Gość: adel Rondo Babka po zmianach: działa jak w zegarku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.11, 21:07 Czy w GW tak trudno przyjąć do wiadomości że patronem tego ronda jest zgrupowanie AK RADOSŁAW?! Czy nawet w takiej sprawie redaktorzy z Czerskiej muszą siać zamęt?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wawka Re: Rondo Babka IP: *.warszawa.vectranet.pl 17.08.11, 10:00 Każdy warszawiak wie, co to Rondo Babka, niestety narzucona kilka lat temu niefortunna nazwa "Rondo Zgrupowania AK Radosław" jest za długa i nie ma żadnego logicznego uzasadnienia, mało tego, powstały absurdy jak chociażby BABKA TOWER przy Rondzie Zgrupowania AK Radosław - kto to zapamięta i po co takie wygibasy? Mało to nowych osiedli, rond i ulic do nazywania, żeby trzeba było kaleczyć stare? W mentalności prawdziwych warszawiaków zawsze pozostanie Rondo Babka, a przyjezdne buraki mogą się tylko rzucać, ale tego nie zmienią, prędzej my przywrócimy starą nazwę. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yui Rondo Babka po zmianach: działa jak w zegarku IP: 178.73.48.* 16.08.11, 21:30 o godzinie 18 to rondo bylo zaj.... daleko od dzialania jak w zegarku!!!! korek byl od Nowolipek! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: coorchuc Rondo Babka po zmianach: działa jak w zegarku IP: *.warszawa.vectranet.pl 16.08.11, 21:45 No to dzisiaj po 17tej ten zegarek stał. Autobus i wszystkie samochody obok również. Trasa Stawki-Arkadia w 35 minut. Hurra. Odpowiedz Link Zgłoś
wolfgang87 Re: Rondo Babka po zmianach: działa jak w zegarku 16.08.11, 22:33 Po 18ej kibel na JP2 był jak się patrzy :) A rondo wcale nie działało jak w zegarku. Stojąc na JP2 poobserwowałem ruch na rondzie. Po każdej zmianie świateł zostawały ze zmiany z Okopowej samochody na rondzie i przez to nie mogło wjechać zbyt dużo aut na rondo z JP2. Zegarek, hahaha. Samo rozmalowanie fajne, raczej OK, ale chyba światła ustawione jak zwykle do bani. Biorąc pod uwagę, że przejechałem 3/4 Warszawy i wszędzie było praktycznie pusto, to kibel na Babce jest wyczynem niezłym... Odpowiedz Link Zgłoś
szymmekk W jakim zegarku ?? Chyba w ruskim :) 16.08.11, 22:50 Artykuł z dzisiaj ZW www.zw.com.pl/artykul/2,623569_Dzika-jazda-na-rondzie-przy-Arkadii.html Odpowiedz Link Zgłoś
szymmekk Artykuł ZW - dzika jazda - polecam 16.08.11, 22:54 www.zw.com.pl/artykul/2,623569_Dzika-jazda-na-rondzie-przy-Arkadii.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirek Rondo Babka po zmianach: działa jak w zegarku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.11, 22:57 Taaa. O 18 na Jana Pawła w stronę Żoliborza korek już od Anielewicza. Strach pomyśleć co się tam będzie działo od września :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stary Pingwin Re: Rondo Babka po zmianach: działa jak w zegarku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.11, 00:00 A ja śmigałem 1 i nie stałem w żadnym korku . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K Korek od Nowolipek! IP: 212.180.165.* 17.08.11, 00:01 Taki korek to się zdarzał może przy jakimś wypadku albo 2 dni przed świętami... No gratulacje! Od Żoliborza też na oko 2 x dłuższy korek. A teraz może mi ktoś mi ciemnemu wytłumaczy: jak ZWĘŻAJĄC w kilku miejscach szerokośc ronda z 3 do 2 pasów - można ZWIĘKSZYĆ jego przepustowość ??? Czy to jakaś nowa matematyka została w międzyczasie odkryta, czy może coś innego ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gilotyna Rondo Babka po zmianach: działa jak w zegarku IP: *.opera-mini.net 17.08.11, 00:28 Czy sadzicie, ze zbudowanie wielpoziomowych estakad i tuneli mogloby rozwiazac problematyczne skryzowanie warszawskich arterii w tymze miejscu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ajcykajcyk Re: Rondo Babka po zmianach: działa jak w zegarku IP: *.com 17.08.11, 02:05 Spieprzaj na Bródno i inne prawobrzeżne Pragi z estakadami i norami dla pieszych, kładeczkę sobie w mózgu postaw a od elitarnej części Warszawy WARA psie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: art Dla mnie różnica żadna IP: 62.233.165.* 17.08.11, 01:53 poza tym że jechałem ze Słomińskiego na Okopową środkowym nie lewym pasem. Przy zjeździe w Okopową przed maską śmignął mi dostawczak z prawego pasa, widać jego nowe pasy na jezdni nie dotyczyły, pewnie tak jak i stare ;) Marnie widzę poprawę bezpieczeństwa w tej sytuacji, do tego dojdzie zapewne blokowanie pasów przy większym ruchu przez 'prawopasowców' zaskoczonych separatorami. Generalnie na rondzie o 18:30 luźno, za to od Okopowej w stronę ronda korkowało się jakby bardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niunio Re: Rondo Babka po zmianach: działa jak w zegarku IP: *.lot.pl 17.08.11, 08:07 Trzeba było zobaczyć co się działo popołudniu w godzinach szczytu !!!! Korki w obie strony i do Centrum i na Żoliborz - tragedia była!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
potomar Rondo Babka po zmianach: działa jak w zegarku 17.08.11, 08:21 Ciągle tylko "Rondo Babka", "Rondo Żaba". A cóż to za patron ten Bab (Babek?) albo ten Żab, bo jakoś z historią nie kojarzę takich nazwisk? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wawka Re: Rondo Babka po zmianach: działa jak w zegarku IP: *.warszawa.vectranet.pl 17.08.11, 10:12 Wracaj do siebie na wieś, buraku, tam nie będziesz miał zmartwień, bo nawet ronda nie macie, tylko "krzyżówki". Odpowiedz Link Zgłoś