billy.the.kid 19.01.12, 12:17 u nas we wiosce wszystkie na J-jadam,jagata,jewka, tylko ja jeden na L-LULIAN. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: etam Najpopularniejsze imiona w Warszawie. Zobacz listę IP: 193.111.166.* 19.01.12, 13:03 Widac, ze w meskich imionach zaczynaja krolowac standardowe dawne ladne imiona. Za to w zenskich nadal przoduja Julia, Maja, Lena... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwa Re: Najpopularniejsze imiona w Warszawie. Zobacz IP: *.tktelekom.pl 19.01.12, 13:11 Też to zauważyłam. Teraz co druga to Julka albo Majka. Odpowiedz Link Zgłoś
freejazzy Re: Najpopularniejsze imiona w Warszawie. Zobacz 19.01.12, 14:13 > Też to zauważyłam. Teraz co druga to Julka albo Majka. To na cześć niezapomnianych produkcji TVN-u. Badziewne serialiki znikające po dwóch sezonach. Majka straszyła jeszcze nie tak dawno na ulicach na co drugim billboardzie, teraz przyszedł czas na Julię straszącą w białej halce. Julia skończy niebawem jak Majka. I bardzo dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie do końca Re: Najpopularniejsze imiona w Warszawie. Zobacz IP: *.energis.pl 19.01.12, 17:13 Julia jest akurat od lat na czela najpopularniejszych imion nowonarodzonych dzieci w Warszawie. A Ul jest mało. Oba te fakty przeczą tezie z "TVN" w roli głównej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Najpopularniejsze imiona w Warszawie. Zobacz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.12, 18:14 No chyba, ze za Maję obwinimy jeszcze TVP i "Pszczółkę Maję" oraz "Szaleństwa Majki Skowron". Jedno i drugie cyba z lat 70tych albo 80tych... Odpowiedz Link Zgłoś
alik-w-plomieniach Re: Najpopularniejsze imiona w Warszawie. Zobacz 20.01.12, 14:02 Tylko Aleksander trochę mało popularny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chooja kawał Najpopularniejsze imiona w Warszawie. Zobacz listę IP: *.play-internet.pl 19.01.12, 13:06 Lena? Przecież to imię dla psa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jo Najpopularniejsze imiona w Warszawie. Zobacz listę IP: 212.120.136.* 19.01.12, 13:11 Jak takie barany, za modą, bezmyslnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anielskie_oczko Re: Najpopularniejsze imiona w Warszawie. Zobacz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.12, 13:23 człowiek suchar to TY! Odpowiedz Link Zgłoś
kerkopithekion ech ten instynkt stadny 19.01.12, 13:51 BTW, mojemu dziadkowi było Antoni mawiał podobno (rzecz działa się w międzywojniu i wcześniej) że to fornalskie imię :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niszczą życie dzie zwyrodnialcy niszczą dzieciom życie... IP: *.tktelekom.pl 19.01.12, 14:10 jak można w roku 2012 nazwać córkę Zofia...albo synka Antoni...co za kmioty.. Odpowiedz Link Zgłoś
tom.te Re: zwyrodnialcy niszczą dzieciom życie... 19.01.12, 15:41 primo w 2011 a nie w 2012 secudno, a co złego w Zofii i Antonim? Można zdrobnić. Ma odpowiedniki w innych językach. Jest po polsku, w odróżnieniu od Brajana czy Brayana - jak to się pisze? Oliviera albo Dżesiki czy Jesic'y- znowu nie wiem jak to się pisze po naszemu. tertio, kmioty wymyślają "nowoczesne" i "międzynarodowe" imiona. Normalnym ludziom wystarczają te po dziadkach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;-) Re: zwyrodnialcy niszczą dzieciom życie... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.12, 15:57 10/10 - postępowa, intelektualna elita wybera imiona: Brajan, Dżesika, Nicole itp. Odpowiedz Link Zgłoś
mariami Re: zwyrodnialcy niszczą dzieciom życie... 19.01.12, 20:03 Zofia - imię pochodzi z greki i oznacza 'mądrość', buraczaku. Odpowiedz Link Zgłoś
animator_kultury Re: zwyrodnialcy niszczą dzieciom życie... 20.01.12, 07:25 Jesikuwasilly pochodzi z suahili i oznacza "nie bądź głupi". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autorka Re: zwyrodnialcy niszczą dzieciom życie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.12, 21:35 a co ma do tego 2012 r.?!? Nikol lepsza co?... ech :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: umiarkowany postęp Najpopularniejsze imiona w Warszawie. Zobacz listę IP: *.migutmedia.pl 19.01.12, 14:11 Lista najpopularniejszych imion dzieci rodziców korzystających z opieki społecznej: 1. Brajanek 2. Kewinek 3. Olivierek (obowiązkowo przez fał) Odpowiedz Link Zgłoś
mecenas_misiura Re: Najpopularniejsze imiona w Warszawie. Zobacz 19.01.12, 15:06 4. Dżesika zapomniałeś. Odpowiedz Link Zgłoś
blasphemy Re: Najpopularniejsze imiona w Warszawie. Zobacz 19.01.12, 16:39 5. Alan Odpowiedz Link Zgłoś
pro-contra A co się stało, że nie ma w tym wykazie 19.01.12, 14:14 Donalda albo Jarosława czy (nie daj boziu) Lecha? Ot, niewdzięcznicy...;-]]] Odpowiedz Link Zgłoś
1_mimi Najpopularniejsze imiona w Warszawie. Zobacz listę 19.01.12, 15:00 A ja mam 15-letniego Kubę ,11-letnią Julkę i zaraz zostanę mamą małego Jaśka:) I nie uważam się za barana, zresztą co komu do tego jak moje dzieci się nazywają, dla mnie najważniejsze że są szczęśliwe i lubią swoje imiona! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lala Re: Najpopularniejsze imiona w Warszawie. Zobacz IP: *.merinet.pl 19.01.12, 17:40 mam w rodzienie dwóch Janów i jest to tak niewygodne imie, że nie wiem. Obaj są już wyrośnięci, a rodzina ciągle mówi do nich Jasio - jak do trzylatka..... Jasiek zaś tylko z poduszką mi się kojarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
dvoicka Re: Najpopularniejsze imiona w Warszawie. Zobacz 22.01.12, 13:15 a ja o znajomym, kilkumiesięcznym Janie mówię Janek (dla odróżnienia od mojego Jasia). problem rodziny a nie imienia, bo to ma sporo dobrze brzmiących form. Odpowiedz Link Zgłoś
three-gun-max Lena? 19.01.12, 15:18 Ktoś planuje przyszłość swojej córki jako tirówki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Lena? IP: 94.42.190.* 19.01.12, 15:24 A co? Masz na imię Lena i jesteś TIRówką? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;-) Re: Lena? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.12, 15:59 A co, znasz takowe? Odpowiedz Link Zgłoś
billy.the.kid Re: Lena? 19.01.12, 16:08 m.św.w 1974r. młode małż3eństwo: jak bedzie syn damy mu robert, ajak córeczka to GADOCHA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: scuk Re: Lena? IP: *.home.aster.pl 19.01.12, 18:40 Imię jak dla psa. A dokładniej suki. Odpowiedz Link Zgłoś
minkapinka Re: Najpopularniejsze imiona w Warszawie. Zobacz 19.01.12, 16:10 od lat królują te same imiona :) Odpowiedz Link Zgłoś
jurek_dzbonie Kretyńskie mody... 19.01.12, 16:53 Imię dziecku daje się z rozwagą, takie jakie samemu chciałoby się nosić, a nie takie jakie zobaczyło się w serialu lub usłyszało jak sąsiadka swojego malucha woła. Odpowiedz Link Zgłoś
stara_dominikowa Re: Najpopularniejsze imiona w Warszawie. Zobacz 19.01.12, 17:16 Bardzo lubię popularne w danym pokoleniu imiona. Gdy słyszę, że ktoś nazywa się Marcin lub Michał wiem, że jest mniej więcej moim rówieśnikiem. Nie ma co się silić na oryginalność, to tylko imię. Wyluzujcie :) Odpowiedz Link Zgłoś
tom.te Re: Najpopularniejsze imiona w Warszawie. Zobacz 19.01.12, 21:41 Masz 100% racji. Podobnie: Krysia - pokolenie mojej mamy. W naszym jeszcze sporo Ani, Kasi, Piotrków. I też w przedszkolu czy szkole miałem 5 Ani i 3 Michałów w klasie. I wolę żeby mój syn był jednym z trzech Antków, niż "oryginalnym" Alanem albo Braianem (może ktoś mi napisze jak się takie imiona odmienia, bo nie umiem.) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misia Re: Najpopularniejsze imiona w Warszawie. Zobacz IP: *.home.aster.pl 21.01.12, 20:39 niestety polskich tez nie umiesz odmieniać... siedem Kaś, osiem Ań nie ma Kasi, nie widziałem Ani etc Odpowiedz Link Zgłoś
7o Nitup, Nilats, Ninel 19.01.12, 17:28 a już myślałem że Ninel i Nilats lub Nitup na cześć nowych władz PL Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zxcv Re: Nitup, Nilats, Ninel IP: *.dynamic.chello.pl 19.01.12, 18:52 Tak nazywa swoje dzieci tylko patriotyczna katolicko-narodowa prawica Odpowiedz Link Zgłoś
wj_2000 Re: Nitup, Nilats, Ninel 20.01.12, 23:14 Żarty żartami, a spotkałem u znajomych ich znajomą imieniem Ninel! Fakt, że jej rodzice, w swoim czasie, to była tzw. "żydokomuna", ale imię jest piękne, i bez zwrócenia uwagi na znaczenie czytanego słowa wspak, można się długo nie zorientować. Była w piosence Ninon, była u Sienkiewicza Nel, dźwięki oswojone. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dede Re: Nitup, Nilats, Ninel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.12, 18:52 Ups. Chyba mamy tych samych znajomych na ul. J. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: orient Najpopularniejsze imiona w Warszawie. Zobacz listę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.12, 18:07 Gazeta nie może się doczekać kiedy w Warszawie będzie światowo i najpopularniejszym imieniem będzie Mohammed. I nie spocznie, póki tak nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: No_ile_można Najpopularniejsze imiona w Warszawie. Zobacz listę IP: *.180.205.135.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 19.01.12, 18:43 Wybaczcie, ale ja mam dreszcz obrzydzenia i zdumienia, kiedy słyszę o kolejnych nowonarodzonych Julkach..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vladcs Najpopularniejsze imiona w Warszawie. Zobacz listę IP: *.dynamic.chello.pl 19.01.12, 19:52 Jakoś się cieszę ze wśród tych imion nie ma Edwarda i Izabeli. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normalne? Najpopularniejsze imiona w Warszawie. Zobacz listę IP: 62.121.74.* 19.01.12, 20:10 Brajanków, Kevinków, Alanków, Olivierków, Olivek, Dżesiczek, Amandek, Nikolek itp. powinno się zabronić! rodzice, przestańcie krzywdzić własne dzieci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normal1 Julia Jakub... OMG! IP: *.dynamic.chello.pl 19.01.12, 20:16 W przedszkolu połowa bachorów to Julki i Kuby. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie tylko Re: Julia Jakub... OMG! IP: *.dynamic.chello.pl 20.01.12, 09:57 marysie i zosie w moim otoczeniu.... tak 50% Odpowiedz Link Zgłoś
adam81w Najpopularniejsze imiona w Warszawie. Zobacz listę 20.01.12, 02:13 Cieszy mnie, że jest dużo tradycyjnych polskich imion. Dzięki takiemu imieniu wiadomo, że to Polak i to jest fajne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: musk Tradycyjnie polskie? Same semickie greckie i łaciń IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.12, 09:57 Tradycyjnie polskie? Same semickie, greckie i łacińskie spolszczenia. Żadnego tradycyjnie polskiego imienia. Odpowiedz Link Zgłoś
wj_2000 Re: Tradycyjnie polskie? Same semickie greckie i 20.01.12, 23:19 A dałbyś córce Rzepicha? Dobrosława? Boguchwała? Oj dałaby Ci popalić za parę lat! Odpowiedz Link Zgłoś
eridan Re: Tradycyjnie polskie? Same semickie greckie i 21.01.12, 19:39 Wszeciech, Walgierz, Rzepicha? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: musk staropolskie imiona IP: *.aster.pl 22.01.12, 21:37 Imiona polskie zostaly zakazane przez sobor trydencki w XVI wieku. W użyciu do dnia dzisiejszego są popularne staropolskie Stanisław, Jarosław, Wojciech, Kazimierz, Radosław, Sławomir, Zbigniew, Przemysław, Mirosław, Bogdan, czasem spotyka sie Wiesław, Zdzisława, Ludomira Dobromiła, Bożydara, Milenę itd. Kosciol odarl nas z polskosci wiele setek lat temu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dc Re: Najpopularniejsze imiona w Warszawie. Zobacz IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 26.01.12, 18:15 alez to imoiona greckie i hebrajskie! nie ma ani jednego polskiego! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kretynom_nie jak ci pasuje imie po dziadku to noś po nim majtki IP: *.tktelekom.pl 20.01.12, 07:20 pewnie też ci będą pasowały...nie jeździj samochodem tylko bryczką...co za pała :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Najpopularniejsze imiona w Warszawie. Zobacz listę IP: *.net020-g1.isko.net.pl 20.01.12, 12:36 a ja mam Igę i Natalkę :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Najpopularniejsze imiona w Warszawie. Zobacz listę IP: *.play-internet.pl 21.01.12, 08:52 Maja - łacińska bogini płodności. Już Rubens malował Maje i to nawet 3. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bb Najpopularniejsze imiona w Warszawie. Zobacz listę IP: *.home.aster.pl 22.01.12, 15:33 Jak już ktoś słusznie zauważył - imiona, które powinny być zabronione: - Nikola (+ inne dziwaczne odmiany: Nicole, Nicola, itp.) - Brajan - Kevin - Denis (Penis?) - Alan - Dżesika (+ inne dziwaczne odmiany: Jessica, itp.). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AA Najpopularniejsze imiona w Warszawie. Zobacz listę IP: *.ip.netia.com.pl 23.01.12, 08:49 Jak można nienawidzić swoje dziecko by dać mu na imię Julia Odpowiedz Link Zgłoś