Dodaj do ulubionych

Rusza akcja: Nie ma życia bez bzykania

IP: *.acn.waw.pl 14.06.11, 20:34
Pszczoły to jedne z najgorszych bestii żyjących w Polsce. Im szybciej wyzdychają tym lepiej!
Jak ktoś uważa inaczej to widać nigdy go ta bestja nie użarła!

Jeszcze rozumiem pszczoły w jakimś rezerwacie przyrtody. Ale miasto powinno być bezpieczne. NAleży jaknajszybciej wykarczować ogródki i parki i zastąpić je betonem. Dla pszczółnie może być litośc. JAk ktoś chce mieszkać na wsi niech się przeprowadzi na wieś.

Jasię pyrtam jak można pomóc tym dzielnym pasożytom, które pomagają nam w walce z tymi groźnymi bestiami!

Tak przy okazji większość żywności nie jest zależna od pszczół. Wszystkie zboża są wiatropylne. Ziemniaki chodzuje się z bulw. Spoiro ważyw jest wiatropylne. Najbardziej od pszczół zależą owoce. Ale już wolę nie jeść truskawek i jabłęk i być bezpieczny od pszczół.

Poza tym żyjemy w XXI wieku i jestem pewny, że naukowcy wymyślą transgeniczne truskawki wiatropylne. A jak się postarają to zrobią rośliny wytważające miód.
Obserwuj wątek
    • Gość: lokales Rusza akcja: Nie ma życia bez bzykania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.11, 20:47
      Licznik o bzykaniu (jakie to nosne i zabawne haslo) nad licznikiem Balcerowicza. Tu nie chodzi o pszczoly a oslabienie i odwrocenie uwagi przed wyborami i polska prezydencja od akcji Balcerowicza i fundacji FOR - pokazywania dlugu publicznego Polski, trwonienia pieniedzy przez obecnego nieudolnego ministra finansow Rostowskiego i braku jakichkolwiek reform. Wielka partia PO dziala i wielki PR wielkiej partii dziala.
      • bonze Re: Rusza akcja: Nie ma życia bez bzykania 15.06.11, 04:53
        Dokladnie, zwykla manipulacja. I dlatego jestem za tym aby ludziom przy wladzy... robic testy psychologiczne, aby uniknac psychopatow na wysokich, decyzyjnych stanowiskach.. Inaczej przyszlosc i interakcje spoleczne wkrotce moga przypominac najgorszy horror.
        • the_dzidka Re: Rusza akcja: Nie ma życia bez bzykania 15.06.11, 08:52
          Dla was każdy artykuł nie mówiący o polityce i politykach jest manipulacją mającą na celu... itd. To ja ci odkryję pewną prawdę, może cię zaskoczy: poza polityką istnieje życie! Naprawdę! I całe szczęście, że się o nim pisze, bo normalny człowiek inaczej by zwariował.
          • bonze Re: Rusza akcja: Nie ma życia bez bzykania 15.06.11, 09:43
            Wiesz jezeli o mnie chodzi to kompletnie mnie nie interesuja polskie partie polityczne i wiem na ich temat bardzo niewiele. Jezeli mialabym sie okreslic politycznie, to napisalabym, ze .. jestem poprostu for peace and quiet.
            Chodzilo mi tylko i wylacznie o dlug i o ekonomie. O tym sie nie mowi, a Polacy niespecjalnie sie tym dlugiem przejmuja, bo nie oszukujmy sie, ale poziom wiedzy ekonomicznej Polakow jest bardzo mizerny. Ten dlug to tykajaca bomba. Nie mowia, ze problem pszczol jest mniej istotny, ale ta kampania reklamowa o bzykanku, odwrocila jedynie uwage od dlugu. Pszczolom nic nie da.
      • the_dzidka Re: Rusza akcja: Nie ma życia bez bzykania 15.06.11, 08:50
        Pocieszę cię: twoją przypadłość się leczy. Tylko trzeba dobrać właściwe leki, a to wymaga nieraz czasu. Nie rezygnuj, bądź silny.
        • Gość: Tirinti Re: Rusza akcja: Nie ma życia bez bzykania IP: 80.50.126.* 15.06.11, 09:53
          Niestety nie każdy przeżywa atak pszczół. Złap kilka pszczół to sięprzekonasz jakie to groźne bestje.
    • Gość: jan obydwa komentarze świadczą o... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.11, 20:59
      totalnym prymitywie szerzącym się wśród ludzi.
    • Gość: bzz umiera bo siec komorkowa IP: *.adsl.inetia.pl 14.06.11, 21:10
      co roku wchodzimy w nowe czestotliwosci z mobile telefonami, nikt tego nie bada, nikt nie sprawdza jaki to ma wplyw na swiat naturalny i ludzki, a autorzy projektu, nawet nie wspominaja o tym , lecz w swiatowej diskusji o CCD, komorki jednak sa wymineniane jako nr 1.
      buja, and oh, BURN BABILON!!
      • Gość: abc chemtrails IP: 81.94.177.* 14.06.11, 21:15
        wedlug mnie to jest przyczyna
    • Gość: Taaa Re: Rusza akcja: Nie ma życia bez bzykania IP: *.net-partner.pl 14.06.11, 21:41
      miód można robić ze zużytych opon i klocków hamulcowych, wystarczy zmielić i zmieszać z przechodzonym olejem! Jest pyszny i zdrowy!
    • Gość: D Rusza akcja: Nie ma życia bez bzykania IP: *.3.pl 14.06.11, 22:05
      Strona na facebooku tej inicjatywy

www.facebook.com/pages/NIE-MA-%C5%BBYCIA-BEZ-BZYKANIA/230154353677956
    • ziutek.z.targowka Może to GMO? 14.06.11, 22:07
      Ja bym zwrócił uwagę na rośliny GMO.
      W końcu sa one dla pszczół obce pod względem genetycznym a do tego wymagają dużych ilości supersilnych, specjalizowanych środków do ich uprawy.
      • Gość: mobilepszczoła Re: Może to GMO? IP: *.play-internet.pl 14.06.11, 22:48
        Kiedyś w telewizji oglądałem program o obszarze w Chinach (bodajże nazywa się to dystrykt) w którym wymarły wszystkie pszczoły. Ludzie z wiosek na tym terenie, aby nie umrzeć z głodu i mieć z czego żyć (zajmowali się hodowlą owoców) w okresie pylenia drzew zapylali je ręcznie, za pomocą pędzelka. Kwiatek po kwiatku.
        Ciekawy jestem jakie miny mieliby ci, którzy popisują się tu takim wyrafinowanym humorem gdyby musieli pojść w ślady tych biednych ludzi...
        • Gość: art Re: Może to GMO? IP: *.home.aster.pl 14.06.11, 23:19
          hmmm, dodatkowe miejsca pracy?
          • Gość: Gucio Bzykanko! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.11, 07:46
            Popieram!

Przyłączam się do akcji i bzyknę dzisiaj koleżankę w pracy!
            • bonze Re: Bzykanko! 15.06.11, 08:02
              ha ha... z doswiadczenia wiem (kolezanek i kolegow ;D), ze ci ktorzy w partnerach moga przebierac (praktycznie odgarniac sie jak od pszczol ;D) przenigdy, naprawde nigdy podbojami milosnymi i potencjalymi 'bzykankami' nie chwala sie publicznie...
              Ale ciesze sie, ze ci sie wreszcie udalo ha ha ... ha
    • Gość: zaz12 Rusza akcja: Nie ma życia bez bzykania IP: 178.73.49.* 15.06.11, 09:47
      to przez monsanto?
    • Gość: Jajowar Rusza akcja: Nie ma życia bez bzykania IP: *.adsl.inetia.pl 15.06.11, 12:34
      Pierdu pierdu

Co ma na celu ta akcja? Akcja ma szczytny cel, może zwróci uwagę, ale czy coś zmieni? Nie, nic nie zmieni.
      • Gość: :) Re: Rusza akcja: Nie ma życia bez bzykania IP: 212.244.91.* 15.06.11, 14:07
        jeszcze się pytasz? wzrost sprzedaży oleju kujawskiego, tylko co ma olej wspólnego z pszczołami?
    • calidris Rusza akcja: Nie ma życia bez bzykania 15.06.11, 12:48
      Nie "varroa destructor" tylko Varoa destructor. Po łacinie nazwy rodzajowe Wielką literą!
    • Gość: Tadeusz Rusza akcja: Nie ma życia bez bzykania IP: 195.117.171.* 15.06.11, 15:46
      winne są Neonikotynoidy najnowszej generacji substancje aktywne w środkach ochrony roślin w tym Tiametoxam, Clodianidyna, Imidacloprid, Tiachloprid i Acetamiprid - zobacz na skandaliczne metody badań dopuszczeniowych - więcej Miodowe Forum
    • Gość: zalogowany A trzmiele? IP: *.ztpnet.pl 15.06.11, 19:45
      masowe ginięcie pszczół - MGP

Mam [nie]Głupie Pytanie.

Ile dni żyje bczoła robotnica?
      Co ile dni musi ona wychować sobie następczynię.
      Ile to daje zejść śmiertelnych w roku?

Co ile dni będą nam wtryniane następne anglicyzmy?

+++

Syndrom masowego zastępowania polszczyzny?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka