Dodaj do ulubionych

Kwatera Główna NATO w Warszawie?

03.11.11, 06:22
Czy w Warszawie planowana jest nowa siedziba NATO lub ONZ? Gdyż za każdym razem jadąc tramwajem po Grochowskiej słyszę "następny przystanek - Kwatery Głównej!" po czym zaciskam zęby patrząc na współpasażerów, czy aby tylko ja ledwo trzymam powagę słysząc nazwę tej ulicy, a z doświadczenia mogę powiedzieć, że wiele osób się z tego śmieje:)))
Obserwuj wątek
    • jan-w Re: Kwatera Główna NATO w Warszawie? 03.11.11, 09:10
      Pan zapewne od niedawna w Warszawie? A znajomość jej historii nie przekracza ostatnich 20 lat?
      • jedzcie.i.pijcie Re: Kwatera Główna NATO w Warszawie? 08.11.11, 08:39
        Uwielbiam chamidła, które nie mogą znieść, że do Warszawy przenosi się wielu bogatych ludzi lub tu na miejscu zaczyna dużo zarabiać. Ja akurat jestem urodzony w Warszawie, ale nie należę do zgorzkniałej grupy zazdorśników.
    • Gość: jim Re: Kwatera Główna NATO w Warszawie? IP: *.ip.netia.com.pl 03.11.11, 10:11
      Nie zaciskaj już zębów, bo szczękościsku dostaniesz. Masz tu ściągawkę skąd taka nazwa.
      ◦ul. Kwatery Głównej - Podobno w Dworku Grochowskim stacjonował gen. Chłopicki. Była to jego główna kwatera.
      ◦ul. Chłopickiego - Chłopicki to polski generał, uczestnik wielu walk między innymi powstania kościuszkowskiego i wojen napoleońskich, dyktator powstania listopadowego, baron Cesarstwa Francuskiego.
      ◦ul. Olszynki Grochowskiej - Na okolicznych terenach stoczono krwawą bitwę pod Olszynką Grochowską.

• jedzcie.i.pijcie Re: Kwatera Główna NATO w Warszawie? 08.11.11, 08:42
        Zawsze mi się z Chłopami kojarzyło. Wiesz, te twoje tłumaczenia są zbędne. Jestem przedstawicielem nowego pokolenia, moja babcia nie walczyła w Powstaniu i jestem zadowolony, że nie brała udziału w tej nonsensownej walce, skazanej na klęskę a tym samym skazującą Warszawę na upadek. I tak było. I dlatego nie tylko mnie mało obchodzi to, ile wojen, bilew itp. przetoczono w Warszawie w przeszłości. Było tego tyle, że nie ma co ulic robić, tylko pomnik na pomniku stawiać, krzyż na krzyżu... Typowe Polactwo, które nawet własnej historii nie potrafi rozsądnie przeanalizować, na szczęście to się zmienia.
        • jan-w Re: Kwatera Główna NATO w Warszawie? 08.11.11, 09:09
          Tylko kiep chwali się swoją porażającą niewiedzą, wynarodowieniem i brakiem kultury.
          To nie jest "nowe pokolenie". Plebs istniał zawsze i zawsze miał właśnie taką postawę. A kończy zwykle szybko, w rynsztoku.
          • Gość: profjebiewdenko Janie, szkoda czasu IP: *.play-internet.pl 08.11.11, 09:39
            Janie nie dyskutuj z tym gościem. Rozmawiając z nim rzucasz perły przed wiepsze. W norwalnych warunkach dałbym temu nieukowi w zęby ale na to też szkoda chyba energii. W Warszawie są tabuny tych "bogatych przyjezdnych", którzy codziennie rano psują powietrze w tramwaju jadąc do swoich centrów hendlowych, które z poświęceniem sprzątają i wyładowują na forum swoje frustracje i pretensje, że nie są w stanie samodzielnie zarobić na swoje utrzymanie w Wawce - dla nich mieście marzeń.
            Po takich ludziach mój pradziad na konia wsiadał. A dziadek twierdził, że nie należy dyskutować z głupcem, bo jeszcze ktoś pomyśli, że masz mu coś do powiedzenia...
            pozdrawiam
            • jedzcie.i.pijcie Re: Janie, szkoda czasu 08.11.11, 10:23
              I to jest właśnie twój kompleks. Chwalisz się wymyślonymi przez siebie bajkami. Wracaj do pługa. Zęby, to chyba ci dawno wybili, biedna sfrustrowana istoto. W durne idee, uznania historycznych głupot wierzą ludzie ułomni, którym się w życiu nie wiedzie. Pewnie reprezentujesz ten sam klub, co to 1 sierpnia zupełnie przypadkiem na Rondzie daszyńskiego musi się zatrzymać i spode łba popluć na tych, co w nosie mają utrudnienia w ruchu. Ha ha na tych to powinna mieć oko ta laska z peugeota co 3 lata temu wydzierała gębę głośniej od syren, darła się na dziadostwo, że całe rondo Daszyńskiego ją słyszało. Wariatka przeciwko mistrzom teatrologii - wyznawcom martyrologii.
              • grzegorz_s_g Re: Janie, szkoda czasu 08.11.11, 12:17
                Dalej upajaj się tym, że nie wiesz, nie obchodzi Cię, a po internecie chodzisz i plujesz. Może kiedyś dorośniesz.
                • aiwom gestapo? 06.08.13, 21:32
                  grzegorz_s_g napisał:

> Dalej upajaj się tym, że nie wiesz, nie obchodzi Cię, a po internecie chodzisz
                  > i plujesz. Może kiedyś dorośniesz.

Najslynniejsza kwatera glowna w Warszawie to byla chyba jednak ta gestapo?
        • balcerek_jozef Re: Kwatera Główna NATO w Warszawie? 08.11.11, 10:52
          Typowe polactwo to ty chamie
          • aiwom Re: Kwatera Główna NATO w Warszawie? 06.08.13, 21:35
            balcerek_jozef napisał:

> Typowe polactwo to ty chamie

Ten wpis jest zlamaniem regulaminu forum i przepisow prawa.
        • sjs2011 Re: Kwatera Główna NATO w Warszawie? 08.11.11, 14:16
          >moja babcia nie walczyła w Powstaniu i je
          > stem zadowolony, że nie brała udziału w tej nonsensownej walce, skazanej na klę
          > skę a tym samym skazującą Warszawę na upadek.
          Chyba mieliśmy ze sobą kiedyś do czynienia - czy to przypadkiem nie twoja babcia była sanitariuszką co to apteczkę miała i do Powstania nie poszła?
          A Warszawę to Niemcy zburzyli w większości po upadku Powstania a nie podczas
          • aiwom czemu nie obronili 06.08.13, 21:34
            sjs2011 napisał:

> A Warszawę to Niemcy zburzyli w większości po upadku Powstania a nie podczas

To mogli powstancy obronic Warszawe, czemu jej nie obronili? Jakby obronili to by Niemcy nie zburzyli.
    • balcerek_jozef Re: Kwatera Główna NATO w Warszawie? 08.11.11, 10:50
      Może tam HGW wynajmuje mieszkanie :)
      • aiwom HGW 06.08.13, 21:29
        balcerek_jozef napisał:

> Może tam HGW wynajmuje mieszkanie :)

Tak, to moze wlasnie o to chodzic, a ludzie doszukuja sie jakichs faktow historycznych : )
    • Gość: gość Re: Kwatera Główna NATO w Warszawie? IP: *.centertel.pl 08.11.11, 15:39
      super by było gdyby główna kwatera nato była w twierdzy Modlin to by zabytek się uratował a i ludzie w okolicy mieliby pracę i to blisko.
    • maitresse.d.un.francais Nie wiem, co w tym śmiesznego 08.11.11, 19:51
      Można owszem nie znać historii, ale należy założyć, że nazwy ODNOSZĄ SIĘ DO WYDARZEŃ LOKALNYCH.

• Gość: Mimi Re: Kwatera Główna NATO w Warszawie? IP: *.dynamic.chello.pl 06.08.13, 18:15
      szukałam w internecie aż znalazłam coś NA TEMAT... haha mnie też bawi nazwa tej ulicy, jest taka... megalomańska... jakby co najmniej siedzba główna UE miała się tam znajdować ;o)))
      • Gość: Mimi Re: Kwatera Główna NATO w Warszawie? IP: *.dynamic.chello.pl 06.08.13, 18:35
        zapomniałam dodać jeszcze,że jestem blondynką

ps.zarówno fizycznie jak i mentalnie
    • 7o7o7 Najwyższy czas odświeżyć sobie parę faktów 06.08.13, 18:59
      z historii. W dobie internetu to naprawdę nie boli.
    • aiwom Niechlujstwo jezykowe 06.08.13, 21:25
      jedzcie.i.pijcie napisał:

> Czy w Warszawie planowana jest nowa siedziba NATO lub ONZ? Gdyż za każdym razem
      > jadąc tramwajem po Grochowskiej słyszę "następny przystanek - Kwatery Głównej!
      > " po czym zaciskam zęby patrząc na współpasażerów, czy aby tylko ja ledwo trzym
      > am powagę słysząc nazwę tej ulicy, a z doświadczenia mogę powiedzieć, że wiele
      > osób się z tego śmieje:)))

Tak, masz racje, ze sie smiejesz, ta nazwa to dobry przyklad niechlujstwa jezykowego. Powinno byc jednoznaczne wskazanie, CZYJA to kwatera glowna - gestapo, teletubisiow, NATO czy Chlopickiego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka