Dodaj do ulubionych

Trzewia Dw. Centralnego: niezwykłe zdjęcia z po...

IP: *.play-internet.pl 12.01.12, 09:17
Gratuluję Agorze ( w tym AMS) udupienia tego zacnego człowieka. Nie macie pojęcia czerstwe pismaki, z jakim zaangażowaniem przez ostatnie dwa lata JP angażował się w sprawy PKP. Mam nadzieję, że kiedyś jeszcze JP wróci do PKP i skończy to co zaczął, a zaczął bardzo dużo, przede wszystkim - co jest kluczem do sukcesu PKP - zaczął zmieniać mentalność zwykłych pracowników, ale jak widać miał za mało przebicia, aby skutecznie walczyć z betonem PKP. Niestety...
Obserwuj wątek
    • Gość: PW ;-) IP: *.lot.pl 12.01.12, 10:25
      Jacek Prześluga - myśliciel, marzyciel, filozof, mąż stanu, polityk. Z wykształcenia kierowca-mechanik, z zamiłowania murarz-tynkarz-graficiarz. Były rzecznik Dyrekcji Dzwonków Tramwajowych. W wolnych chwilach wykonuje makietki dworców kolejowych, a następnie maluje na nich graffiti i obwiesza mini-reklamami. Posiada dużą kolekcję kolejek elektrycznych.
    • Gość: gosc Trzewia Dw. Centralnego: niezwykłe zdjęcia z po... IP: 198.178.236.* 12.01.12, 10:37
      Chwała odpowiednim służbom, że szybko pozbyto się tego Pana. Miejmy nadzieję, że to dopiero początek walki z watażkami traktującymi przestrzeń publiczną jak swoją własność i przedkładającymi zarobienie kilku groszy nad ład przestrzenny i estetykę miasta. Może i Pan Prześluga miał jakieś zasługi, może dużo zrobił dla zmian w mentalności pracowników PKP, ale popełnił błąd z wieszaniem wieśniackich płacht na dworcu i musi ponieść konsekwencje. Czekamy teraz na dymisję kolejnego geniusza ze Skry!
    • Gość: Dziki Trzewia Dw. Centralnego: niezwykłe zdjęcia z po... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.12, 10:39
      no to dobrze że Prześluga w ramach szukania finansowania dla utrzymania Centralnego nie otworzył gdzieś w podziemiach bur*delu z panienkami do wynajęcia. Wiadomo że właściciele tych przybytków są dość zamożni i zapłaciliby horrendalny czynsz.
    • kretu23 Jak w kwestii formalnej 12.01.12, 11:56
      Ja przepraszam, ale po co robić fotoreportaż z wystawy zdjęć, skoro można by je pokazać od razu w artykule? PKP nie mogła udzielić zgody na publikację bo na rozpatrzenie sprawy ma jakąś magiczną liczbę godzin czy dni?
    • Gość: O! Trzewia Dw. Centralnego: niezwykłe zdjęcia z po... IP: *.tktelekom.pl 12.01.12, 14:33
      Głupota Gazety polega na tym, że to nie JP nie moze się rozstać, ale ludzie z nim nie moga się rozstać. Na dworcu "coś" umarło, skończyło się, zeszło powietrze. Poza tym ta wystawa była zaplanowana już dawno.
      Al dla pismaków z GW - ważne jest równać tabloidom!
    • Gość: dj.rydzyk Idioci IP: *.axelspringer.pl 12.01.12, 14:34
      Jeśli Prześluga wyleciał za reklamę na dworcu to znaczy, że ludzie którzy o tym zdecydowali są idiotami. Mnie tam reklama - jeśli powisi jakiś czas zupełnie nie przeszkadza. Przeszkadza mi bród i smród na centralnym z którym Prześluga jakoś się uporał. I chwała mu za to.

Jeśli natomiast Prześluga poleciał z powodów politycznych - jako były współpracownik Palikota - to znaczy, ze ludzie, którzy podjęli taką decyzję są idiotami. Bo wywalili z zarządu jedyną osobę, która pracuje a nie tylko zasiada.

Mam nadzieje, że pan Massel, do którego też mam dużo szacunku w końcu to wyjaśni.
    • Gość: ragazz08 zasługi Prześlugi IP: 62.121.68.* 12.01.12, 14:40
      Cytuję:
      Gratuluję Agorze ( w tym AMS) udupienia tego zacnego człowieka. Nie macie pojęcia czerstwe pismaki, z jakim zaangażowaniem przez ostatnie dwa lata JP angażował się w sprawy PKP. Mam nadzieję, że kiedyś jeszcze JP wróci do PKP i skończy to co zaczął, a zaczął bardzo dużo, przede wszystkim - co jest kluczem do sukcesu PKP - zaczął zmieniać mentalność zwykłych pracowników, ale jak widać miał za mało przebicia, aby skutecznie walczyć z betonem PKP. Niestety...

Z kim w końcu Prześluga przegrał: z Agorą czy z betonem PKP? A może P.T. Przedmówca utożsamia michnikowców z dziadkami torowymi? Takiej akurat demaskacji największego Adama od czasów Mickiewicza to jeszcze świat nie widział.
      Ciężko się dopatrzeć w działaniach Prześlugi takich wspaniałości, za jakimi chlipie kowal 123. Jacek Dworcowy (a dawniej Stokłosowy, Palikotowy) wsławił się głównie grafomańskimi felietonami i decyzjami autorskimi świadczącymi wymownie o jego parweniuszostwie (patrz graffiti vis a vis odnowionych peronów). Ale bądźmy pewni: on powróci. Takiemu brylantowi nie da się zagubić jego patron spod Biłgoraja.

• Gość: kowal123 Re: zasługi Prześlugi IP: *.play-internet.pl 12.01.12, 19:48
        dziękuję za "merytoryczną" wypowiedź. Chyba nie trzeba tego komentować...
    • Gość: dada Re: Trzewia Dw. Centralnego: niezwykłe zdjęcia z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.12, 21:16
      temu panu już podziękujemy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka