fos.ia 05.03.11, 22:44 Czy wy tez macie tak akustyczne mieszkania, ze slyszycie co robi kazdy z sasiadow obok? czy to tylko ja tak trafiłam :( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zaborowska1c Re: HAŁAS 06.03.11, 09:09 Tak, winą sa nie wyciszone kominy. Jest na to sposob. Zapchaj je czyms co dobrze tłumi akustyke i po klopocie. Napchaj wiele warstw do srodka. JAk beda kontrole kominiarzy po prostu wyjmiesz "czopa" a po ich wyjściu zaczopujesz spowrtotem. Bardzo dobrze działa. Odpowiedz Link Zgłoś
nitro_1 Re: HAŁAS 06.03.11, 10:50 Ja słyszę w łazience jak nad budynkiem przelatują samoloty ;) i rozmowy innych lokatorów. Nie zapychaj wentylacji bo po kąpieli będziesz miała saunę w łazience. W łazienkach są tynki gipsowe na sufitach. Gips jest materiałem higroskopijnym, więc po jakimś czasie zobaczysz efekty braku wentylacji w łązience. Odpowiedz Link Zgłoś
zaborowska1c Re: HAŁAS 06.03.11, 11:12 Zatkane tylko w kuchni. W łazience da sie przezyc. Odpowiedz Link Zgłoś
catherine70 Re: HAŁAS 06.03.11, 12:32 też mam zapchane. ale to przecież nie o to chodzi. to rozwiązanie na chwilę... Odpowiedz Link Zgłoś
nitro_1 Re: HAŁAS 06.03.11, 13:50 Chyba trzeba będzie sie pogodzić z dźwiękami przenoszonymi przez blaszane kanały. Raczej nie ustaną. Odpowiedz Link Zgłoś
fos.ia Re: HAŁAS 06.03.11, 15:32 Najgorsze jest to, że mam sasiadów, którzy uwielbiają muzykę tecno i sluchają jej 24h/dobę :((( najgorsze jest to, ze np. w sypialni slysze ich, jakby byli w pokoju obok, a sa w mieszkaniu pietro nizej! czy jak zatykacie ten komin w lazience, to nie boicie sie, ze nie bedzie powietrza w mieszkaniu? czym to zatykacie? naprawde wycisza? Odpowiedz Link Zgłoś
nitro_1 Re: HAŁAS 06.03.11, 18:33 A nie możesz ich poprosić żeby tak często nie puszczali głośnej muzy a jeśli już mają problem ze słuchem to niech skorzystają ze słuchawek. Przecież wszyscy wokół nie muszą słuchać tego co oni. Jeśli to nie pomoże napewno znajdziesz inny sposób żeby im się odwdzięczyć ;o). Zakładam jednak, że zwrócenie uwagi wystarczy. Może sąsiedzi nie zdają sobie sprawy, że aż tak się niesie. Odpowiedz Link Zgłoś
pafcio1974 Re: HAŁAS 06.03.11, 19:36 No niestety SM WOLA wybudowała wielkie G..Ó...W.....N.....O. Normalnie śmiech z tymi kominami. Tylko idiota mógł tak je zbudować. Należy męczyć SM do śmierci ......ICH oczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś
fos.ia Re: HAŁAS 06.03.11, 20:02 @nitro - juz prosilam. jest 2 tony ciszej, ale nadal sciany sie trzesa... co d kominow - najbardziej slysze tam, gdzie kominow nie mam - w pokojach :( wiec to raczej nie jest kwestia kominow, a... zbyt cienkich scian... masakra :((( wole nie myslec co bedzie jak sasiedzi nade mna sie wprowadza. Odpowiedz Link Zgłoś
nitro_1 Re: HAŁAS 06.03.11, 20:39 Ja jak na razie mam szczęście bo sąsiedzi nad i pod są ok. Nie przeszkadza mi od czasu do czasu głośna muzyka jeśli ktoś jej słucha z umiarem, czy jakaś imprezka. Mam w miom małym korytarzyku tylko jednego sąsiada, który w dodatku trzyma mieszkanie chyba na sprzedaż lub wynajem. Jedyną oznaką, że ktoś był w tym mieszkaniu są znikające ulotki które czasem ktoś włoży w drzwi lub powiesi na klamce ;o). Oprócz tych licznych fuszerek SM Wola (widzę tylko Ich winę ponieważ to przedstawiciel SM Wola - Inspektor Nadzoru tak dopilnował wykonanych = spierniczonych prac budowlanych) w miom m, nie mam na co się skarżyć. Odpowiedz Link Zgłoś
chmurek77 Re: HAŁAS 07.03.11, 22:22 Teraz mam hałas bo ktoś wiercić postanowił,a jest 22:20,ale to kwestia kultury:) Słychać faktycznie nieźle,ale nie radzę zatykać kominów, bo wilgoć moment wejdzie i będzie grzybek. A wentylacja że jest spieprzona to wiemy już od dawna, to jest coś co mnie najbardziej boli, mam tylko nadzieję, że te wizyty kominiarzy pomogą i coś usprawnią. U sąsiadów w Trzech Koronach widzę na kominach takie wiatraki co wymuszają, mówiłem to kominiarzowi, że może to, ale ciekawe co SM, bo to droga impreza. Z drugiej strony jak spieprzyli to niech robią, koszty nie powinny nas interesować, skoro nie potrafili wymóc na bandytach z Cekomu rzetelności. Odpowiedz Link Zgłoś
viki1976 Re: HAŁAS 07.03.11, 23:00 hej nitro-1 a w jakiej części mieszkasz? B, A czy C? ja nad sobą mam taras a pode mną sąsiadów, słyszę jak chodzą bez papuci po mieszkaniu, boso i wiem gdzie pode mną są w danej chwili... strasz pomyśleć jak będzie im smakowało jedzonko gdy oni będą jeść w swojej kuchni posiłek a ja mam nad nimi bezpośrednio sypialnię :-) Odpowiedz Link Zgłoś
viki1976 Re: HAŁAS 07.03.11, 22:54 Chyba jako moderator powinnam wyciąć ten post? Może nie "jedno wielkie g..." ale nie wszystko jest dobrze zrobione, trudno się dziwić ludziom, że skoro zapłacili całkiem nie mało, to denerwują ich takie maleńkie mankamenty...jak słyszą "zza ściany" co robią ( a robią wszystko, oj dokładnie wszystko :-))) inni ludzie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
viki1976 Re: HAŁAS 07.03.11, 22:49 A może nam to naprawią?jak napiszemy petycję, że jest to niezgodne ze standardem wykonania instalacji wentylacyjnej? Już wyobrażam sobie minę prezesa SM Wola, który teraz czyta to co napisałam i wzywa Pana P.S. do siebie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kiciolinka1 Re: HAŁAS 08.03.11, 07:34 viki1976 napisała: > Już wyobrażam sobie minę prezesa SM Wola, który teraz czyta to co napisałam i w > zywa Pana P.S. do siebie :-) Marzycielka :). oj, Viki..... ja to sobie wyobrażam minę prezesa jak to czyta i się strasznie..............przejmuje. :( Odpowiedz Link Zgłoś
viki1976 Re: HAŁAS 07.03.11, 22:46 Samoloty, ptaki, rozmowy... zamykam myjąc zęby oczy i myślę: przecież jestem prawie na wakacjach :-) Samolotami lecą ludzie na egzotyczny urlop, ptaki to znak wiosny, a rozmowy? może to jakaś kafejka we Włoszech, gdzie podają rano pyszną kawę? Ja mam aneks kuchenny w samym środku mieszkania i dwa kanały wentylacyjne, więc te same odgłosy słyszę w aneksie i w dużym pokoju... powoli przyzwyczajam się do nich... Odpowiedz Link Zgłoś
tomek_gorce Re: HAŁAS 08.03.11, 12:24 Z tym hałasem to jakaś paranoja. Ja też słyszę wszystko. Jakiś czas temu co pół godziny słyszałem jak bije zegar ścienny sąsiada. Na szczęście sąsiad w porządku i przestawił zegar. Rozmowy osób i odgłosy imprez to już standard, ale dzisiaj w nocy nie mogłem zasnąc, bo przez wentylacje słyszałem czyjeś chrapanie - to nie żart. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaodniedawna Re: HAŁAS 10.03.11, 18:01 O przepraszam zegar nie jest przestawiony, tylko na razie czeka na ustawienie :) ale rzeczywiście pewnie trzeba będzie pomyśleć nad jego innym usytuowaniem. Ale swoja drogą to chora sytuacja żeby tak wszystko się niosło po mieszkaniach... Ja ostatnio słuchałam wiercenia sąsiada z góry o godzinie 23:58, to delikatna przesada! Pozdrawiam Iwona Odpowiedz Link Zgłoś
juana-m Re: HAŁAS 28.03.11, 22:36 tomek_gorce napisał: dzisiaj w nocy nie mogłem zasnąc, bo p > rzez wentylacje słyszałem czyjeś chrapanie - to nie żart. To może mój pies ;) strasznie chrapie i niestety nic na to to nie działa;) Ps. Ale hałas faktycznie jest spory, czytałam w gazetce Bemowo News, że podobno te samoloty mają w najbliższym czasie przestać latać nad Bemowem... Zobaczymy co z tego będzie... Ja mam dobrych sąsiadów, nie hałasują (może poza małym dzieckiem za ścianą ale to zrozumiałe, że czasem płacze). Pozdrawiam sąsiadów z bloku B kl 2!!! Odpowiedz Link Zgłoś
juana-m Re: HAŁAS 28.03.11, 22:37 tomek_gorce napisał: dzisiaj w nocy nie mogłem zasnąc, bo przez wentylacje słyszałem czyjeś chrapanie - to nie żart. To może mój pies ;) strasznie chrapie i niestety nic na to to nie działa;) Ps. Ale hałas faktycznie jest spory, czytałam w gazetce Bemowo News, że podobno te samoloty mają w najbliższym czasie przestać latać nad Bemowem... Zobaczymy co z tego będzie... Ja mam dobrych sąsiadów, nie hałasują (może poza małym dzieckiem za ścianą ale to zrozumiałe, że czasem płacze). Pozdrawiam sąsiadów z bloku B kl 2!!! Odpowiedz Link Zgłoś
viki1976 Re: HAŁAS 04.04.11, 00:26 :-))) Ale mnie to rozbawiło:-) Wiem, śmieszne to nie jest, którejś nocy obudziłam się około 2 bo słyszałam jak jakieś dziecko (od razu pobiegłam do pokoju synka sprawdzić) krzyczało: Mamo, mamo, chodź do mnie... Nie wiem skąd był płacz i wołanie ale przerażające było wybudzenie się z głębokiego snu, bo gdzieś w ścianach dosłownie przenosił się krzyk płaczącego dziecka. Mieszkam na V piętrze, pode mną nie ma dzieci więc może na III, lub II piętrze>? bo I nie ma i parteru też bo to jest łącznik... Odpowiedz Link Zgłoś
viki1976 Re: HAŁAS 07.03.11, 22:41 I grzyb stanie się Twoim najlepszym przyjacielem - trucicielem :-) Świetne pomysły sprzedajesz, ale każdy kto ma odrobinę rozumu nie skorzysta z tego fantastycznego rozwiązania... Odpowiedz Link Zgłoś
duke_piotr Re: HAŁAS 15.03.11, 12:08 Dokładnie, pomysł godny Pat'a i Mat'a. Co do wykonania kominów... są one wykonane prawidłowo ale w nowej technologii. Niestety nie wszystko co nowe jest lepsze no ale to rozwiązanie też ma swoje plusy. Odpowiedz Link Zgłoś
fos.ia Re: HAŁAS 30.05.11, 11:06 czy wy tez zauważyliście, że właściwie w kazdy weekend w bud. A na 3 p jest impreza? a w jej trakcie wszystkie okna sa otwarte i hałas jak diabli? nad ranem zaś na calym chodniku niedopałki i wszędzie potuczone szkło? czym zajmuje się ochrona? Odpowiedz Link Zgłoś
pawins Re: HAŁAS 30.05.11, 11:40 Czy to pytanie oznacza, że ktoś zgłosił ochronie i zabrakło reakcji? Odpowiedz Link Zgłoś
nueng Re: HAŁAS 30.05.11, 18:35 Jestem w domu w weekendy i raczej nie zarejestrowałam jakoś specjalnie dokuczliwej muzyki z bud A, Odpowiedz Link Zgłoś
lizi11 Re: HAŁAS 03.06.11, 11:12 czyli możliwości są takie: - albo masz wyjątkowo szczelne okna, których nie otwierasz - albo masz problemy ze słuchem - albo ew. masz okna z drugiej strony - albo sam jesteś lokatorem z 3 piętra o którym mowa cieżko nie słyszeć tych imprez Odpowiedz Link Zgłoś
chmurek77 Re: HAŁAS 04.06.11, 08:12 To dlaczego nie zgłaszacie tego ochronie, z prostactwem trzeba walczyć, jak ktoś z buszu przyjechał to można go nawet tam wysłać z powrotem,ale nie można nie reagować, szczególnie jak wyrzucane są butelki i niedopałki przez okno, a potem chodzą dzieci i nieszczęście gotowe.... Odpowiedz Link Zgłoś
karenaw Re: HAŁAS 10.07.11, 13:17 Jeśli chodzi o sąsiadów to słyszę tylko jak ktoś urządza głośne imprezy trwające do 3 nad ranem albo hałasuje na balkonie w budynku b :/ I ten okropny pociąg, który trąbi niemal codziennie między 8:30 a 9:00 rano i kilka razy w ciągu dnia. Dla osoby pracującej na popołudniowe zmiany to jakiś koszmar, nie da rady się wyspać. Czy Wy też macie problem z tymi okropnymi pociągami? Odpowiedz Link Zgłoś
nitro_1 Re: HAŁAS 11.07.11, 20:31 Pociągi jeżdżą przez cały dzień i w nocy - można się przyzwyczaić ;). Niezależnie na jakie zmiany byś pracował to i tak tego nie miniesz. Ja pracuję na rano i jestem w domu ok 18.00, też je słyszę. Przecież było od początku wiadomo, że tak będzie. Chyba to nie jest dla Ciebie jakaś niespodzianka ;). Odpowiedz Link Zgłoś
duke_piotr Re: HAŁAS 21.07.11, 11:01 Mnie to bardziej denerwuje ten koleś co codzinnie o 6 rano lazi po smietnikach i gniecie puszki. Spac sie nie da :[ Odpowiedz Link Zgłoś
viki1976 Re: HAŁAS 21.07.11, 20:24 Jak wychodziłam z psem pomiędzy 5 a 6 rano to fakt, potwierdzam przeszukiwał dokładnie cały kontener i z koszów wyciągał wszystko co potrzebne mu było a puszki gniecie pod każdą klatką i nawet miałam mu zwrócić uwagę (bo wygląda normalnie) ale uznałam że jakoś mi kobiecie nie wypada... ale też mnie to denerwuje a trasa s8 powoli się rozpada więc może wkrótce nie będzie trasą expresową... co zmniejszy hałas... Odpowiedz Link Zgłoś
piwko79 Re: HAŁAS 10.08.11, 10:19 Witam, Czy, ktoś z was zwrócił uwagę na sąsiadów z części A, u których bardzo, bardzo często gra muzyka na cały regulator - przy otwartych oknach? Mieszkam całkiem daleko od nich i prawie mnie to nie dotyka, chyba, że impreza przeciąga im się do późnej nocy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
8576sd Re: HAŁAS 10.08.11, 11:04 Mieszkam w A i wydaje mi się, że to z bloku obok. Pod oknami stoją samochody przy których rozweseleni ludzie w późnych godzinach wieczornych prowadzą głośne rozmowy, gra muzyka - także z samochodów - pewnie jest tam burdel. Odpowiedz Link Zgłoś
nueng Re: HAŁAS 10.08.11, 21:29 Tak z całą pewnością jet tam burdel. Pomyśl przez chwilę, gdyby tak było to tym bardziej byłoby tam cicho. Odpowiedz Link Zgłoś
pawins Re: HAŁAS 12.08.11, 12:10 To bardzo ważna informacja. Bo to już działalność gospodarcz czyli wyższy czynsz ;) Odpowiedz Link Zgłoś
sasiadka012 Re: HAŁAS 03.11.11, 23:38 co do hałasu w klatce A to sprawa nagminna. I pietro - porazka. Jedna wielka impreza. 6 piętro lokal 42. Jeszcze większa porazka. Ciagłe disco polo, szanty i tak na zmiane. Darcie gęby. Chyba psychiatra potrzebny, biorąc pod uwagę teksty które słychac z okna.... Chyba Pan ze swoimi dziecmi pijący browary. Czas zadzwonić po pogotowie. Odpowiedz Link Zgłoś
8576sd Re: HAŁAS 04.11.11, 00:33 Pozostałe piętra to walka na wiertarki kto da głośniej i o ciekawszej porze, np. wczoraj o 22. Wolę muzykę niż ciągłe remanty !!! Wpierw patrz na siebie i nie przeszkadzaj innym a potem oceniaj !!! Odpowiedz Link Zgłoś
pawelek2083 Re: HAŁAS 08.11.11, 20:15 To prawda. Wracam z roboty, siadam na kanapie i zamiast tv to słyszę o 19 jak młot napier.... Już komuś zwoje na mózgu się całkowicie wyprostowały. Ale przeyżyłem i myślę sobie już później się nie da. BŁĄD -22:15 odpala ktoś wiertarę i jazda na całego. Miał szczęście, że krótko bo już brałem maczetę do reki. Muzyka może napierdzieleać. Odpowiedz Link Zgłoś
zaborowskaforum Re: HAŁAS 09.11.11, 08:25 sasiadka012 powinna przeprosić oficjalnie na forum osoby mieszkające w lokalu 42, bo one nie mają dzieci. Imprezowicze, o których sąsiadka pisze to w rzeczywistości cwane bestie :), widocznie już na etepie budowy mieszkania przewidziały, że hałas, kóry będą generować może być przedmiotem sprzeciwu sąsiadów i zapobiegawczo przeniosły drzwi wejściowe do swojego mieszkania na szczycie za drzwi przeciwpożarowe, aby podejrzenia zrzucić na spokojnych w rzeczywistości sąsiadów z lokalu 42. Ale spryciarze :) przechytrzyli sasiadke012. CWANE BESTIE Pozdrawienia dla tych spokojnych i dla tych hałaśliwych i dla tych którym przeszkadza i dla tych którym nie przeszkadza. sasiadka012 napisała: > co do hałasu w klatce A to sprawa nagminna. I pietro - porazka. Jedna wielka im > preza. 6 piętro lokal 42. Jeszcze większa porazka. Ciagłe disco polo, szanty i > tak na zmiane. Darcie gęby. Chyba psychiatra potrzebny, biorąc pod uwagę teksty > które słychac z okna.... Chyba Pan ze swoimi dziecmi pijący browary. Czas zadz > wonić po pogotowie. Odpowiedz Link Zgłoś
sasiadka012 Re: HAŁAS 09.11.11, 09:41 jesli tak to przepraszam sąsiadów spod 42. Ale hałas nadal dochodzi z 6 pietra i biała keja i jesteś szalona wychodzi mi uszami:) Odpowiedz Link Zgłoś
grazka_21_63 Re: HAŁAS 09.11.11, 09:59 hmmm...to może poprosimy ich o zmianę repertuaru???:) Żartuję oczywiście, ale "kultura" niektórych naszych mieszkańców pozostawia wiele do życzenia:((( Odpowiedz Link Zgłoś
pawelek2083 Re: HAŁAS 10.11.11, 11:22 A tak poważnie to chyba coś nie tak. Mieszkam na 5 pietrze i nie słyszę muzyki. A ostatnia impra jaką zrobiłem to była, ale z 7 miesięcy temu. Odpowiedz Link Zgłoś
pawelek2083 Re: HAŁAS 10.11.11, 11:25 A "sąsiadka z naprzeciwka" też leciała? :) Odpowiedz Link Zgłoś
grazka_21_63 Re: HAŁAS 10.11.11, 14:23 Z góry przepraszam, ale u mnie będzie głośniej w sobotę:)))) V piętro bud. B Obiecuję, że "Jesteś szalona" nie pozwolę puścić :))) Odpowiedz Link Zgłoś