Dodaj do ulubionych

Kamionek chce jak Kępa: zakaz wjazdu w czasie m...

IP: *.merinet.pl 18.03.12, 09:10
Ale o co chodzi temu panu?
Przecież nie wyholowano mu prawdłowo zaparkowanego samochodu.
A niebieska naklejka oznaczająca niepełnosprawnego chyba nie daje prawa do parkowania nizgodnie z przepisami?
Nie twierdzę, że pomysł z zamknięciem Kamionka jest zły, ale argumentacja autora listu jest kretynska, bo sprowadza się w skrócie do tego, że jak jest mieszkancem (i do tego niepełnosprawnym) to może łamać przepisy.
Obserwuj wątek
    • Gość: Dziki Kamionek chce jak Kępa: zakaz wjazdu w czasie m... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.12, 09:16
      mieszkańcy Kamionka, to może zarządajcie od razu dostępu do morza ?! Z okazji protestu stańcie na wlotowych uliczkach na osiedle, i niczym husaria zacznijcie chóralny spiew: "Nie rzucim ziemi skąd nasz ród !"

Jak odbywał się Jarmark Europa, to jakoś wam nie przeszkadzało że w waszej okolicy parkują stada samochodów handlarzy i kupujących na Stadionie, a trwało to latami.
      Dopiero teraz, na Euro zrobiliście się tacu wrażliwi ? Przecież cała ta impreza potrwa jakiś miesiąc, i to na dodatek w Polsce i na Ukrainie. A meczy na Stadionie Narodowym z tej okazji będzie 2, max 4 przy dobrych wiatrach. A ile imprez masowych w skali całego roku ? 2 ? 5 ?
      Więc o co ten hałas ?
      • Gość: tia dokładnie IP: *.warszawa.vectranet.pl 18.03.12, 09:55
        To radzie Kamionka (nie mieszkańcom, oni są normalni) Warszawa "zawdzięcza":
        - brak Trasy Tysiąclecia (w jakimkolwiek wariancie)
        - brak tramwaju na Gocław
        - brak obwodnicy przez Wiatraczną (tak, tak, oni też)
        - brak rewitalizacji Parku Skaryszewskiego
        - idiotyczny przebieg tzw. trzeciej linii metra (nie powstanie)
        - i jeszcze parę by się znalazło.
        Natomiast "rada" nie zrobiła nic tam gdzie należało działać: Cora, Tor na Orle, fabryka na Mińskiej, PKS na Wschodnim. Kto ich powybierał?????
        • Gość: spadaj trollu Re: dokładnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.12, 10:45
          @tia:
          zapomniałeś jeszcze dodać, że Rada Kamionka odpowiada też za powodzie, pożary i lawiny w Tatrach! To też oni!!!
          • Gość: ja Re: dokładnie IP: *.piaseczno.vectranet.pl 18.03.12, 13:27
            Gość portalu: spadaj trollu napisał(a):

> @tia:
            > zapomniałeś jeszcze dodać, że Rada Kamionka odpowiada też za powodzie, pożary i
            > lawiny w Tatrach! To też oni!!!

Prawda ciągle polaczków boli :D
            • rosada Re: dokładnie 18.03.12, 13:45
              Żeby być w Radzie Kamionka trzeba być mieszkańcem Kamionka ;)
              Tia, może się przeprowadzisz do nas (daleko nie masz ;) ? Będziesz miał szansę w następnej kadencji wszystko zmienić...
      • Gość: zona z kamionka Re: Kamionek chce jak Kępa: zakaz wjazdu w czasie IP: *.aster.pl 19.03.12, 13:36
        Przeszkadzało. I też o tym mówiliśmy.
    • Gość: badrel Kamionek chce jak Kępa: zakaz wjazdu w czasie m... IP: *.aster.pl 18.03.12, 09:27
      To zbudowano stadion na 50tys osob i nie pomyslano by zrobic odpowiednia liczbe miejsc parkingowych? Jak sie buduje blok to w pozwoleniu na budowe urzednik okresla ile musi byc miejsc parkingowych. W moim bloku jest 1 na mieszkanie. A stadion zbudowali i nie przewidzieli, ze ludzie samochodami przyjada?
    • Gość: szkoda gadać kto będzie parkował na Mińskiej i lazł na stadion? IP: *.dynamic.chello.pl 18.03.12, 09:41
    • Gość: tia [...] IP: *.warszawa.vectranet.pl 18.03.12, 09:48
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: mieszkaniecpowiśla Kamionek chce jak Kępa: zakaz wjazdu w czasie m... IP: *.aster.pl 18.03.12, 09:53
      A MY MIESZKANCY POWIŚLA RÓWNIĘZ ŻĄDAMY CAŁKOWITEGO ZAMKNIĘCIA DZIELNICY NA CZAS ZAWODÓW NA NARODOWYM. TO NA POWIŚLU WŁAŚNIE WSZYSTKO SIĘ KUMULUJE!!!
      • rosada Re: Kamionek chce jak Kępa: zakaz wjazdu w czasie 18.03.12, 13:48
        Ten problem przede wszystkim dotyka Saskiej Kępy - bo w ich stronę skierowane jest główne wejście na stadion. Jednak w drugiej kolejności jest Kamionek i Stara Praga (szczególnie po zakończeniu budowy stacji metra). Pewnie jakaś ilość samochodów będzie parkowała także na Powiślu.
    • stary.gniewny A wszystko dlatego że przejście z buta 18.03.12, 10:04
      1000m przekracza wyobraźnię narodu.
    • morfeusz_1 Re: Kamionek chce jak Kępa: zakaz wjazdu w czasie 18.03.12, 10:33

nie ma się co napinać i tak taksówkarze,związkowcy,emeryci i renciści sparaliżują całe miasto na tyle że nikt nie będzie mógł od prawego do lewego brzegu wisły się przemieszczać,no chyba że na wrotkach
    • Gość: sąsiad z Kamionka Re: Kamionek chce jak Kępa: zakaz wjazdu w czasie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.12, 10:59
      Nie zrozumiałeś: ten pan parkował tam, gdzie zawsze, pod swoim domem, gdzie normalnie wolno parkować. Tylko na czas meczu pojawiły się znaki zakazu - czyli co ci ludzie mają zrobić? Zabrać samochody do mieszkań? A już szczególnie ktoś niepełnosprawny, kto zwyczajnie nie może przejść nigdzie dalej? Mecze, meczami, ale tu ludzie normalnie żyją - mieszkają, chodzą do pracy i parkują.
      • rosada Re: Kamionek chce jak Kępa: zakaz wjazdu w czasie 18.03.12, 13:50
        Ten pan ( i kilka innych osób) faktycznie nie ruszali swoich aut od kilku tygodni.
      • Gość: Tomo Re: Kamionek chce jak Kępa: zakaz wjazdu w czasie IP: *.merinet.pl 18.03.12, 17:57
        Gość portalu: sąsiad z Kamionka napisał(a):
        Nie zrozumiałeś: ten pan parkował tam, gdzie zawsze, pod swoim domem, gdzie normalnie wolno parkować. Tylko na czas meczu pojawiły się znaki zakazu - czyli co ci ludzie mają zrobić?...

Jak jest właścicielem samochodu to obserwować znaki.
        To obowiązek.
        A jak nie chce to pozbyć się auta/kupić domek z ogródkiem/mieszkanie z garażem/wstawić auto na parking strzeżony.
        Bycie inwalidą nie zwalnia od obowiązku przestrzegania prawa i przepisów.
        W NYC codziennie sprzątana jest inna strona ulicy.
        I nikogo nie interesuje czy ktoś jest niepełnosprawny czy nie.
        Na czas sprzątania przestrzeń przy krawężniku ma być pusta.
        Jak nie będzie przyjeżdża holownik.
        • Gość: zona z kamionka Re: Kamionek chce jak Kępa: zakaz wjazdu w czasie IP: *.aster.pl 19.03.12, 13:41
          Zaraz , zaraz , to nie mam prawa zaparkować w styczniu, bo w lutym ktoś postawi znak i mam płacić ? Człowieku !!!
          • Gość: Tomo Re: Kamionek chce jak Kępa: zakaz wjazdu w czasie IP: *.merinet.pl 19.03.12, 21:53
            Jak masz samochód to nim jeździj, a nie trzymaj pod blokiem zajmując miejsce parkingowe.
            Jak będziesz go używać, a nie oglądać z okna to zwrócisz uwagę na zmianę znaków.
            • rosada Re: Kamionek chce jak Kępa: zakaz wjazdu w czasie 19.03.12, 23:02
              każdy ma prawo używania swojej własności jak chce (o ile nie szkodzi innym). Masz w domu prąd to pal światło cały czas ? Masz w domu kibielek, to... ;) Sorki, Twoja wypowiedź jest bez sensu. A przykre to tym bardziej, że odnosiła się do osoby niepełnosprawnej, która używa auta raz na kilka miesięcy... Wtedy, gdy tego potrzebuje.
    • Gość: olobolo aaach tak pożyteczna straż miejska IP: *.dynamic.chello.pl 18.03.12, 11:18

Przeczytaj jeszcze raz i się zastanów. Odholowano samochód mieszkańca spod jego bloku ponieważ ustawiono tam CZASOWY zakaz parkowania spowodowany zbiorowiskiem na stadionie Narodowym. Możliwe że niepełnosprawny jeżdżący tym samochodem nawet o tym nie wiedział bo wychodzi z domu raz w tygodniu a samochodem jeździ raz w miesiącu !
    • Gość: le Ming Kamionek chce jak Kępa: zakaz wjazdu w czasie m... IP: 178.73.49.* 18.03.12, 11:36
      "na czas imprez zlecili tylko ustawienie powszechnie ignorowanych zakazów wjazdu i parkowania"

Należy do skutku napieprzać dotkliwymi mandatami, to zakazy przestaną być "powszechnie ignorowane".
    • heil_eris Re: Kamionek chce jak Kępa: zakaz wjazdu w czasie 19.03.12, 14:26
      Jestem mieszkańcem Kamionka. Nie chcę żadnych zamknięć, żadnego zakazu wjazdu. Chcę żyć normalnie w czasie mistrzostw, chcę, żeby jak zaproszę gości, mogli do mnie dojechać, zaparkować. Dlaczego pod tym stadionem nie ma parkingów? Jest tyle ziemi dookoła, która stoi odłogiem, a ja nie mogę dojechać, wyjechać, jadę autobusami dziwną trasą, a jeszcze mi chcą zupełnie ruch utrudnić...
      • rosada Re: Kamionek chce jak Kępa: zakaz wjazdu w czasie 19.03.12, 22:57
        Nie dziwię się. Wszyscy chcemy żyć normalnie. A co do ograniczeń (udogodnień ?) - chcemy przeprowadzić w tej sprawie debatę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka