Dodaj do ulubionych

Mendowaty ZTM - 2 strefa

10.03.11, 07:57
Słuchajcie, może macie większe doświadczenie z ZTMem, bo ja nie korzystam :)

Jest osoba, która potrzebuje dojeżdżać do pracy dokładnie jeden przystanek w jedną i drugą stronę w 2 strefie biletowej, poza tym w ogóle nie potrzebuje usług ZTMu, bo ma swój samochód.

Według mnie jedyne co może to kupić bilet 30 dniowy na jedną linię za 78 zł lub codziennie kupować 20 minutowe bilety po 2 zł (miesięcznie wyjdzie ok. 80 zł). Problem w tym, że samochodem dojedzie za tyle samo. Tu idea zbiorkomu daje całkowicie ciała.

Są może jakieś inne możliwości, o których nie pomyślałem?
Obserwuj wątek
    • Gość: X Re: Mendowaty ZTM - 2 strefa IP: 217.33.154.* 10.03.11, 08:27
      Tak, może iść na pieszo. Osoba, która jeździ do pracy jeden przystanek samochodem, jest moim zdaniem niehalo.
      • kredycik-i-wio Re: Mendowaty ZTM - 2 strefa 10.03.11, 12:08
        Patrzysz z perspektywy Warszawy, ja w pierwszym momencie myślałem tak samo. Jednak to się nie sprawdza pod Warszawą, inne odległości, a drobna kobieta nie zawsze chce dymać z buta 15-20 minut przy ruchliwej trasie w obcasach.
        • Gość: x Re: Mendowaty ZTM - 2 strefa IP: 217.33.154.* 10.03.11, 13:01
          15 minut z buta do pracy? O jaaaaaa, ale daleko! Chciałbym mieć tak *daleko* do pracy... Niech sobie chodzi nawet w gumofilcach, buty sobie zmieni w pracy.
    • Gość: x Re: Mendowaty ZTM - 2 strefa IP: 217.33.154.* 10.03.11, 08:28
      a bilet 30 dniowy na jedną linię w strefie 2 kosztuje 70 zł.
    • wszechwarszawiak Re: Mendowaty ZTM - 2 strefa 10.03.11, 08:59
      Rzeczywiście podałeś dowód na zbyteczność zbiorkomu. Miliony warszawiaków z niego korzystających były w błędzie!
      • kredycik-i-wio Re: Mendowaty ZTM - 2 strefa 10.03.11, 12:10
        Podałem przykład przed rozwiązaniem którego stanę w przyszłym tygodniu w którym zbiorkom się nie sprawdza i ZTM nie oferuje rozsądnego rozwiązania. Gdzie znalazłeś informację, że uważam cały zbiorkom za zbyteczny? Już szybciej znajdziesz moje wypowiedzi, gdzie się domagam buspasów w całym mieście i płatności za wjazd do centrum, tylko to nie ma nic wspólnego z tym konkretnym przypadkiem.
    • tomjani Re: Mendowaty ZTM - 2 strefa 10.03.11, 09:47
      kredycik-i-wio napisała:

> Jest osoba, która potrzebuje dojeżdżać do pracy dokładnie jeden przystanek w je
      > dną i drugą stronę w 2 strefie biletowej/.../
      > Są może jakieś inne możliwości, o których nie pomyślałem?

Rower? Na takim dystansie to i zimą dasie jeździć (praktykowałem to przez 4 lata), w każdym razie marznąc mniej niż na przystanku.
      • kredycik-i-wio Re: Mendowaty ZTM - 2 strefa 10.03.11, 12:11
        Kobieta, charakter pracy wymaga ubioru formalnego. Stąd w ogóle rozważania nad zbiorkomem lub samochodem.
        • wutang4eva Re: Mendowaty ZTM - 2 strefa 10.03.11, 21:06
          Kobieta czy nie kobieta, taki charakter pracy czy inny, musi jezdzic na rowerku , inaczej nie bedzie cywilizowana europejka !
        • agulha Re: Mendowaty ZTM - 2 strefa 10.03.11, 22:08
          Miejscowy taksówkarz? Będzie liczył według I czy III taryfy? Jak I, to może się opłaci.
      • Gość: wujek dobra rada Mendowaty ZTM - 2 strefa IP: *.dynamic.chello.pl 10.03.11, 12:12
        też mi problem .!!!! na gape >>>> bez biletu
        oszczędność czasu i pieniędzy .
        albo zostań radnym,posłem senatorem,policjantem lub strażnikiem miejski >>>wtedy bedzie za free
    • Gość: lolo zapytaj w gminie IP: *.tktelekom.pl 11.03.11, 09:17
      Niech zbiorkom zapewni gmina. ZTM i tak robi wam łaskę z II strefą.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka