Dodaj do ulubionych

Pociągi stanęły pod Jaktorowem

IP: *.acn.waw.pl 02.06.04, 02:10
PKP, nic dodać, nic ująć.
Obserwuj wątek
    • Gość: AMIN PKP MA BYĆ METREM WSCHÓD _ ZACHÓD IP: 195.82.165.* 02.06.04, 08:12
      Promowany jest pomysł aby PKP spełniało rolę metra (zamiast drugiej linii) na
      kierunku prawobrzeżna Wa-wa. Ta przegnita firma nie jest w stanie zapewnić
      żadnych godziwych warunków podróżowania, dlatego władze stolicy powinny
      przegonić wszystkich pomysłodawców szerszej współpracy z PKP w dziedzinie
      komunikacji miejskiej.
      • d.z Re: PKP to instytucja 02.06.04, 08:14
        której ustawowo powinno zakazać się wykonywania jakichkolwiek czynności.
        Im szybciej tym lepiej.
      • Gość: Automobilista Re: PKP MA BYĆ METREM WSCHÓD _ ZACHÓD IP: 62.233.175.* 02.06.04, 09:29
        > Promowany jest pomysł aby PKP spełniało rolę metra (zamiast drugiej linii) na
        > kierunku prawobrzeżna Wa-wa.

Nie PKP. Pomysł polega na tym, aby wykorzystać jako szybką kolej istniejącą
        LINIĘ KOLEJOWĄ. Powodzenie planów zależy m.in. od tego, czy uda się wyrugować
        stamtąd PKP. Osobiście czarno to wiodzę :(

> Ta przegnita firma nie jest w stanie zapewnić
        > żadnych godziwych warunków podróżowania, dlatego władze stolicy powinny
        > przegonić wszystkich pomysłodawców szerszej współpracy z PKP w dziedzinie
        > komunikacji miejskiej.

To prawda. Jedyna współpraca z PKP powinna polegac na oddaniu przez PKP linii
        kolejowych. Niestety ludzie rządzący tym PKP-owskim bajzlem mają mentalność psa
        ogrodnika i nie oddadzą.
      • Gość: kp Nikt nie mówi, że ma to być PKP. IP: *.siedlce.dialup.inetia.pl 03.06.04, 00:03
        Fakt, że pociągi mają jeździć po torach PKP-PLK, ale to nic nowego. Po ich
        torach jeżdździ coraz więcej pociągów towarowych należących do firm
        prywatnych...
    • antek.rozpylacz Re: Pociągi stanęły pod Jaktorowem 02.06.04, 09:20
      Po prostu Przygody Kur** Przygody
    • Gość: jacek o kilka lat za wczesnie ... IP: *.u.mcnet.pl 02.06.04, 09:33
      jechali na Okecie - a lotnisko jest niby dla Warszawiakow - jechac taki kawal
      mozna wpsolczuc !!!

gdy powstanie juz lotnisko kolo Mszczonowa takie awarie nie przeszkodza
      dotarciu na lotnisko ...
      • Gość: Automobilsta Re: o kilka lat za wczesnie ... IP: 62.233.175.* 02.06.04, 09:37
        > gdy powstanie juz lotnisko kolo Mszczonowa takie awarie nie przeszkodza
        > dotarciu na lotnisko ...

Pod warunkiem, że pociąg popsuje się koło Mszczonowa, a nie np. koło Wołomina.

• Gość: jacek ale popsul sie po Jaktorowem IP: *.u.mcnet.pl 02.06.04, 09:44
          a jechali na Okecie

pozdrow swoich kolegow z Wolomina
          • Gość: Automobilista Re: ale popsul sie po Jaktorowem IP: 62.233.175.* 02.06.04, 09:50
            Rozumiem, że popierając mszczonowską lokalizację lotniska zakładasz, że
            wszystkie awarie pociągów będa miały miejsce pod Jaktorowem. To może w ogóle
            zrobić lotnisko w Jaktorowie? Będzie jak znalazł :)

Tak nawiasem mówiąc to mi tez odpowiada lokalizacja lotniska pod Mszczonowem
            czy gdzies w tym rejonie, ale twój sposób argumentacji w tym wąttku to można o
            kant dupy potłuc.
            • Gość: jacek hahahahahaha IP: *.u.mcnet.pl 02.06.04, 09:52
              dobre

• Gość: yorry w polu cz. 1 IP: *.acn.waw.pl 02.06.04, 13:23
                Stanęła w polu lokomotywa. Lato, gorąco - pot z wszystkich spływa
                Brak kierownika - znany oliwa.
                Zamknal sie w kiblu i wyjsc nie moze. Wiec pasazerom nikt nie pomoze.
                I nikt nic nie. Bo kontrolerzy sa z innej firmy. Wiec wszystko lezy.
                Chocby sprawdzili tysiac biletow i zalozyli tysiac beretow
                nic nie powiedza. To nie ich sprawa. Tak postawila sprawe Warszawa.

Czesc pasazerow rusza przez pole. Biora sie za nich komary, mole.
                Gdy pokonali wszystkie psie kupy i pobudzili chlopow z chalupy
                to prawda wyszla jak bladosc trupia - ze sie znalezli w srodku zadupia.

Nagle gwizd nagle swist
                odjazd jest bliski
                czesc pogubila swoje walizki
                czesc z wlasnej winy
                pozaczepiala sie o jezyny

cdn.

• Gość: deder pogratulować rymowanki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.04, 21:15
    • mar_elx jechałem kiedyś pociągiem do Krakowa 02.06.04, 13:06
      Było już ciemno i chyba po 21 wieczorem. Do przedziału wszedł konduktor,
      sprawdził bilety, a wychodzac WYŁĄCZYŁ ŚWIATŁO. Nie wytrzymałem:
      - Co to kurwa jest - wojsko? Cisza nocna obowiązuje?!
      Nawet się chuj nie obejrzał, dopiero jak wylazłem za nim i opierdoliłem (a że
      opierdalać umiem, to wiecie), to się wrócił, zapalił światło... ale nie
      przeprosił.
      • Gość: Automobilista Re: jechałem kiedyś pociągiem z Krakowa IP: 62.233.175.* 02.06.04, 13:24
        Pociąg IC relacji Kraków - Warszawa, bilet za jakieś 80 zł. W przedziale ja i
        jeszcze dwóch facetów. Zimno jak cholera, gałka od ogrzewania oczywiście tylko
        dla ozdoby. Wchodzi kanar, sprawdza bilety. Nagle...

Jeden z facetów (do kanara): Proszę pana, tu jest zimno. Nie moglibyście w
        koncu włączyc ogrzewania?

Kanar: Momencik (wychodzi na chwilę z przedziału)

Wraca kanar.

Kanar: Proszę pana, tu jest ciepło.

Facet: Jak to? Przecież jest zimno.

Kanar: Proszę pana, sprawdziłem kontrolke, świeci się. Jak kontrolka się
        świeci, to znaczy, że jest ciepło.

Facet (zdesperowany): Ale tu jest naprawde zimno!

Kanar (uparcie): Kontrolka pokazuje, ze jest ciepło. Więc jest ciepło.

Za chwilę kanar pojednawczo (widząc coraz groźniejszą minę faceta): Wie pan co?
        Zobaczę jeszcze, co się da zrobić.

Wychodzi. Za chwilę w końcu włączają ogrzewanie.

• Gość: deder Re: jechałem kiedyś pociągiem z Krakowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.04, 21:45
          To pojedź sobie w dzień powszedni do Zakopca. Szlag trafia po3ciej godzinie..
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka