Gość: Mr. Goog Lee IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.11, 09:11 Rano? Przestało padać w nocy. Koło mnie rano było już sucho, nawet większych kałuż nie było. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Z Bielan Re: Trasa Toruńska zalana. Dwa pasy nieprzejezdne IP: *.aster.pl 26.08.11, 09:15 Może jest takie dobre odwodnienie? Ostatnio coś często się takie rzeczy zdarzają. Odpowiedz Link Zgłoś
sibeliuss Re: Trasa Toruńska zalana. Dwa pasy nieprzejezdne 26.08.11, 09:18 Tam są zwały błota i zatkały odwodnienie. Pytam się tylko co zrobiono od 1 w nocy kiedy przestało padac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z Bielan Re: Trasa Toruńska zalana. Dwa pasy nieprzejezdne IP: *.aster.pl 26.08.11, 09:23 Jak to co? Nic! Odpowiedz Link Zgłoś
dickers śmiech, partactwo i lenistwo roboli... 26.08.11, 09:42 jak pisał poprzednik burza i opady tak naprawdę to już po północy zanikły, no ale robole przecież lubią pospać i mają wszystko w dupie, POlska w budowie?????????? dobre, dobre, w budowie majątków POpaprańców, z tym się zgodzę Odpowiedz Link Zgłoś
pawel.777 Re: śmiech, partactwo i lenistwo roboli... 26.08.11, 09:47 dickers napisał: > jak pisał poprzednik burza i opady tak naprawdę to już po północy zanikły, no a > le robole przecież lubią pospać i mają wszystko w dupie, POlska w budowie?????? > ???? dobre, dobre, w budowie majątków POpaprańców, z tym się zgodzę Naprawdę jesteś takim głupkiem, co wierzy, że kiedy nie rządziło PO nie było burz, zalanych ulic i innych kataklizmów? Głupota więc czy skleroza? Odpowiedz Link Zgłoś
dickers Re: śmiech, partactwo i lenistwo roboli... 26.08.11, 10:11 wiesz jakoś sobie nie przyPOminam takich kataklizmów, ale może wtedy nie było niczego co? bo wam to przeszkadza i śnieg i mróz i słońce i deszcz i wiatr i burza tylko skoro tak to PO co do koryta władzy tak się rwą te tuskomatoły? pytanie retoryczne bo wiadomo że chodzi o skok na kasę. a wracając do wątku to chodzi oto że jak zwykle nikt nie dopilnował żeby trasa była przejezdna od godzin porannych, bo i po co skor w państwie ryżego kabotyna każdy robi co chce, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goja Re: śmiech, partactwo i lenistwo roboli... IP: 195.42.249.* 26.08.11, 10:20 rozumiem, ze jestes za reczny sterowaniem wszystkiego co sie rusza przez wybrana partie. A najlepiej to jakby Tusk pozatrudnial swoich w kazdej firmie i urzedzie, zeby mial bezposredni wplyw na wszystko. Na szczescie mamy gospodarke rynkowa i polityka nie musi sie mieszac we wszystko ale tez nie ma sensu by za wszystko byla odpowiedzialna nawet za to, ze ktos (prywatna firma) zatkal studzienki i woda zalala ulice. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel.777 Re: śmiech, partactwo i lenistwo roboli... 26.08.11, 14:36 dickers napisał: > wiesz jakoś sobie nie przyPOminam takich kataklizmów, ale może wtedy nie było n > iczego co? Jasne. Skleroza polityczna :) Pomogę. Pamiętasz paraliż miasta bo "nieznani sprawcy ;)" zostawili jakąś paczuszkę? Albo mail wysłany z kafejki w Carrefourze o podłożeniu bomby? A pamiętasz może kolesia z Nowego Dwory co groził rozpyleniem sarinu (złapany w ciągu 48h). I co wtedy robił szeryf Kaczyński? W trosce o bezpieczeństwo mieszkańców zamykał ruch w całej okolicy. Na własne oczy widziałem te szopki i kilometrowe korki w sparaliżowanym mieście. Wróciła pamięć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pamiętnik Jeszcze w latach 80-tych ubiegłego wieku IP: *.pzu.pl 26.08.11, 10:13 dwa razy do roku - na wiosnę i jesienią - były czyszczone studzienki ściekowe znajdujące się wzdłuż mojej ulicy. Po prywatyzacji, zapewne w ramach oszczędności, zaprzestano tych działań i mogę się założyć, że obecnie większość infrastruktury burzowej jest zdewastowana. Stąd rozlewiska po każdej większej ulewie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: serwilizm Re: Jeszcze w latach 80-tych ubiegłego wieku IP: *.unknown.vectranet.pl 26.08.11, 14:04 Racja - gość Pamietnik! Wyższość gospodarki kapitalistycznej (prywatnej) polega na tym, ze się nie robi tego co powinno być zrobione, tylko to, co się włascicielowi opłaci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: śmiech, partactwo i lenistwo roboli... IP: *.amplico.pl 26.08.11, 13:04 A Ty nie lubisz pospać nierobolu ??? Wstań rano i im pomóż wtedy będziesz miał coś do powiedzenia !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
dickers Re: śmiech, partactwo i lenistwo roboli... 26.08.11, 17:48 niby dlaczego mam pomagać robolom? jedni są od łopaty inni od ubezpieczeń prawda? więc zamiast ich tak bronić klepnij jakąś polisę by mieć na życie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myk Re: Trasa Toruńska zalana. Dwa pasy nieprzejezdne IP: *.warszawa.vectranet.pl 26.08.11, 09:42 dziwne pytanie....to tak, jakby zastanawiać się, dlaczego Modlińską najchętniej remontują w szczycie komunikacyjnym (na kilka godzin zwężają ulicę, beztrosko powodując wielokilometrowe korki) zamiast robić to w nocy...gdzie ty żyjesz?? Odpowiedz Link Zgłoś
edysz Trasa Toruńska zalana. Dwa pasy nieprzejezdne 26.08.11, 09:43 Skarbka z Gór - Dw. Centalny 2 godz. 10 min. A jechałam komunikacją miejską (132, a potem 4), dla dociekliwych.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nietrzeźwy Re: Trasa Toruńska zalana. Dwa pasy nieprzejezdne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.11, 09:48 A niedawno ktoś na forum podniecał się, że z Białołęki można dojechać do centrum w "15-20 min." ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: Trasa Toruńska zalana. Dwa pasy nieprzejezdne IP: 91.198.145.* 26.08.11, 12:37 Ale co w tym dziwnego? Mieszkasz na zadupiu bez infrastruktury komunikacyjnej, mogłeś się tego spodziewać kupując tam mieszkanie. Równie dobrze mógł być tam jakiś wypadek. Odpowiedz Link Zgłoś
fuiio Re: Trasa Toruńska zalana. Dwa pasy nieprzejezdne 26.08.11, 09:46 to miasto to czarna dziura ,kielce europy.Takich dziur w ulicach nie ma nawet na bialorusi. ale tam litr benzyny kosztuje 2 zl a nie ponad 5 wiec teoretycznie mieli by za co reperowac ulice gdyby mniej kradli.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qazxc Trasa Toruńska zalana. Dwa pasy nieprzejezdne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.11, 09:50 skandal!! juz wczoraj w nocy ok. godziny 23,00 Trasa Toruńska była zalana!!! wiem bo próbowałam dostac sie do domu. Ale jak to w stolicy straz pożarna zeby oodpompowac wodę jedzie dopiero o godzinie 8:00. A dowiedzieć się mozna, ze jest wielki problem na Toruńskiej dopiero jak się na nią wjedzie!!!! poczekajmy na pierwszy opad śniegu bedzie to samo. Na pewno zaskoczy nie tylko kierowców ale pewnie wszystkie służby Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MiszcZ Firmę za pysk! IP: *.unused.derbynet.waw.pl 26.08.11, 09:56 Winna jest firma remontująca w tym rejonie Trasę Toruńską! Nie dość że mają kilkumiesięczne opóźnienie, zamykają sobie pasy ruchu w dowolnych porach, budowniczowie i ich wspaniałe maszyny wkraczają sobie na jezdnie pod byle pretekstem, nie dotrzymują umownych 2-pasów ruchu w każdą stronę... to jeszcze nie potrafią zapanować nad tym bajzlem i utrzymać sprawnego systemu odwodnienia na czas budowy. Przecież ktoś zatkał studzienki odpływowe... Kto ma to robić? Tusk? Kaczyński? Bufetowa? Firmę za pysk, przeorać ją po sądach. Odszkodowania dochodzić za dzisiejszy burdel. Wiem - czasu nikomu nie zwróci, ale może w przyszłości będzie lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
dickers Re: Firmę za pysk! 26.08.11, 10:18 za jaki pysk???? spadł kiedykolwiek komuś włos za partactwo i nieterminowość w tym mieście? od 5 lat nie ma żadnej odpowiedzialności w tym mieście, a partolone jest równo wszystko, jedyne co bufeciarze wyjdzie na medal to muzeum żydów budowane oczywiście za naszą kasę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bebe Trasa Toruńska zalana. Dwa pasy nieprzejezdne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.11, 10:03 Co tam straż.... wszystkie służy dały d.....y ...Panowie policjanci stali i gapili się w niebo zamiast klilkaset metrów wcześniej kierować samocody na objazdy.....ale nie wpuszczali wszystkich równo w kanał ....ręce opadają A radio...i poranne newsy..... wszyscy obudzili się po 8 jak już korek sięgał horyzontu ;) a wcześniej nikt nie słyszał o zalanej trasie ..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator walesa jest ruskim agentem IP: *.net.stream.pl 26.08.11, 10:16 teraz politycy z warszawy nie musza juz jezdzic do gdanska ani kalinnimgradu zebu konsultowac sie miedzy soba moga np do angli bo w angli ludzie ukladu zajeli sie juz polityka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M. G. Utrudnienia na Trasie Toruńskiej. Droga już prz... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.11, 10:40 Nie dość, że mamy jedyny na świecie tunel wzdłuż rzeki to jeszcze będzie na trasie toruńskiej tunel naziemny. Żeby w zimę im się tylko nie zawalił. Kompletnie nie rozumiem dlaczego nie mogli zrobić zwykłych ekranów dźwiękochłonnych, praca trwała by krócej i byłaby tańsza. Odpowiedz Link Zgłoś
dickers Re: Utrudnienia na Trasie Toruńskiej. Droga już p 26.08.11, 10:46 należałoby sprawdzić firmę która produkuje takie tunele szklarniowe, kto za tym stoi, i który nygus z rządzących okupantów ma tam udziały albo rodzinka czy pociotek czy szwagier królika i kto w ogóle na taką kupę g..... się zgodził Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wolak Re: Utrudnienia na Trasie Toruńskiej. Droga już p IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.11, 11:16 Miś: Słuchaj ! Ty będziesz robił dziadowskie oszczędności na sto - dwieście tysięcy, żeby nas byle łajza z kontroli wzięła za tyłek. Więc wbij sobie w ten twój oszczędny, kierowniczy, filmowy łeb: pieniądze należy zdobywać legalnie, a nie lewymi kombinacjami ! Ten twój sznurek z helikoptera może sobie fruwać za ćwierć ceny z twoją żoną, a my, zapamiętaj sobie to, wynajmiemy helikopter na dziesięć godzin za pełną stawkę godzinową od instytucji. "Dziesięć godzin" - słownie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: śmiech, partactwo i lenistwo roboli... IP: 217.33.154.* 26.08.11, 10:53 przestań już się ośmieszać Odpowiedz Link Zgłoś
dickers Re: śmiech, partactwo i lenistwo roboli... 26.08.11, 10:59 to się śmiej lemingu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: śmiech, partactwo i lenistwo roboli... IP: *.180.34.17.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 26.08.11, 12:47 Zróbmy kaczogród bo wtedy to nie będzie ich wina tylko kara boska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prawdziwy Drogowie Utrudnienia na Trasie Toruńskiej. Droga już prz... IP: *.praga.podlaczamy.net 26.08.11, 11:12 Witam. jestem z wykształcenia drogowcem i jestem dumny z mojego wykształcenia i wiecie co? Mało jest prawdziwych drogowców- są za to pseudo-drogowcy. W tym kraju nie ma miejsca dla ludzi, którzy są mądrzy, kulturalni i inteligentni. Główne posady (m.in. drogowców) obejmują głąby i prostactwo, którzy ledwo przeleźli przez studia oraz nie dojrzali do swoich posadek, tylko debatują głupio że 2+2 to może nie jest 4 i po dłuuuuugich pseudoanalizach stwierdzają, że to jest 5. Taka jest Polska! 90% to przygłupy chamy i prostaki, a pozostali albo muszą cierpieć przez nich, albo uciekają za granicę. Nawet niektórzy, co narzekają, że jest źle sami są sobie winni bo sami źle robią i ktoś przez nich narzeka. Może to jesteś nawet ty. jestem młodym drogowcem, któremu zależy na tym, aby zrobić coś dobrego i wiecie co... moje pomysły są torpedowane i nie słuchane, jestem sam... i czasami po prostu chcę stąd wyjechać i budować w kraju ucywilizowanym, gdzie na stanowiska dopuszcza się kompetentnych ludzi a nie cwaniaków! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Trasa Toruńska zalana po ulewie. Zobacz WIDEO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.11, 13:17 Głębocką nie jeździły autobusy, nie zdążyłem na samolot, bo taksówka nie mogła dojechać. Co jest grane? Kto mi zwróci koszty i zszarpane nerwy? Popadało, owszem, ale nie było klęski żywiołowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: Trasa Toruńska zalana po ulewie. Zobacz WIDEO IP: 91.198.145.* 26.08.11, 15:32 > Głębocką nie jeździły autobusy, nie zdążyłem na samolot, bo taksówka nie mogła > dojechać. Co jest grane? Kto mi zwróci koszty i zszarpane nerwy? Nikt, a dlaczego ktokolwiek miałby? Odpowiedz Link Zgłoś
piotrekeke kto zwróci? 26.08.11, 17:40 Wyonawca przebudowy TT do parametrów drogi ekspresowej, który zobowiązany jest zapewnić przejezdność dwóch pasów w każda stronę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarecki Re: Trasa Toruńska zalana po ulewie. Zobacz WIDEO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.11, 18:48 Zgadza sie! Ani autobusem, ani samochodem nie można się było wydostać z tej okolicy przez całe rano. Toż to skandal! Gmina nie biedna, a drogi w niej jak na ZADUPIU. Odpowiedz Link Zgłoś
uzdek98 warszawiakom zachcialo sie walza a dostali stolza. 26.08.11, 16:20 ale o co chodzi.. przeciez jest to dopiero zamknieta inwestycja... zatem trzeba ja bedzie jeszcze poprawiac co najmniej ze 3 razy... juz podpisano odpowiednie kontakty z wykonawca... bedzie mial co robic za rok i za 2 lata... a hanka i urzedasy dostana nagrody rzeczowe... moze jakas pralka albo wyciag do kuchni... polska w budowie, by zylo sie nam lepiej... donald mordo ty moja... Odpowiedz Link Zgłoś
dickers Re: warszawiakom zachcialo sie walza a dostali st 26.08.11, 17:49 dobre :-) sama prawda, poczekajmy do końca roku i na rozdawnictwo bufeciary Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan_dreptak Trasa Toruńska zalana po ulewie. Zobacz WIDEO IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 27.08.11, 08:23 No łza się w oku kręci za czasami kaczorka, nic się nie budowało, nikt nie przeszkadzał, komis ma marsa działał w najlepsze a Gmurki przegradzali tory tramwajowe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Trasa Toruńska zalana po ulewie. Zobacz WIDEO IP: *.centertel.pl 29.08.11, 09:43 na filmie widać że woda do kostek więc co to za zalanie, rozumiem gdyby woda była ponad metr głęboka, a tak to po co te korkowe objazdy Odpowiedz Link Zgłoś