Dodaj do ulubionych

Naprawiają awarię od 8 lat: "Systemu nie przesk...

IP: *.free.aero2.net.pl 24.10.11, 12:22
Wszystkie firmy telekomunikacyjne działają tak samo, jest to standard ogólnokrajowy rozpatrywania reklamacji. Klient indywidualny to śmieć, w praktyce nie chronią go żadne przepisy.
Obserwuj wątek
    • Gość: lepke Ale o co chodzi!? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.11, 12:23
    • Gość: x15 Trzaski??? Przecież jest Netia! IP: *.bakernet.com 24.10.11, 12:26
      Nie wiem co ten gościu chce udowodnić? Że TP jest kiepska?
      • dorsai68 Netia? LOL 24.10.11, 12:50
        Kolego, Netia i TP SA korzystają z tych samych kabli i tych samych ekip obsługujących awarie. DOKŁADNIE tych samych.

Czterokrotnie zgłaszałem awarię w TPSA. Miły pan, pani, znów pan i kolejna pani przyjmowali zgłoszenie, czterokrotnie dostawałem SMS o treści "awaria usunięta". Problem w tym, że ja żądałem pomiaru przepustowości łącza od gniazda w lokalu do centrali.
        Żaden "majster" nigdy takiego pomiaru nie zrobił.

W TPSA klient to najwyraźniej problem. Postanowiłem więc, że będę miał dla nich dobre serce, rozwiązałem umowę i o jeden problem będzie mniej.
        • Gość: T..z... :-) Re: Netia? LOL IP: 212.160.172.* 24.10.11, 14:51
          To nie tak, że Netia i TP mają tę samą ekipę usuwającą awarię, bo TP na swojej sieci ma swoich podwykonawców, a Netia na swojej sieci swoich. W przypadku usługi LLU i BSA, Netia tylko przyjmuje zgłoszenie a sieć należąca do TP jest przez nią naprawiana i odwrotnie. Co do pomiaru przepustowości łącza, to standardowo żadna ekipa z Biura Napraw TPSA nie jest wyposażona w taki sprzęt i takie pomiary są czymś wyjątkowym. Można dokonać pomiaru podłączając modem i na stronie konfiguracyjnej modemu można sprawdzić na jaką prędkość się zsynchronizował pod warunkiem, że TP na DSLAMie podłączy maksymalny możliwy typ transmisji ADSL (np. ADSL2+). Co do łączy ISDN, to tam jest prędkość 128 kb/s przy ISDN BRA, a przy (30 kanałówx 64 kb/s) PRA 2 Mb/s w obie strony., więc wymagania są troszkę inne. Pan Martkowski z punktu widzenia klienta ma rację, bo powinien ktoś z TP (TP Teltech) przyjechać z aparatem ISDN i sprawdzić linię zaczynając od instalacji klienta, następnie odłączyć odcinek do klienta na kablu rozdzielczym, następnie na magistralnym, a jak nadal będą te same objawy, to sprawdzamy na PG i w końcu musi wyjść co jest grane.
          • dorsai68 Z całym szacunkiem, a co klienta to obchodzi? 24.10.11, 17:02
            Wg zapewnień TP SA może być nawet 20 Mbps, ale jak modem przy umowie na 2mbps nie jest w stanie zsynchronizować się z prędkością wyższą niż... 768 kbps, to ktoś dupsko powinien z krzesła ruszyć i do klienta się pofatygować, prawda?
            Zwłaszcza, gdy klient ładnie prosił.
    • Gość: PW Przecież istnieje konkurencja... IP: *.polskieradio.pl 24.10.11, 12:56
      ...po co się męczyć 8 lat z idiotami?
      Nie twierdzę, że netia czy inny dialog będą lepsze, wszak będą świadczyć usługę na tej samej linii z tpsa, ale może jednak warto spróbować? Choćby po to, by utrzeć nosa niesolidnej fimie. Będzie was więcej, ktoś się obudzi i coś poprawi... albo tp zbankrutuje.
      • asmok6 Re: Przecież istnieje konkurencja... 24.10.11, 13:34
        Gość portalu: PW napisał(a):

> ...po co się męczyć 8 lat z idiotami?
        > Nie twierdzę, że netia czy inny dialog będą lepsze, wszak będą świadczyć usługę
        > na tej samej linii z tpsa, ale może jednak warto spróbować? Choćby po to, by u
        > trzeć nosa niesolidnej fimie. Będzie was więcej, ktoś się obudzi i coś poprawi.
        > .. albo tp zbankrutuje.

Nie nie, oni świadczą usługi tylko tam gdzie tpsa może świadczyć usługi. Odkąd tpsa ma przymus udostępniania kabli konkurencji to konkurencja przestała budować własne.
        To się po prostu nie opłaca przy takich cenach abonamentu. A na tym kablu który ma klient nic się nie podłączy bo to cyfrowy, czyli pewnie isdn. Czyli kilka kanałów na jednym kablu.
        Skoro instalowali tam isdn to mieli za mało kabli i puscili cyfrowo.
        Teraz wszystkie linie są zajęte, można dostać kolejny kanał ale nie kolejny kabel.
        Więc ... powodzenia, ja bym nie liczył na żaden kabel w tamtym miejscu.
    • Gość: grzesiek Naprawiają awarię od 8 lat: "Systemu nie przesk... IP: 193.34.100.* 24.10.11, 13:21
      dwa lata temu nagle zamilkl sygnal w telefonie ktory mielismy 3 lata - zglaszalismy mnostwo reklamacji, podobie jak bohater artukulu nasz kontakt z infolinia to bylo walenie glowa w mur - nie ma mozlowosci technicznych ponownego uruchomienia...
      Netia byla jeszcze gorsza - poczatkowo stwierdzili ze sie da, po 3 tygodniach ze sie nie da a po miesiacu przyslali fakture za linie ktorej nie zalozyli!!.
      Na szczescie Polsat odpalil LTE - od 2 miesiecy mam stabilny i szybki internet. Nigdy nie zamierzam powrocic do tpsy ani netii.
      • metropolitman Re: Naprawiają awarię od 8 lat: "Systemu nie prze 24.10.11, 13:40
        mialem dokladnie takie samo doswiadczenie z Netia i TPSA - zaczelo sie od tego, ze chcialem zalozyc w firmie internet i przy okazji zostawic ten sam numer (nalezal do firmy, ktora tam wczesniej byla) - zaczelo sie od przerejstrowania, wypisow, stempli etc etc i tak przez jakies pol roku - nastepne pol roku czekalismy na montera co by kabel do budynku przylaczyl... a po wszystkim (po roku od pierwszej wizyty) internet zaczal dzialac, ale TPsowki box psul sie co chwila...
        w Netii gdy probowalem ich namowic na przyjazd przedst. handlowego do naszej firmy powiedzieli ze to nie jest mozliwe, a panienka z infolinii nie potrafila wypelnic poprawnie umowy i po 3 razie rzucila sluchawka..... zaniemowilem dopiero ,gdy po pol roku przyjechal do nas przedstawiciel netii z oferta........
        burdel!!!
        teraz korzystam z lokalnego providera i wszystko gra!!!
    • Gość: Romek Telekompromitacja Polska SA informuje.... IP: 195.136.33.* 24.10.11, 13:22
      ... nie ma taniego numeru!!!!
    • Gość: Pierre D'ole Ba francuskie to som dobre tylko bagietki. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.11, 14:50
      • Gość: wobo Re: Ba francuskie to som dobre tylko bagietki. IP: *.warszawa.mm.pl 24.10.11, 16:04
        1. Wszystkie reklamacje wysyłać e-mailem, albo jeszcze lepiej faxem.
        2. Wszelkie dokumenty podsuwane przez konserwatorów do podpisu starannie czytać (także wykaz zużytych materiałów); w razie jakichkolwiek wątpliwości kategorycznie odmawiać podpisu.

• Gość: basia1960 Naprawiają awarię od 8 lat: "Systemu nie przesk... IP: *.adsl.inetia.pl 24.10.11, 20:36
      Mnie TPteż kołowała. Sprzedali mi telewizję ,ale dopiero po wywierceniu dziur i podłączeniu dekodera okazało się ,że na Boernerowie nie może być ta usługa zrealizowana. Nie chcieli pokryć kosztów za kupno niepotrzebnego kabla łączącego gniazdko telefoniczne z TV i reperacji ściany. Zmieniłam operatora na netię i jest ok.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka