swinton 15.08.11, 11:11 A ozorki jeszcze podają? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rwakulszowa Katastrofa Nowaka ! 15.08.11, 13:46 NIEPRAWDA PANIE NOWAK ! W ten sposób upadł panski Autorytet. Na miejscy Niezapomnianego i Nieodżałowanego Kuchcika jest jakaś egzotyczna knajpa, ale wszystko tak przebudowano, że kilka razy musiałem namierzać lokalizację z rożnych stron ulicy, żeby odkryć to miejsce gdzie był Kuchcik ! Ale wygląda na to że PAN NIGDY NIE BYŁ W KUCHCIKU ! I to jest tragedia, że to Pan pisze o warszawskiej gastronomii. Niech Pan zapyta o szczegóły pisarza Marka Nowakowskiego, albo Janusza Głowackiego lub Marka Piwowskiego, bo oni dobrze znają teren i WSZYSTKIE KULTOWE KNAJPY WARSZAWY lat 50 -80 . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gizmo Kasztelan: tej knajpy nie oddamy. 100 lat trady... IP: *.adsl.inetia.pl 15.08.11, 14:22 Z tym śledziem co go w Japonii nie ma to jak kulą w płot. Jak będzie taka dyscyplina na olimpiadzie to mamy gwarantowane złoto w wykonaniu pana Nowaka. en.wikipedia.org/wiki/Clupea_pallasii pl.wikipedia.org/wiki/%C5%9Aled%C5%BA_pacyficzny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Kasztelan: tej knajpy nie oddamy. 100 lat trady... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.11, 16:15 Gdzie zjemy obiad w Centrum za 19 zl ? Kasztelan bardzo mi sie podobal dawniej tez . W Warszawie brakuje normalnych reatauracji gdzie mieszkancy mogli by zjesc obiad jak to robia Niemcy ktorzy w soboty i niedziele chodza do restaraucji na obiady za 20 Euro. A wmalych miejscowosciach gesthausy serwuja wspaniale jedzenie dla klientow lokaslnych i przyjezdnych.I lokalnym nie oplaca sie robic obiadu w domach. Red.NOWAK przestan Pan opisywac te bliny z kawiorem i homary w ananasach bo nas nie stac. Odpowiedz Link Zgłoś
asiakuprel Re: Kasztelan: tej knajpy nie oddamy. 100 lat tra 15.08.11, 16:40 bez przesady, nie kazdy musi jesc za 19 zl. A Niemcy i ich podejscie do zycia i jedzenia nie jest godne nasladowania. Ja wole tradycyja warszawska kuchnie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baronzbonn Re: Kasztelan: tej knajpy nie oddamy. 100 lat tra IP: *.pools.arcor-ip.net 15.08.11, 16:40 kto za ile i kiedy przejal: Honoratka u Hopfera i ooooooooczywiscie Fukier lista moze byc dluuuuugaaaaaaa niech zyje prywatyzacja ala prl!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baronzbonn Re: Kasztelan: tej knajpy nie oddamy. 100 lat tra IP: *.pools.arcor-ip.net 15.08.11, 16:43 Emocja dodana do listy przejetych prywatyzacji:( Odpowiedz Link Zgłoś
synus2 Re: Kasztelan: tej knajpy nie oddamy. 100 lat tra 15.08.11, 17:41 c.d.nastapil gdzie sa knajpy Lotos,Pod Skrzydlami ,Kameralna ,Hawana, hmhm mozna by dlugo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tralala Re: Kasztelan: tej knajpy nie oddamy. 100 lat tra IP: *.dynamic.chello.pl 15.08.11, 19:39 Niezabudka i Świtezianka na Marszałkowskiej :( Odpowiedz Link Zgłoś
talking_head [...] 15.08.11, 17:13 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pingwin Specjalnością "Kasztelana" są ozorki donosicieli. IP: *.lightspeed.cicril.sbcglobal.net 15.08.11, 17:28 Taka knajpa dla ludożerców cieszyłaby się nieziemskim powodzeniem, i towaru nigdy w tym kraju by nie zabrakło. Dodałbym jeszcze: móżdżek psychopaty wątrobę łobuza golonkę ubeka udziec barani ( prosto z Wiejskiej ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: romek sranie w banie IP: *.zone11.bethere.co.uk 15.08.11, 19:13 gdzie się podziała możliwość ocenienia artykułu na minus? Odpowiedz Link Zgłoś
mariusz2010 Tam gdzie forsa, tradycja się nie liczy. 15.08.11, 19:38 W Olsztynie kino studyjne ze stuletnią tradycją, przerabiają właśnie na knajpę. Brawo. Miasto zabłyśnie wysoką kulturą. Odpowiedz Link Zgłoś
fc-inter Kasztelan: tej knajpy nie oddamy. 100 lat trady... 15.08.11, 22:33 Ludzie co za ciemnogród! Liczy przyszłość, a nie przeszłość, postęp i nowoczesność a nie jakieś tradycje ...wyluzujcie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: filut z Pragi [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.11, 22:48 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drojb mości panowie? A czy kobiety mogą przyjść? IP: 178.73.48.* 15.08.11, 23:07 Ten art. pisany tak, jakby kobiety nie były mile widziane w "Kasztelanie". Inteligentni panowie, dyskutujący o Świderskim (wiadomo, baby w domu podłogi szorują, do teatru nie chodzą). Szymanowski, wiadomo, kobiet nie uważał. Ani Żydów. Chyba, że go utrzymywali, razem z kochankiem jednym lub dwoma. Na zdjęciu - dwóch obżerających się facetów. Czy też Geje? Czy "Kasztelan" to klub gejowski? Tylko pytam. Odpowiedz Link Zgłoś
bronimir W 1933 roku Hitler zlikwidował w Berlinie knajpę. 15.08.11, 23:30 Niby nic, ale to była knajpa z Polskim żarciem mojego dziadka. Wszyscy wiedzą do czego to doprowadziło. Po kilku latach ta świnia do Polski wlazła, bo mu smaku staropolskich potraw brakowało. Nie idźcie tą drogą, dziś polikwidujecie knajpy z Polskim żarciem w Warszawie, pojutrze będziecie emigrować do Ameryki lub Australii by znaleźć ten smak pierogów czy innego specyjału. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakauer Kasztelan: tej knajpy nie oddamy. 100 lat trady... IP: *.adsl.inetia.pl 16.08.11, 00:09 a co to jest 100 lat, ja się pytam? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
sowa_46 Re: Kasztelan: tej knajpy nie oddamy. 100 lat tra 16.08.11, 03:41 Gość portalu: krakauer napisał(a): > a co to jest 100 lat, ja się pytam? > ;-) *** 100 lat to jest okres, którego Ty nie przeżyjesz, to chyba jest ważna wielkość? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nella Kasztelan: tej knajpy nie oddamy. 100 lat trady... IP: *.dsl.lsan03.pacbell.net 16.08.11, 00:34 Dobrze byloby nadmienic w jakim miescie znajduje sie ta knajpa. Domyslilam sie tylko po numerze kierunkowym, ze to Warszawa. Co, jesli przeczyta ten artykul obcokrajowiec, Polak, dlugo nie przebywajacy w kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
alt.er.ego Kasztelan: tej knajpy nie oddamy. 100 lat trady... 16.08.11, 01:27 Wszystko fajnie, tylko ta plastikowa tacka na ostatnim zdjęciu... Aaa fee, co za tandeta :-/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: berek ile kosztuje taki artykuł reklamowy IP: 78.8.105.* 16.08.11, 07:25 i komu mam zapłacić? moja budka z hot dogami nie jest gorsza. żule też przychodzą Odpowiedz Link Zgłoś