziecko.

> Mówiąc bardziej swojsko - kręci lody.
          dawaj dowody!

> > usprawnia komunikacje,
          > Jak pan "Przesiadka" z ZTM?
          jak to przecież najchętniej wsadziłbyś wszuystkich do jednego autobusu

> > emisje spalin (bo auto jadace 120km/h
          > Taaaaa, a jeszcze lepiej 150km/h. Jak Night Rider co zabił w Mysiadle siebie i
          > swoją pasażerkę.

nie pleć bzdur, masz w ogóle samochód i prawo jazdy? A idiota NR dobrze że się wyeliminował z ruchu drogowego. Szkoda że przy tym zabił kobietę.

> > stalym tempem spali 2x mniej niz posuwajace sie w korku
          > Demagogia. Jakby nie budowano dróg umożliwjających jazdę 120km/h tylko tworzono
          > sprawną komunikację szynową to przytłaczająca większość zmuszonych stać w kork
          > u (poza lemingami rzecz jasna) korzystałaby z niej i spalanie zmalałoby

o, napisałem już wyżej. Bolszewickie poglądy, rowerku: wszystkich do autobusu. Jak zrobisz autobus pod mój dom, przyejżdżający w 5 minut na moje żadanie, to się przesiądę. Nie? To nie wciskaj kitu z jakąś alternatywą kominikacji publicznej dla własnego samochodu.
    • Gość: Gówniarz z Pragi Szklane tuby uratują mieszkańców przed hałasem? IP: *.ip.netia.com.pl 04.03.11, 12:53
      Może zamiast tego wymyślania "prochu" poszukać sprawdzonych rozwiązań. Oczywiście rozwiązań na kieszeń podatnika - to jedno. To drugie - kto będzie płacił za konserwację, rozbicie przez chuliganów, uszkodzenie przez "użytkowników" o myciu nie wspomnę. Z tego co wodzę to dalej władze miasta mają gest do wydawania nie swoich pieniędzy. I co więcej Rada Miasta w pełni tę rozrzutność akceptuje.
      • Gość: Q ....a Re: Szklane tuby uratują mieszkańców przed hałase IP: *.adsl.inetia.pl 04.03.11, 14:33
        Polaka nic nie zadowoli. Sami frustraci.
      • Gość: do Gówniarza Re: Szklane tuby uratują mieszkańców przed hałase IP: *.dynamic.chello.pl 04.03.11, 14:42
        Najpierw sprawdź kto realizuje inwestycję, a potem opluwaj.
        • Gość: Gówniarz z Pragi Re: Szklane tuby uratują mieszkańców przed hałase IP: *.ip.netia.com.pl 04.03.11, 15:16
          Najpierw zobacz wiaty przystankowe, tunele nie tylko na Trasie Ł czy WZ a co do frustracji to widać masz tyle kasy, że stać aby wydawać na kaprysy PO względnie PiS.
    • Gość: erin Szklane tuby uratują mieszkańców przed hałasem? IP: *.hsd1.il.comcast.net 04.03.11, 14:38
      Brawo! Jestem pełen podziwu. W USA takich tuneli nie ujrzycie. W ogóle zwykłych ekranów akustycznych też jest tu jak na lekarstwo. Generalnie po ostatniej wizycie w Ojczyźnie mogę szczerze powiedzieć, że nowe polskie autostrady i drogi ekspresowe są naprawdę na światowym poziomie. Szkoda, że jest ich jeszcze tak mało, ale z tego co widziałem to już przed Euro 2012 będzie dużo lepiej. Co innego mogę powiedzieć o Amerykańskich "freewayach". W większości z lat 60 czy 70 powoli się rozpadają. Dziur w nich niemało, a i tak wiele z nich jest płatnych.... ehhh. Polska zmierza w dobrym kierunku.
    • Gość: xxl jedna ten poliwęglan byłby lepszy... IP: 62.29.251.* 04.03.11, 14:43
      już widzę, jak ludność lokalna w porywie patriotyzmu i potrzeby rozrywki wali kamieniami w te szklane tafle, zabijając po drodze kilka osób w przygodnych samochodach.
    • Gość: swwswwswsw Do Tomjani IP: *.play-internet.pl 04.03.11, 14:47
      Chlopie. Opanuj sie. To jest miasto. Co Ty mi tu o jakichs blachosmrodach wyjezdzasz i wekach czy kiblach i ojcach na wsi. Co to ma wogole do rzeczy? Rozmowa toczy sie o ekranach dzwiekochlonnych, ktore maja sprawic ze mieszkancy Brodna beda w stanie zamienic dwa zdania na ulicy albo u siebie w mieszkaniach. Dla Ciebie usuniecie problemu dzwieku dobiegajacego z zakorkowanych ulic to usuniecie motoryzacji z naszej rzeczywistosci. Ciekawy pomysl. Proponuje zebys sam sie przeniosl do ojcow na wies jak Ci mieszkanie w miescie nie odpowiada. Niestety. Obawiam sie ze Warszawa nie zostanie przeksztalcona w gigantyczne pola do hodowli owiec chocbys nie wiem jak zwyzywal jej mieszkancow (niezaleznie czy sie tutaj urodzili czy nie).
    • Gość: olo Re: Szklane tuby uratują mieszkańców przed hałase IP: *.acn.waw.pl 04.03.11, 14:53
      JEDNO ALE!!!!!! JAKIE CISNIENIE WYWOLA JADACY TIR PRZY PREDKOSCI 100KM/H CZY CISNIENIE TO NIE WYSADZI TAM ZNAJDUJACYCH SIE PLEKSIGLASOW? PODOBNY EFEKT JEST NA SIEKEIRKOWSKIM KIEDY PRZEJEZDZA CIEZAROWKA TO BOCZNE OSLONY MOCNO PRACUJA PYTANIENA ILE TO WYSTARCZY I ILE BEDZIE KOSZTYOWALO NAS PODATNIKOW TAKIE UTRZYMANIE TEGO W POSTACI JAK ZBUDUJA? UWAZAM ZE TO CO ROBIA JEST JUZ PRZEROSTEM FORMY NAD TRESCIA!!!!
      • Gość: xx Re: Szklane tuby uratują mieszkańców przed hałase IP: *.dynamic.chello.pl 04.03.11, 15:25
        Olo - "TIRy" mają ograniczenie do 90km/h, więc teoretycznie nie mogą jechać setką (kwestia wyegzekwowania prawa i będzie tak też praktycznie).
        • Gość: swoboda_t Re: Szklane tuby uratują mieszkańców przed hałase IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.11, 16:16
          Mamy rozumieć, że "tiry" jadące 90km/h w przeciwieństwie do tych jadących 100km/h nie wytwarzają zawirowań i zmian ciśnienia powietrza?
    • Gość: pandzik abolutnie zmarnowana kasa IP: *.dynamic.chello.pl 04.03.11, 15:15
      nie do utrzymania w należytym stanie.

do rozbiórki w przeciągu 3 lat.
      • Gość: Gówniarz z Pragi Re: abolutnie zmarnowana kasa IP: *.ip.netia.com.pl 04.03.11, 15:18
        Zgadzam się z Tobą. Ale jak widać co pewnym to nie przeszkadza.
        • Gość: olo Re: abolutnie zmarnowana kasa IP: *.acn.waw.pl 04.03.11, 15:54
          O TO CHODZI ZEBY BYLA SERWISOWKA CO ROKU TRZEBA BEDZIE BANKE WYDAC FIRMIE ZEWNETRZNEJ NIE UPTRZNIE SPOKREWNIONEJ Z JAKIMS DEBILEM W URZEDZIE GMINY
      • Gość: Tomek 100% racji IP: *.stacje.agora.pl 04.03.11, 15:30
        j.w.
    • Gość: Gostek Szklane tuby uratują mieszkańców przed hałasem? IP: *.olsztyn.vectranet.pl 04.03.11, 15:18
      Tuby nie wytrzymają przemarszu kibiców pierwszej lepszej drużyny piłkarskiej, będą pękać na mrozie lub z upału. Przecież w tym kraju taki eksperyment musowo musi zakończyć się porażką.
    • Gość: Bavarian Szklane tuby uratują mieszkańców przed hałasem? IP: *.pool.mediaWays.net 04.03.11, 15:21
      Jedyne na skale Europejska? Widzialem takie wielokrotnie w Szwajcarii, ale pewnie to nie jest jeszcze Europa.
      • Gość: OLO Re: Szklane tuby uratują mieszkańców przed hałase IP: *.acn.waw.pl 04.03.11, 15:58
        MY TO EUROPA MAMY CO POKAZC ! PRZYJEZDZAJCIE DO STOLYCY! NAJWIEKSZY ZLEPEJK WSI ! SKANSENY Z KROWAMI I KURAMI KOZAMI I KONIAMI DALEKO NIE PATRZAC OD CENTRUM NA MOKOTOWIE BO NA PRADZE CZY BIALOLECE TO NORMLANE!! DZIURY W ULICACH KAMIENICE OSZYLDOWANE REKLAMAMI ZEBY ELEWACJI NIE WIDAC, ZASRANE TRAWNIKI OBSZCZANE MURKI ZACHARCHANE CHODNIKI KTORE SA POWYGINANE ZE MOZNA SIE POTKNAC, WSZEDZIE BRUD NEDZA I BIDA A MY TO POTEGA UEROPY! POLACY TO BRUDASY I SYFIARZE!!!
        • Gość: heniek-komandos Re: Szklane tuby uratują mieszkańców przed hałase IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.11, 16:09
          UE nie wymaga tylu ekranów. Ta orgia ekranowania jest spowodowana przepchnięceim przez lobby ekranow zawyżonych norm hałasu.
    • Gość: Maciaszczyk Idiotyczna inwestycja IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 04.03.11, 18:02
      Pewnie w wiekszosci za unijne pieniadze, wiec kto by sie tym przejmowal.
    • Gość: Bartek Szklane tuby uratują mieszkańców przed hałasem? IP: *.komster.pl 04.03.11, 18:31
      Szkło jest izolatorem dźwięku, ale go nie pochłania, czy w środku nie będzie mega hałasu?
    • Gość: jeb....pies Szklane tuby uratują mieszkańców przed hałasem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.11, 18:51
      A czym się różnią mieszkańcy ku.wa jakiegoś brudna od mieszkańców gliwic, pytam się GDDiA,
      u nas nie ma żadnych ekranów sprawa w sądzie i wynik nie pewny,- już wiem na bródnie mieszkają lepsi ludzie!-szlag z wami
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka