hubertm 25.01.12, 17:57 hahaha to zdjecie oddaje co sie dzisiaj dzialo:D Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hubertm Lód sparaliżował Trasę Siekierkowską. Ogromny k... 25.01.12, 18:01 a zdjecie to oddaje:DDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mars_napada Lód sparaliżował Trasę Siekierkowską. Ogromny k... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.12, 18:01 na szaserów w kierunku Wawra korek o godzinie 16.40 zaczynał się od Chłopickiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarzębiak Re: Lód sparaliżował Trasę Siekierkowską. Ogromny IP: *.adsl.inetia.pl 25.01.12, 21:39 Chwalić Pana, że jeżdżę do roboty rowerem. Co prawda dzisiaj musialem kwalek poprowadzić bicykla, bo byl taki lód, że nie szlo jechac. Ale potem już ścieżka, a tam świeży śnieżek i raz dwa dojechalem, mijając dwukilometrowy korek na Chlopickiego i Strażackiej. Dziękuję Ci Unio Europejska za ścieżkę rowerową na Strażackiej. Dzięki niej porzucilem samochód. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lord Vader Pier.... HGW... ma w życi warszawiaków... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.12, 23:11 i my ją też... Odpowiedz Link Zgłoś
tomjani Re: Pier.... HGW... ma w życi warszawiaków... 26.01.12, 12:04 Gość portalu: Lord Vader napisał(a): > i my ją też... To w takim razie kto wybrał HGW POnownie na drugą kadencję i to już w pierwszej turze, skoro warszawiacy (w tym i ja) mieli ją w rzyci? Słoiki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawak A kierowca MUSI wyprzedzić pługosolarke IP: *.warszawa.mm.pl 25.01.12, 18:16 Połowa kierowców za punkt honoru uznaje konieczność wyprzedzenia pługosolarki. Więc pozostawiają za sobą pojazd który ma im umożliwić przejazd! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wyborca Powinni wysłać ludzi z piachem,ew.na motorze!;-) IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 25.01.12, 18:30 Albo piasek powinien już tam być przygotowany, a oni próbowali piaskarki przepchnąc.No ale prezes bierze dziesiątki tysięcy premii od HGW nie za myślenie ani za zadowolenie warszawiaków...;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: az100 Re: Powinni wysłać ludzi z piachem,ew.na motorze! IP: *.adsl.inetia.pl 25.01.12, 19:42 Czasem żałuję, że nie ma emotikona na pukanie się w pusty łeb. Na moje rozeznanie poważnym oblodzeniem objętych było (czasem jeszcze jest!) kilkadziesiąt km dróg miejskich. Zakładając, że 1 człowiek powinien posypać ok. 100m drogi o średniej szerokości 10m to należałoby "trzymać pod bronią" (a raczej łopatą) 1000 chłopa przez 3-4 miesiące i 24h/dobę. To daje jakieś 2,5mln roboczogodzin - głównie spędzonych na oczekiwaniu na ten jeden dzień. Nawet przy najnędzniejszej stawce godzinowej + ZUS + ubrania ochronne itd. daje to 30-50mln zł w skali samej Warszawy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wyborca Korki tworzyły się na stromych podjazdach(!)ciulu! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 25.01.12, 20:25 I to były odcinki po kilkadziesiąt metrów odcięte od piaskarek właśnie korkami!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hahahaha ciulu? Ze Śląska czy z kabaretu Długi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.12, 20:32 hehehehe Odpowiedz Link Zgłoś
tomjani Re: Powinni wysłać ludzi z piachem,ew.na motorze! 25.01.12, 21:02 Cieć z łopatą to mógł posypywać drogi gdy miały one po jednym pasie ruchu w każdą stronę. Wtedy mógł sypnąć na pół a nawet całą szerokość drogi po prostu z chodnika. Jakby teraz na takiego miejskiego hajłeja z 2 X 3 pasami ruchu wyszedł - słoiki w mig rozjechałyby go jak psa. Odpowiedz Link Zgłoś
ravenheart1 Re: Powinni wysłać ludzi z piachem,ew.na motorze! 25.01.12, 21:49 Gość portalu: az100 napisał(a): > Czasem żałuję, że nie ma emotikona na pukanie się w pusty łeb. > ależ jest: forum.gazeta.pl/i/emoticons/sciana.gif :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Re: Powinni wysłać ludzi z piachem,ew.na motorze! IP: 10.200.203.* 26.01.12, 14:23 Ja tam nie miałem problemu z przejechaniem po zamarźniętych wiaduktach właśnie na motocyklu.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klm Lód sparaliżował Trasę Siekierkowską. Ogromny k... IP: *.dynamic.chello.pl 25.01.12, 18:35 nie ma ulicy "Płocieckiej" - durny pismaku, przyniesiony do Warszawy w koszyku... Odpowiedz Link Zgłoś
tomjani Lód sparaliżował Trasę Siekierkowską. Ogromny k... 25.01.12, 19:56 I tak oto lekki przymrozek, przy praktycznym braku jakichkolwiek opadów wykazał że zarówno wszystkie te najnowocześniejsze blachosmrody z klymą, DVD, GPS, ABS i HGW, jak i budowane specjalnie dla nich autostrady, estakady, expresówki, wylotówki, wielopoziomowe węzły można sobie OKDR, a kontynuowanie obecnej polytyki kumunikacyjnej to wyrzucanie ciężkiej kasy w błoto prosta droga do zapaćci państwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taki jeden kopleksy leczy się u psychiatry n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.12, 20:04 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bik Re: Lód sparaliżował Trasę Siekierkowską. Ogromny IP: *.dynamic.chello.pl 25.01.12, 20:15 minimalne opady? u mnie na wsi, czyli w rembertowie, w ciągu niecałej godziny spadło 13 cm śniegu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m. Re: Lód sparaliżował Trasę Siekierkowską. Ogromny IP: 31.61.111.* 25.01.12, 20:20 > kontynuowanie obecnej > polytyki kumunikacyjnej to wyrzucanie ciężkiej kasy w błoto prosta droga do zap > aćci państwa. Doprawdy? A nie widzisz, że takie zjawiska zdarzają się najwyżej parę razy w roku (a dzisiejsze było do tego lokalne) a zbiorkom zawodzi znacznie częściej? 1 zepsuty pociąg w metrze czy na PKP i jest katastrofa komunikacyjna dla dziesiątków tysięcy ludzi? Odpowiedz Link Zgłoś
tomjani Re: Lód sparaliżował Trasę Siekierkowską. Ogromny 25.01.12, 20:34 Gość portalu: m. napisał(a): > Doprawdy? A nie widzisz, że takie zjawiska zdarzają się najwyżej parę razy w ro > ku (a dzisiejsze było do tego lokalne) ??? Jakieś katastrofalne oberwanie chmury (zimą?) nad Rembertowem, na miarę tego co w czerwcu 2010 zalało developerskie gargamele w Piasecznie wodami Perełki? A ja około 16 z roboty na Gocławiu wychodziłem, i nieczego podobnego nie zauwazyłem na horyzoncie. Za to po 18 gdy już wysiadłem z kibla - Księżyc, Jowisz i Venus ładnie świeciły nad Okęciem. Może to jednak nie żadne opady a conajwyżej wieczorna szadź? > a zbiorkom zawodzi znacznie częściej? Jeżeli zbiorkom zawodzi - to najczęściej za sprawą blachosmrodów. Patrz 1 grudznia 2010, gdy blachosmrody mające mniejszy nacisk na oś niż autobusy turlały się max. 10km/h po świeżym śniegu w kierunkach mało zależnych od kierowców i totalnie zaklopsowały ulice. > 1 zepsuty pociąg w metrze czy na PKP i jest katastrofa komunikacyjna dla dziesiątków > tysięcy ludzi? Gdyby nie ten pociąg, nawet i czasem się psujący - to te dziesiątki tysięcy ludzi którzy nim jeżdżą przesiadłszy się do blachosmrodów zafundowaliby miastu komunikacyjną katastrofę na codzień. Bez względu na porę roku i wszelkie kataklizmy meterologiczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blaine Re: Lód sparaliżował Trasę Siekierkowską. Ogromny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.12, 20:30 > I tak oto lekki przymrozek, przy praktycznym braku jakichkolwiek opadów wykazał > że ... bla bla bla Zakuta pałko, w Wawrze przez dwie godziny padał gęsty śnieg. Na Stegnach w tym czasie ani jednego płatka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Re: Lód sparaliżował Trasę Siekierkowską. Ogromny IP: 192.193.116.* 26.01.12, 01:04 Mylisz sie na samym poczatku swojej wypowiedzi- sniegu po wschodniej stronie Wisly napadało ok 20cm w godzine - i otym tez napisano w artykule. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taki jeden Re: Lód sparaliżował Trasę Siekierkowską. Ogromny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.12, 20:08 przejechałem wezeł w momencie gdy to sie zaczynało. Szklanka zrobiła się dosłownie w 2 minuty. Na estakadę wjeżdżałem modląc się by nie zacząć się zsuwać.... Warunki takie utrzymywały się a do granic Otwocka. A w Otwocku zero opadów.... Jak opowioadałem co działo się w Wawrze to ludzie nie wierzyli :) Odpowiedz Link Zgłoś
tomjani Re: Lód sparaliżował Trasę Siekierkowską. Ogromny 25.01.12, 20:39 Gość portalu: taki jeden napisał(a): > A w Otwocku zero opadów.... Jak opowioadałem co działo się w Wawrze to ludzie nie > wierzyli :) Bo jadąc do Otwocka to trzeba z kibla korzystać (z Elfa zresztą też już można) a nie pierdzieć w blachosmrodowy fotel, słoiku! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taki jeden dzieciaku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.12, 21:45 10 lat dojeżdżałem codziennie do roboty tracąc łącznie na dojazd i powrót 3h. Ale się zestarzałem i nie mam już siły na hardkor po postacią smrodu warszawsko-podwarszawskiej hołoty. Teraz komfortowo słuchając ulubionej stacji radiowej, zimą popijając gorącą herbatę a latem ciesząc się chłodem klimatyzacji poświęcam na dojazdy ok 1h dziennie. A wszystko to zgodnie z przepisami ruchu drogowego. Życie jest piękne i takie ekscesy jak dzisiaj mogę traktować z uśmiechem. Pozdrawiam ciebie i życzę ci by kiedyś zrobił prawo jazdy. Odpowiedz Link Zgłoś
tomjani Re: dzieciaku 25.01.12, 22:32 Gość portalu: taki jeden napisał(a): > nie mam już siły na hardkor po postacią smrodu warszawsko -podwarszawskiej hołoty. Dzięki, więceij nie trzeba. Wiem już z kim mam do czynienia. Z nadętymi nuworyszami szkalującymi tych co znajdują się po drugiej stronie szyby blaszanej puszki nie mam zwyczaju dyskutować. A prawo jazdy mi do niczego nie potrzebne. Nawet na to by żaglówkę rokrocznie doprowadzić na urlop z Warszawy na Mazury i z powrotem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: dzieciaku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.12, 11:42 Ty człowieku masz chyba jakieś problemy emocjonalne? Nie odnajdujesz się rzeczywistości i walczysz z nią na forum? Rzadko czytam już wypowiedzi w sieci, bo z reguły są bezwartościowe, ale jesteś na tyle zabawnym osobnikiem, że nie sposób nie zwrócić uwagi. Odpowiedz Link Zgłoś
intransigent Re: Lód sparaliżował Trasę Siekierkowską. Ogromny 26.01.12, 09:43 > Bo jadąc do Otwocka to trzeba z kibla korzystać (z Elfa zresztą też już > można) a nie pierdzieć w blachosmrodowy fotel, słoiku! Skorzystaj więc z prawdziwego kibla i spłyń do kanalizacji, po drodze na pewno spotkasz towarzystwo na swoim poziomie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: filut z Pragi a jeszcze niedawno Bufet byl zwarty i gotowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.12, 20:12 ale bylo przy +5 stopniach, wystarczylo -2 i Bufet popuscil kleksa w majtki jeszcze tak niedawno Bufet tryumfowal ze kaske oszczedza bo zima ciepla i zgodnie z tym kursem kaske rozdal swoim najwierniejszym pierdzistolkom na premie wiec teraz musi sie chwytac jak tonacy brzytwy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: az100 Re: a jeszcze niedawno Bufet byl zwarty i gotowy IP: *.adsl.inetia.pl 25.01.12, 20:20 Gość portalu: filut z Pragi napisał(a): > ale bylo przy +5 stopniach, wystarczylo -2 i Bufet popuscil kleksa w majtki > > jeszcze tak niedawno Bufet tryumfowal ze kaske oszczedza bo zima ciepla i zgodn > ie z tym kursem kaske rozdal swoim najwierniejszym pierdzistolkom na premie wie > c teraz musi sie chwytac jak tonacy brzytwy Z ciebie to rzeczywiście taki "filut z Pragi" - tylko to "L" chyba niepotrzebne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ekolog Lód sparaliżował Trasę Siekierkowską. Ogromny k... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.12, 20:15 W Wesołej,Sulejówku w ciągu 1,5 h spadło 15 cm śniegu i zamarzło koszmar !!!A Warszawie zach ani centymetr !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MK Re: Lód sparaliżował Trasę Siekierkowską. Ogromny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.12, 21:53 Ale za to jak pięknie jest ... Jak w bajce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PO_tworek Qrde,jaki śnieg? na Ostrobramskiej sucho. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.12, 23:27 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ais Lód sparaliżował Trasę Siekierkowską. Ogromny k... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.12, 21:08 Jechałam z Wesołej do centrum i zawróciłam przed skrętem ze światłami na estakadę nad torami kolejowymi przy Marsa/Płowiecka, bo byłam pewna, że nie wjadę na estakadę i się zsunę. Samochód ślizgał się na poziomej drodze w momencie ruszania z miejsca w korku, wszyscy jechali 20-30 na godzinę, nie więcej, widoczność momentami tylko na 10 metrów do przodu, śnieg padał gęsty i pozlepiany, zrobiło się tak ślisko, że kierowcy wjeżdżali w krawężniki, samochody tańczyły, mimo tak małej prędkości, również mój samochód przestawał się już słuchać, tak więc zrezygnowałam z przebijania się przez estakadę, co niechybnie zakończyłoby się źle i zawróciłam w stronę Rembertowa. Odpowiedz Link Zgłoś
tomjani Re: Lód sparaliżował Trasę Siekierkowską. Ogromny 25.01.12, 22:36 Gość portalu: ais napisał(a): > zawróciłam w stronę Rembertowa. A trzeba było od razu w Wesołej wsiąść w cieplutki i wygodny pociąg noszacy romantyczną nazwę FLIRT lub ELF... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ais Re: Lód sparaliżował Trasę Siekierkowską. Ogromny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.12, 02:23 ha! Tomek, ja wiem, że mniej romantycznie nazywasz pociągi :) Za bardzo się śpieszyłam do centrum i istniała opcja, że samochodem dotrę szybciej na Plac Bankowy niż dokonując przesiadek. Odpowiedz Link Zgłoś
tomjani Re: Lód sparaliżował Trasę Siekierkowską. Ogromny 26.01.12, 08:05 Gość portalu: ais napisał(a): > ha! Tomek, ja wiem, że mniej romantycznie nazywasz pociągi :) Ano na szczęście mam coraz mniej powodów do używania tych mniej romantycznych nazw: kibla fullplastic prawie się już nie uświadczy w Wesołej. Jeżeli już, to w Rembertowie, bo tamtędy jeździ Tłuszcza. > istniała opcja, że samochodem dotrę szybciej na Plac Bankowy niż dokonując przesiadek. Winę za taki stan rzeczy ponoszą dawniejsze PKP, gdzie w czasach gdy budowano stację metra Centrum obwiązywała strategia wygaszania popytu. Rola pociągów w komunikacji podmiejskiej a co dopiero miejskiej miała być marginalizowana, mieszkańcy zaś Legionowa, Chotomowa, Wołomina, Sulejówka, Otwocka, Piaseczna, Pruszkowa i Ożarowa mieli dojeżdżać do samego centrum prywatnymi gratobusami (kto jeszcze pamięta taki wynalazek jak Express Piaseczno, czy też nazwy pierdyliona gratobusiarskich firemek wożących tłumy do Otwocka przez Warer i Falenicę, wzdłuż trasy kibli wożących muchi, z których to firemek do dziś uchował się w szczątkowej formie jedynie MiniBus?) Dlatego powstały wygodne wyjścia ze stacji metra w kiedunku DTC czy na Plac Defilad, skąd owe gratobusy odjeżdżały, podczas gdy wysuniętej przez metro(!) propozycji wybudowania przejścia podziemnego z peronów Smródwmieścia na perony metra PKP kategorycznie się sprzeciwiły. No i dymaj teraz pasażerze z buta po schodkach na poziom gruntu, potem kawał drogi w deszczu, mrozie i śniegu, znów schodkami do wielkiej dziury w ziemi wśród szpalerów ulotkarzy, i stamtąd dopiero na perony metra. Trudno będzie teraz poprawić to co na żądanie PKP spartolono kilkanaście lat temu, mimo że PKP nic do gadania na temat tego które pociągi na Mazowszu należy zawiesić nic obecnie nie mają. Przez to przesiadka z pociągu do metra zabiera dziś tyle czasu :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gari Re: Lód sparaliżował Trasę Siekierkowską. Ogromny IP: 83.238.72.* 26.01.12, 07:52 I zostawić samochód na drodze. Odpowiedz Link Zgłoś
tomjani Re: Lód sparaliżował Trasę Siekierkowską. Ogromny 26.01.12, 08:07 A to trzeba zaraz na drodze? Wszak na takim Okęciu nasz genialny pan Ruta wybudował w tym celu przesławną Pralkę! :-DDDD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kpc21 Lód sparaliżował Trasę Siekierkowską. Ogromny k... IP: *.xdsl.centertel.pl 25.01.12, 22:02 "Opady marznącego śniegu" W jaki sposób śnieg może być marznący jeśli jest już zamarznięty? Odpowiedz Link Zgłoś
tomjani Re: Lód sparaliżował Trasę Siekierkowską. Ogromny 25.01.12, 22:38 Gość portalu: kpc21 napisał(a): > "Opady marznącego śniegu" > W jaki sposób śnieg może być marznący jeśli jest już zamarznięty? Może zaczął się topić na POsypanej solą jezdni, a gdy mróz nieco stężał - zaczął POnownie zamarzać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza było fanatastycznie, IP: *.home.aster.pl 25.01.12, 23:45 to było powolne toczenie, koszmar, wychodzi i klasa kierowców, kultura i wieśniactwo. Odpowiedz Link Zgłoś