Dodaj do ulubionych

Wyleciał z pracy, bo poczęstował zupą... za 60 ...

• szymko123 Bojkot Wooka, Sphinksa i Chłopskiego Jadła 07.07.11, 15:39
      Przyłączam się do bojkotu. Więcej tam nie pójdę. Dość wyzysku pracowników i prostackiego podejścia do klientów.
    • Gość: x^3 incydent czy proceder kelnera? IP: 77.236.26.* 07.07.11, 16:24

Wyleciał, bo to pewnie nie było pierwszy raz. On robił niby-promocję, a klient dawał wyższy napiwek.

Kelner na pewno okradał firmę.

Jeśli miał kilka umów zlecenie, to niech w ciągu 7 dni /termin ustawowy/ odda sprawę do Sądu Pracy o przywrócenie do pracy na należna umowę na czas nieokreślony.

Skoro nie miał umowy na czas nieokreślony MÓGŁ nie wiedzieć o zasadach panujących w firmie :))))) Bo nie podpisywał umowy o pracę.

Ogólnie: tam juz na pewno działa Państwowa Inspekcja Pracy , pewnie ktoś powiadomił sanepid i jakiś donosik poszedł pewnie do Urzędu Skarbowego :)

• Gość: 71 Wyleciał z pracy, bo poczęstował zupą... za 60 ... IP: *.dynamic.chello.pl 07.07.11, 16:36
      No to już się tam wybrałam. Jeśli człowiek dla nich zasuwa prawie 2,5 roku bez umowy o pracę to ja bojkotuję takie firmy i ich usługi.
    • Gość: wkurzony Re: Wyleciał z pracy, bo poczęstował zupą... za 6 IP: *.lublin.mm.pl 07.07.11, 16:39
      Janusz Bossak
      Sfinks
      restauracje Wook

już wiem, że nigdy tam nie pójdę, powiem wszystkim jak traktuje sie tam ludzi mam gdzieś te ich żarcie i tak wszystko później zamienia się w odchody
      • bene_gesserit I Chłopskie Jadło! n/t 08.07.11, 02:36

• phalaenopsis Wyleciał z pracy, bo poczęstował zupą... za 60 ... 07.07.11, 17:07
      Pan sobie zasłużył na zwolnienie nie tymi 60gr., ale argumentem 'bo szefa nie ma'. To dobitnie świadczy o jego podejściu do tematu i naprawdę się szefowi nie dziwię.
      • bene_gesserit Re: Wyleciał z pracy, bo poczęstował zupą... za 6 08.07.11, 02:35
        To raczej swiadczy o jego szefie. A reakcja firmy - o Wicedyrektorze Długie Ucho.
      • Gość: motyl Re: Wyleciał z pracy, bo poczęstował zupą... za 6 IP: *.lasypanstwowe.gov.pl 08.07.11, 09:05
        rzecznik prasowy czy pracownik marketingu w sfinksie ??
        Nigdy tam nie byłem ale juz na pewno w żadnym sfinksie nie będę nic zamawiał.
    • Gość: Tom Wyleciał z pracy, bo poczęstował zupą... za 60 ... IP: *.ntlworld.ie 07.07.11, 17:29
      Chłopak na pewno nie zasłużył na zwolnienie. Sprawę powinien mieć wygraną, tylko dobrego prawnika niech poszuka. Jeśli ktoś podaje troszkę zupy na spróbowanie to jest to po prostu dobra obsługa. Klient będzie zadowolony, zamówi więcej, wróci, opowie znajomym o dobrym wrażeniu. Ale za słowa 'bo nie ma managera' powinien dostać jakieś ostrzeżenie lub naganę.
    • vbn53 Wyleciał z pracy, bo poczęstował zupą... za 60 ... 07.07.11, 17:34
      Żenada. Również zamierzam bojkotować tą sieć. Jak tak traktuje się pracownika to do widzenia moje pieniądze.

• anna.vanilla Re: Wyleciał z pracy, bo poczęstował zupą... za 6 07.07.11, 17:44
      Tak dluga umowa - zlecenie i stanowisko kelnera - hmm... ciekawe. Powinien zaskarzyc bylego pracodawce o brak umowy o prace. Sprawy ZUS itd... Oj, Sfinks wtopil niezle.
      Klientow tez im troche ubedzie po tej burzy w mediach. Ja tez sie wypisuje.
      • Gość: lola Re: Wyleciał z pracy, bo poczęstował zupą... za 6 IP: *.centertel.pl 07.07.11, 17:53
        No oczywiście, że ubędzie. Na pewno nie wydam pieniędzy, gdzieś, gdzie wiem już na pewno, że działają korporacyjne mendy gnojące ludzi.
      • watersnakes2 Re: Wyleciał z pracy, bo poczęstował zupą... za 6 07.07.11, 17:59
        > Tak dluga umowa - zlecenie i stanowisko kelnera - hmm... ciekawe. Powinien zask
        > arzyc bylego pracodawce o brak umowy o prace. Sprawy ZUS itd...

Jestem pewna, ze nie pojdzie. Woli siedziec w sieci i komentowac ten artykul, liczac jak sam sie wyrazil na przelew i na przeprosiny.

Oj, Sfinks wtop
        > il niezle.
        > Klientow tez im troche ubedzie po tej burzy w mediach. Ja tez sie wypisuje.

Nie ubedzie. Moze chwilowo. To sa zawsze takie fajne zrywy, wczesniej Krakus, niedawno Adidas teraz Sfinks...

Zeby nie bylo, w Sfinksie bylam raz, ani wystroj, ani obsluga, ani menu mnie nie zachwycilo na tyle bym chciala tam jeszcze kiedys wrocic, wiec mnie jako klientke stracili juz bardzo dawno.
        • marcotyczynski Re: Wyleciał z pracy, bo poczęstował zupą... za 6 08.07.11, 00:43
          jeśli chcesz wiedzieć to sprawa jest w toku jeszcze nie sądowa ale działam w tym kierunku więc mi nie pi....l, że siedzę i komentuję artykuł tylko
          • watersnakes2 Re: Wyleciał z pracy, bo poczęstował zupą... za 6 08.07.11, 06:16
            marcotyczynski napisał:

> jeśli chcesz wiedzieć to sprawa jest w toku jeszcze nie sądowa ale działam w ty
            > m kierunku więc mi nie pi....l, że siedzę i komentuję artykuł tylko

Oczywiscie ze "sprawa jest w toku" bo zajely sie nia media. Media to jednak kaprysny dzieciak, dzis jestes na pierwszej stronie gazeta.pl a jutro nikt o Tobie nie bedzie pamietal. Wiec zamiast skupiac sie na tym, ze iles osob pod wplywem emocji napisalo ze do Sfinksa nie pojdzie (a za kilka dni pod wplywem glodu tam wlasnie wyladuja), wez sprawe w swoje rece i zamiast tracixc czas na forum zajmij sie walka o swoje.

Tak przy okazji, ktos juz Ci napisal o tym wczesniej, ale wszystko co napiszesz na tym (i kazdym innym) forum oraz sposob w jaki napiszesz, zwlaszcza jesli firmujesz to swoim nazwiskiem, moze byc wykorzystane przeciwko Tobie. Niekoniecznie teraz, ale w przyszlosci, wystarczy ze przszly pracodawca wpisze Twoje nazwisko w google.
            No, chyba ze liczysz na ugode ze Sfinksem na kwote pozwalajaca Ci niepracowac do konca zycia, na co szczegolnie nie liczylabym na Twoim miejscu.

Zanim znow postanowisz sie wykazac chamstwem w stosunku do mnie (to soczyste "nie pi....l"), wez trzy oddechy.
    • Gość: lola Wyleciał z pracy, bo poczęstował zupą... za 60 ... IP: *.centertel.pl 07.07.11, 17:50
      Rzygać mi się chcę od tych korporacyjnych zwyczajów i tekstów. "Jednolite procedury obsługi", bleee Jak by mogli, to by kazali wszystkim pracownikom jednakowo oddychać.
    • Gość: lola Wyleciał z pracy, bo poczęstował zupą... za 60 ... IP: *.centertel.pl 07.07.11, 18:16
      I czy korporacje tak biedę klepią i ledwo ciągną, że nie stać ich na uczciwe zatrudnianie np. kelnerów na umowę o pracę ze świadczeniami, ubezpieczeniem, składką emerytalną i urlopami? Co za gó...zajady...
    • 999s Cóż trzeba omijać ten brand szerokim wookiem 07.07.11, 18:52
      bossaki... tfu buraki powinny być na talerzach a nie poniewierać się przy stolikach.
    • Gość: d Wyleciał z pracy, bo poczęstował zupą... za 60 ... IP: *.230.89.228.rzeszow.mm.pl 07.07.11, 18:55
      jak już ta takie wielkie przestępstwo w tej żenującej firmie (ta zupka za 60 gr) przeciwko panującym tam "standardom" to mógł go upomnieć, zwłaszcza że koleś robił tam ze 3 lata prawie więc chyba był dobrym pracownikiem. Ale nie - wielki pan prezio wolał go tak po prostu wypie...ć z pracy traktując jak śmiecia. To tak jakby za kradzież telewizora od razu groził gułag. Ten prezio to jakiś jeden wielki kompleks.
    • Gość: Ewa Teraz Bossak powinien polecieć za swą nadgorliwość IP: *.internetia.net.pl 07.07.11, 19:15
      Super antyreklama! KOnkurencja się cieszy! :D
    • 80lukaspl W sumie tez bym tak zrobil 07.07.11, 20:21
      ... Chlopak moze i mial zmysl marketingu, zeby klienta sprobowac przyciagnac, ale z drugiej strony calkowicie spieprzyl sprawe, bo co to za tekst - Nie bede mial problemow, bo szefa nie ma - w domysle, moge ci wszystko dac w miedzy czasie, nawet pieniadze z kasy. Ja bym dokladnie jak ten szef sfinksa zrobil... ale uzasadnil to zdecydowanie inaczej, bo watpie by jakakolwiek kradyiey nastapila.
      Natomiast na pewno sad musialby byc glupi, jesli mialby przyznac odszkodowanie pracownikowi za to, ze on klepie bzdury i glupoty w pracy, ze wlasciwie oczernia firme i to jeszcze w miejscu pracy, niezaleznie od jej postrzegania przez innych. No bo co to za firma, gdzie pracownicy robia co chca z towarem podczas nieobecnosci szefa.
      Niech sie nauczy chloptas odpowiedzialnosci.
      • Gość: ZEROTOLERANCE! Re: W sumie tez bym tak zrobil IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.11, 20:59
        całkowicie się z Tobą zgadzam - wreszcie jakiś głos rozsądku pośród bezmyślnego jazgotu.
        • Gość: kgb Re: W sumie tez bym tak zrobil IP: *.toya.net.pl 07.07.11, 23:25
          Tak, takie tam managery pracują ze firma jest na skraju bakructwa.
          Dodatkowo złodzieje i oszusci bo nie płacą podatków i zusów.
          Banki za uszy ciągną ale z takimi managerami to tylko się uszy oderwą.
      • bene_gesserit Re: W sumie tez bym tak zrobil 08.07.11, 02:40
        Tak tak - o profesjonalizmie zwalniajacego swiadczy przeciez jego profesjonalna reakcja :) Pewnie teraz siedzi profesjonalnie przed kompem i sie profesjonalnie wkurza, bo mu profesjonalne slupki spadly. Tzn firmie spadla sprzedaz, a jemu - notowania we firmie.
        • Gość: asd albo sie cieszy IP: *.146.219.49.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 08.07.11, 08:49
          bo kazdy pracownik sfinksa czy innego wooka wie ze moze sobie pozwalac na takie zachowania.
          Wydajnosc wzrosla.

Prezes mial racje, gdyby koles poczestowal zupa to pewnie nic by sie nie stalo, najwyzej dostalby lekki opieprz, ale rzucanie takimi tekstami to inny kaliber.
          • bene_gesserit Re: albo sie cieszy 08.07.11, 12:28
            Tak, kaliber tak, ze trzeba zwolnic pracujacego na smieciową umowe przez dwa i pol roku pracownika.

Nie bylo mnie przy tym, ale przypuszczam, ze wice po prostu poczul sie personalnie dotkniety.
    • Gość: Zupojad Wyleciał z pracy, bo poczęstował zupą... za 60 ... IP: *.play-internet.pl 07.07.11, 20:34
      No to ja też Sfinksa wpisuję na swoją czarną listę.
    • Gość: MR Wyleciał z pracy, bo poczęstował zupą... za 60 ... IP: *.pool.mediaWays.net 07.07.11, 20:39
      Pozdrawiam wszystkich, ktorzy juz nigdy nie pojda do Sfinksa i Wooka. Ja tez juz nigdy nie dam zarobic tym BURAKOM!!!!!!!
    • Gość: rolnik Wyleciał z pracy, bo poczęstował zupą... za 60 ... IP: *.va.shawcable.net 07.07.11, 20:55
      Janusz Bossak powinien napisac poradnik "Jak spie...c"
    • p8 Zaklęte Rewiry 07.07.11, 21:03
      Panie Kelner - obejrzyj pan, dobry film...
      Panie Menadżer - niby masz pan rację, ale korposzują trąci od pana...
      Panie i Panowie Komentatorzy (zwłaszcza bojkotujący) - informuję Was że jak będziecie głodni i nie będziecie mieć wyboru to wpie...cie i Sfinksa i Woka i do tego jeszcze Chłopskie Jadło. A nawet kebab od Abdula z podziemi Dworca Centralnego i tłuste fryty z budki pani Helenki. Kłócicie się ch... wie o co - kupcie lepiej jabłka...
    • Gość: Korek Wyleciał z pracy, bo poczęstował zupą... za 60 ... IP: *.toya.net.pl 07.07.11, 21:06
      Pracowałem kilka lat w sfinxie jeszcze za czasów jak prowadził je jeden z założycieli pan AZAL BAKI . Wtedy było dobra praca, kasa na czas, podwyżki. Od momentu jak powstał sfinks S.A. bylo coraz gorzej porcje coraz mniejsze surowce coraz gorsze
    • quinc Zupa się czkawką odbije 07.07.11, 22:02
      Żegnaj Sfinks i Wook
    • Gość: Lex Wyleciał z pracy, bo poczęstował zupą... za 60 ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.11, 22:05
      Moja noga nigdy w syfie o nazwie wok nie postanie ,podobnie jak w sfinksie i ramzesie...to najgorszy syf na polskim rynku jaki kiedykolwiek istniał.juz nawet mcdonald jst lepszy .
      swoje "przygody" ze sphinxem juz tu opisywalem na jakims blogu , ramzes to jeszcze gorsza ch...nia nis sfinks a naprawde ciezko cos takiego osiognac:) , i znowu przytocze przyklad..sadyba best mall -centrum handlowe i restauracje na 1 pietrze, robilismy zakupy zona wiec pora na szybki obiadek, zona usiadla w ramzesie i cos tam zamowila (do czego przysługiwal jej zestaw sosów -z ktorego nie skorzystala bo nie lubi dodatków) -ja wzialem cos w knajpie opok...jakis kebab z baklazanami i ryzem.. usiadlem przy stoliku gdzie siedzi pani żona i pytam sie: wzielas sobie sosy do tego co jesz??Nie..wiesz ze nie lubie, ok to wezme sobie za ciebie .., podszedlem wzialem 3 male sosjerki (zestaw)czy jak tam sie nazywaja naczynka wielkosci podstawki do jajka i uzylem do swojego zarcia...niczym kawaleria powietrzna USA spadla na mnie (54 letni gosciu ) jakas gowniara z razmzesa drac na cala okolice jape jakim prawem KRADNE!!!! ich sosy....!!!!Musze przyznac ze mnie zamurowało....trwałem tak w odretwieniu kataleptycznym dobre 15 sekund ...jak juz odzyskalem swiadomosc to spytalem sie grzecznie :a o co ci dziewczynko chodzi????
      Pan kradnie sosy ktore sa dla naszych klientów !!!
      Hmmm skoro sa dla waszych klientow a takim jest moja zona jedzaca jak widac na zalaczonym obrazku wasze danie i nie korzystajaca z sosów ktore sa dodatkiem do tego co zamowila to naturalnym jest ze ja moge z nich skorzystac??? nie wydaje sie to czyms normalnym??? a jesli sie nie wydaje to jemy tu ostatni raz a tu masz 5 zlp za sosiki i spier...j
      Rzucilem monete na stol. Zona dojadla -wyszlismy .To bylo jakies 3 lata temu , od tej pory nasza noga nie staneła w ramzesie mimo ze jadalismy tam srednio 10 razy w miesiacu .Zostawiajac za kazdym razem ok 50 zlp w kasie tej firmy. Zycze bankructwa takim ch...ostwom jak ramzesy sfinksy i inne scierwa ktore o restauratorstwie maja takie pojecie jak swinia o teorii wzglednosci. Ot buractwo polskie granatem od pluga oderwane.
    • Gość: ex pracownik Wyleciał z pracy, bo poczęstował zupą... za 60 ... IP: *.wyrzysk.net.pl 07.07.11, 22:47
      Macie tu kawałek nagrany przez byłych pracownikow tej "prestizowej" "restauracji":

w554.wrzuta.pl/audio/9DfOT2TJ46f/
    • sselrats Jakby powiedzial: nie bede mial problemow bo moze 07.07.11, 23:07
      pan polubi nasza zupe to by w pracy zostal.
    • Gość: alexander Re: Wyleciał z pracy, bo poczęstował zupą... za 6 IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.07.11, 23:34
      myślę że mają kolejkę chętnych na twoje miejsce. wymażona lokalizacja centrum warszawy, hotel mariot, mnóstwo bogatych klientów. stawka za godzine pewnie z 10 zł plus drugie tyle napiwków. Dniówka za 200 albo wiecej. Żyć nie umierać.
      • Gość: Byly_podawacz Re: Wyleciał z pracy, bo poczęstował zupą... za 6 IP: *.aster.pl 08.07.11, 20:59
        Pierdol** Pan,
        Stawka 5 zł do 7 zł na h
        + max 50-70 zl napiwku
        I nie przychodza bogaci tylko cierpiarze z pobliskich biur

Na budowie maja lepiej :) tylko na budowie trzeba sie znac a wooku mozna pracowac z ulicy.
    • sselrats Firma nie chce miec opinii ze jak nie ma menadzera 08.07.11, 00:07
      to pracownicy robia co chca.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka