Dodaj do ulubionych

Szukają pudła z bronią nad Wisłą: wypadło z sam...

IP: *.69.crt.waw.supermedia.pl 15.12.11, 18:46
A może lepiej było przewozić tę broń autobusem MZA, okna są wyżej i byłaby szansa, że pistolety nie wypadłyby przez okienka. :-). A może można by było skorzystać z firmy kurierskiej? :-) "O kurde" jak mawia F. Kiepski. Życie przerosło serial z F. Kiepskim w roli głównej.
Obserwuj wątek
    • Gość: swan a w biurze rzeczy zaginionych IP: 89.174.254.* 15.12.11, 19:03
      sprawdzali? :-)
      Dobra - bądźmy poważni; ktoś kto to przytulił będzie miał na nadchodzące czasy jak znalazł wiec na pewno do Biura Rzeczy Zaginionych nie ma co zaglądać...
      • Gość: znalazłem gdzie mam oddac to pudełko? IP: *.dyn.luxdsl.pt.lu 15.12.11, 23:00
    • mccudden Re: Szukają pudła z bronią nad Wisłą: wypadło z s 15.12.11, 19:03
      po co im broń, jak i tak nie mogą jej używać, a jak już użyją, to potem prokurator ma używanie przez 5 lat?
    • Gość: autor Szukają pudła z bronią nad Wisłą: wypadło z sam... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.11, 19:03
      a moze trzeba zalatac w koncu pare ulic po prostu?
    • Gość: Stańczyk Zbawicielowi coś ciężkiego musiało na łeb zlecieć. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.11, 19:07
      Zbawicielowi coś ciężkiego musiało na łeb zlecieć. Może warto sprawdzić, czy czasem nie przechodził dołem w tym czasie?
    • pumpernik Dobrze, że nie na samym moście. 15.12.11, 19:09
      Dobrze, że nie na samym moście.
    • adamowski1 Szukają pudła z bronią nad Wisłą: wypadło z sam... 15.12.11, 19:17
      Dobrze że rusznikarz nie naprawiał jakiegoś działa plot.,to by dopiero było.A tak swoją drogą to chyba osoba to przewożąca zdawała sobie sprawę co przewozi? i tak sobie otworzyła okienko w samochodzie?,akurat to?.Coś mi tu śmierdzi,chyba że to idiota przewoził?,pewnie z PIS-u.
      • Gość: prawie_bezrobotny Re: Szukają pudła z bronią nad Wisłą: wypadło z s IP: *.dynamic.chello.pl 15.12.11, 20:51
        A my kiedyś - podczas poligonu - zgubiliśmy haubicę.
        Zawleczka przy połączeniu z ciężarówką, w ktorej siedzieliśmy - i obserwowaliśmy, jak ta zawleczka podskakuje na wybojach - w końcu wypadła i haubica została sobie na drodze. A my nie musieliśmy dla niej kopać w skale stanowiska ogniowego.
    • Gość: miki Szukają pudła z bronią nad Wisłą: wypadło z sam... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.11, 19:33
      to było na jakimś filmie, cytuję:
      "to są służby specjalne, własnej dooopy by nie znaleźli"

ale jak armia wyręcza się prywatnymi formami dla realizacji własnych zadań to coś jest chyba nie tak
      Czy w razie (ewentualnego aczkolwiek prawie całkiem nieprawdopodobnego) konfliktu zbrojnego także ogłoszą przetarg na żolnierzy? którzy na kontrakcie w imieniu armii(?) walczyć o kraj będa
      • Gość: KillRoy Re: Szukają pudła z bronią nad Wisłą: wypadło z s IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.11, 23:54
        Tak. Chińczycy wygrają przetarg.
    • Gość: A1 Armia w 100% sprofesjonalizowana IP: *.dynamic.chello.pl 15.12.11, 19:52
    • Gość: WielkiPlatfons Vincent wojnę ogłasza.Więc ktoś przytulił - będzie IP: *.dynamic.chello.pl 15.12.11, 19:53
      jak znalazł...
    • Gość: NieuczciwyZnalazca Zgubcie jeszcze naboje. IP: *.static.sdyl0420.digis.net 15.12.11, 20:05
      Będę miał komplet.
      • Gość: NieuczciwyZnalazca A poważnie, to pewnie jakiś Wist. IP: *.static.sdyl0420.digis.net 15.12.11, 21:05
        Takiego chłamu nie chcę.
    • ignatz Szukają pudła z bronią nad Wisłą: wypadło z sam... 15.12.11, 20:07
      Rusznikarze tak już mają, że jeżdżą zimą z pootwieranymi oknami. Serio, znam kilku i jeden nawet wybił szyby w aucie żeby przypadkiem ktoś mu nie pozamykał okien.
    • podobny_do_nikogo Szukają pudła z bronią nad Wisłą: wypadło z sam... 15.12.11, 20:15
      Brzmi jak pozew mojej byłej przeciwko mnie. "Mąż specjalnie potknął się o psa i przewrócił w moim kierunku, by wyrządzić mi krzywdę, jego działanie było "premedytowane", pies go słucha i mąż na pewno zmusił go, by tam znienacka i niepostrzeżenie się położył."
    • Gość: aagaj Szukają pudła z bronią nad Wisłą: wypadło z sam... IP: *.opole.hypnet.pl 15.12.11, 20:15
      ale jaja, okno otwarte, innych to by od razu do paki
      • Gość: myslacy Re: Szukają pudła z bronią nad Wisłą: wypadło z s IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.11, 20:27
        pewnei opędzlował na lewo druga skrzynkę i sprzedaje bajki że mu wypadły ;)
    • Gość: tetradrachma Słyszałem, że prezes Kaczyński chwalił sie, że ma IP: *.home.aster.pl 15.12.11, 20:34
      pistolet. co prawda mały, ale możecie sprawdzić !
    • Gość: lol A gdyby tak wiózł czołg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.11, 20:45
      a ten wziął i wypadł na zakręcie przez nie domknięte okno? Każdy wie, że czołgi wozi sie dużymi samochodami a te mają duże okna
    • stachu44 Szukają pudła z bronią nad Wisłą: wypadło z sam... 15.12.11, 21:07
      Jeśli ten pistolet "wypadł", to ja jestem Królową matką.
    • Gość: Henryk65 Szukają pudła z bronią nad Wisłą: wypadło z sam... IP: *.181.36.31.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 15.12.11, 21:21
      Mamy praktyczne skutki ,,uzawodowienia" wojska. Nieudolność i nieodpowiedzialność ludzi za to odpowiedzialnych nie zna granic - podobnie jest w Policji np.gdy ,,nieudolnie" konwojują skazanych. Gdy 40 lat temu byłem w wojsku, to za podobny ,,numer" groziło conajmniej 10 lat ,,paki". A swoją drogą , co to za niedopowiedzialnej i lekkomyślnej firmie powierza się państwową broń - bez zabezpieczenia transportu itd. CBA i Prokuratura, powinna to naprawdę rzetelnie sprawdzić. Wstyd , że mamy tak nieudolne i ,,dziurawe" wojsko -,,z czym do gości", gdyby naprawdę wybuchła wojna - Napawa grozą!!!
      • Gość: nie-naiwny Re: Szukają pudła z bronią nad Wisłą: wypadło z s IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.11, 21:30
        Ale jaja, " zgubili" gana, " wypadł przez otwarte okno " HAHAHA :))
        Komu te bajeczki, od kiedy broń przewozi się na kolankach (??), może w rączkach (??) :)))
        Potem zdziwienie skąd bandziory maja broń .
      • Gość: tak mam Re: Szukają pudła z bronią nad Wisłą: wypadło z s IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.11, 21:55
        40 lat temu to żadna cywilna firma rusznikarska o ile takowe istniały nawet nie powąchała by wojskowej broni. I wtedy i wiele lat później wojsko wszelkie remonty swojej broni prowadziło własnymi siłami i nie potrzebowało do tego żadnych cywilnych firm rusznikarskich. Do broni i innego sprzętu wojskowego mógł mieć dostęp tylko ewentualnie cywilny serwis producenta i to tylko w okresie gwarancji i na życzenie wojska. A swoja drogą to cieszę się że trafiło to na ŻW teraz niektórzy z nich przekonają się jak to jest być przesłuchiwanym .
    • Gość: Gość Etyk Szukają pudła z bronią nad Wisłą: wypadło z sam... IP: *.ip.mgk.pl 15.12.11, 21:33
      Dlaczego postawiono zarzut rusznikarzowi,a nie Żandarmerii ,która pozwoliła na taką indolencję i łamanie prawa.
    • Gość: korbik Wielka sensacja jeden pistolet IP: *.selsoft.pl 15.12.11, 21:50
      Nie wiem jak teraz bo dawno w Wawie nie byłem, ale jeszcze kilka lat temu na bazarze Różyckiego można było niedrogo drużynę piechoty od ręki uzbroić ;P
    • Gość: 13f Szukają pudła z bronią nad Wisłą: wypadło z sam... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.11, 21:53
      No, no, znam ten bul - kiedyś nieopacznie zrobiłem przeciong w mieszkaniu i - JEBUT! - pralkę wywiało przez lufcik...
    • Gość: MoD Do akcji poszukiwawczej włączyło się pół Warszawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.11, 21:58
      Po informacji na portalu do akcji poszukiwania broni przyłączyło się kilkuset mieszkańców Warszawy :P
    • Gość: konikpolny Szukają pudła z bronią nad Wisłą: jest na allegro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.11, 22:05
      allegro.pl/tlumik-slavia-630-631-634-bron-wiatrowka-tanio-i2000473799.html
    • Gość: Adam Nowy Monty Python IP: *.dynamic.chello.pl 15.12.11, 22:20
      Moze to jest scenariusz nowego odcinka Monty Pythona? Po latach wracaja?

W US of A ostatnio przed sadem staneli policjancji, ktorzy po wjechaniu radiowozem w tyl stojacego na swiatlach samochodu chcieli wrobic bogu ducha winna kobiete-kierowce w spowodowanie wypadku. Jak wiemy Amerykanie (a szczegolnie amerykanscy policjanci) do inteligentnych nie naleza, wiec caly ich plan zostal nagrany przez...policyjny rejestrator w radiowozie... Szlo to mniej wiecej tak:
      "No dobra, wiec mowimy, ze to bylo tak: ona jechala, i my za nia, i nagle przez tylne okno wyskoczyl z jej samochodu kot, ona sie nagle zatrzymala, bo sie przestraszyla o tego kota, i my w nia wjechalismy".....

Moze jakis rejestrator znajdzie sie tez w samochodzie "rusznikarza" ?
    • Gość: gość Szukają pudła z bronią nad Wisłą: wypadło z sam... IP: 79.162.116.* 15.12.11, 22:46
      za takie coś to ruchnikarz powinien zapłacić i to z nawiązką! chyba że to były ubek to sprawa szybko przycichnie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka