Dodaj do ulubionych

Głaz katyński zniknął z Podwala

27.02.12, 20:40
A dlaczego miasto ma za to płacić?
Obserwuj wątek
    • Gość: perepere8 Głaz katyński zniknął z Podwala IP: *.isp.broadviewnet.net 27.02.12, 20:43
      walic ten kraj. kazdy w nim moze pod plaszczykiem patriotycznym robic co chce, stawiac pomniki i krzyze gdzie chce. a wladza bierna i slaba w tym rozdemaokratyzowanym do nieprzyzwoitosci kraju.
      • zuzkazuzka111 Re: Głaz katyński zniknął z Podwala 27.02.12, 20:49
        > walic ten kraj.

piszesz o Izraelu?
        • krzych.korab Ironia historii, zdrajca odsłania pomnik oficerów 28.02.12, 06:31
          którzy za to co zrobił skazaliby go na śmierć. Dla tych oficerów honor znaczył wszystko.
          • kroliklesny Re: Ironia historii, zdrajca odsłania pomnik ofic 28.02.12, 08:34
            Dokladnie! To skandal, ze zdrajca odslanial glaz i ze sie go w ogole wspomina!
    • zuzkazuzka111 Nie dla środowiska Radia Maryja i PiS 27.02.12, 20:48
      a dla wszystkich Polaków.
      To symbol ważny dla Polaków.

Katyń jest szczególnym miejscem dla Polaków i choćby waadza chciała wymazać je z ich pamięci, to jej się nie uda.
      Droga waadzo z PO - kolejnego okrągłego stołu nie będzie. Grubej kreski też nie.
      • jo5348 Re: Nie dla środowiska Radia Maryja i PiS 27.02.12, 20:58
        zuzkazuzka111 napisała:

> a dla wszystkich Polaków.
        > To symbol ważny dla Polaków.
        >
        > Katyń jest szczególnym miejscem dla Polaków i choćby waadza chciała wymazać je
        > z ich pamięci, to jej się nie uda.
        > Droga waadzo z PO - kolejnego okrągłego stołu nie będzie. Grubej kreski też nie

Nikt nie neguje, że ważnym dla Polaków, i nikt nie chce nic wymazywać.

A jednak to budzi mój protest, bo władza raz jeszcze okazała się słaba.
        Nielegalki nie wolno legalizować. Tak się rodzi bezprawie, pani prezydent.
        Traci pani wyborców.
        • zuzkazuzka111 Re: Nie dla środowiska Radia Maryja i PiS 27.02.12, 21:02
          > Nikt nie neguje, że ważnym dla Polaków, i nikt nie chce nic wymazywać.

o doprawdy? A sformułowanie w tym zjadliwym tekście o młodzieżówce PiS??

rzygać się chce na te kłamstwa i manipulacje. Skąd się lęgną te pisarczyki z nienawistnymi mordami.
      • do100jnik Re: Nie dla środowiska Radia Maryja i PiS 27.02.12, 21:28
        zuzkazuzka111 napisała:

> a dla wszystkich Polaków.
        > To symbol ważny dla Polaków.
        >
        > Katyń jest szczególnym miejscem dla Polaków i choćby waadza chciała wymazać je
        > z ich pamięci, to jej się nie uda.
        > Droga waadzo z PO - kolejnego okrągłego stołu nie będzie. Grubej kreski też nie
        > .
        to obejrzyj sobie kilka zdjęć prawdziwych patriotów pod Krzyżem Katyńskim na Powązkach Wojskowych w dniu 10.04.2011, a była to niedziela, ok 3 po południu, piękna pogoda
        zdjęcia zrobiłem osobiście,

fotoforum.gazeta.pl/a/64770.html
        ci patrioci to polecieli robić zadymę pod Pałacem Prezydenckim zapominając o źródłach
      • Gość: Dziadek Tetryk Re: Nie dla środowiska Radia Maryja i PiS IP: *.warszawa.mm.pl 27.02.12, 21:35
        Ofiary bezprecedensowego w historii wspólczesnych wojen Mordu Katyńskiego zasługują na prawdziwy pomnik a nie jakiś tam "kamyk" z doklejonym nazwiskiem zdrajcy Kuklińskiego. Tak, zdrajcy, bo oficer, który DOBROWOLNIE I BEZ ŻADNEGO PRZYMUSU składa przysięgę a później ją dla pieniędzy łamie JEST ZDRAJCĄ ! I to bez względu na to czy te pieniądze to ruble brane od "złego" ruska, czy dolary od "dobrego" amerykanina. Bo Konrad Wallenrod mimo autentyzmu postaci, to tylko zmyślona przez Mickiewicza wizja literacka.
        Dlatego: precz z tym kamieniem !
        A wszystkich, którzy za chwilę zaczną pisać o "bezinteresowności" Kuklińskiego pytam: czy po wyjeździe do USA utrzymywał go tam polski ZUS czy może zarabiał na życie pracując "na zmywaku" jak większość emigrantów ? Czy okazała, warta już wtedy blisko milion zł. willa przy ul Wernyhory mogła powstać z wynoszącej wówczas ok 5 tys. zł. jego oficerskiej pensji ?
    • zuzkazuzka111 powielane kłamstwo staje się prawdą? 27.02.12, 21:00
      Temat wrócił, gdy działkę odzyskali spadkobiercy dawnych właścicieli i zażądali zabrania nielegalnego głazu.

Łgarstwo. Miasto oddało teren w dzierżawę, nie ma tam żadnych dawnych właścicieli.
      • Gość: dfg Re: powielane kłamstwo staje się prawdą? IP: *.1and1.pl 27.02.12, 23:07
        zapewne kupił za 50 zł mm ten od żywych pochodni w lasku kabackim
    • Gość: Welarg Re: A może dodać Głaz Smoleński ? IP: *.warszawa.vectranet.pl 27.02.12, 21:01
      tej samej wielkości tuż obok. To rozwiązałoby problem pomnika na Krakowskim.
      • zuzkazuzka111 A może zburzyć bezpowrotnie "czterech śpiących" 27.02.12, 21:04
        bo to przecież czołobicie dla okupanta.
      • nessuno Re: A może dodać Głaz Smoleński ? 27.02.12, 21:24
        Gość portalu: Welarg napisał(a):

> tej samej wielkości tuż obok. To rozwiązałoby problem pomnika na Krakowskim.

Chyba Cię pogięło,albo sobie zwyczajnie kpisz. Co ma piernik do wiatraka? Co ma Katyń do Smoleńska? Z całym szacunkiem dla ofiar Katynia,ale PiSSdzielce z otumanionym Melakiem niech sobie wykupią kawałek placu i tam uskuteczniają swoje zabobony.
        Poza tym,chyba każdy wie o ofiarach Katynia i należnym im szacunku oraz o ofiarach prywatnej przedwyborczej wycieczki jednego takiego konusa,który na co dzień o Katyniu nie pamiętał.
        • do100jnik Re: A może dodać Głaz Smoleński ? 27.02.12, 21:52
          co do głosowania na Tuska to już wcześniej zrobiłem to co zamierzasz
          ale co do
          "Poza tym,chyba każdy wie o ofiarach Katynia i należnym im szacunku oraz o ofiarach prywatnej przedwyborczej wycieczki jednego takiego konusa,który na co dzień o Katyniu nie pamiętał"
          to obejrzyj te kilka zdjęć zrobionych w niedzielę 10.04.2011 ok. 14-15 na Powązkach Wojskowych, była piękna pogoda a 300 m dalej przy pomniku smoleńskim tysiące "prawdziwych" patriotów, no reszta ich poleciała robić zadymę pod Pałacem Prezydenckim

fotoforum.gazeta.pl/a/64770.html
          • nessuno Re: A może dodać Głaz Smoleński ? 27.02.12, 22:18
            do100jnik napisał:

> to obejrzyj te kilka zdjęć zrobionych w niedzielę 10.04.2011 ok. 14-15 na Powąz
            > kach Wojskowych, była piękna pogoda a 300 m dalej przy pomniku smoleńskim tysią
            > ce "prawdziwych" patriotów, no reszta ich poleciała robić zadymę pod Pałacem Pr
            > ezydenckim
            >
            > fotoforum.gazeta.pl/a/64770.html

Właśnie dlatego nie należy smoleńskim oszołomom pozwalać na panoszenie się i zasrywanie przestrzeni publicznej. Mają na Powązkach jeden pomnik,zresztą nie tylko oni i to wystarczy.
            • zuzkazuzka111 Re: A może ? 27.02.12, 23:39
              > Właśnie dlatego nie należy smoleńskim oszołomom pozwalać na panoszenie się i za
              > srywanie przestrzeni publicznej. Mają na Powązkach jeden pomnik,zresztą nie tyl
              > ko oni i to wystarczy.

A co ty zasrańcu możesz komukolwiek pozwalać lub zabraniać. Jakieś rodzinne naleciałości??
              Tatuś i mamusia donosili na sąsiadów?
              • nessuno Re: A może ? 28.02.12, 00:18
                zuzkazuzka111 napisała:

> > Właśnie dlatego nie należy smoleńskim oszołomom pozwalać na panoszenie si
                > ę i za
                > > srywanie przestrzeni publicznej. Mają na Powązkach jeden pomnik,zresztą n
                > ie tyl
                > > ko oni i to wystarczy.
                >
                > A co ty zasrańcu możesz komukolwiek pozwalać lub zabraniać. Jakieś rodzinne na
                > leciałości??
                > Tatuś i mamusia donosili na sąsiadów?
                >

Zuzia,nie napinaj się tak,bo wylewu dostaniesz. Zdejmij ciasny beret,otwórz okno albo wyjdź na spacer i powietrza świeżego zaczerpnij:) To daje się leczyć.
                • zuzkazuzka111 Re: A może ? 28.02.12, 00:50
                  Premierze Tusk, ostatni raz dałem się w ch*ja zrobić..

:-)))))))) słońce... ty się dałeś, dajesz i będziesz dawał. Boś kiep :-)
                  • nessuno Re: A może ? 28.02.12, 23:17
                    zuzkazuzka111 napisała:

> :-)))))))) słońce... ty się dałeś, dajesz i będziesz dawał. Boś kiep :-)
                    ...powiedziała mądra Zuzia,ktora nigdy błędów nie popełnia. Gratuluję wspaniałego samopoczucia:-)
          • nessuno Re: A może dodać Głaz Smoleński ? 27.02.12, 22:21
            do100jnik napisał:

> co do głosowania na Tuska to już wcześniej zrobiłem to co zamierzasz

Cóż,nieomylnych nie ma ;)
        • kerkopithekion ech 27.02.12, 23:06
          dwaj bracia mojego dziadka zginęli w Katyniu, trzeci - w Starobielsku (dla niedoinformowanych - inne miejsce z tej samej ponurej bajeczki)
          i jak widzę porównywanie tamtych wydarzeń z katastrofą samolotu (bez względu na zawartość), to mnie zwyczajny szlag trafia
          zwolennicy PISsu są aż tak bezmyślni czy aż tak zaślepieni...?
          • do100jnik Re: ech 27.02.12, 23:47
            bardziej ogłupieni niż bezmyślni, ale inni jak PO et al. im pomagają, rocznicy rzezi na Wołyniu "nasz" prezydent nawet nie zauważył, chyba w zamierzony sposób, (Ukraina, bliskie stosunki, itd.), o zbrodni w Ponarach wszyscy chcą zapomnieć (przecież to nasi przyjaciele z UE), ale co do Żydów to już inaczej (Jedwabne, Gross, poprawność polityczna, antysemityzm, z wycięciem Bermana, Różańskiego, Michnika - nie Adama - ...) nie chcę rozwijać tego tematu, ale jeśli chodzi o katastrofę smoleńską, to jest to po prostu szum informatyczny, w RP co roku szykuje się ok. 300 tys trumien co daje w przybliżeniu 1000 trumien dziennie, znaczy się 96 trumien to tylko 1 promil i tak to należy postrzegać
          • Gość: Luka Re: ech IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.12, 00:26
            Oni zginęli, a Ty niczego nie zrozumiałeś.
            • kerkopithekion hmm 28.02.12, 00:28
              a możesz wyjaśnić starszej pani (rocznik '54) czego mianowicie nie zrozumiała...?
    • Gość: filut z Pragi nic dziwnego - doradza im Wolski-jaruzelski z NKWD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.12, 21:15
      jako doradca ds "bezpieczenstwa narodowego", specjalista od wydawania kolegow w rece SMIERSZA, strzelania do Polakow, zdrady i zaprzanstwa - na slowa Katyn robil pod siebie

wiec nic dziwnego ze ekipa tuszczo-bufetowa bedzie realizowac strategie NKWDowskiego agenciaka i niszczyc symbole polskosci

jeszcze ten glaz bylby konkurencje dla pomnika Czekisty w Ossowie albo 4 spiacych mordercow i gwalcicieli z czerwonymi gwiazdami z Pragi

• Gość: Soroka Pałkownik Kuklinowski wielkim żołnieżem był . IP: *.dynamic.chello.pl 27.02.12, 22:09
      Gdyby nie pan Andrzej , to bochater żyłby między nami .
    • 2o12 POlszewia leczy kompleksy 27.02.12, 23:00
      Chrabia Bul dostał prikaz od cara Putina ;)
      • w.s3 Re: POlszewia leczy kompleksy 28.02.12, 06:38
        Sam się lecz może jeszcze nie za późno.
      • kroliklesny Re: POlszewia leczy kompleksy 28.02.12, 08:33
        Chrabio, wracaj do szkoly, zanim zaczniesz sie produkowac publicznie. Marsz!
    • kerkopithekion Re: Głaz katyński zniknął z Podwala 27.02.12, 23:11
      nessuno napisał:

> A dlaczego miasto ma za to płacić?

pełna zgoda
      bez względu na to, czy ten głaz (dla mnie - co najwyżej taki sobie) ma jakikolwiek sens, czy nie - za usunięcie / przesunięcie samowolki powinni płacić sprawcy tej samowolki
      tzw rodziny katyńskie budzą we mnie baaardzo mieszane uczucia
      pocieszam się że takie same uczucia budziły w mojej mamie, która w Katyniu i okolicach straciła dobrze sobie znanych i kochanych stryjów, a nie - jak ja - stryjecznych dziadków znanych tylko z opowiadań
      • nessuno Re: Głaz katyński zniknął z Podwala 27.02.12, 23:42
        kerkopithekion napisała:

> pełna zgoda
        > bez względu na to, czy ten głaz (dla mnie - co najwyżej taki sobie) ma jakikolw
        > iek sens, czy nie - za usunięcie / przesunięcie samowolki powinni płacić sprawc
        > y tej samowolki
        > tzw rodziny katyńskie budzą we mnie baaardzo mieszane uczucia
        > pocieszam się że takie same uczucia budziły w mojej mamie, która w Katyniu i ok
        > olicach straciła dobrze sobie znanych i kochanych stryjów, a nie - jak ja - str
        > yjecznych dziadków znanych tylko z opowiadań

@kerkopithekion,witaj późną porą:)
        Głaz,jak głaz.mógłby sobie być,ale najbardziej wkurzające jest dorabianie do tego jakiejś tam ideologii wiadomych środowisk.
        Ja miałem to "szczęście" że tego typu tragiczne losy ominęły moja rodzinę,więc dla Ciebie szacunek z mojej strony.
        • kerkopithekion :) 28.02.12, 00:02
          cóż, niewielka w tym moja zasługa że się przodkowie pakowali w rozmaite patriotyczne walki, takie skłonności rodzinne widać - a z historii rodu wynika że już od dawna tak było (i dzięki temu zresztą zostało nas już tylko parę sztuk na całym świecie ;) )

głaz jest brzydki i tyle - można sobie czcić i upamiętniać ale niech to chociaż będzie estetyczne jako nowy element tzw przestrzeni miejskiej anno domini 2012 (starocie to co innego oczywiście - zresztą zwykle są na jakimś tam poziomie artystycznym w przeciwieństwie do tego głazu)
          ale ok, de gustibus...

natomiast dorabianie jakiejkolwiek (z mojego punktu widzenia - zwłaszcza PISsowskiej) ideologii do wydarzeń historycznych to wyjątkowo wstrętna manipulacja
          a upychanie w mieście coraz to nowych tzw kuczci we mnie osobiście budzi narastające obrzydzenie
          zresztą (o czym już dzisiaj gdzieś pisałam przy okazji Oskarów) polska martyrologia uszami mi już wychodzi i nawet Powstania - przewałkowanego milion razy w celach propagandowych przez rozmaitych "narodowców" - mam szczerze dość (podobnie jak miałaby zapewne dość tego tematu moja mama - powstaniec)

miasto nie powinno płacić za te wędrówki głazu czy jakiejkolwiek innej kuczci - naprawdę są pilniejsze wydatki
          a rozmaite "młodzieżówki" itd kojarzą mi się z głębią komunizmu i już choćby dlatego ich nie lubię (zresztą "młodzieżówka PISsu" to - tak na moje oko - swoisty oksymoron :D )
          • nessuno Re: :) 28.02.12, 00:16
            kerkopithekion napisała:

> a upychanie w mieście coraz to nowych tzw kuczci we mnie osobiście budzi narast
            > ające obrzydzenie
            > zresztą (o czym już dzisiaj gdzieś pisałam przy okazji Oskarów) polska martyrol
            > ogia uszami mi już wychodzi i nawet Powstania - przewałkowanego milion razy w c
            > elach propagandowych przez rozmaitych "narodowców" - mam szczerze dość (podobni
            > e jak miałaby zapewne dość tego tematu moja mama - powstaniec)
            >
            > miasto nie powinno płacić za te wędrówki głazu czy jakiejkolwiek innej kuczci -
            > naprawdę są pilniejsze wydatki

Oj,to Twoje "kuczci"bardzo mi się spodobało:)
            A tak odrobinę uciekając od tematu wątku.W kwestii dzisiejszych Oscarów nie zabierałem głosu,z całym szacunkiem dla osiągnięć i kunsztu A.Holland,ale ileż można wałkować te martyrologiczne tematy.Słusznie wygrał film irańskiego reżysera,zaś P.Holland zniesmaczyła mnie swoją wypowiedzią o "wydmuszce".
            • kerkopithekion hehe 28.02.12, 00:27
              już nie pamiętam skąd mi się te kuczcie przyplątały, sama niestety tego nie wymyśliłam ;)

przegrywać trzeba umieć - dziwię się że pani Holland na stare lata jeszcze się tego nie nauczyła, ogólnie cała sprawa pozostawiła tylko niesmak

podobnie jak targanie głazu wśród okrzyków protestu ze strony polskich prawicowców (brrr)

pozostaje nam już tylko czekać na nową akcję (albo powtórkę z rozrywki) naszego faworyta pana R....
              • nessuno Re: hehe 28.02.12, 00:42
                kerkopithekion napisała:

>
                > podobnie jak targanie głazu wśród okrzyków protestu ze strony polskich prawicow
                > ców (brrr)
                >
                > pozostaje nam już tylko czekać na nową akcję (albo powtórkę z rozrywki) naszego
                > faworyta pana R....
                >
                >
                Oj,i z tym źle,a z drugim jeszcze gorzej. Pozostaje mieć nadzieję,że nasz"faworyt" nie zajmie się poszukiwaniami dyrektorki przedszkola i da nam trochę odpocząć,i tak samo powinniśmy mieć nadzieję,że ci pierwsi może się choć trochę zmęczą,choć to wątpliwe,bo kwiecień niebawem.
              • nessuno Re: hehe 28.02.12, 23:15
                kerkopithekion napisała:

> pozostaje nam już tylko czekać na nową akcję (albo powtórkę z rozrywki) naszego
                > faworyta pana R....

No i "wykrakałaś" :)
                Serialu ciąg dalszy wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114883,11252392,Nowe_zycie_rodzicow_malej_Magdy__W_luksusowym_apartamencie_.html?lokale=warszawa
                • kerkopithekion Re: hehe 29.02.12, 13:25
                  ale komenty dranie wyłączyli :D
    • pokon Głaz katyński zniknął z Podwala 28.02.12, 00:03
      ,,W 1998 r. odsłonił go płk Ryszard Kukliński"
      To hańba dla pomordowanych oficerów by pomnik ku ich pamięci odsłaniał wojskowy zdrajca ojczyzny!
    • nf123 Głaz katyński zniknął z Podwala 28.02.12, 02:01
      na wawel k**wa ich mać

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka