Dodaj do ulubionych

Baseny w Warszawie

03.04.11, 03:01
Szukam dobrego basenu w Warszawie mozliwie blisko centrum, polećcie coś.
Wyjasnijcie mi tez co to za chory wymysl z tym zakazem spodenek plywackich i wymog obcislych kąpielówek, na calym swiecie nie ma z tym problemu, tylko na polskim basenie jak ide to czuje się jakbym pentem wymachiwał przed wszystkimi na basenie w obcislych kąpielówkach z lycry. Czy podobnie obciachowy wymóg jest np. na Warszawiance?
Obserwuj wątek
    • Gość: Tomo Re: Baseny w Warszawie IP: *.merinet.pl 03.04.11, 08:42
      Odnośnie kąpielówek mam ten sam problem - po prostu nienawidzę obcisłych.
      I jestem zmuszony omijać kilka basenów w Warszawie z tego powodu. Przepis nie ma żadnego uzasadnienia, poza widzimisię urzędasów, którzy jak zawsze "wiedzą lepiej".
      Teraz co do basenu - jak polecam Potocką. Centrum to co prawda nie jest, ale blisko.
      Można się tam kąpać w spodenkach i warunki są ogólnie bardzo przyzwoite.
      • basenowicz Re: Baseny w Warszawie 03.04.11, 15:11
        Byłem na potockiej, basen bardzo ładny, choć niestety drogi. A jak to wygląda na Warszawiance?
        • zloty.strzal Re: Baseny w Warszawie 03.04.11, 15:12
          Warszawianka jest najdroższą możliwą opcją.
    • dorsai68 Re: Baseny w Warszawie 03.04.11, 14:27
      Wiesz, może chodzi o to, że szorty plażowe, które jak rozumiem preferujesz, to nie są spodenki pływackie?
      • Gość: Tomo Re: Baseny w Warszawie IP: *.merinet.pl 03.04.11, 19:43
        Niestety droga dorsai na wielu basenach nie ma to żadnego znaczenia.
        Wpuszczają jedynie w obciskających jaja kąpielówkach z lycry i nie dociera do nich, że spodenki do pływania mogą mieć też postać szortów (oczywiście mam na myśli prawdziwe szorty kąpielowe, które mają wewnątrz wszyte drugie "majtki" z siateczki.
        Niestety w naszym chorym kraju biurwa cały czas uważa, że robi obywatelowi łaskę i lansuje swoje chore teorie. O czepkach już nawet nie wspomnę. Choćby człowiek byl nawet łysy na wspomniany basen na Conrada go bez czepka nie wpuszczą. Siedzi tępak na bramce i jedyne co ma do powiedzenia to "nie wolno".
        • Gość: asfalt Re: Baseny w Warszawie IP: 178.73.48.* 03.04.11, 21:22
          chodzi o to aby owłosienie wokół jaj nie przedostawało się do wody...o to chodzi z tymi obcisłymi...
          • Gość: Tomo Re: Baseny w Warszawie IP: *.merinet.pl 03.04.11, 21:31
            A jak mają się do tego szorty kąpielowe z dodatkowymi gaciami wszytymi wewnątrz o których piszę powyżej? Przecież te dodatkowe gacie zostały między innymi po to zainstalowane żeby kłaki z nich nie wylatywaly.
            Rozumiem, że waaadza znowu nie zauważyła, że świat poszedł do przodu? (jakieś 30 lat temu...)
        • jan-w Re: Baseny w Warszawie 03.04.11, 22:09
          A jak sobie wyobrażasz weryfikację czy ktoś ma szorty z wszytymi majtkami, czy tanie zwyczajne? Te pierwsze są znacznie rzadsze i droższe.
          BTW: 2 warstwy materiału to z pewnością też mniej higieniczne ubranie niz jedna warstwa tworzywa sztucznego.
          • Gość: Tomo Re: Baseny w Warszawie IP: *.merinet.pl 03.04.11, 22:18
            Jasne, całe 19zł w Lidlu, albo podobne pieniądze w Decathlonie na przykład.
            Proszę, nie rozśmieszaj mnie tylko wybierz się do sklepu i zobacz o czym piszę.
            Cały czas mówimy o kąpielówkach, a nie spodenkach na WF jakie funkcjonowały w latach 80.

• dorsai68 O losie... "droga dorsai"? 03.04.11, 23:01
          Czytaj ty chłopie uważniej. ;-)

Baseny mają swoje zarządzenia, a facet na bramce ma na nie taki na nie wpływ, jak ty czy ja. Odpuść mu.

I tak jest już lepiej, ja pamiętam czasy, gdy na baseny kryte wpuszczali jedynie w, uważaj, białych "kąpielówkach"... To, że możesz nosić "kolor" to już ogromny postęp, jeszcze jakieś 35-40 lat i twoje szorty też nie będą passe. ;-)
          • zloty.strzal Re: O losie... "droga dorsai"? 05.04.11, 18:50
            > I tak jest już lepiej, ja pamiętam czasy, gdy na baseny kryte wpuszczali jedyni
            > e w, uważaj, białych "kąpielówkach"...

Przez mokry, biały materiał wszystko ślicznie prześwituje:D
    • basenowicz Re: Baseny w Warszawie 04.04.11, 16:34
      No dobrze, ale co z tymi basenami. Czyli nigdzie poza Potocką w szortach nie popływam?
      • Gość: jadzia Re: Baseny w Warszawie IP: 94.75.82.* 05.04.11, 21:43
        Alez Panowie,co Wy sie tak czepiacie tych OBCISLYCH kapielowek. Noscie je jak najbardziej.
        Przynajmniej dla Nas baseny nie sa nudne :) :) :)
        • Gość: gość Re: Baseny w Warszawie IP: *.dynamic.chello.pl 05.04.11, 23:21
          zabawne swoją drogą, bo na plaży, na wakacjach sporo ludzi paraduje w obcisłych trójkątach i takie szorty plażowe uważają za zło :) Zawsze na odwrót, dziwne to. Ja mam i takie i takie, na basen obcisłe, na plażę szorty.
        • Gość: shrek Re: Baseny w Warszawie IP: *.warszawa.vectranet.pl 06.04.11, 01:33
          mamy małe penta i sie wstydzimy
    • Gość: pływak Re: Baseny w Warszawie IP: *.centertel.pl 06.04.11, 08:46
      polecAM BASEN na górczewskiej naprzeciw olimpii i żyrafy. są tam trzy osobne baseny: duży ogólny, sportowy i dla małych dzieci.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka