Dodaj do ulubionych

Poszedł na wojnę z reklamą na oknie: Kwejk, Wyk...

IP: *.dynamic.chello.pl 03.03.12, 13:36
gratulacje. To byla nieludzka szmata nie reklama
Obserwuj wątek
    • Gość: jacek Sukces! IP: *.adsl.inetia.pl 03.03.12, 13:59
      Tylko że chłop będzie więcej płacił za mieszkanie, no i zaskarbi sobie wdzięczność sąsiadów. No ale zawsze konkurent agorowego AMS dostał po nosie, więc redakcja się cieszy.
      • Gość: Magda Ale dotąd to coś nie było mieszkaniem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.12, 14:22
        > Tylko że chłop będzie więcej płacił za mieszkanie

Ale dotąd to coś nie było mieszkaniem, wystarczy spojrzeć na zdjęcie ze środka. Może coś takiego odpowiada komuś, kto ma finansowy nóż na gardle, albo tym, którzy robią po kilkanaście godzin dziennie 6-7 dni w tygodniu, ale spróbuj popracować dłużej w domu albo zrelaksować się po południu po powrocie z normalnej pracy przy zasłoniętych oknach bez możliwości ich odsłonięcia.
        • Gość: jacek Teoretyzujesz, czy wiesz? IP: *.adsl.inetia.pl 03.03.12, 14:34
          Bo ja miałem przez długi czas reklamę na oknie i zupełnie mi to nie przeszkadzało, biorąc pod uwagę piękny widok z mojego okna.
          • Gość: SF Re: Teoretyzujesz, czy wiesz? IP: *.net-serwis.pl 03.03.12, 18:26
            Twój jednostkowy przypadek na pewno jest regułą?
            • Gość: jjj Re: Teoretyzujesz, czy wiesz? IP: 195.150.224.* 03.03.12, 20:49
              To, że za każde zakryte okno dostawali 200zł / miesiąc jego nie obchodziło, ale innych może już tak - i kór okazało się, że głos reszty się nie liczy bo liczy się głos jednego idioty...

wypie...j pan bym temu panu powiedział
              • Gość: rozsadna reklama Re: Teoretyzujesz, czy wiesz? IP: *.proxy.aol.com 03.03.12, 20:52
                nastepny chciwy?

proponuje 5 zl za wywiercenie dziury w kolanie...
                • Gość: dfghjkl Re: Teoretyzujesz, czy wiesz? IP: 195.150.224.* 03.03.12, 20:54
                  ja pier.........
              • Gość: foksterierka Re: Teoretyzujesz, czy wiesz? IP: *.dynamic.chello.pl 03.03.12, 21:01
                200 zł za brak dziennego światła w mieszkaniu??? Ktoś komu to odpowiada pewnie pozwoli się prostytuować własnej córce, bo nic jej przecież nie ubędzie, a w kieszeni 200 zł:/
              • thomos85 Re: Teoretyzujesz, czy wiesz? 03.03.12, 21:24
                Nie masz racji. Na taką reklamę powinna być zgoda WSZYSTKICH lokatorów. A jeśli choć jeden się sprzeciwia inni powinni to uszanować. Przecież taka reklama źle działa na psychikę oraz ogranicza dopływ światła (większe zużycie prądu). Zresztą tego typu banery szpecą miasta i dlatego ich stosowanie przez dłuższy czas powinny być zakazane (z wyjątkiem czasu w jakim jest prowadzony remont elewacji itd).
                PS. Ja na taką reklamę nie zgodziłbym się nawet gdybym za nią dostawał nawet i 500 zł.
              • Gość: SF Re: Teoretyzujesz, czy wiesz? IP: *.net-serwis.pl 04.03.12, 08:11
                Niech reszta głosuje, ale w sprawie swoich okien.
            • Gość: mk Re: Teoretyzujesz, czy wiesz? IP: *.internetia.net.pl 03.03.12, 20:54
              gdy u nas ocieplano blok i była siatka za oknem to myślałem, ze pier.olca dostanę... A tylko dwa tygodnie to trwało. Takze współczuję tym, którzy mają to non stop... Nie da się tak żyć. Ja rozumiem, ze kasa ponad wszystko, też przyjmuję do wiadomości, ze w kapitaliźmie jednostka to śmieć, ale... no bez przesadyyyyy
          • Gość: Rozsadna reklama Re: Teoretyzujesz, czy wiesz? IP: *.proxy.aol.com 03.03.12, 20:50
            Gość portalu: jacek napisał(a):

> Bo ja miałem przez długi czas reklamę na oknie i zupełnie mi to nie przeszkadzalo

Prawdopodobnie nalezysz jacek do osob, ktore za 5 zlotych pozwolilyby sobie wywiercic dziure w kolanie ...
            • Gość: M. Re: Teoretyzujesz, czy wiesz? IP: *.dynamic.chello.pl 04.03.12, 07:53
              Ty się zgodziłeś na dziurę w głowie i mózg wyleciał, że takie bzdury piszesz?
      • asperamanka Re: Sukces! 03.03.12, 14:47

> Tylko że chłop będzie więcej płacił za mieszkanie, no i zaskarbi sobie wdzięczn
        > ość sąsiadów. No ale zawsze konkurent agorowego AMS dostał po nosie, więc redak
        > cja się cieszy.

Nie każdy chce płacić mniej i mieć za oknem szmatę. Jeśli już, to tego typu płachty powinny być wieszane za zgodą wszystkich tych, którym zasłaniają okna, a nie w drodze uchwały wspólnoty, podjętej wbrew osobom, którym reklama utrudnia życie.

A w ogóle, to wszelki wielki format w mieście powinien być bezwzglednie zakazany, i już. Budynki w mieście nie są stojakami reklamowymi.
      • Gość: joj Wieczny student :D IP: *.aster.pl 03.03.12, 15:10
        "Student wygrał z wielkimi reklamami na oknach" (link na stronie głównej)
        W tekście: 43 letni...

A pracą się skalał, czy tylko studiuje?
        • Gość: Antek Re: Wieczny student :D IP: *.multimo.pl 03.03.12, 15:22
          Pracą sie kalam na codzień, ale nie chciałem się dzielić moim miejscem pracy w GW :)
          A lat mam 26, pozdrawiam i zapraszam: www.facebook.com/ToyotaBankPaczy
          • inna57 Re: Wieczny student :D 03.03.12, 16:33
            GW = AMS i wszystko jasne. Ile AMS przydziałkowało ?
            • antek-h Re: Wieczny student :D 03.03.12, 19:31
              inna57 napisała:
              > GW = AMS i wszystko jasne. Ile AMS przydziałkowało ?

Przepraszam, jeśli wyraziłem się niejasno. NIE PRACUJĘ W GW.
              Chodziło mi o to, że nie chciałem się dzielić moim miejscem pracy na łamach GW, dlatego poprosiłem, żeby napisali tylko, że jestem studentem :)
              Akcja była tylko i wyłącznie inicjatywą moją i współlokatora, nikt inny nie maczał w tym palców :)
              Pozdrawiam serdecznie!
              • Gość: hjg Re: Wieczny student :D IP: 195.150.224.* 03.03.12, 20:50
                To, że za każde zakryte okno dostawali 200zł / miesiąc jego nie obchodziło, ale innych może już tak - i kór okazało się, że głos reszty się nie liczy bo liczy się głos jednego idioty...

wypie...j pan bym temu panu powiedział
                • Gość: xxxxxxxxxxxxxxxxxx Żryj spod siebie, pazerna mendo! IP: *.jmdi.pl 04.03.12, 12:17
                  Jak chcesz mieć więcej kasy, to weź się do roboty, a nie "zarabiaj" na zasłanianiu okien sąsiadom!
              • Gość: kolo Re: Wieczny student :D IP: *.tychy.vectranet.pl 03.03.12, 21:08
                gratuluje sukcesu.
                mam nadzieje że nie wtorbią Ci tam innej reklamy- firmy która ponad wszystko swierdzi że ma do tego prawo
              • Gość: Against Re: Wieczny student :D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.12, 21:08
                Gratuluję bardzo.
                I współczuję sąsiadów...
                Jak bardzo trzeba być pazernym, leniwym lub ograniczonym, aby połasić się na kasę, a żyć w klatce bez okien.
                Pewnie część zrobiła sobie z tego sposób na życie. Przeciętne mieszkanie to 4 okna, troszkę się uzbiera, cwaniactwo.
      • Gość: Goscioffka Re: Sukces! IP: *.home.aster.pl 03.03.12, 15:22
        Co za debilny argument .. myślę, że gdyby AMS chciał sprzedawać reklamy na takich szmatach to by już to robił lata temu. Myślę, że tego nie robi bo nie popiera reklamowania się na takich szmatach i zasłaniania okien mieszkańcom. Precz z takimi szmatami i produktami, które na nich są reklamowane. Myślę, że powinno się piętnować firmy, które korzystają ze szmat - to oznacza brak szacunku dla innych, brak troski o wygląd miast i troszczenie się tylko i wyłącznie o własne tyłki i zysk ze sprzedaży produktów. Brawo ten student !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        • Gość: jacek Debilny argument? IP: *.adsl.inetia.pl 03.03.12, 16:00
          Twoja kultura polemiczna dorównuje twojej zdolności do logicznego rozumowania. Konkurują ze sobą różne nośniki zewnętrzne, a motyw AMS w przypadku Agory jest dość oczywisty. Wejdź sobie na stronę AMS i popatrz co oferują. Z reklamową subtelnością ma to tyle wspólnego, co mina przeciwpiechotna z walką o pokój. W jednym się zgadzamy: precz ze szmatami!
          • Gość: niesieecho Re: Debilny argument? IP: *.home.aster.pl 03.03.12, 20:56
            .. twoja kultura plemniczna jest wysoka i dluga jak twoja nozka czecia!
            • Gość: Jacek A właśnie, coś z dziedziny argumentów? IP: *.adsl.inetia.pl 03.03.12, 22:58
              Jeszcze pytanie - co to jest nozka czecia??? Doprawdy, nie ogarniam, widać wdałem się w polemikę ze zbyt elitarną elitą.
          • Gość: y.y @Jacek IP: *.warszawa.vectranet.pl 03.03.12, 21:18
            Kolego, zwracaj uwagę innym na temat poziomu ich wypowiedzi, kiedy sam nauczysz się używać argumentów, a nie insynuacji. "Motyw AMS'. Jak rozumiem masz chociaż ćwierć dowodu na to, że ten tekst powstał w związku z AMS, że dziennikarz, który opisał sprawę był inspirowany przez AMS? Bo fakt, że AMS jest w jednej grupie kapitałowej nie oznacza, co starasz się insynuować automatycznego wpływu tej firmy na treść tekstów na gazecie.pl (swoją drogą, strona GW to gazetawyborcza.pl ignorancie). Więc spytam jeszcze raz. Masz cień dowodu, czy wpadłeś potrollować?
            • Gość: jacek Przekonałeś mnie IP: *.adsl.inetia.pl 03.03.12, 22:48
              Nie mam żadnych podstaw przypuszczać, że interesy finansowe Agory "inspirują" redaktora Lisickiego. Nie mam żadnych podstaw przypuszczać, że interesy developerów inspirują redaktora Wielgo. Nie mam żadnych podstaw przypuszczać, że interesy sprzedawców nowych samochodów inspirują redaktora Kublika. Czemu? Bo na twój wniosek zostałem idiotą.
              • antek-h Re: Przekonałeś mnie 04.03.12, 00:12

> Nie mam żadnych podstaw przypuszczać, że interesy finansowe Agory "inspirują" r
                > edaktora Lisickiego. Nie mam żadnych podstaw przypuszczać, że interesy develope
                > rów inspirują redaktora Wielgo. Nie mam żadnych podstaw przypuszczać, że intere
                > sy sprzedawców nowych samochodów inspirują redaktora Kublika. Czemu? Bo na twój
                > wniosek zostałem idiotą.

Redaktora Lisickiego zainspirowałem ja oraz setki fanów na FB, wysyłając do niego maila i prosząc, żeby przyjrzał się sprawie.
                • Gość: jacek Re: Przekonałeś mnie IP: *.adsl.inetia.pl 04.03.12, 10:28
                  Tak się składa, że dość dobrze znam jedną z podobnych spraw, które opisywał redaktor Lisicki, stąd mam podstawy przypuszczać, że Tobie się tylko wydaje, że go zainspirowałeś.
              • y.y Re: Przekonałeś mnie 11.03.12, 09:44

> Nie mam żadnych podstaw przypuszczać, że interesy finansowe Agory "inspirują" r
                > edaktora Lisickiego. Nie mam żadnych podstaw przypuszczać, że interesy develope
                > rów inspirują redaktora Wielgo. Nie mam żadnych podstaw przypuszczać, że intere
                > sy sprzedawców nowych samochodów inspirują redaktora Kublika. Czemu? Bo na twój
                > wniosek zostałem idiotą.

Przeceniasz mój wpływ, naprawdę poradziłeś sobie z tym świetnie bez mojej pomocy:)
      • Gość: xxxxxxxxxxxxxxxxxx Jak gogoś nie stać na mieszkanie, to niech się IP: *.jmdi.pl 04.03.12, 12:24
        wyprowadzi w tańsze miejsce, a nie obniża koszty zasłaniając okna tym, którzy chcą normalnie płacić i normalnie mieszkać. Dla mnie to to samo, co podcieranie się gazetą, żeby zaoszczędzić na papierze toaletowym, albo parkowanie na trawniku, bo nie stać kogoś na parking, ale przecież "stać" na samochód! Polska mentalność dziadowania na wszystkim i jedzenia własnej kupy, żeby było taniej!
    • Gość: k Re: Poszedł na wojnę z reklamą na oknie: Kwejk, W IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.12, 13:59
      Za tydzień na fejsbuku pojawi się profil grupy mieszkańców bloku oburzonych zabraniem reklamy, wskutek czego będą musieli płacić sto czy dwieście złotych miesięcznie więcej za czynsz.
      • Gość: SF Re: Poszedł na wojnę z reklamą na oknie: Kwejk, W IP: *.net-serwis.pl 03.03.12, 18:28
        To już ich problem. Niech zasłaniają swoje okna...
        • Gość: cz1t3r Re: Poszedł na wojnę z reklamą na oknie: Kwejk, W IP: *.warszawa.vectranet.pl 03.03.12, 19:23
          Dokladnie. Jesli maja cisnienie moga sobie podnajmowac pokoje prostytutkom, jeszcze wieksze profity.

A szmaciarskie firmy reklamujace sie na blokach trzeba bojkotowac.
          • Gość: bluntman Re: Poszedł na wojnę z reklamą na oknie: Kwejk, W IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.12, 21:18
            > Dokladnie. Jesli maja cisnienie moga sobie podnajmowac pokoje prostytutkom, jes
            > zcze wieksze profity.
            Z tego, co pamiętam, na pierwszym piętrze w tym budynku, działała kiedyś stosowna agentura.
            • Gość: bluntman Re: Poszedł na wojnę z reklamą na oknie: Kwejk, W IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.12, 21:20
              I chyba dalej działa, w każdym bądź razie adres można sobie wyguglać...
    • Gość: filut z Pragi jakby AMS wyrwal ten platz to chlopina mialby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.12, 14:09
      juz Mossad i Szinbet na karku za psucie koszernych interesa - moze by nawet go obwolali za antyzemityste ?
      • antek-h Re: jakby AMS wyrwal ten platz to chlopina mialby 03.03.12, 15:29
        Gość portalu: filut z Pragi napisał(a):

> juz Mossad i Szinbet na karku za psucie koszernych interesa - moze by nawet go
        > obwolali za antyzemityste ?

Byłem jakiś czas temu w Izraelu, Mossad zainteresował się moją osobą tylko przy okazji sprawdzania paszportu (swoją drogą dzięki nim lotnisko w Tel Avivie jest najbezpieczniejsze naświecie) i nie przewiduję, żeby to się miało zmienić :)
    • Gość: byslaf Re: Poszedł na wojnę z reklamą na oknie: Kwejk, W IP: *.free.aero2.net.pl 03.03.12, 14:34
      A może wyborcza by się zainteresowała dzwoniącą co 15 minut melodyjką na UW nie dającą żyć wszystkim w promieniu trzech kilometrów?
      • Gość: jacek Bez szans IP: *.adsl.inetia.pl 03.03.12, 14:35
        Melodyjka w żaden sposób nie zmniejsza zysków żadnej z firm należących do Agory.
    • Gość: xmen A czy takie okno można wyciąć? IP: *.dynamic.chello.pl 03.03.12, 14:39
      Ktoś się orientuje czy można sobie wyciąć dziurę na okno w takiej reklamie? Chyba cała wspólnota powinna się zgodzić na zawieszenie, ale tylko prezes czy część mieszkańców. Jeśli mieszkanie jest własnością to można z nim robić prawie wszystko.
      • Gość: bt Re: A czy takie okno można wyciąć? IP: *.aster.pl 03.03.12, 14:51
        nie można
      • Gość: zupa pomidorowa Re: A czy takie okno można wyciąć? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.12, 15:23
        oczywiście że można
      • antek-h Re: A czy takie okno można wyciąć? 03.03.12, 15:26
        Kiedyś wycieliśmy w tej reklamie dziurę. W weekend przyjechała ekipa alpinistów, zakleiła dziurę a Braughman Group Media wystawił nam fakturę na 2500 PLN :(
        • Gość: Bartek Re: A czy takie okno można wyciąć? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.12, 16:28
          Jakim nam? Wspólnocie?
          • antek-h Re: A czy takie okno można wyciąć? 04.03.12, 00:14
            Gość portalu: Bartek napisał(a):

> Jakim nam? Wspólnocie?

Nam czyli osobom, które wyciely dziure :)
            • Gość: elo I zaplaciliscie??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.12, 01:56
              nie mow ze tak!!!!
              • antek-h Re: I zaplaciliscie??? 04.03.12, 10:10
                Oczywiście, że nie :) Nasz adwokat napisał odwołanie i sprawa przycichła...
        • Gość: byslaf Re: A czy takie okno można wyciąć? IP: *.free.aero2.net.pl 03.03.12, 19:37
          To wytnijcie jeszcze raz i wystawcie rachunek za wycięcie.
    • Gość: Goscioffka Poszedł na wojnę z reklamą na oknie: Kwejk, Wyk... IP: *.home.aster.pl 03.03.12, 15:17
      Bardzo dobrze! Gratuluję temu pan u pomysłu i zapału. Jak ktoś chce zarabiać na reklamie to niech sobie zarabia ale nie kosztem innej osoby. Widok z okna od wewnątrz wygląda strasznie, nie wyobrażam sobie miszkań ze stale przesłoniętym oknem taką szmatą. Firmy które rozmieszczają takie szmaty w miastach powinny zostać zmiecione z powierzchni ziemi a firmy które wrzucały na nie swoje produkty powinny się wstydzić i przepraszać wszystkich. Takie szmaty powodują że miasta wyglądają jak kurnik i cygańskie obozowisko - dziekuję ale nie chcę mieszkać w takim 'pier.olniku' dlatego nie życzę sobie takich szmat.
    • Gość: Wyka Poszedł na wojnę z reklamą na oknie: Kwejk, Wyk... IP: 173.208.197.* 03.03.12, 15:43
      Niech już Agora nie nasyła swoich gryzypiórków na konkurentów AMS-u, to jest niesmaczne i śmieszne zarazem... swoją drogą jak nie wstyd tym wszystkim dziennikarzom na umowach śmieciowych uprawiać takich tekstów czy inncych kryptoreklam, jakich pełno na gazecie... jak można się tak sprzedawać za parę groszy wierszówki?
      • Gość: mmmm Re: Poszedł na wojnę z reklamą na oknie: Kwejk, W IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.12, 17:55
        pokłóciły sie dwie ku... o klienta na ulicy, która lepiej dupy daje
        takie tutaj są zwyczaje
    • Gość: assa luksuwów sie zachciewa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.12, 17:53
      bo polaczki to musza miec spokój ciszę i ładne widoczki najlepiej na góry albo park.

Se pojedźcie do Mediolanu albo innego wielkiego miasta to zobaczycie jakie "widoczki" błyszczące po nocach reklamy, hurgot. W miastach nawet w nocy jak jest gorąco nie można okna otworrzyć bo jest taki hałas że nie możnna spać

• antek-h Re: luksuwów sie zachciewa 03.03.12, 19:34
        Gość portalu: assa napisał(a):

> bo polaczki to musza miec spokój ciszę i ładne widoczki najlepiej na góry albo
        > park.
        >
        > Se pojedźcie do Mediolanu albo innego wielkiego miasta to zobaczycie jakie "wid
        > oczki" błyszczące po nocach reklamy, hurgot. W miastach nawet w nocy jak jest g
        > orąco nie można okna otworrzyć bo jest taki hałas że nie możnna spać

Polecam wycieczkę do Paryża. Tam reklamy nie mogą mieć więcej nie więcej niz 8m kwadratowych, a minimalna odległość między billboardami to 25m.
        Pozdrawiam!
        • Gość: mk Re: luksuwów sie zachciewa IP: *.internetia.net.pl 03.03.12, 20:59
          tu nie chodzi o reklamy jako takie, tu chodzi o zwalczanie konkurencji, przecież Agora też zajmuje się tym. Ale chcieliby monopol
      • konwalia_1984 Re: luksuwów sie zachciewa 03.03.12, 20:02
        Gość portalu: assa napisał(a):

> bo polaczki to musza miec spokój ciszę i ładne widoczki najlepiej na góry albo
        > park.
        >
        > Se pojedźcie do Mediolanu albo innego wielkiego miasta to zobaczycie jakie "wid
        > oczki" błyszczące po nocach reklamy, hurgot. W miastach nawet w nocy jak jest g
        >
        -------------------

Se spokojnie możesz zamieszkać w oazie na pustyni, żadnych reklam, żadnego jazgotu, czasami odwiedzi Cię głodny kojot.
        Teraz odniosę się do słów użytych przez Ciebie [...] bo polaczki [...]

Twoja głowa jest jedynym naczyniem,które bez zwiększenia objętości może pomieścić każdą ilość wody sodowej.
      • gogo2012 sam sobie jedź do Srediolanu 03.03.12, 21:12
        Srediolan leży w słonecznej i śmierdzącej Italii, o ile wiem ten kraj jest na skraju bankructwa więc im akurat takie reklamy się przydadzą. POdczas jedzenie makaronu i kłótni z dorosłymi synami mieszkającymi nadal z rodzicami :-D
      • viking2 Re: luksuwów sie zachciewa 03.03.12, 21:38

W miastach nawet w nocy jak jest g

A slyszales kiedy o klimatyzacji? A, prawda - do klimatyzacji to trzaba cywilizowanego swiata, a Ty o Mediolanie....
    • Gość: jan najlepiej podpalic ten syf IP: *.subscribers.sferia.net 03.03.12, 19:32
      firmy reklamowe to zwykłe mędy za parę złotych te ich gwiazdy dały by sie w d... r...ć
    • robokopo Jak by mi coś takiego powiesili, to... 03.03.12, 19:59
      mieliby codziennie dziurę w reklamie. Walczyłbym z takimi ku...mi do upadłego.
    • Gość: ver Poszedł na wojnę z reklamą na oknie: Kwejk, Wyk... IP: *.olsztyn.vectranet.pl 03.03.12, 20:17
      reklamy ! a i owszem ! ale zasłaniać komukolwiek okna ??? to głupota i bezprawie ! niezasłużone więzienie !!!! wolnym ludziom czynią pazerniacy i cwaniacy !!!!!
    • Gość: Grzegorz Polskie absurdy IP: 217.153.217.* 03.03.12, 20:34

demotywatory.pl/3716278#comments
      Polecam.... naprawdę dobre
      • Gość: takman Re: Polskie absurdy IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.03.12, 20:48
        Dobre i jakże prawdziwe... i to wszystko mimo prawa zabraniającego tego typu praktyk. Oto Polska właśnie!
      • Gość: Jurij Re: Polskie absurdy IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 03.03.12, 21:12
        Ehhh Ci Polacy :/
    • Gość: naulicepl naulice.pl IP: *.nat.rev.ndi.net.pl 03.03.12, 20:41
      Bravo teraz pora zrobić porządek z reklamami LED, nie przeszkadza mi taka reklama z dala od drogi ale jaka stoi parę metrów od niej to masakrycznie to rozprasza

www.naulice.pl
    • Gość: CZYSTE MIASTO Poszedł na wojnę z reklamą na oknie: Kwejk, Wyk... IP: 24.86.186.* 03.03.12, 20:44
      powinni w Polsce zrobic jak w Sao Paulo:

en.wikipedia.org/wiki/Cidade_Limpa
      • Gość: CZYSTE jak w Sao Paulo IP: 24.86.186.* 03.03.12, 20:50
        www.youtube.com/watch?v=HY9Uj4RLytc
        www.youtube.com/watch?v=ORNtBcem_Nk&feature=related

• zosia711 Re: Poszedł na wojnę z reklamą na oknie: Kwejk, W 03.03.12, 20:47
      Antku, szczerze gratuluję :)
    • liberpal Poszedł na wojnę z reklamą na oknie: Kwejk, Wyk... 03.03.12, 20:51
      Moim zdaniem koleś nie rozumie zasad wolnego rynku. Twórcy wolnorynkowej 3. RP (red. Michnik, tow. Balcerowicz, gen. Kiszczak, red. Urban, tow. Kwaśniewski i inni) powinni mu porządnie przetrzepać skórę!
      • Gość: antypis jarek ci zaplacil juz ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.12, 20:57
        on tworzy dopiero wolny rynek na krytykowanie
      • Gość: sadybianin Re: Poszedł na wojnę z reklamą na oknie: Kwejk, W IP: *.play-internet.pl 03.03.12, 21:24
        Moim zdaniem to ty "nie rozumieć. polak mieć swoje zdanie, zawsze przynajmniej dwie zdania mieć. Ale Polak nie rozumieć co pisać i czytać".
      • Gość: zylam1 Re: Poszedł na wojnę z reklamą na oknie: Kwejk, W IP: *.home.aster.pl 03.03.12, 21:28
        Zapomniałeś wspomnieć o uczestniku okrągłego stołu i twórcu nowego ładu - Kaczyńskim.
      • Gość: es Re: Poszedł na wojnę z reklamą na oknie: Kwejk, W IP: *.tbcn.telia.com 03.03.12, 21:29
        W przebudowanych i nowowybudowanych dworcach w Malmö (Szwecja) nie ma ani jednej reklamy. Wlasciciel nieruchomosci i uzytkownicy doszli do wspolnego wniosku ze dochody z reklam nie kompensuja chaosu we wnetrzach. Przeznaczono natomiast 1% wartosci inwestycji na ozdobienie wnetrz, peronow, otoczenia dworcow na zakup sztuki. Najwieksza atrakcja jest wideoinstalacja na zewnetrznych scianach peronow ktora daje wrazenie stojacym na peronie iz siedza w pocigu i ogldaja przesuwajace sie krajobrazy za oknem. Znam wielu ludzi ktorzy specjanie przychodza wczesniej na dworzec aby to ogladac. Podobno potrzeba 90 g aby obejrzec calosc. Dworce sa bardzo estetyczne, spokojne (dobor materialow, kolorystyka, forma) i staly sie nawet rosnaca atrakcja turystyczna.
        Polskie miasta z ich reklamami sa horrorem.
      • Gość: SF Re: Poszedł na wojnę z reklamą na oknie: Kwejk, W IP: *.net-serwis.pl 04.03.12, 08:18
        To raczej zasady socjalizmu: WSPÓLNOTA mieszkaniowa zafundowała człowiekowi reklamę na oknie...
    • felicjan15 Poszedł na wojnę z reklamą na oknie: Kwejk, Wyk... 03.03.12, 20:52
      Czytam: "Przez tyle lat już dawno powinno się uzbierać, bo wspólnota rocznie za reklamę dostaje ok. 100 tys. zł - mówił nam Antoni Hryniewiecki."
      Czy pana Hryniewickiego przerasta zapoznanie się z dorocznym sprawozdaniem finansowym wpólnoty mieszkaniowej którem jest członkiem (chyba, że mieszka w lokalu gminnym)? Może należy do pokolenia, którego nie obejmowała matura z matematyki?
      • antek-h Re: Poszedł na wojnę z reklamą na oknie: Kwejk, W 04.03.12, 00:19
        felicjan15 napisał:

> Czytam: "Przez tyle lat już dawno powinno się uzbierać, bo wspólnota rocznie za
        > reklamę dostaje ok. 100 tys. zł - mówił nam Antoni Hryniewiecki."
        > Czy pana Hryniewickiego przerasta zapoznanie się z dorocznym sprawozdaniem fina
        > nsowym wpólnoty mieszkaniowej którem jest członkiem (chyba, że mieszka w lokalu
        > gminnym)? Może należy do pokolenia, którego nie obejmowała matura z matematyki
        > ?

Pan Hryniewiecki, a nie Hryniewicki, czyli ja, nie zdawał matury z matematyki. Nie jestem też członkiem wspólnoty i nie mam dostępu do sprawozdań finansowych. Dane podawałem z pamięci, ponieważ kiedyś miałem je w ręku.
        Pozdrawiam
        • felicjan15 Re: Poszedł na wojnę z reklamą na oknie: Kwejk, W 04.03.12, 12:26
          Czytam: " W zamian mają wybrukowane podcienia kamienicy, nową elewację ze styropianu, kocioł c.o. piwnicy. Wspólnota nadal zbierała na wymianę trzech wind. - Potrzeba na to 300 tys. zł. Przez tyle lat już dawno powinno się uzbierać, bo wspólnota rocznie za reklamę dostaje ok. 100 tys. zł - mówił nam Antoni Hryniewiecki."
          Wspólnota inwestuje aby poprawić stan budynku. Najprawdopodobniej przez kilkadziesiąt lat czynsze były niskie więc nie starczało pieniędzy na remonty. Teraz właściciele starają się by dom odpowiadał współczesnym standardom. Dzięki reklamom prawdopodobnie fundusz remontowy jest o 1-2 zł/m2 niższy. Trzeba wymienić windy, koszt jednej z 8% VAT to ok. 120-140 tys. zł. Ja rozumiem, że młodemu studentowi winda nie jest potrzebna, ale są starsi ludzie którzy winde potrzebują aby wjechać na I piętro.
          Jeśli nie zna pan finansów wspólnoty w której pan mieszka to nie wypada autoratywnie wyciągać wniosków co do stanu kasy (wpływów i wydatków) i do tego pisać o tym publicznie. Najpierw fakty później wnioski.
    • 123atomek Poszedł na wojnę z reklamą na oknie: Kwejk, Wyk... 03.03.12, 20:53
      Po pierwsze co do rzetelności artykułu to nie żaden prezes wspólnoty tylko pewnie członek zarządu. Poza tym rozumiem, że wspólnota podjęła taką a nie inną uchwałę większością głosu właścicieli więc każdy "niezadowolony" z mniejszości miał prawo zaskarżyć taką uchwałę do sądu. Poza tym jeśli faktycznie "niezadowoleni" wycinali dziury w siatkach za co na wspólnotę firma od banerów nałożyła karę pieniężną to ja na miejscu zarządu karą obciążyłbym wycinających.
    • Gość: gość portalu Re: Żyj w jednym budynku z takim idiotą. IP: *.toya.net.pl 03.03.12, 20:54
      to że ty buraku i wsiowy kósie dasz sobie nawet dupę korkiem za 200 PLN zatkać nie oznacza, ze cywilizowani mieszkańcy w mieście mają jak za gierka siedzieć w ciemnej kuchni bez okna. poniał?
      • felicjan15 Re: Żyj w jednym budynku z takim idiotą. 04.03.12, 12:31
        Mieszkania z ciemnymi kuchniami budowano za Gomółki a nie Gierka.
        W III/IV RP problem ciemnych kuchni został rozwiązany w inny sposób, połączono kuchnie z pokojem więc jest teoretycznie jasna mimo że w głębi mieszkania.
        W PRL nikt na tak prosty sposób pozbycia się ciemnych kuchni nie wpadł.
    • Gość: ijja Re: Żyj w jednym budynku z takim idiotą. IP: 195.150.224.* 03.03.12, 20:54
      ja pierdo........
    • Gość: Anna Nowak Poszedł na wojnę z reklamą na oknie: Kwejk, Wyk... IP: *.jeleniagora.hypnet.pl 03.03.12, 20:56
      Zdjęcia do artykułu właściwe? W mieszkaniu p. Antoniego ramy okienne są brązowe a w budynku na zewnątrz białe ?
    • Gość: anty Poszedł na wojnę z reklamą na oknie: Kwejk, Wyk... IP: 94.158.237.* 03.03.12, 20:56
      Ja proponuję okleić reklamą Tojoty Banq ten biały budynek na wiejskiej - ciekawe czy będą zadowoleni
    • Gość: Listek Re: Poszedł na wojnę z reklamą na oknie: Kwejk, W IP: *.adsl.inetia.pl 03.03.12, 20:57
      Świetnie że się udało, gratulacje :)
    • tomoleoncio A co z ppoż? 03.03.12, 20:58
      Czy do usunięcia takiej szmaty nie można zastosować przepisów przeciwpożarowych? W końcu ew. ewakuacja czy akcja gaśnicza dzięki tej szmacie może być utrudniona, a do tego taka szmata pewnie płonie jak zapałka. Sprawdzał Pan te przepisy, Panie Antoni?
      Pozdrawiam i gratuluję sukcesu!
      • boswirana Re: A co z ppoż? 03.03.12, 21:41
        Do tego samego wniosku dochodzę,chociaż trochę spóźniony,uprzedziłeś mnie.Chociaż to też dobrze.Dlaczego nikomu wcześniej to do głowy nie przyszło?Zwłaszcza tej wspólnocie mieszkaniowej!
      • antek-h Re: A co z ppoż? 04.03.12, 00:24
        tomoleoncio napisał:

> Czy do usunięcia takiej szmaty nie można zastosować przepisów przeciwpożarowych
        > ? W końcu ew. ewakuacja czy akcja gaśnicza dzięki tej szmacie może być utrudnio
        > na, a do tego taka szmata pewnie płonie jak zapałka. Sprawdzał Pan te przepisy,
        > Panie Antoni?
        > Pozdrawiam i gratuluję sukcesu!

Dziękuję za miłe słowa. Nie sprawdzałem przepisów pożarowych. Wystarczyło mi, że ta reklama łamie przepisy rozporządzenia ministra infrastruktury. Jednak w naszym kraju to nic nie znaczy. Urzędy działają opieszale, są związane bezsensownymi paragrafami.

Uznalem, ze trzeba dzialac oddolnie, a nie odgornie i jak widac udalo sie :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka