Dodaj do ulubionych

Lekarze polecają matkom: pijcie piwo! "Co za bz...

• lfk1957 Lekarze polecają matkom: pijcie piwo! "Co za bz... 08.05.11, 20:58
      Moja żona ma siostrzenicę, która mając już półroczne dziecko - DOPIERO- NA MOJĄ ZWRÓCONĄ UWAGĘ - zajarzyła, że to alkohol, nie mniej była jak by deko zdziwiona. Wszystko to świadczy o jednym. Jesteśmy krajem coraz bardziej wykształconych ludzi ( w sensie wykształceni inaczej ), i ci ludzie wprowadzaja coraz to bardziej tumańskie " prawdy objawione " podpierając je swoim miernym wykształceniem.
    • zwiatrem a co z herbatka HIPP ? 08.05.11, 21:07
      Kilka lat temu, swoista furrore robila rozpuszczalna herbatka laktacyjna, firmy HIPP, po ktorej mozna sie bylo spodziewac nawalu pokarmu. Saszetk e- reklamowke dodawano do paczki malucha otrzymywanej w szpitalu.
      Jej dzialanie bylo tak silne, ze nalezalo dobrze sie zastanowic nad jej uzyciem, powodowala nawal pokarmu.
      Wszystko zalezy od promocji, reklamy i marketingu, wtedy byla moga na HIPP.
      • Gość: justysialek Re: a co z herbatka HIPP ? IP: *.skierniewice.vectranet.pl 08.05.11, 22:21
        Jedne kobiety mają nawał inne nie mają. Ja piję laktacyjną Hippa od pół roku i nawału nigdy nie miałam. Może te konkretne osoby miałyby nawał i bez herbatki?
    • Gość: Bidi Lekarze polecają matkom: pijcie piwo! "Co za bz... IP: *.home.aster.pl 08.05.11, 21:13
      Z lektury wnoszę, że więcej ten artykuł złego zrobił , niż dobrego...
    • ubiquitousghost88 A co, myśleliście, że kiboli bociany przynoszą? 08.05.11, 21:47
    • Gość: ociec Strzykawka i sonda?! IP: 38.108.125.* 08.05.11, 22:10
      "Strzykawką przez sondę podawała mu mleko modyfikowane. - Już palce mam czerwone od wyparzania sondy i strzykawek - opowiada."

Noż na litość Matki Polki - albo to dziecko to jakiś wyjatkowy wcześniak, że nie potrafiło pić ze smoczka dla noworodka (ale wtedy nawet sutka by nie chwyciło nie mówiąc o piersi "normalnie"), albo matka jakaś po***bana, albo autorka zmyśla aż g*wnem śmierdzi.

Idioci.
      • magdaksp Re: Strzykawka i sonda?! 08.05.11, 23:22
        albo jest jeszcze inna opcja-np w szpitalu św. Zofii, o którym mowa w artykule akurat nie zbyt dobrze widziane jest karmienie butelka. wiem o tym, bo sama 2 lata temu tam rodziłam i dokarmiałam syna w ten sam sposób sonda i strzykawka.
      • Gość: milka Re: Strzykawka i sonda?! IP: *.adsl.inetia.pl 09.05.11, 00:41
        Gość portalu: ociec napisał(a):

> Noż na litość Matki Polki - albo to dziecko to jakiś wyjatkowy wcześniak, że ni
        > e potrafiło pić ze smoczka dla noworodka (ale wtedy nawet sutka by nie chwyciło
        > nie mówiąc o piersi "normalnie"), albo matka jakaś po***bana, albo autorka zmy
        > śla aż g*wnem śmierdzi.
        >
        > Idioci.

w szpitalu, w którym rodziłam nie pozwalali karmić smoczkiem, aby nie zaburzyć ssania. Nie wyzywaj więc innych od idiotów, skoro sam nim jesteś i nie znasz się na temacie.
        • Gość: Stanisław Remuszko Nie pozwalali? IP: *.dynamic.chello.pl 09.05.11, 04:51
          A jakie i skąd (na czym konkretnie oparte) mieli prawo do POZWALANIA? Jest Pani wolnym człowiekiem i to wyłącznie Pani decyduje o sposobie karmienia swojego dziecka. Nikt inny! Oni mogli co najwyżej "zalecić", "zasugerować", "zaproponować".
          S.R.
          www.remuszko.pl
          • Gość: milka Re: Nie pozwalali? IP: *.adsl.inetia.pl 09.05.11, 08:50
            Oczywiście, tylko że dziecko z powodów problemów leżało na oddziale a nie ze mną, a lekarze już odpowiednio potrafią "zasugerować" czyli straszyć.
    • Gość: justysialek Lekarze polecają matkom: pijcie piwo! "Co za bz... IP: *.skierniewice.vectranet.pl 08.05.11, 22:32
      Nie wiem czy piwo karmelowe wspomaga laktację ale jak jeszcze raz przeczytam/usłyszę, że kobieta w ciąży albo karmiąca nie może wypić nawet grama alkoholu, bo "każda ilość szkodzi" to mnie szlag trafi!
      Jest może z 1% kobiet w tym kraju, które przez cały okres ciąży i karmienia nie wypiły ani grama alkoholu. Gdyby to była prawda to wszyscy mielibyśmy FAS!
      Tymbardziej, że w pierwszych tygodniach to sie jeszcze nie wie o ciąży i wiele kobiet coś tam wypije a potem się martwi! Dajcie ludzie spokój - jeśli jesteście tacy mądrzy, to powinniście wiedzieć, że stres i zadręczanie się wyrządzi więcej szkody niż niewielkie ilości alkoholu.
      Podobnie z lekami - na własną rękę to aspiryny nie wolno wziąć, a na każdą pierdołę w ciąży ginekolodzy przepisują antybiotyki i zmartwione ciężarne zbywają pobłażliwym uśmiechem...
      W tym kraju kobiety w ciąży traktuje sie po prostu przedmiotowo, a z ciąży i macierzyństwa robi się pasmo bólu, upokorzeń i niekończących się poświęceń. A potem się mądrzy profesorowie dziwią, czemu młode kobiety nie chcą rodzić!
      • Gość: blabla Re: Lekarze polecają matkom: pijcie piwo! "Co za IP: *.dynamic.chello.pl 09.05.11, 07:01
        jesli faktycznie tak malo kobiet nie wipiło ani grama alko w czasie ciazy to jestem w szoku, mi sie jednak jakos udało, ale zaraz, zapomnialamże wiekszosc Polkaów jest z wpadki

jak sie dziecko planuje to mozna nie pic- naprawde da sie wytrzymac
        • Gość: milka Re: Lekarze polecają matkom: pijcie piwo! "Co za IP: *.adsl.inetia.pl 09.05.11, 08:59
          oczywiście, że można wytrzymać, tylko to nie powód by bredzić, że jeden łyk powoduje FAS.
          Poza tym, nie wiem czemu wyśmiewasz i piszesz o wpadce. Przecież nawet gdy planuje się ciążę, to nie oznacza to, że od razu się zajdzie, bo można starać się i rok. I co, przez ten rok też nie napijesz się już szmpana, wina czy piwa?
          Dlatego nie widzę problemu, gdy ciężarna raz na jakis czas napije się łyka wina, a karmiąca omawianego piwa.
    • Gość: Cola A ja bym im pozwoliła pić, co chcą... IP: *.adsl.inetia.pl 08.05.11, 22:49
      ...wszak im głupsze te ich dzieci będą, tym mniejszą będą one konkurencją, np. na rynku pracy, dla moich dzieci. Same wyeliminowują swoje dzieci z rywalizacji, dzięki ;)
      • jerzy.n19 Re: A ja bym im pozwoliła pić, co chcą... 09.05.11, 22:40
        Twoje dzieci, póki co, są tylko narażone na przyswajanie nieładnej polszczyzny, ale nie martw się, to można próbować wyeliminowywowywać.
    • kotek.filemon Piwo z rana jak śmietana! 08.05.11, 23:13

• inkwizytorstarszy Co można polecić kobietom... 08.05.11, 23:30
      U większości kobiet występują dwa okresy ciężkiej blokady mózgu, kiedy podejmowane przez kobiety decyzje świadczą o zapaści intelektualnej i zawieszeniu rozumu.
      To okres przygotowań do wesela (pierwszego!), oraz roczny okres po porodowy.
      Na szczęście po około roku, mózg podejmuję próby myślenia logicznego.
      Ostrzeżenie ! Bywają wyjątki (córeczka tatusia i pępek świata), które są nie uleczalne....
    • Gość: mama Lekarze polecają matkom: pijcie piwo! "Co za bz... IP: *.dynamic.chello.pl 08.05.11, 23:47
      Kretyni ci lekarze, a co jesli dziecko jest uczulone na drozdze piwne? Moje bylo i to wyszlo w testach krwi, a zrobilam je dlatego, ze corka dostala potwornej ropnej wysypki na twarzy. A ja wczesniej za namowa lekarzy wypilam jedno piwo karmelowe.
    • kejuw To juz bylo! w PRL-u matki: pijcie piwo! 09.05.11, 02:26
      Ktos tam wczesniej pisal ze w PRLu bylo piwo slodowe dla karmiacych matek.
      Nie wiem jakie lata mial na mysli.
      Wiem natomiast ze w polowie ubieglego wieku bylem owym noworodkiem ktory mial przyjemnoosc smakowac mleko matki ktora to - na polecenie lekarzy - pila male ilosci owego piwa slodowego.
      Szczesliwie przezylem 60 lat i nic mi sie zlego nie przytrafilo.
      Pare lat pozniej lekarze juz tego nie sugerowali i moj mlodszy o 6 lat lat brat nie mial juz takiego dobrego mleka slodowego.

• echfranka Lekarze polecają matkom: pijcie piwo! "Co za bz... 09.05.11, 07:30
      Rosną nowi alkoholicy ,uczą się od małego.Browary się cieszą.Lekarze ,którzy taki sposób na mleko zalecają to idioci (może sami są alkoholikami).Mózg dziecka się rozwija ,a alkohol uszkadza go .Sztuczne mleko jest zdrowsze niż mleko z piwem.
      • Gość: Loni Re: Lekarze polecają matkom: pijcie piwo! "Co za IP: 89.75.76.* 09.05.11, 07:46
        Nieporozumienie wynikło z tego że coraz więcej kobiet to pijaczki i szukają usprawiedliwienia dla swojego nalogu.Piwo pomaga na cerę,laktację i tego typu.Niedlugo coś wymyślą żeby móc pic w czasie ciązy.
        • Gość: aa Re: trafna diagnoza problemu IP: *.pools.arcor-ip.net 09.05.11, 16:17
          i najucieszniej to sa kolesie co tutaj zlecieli i za znawcow laktacji robia
    • sus231 Lekarze polecają matkom: pijcie piwo! "Co za bz... 09.05.11, 17:25
      Kiedyś bawarka, teraz karmi! Wierzyć mi sie nie chce, że w Św. Zofii, gdzie są świetni pediatrzy, w tym doradcy laktacyjni wmawia sie matkom takie bzdury. Myślę że łatwiej zalecić matce karmi na oddziale niż udzielić pełnej, fachowej porady laktacyjnej. Na taką trzeba udać się z reguły odpłatnie po wyjściu ze szpitala. O ile opieka okołoporodowa poprawiła się w ostatnich latach, to pózniejsza opieka jest nienajlepsza i stąd takie kwiatki. W większości wystarczy po prostu dużo pić (woda niegazowana), warto żeby położna pokazała ( jeśli trzeba wielokrotnie) jak przystawiać dziecko do piersi i w jakich pozycjach karmić, nie stresować się, przystawiać dziecko jak najczęściej. Jesli to nie wystarcza lepiej pójść na wizytę do doradcy lakatacyjnego i wierzcie mi doradca laktacyjny z prawdziwego zdarzenia nie zaleci piwa karmelowego! Nie wdając się w dyskusje jaka ilość alkoholu jest dla noworodka szkodliwa, założę sie że piwo karmelowe działa na zasadzie placebo. Tylko po co po nie sięgać, czy nie lepiej uwierzyć w siebie?
    • Gość: ma_dre Lekarze polecają matkom: pijcie piwo! "Co za bz... IP: *.w83-199.abo.wanadoo.fr 09.05.11, 19:27
      "Niestety, pokarm nie zawsze pojawia się od razu po porodzie." Nie niestety tylko po prostu. Pokarm pojawia sie w sposob naturalny dopiero w 3 dniu od porodu, a zanim sie pojawi to pojawia sie siara, w znikomych ilosciach! Tak po prostu jest i nie ma sie czym niepokoic.

Jak ktos chce sie piwa napic to i pretekst znajdzie :-/ Woda tez dobrze wplywa na laktacje a zadnych polemik z nia zwiazanych nigdy nie bylo.
      • Gość: kska Re: Lekarze polecają matkom: pijcie piwo! "Co za IP: *.xdsl.centertel.pl 10.05.11, 18:19
        Gość portalu: ma_dre napisał(a):

> "Niestety, pokarm nie zawsze pojawia się od razu po porodzie." Nie niestety tyl
        > ko po prostu. Pokarm pojawia sie w sposob naturalny dopiero w 3 dniu od porodu,
        > a zanim sie pojawi to pojawia sie siara, w znikomych ilosciach! Tak po prostu
        > jest i nie ma sie czym niepokoic.

Z tym że może być niepokojące, jesli dziecko dużo spada na wadze po porodzie. "Dozwolony" jest spadek do 10% wagi porodowej. Moje dziecko dużo spadało na wadze mimo "wiszenia" na piersi. Poszło w ruch piwo bezalkoholowe i herbatka hipp.
    • Gość: As Profesor śmieszna i dziennikarka o takim nazwisku IP: *.play-internet.pl 09.05.11, 20:45
      Pani profesor się ośmiesza nie sprawdzając dokładnie o jaki napój chodzi. Ponieważ to "piwo" ma tak minimalną ilość alkoholu, ze trzeba by wypić skrzynkę, żeby w krwi było stężenie mogące w jakikolwiek sposób wpłynąć negatywnie na dziecko. Z drugiej strony kobieta tworząca ten tekst z premedytacją nie wyprowadza jej z błędu tylko tworzy njusa z dupy wziętego. Jednak czy to dziwi u kogoś z takim nazwiskiem?Zaścianek wkroczył na salony i niszczy skutecznie wszelaką myśl inteligencką...
    • pieniadzezrobsam W Niemczech to byłoby ok, ale w Polsce... 09.05.11, 20:59
      Lekarze w Niemczech często zalecają picie szklaneczki piwa po porodzie a lampkę czerwonego wina w czasie ciąży. Wie o tymwielu ginekologów, ale mówienie o tym w Polsce może być niebezpieczne. Gdy Niemka słyszy o szklaneczce piwa czy lampce wina to pije dokładnie tyle i ani kropli więcej. Niejedna Polka w tym samym czasie potraktuje to jako wymówkę do upicia się

Czy założyłaś się kiedyś z bankiem o pieniądze? Nie? A jesteś tego pewna?

pieniadzezrobsam.blogspot.com/
      • askazbielan Re: W Niemczech to byłoby ok, ale w Polsce... 10.05.11, 22:26
        No i właśnie tu dochodzimy do sedna sprawy:
        najwięcej dzieci z FAS w UE rodzi się we Francji, Grecji, Hiszpanii UK i Niemczech.
        pozdrawiam, Joanna

pieniadzezrobsam napisała:

> Lekarze w Niemczech często zalecają picie szklaneczki piwa po porodzie a lampkę
        > czerwonego wina w czasie ciąży. Wie o tymwielu ginekologów, ale mówienie o tym
        > w Polsce może być niebezpieczne. Gdy Niemka słyszy o szklaneczce piwa czy lamp
        > ce wina to pije dokładnie tyle i ani kropli więcej. Niejedna Polka w tym samym
        > czasie potraktuje to jako wymówkę do upicia się
        >
        > Czy założyłaś się kiedyś z bankiem o pieniądze? Nie? A jesteś tego pewna?
        >
        > pieniadzezrobsam.blogspot.com/
    • Gość: r Re: Lekarze polecają matkom: pijcie piwo! "Co za IP: *.olsztyn.vectranet.pl 09.05.11, 21:08
      zespół FAS...
    • Gość: elwi Lekarze polecają matkom: pijcie piwo! "Co za bz... IP: *.adsl.inetia.pl 09.05.11, 21:40
      Ja rodzilam 2 razy w sw. Zofii i nikt jakos nie proponowal mi piwa na laktacje. Za to po pierwszym porodzie- cesarce, gdy nie mialam pokarmu polozne cudnie wspieraly mnie w dzialaniach zeby mleko w koncu poplynelo. Dzieki ich fachowej pomocy I konsekwencji moglam karmic coreczke piersia przez dobry rok.
      Wszystkim przyszlym mamom zycze takiej opieki laktacyjnej :-)
    • xioncpb Re: Lekarze polecają matkom: pijcie piwo! "Co za 09.05.11, 21:58
      Przeczytałem ten artykuł i zacząłem się zastanawiać ile litrów czystego spirytusu wypiła w ciąży mamusia pani redachtór, która napisała te wypociny. Ręce opadają...
    • Gość: xki Kefir też jest po fermentacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.11, 22:15
      nie wiem skąd się takie niedouczone położne biorą, doprawdy
      sfermentowany produkt nie nadaje się do spożycia? a cóż to jest kefir jeśli nie sfermentowane mleko?

w innych krajach dziesięciolatki piją imbirowe piwo bezalkoholowe i ŻYJĄ i TO JEST LEGALNE

a 0,5% to mniej niż mają cukierki z owocami w likierze, rozkłada się jeszcze przed przejściem przez cały układ pokarmowy i nie dostaje się do krwi
    • Gość: Asia Lekarze polecają matkom: pijcie piwo! "Co za bz... IP: *.dynamic.chello.pl 09.05.11, 22:39
      Dziękuję, że ktoś w końcu zajął się tym tematem. A niestety poziom wiedzy społeczeństwa na temat zagrożeń w okresie prenatalnym majaczy gdzieś na dnie. Szkoda (głównie ze względu na ich dzieci)! Więcej takich artykułów. :) Pozdrawiam.
      • Gość: a Re: Lekarze polecają matkom: pijcie piwo! "Co za IP: *.dynamic.chello.pl 09.05.11, 23:58
        > Dziękuję, że ktoś w końcu zajął się tym tematem. A niestety poziom wiedzy społe
        > czeństwa na temat zagrożeń w okresie prenatalnym majaczy gdzieś na dnie.

Karmienie piersią w okresie prenatalnym? Niezłe.
      • goblin.girl Re: Lekarze polecają matkom: pijcie piwo! "Co za 10.05.11, 08:15
        Gość portalu: Asia napisał(a):

> Dziękuję, że ktoś w końcu zajął się tym tematem.

tak, tylko że jak zwykle bywa w tym kraju, do tematu podchodzi się histerycznie i w dodatku kompletnie mijając się z właściwym targetem, do którego i tak dotrzeć się nie da.
        statystyki są jasne,FAS dotyczy głownie dzieci kobiet chlejących regularnie i ponad miarę. W Polsce rodzi sie ok. 400 tys dzieci rocznie. Przypadków FAS rocznie diagnozuje się 900. Prawdopodobnie jest ich więcej niewykrytych. Niemniej z ankiety przeprowadzonej jakiś czas temu przez PARPA wyszło, ze 1/3 kobiet przyznała się do okazjonalnego picia niewielkich ilości alkoholu w ciąży. Możliwe, ze jest ich więcej, ale nie zdobyły sie na szczerość, nawet w anonimowej ankiecie. Czyli ponad 100 tys. dzieci to dzieci kobiet, które miały w ciąży okazjonalny kontakt z alkoholem. Widać jasno, ze te liczby maja ze sobą nikły związek i dotyczą całkiem różnej skali zjawisk.
        Druga sprawa to to, ze picie w ciąży a picie podczas karmienia to dwie różne kwestie i nie można ich zrównywać. W ciąży jest to daleko groźniejsze., bo dziecko jest wciąż złączone z organizmem matki. Do pokarmu przechodzi znacznie mniej alkoholu niż jest w krwiobiegu matki, gdyż jest już częściowo trawiony przez jej organizm, wystarczy odczekać jakiś czas i można karmić.
        Denerwuje mnie szum wokól tego tematu (alkoholu w ciaży), bo jak pisałam, ta kampania kompletnie mija sie z celem; kobiety, które piją regularnie i tak będą to robić, tymczasem mamuśki na forach skaczą sobie do oczu kłocąc sie o jedno karmi, a dziewczyny, które wypiły lampkę wina czy drinka na początku ciaży nie wiedząc o niej, bedą schizować przez resztę miesięcy. Śmiech na sali.
        TEORETYCZNIE w ciaży prawie wszystko moze zaszkodzic, ale często strach przez ryzykiem jest niewspółmierny do rzeczywistego ryzyka, a ciagły stres w ciazy i potem może zaszkodzić bardziej niż ta sławetna okazjonalna lampka wina.
        • szara_komoda Re: Lekarze polecają matkom: pijcie piwo! "Co za 11.05.11, 12:05
          Ale po co w ogóle... ALkohol to trucizna
          A jak się amma chce wyluzować i napić wina z koleżankami to niech sobie takie kupi:
          dotrzechdych.pl/wino-bezalkoholowe/
          I po sprawie!
    • dewes Lekarze polecają matkom: pijcie piwo! "Co za bz... 10.05.11, 08:40
      Czytałem o tym piwowaniu na porodówkach już dawno temu i co ja mogę powiedzieć? Otóż to, że według mnie nie ma się o co czepiać. Już dawno należało podać położnicy browarka na rozluźnienie. Jeśli ma ochotę to może z mężem, lekarzami i resztą personelu nawet pół literka (albo 0,7l) zrobić za zdrowie malucha. Jak stres spowodowany narodzinami nie przejdzie każdy szpital powinien mieć dyżurne bongo do dyspozycji. Oczywiście nie mam zamiaru się upierać przy tym fakcie - ostatecznie można się zgodzić na jointa w palarni. Czy sytuacja nie uległaby od razu poprawie?

A tak na poważnie: każda kobieta, która spożywa w trakcie ciąży lub karmienia jakiekolwiek substancje odurzające jest zwykłą idiotką a personelowi medycznemu, który je namawia do tego powinno się nalać po mordach. Stado baranów normalnie. Słowo honoru aż słów brakuje...
      • Gość: kate Re: Lekarze polecają matkom: pijcie piwo! "Co za IP: *.adsl.inetia.pl 10.05.11, 09:56
        dewes napisał:

każda kobieta, która spożywa w trakcie ciąży lub karmienia j
        > akiekolwiek substancje odurzające jest zwykłą idiotką
        mówimy tu o piwie karmi.
        Natomiast przez takich jak ty urządza się w tym kraju histerie. Kobietom w ciąży i matkom karmiącym już prawie nic nie wolno. Łyk wina w ciąży rzekomo spowoduje FAS, choć statystyki temu przeczą. Od zjedzonych w ciągu dnia 3 cienkich plastrów sera matka karmiąca przebiałkuje dziecko. Pomidory + przetwory (nawet zupa pomidorowa), ryby, większość owoców i warzyw, spora część mięs, większość nabiału, (reszty wyliczanki nie pamiętam) - tego wszystkiego nie powinna jeść matka karmiąca. Dla dobra dziecka, rzecz jasna. A jednocześnie ma mieć urozmaiconą dietę. Z ryżu, marchwi i wody przegotowanej! Morzyli mnie głodem, dziecku spadała waga, mnie traciło się mleko, a ja przewracałam się braku sił. I żaden idiota nie widział w tym związku z nędznym jedzeniem (dla dobra dziecka!). Dlatego "nalać po mordach" powinno się takim przemądrzałym dewesom, którzy karmi zestawiają z jointem i wydaje im się, że pozjadali wszystkie rozumy świata więc mogą obrażać.
    • Gość: mamusia Lekarze polecają matkom: pijcie piwo! "Co za bz... IP: *.cht-bng-011.adsl.virginmedia.net 10.05.11, 09:30
      Ludziom w głowach się poprzewracało, mi bardziej wydaje się że po takiej dawce mleka dziecko bardziej śpi niż jest najedzone, dzięki temu położne i lekarze mają tzw. święty spokój na oddziale, bo dzieci nie płaczą a matki nie narzekają. Sama jestem matką i moją córkę karmiłam piersią i uważam że kobieta nie potrzebuje żadnej chemii a już na pewno nie musi pić piwa żeby mieć pokarm, wystarczy zdrowy rozsądek, odpowiednia dieta, soki, woda czy nawet bawarka tak nie znienawidzona przez polskie kobiety. Pozdrawiam poddatne mamy na głupotę i modle się o wasz zdrowy rozsądek.
    • Gość: monika Lekarze polecają matkom: pijcie piwo! "Co za bz... IP: *.ip.netia.com.pl 12.05.11, 08:32
      Pani pisząca ten artykuł chyba żądna jest taniej sensacji i świadomie chce oczernić świetną kadrę szpitala św Zofii. Sama tam rodziłam i nikt, NIKT nie polecał mi PIWA!!! Faktycznie niektóre położne mówiły że ostatnio KARMI cieszy się popularnością i poprawiając nastrój położnic (bo jest smaczne), co w efekcie u niektórych pacjentek pobudza laktację. Ale HALO, Karmi zawiera max 0,5% alkoholu w całej objętości - zatem jest BEZALKOHOLOWE!!!!! więc jeśli pani redaktor nie ma o czym pisać może niech pisze pamiętnik niespełnionego dziennikarza!!!
    • Gość: watka Lekarze polecają matkom: pijcie piwo! "Co za bz... IP: *.183.249.127.dsl.dynamic.t-mobile.pl 08.02.14, 13:50
      Tego szpitala na Żelaznej nie polecam, skurw,,,, o mało nie doprowadzili do zgonu dziecka. Lekarz na porodówce bez doświadczenia, przez 2 godziny biegali nie wiedząc co się dzieje!. Pierwszy i ostatni raz skorzystałam z Żelaznej. Gdyby nie przyszła ordynatorka to trageiaaa...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka