Dodaj do ulubionych

Idą podwyżki opłat za przedszkola. Rodzice się ...

IP: *.acn.waw.pl 08.07.11, 12:24
i to jest właśnie polityka prorodzinna w tym kraju...
Obserwuj wątek
    • Gość: ja Idą podwyżki opłat za przedszkola. Rodzice się ... IP: *.ip.netia.com.pl 08.07.11, 12:27
      a co ja mam powiedziec, jesteśmy "kompletna" rodziną, wiec szans na miejsce zadnych
      pozostaje prywatne przedszkole za 800 i nianka za 1600
      gdzie jest "państwo", gdzie polityka prorodzinna, wreszcie gdzie równość wobec prawa
      tylko na "władze" nigdy pieniedzy nie brakuje, wszystkich golą po "równo" (oczywiscie cudzysłów, bo im wiecej masz, tym wiecej musisz do koryta dorzucić)
      przynajmniej dzieci powinni opieką otoczyć... ręce opadają, ale oczywiście "statystycznie" ludziom żyje sie lepiej....
      • Gość: mle Re: Idą podwyżki opłat za przedszkola. Rodzice si IP: 80.54.0.* 08.07.11, 12:43
        Podziekuj przyjezdnym wsioszkom, ktorzy zyja z tego miasta ale podatki do swoich dziur odprowadzaja. A my placimy na te dziury jeszcze janosikowe....poki nie unormuje sie tego zlodziejstwa kasy nie bedzie...
        • kpawlowski Wprowadzić pokazanie PITa 08.07.11, 12:47
          To wystarczy - mieszkasz w Warszawie, Twoje dziecko tu cjhodzi do przedszkola, masz ulgowy bilet na ZTM to płać TU koorwa podatki! Słoikom mówię WON!!!!
          • Gość: ezra Re: Wprowadzić pokazanie PITa IP: *.aster.pl 08.07.11, 16:43
            Ech, ty wszawiaku w szóstym pokoleniu... Gdyby nie te "słoiki", komu wynajmowalibyście swoje zagrzybione nory po babciach - "słoikach"?
            • Gość: Dark Angel Re: Wprowadzić pokazanie PITa IP: *.dynamic.chello.pl 08.07.11, 19:32
              Nory to są dla szczurów słoiku... Moja rodzina nic nikomu nie wynajmuje. A nawet gdybyśmy wynajmowali to legalnie i na pewno nie słoikom!
              • Gość: ezra Re: Wprowadzić pokazanie PITa IP: *.aster.pl 08.07.11, 20:32
                Liczba mnoga wyraźnie sugeruje, że nie miałem na myśli akurat mojego "przedmówcy" kpawlowskiego, ani jego drugiego, niezalogowanego wcielenia, "darkangel". Rozczaruję Cię Aniele - jestem słoikiem i jestem z tego dumny. Co prawda rozliczam się jeszcze w Warszawie, ale mam nadzieję otrzymać po nieco starszych słoikach dom, a wtedy moje podatki trafią zupełnie gdzie indziej. Pozdrawiam, dumny posiadacz blach ELE.
                • Gość: Kasia Re: Wprowadzić pokazanie PITa IP: *.dynamic.chello.pl 09.07.11, 07:17
                  Hahaha... po kiego grzyba nam zatruwasz powietrze swoją obecnością SŁOIKU????
    • Gość: JaceX Bardzo ci tak dobrze POkręceńcu IP: 178.73.48.* 08.07.11, 12:54
      Bardzo Ci tak dobrze, było zostać u siebie na wsi i nie głosować na popapranych. Co mają powiedzieć ludzie, którzy zarabiaja po 1500 zł? Sprzedaj krowę, konia i 50 arów i bedziesz miał kaske.
      • kpawlowski Re: Bardzo ci tak dobrze POkręceńcu 08.07.11, 13:33
        Synku, jestem rodowitym warszawiakiem... Od 6 pokoleń moje rodzina tu mieszka wieśniaku
      • kpawlowski Re: Bardzo ci tak dobrze POkręceńcu 08.07.11, 13:37
        PS. mało mnie obchodzi co mają robić ludzie zarabiający po 1500. Jak komuś się nie chciało chodzić do szkoły to teraz targa toboły - proste? Proste!
        • Gość: janek Re: Bardzo ci tak dobrze POkręceńcu IP: *.aster.pl 08.07.11, 13:41
          A co mnie obchodzi że musisz spłacać kredyt hipoteczny, jesteś gołodupcem bez majątku to mieszkaj kątem u rodziców.
          • kpawlowski Re: Bardzo ci tak dobrze POkręceńcu 08.07.11, 13:45
            przynajmniej mieszkam na swoim w przeciwieństwie do ciebie ćwoku jeden co siedzisz na garnuszku matki
            • Gość: zzz Re: Bardzo ci tak dobrze POkręceńcu IP: *.stansat.pl 08.07.11, 14:10
              Nie mieszkasz na swoim pajacu, tylko w bankowym mieszkanku.
              • kpawlowski Re: Bardzo ci tak dobrze POkręceńcu 08.07.11, 14:13
                Nie PAJACU - mieszkam na swoim z zastawioną hipoteką na rzecz banku - widzisz różnicę PAJACU?
                • Gość: Maria Re: Bardzo ci tak dobrze POkręceńcu IP: *.dynamic.chello.pl 08.07.11, 16:06
                  Kup sobie młotek i walnij się porządnie w łeb. Tylko tyle możesz uczynić dla dobra tego kraju. Bo poza lizaniem tyłka szefowi, żeby cię nie wywalił na zbity pysk, co oznacza rychłą wizytę komornika i eksmisję z mieszkanka z kredytem na 50 lat, nic innego nie potrafisz. Coś takiego, jak szerokie horyzonty w twoim przypadku nie istnieje.
                  • Gość: Dark Angel Re: Bardzo ci tak dobrze POkręceńcu IP: *.dynamic.chello.pl 08.07.11, 16:26
                    Ad. 1 - mówisz z praktyki z tym młotkiem czy mężuś-słoik tak robi jak go z roboty na czarno wywalą?
                    Ad. 2- lizanie tyłka mówisz? Hmm, dziękuję nie skorzystam - anal nie jest moją ulubioną zabawą: dupa jest od srania a nie lizania
                    Ad. 3 - nikt mnie nie wywali - samozatrudnienie. Słyszałaś kiedyś taki długie słowo słoiku?
                    Ad. 4 - kredyt mam na 15 lat (wpłata własna) i zostało mi jeszcze niecałe 4 do pełnej spłaty
                    Ad. 5 - horyzonty nie są dla słoików twojego miernego pokroju maryśka
                    • Gość: zzz Re: Bardzo ci tak dobrze POkręceńcu IP: *.dynamic.chello.pl 08.07.11, 18:23
                      Chyba ciebie przywieźli z burakami, bo tak sobie polepszasz humor wyzywając innych od słoików. Pocieszaj się dalej frajerze i tłumacz, że jak ktoś nie ma kredytu na 30 lat to nieudacznik, bo sam nim jesteś. PS. wkład własny to rozumiem, że za sprzedaż ojcowych hektarów 'warsiawsiaku'
                      • Gość: Dark Angel Re: Bardzo ci tak dobrze POkręceńcu IP: *.dynamic.chello.pl 08.07.11, 19:34
                        Nie, sprzedałem kilku słoikom twojego pokroju wieśniaku nadzieję bycia warszawiakiem :-P
          • Gość: prywaciarze Re: Bardzo ci tak dobrze POkręceńcu IP: 194.156.48.* 08.07.11, 13:50
            A czy wiesz że z naszych podatków idą dofinansowania do prywatnych przedszkoli, to że rodzice płacą 1700 zł za przedszkole to fakt do tego gmina dołaca 500 zł za dziecko w takim przedszkolu.
            Ludzie ogarnijcie się Państwowe Żłobki i Przedszkola są tańsze bo działają NON-PROFIT, więc ja się pytam czemu plujecie na rodziców których nie stać na pryatne przedszkole, a nie wiecie na czym stoicie.
          • Gość: Bambaryła Nie dyskutuj z lemingo-trollem IP: *.dynamic.chello.pl 08.07.11, 16:02
            Jeśli ktoś uważa, że wykształcenie jest proporcjonalne do wysokości zarobków, to jest skończonym idiotą i dodatkowo jeszcze chamem. Sam sobie będzie cieć dupę podcierał w szpitalu, jak zabraknie pielęgniarek, które nawet z dyplomem wyższych uczelni nie zarabiają kokosów, a dzieci będą się w internecie uczyć czytać i pisać, jak zabraknie nauczycieli. Co za ćwoki żyją w tym kraju, zero współczucia dla innych. Może jak sobie będzie musiał sam szambo z kibla wybierać, bo zabraknie fachowców, których on z pewnością nazywa robolami, to się buc nauczy pokory. Nie dyskutuj z korpoklonem, bo to żaden interlokutor.
      • Gość: mle Re: Bardzo ci tak dobrze POkręceńcu IP: 80.54.0.* 08.07.11, 15:24
        gdyby przyjezdni zlodzieje placili w warszawie podatki, to ci co zarabiaja 1500 pln mieliby tansze przedszkola.
        • Gość: liliput Re: Bardzo ci tak dobrze POkręceńcu IP: 80.50.231.* 08.07.11, 18:01
          dlaczego dziecko które sie urodzilo w warszawie i jego rodzice też są tu z dziada pradziada i normalnie pracują i płacą podatki nie moze się dostac do przedszkola????????

Pierwszeństwo powinny mieć osoby które płacą tu podatki. Bo inaczej to jest to zwykłe żerowanie na Warszawie.
          • Gość: Dark Angel Re: Bardzo ci tak dobrze POkręceńcu IP: *.dynamic.chello.pl 08.07.11, 19:35
            Otóż to! Słoikom mówimy zdecydowane NIE!
    • Gość: ania Idą podwyżki opłat za przedszkola. Rodzice się ... IP: *.devs.futuro.pl 08.07.11, 13:15
      jeżeli wam tak bardzo przeszkadzają te podwyżki to zrezygnujcie z przedszkola a ja z chęcią wezmę to miejsce dla mojego dziecka, które w związku z tym że nie jestem samotną matką, ani rodziną patologiczną nie dostało się do państwowego przedszkola a moje odwołania nic nie dały! śmieszy mnie argumentacja w petycji o zamożnych rodzinach których stać na nianie i prywatne placówki... otóż ja nie jestem zamożną rodziną a wyjścia nie mam i za dobre prywatne przedszkole w mojej dzielnicy będę musiała płacić 1400zł/mc a nie tak jak WY połowę tego (albo i mniej)!!!!!! i skąd ja mam na to wziąć pieniądze?? a wy biadolicie nad 200zł podwyżki... uprzedzę wasze ataki: nie jestem żadnym "słoikiem"
      • kpawlowski Re: Idą podwyżki opłat za przedszkola. Rodzice si 08.07.11, 13:40
        Menatlnie jesteś słoikiem i to do kwadratu!
        Płacę niemałe podatki (między innymi na to, żeby żłobki i przedszkola były), co miesiąc płacę doatkowo za takowe. Jak ktos mi realnie udokumentuje koszty działania tych placówek to się chętnie zgodzę na owe podwyżki. Działanie pod tytułem "bo takie jest moje widzimisię" do mnie nie przemawia...
        • Gość: ania Re: Idą podwyżki opłat za przedszkola. Rodzice si IP: *.devs.futuro.pl 08.07.11, 14:02
          a co buraku w głowie ci sie uroiło że dziecko w przedszkolu miesięcznie kosztuje 600zł?? co ci trzeba udowadniać?? że więcej kosztuje?? stawka dzienna żywieniowa to ok. 8zł... spróbuj sam dzieciaka wyżywić za 8zł... i tak oto do twojej pociechy ciągle ktoś dopłaca więc płać te 200zł więcej i morda w kubeł!
      • Gość: myk Re: Idą podwyżki opłat za przedszkola. Rodzice si IP: *.home.aster.pl 08.07.11, 13:40
        przyłączam się!
      • Gość: mama żłobkowicza Re: Idą podwyżki opłat za przedszkola. Rodzice si IP: *.biznesdsl.etel.pl 08.07.11, 13:43
        Do żłobka dostać się graniczy niemal że z ,,cudem'' ale jakoś się udało. Współczuje rodzicom, których dzieci się nie dostały bo ja nie miałabym co zrobić z dzieckiem i sytuacja materialna zmuszała mnie do powrotu do pracy a mimo 2 etatów męża nie stać nas na podwyżkę rzędu 300 złotych. Nie wierzę że pieniądze z tych podwyżek pójdą na wybudowanie choćby jednego żłobka czy przedszkola przy tak dużej dziurze budżetowej rządzący maja inne priorytety.
      • kpawlowski Re: Idą podwyżki opłat za przedszkola. Rodzice si 08.07.11, 13:43
        Skąd masz wziąć pieniądze? Poszukaj innej pracy. Proste, prawda? Jak nie chciało się chodzić do szkoły to teraz targaj toboły...
        • Gość: wuwua Re: Idą podwyżki opłat za przedszkola. Rodzice si IP: 193.109.225.* 08.07.11, 14:09
          to może ta twoja żonka skończy jakąś szkolę bo za 1500 to chyba na kasie w tesco siedzi...
          • kpawlowski Re: Idą podwyżki opłat za przedszkola. Rodzice si 08.07.11, 14:18
            Przynajmniej wychodzi po 8 godzinach pracy słoiku :-P

PS. na kasie w tesco dziewczyny zarabiają ok 1200 :-P
            • Gość: Fenix Re: Idą podwyżki opłat za przedszkola. Rodzice si IP: *.128.11.218.static.crowley.pl 08.07.11, 14:29
              8h dziennie za 1500 zł? Majątek, ale chyba dla kogoś kto zawodówkę skończył :D Jakby zarabiała tak za 2h pracy dziennie to byłoby się z czego cieszyć :D
              • kpawlowski Re: Idą podwyżki opłat za przedszkola. Rodzice si 08.07.11, 14:43
                więcej nie musi - to jej wystarcza na waciki :-P
            • Gość: wuwua Re: Idą podwyżki opłat za przedszkola. Rodzice si IP: 193.109.225.* 08.07.11, 14:43
              to myślisz że żeby zarabiać więcej to trzeba tyrać po 12 godzin?? Strasznie się napinasz, obrażasz innych i przez takiego burak, o nas warszawiakach, jest opinia gburów. Jak cię na coś nie stać to znaczy że ciągle za mało zarabiasz. Twoja żona widać nie wykształcona i tyra za marne grosze to może zajmie się dziećmi zamiast marnować czas w tesco na trochę wyższym stanowisku od kasjera. Na przyszłość może wystartuj w wyborach i daj nam wszystko za darmo, wysiedlaj słoiki i zbawiaj cały świat..... żal mi ciebie.... weź się lepiej za robotę a nie wylewaj swojej frustracji na forum.
              • Gość: Dark Angel Re: Idą podwyżki opłat za przedszkola. Rodzice si IP: *.dynamic.chello.pl 08.07.11, 15:09
                Gość jest brutalny, ale ma rację... Ja w przeciwieństwie do Cibie czytam między wierszami i dokładnie rozumiem o co kpawlowskiemu chodzi.
                A to ile zarabia jego żona to wybacz ale goowno cię obchodzi - skoro gość bierze do łapy 5 koła to jego żona nie musi się napinać w korporacji za 2 czy 2,5 koła - wystarczy jej 1,5 i niestresująca praca.
      • Gość: mle Re: Idą podwyżki opłat za przedszkola. Rodzice si IP: 80.54.0.* 08.07.11, 15:22
        a gdzie placisz podatki?
    • Gość: żłobkowicz Fikcja IP: 194.156.48.* 08.07.11, 13:18
      Nikt nie powiedział też, że uchwały zostały podjęte z naruszeniem prawa i błędami.
      W piśmie kierowanym do Wojewody wytknięto 6 błędów do tej uchwały.
      Więc tu nie chodzi też o same podwyżki bo oczywiście reformy są potrzebne, ale!!!!
      Ludzie w jakich my żyjemy czasach żeby traktować nas jak bezmyślne bydło, któremu rzuci się hasło wiooo a ono poleci. Uzasadnijcie co i dlaczego a nie rzucacie puste hasła bo było trzeba bo to pomoże .... Ja się pytam komu? Bo na pewno nie rodzicom i temu Państwu.
      Dobrze to określiła Pani redaktor z radia WNET, to są działania zaporowe ..
      Doopie...y taką cenę żeby nie chciało im się wracać do pracy i posyłać dzieci do żłobka, niech siedzą w domu a my będziemy mieli mniej petentów.
    • aagnes Re: Idą podwyżki opłat za przedszkola. Rodzice si 08.07.11, 13:19
      Cudowna jest łaska panńska, ze dzieci do 13-ej maja przedszkole za darmo - naprawde jestem przeszczesliwa, juz zaraz ide do szefa i powiem, ze musze wychodzic o 12-ej z pracy od wrzesnia poczawszy - na pewno bedzie zadowlony.
      Kto do jasnej ciasnej odbiera dzieci o 13??????????????? w naszej grupie jest jedna taka matka niepracujaca, ktora zadeklarowala taka godzine.
      • mike_ Re: Idą podwyżki opłat za przedszkola. Rodzice si 08.07.11, 13:35
        Tam gdzie np jest babcia, która się również opiekuje wnukami - odbiera wnuki o 13. Znam osobiście dwa takie przypadki. Ale zgadzam się, że to rzadkość - tyle że darmowe przedszkole nie może być dla wszystkich.

Poza tym - 200 zł podwyżki a wciąż płacą i tak mniej niż, Ci którzy się nie dostali bo nie kombinowali (np na samotną matkę). Prywatne przedszkole to koszt 1200 zł bez zajęć dodatkowych. I skoro trzeba to rezygnuję np z kablówki, a nie narzekam jak to ktoś powyżej zrobił że po opłaceniu wszystkich rzeczy (w tym kablówki) zostaje mu 750 na głowę - to i tak luksus.
        • Gość: prywaciarze Re: Idą podwyżki opłat za przedszkola. Rodzice si IP: 194.156.48.* 08.07.11, 13:48
          A czy wiesz że z naszych podatków idą dofinansowania do prywatnych przedszkoli, to że rodzice płacą 1700 zł za przedszkole to fakt do tego gmina dołaca 500 zł za dziecko w takim przedszkolu.
          Ludzie ogarnijcie się Państwowe Żłobki i Przedszkola są tańsze bo działają NON-PROFIT, więc ja się pytam czemu plujecie na rodziców których nie stać na pryatne przedszkole, a nie wiecie na czym stoicie.
          • kpawlowski TAŃSZE???? 08.07.11, 13:56
            Człowieku, ogarnij się bo jeszcze ktoś uwierzy w te głupoty!
            Prywatne przedszkole - ok 1400/miesięcznie (a nie 1700 tak jak piszesz). Niech będzie tak jak mówisz - gmina dopłaca 500, co daje teoretyczną sumę 900. Państwowe - ok 400-450 czyli połowa tego. Podatki i tak płacę, niezależnie od tego na co idą...
            Dokładnie wiem na czym stoję prywaciarzu. Stoję w sytuacji wyboru między przedszkolem państwowym, które wcale nie jest gorsze a prywatnym, które poza tym że droższe nie różni się niczym! W przypadku edukacji cena nie ma ŻADNEGO znaczenia - liczy się podejście opiekunów/wykładowców...
            • zuzia.fruzia Re: TAŃSZE???? 09.07.11, 00:11
              Wiedza, to nic nie kosztowała 20 lat temu, trzeba było tylko chcieć. Teraz DOBRA szkoła DOBRZE kosztuje bo musi DOBRZE zapłacić, żeby mieć DOBRYCH nauczycieli.
              Ja się nie dziwię, że często jest tak, że panie przedszkolanki w państwowych przedszkolach to w d... mają, bo jaka płaca taka praca. I tak jest dobrze, że ktoś chce tam w ogóle pracować za te głodowe pensje, a nierzadko są to tak bardzo opluwane tutaj słoiki.
        • aagnes Re: Idą podwyżki opłat za przedszkola. Rodzice si 08.07.11, 14:02
          ja pisze o normalnych rodzinach, ktore korzystaja z przedszkoli, bo pracuja, a nie maja w zanadrzu babci i ciotek na kiwniecie palcem. Babcia, przedszkole i co jeszcze? wlasnie te osoby, ktore od rana do popoludnia sa w pracy, zarabiaja niekoniecznie kokosy skoro nie stac ich na prywatne przedszkole, to jeszcze dostaja 'w nagrode' podwyzke - za przedszkole, bilety, wode, scieki od wrzesnia wypada kilka ladnych stow miesiecznie dodatkowo - ci ktorzy maja wiecej nie odczuja, najbardziej odczuja ci, co zarabiaja w okolicah sredniej krajowej i ponizej. swietnie, naprawde zyc nie umierac w tym pieknym prorodzinnym kraju.
          • mike_ Re: Idą podwyżki opłat za przedszkola. Rodzice si 08.07.11, 14:13
            Czyli przedszkole bezpłatne dla wszystkich?
            Posiadanie dzieci to nie obowiązek, jak nie starcza na dzieci to są różne zasiłki.
            Ta podwyżka to i tak niewiele w porównaniu do tego co muszą płacić ludzie, którym się nie udało dostać miejsca w państwowym.
            • aagnes Re: Idą podwyżki opłat za przedszkola. Rodzice si 08.07.11, 14:21
              Przypominam tylko, ze osoby pracujace placa podatki i te podatki ide m in na przedszkola, ja na przedszkola pieniedzy nie zaluje, ale nie mozna w kolko siegac tylko do kieszeni ludzi, ktorzy tak naprawde stoja pod sciana, przeciez wiadomo, ze zrezygnowac nie zrezygnuja bo NIE MAJA WYJSCIA - dlatego te podwyzki uderzajace w ludzi bez wyjscia to przejaw totalnego cynizmu i chamstwa.
            • kpawlowski A z mózgiem wszystko OK? 08.07.11, 14:22
              Państwowe przedszkola są dotowane z kasy MIASTA! Czyli między innymi z pieniędzy moich, Anny i innych mieszkańców Warszawy, którzy się TU rozliczją z podatków! Niech słoiki zaczną się TU rozliczać i podwyżek nie będzie!
              • kpawlowski Sprostowanie - nie Anny tylko Agnes 08.07.11, 14:22
              • Gość: Fenix Re: A z mózgiem wszystko OK? IP: *.128.11.218.static.crowley.pl 08.07.11, 14:33
                Słoiki nie zaczną się tu rozliczać, bo im się "nie opłaca" ;) Spójrz sobie ile kosztuje ubezpieczenie samochodu (Opel Vectra B) w Warszawie (~1300 zł), a ile w takim np. Grójcu (<850 zł). A podejrzewam, że im dalej od Warszawy tym jeszcze taniej.
                • Gość: Dark Angel Re: A z mózgiem wszystko OK? IP: *.dynamic.chello.pl 08.07.11, 15:06
                  Obaj macie rację niestety... Ale póki w Warszawie jest masa słoików płacących podatki gdzie indziej to normalności nie będzie niestety
              • Gość: mle Re: A z mózgiem wszystko OK? IP: 80.54.0.* 08.07.11, 15:13
                male zrozumienie znajdziesz na tym forum. W wiekszosci to zlodziejskie wiesniaki, ktore beda lamentowac jak im zle w tym miescie.
                1.Ja jestem za calkowicie platnymi przedszkolami i zlobkami dla tych, co nie placa w warszawie podatkow - od razu by sie wiecej kasy zrobilo- przy przyjeciu do przedszkola - PIT rodzicow. Placisz w pierdziszewie podatki - poslij dziecko do pierdziszewa
                2. W pelni platne szkoly dla dzieci pierdziszowcow - pokaz mo swoj PIT, powiem ci czys zlodziej czy nie
                3. Dostep do sluzby zdrowia - na podstawie potu
                4. Wjazd do miasta - platne winiety dla tych zlodziei

wtedy neich warszawa sobie placi na te dziury janosikowe, jakby zabrac tym zlodziejskim miotom prawa od razu by tu podatki zaczelo placic.
                • Gość: Dark Angel Re: A z mózgiem wszystko OK? IP: *.dynamic.chello.pl 08.07.11, 15:24
                  BRAWO!!!!! Popieram w 100%!!!!!
                  • Gość: luula Re: A z mózgiem wszystko OK? IP: 80.50.231.* 08.07.11, 18:05
                    Popieram!
    • Gość: agulaga2 Re: Urwał nać!!!! IP: *.polkomtel.com.pl 08.07.11, 13:20
      To jak Ci po ołatach zostaje 750 zł na głowę to tylko pozazdrościć.
      • kpawlowski Re: Urwał nać!!!! 08.07.11, 13:34
        Czego pozazdrościć????
      • Gość: qba Re: Urwał nać!!!! IP: *.compnet.com.pl 08.07.11, 15:10
        ja 750 zł zarabiam A jemu zostaje xD
    • Gość: mc Idą podwyżki opłat za przedszkola. Rodzice się ... IP: 194.50.110.* 08.07.11, 13:40
      "To oczywiste, że podwyżki się nie podobają, staraliśmy się jednak, żeby były sprawiedliwe i ci, którzy zarabiają mało, płacili mniej - mówi rzecznik ratusza Bartosz Milczarczyk" Klasyk. Sprawiedliwość = kara dla tych, którym się udało, coś zrobili sensnownego ze swoim życiem, czegoś sie dorobili lub starają sie dorobić. Ci którzy siedzą na zasiłkach społecznych, w komunalnych mieszkaniach często są biedni z lenistwa zawsze mogą liczyć na wsparcie urzędasów. Ci którzy zarabiają "lepiej" i z reguły spłacaja kredyty mieszkaniowe muszą płacić więcej.
      • kpawlowski Re: Idą podwyżki opłat za przedszkola. Rodzice si 08.07.11, 13:41
        Dokładnie... Spójrz na mósj wpis nieco wyżej i na komentarz jednego idioty...
    • Gość: tyfi Głosujcie dalej na po!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.11, 13:59
      To zamiast przedszkoli będziecie mieli fontanny na Podzamczu (za 11,5mln zł można było postawić 4 zupełnie nowe placówki...) oraz led-owe oświetlenia mostów (... a 1,5mln zł opłacać ich utrzymanie). Będziecie mogli narzekać, że pracujecie, a dzieci nie dostają się do państwowych ośrodków bo nie ma dla nich miejsc. Będziecie mogli narzekać że ciągle podnoszą opłaty i to nie o wskaźnik inflacji, tylko o 30-50-100% (w przypadku żłobków jeszcze więcej). Będziecie mogli się też cieszyć bo dla biednych przewidziane będą ulgi (tylko i tak nie będzie się łapać w klamerki). Powtarzajcie sobie ciągle, że to wina janosikowego, przyjezdnych, wieśniaków, czy słoików (tylko nie pomyślcie nawet przez chwile że przecież zawsze tak było i jakoś nigdy dotąd, ani SLD ani PIS w Warszawie takich podwyżek ludziom nie fundował) Głosujcie dalej na HGW to za 5 lat będziecie płacić za 1m3 wody 3 razy więcej niż przed objęciem jej rządów 5 lat temu (już jest 2X). Myślcie tak dalej aż w końcu usłyszycie, że Warszawa jest stolicą PL i życie musi tutaj kosztować, a jak się nie podoba to wynocha!
      • aagnes Re: Głosujcie dalej na po!!!!! 08.07.11, 14:12
        Wpis bez sensu, czy ja pisze ze glosowalam na po a terazx marudze na podwyzki??
        • kpawlowski Re: Głosujcie dalej na po!!!!! 08.07.11, 14:24
          Dokładnie! Popieram Cię, Agnes w 100%
      • zuzia.fruzia Re: Głosujcie dalej na po!!!!! 08.07.11, 15:07
        Nie ważne kto jest/będzie u władzy, najważniejsze to skłócić naród jak kasa potrzebna i samemu czerpać korzyści. A naród rzuca się na siebie jak wściekle psy. Wyzywajcie się dalej, na pewno dzięki temu będzie lepiej i taniej:)
        Choć przyznam, że wcześniej takich akcji z co chwilowymi podwyżkami, wysoką inflacją nie było. Obniżono składki ZUS, zmieniono skale podatkową i progi.
        A ten, który tu najwięcej na wszystkich pluje i obraża, niech się cieszy z tych zmian w ZUS i PD bo by mu nawet teraz te 5k nie zostawało :)
        ps. Z góry uprzedzam wypowiedzi, że przez te zmiany ZUS i PD to teraz trzeba podwyżki robić - wręcz przeciwnie więcej pieniędzy w kieszeni obywatela = większa (ale być może chwilowa) stymulacja gospodarki. Z resztą na tym jechaliśmy jako "zielona wyspa" (popyt wewnętrzny). Za to ilość urzędników rośnie a koszty trzeba z czegoś pokryć - PODWYŻKI :)
        ps2. stare ale warto przejrzeć bo nie głupi to pisał:
        finanse.wp.pl/kat,102634,title,Dlaczego-Polska-jest-zielona-wyspa-na-oceanie-kryzysu,wid,12264943,raport_specjalny.html
        • Gość: Dark Angel Re: Głosujcie dalej na po!!!!! IP: *.dynamic.chello.pl 08.07.11, 15:27
          A słoiki w bagażnik już spakowane? Nie? To szybciutko, bo mamusia ze wsi rodem w co bigosu nie będzie miało włożyć!
          • zuzia.fruzia Re: Głosujcie dalej na po!!!!! 08.07.11, 17:54
            Po pierwsze nie obrażaj mojej ani niczyjej matki bo możesz w facjatę zarobić.
            Po drugie, co mi tam nakarmię trolla. Przeczytaj sobie trollu swój wpis na głos i okaże się, że jesteś słoik - tyle, że z drugiego pokolenia.
            Aha i dalej ciesz się z podwyżek, w końcu za coś trzeba fontanny, pomniki i stadiony utrzymać - więc płać, płać i płać samo-zatrudniony.

ps. A co do samozatrudnienia to wiadomo po co jest, a innym cwaniaczku podatki na twoje pośrednie utrzymanie płacić każesz - zapomnij :P
            • Gość: Dark Angel Re: Głosujcie dalej na po!!!!! IP: *.dynamic.chello.pl 08.07.11, 19:39
              Oj, ależ się wystraszyłem. Normalnie chyba spać dziś w nocy nie będę bo banda słoików mnie może zaatakować :))))))

Pocztaj dziecko moje posty i zobaczysz od którego pokolenia moja rodzina mieszka w Warszawie...

Samozatrudnienie słoiku to jest prowadzenie własnej firmy w kilku dziedzinach na raz, usługodawstwo dla kilkunastu firm - wiem, że na słoikowie to nie jest popularne ale to nie moja wina....
              • zuzia.fruzia Re: Głosujcie dalej na po!!!!! 08.07.11, 23:57
                Buhahaa "poczytaj moje posty" - oto mi wiarygodne źródło prawdy o tobie, twoim pochodzeniu i firmie :))))
                He he bajki o prowadzeniu biznesu w kilku dziedzinach to możesz na półkę odłożyć, razem z bajkami o pokoleniach warszawiaków, bo takich śmiesznych i zakompleksionych marzycieli jak ty to na forach jest pełno.
                A tak przy okazji, patrząc na te twoje wypowiedzi tylko na tym wątku, to śmieszny jesteś skoro dwa razy podniecasz się pięcioma tysiącami na rękę. Ooooo, to ta twoja samozatrudniająca firma działająca w KILKU dziedzinach świadcząca usługi dla KILKUNASTU firm i pewnie jeszcze na KILKUSET rynkach to niezły biznes :)))) A ile czasu ma "prezes" tej firmy!!! Może swobodnie na forum siedzieć (niech też nad słownikiem posiedzi przy okazji):))))
                A takim Warszawiakiem jak ty, to ani słoiki by nie chciały być, ani urodzeni lub pokoleniowi Warszawiacy.
                A teraz pogadaj sobie z lustrem kpawlowskim. EOT
                • Gość: Dark Angel Re: Głosujcie dalej na po!!!!! IP: *.dynamic.chello.pl 09.07.11, 07:24
                  Hahahahhahahahahaaaaaaa - typowa wypowiedź słoika z kaczychdup dolnych :))))

Nie będę tłumaczył zasad prowadzenia firmy, księgowości, podatków i dochodów wieśniakowi.....
    • Gość: zzz Re: Urwał nać!!!! IP: *.stansat.pl 08.07.11, 14:10
      Trzeba było nie robić tylu bachorów jak cie na nie nie stać, a nie teraz pretensje do całego świata
      • kpawlowski Re: Urwał nać!!!! 08.07.11, 14:16
        Stać mnie na zrobienie kilku kolejnych bachorów jak to określasz - nie lubię jak ktoś mnie okrada i tyle. Przedszkola i żłobki są dotowane z kasy miasta na którą płacę podatki w odróżnieniu od słoików. Słoiki posyłając swoje dzieci do warszawskich przedszkoli (a płacąc podatki w swoich pierdziszewach) okradają nas - tak ciężko to zrozumieć?

PS. robić bachory mówisz? A co twoja żoncia/mamusia chętna jest?
        • Gość: zzz Re: Urwał nać!!!! IP: *.dynamic.chello.pl 08.07.11, 18:31
          Lepiej zrób badania DNA, bo może się okazać, że wychowujesz bękarty. I niepotrzebnie płacisz, buraku.
          • Gość: Dark Angel Re: Urwał nać!!!! IP: *.dynamic.chello.pl 08.07.11, 19:41
            Spadaj słoiku, odwal się od normalnego gościa!
    • Gość: zzz Re: Idą podwyżki opłat za przedszkola. Rodzice si IP: *.stansat.pl 08.07.11, 14:13
      Nie nadymaj się tak pisorze, bo ci żyłka pęknie. Twój jaroo za to wybudowałby tu zaraz 1000 żłobków i przedszkoli.
      • kpawlowski Re: Idą podwyżki opłat za przedszkola. Rodzice si 08.07.11, 14:17
        słoiku jeden, jestem z RPP tak dla wyjaśnienia...
        • Gość: zzz Re: Idą podwyżki opłat za przedszkola. Rodzice si IP: *.dynamic.chello.pl 08.07.11, 18:27
          Czyli ruchu poj...anych pos.a.ców? A manię prześladowczą naprawdę da się leczyć buraku spod Kiełpinu.
          • Gość: Dark Angel Re: Idą podwyżki opłat za przedszkola. Rodzice si IP: *.dynamic.chello.pl 08.07.11, 19:42
            Heh, powiedział słoik spod Grójca :))))))
    • Gość: E____.Y. +++++++++ Jeden z lepszych przykladow sabotazu Tuska +++++++ IP: *.dsl.bell.ca 08.07.11, 14:13
      Dzialania tuska przypominaja sabotaz na zlecenie folkloru lichwiarzy niz rzady w interesie wyborcow.
      Ten posluszny puppet, ma pieniadze na wojny, na szkole dla malych terrorystow w kabulu, na ponowne zaplacenie tych samych "roszczen majatkowych" ktore polska juz zaplacila w przeszlosci, ale nie ma pieniedzy dla polskich dzieci. Takiego okrucienstwa dopuszczali sie tylko najgorsi okupanci. Dzieci to przyszlosc polski, Twoja emerytura naiwny polaku nawet najwieksza jest NIC nie warta jesli nie bedzie mlodego pokolenia ktore wypracuje dla ciebie towary i uslugi.

Lichwiarze NIENAWIDZA dzieci. Chca je zabijac juz w zarodku przy pomocy aborcji, a potem chca je odebrac rodzicom i dac paradnikom do uciech. Republika to najgorsza forma rzadu. Nawet dobra dyktatura jest lepsza od republiki. Pomysl naiwny polaku ile cie co 4 lata kosztuja wybory, ile cie kosztuje bezsensowna nieproduktywna, antypolska dyskusja w sejmie. Ile cie kosztuja samochody i ochrona dla puppetow ktorzy co najwyzej zasluguja na jezdzenie na osle. I komu te puppety, ktorym tyle placisz, sluza? Sluza obcym. Wywiezli nowe rosomaki do afganistanu i kaza za twoje pieniadze polskim mlodym ludziom jezdzic bez sensu po polu minowym. A tymczasem powodzie zalewaja kraj, zawieszenia samochodow urywaja sie w dziurach, przestepcy za twoje pieniadze ogladaja telewizje zamiast pracowac. Szatanski rzad Polaku. Szatanski rzad. I szatanska cenzura.
      • Gość: <K>>>Y Rzady tuska a Wermacht - podobienstwa ++++++++++++ IP: *.dsl.bell.ca 08.07.11, 14:25
        Tusk stosuje taktyke spalonej ziemi.
        Po jego odejsciu kraj bedzie tak zalichwiony i zdewastowany ze nie da sie nim rzadzic.
        Za takie "rzady" powinno sie skazywac sprawce i cala jego rodzine na dozywotni oboz produktywnej pracy przymusowej.
    • Gość: stary Brawo jeba... Solidaruchy IP: *.ipgum.pl 08.07.11, 14:18
      ..
    • Gość: ania Re: Idą podwyżki opłat za przedszkola. Rodzice si IP: *.devs.futuro.pl 08.07.11, 14:25
      argument o wieśniaku ubawił mnie do łez ha ha ha ha :) o lasce również :) więcej proszę!!! prosty chłop jesteś, oj prosty...
      przecież ci państwo pomaga w wychowaniu dzieciaków dokładając do nich właśnie między innymi z moich podatków więc czemu jeszcze biadolisz... odetnij sobie kablówkę to ci się podwyżka 200 zł zniweluje
    • Gość: Mirek Sprawiedliwie? IP: *.sofrecom.pl 08.07.11, 14:26
      "(...)staraliśmy się jednak, żeby były sprawiedliwe i ci, którzy zarabiają mało, płacili mniej(...)"

Tia, i to jest sprawiedliwość? Pewnie społeczna. Ale urzędnik zapomniał to dodać. Bo ze sprawiedliwością nie ma to nic wspólnego :(
    • nieprawomyslny Idą podwyżki opłat za przedszkola. Rodzice się ... 08.07.11, 15:00
      " To oczywiste, że podwyżki się nie podobają"

oczywista oczywistość.. oczywiście w najbliższej kampanii PO dalej będzie urabiać elektorat idiotów obiacankami o obniżkach opłat, skladek, podatków..
    • gregsmile Idą podwyżki opłat za przedszkola. Rodzice się ... 08.07.11, 15:01
      prorodzinne państwo :) koń by się uśmiał.
      tymczasowo zjechałem do Warszawy i niestety tu płacę podatki i socjał. moje dziecko już 2gi rok z rzędu nie dostało się do publicznego przedszkola i płacę 1500zł miesięcznie na Nowym Wilanowie. Żona tylko raz poszła rok temu z dzieckiem do publicznego ZOZu i szukała McDonalda, żeby dziecko mogło siku zrobić i z syfu nie wymiotować.
      Roczny rodzinny prywatny pakiet medyczny to 4000zł, a NFZ trzeba płacić. tylko kuźwa na co i za co? odliczyć tego nie można w rozliczeniu.
      w państwie prorodzinnym niezależnie od zarobków rodzina na jedno dziecko ma ok 5000 eur dopłat i zwolnień podatkowych rocznie. te 1112 zł wsadźcie sobie, wiecie gdzie. za 20 lat Polska będzie dopłacać imigrantom, żeby tylko chcieli w Polsce pracować i tu płacić podatki i socjał. Ale może to już być za późno dla Polski.
    • pzablo Re: Urwał nać!!!! 08.07.11, 15:04
      kpawlowski rzucasz iwenktywani, obrażasz wszystkich w koło, a ty poprostu masz problem z samym sobą i sam jesteś sobie winny - możesz przecież się wyprowadzićz z Wawy/PL, przenieść dzieci do prywatnego przedszkola, zarabiać więcej, twoja żonka może zarabiać więcej (cyt."PS. mało mnie obchodzi co mają robić ludzie zarabiający po 1500. Jak komuś się nie chciało chodzić do szkoły to teraz targa toboły - proste? Proste! "), nie trzeba było kupować tak drogiego mieszkania, żeby rata wynosiła 1800pln, masz tyle rozwiązań skorzystaj z nich!

Komu musisz oddać te 3500? mylisz pojęcia bo chyba za te 3500 kupujesz rate za mieszkanie, korzystanie z telefoników, kablóweczki, za to zebyś miał prąd, gaz - to są przecież usługi - wiec nikomu nic nie oddajesz tylko kupujesz usługi - kupujesz wygodny standard życia!

750pln na osobę to wcale nie mało, więc nie płacz, dla takich jak ty to i 2000 na osobe pewnie byłoby za mało!

Dlaczego mi dostrzegasz, że w Warszawie mieszkają osoby, które nie mają dzieci, a ich podatki też idą właśnie na twoje dzieci, na żłobki i przedszkola? Jak zwykle tylko jedna strona medalu - typowe dla "polaczka"!

• Gość: Dark Angel Re: Urwał nać!!!! IP: *.dynamic.chello.pl 08.07.11, 15:23
        Facet pisze brutalnioe ale ma rację. Może to jest sposób? Nazywać rzeczy po imieniu?

Ocena żony gościa jest nie na miejscu - facio bierze 5 tysi na czytso, więc żona zamiast spinać się w korpo za 2 czy 2,5 tysia może mieć spokojną pracę z 1,5 - też bym tak chciał mieć...

Nikomu nie musi oddawać - widać nie umiesz czytać ze zrozumieniem. To są miesięczne koszty stałe które (jakby nie patrzeć) musi zapłacić, coś kupić czyli komuś oddać za korzystanie z danych dóbr - proste? Jak widać nie dla każdego...

750 na osobę przy czteroosobowej rodzinie to bardzo mało jeśli chce się życ na jako-takim poziomie (a nie jak słoik) więc nie gadaj bzdur
    • Gość: Podatnik A LEGIA dla kiboli za pół miliarda stoi!!!;-) IP: 83.238.5.* 08.07.11, 15:14
      Proste zadanie - ile za to można zbudować i utrzymać przedszkoli i żłobków;-)
      • Gość: Dark Angel Masz racje IP: *.dynamic.chello.pl 08.07.11, 15:32
        Kolejna kasa wywalona w błoto....
    • Gość: rodzic Nie pojmuje jak mozna zalowac dla wlasnych dzieci IP: 212.183.140.* 08.07.11, 15:36
      przeciez chodzi o polepszenie warunkow w przedszkolach
      • Gość: rodzic2 Ty taki głupi czy tylko udajesz? IP: *.dynamic.chello.pl 08.07.11, 15:41
        b/t
        • Gość: egon to jest ten CDN wedle bufeciary i jej PachOłów IP: 157.166.216.* 08.07.11, 15:52
          i gitara, mnie to wali, a wam niech wydrynują kieszenie do zera tak by ostał wam się ino sznur, wybraliście to macie
      • Gość: Max Re: Nie pojmuje jak mozna zalowac dla wlasnych dz IP: *.dynamic.chello.pl 08.07.11, 15:50
        Jeśli Twoje dziecko chodzi do obskurnego przedszkola/żłobka to nie żałuj tylko płać, ALE w tym mieście istnieją przedszkola/żłobki państwowe, którym standardu mogłyby pozoazdrościć prywatne.... Poza tym nie każdego będzie stać na takie opłaty! Idąc dalej - rodziny nie stać, czyli jedno z rodziców musi zrezygnować z pracy. Poziom życia (i tak niski jak kogoś nie stać na podwyżkę) się obniża, dziecko ma coraz gorzej i robi się kwadratura koła...
        MYŚLEĆ URWA, MYŚLEĆ!!!!
        • Gość: Lebiega Ceny w górę, jakość bez zmian IP: *.dynamic.chello.pl 08.07.11, 15:56
          Ceny podniosą, ale mentalność pań przedszkolanek i tak nie ulegnie zmianie, dalej będą to obrażone dziunie - odpowiedniki tipsiar ze spożywczaków, które robią łaskę, że pracują. Zwrócenie takiej pani uwagi nie ma sensu, bo przecież człowiek powinien się cieszyć, że dostąpił zaszczytu otrzymania miejsca w publicznej placówce. Co do pań w państwowych żłobkach to nawet szkoda gadać, zadziera taka łba, bo przecież żłobek państwowy podlega pod służbę zdrowia. Wiem co mówię, gdyż połowa mojej rodziny to przedszkolanki i pielęgniarki plus znajomi dochodzący, też w tym fachu i ta nieustanna buta i przekonanie o misji.
      • Gość: tez mama Re: Nie pojmuje jak mozna zalowac dla wlasnych dz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.11, 16:37
        ty jesteś na prawdę taki naiwny, czy tylko udajesz?

na prawdę myślisz, że pieniądze z tych podwyżek w jakikolwiek sposób wpłyną na los małych dzieci. że zostanie za to wybudowana nowa stołówka, żłobek, plac zabaw? śmiech na sali.

• Gość: Lucyna Bufetowa jak zwykle się popisała IP: *.dynamic.chello.pl 08.07.11, 15:51
      Osoba, która twierdziła publicznie, że jak kogoś nie stać na mieszkanie w Centrum, to może się przenieść na peryferia w odniesieniu do protestów starszych ludzi, w których najbardziej uderzyły podwyżki opłat bodajże za użytkowanie gruntu, nie może nas przecież pozytywnie zaskoczyć żadną obniżką czy udogodnieniem.
    • uzdek98 glosowaliscie na walza a dostaliscie stolca... :) 08.07.11, 16:12
      to trzeba placic za to zeby nikt nie uprawial tanca na grobie i nie szantazowal smolenskiem ... ale chyba wielkomiejski wyksztalcony elektora z duzego miasta nie ma z tym problemu...
      i bedzie placil bez szemrania...
    • Gość: tez mama Chcieliście rządów PO to macie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.11, 16:35
      Najpierw głosujecie na liberalne PO, HGW wygrywa w I turze wyborów, a potem płacz, że nowy stadion Legii stoi, narodowy się buduje, za to rodziny z dziećmi dostały takie dopłaty, że nie ma za co żyć. Chcieliście PO to macie podwyżki za żłobki, przedszkola, komunikacje miejską. Dalej głosujcie na liberałów i płaczcie, że nie stać was na godziwe życie.
      • Gość: am Re: Chcieliście rządów PO to macie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.11, 17:27
        Acha, a jak zagłosujemy na PiS to zamiast stadionów, dróg, przedszkoli i żłobków będziemy mieli msze, pomniki, krzyże i dyskusje o katastrofie smoleńskiej for ever.
        Fajna alternatywa, nie ma co...
    • mata_hari78 Petycja - ty też możesz zagłosować w tej sprawie! 08.07.11, 18:13
      Wspomnianą w artykule PETYCJĘ do Hanny Gronkiewicz-Waltz PRZECIW podwyżkom opłat w ŻŁOBKACH i PRZEDSZKOLACH można podpisywać tutaj
      • Gość: Dark Angel Re: Petycja - ty też możesz zagłosować w tej spra IP: *.dynamic.chello.pl 08.07.11, 19:45
        Podpiszę się, jeśli będzie dodana jedna rzecz: dla dzieci słoików opłata +100% jeśli nie rozliczają się w Warszawie!
        • Gość: zoriętowany Re: Petycja - ty też możesz zagłosować w tej spra IP: *.dynamic.chello.pl 08.07.11, 21:01
          W nowej wersji pierwszeństwo maja dzieci rodziców płacących podatki w Warszawie jedyna pozytywna zmiana w tej uchwale.
    • Gość: filut z Pragi Przeciez Bufet tlumaczy jak dziecku: bedzie drozej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.11, 18:53
      to przedszkola beda bardziej dostepne

to prostalogika Bufetu ktorej jakos nie moga pojac warszawiacy - tak jak nie mogli pojac ze rzady gubernatora Franka w latach 39-45 to najlepsze co moglo spotkac nasze miasto

teraz ci niewdziecznicy nie chca docenic Bufetu mimo ze pilnie idzie w slady swoich poprzednikow z GGf

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka