Dodaj do ulubionych

Policja wchodzi na kolejny squat. Squattersi na...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.12, 11:57
"nasza reporterka Agata Grzybowska, która akurat robiła w squacie zdjęcia do materiału, kiedy zaczęła się policyjna akcja" - policjo, zbadaj te zaskakujące "przypadki" GW, może okaże się, że cała ta zabawa ze skłotersami-pieszczochami koncernu medialnego ma jakieś drugie dno na rynku nieruchomości.
Obserwuj wątek
    • Gość: gizmo Ale napięcie! IP: *.adsl.inetia.pl 26.03.12, 12:21
      Jak u Hyczkoka. Holland podobno już kupiła prawa do filmu.
      • Gość: Cyklon_B Walcza z korporacjami przy wsparciu korporacji, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.12, 12:36
        Z tym,że ta korporacja to jedynie słuszna korporacja a wymienienie jej nazwy nosi przesłanki antysemityzmu.
        Ci sklotersi to zwykłe cwaniaki co dorabiają ideologie do meliniarstwa i włóczęgostwa.

PS.Do Szczuki i Sutkowskiego .Następnym razem gdy będziecie organizować parady to wykapcie swoich pupili bo najzwyczajniej w Świecie śmierdzą moczem i odchodami.
        • Gość: joj Że co, ku...? Zabarykadowali się? IP: *.aster.pl 26.03.12, 14:16
          Że co? Zabarykadowali się?
          A wypałować!!! Chcą zajmować "niczyje", to niech ich rodzice do domów powpuszczają :D
          • Gość: wb Teraz tu się zalęgli? IP: *.acn.waw.pl 26.03.12, 14:52
            Jeśli kupią/wynajmą jakiś lokal, to nie mam nic przeciwko, niech sobie będą. W innym przypadku - won.
          • Gość: las [...] IP: *.v-net.com.pl 26.03.12, 18:05
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
            • klara551 Re: Że co, ku...? Zabarykadowali się? 26.03.12, 19:15
              No popatrz on myśli w przeciwieństwie do leśnego dudka/login las/ co to używa słów nie rozumiejąc ich znaczenia. A redaktorzy piszą o likwidacji squota,pomimo,że była to tylko próba zajęcia pustostanu.
              • klara551 Re: Że co, ku...? Zabarykadowali się? 26.03.12, 19:16
                Miało być squata.
                • Gość: jfbdsbf Ale o co chodzi .... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.12, 09:01
                  Dlaczego ta sprawa jest aż tak ważna. Co to są za ludzie. Dlaczego poświecacie im kolejny dzień i kolejny artykuł?
        • Gość: Big Skłoters Rzucam hasło: Odzyskać Czerską!!! IP: *.adsl.inetia.pl 26.03.12, 14:19
          Nie może tak być, żeby rozpierała się tam burżuazja i jej usługowe gryzipiórki. Czerska powinna wrócić do ludu!
        • Gość: def Re: Walcza z korporacjami przy wsparciu korporacj IP: 212.160.172.* 26.03.12, 15:16
          głupiś cyklonie jak i te twoje komentarze. Elba (i kilka innych squatow warszawskich) istnieją w W-wie nie od dziś, a to że nagle zaczęła o nich pisać wybiórcza nie oznacza, że squatersi stali się jej sojusznikami (ani ona ich). no ale jak ktoś nie ma nic do powiedzenia to dobierze sobie głupawy nick o wysmaruje bełkotliwy komentarz - i voila - "racjonalnie myślący" pozbawieni elementarnej wiedzy na temat, który usiłują komentować od razu poprą takiego mędrka. nauczaj dalej miszczu!
          • Gość: pal666 wpisz się w rozwój skłoterstwa w wawie IP: *.teoc.pl 26.03.12, 15:40
            zrób squat u siebie.
            • Gość: def Re: wpisz się w rozwój skłoterstwa w wawie IP: 212.160.172.* 26.03.12, 15:49
              ja wiem, że teraz absolwenci szkół w Polsce mają problemy ze zrozumieniem słowa pisanego (pewnie dlatego sprawdzają to na maturze) ale żeby mieć problem ze zrozumieniem słowa "opuszczony"? wracaj do szkoły i przeproś nauczycieli za to, że nie uważałeś!
              • paul_kemp Re: wpisz się w rozwój skłoterstwa w wawie 26.03.12, 16:15
                Gość portalu: def napisał(a):

> ja wiem, że teraz absolwenci szkół w Polsce mają problemy ze zrozumieniem słowa
                > pisanego (pewnie dlatego sprawdzają to na maturze) ale żeby mieć problem ze zr
                > ozumieniem słowa "opuszczony"? wracaj do szkoły i przeproś nauczycieli za to, ż
                > e nie uważałeś!

I co z tego, że opuszczony? Ale nie leży na ziemi niczyjej, a jest własnością Państwa koleżko. I Państwo może sobie tym rozporządzać jak chce. Skoro nie chce mieć tam bandy nierobów, to ma prawo ich kulturalnie wyrzucić. Skoro brudasy nie chcą kulturalnie to dziwię się, czemu magazyny z ostrą amunicją pozostają zamknięte w tym przypadku.
                • Gość: las Re: wpisz się w rozwój skłoterstwa w wawie IP: *.v-net.com.pl 26.03.12, 18:09
                  A tak poza tym, to skąd państwo ma tę "własność" (a może "łasność")?
                  • paul_kemp Re: wpisz się w rozwój skłoterstwa w wawie 26.03.12, 20:45
                    Gość portalu: las napisał(a):

> A tak poza tym, to skąd państwo ma tę "własność" (a może "łasność")?

Pewnie zayebało tej bandzie nierobów, a oni tylko siedzieli na swoim?
                    Koleżko... jeśli już ktoś mógłby sobie rościć prawo do państwowego, to ludzie, który ciężko pracują i płacą podatki w tym kraju, a nie banda dzikusów ze skłota.
                    • occam Re: wpisz się w rozwój skłoterstwa w wawie 27.03.12, 09:13
                      Dotychczas to ta była przychodnia stała odłogiem i idę o zakład ze gdyby nie Kolektyw Przychodnia to nieruchomość stałaby dalej ugorem i niszczała, lub ewentualnie zostałaby za grosze sprzedana cioci urzędnika lub deweloperowi (za odpowiednią łąpówę) pod banki i mieszkania za 20tyś/m2. Rozumiem ze wg wszystkich pożytecznych idiotów to o wiele lepsze rozwiązanie... Pytanie jakie należy sobie zadać ile jest w mieście takich "nieużytków" które niszczeją zamiast być użytkowane. NIK chyba powinien wkroczyć do ZGN!

Uważam ze miasto zamiast robić problemy mogłoby znaleźć jakiś ciekawy nieużytek i wydzierżawić tym młodym ludziom za symboliczną złotówkę.
                      • andrzejto1 Re: wpisz się w rozwój skłoterstwa w wawie 27.03.12, 13:25
                        occam napisał:

> Uważam ze miasto zamiast robić problemy mogłoby znaleźć jakiś ciekawy nieużytek
                        > i wydzierżawić tym młodym ludziom za symboliczną złotówkę.

Więc go wyjamij i udostępnij tym młody, ludziom za symboliczną złotówkę. Dlaczego ktoś inny ma ponosić koszty twoich pomysłów?? Poza tym wtedy to ty będziesz ponosił odpowiedzialnoiść za ewentualne szkody które może ktoś tam siedzący ponieść.
                      • rlnd Re: wpisz się w rozwój skłoterstwa w wawie 27.03.12, 17:29
                        > Uważam ze miasto zamiast robić problemy mogłoby znaleźć jakiś ciekawy nieużytek i wydzierżawić tym młodym ludziom za symboliczną złotówkę.

To ja tez poprosze. I mysle ze nie ja jeden chcialbym otrzymac od miasta jakis nieuzytek za symboliczna zlotowke dzierzawy.
                      • Gość: pal666 Jedno małe pytanie: IP: *.teoc.pl 27.03.12, 20:24
                        dlaczego skłotersi nie rozmawiali z właścicielem tej nieruchomości PRZED jej bezprawnym zajęciem ?
                        • occam Zabawne ze zaden z was 28.03.12, 09:17
                          nie odniósł się do pierwszego akapitu mojej wypowiedzi. A ta wydaje mi się o wiele ciekawsza :)))
                    • mrarm Re: wpisz się w rozwój skłoterstwa w wawie 27.03.12, 09:14
                      Ale Ci, którzy sobie pracują, sobie pracują, a 'lewaki' naprawiają ludziom za darmo rowery, organizują koncerty i inny szit. Jak dla mnie to powinni założyć stowarzyszenie i dostać od miasta jakiś odrapany lokal na tą działalność, komuna się skończyła - ludzie mogą i chcą coś robić, a miasto ma pełno ruder, O KTÓRE NIE UMIE zadbać.
                      • te_rence Re: wpisz się w rozwój skłoterstwa w wawie 27.03.12, 13:31
                        dziękuję za ten komentarz, przywracasz mi wiarę w ludzi , bo jak czytam takie posty że "spałować ich" itp to mi morale spada, a czasem mam wrażenie że żyję w jakimś bucostanie

• Gość: pal666 Re: wpisz się w rozwój skłoterstwa w wawie IP: *.teoc.pl 27.03.12, 20:29
                          a u siebie na chacie zrobiłbyś taki skłocik ? Poparcie do idei najlepiej jest uwiarygodnić czynem.
                          • Gość: aron Re: wpisz się w rozwój skłoterstwa w wawie IP: *.paradowski.pl 27.03.12, 22:27
                            czy nie mozna otworzyć centrum kulturalnego w Hrubieszowie, gdzie cena m2 to 2000 zł?
                        • mrarm Re: wpisz się w rozwój skłoterstwa w wawie 28.03.12, 16:34
                          Staram się być obiektywny - ja zadzwoniłem do urzędu miasta i spytałem, na jakich zasadach mogę dostać lokal - w Gdańsku artyści dostają lokale w dzierżawę, za darmo, albo za 150 zł miesięcznie (na pracownię). To chyba niedużo. Włamywanie się gdzieś i roszczenia to nie jest dobra droga.
              • rlnd Re: wpisz się w rozwój skłoterstwa w wawie 26.03.12, 17:35
                No to opusc swoje mieszkanie, tak zeby spelnialo twoja definicje, a nastepnie zapros kolegow niech zrobia squat.
                Ale niech zgadne, swojego bys nie oddal, prawda ?
                • Gość: Michał Re: wpisz się w rozwój skłoterstwa w wawie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.12, 10:05
                  Pogodzę Panów. Należy zeświecczyć jakiś kościół w centrum Warszawy i przeznaczyć go na squat. Wtedy wilk będzie syty i owca cała.
              • Gość: Zły Re: wpisz się w rozwój skłoterstwa w wawie IP: *.play-internet.pl 26.03.12, 17:42
                Opuszczony to nie znaczy, że jest niczyj. Jest właściciel i w każdej chwili może się upomnieć o swoje. Tak samo jakbyś zaparkował auto a ktoś by uważał że je "opuściłeś" i je sobie zasiedział. Siedziałby w nim przez rok a potem miał Twoje prawo własności do tego pojazdu w dupie. Nie poszedłbyś na policję? Jak pamiętam pierwsza akcja była bo squatersi z Elby uważali że "zasiedzieli" budynek. Zapomnieli tylko, że w polskim prawie zasiedzenie jest po 20 latach a nie po 5.
                • Gość: Mario Re: wpisz się w rozwój skłoterstwa w wawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.12, 20:00
                  Zasiedzieć można nieruchomość, która nie ma właściciela lub jej stan nie jest uregulowany.
                  W tym wypadku ten właściciel jest i nawet, gdyby zajmowali nieruchomość przez 100 lat i tak jej nie będą mogli zasiedzieć.
              • Gość: pal666 Re: wpisz się w rozwój skłoterstwa w wawie IP: *.teoc.pl 27.03.12, 20:22
                ja wiem, że sieroty po komunie mają problem ze zrozumieniem obecnej rzeczywistości. W gospodarce rynkowej nie ma niczyich nieruchomości. Żadna hołota nie ma prawa dyktować właścicielowi nieruchomości, jak ma z niej korzystać. jeżeli tylko nie łamie prawa - może to robić tak, jak uzna za stosowne.
        • Gość: won ch...e! j.e.b.a.c nazioli !!! w.y.p.i.e.r.d.a.l.a.c sku... IP: *.dynamic.chello.pl 26.03.12, 19:45
          precz z prawolstwem!!!
          • Gość: Tirinti Re: j.e.b.a.c nazioli !!! w.y.p.i.e.r.d.a.l.a.c s IP: *.acn.waw.pl 26.03.12, 21:12
            Jak najbardziej. Tylko gdzie ty tu masz nazioli czy prawoli? Mo0wa jest o cywilizowanym świecie i przestrzeganiu prawa własności. Jak sobie squatersi wynajmą nieruchomość i będą w niej prowadzić działalnośc zgodną prawem to nie mam nic przeciw.
          • Gość: pal666 skłoters ? IP: *.teoc.pl 27.03.12, 20:26
            to widać, słychać i czuć.
    • Gość: aaa Policja wchodzi na kolejny squat. Squattersi na... IP: *.spray.net.pl 26.03.12, 12:28
      dlaczego tytuł dezinformuje? przecież na końcu piszecie, że policja nie podjęła interwencji!

"- Zgłoszenie o wejściu kilkunastu osób na teren posesji przy ul. Skorupki dostaliśmy z ZGN - mówi podkom. Agnieszka Hamelusz ze śródmiejskiej policji. - Na razie nie podjęliśmy jeszcze żadnej interwencji."

i o czym jest ten chaotyczny tekst? o bandzie ludzi, która bezprawnie zajeła budynek, a teraz wszyscy podatnicy składają się na zamieszanie wokół tego i potencjalna interwencję policji?

• tom_aszek Policja (jeszcze nie) wchodzi na kolejny squat. 26.03.12, 12:34
        Gość portalu: aaa napisał(a):

> i o czym jest ten chaotyczny tekst? o bandzie ludzi, która bezprawnie zajeła
        > budynek, a teraz wszyscy podatnicy składają się na zamieszanie wokół tego i
        > potencjalna interwencję policji?

O tym, że, w przeciwieństwie do Elby, to miejsce należy do miasta a nie firmy prywatnej i miasto jako właściciel nie zamierza dopuścić do "rozgoszczenia się" tam nieproszonych lokatorów na następne lata.
    • Gość: Mieszkaniec Wilcze Policja wchodzi na kolejny squat. Squattersi na... IP: *.um.warszawa.pl 26.03.12, 12:31
      Mieszkam w kamienicy obok i zaciekawiony ulotką byłem wczoraj na obiedzie - bardzo smaczny, szczególnie ziemniaki i surówka z melonem. Budynek i tak stał od ponad roku nieużywany, a tak przynajmniej wysprzątali go i widać, że chcą się zaprzyjaźnić z sąsiadami. Kibicuję, bo dobrze, że w odróżnieniu od internetowych maruderów komuś chce się coś ROBIĆ.
      • Gość: petent um.warszawa.pl ? IP: 91.198.145.* 26.03.12, 12:37
        Do roboty, leszczu, a nie na internecie siedzisz w godzinach pracy.

Proste, czemu kręcą cię te klimaty - urzędasy to takie same nieroby, co skłotersi!
      • Gość: gizmo Re: Policja wchodzi na kolejny squat. Squattersi IP: *.adsl.inetia.pl 26.03.12, 12:38
        Ja tam lubię mięso. A z tymi maruderami to 100% racji, siedzą w urzędach, pierdzą w stołki i wpisują w sieci co ślina na klawiaturę przyniesie.
      • Gość: szczera Re: Policja wchodzi na kolejny squat. Squattersi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.12, 12:43
        ja tez mieszkam w kamienicy obok i widzę obszczane klatki ,strzykawki i podpaski porozrzucane prze mieszkańców sklłotu.Głośna muzyka i podciągnięty prąd na lewo.Awantury,wyzwiska plucie na samochody i rzucanie śmieciami.Koszmar.Proszę ich usunąć.
        • Gość: Paweł Re: Policja wchodzi na kolejny squat. Squattersi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.12, 16:11
          zbieram używane podpaski, podaj adresy domów gdzie je mogę znaleźć
        • Gość: las Re: Policja wchodzi na kolejny squat. Squattersi IP: *.v-net.com.pl 26.03.12, 18:12
          A po nocach słychać krzyki wyskrobanych niedorodków.
      • rlnd Re: Policja wchodzi na kolejny squat. Squattersi 26.03.12, 18:42
        A jak tam w urzedzie miejskim ? Tez komus chce sie cos robic ?
        • Gość: normalny Re: Policja wchodzi na kolejny squat. Squattersi IP: *.187.239.53.ip.abpl.pl 26.03.12, 19:12
          Najlepiej oddać wszystkie miasta bezdomnym i sqatersom.
          Nie ma wyjścia,jeśli już prawie wszystkich na tym świecie poj...
    • Gość: hakon666 ulubieńcy z ZGN IP: 217.147.244.* 26.03.12, 12:33
      ZGN to najgorszy rak jaki toczy to miasto, przez was świnie nic sie tu nie dzieje poza łapówkarstwem. won do piekła!
    • warzaw_bike_killerz Gdyby sklotersi odzyskiwali budynek Ratuszu, albo. 26.03.12, 12:35
      chocby budenk KGP, to bym im kibicowal. Jak beda zajmowac niesprzedane pokoje hotelowe, to bede kibicowal policji.

Sklotersi chca zajac jak najwiecej budynkow, bo licza na to, ze na Euro przyjada ich ziomale z calej Europy i trzeb bedzie ich gdzies przenocowac. A nic tak nie jest kulturotworcze jak wielka wymiana kulturalna kibicow z roznych zakatkow Europy.

Policja moze przetestowac sprawnosc przed zadymami kibicow - opanowywanie tlumow i pojemnosc aresztow.
    • Gość: juikowy Cóż za zbieg okoliczności... IP: *.hppoland.pl 26.03.12, 12:36
      Cóż za zbieg okoliczności, przychodnia stała wiele lat opuszczona i zaniedbana i pies z kulawa nogą się nią nie zainteresował, a jak ludzie postanowili ją uratować od zapomnienia i utworzyć tam coś co miałoby wartość niekomercyjną (np. centrum kultury niezależnej/alternatywnej) od razu pojawiają się urzędnicy z psami na łańcuchu !
      • Gość: alfred Re: Cóż za zbieg okoliczności... IP: 91.198.145.* 26.03.12, 12:38
        > (np. centrum kultury niezależnej/alternatywnej)

czyli centrum napie...nia w bębny?
        • tom_aszek Re: Cóż za zbieg okoliczności... 26.03.12, 13:32
          Gość portalu: alfred napisał(a):

> > (np. centrum kultury niezależnej/alternatywnej)
          >
          > czyli centrum napie...nia w bębny?

W krzesła. Bębny są za mało alternatywne.
        • greges58 Re: Cóż za zbieg okoliczności... 26.03.12, 13:50
          Elektryczne bębenki !
          Na kradzionym prądzie ...

Alternatywnie pasożytujemy ;)
          Czy jest tam już Krytyka Polityczna ???

^^
          • Gość: dadinthebadlands Re: Cóż za zbieg okoliczności... IP: *.as13285.net 27.03.12, 01:08
            Próbowałeś kiedyś wyprodukować swój prąd w Polsce na legalu,bez płacenia haraczu Państwu???
            • rlnd Re: Cóż za zbieg okoliczności... 27.03.12, 01:12
              Od jakichs 20 lat mam kalkulator z ogniwami fotowoltaicznymi, to sie liczy ?

Jak nie chesz wyprodukowac pradu bez placenia haraczu panstwu to go nie uzywaj (a nie kradnij) - sprawa jest chyba prosta ?
        • occam Re: Cóż za zbieg okoliczności... 26.03.12, 15:17
          Czyli cokolwiek innego niż celowe zapuszczanie nieruchomości zeby je potem sprzedać za połowe ceny swoim ciotkom, wujkom, lub pod kolejny bank zaprzyjaźnionemu deweloperowi za łapówkę! Ale takie proste rzeczy są dla niektórych zbyt trudne do ogarnięcia... Czemu nie drzesz japy czemu nie ma tam ciągle przychodni z której byłby większy pożytek niż z NIEużytku?!
        • Gość: won cwoku bęben to ci zwisa tłusta świnio niemyta! IP: *.dynamic.chello.pl 26.03.12, 19:46
      • jurek_dzbonie Re: Cóż za zbieg okoliczności... 26.03.12, 15:38
        Skoro właściciel nie miał ochoty nic z tym robić to jego brocha. I właściciel ma prawo dalej trzymać budę w takim stanie a dresom nic do tego.
    • Gość: Zyzio Dzieci "Elby" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.12, 12:39
      Dzieci "Elby" - medialne zjawisko socjologiczne mające na celu wywrócenie ładu społecznego opartego na państwie prawa. Podstawą "dzieci Elby" jest nieformalna grupa młodych osób rozczarowanych oczekiwaniem społeczeństwa wobec nich. Jednostki w grupie charakteryzują się postawą roszczeniową, nieumiejętnością prawidłowego osądu rzeczywistości, zaburzeniem rozróżniania dobra i zła (mentalny oligofrenizm). W tłumaczeniu swoich postaw posługują się mieszaniną komunizmu, antykorporacjonizmu, anarchizmu oraz substancji uzależniających.
      • Gość: Cyklon_B Re: Dzieci "Elby" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.12, 12:47
        A nad tą ideowa walka korporacjami roztacza medialny parasol ...korporacja Agora.
        • Gość: qwerty Re: Dzieci "Elby" IP: *.adsl.inetia.pl 26.03.12, 14:06
          dokładnie - najzabawniejsze w tej warszawskiej wersji squattingu jest to, że jest wspierany przez koncern medialny.
          zabawniejsze od tego są tylko próby gimnazjalistów-stażystów z redakcji GW, takiego ustawienia perspektywy, żeby wyglądało na to, że to squattersi są właścicielami i gospodarzami nieruchomości, a prawowici właściciele to agresywni napastnicy, informujący o nakazie wyprowadzki z ICH własności z - bagatela tylko - tygodniowym wyprzedzeniem ( powinni pewnie z rocznym, a najlepiej w sądowym nakazem i teczką dokumentów udowadniających, że to ich).

żeby być uczciwym - wypowiedzi pani prezydent stolicy, niejakiej hgw, to odrębny zupełnie temat. np. na artykuł o równouprawnieniu osób ociężałych umysłowo w karierze w administracji samorządowej.
          • Gość: Zły Re: Dzieci "Elby" IP: *.play-internet.pl 26.03.12, 17:47
            Nie wiem czy czytasz artykuły pod którymi się podpisujesz czy nie, ale jakoś nie widzę aby GW popierała w którymkolwiek punkcie squatersów. Moim zdaniem pokazanie jak policja wyprowadza skutego przestępcę jest jak najbardziej poprawne politycznie. Ci wszyscy squatersi to ofiary "bezstresowego wychowania" a teraz muszą otrzymać swoje lanie. Nie od rodziców to pałami od policji. I dobrze!!
        • Gość: def Re: Dzieci "Elby" IP: 212.160.172.* 26.03.12, 15:20
          tak, tak mędrku od siedmiu boleści, bo polski warszawski zaczął się w tamtym tygodniu, kiedy wybiórcza (i nie tylko) napisały o próbach wyrzucenia squatersów z Elby... co tam, że istnieje od kilku lat, że w W-wie jest kilka innych squatów. "specjaliści" pokroju cyklona wiedzą lepiej, w końcu przeczytali kilka newsów w wybiórczej, które nie potępiały squatersów. no i zadziałał instynkt leminga - wybiórcza napisała, że cacy tzn, że lewactwo i na pewno są z agorą w "układzie". wygodnie musi być widzieć świat bez półcieni - pewnie trzeba do tego być głupcem, ale tobie idzie to całkiem nieźle...
          • Gość: qwerty Re: Dzieci "Elby" IP: *.adsl.inetia.pl 26.03.12, 16:34
            def, czyli głuchy ?
            np. na argumenty i fakty.
            ważne, żeby ideolo się zgadzało.
            no więc wyobraź sobie głuchy, że na elbie byłem na koncertach.
            i mieszkał (mieszka) tak znajomy. ale on nigdy nie twierdził, że to jego.
            tak chciał, tak wybrał, mimo, że ma mieszkanie w wawie.
            a o idei squattingu to mnie pało nie indoktrynuj, bo czym jest squatting wiedziałem zanim cię niekochający rodzice do przedszkola zaprowadzili.
            a twoja teoria półcieni niestety nie sprawdza się w kategoriach, w których są tylko dwa wyjścia "tak - nie". a cała twoja reszta "półcieni" to jedynie retoryka (sprawdź sobie w słowniku co to znaczy), żeby z białego zrobić jasnoszare, a z czarnego ciemnoszare.
            ps. a co ty na to, że "elbowcy" dostali tydzień wcześniej pismo z nakazem wyprowadzki ???
        • Gość: hahahacw...u [...] IP: *.dynamic.chello.pl 26.03.12, 19:48
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: def Re: Dzieci "Elby" IP: 212.160.172.* 26.03.12, 15:11
        głupiś jak i twoje teorie. squating to jednak odrobinę starsze zjawisko niż kilkudniowe zamieszanie związane z Elbą, która nie jest ani pierwszym squatem w W-wie, ani tym bardziej jedynym. no ale jak ktoś dowiedział się o tym zjawisku przy okazji ewikcji Elby - cóż - nic dziwnego, że płodzi teoryjki nijak nie przystające do rzeczywistości, ale zapewne doskonale pasujące do jego "znajmości" tematu.
        • Gość: Bigosowa Re: Dzieci "Elby" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.12, 15:37
          Nie zmienia to faktu, że złodziej pozostaje złodziejem!
          • Gość: def Re: Dzieci "Elby" IP: 212.160.172.* 26.03.12, 15:53
            tylko co to ma wspólnego ze squatingiem?
            • rlnd Re: Dzieci "Elby" 26.03.12, 17:32
              No to ty mi powiedz.
              pl.wikipedia.org/wiki/Squat
              Zwracam uwage na slowa nielegalny i przestepstwo.

(oczywiscie pewnie sie nie znam, wiec mnie oswiec o Wszechwiedzacy)
            • Gość: Bigosowa Re: Dzieci "Elby" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.12, 17:33
              Nie dość, że głuchy to i ślepy. Czy wiesz co to inteligencja? Pytam właśnie ciebie, jako osobę bezstronną.
      • occam Re: Dzieci "Elby" 26.03.12, 15:20
        W d... byłeś g... widziałeś, ale i tak bedziesz wszędzie wygłaszał swoje mądrości :))
      • Gość: dadinthebadlands Re: Dzieci "Elby" IP: *.as13285.net 27.03.12, 01:11
        żeby to jeszcze było państwo prawa, to bym się zgodził,ale takie stwierdzenie w stosunku Do Polski, a Warszawy w ogóle to jest jakiś kosymoron...
        • Gość: dad Re: Dzieci "Elby" IP: *.as13285.net 27.03.12, 01:16
          oksymoron,sorry
    • jurek_dzbonie I tak to powinno być. 26.03.12, 12:41
      Wchodzą śmierdziele, to reagować natychmiast! Won do noclegowni!
      • Gość: Czesiu Re: I tak to powinno być. IP: *.dynamic.chello.pl 26.03.12, 13:07
        Do pierdla złodziei i tyle. Nieroby jedne, w dupach się poprzewracało od wychowania bezstresowego.
      • mariusz2010 Re: I tak to powinno być. 26.03.12, 17:58
        Może i śmierdziele. Ale ty bardziej cuchniesz.((((
    • Gość: m. Trzeba działać szybko, tego nas nauczyli squatersi IP: *.centertel.pl 26.03.12, 12:43
      Przecież zadyma wokół Elby (marsze, protesty, list "artystów", seria artykułów) prowadzi do jednego jedynego wniosku: wywalać dzikich lokatorów natychmiast, bo jak się zadomowią to będzie zadyma.
      I taki wniosek jak widać wyciągnięto.
      • mrarm Re: Trzeba działać szybko, tego nas nauczyli squa 27.03.12, 09:26
        Powinno być prawo jak bodajże w Holandii swojego czasu (chyba już tak nie jest) - właściciel gdy przejmuje nieruchomość, musi oddać kasę za materiały użyte do remontów. Zapobiegnie to remontowaniu na koszt skłotersów i nakaże właścicielom zabezpieczać (zamykać), utrzymywać nieruchomość, kontrolować i doglądać. A miasto powinno mieć pulę budynków do remontu dla skłotersów - trochę utrzymają to, co się samo zniszczy - powinni uprościć prawo tak, żeby dało się po założeniu stowarzyszenia dostać budynek w 2 tygodnie. Halo halo, dobre rozwiązanie?
        • Gość: Bigosowa Ze złodziejem się nie rozmawia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.12, 09:47
          Dziecko Elby, przyjmij do wiadomości, że ze złodziejem się nie rozmawia. Wzywa się ochronę, albo policję. To jedyne rozwiązanie.
        • Gość: eeedek Re: Trzeba działać szybko, tego nas nauczyli squa IP: *.motorola-solutions.com 27.03.12, 10:53
          > Powinno być prawo jak bodajże w Holandii swojego czasu (chyba już tak nie jest)
          > - właściciel gdy przejmuje nieruchomość, musi oddać kasę za materiały użyte do
          > remontów.

I co jeszcze?
          Powiedz kiedy jedziesz na urlop. Wpakuję się do twojej chaty, ściany wymaluję sobie na różowo a jak wrócisz - to jak się łaskawie wyprowadzę, pod warunkiem, że zwrócisz mi za farbę?? Tego chcesz?
          • rlnd Re: Trzeba działać szybko, tego nas nauczyli squa 27.03.12, 17:32
            > a jak wrócisz - to jak się łaskawie wyprowadzę, pod warunkiem, ż
            > e zwrócisz mi za farbę??

Hej, hej, dlaczego mialbys sie wyprowadzac ? Przeciez juz "zasiedziales" i jak znam zycie "otworzyles tam centrum kulturalne" ?
            Nie powinienes sie wyprowadzac, tylko sciagnac dziennikarzy GW i glosno krzyczec, ze Ci sie krzywda dzieje.
    • Gość: Zygmunt Waza Agata Grzybowska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.12, 12:48
      Agata Grzybowska, nie jest reporterką, tylko fotoreporterką, a ściślej "Matysiakiem" (ma niewiele ponad tysiąc w umowie i się cieszy) Agory. To jedyna studentka z Łodzi, która podpisała z Agorą umowę zbojkotowaną przez resztę fotoreporterów. I tu jest paradoks. Agora zwraca uwagę na ubóstwo w społeczeństwie, a jednocześnie sama swoich pracowników do tego ubóstwa wtrąca. Logiczne? Mało. Ale konia z rzędem temu, kto zrozumie wydawcę z Czerskiej - kapitalistę giełdowego, który wspiera anarchistów.
      • Gość: a Re: Agata Grzybowska IP: *.arch.pw.edu.pl 26.03.12, 12:50
        Smutne ale prawdziwe
      • Gość: gizmo Re: Agata Grzybowska IP: *.adsl.inetia.pl 26.03.12, 12:54
        everafter.com.pl/index.php?page=oferta
        Jak ktoś z Agory będzie brał ślub w kościele to fotoreporterkę już mają.

• three-gun-max Re: Agata Grzybowska 26.03.12, 12:57
          > Jak ktoś z Agory będzie brał ślub w kościele to fotoreporterkę już mają.

Chyba w synagodze
          • Gość: gizmo Re: Agata Grzybowska IP: *.adsl.inetia.pl 26.03.12, 13:09
            Niestety nie, pani Grzybowska tylko w kościele i USC.
      • Gość: Drevniak Przedsiębiorstwo "Alternatywa" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.12, 15:31
        Bo dzisiaj inność, alternatywność, orientacja homoseksualna, hipsterstwo i lewicowość są gałęziami przemysłu. Nonkonformizm stał się normą a bunt towarem, którym handluje się jak każdym innym. A Agora jako spółka prawa handlowego ma za zadanie zarabiać pieniądze i alienuje się jak każda korporacja. Agatę Grzybowską zostawmy w spokoju - ma swój motyw by być fotoreporterką i nic nam do tego.
        • mariusz2010 Re: Przedsiębiorstwo "Alternatywa" 26.03.12, 18:03
          Gość portalu: Drevniak napisał(a):

> Bo dzisiaj inność, alternatywność, orientacja homoseksualna, hipsterstwo i lewi
          > cowość są gałęziami przemysłu. Nonkonformizm stał się normą a bunt towarem, któ
          > rym handluje się jak każdym innym. A Agora jako spółka prawa handlowego ma za z
          > adanie zarabiać pieniądze i alienuje się jak każda korporacja. Agatę Grzybowską
          > zostawmy w spokoju - ma swój motyw by być fotoreporterką i nic nam do tego.
          Moim zdaniem coraz więcej ludzi ma dość "porządków" ustanawianych przez obłudników w tzw. garniturach i z postronkiem "ozdobnym" na szyi. Poza tym, dlaczego takie pomieszczenia mają się marnować i w końcu być burzone, tylko po to, by podnieść ceny nieruchomości?
          • Gość: Tirinti Re: Przedsiębiorstwo "Alternatywa" IP: *.acn.waw.pl 26.03.12, 21:06
            Dokłądnie. Ja też mam dosyć kodeksu drogowego i chcę jeździć z taką prędkością jaką lubię i parkować gdzie popadnie Zwłaszcza na trawnikach, któe są marnującym się terenem.
            • mrarm Re: Przedsiębiorstwo "Alternatywa" 27.03.12, 09:33
              Słabo u Ciebie z doborem argumentów. Twoja jazda bez kodeksu drogowego zagraża innym, zajęcie pustostanu (o ile by płacili za wodę i prąd!) nikomu nie zagraża a wręcz pozwala utrzymać nieruchomość w znośnym stanie - byle ktoś im oddał kasę za remont po powrocie i odebraniu nieruchomości, tak powinno być.
              • rlnd Re: Przedsiębiorstwo "Alternatywa" 27.03.12, 17:33
                > zajęcie pustostanu (o ile by płacili za wodę i prąd!)

Niech zaplaca jeszcze za wynajem i nikt nie bedzie mial pretensji.
        • komarrek Re: Przedsiębiorstwo "Alternatywa" 26.03.12, 18:55
          Przestańcie łączyć GW z lewicą!!! Gdyby jeden z drugim odrobinę myślał to by poczytał kilka artykułów i zauważył pewną prawidłowość a mianowicie chwalą Tuska inni są be (w tym także SLD, a zwłaszcza Palikot o którym w GW nie napisali jeszcze jednego dobrego słowa).
          • Gość: Tirinti Re: Przedsiębiorstwo "Alternatywa" IP: *.acn.waw.pl 26.03.12, 21:08
            Bo oni nie popierają lewicy tylko lewactwo, czyli dzieci bogatych rodzicó, bawiące się w anarchistów za pieniądze rodziny.
      • Gość: Zły Re: Agata Grzybowska IP: *.play-internet.pl 26.03.12, 17:54
        No tak... a Ty to pewnie jeden z tych "reporterów" z poprzedniej epoki. Siedzący w sejmie i na kotletach u gwiazd bo tylko takie zdjęcia się sprzedają. Potem o każde 10 złotych za publikację niezapłacone leciałeś z papierem do sądu. Boli Cię, że ktoś chce pracować podczas gdy Ty leżałeś do góry brzuchem i przeszukiwałeś net "kto jeszcze użył mojej fotki i gdzie wysłać pozew". Dzięki p.Agacie i kilku jeszcze innym osobom gazeta wreszcie nabrała jako takiego dynamizmu zbliżając się do społeczeństwa a nie tylko imprezek u Dody i w Tańcu Z Gwiazdami. Tak trzymać p.Agato, dobra robota.
        • Gość: Zygmunt Waza Re: Agata Grzybowska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.12, 22:52
          Pudło. Kombinuj dalej.

Przy okazji, dziękuję za zajady, które mi się zrobiły po takiej "perełce":
          "Dzięki p.Agacie i kilku jeszcze innym osobom gazeta wreszcie nabrała jako takiego dynamizmu zbliżając się do społeczeństwa".

--
          Dzieci "Elby", to nie dzieci z Bullerbyn. Tamte nie wtrącały się w świat dorosłych. Te świat dorosłych chcą sprowadzić do swojego poziomu.
    • Gość: a Solidarność naszą bronią IP: *.arch.pw.edu.pl 26.03.12, 12:48
      Haha, Panie i Panowie. sęk w tym, że głosem nierobów, mocnych w gębie w internecie przed 13 nikt się nie przejmuje. O tych ludziach w przychodni będą mówić, a wy możecie sobie pluć na skłotersów do woli - i tak nie macie żadnego znaczenia.
      • three-gun-max Re: Studencina z politechniki? 26.03.12, 12:58
        Nie martw się, pójdziesz do pierwszej pracy to się wyleczysz z lewackich urojeń. Może nawet znajdziesz dziewczynę, która myje się częściej niż raz na miesiąc.
        • Gość: hans Re: Studencina z politechniki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.12, 16:19
          walą mnie skłoty ale ty jesteś zwykłym pieniaczem a twoje wypowiedzi są żałosne, rżniesz cwaniaka internetowy napinaczu, siedzisz przed komputerem i wypisujesz bzdury na każdy temat
        • Gość: cm Re: Studencina z politechniki? IP: *.dynamic.chello.pl 26.03.12, 19:50
          three-gun-max napisał:

> Nie martw się, pójdziesz do pierwszej pracy to się wyleczysz z lewackich urojeń
          > . Może nawet znajdziesz dziewczynę, która myje się częściej niż raz na miesiąc.

Nie to co Ty; poszedłeś do pracy, znalazłeś sobie chłopaka który myje się codziennie...
          No i teraz to jesteś co najmniej półtorej gościa...

Ja tam wolę nieumyte dziewczyny, niż pachnących kolesi...ale nie przejmuj się, ludzie mówią że na czasie nie jestem... :D
      • Gość: Kapitalistka Lumpen-bębenki czują przegraną IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.12, 13:10
        Ty się przejmujesz. Jak widać bardzo.
      • tom_aszek Margaryna naszym masłem 26.03.12, 13:31
        Gość portalu: a napisał(a):

> wy możecie sobie pluć na skłotersów do woli - i tak nie macie żadnego znaczenia.

Jesteśmy squattersami (...)
        Kaśka - 25 lat, skończyła archeologię, teraz podyplomowo studiuje redakcję tekstu. Pracy nie szuka, chce jak najdłużej studiować i unikać kieratu.

Całość: www.emetro.pl/emetro/1,88815,11417829,Nieszklane_domy.html

Póki z moich / naszych podatków jest służba zdrowia i inne dla w/w pani - owszem, mamy znaczenie.
      • Gość: gosc portalu Re: Solidarność naszą bronią IP: *.ip.netia.com.pl 26.03.12, 13:59
        Nadzwyczajny wysyp obrońców ładu i porządku, "świętego prawa własności", czcicieli pracy i czystości...
        Kiedyś się zastanawiałem, po co tacy ludzie w ogóle czytają tą (jak piszą) "szechterówkę", "wybiórczą", "GóWno". Dalej tego nie rozumiem, ale już nie drażnią mnie ich komentarze na forach - lepiej żeby tu wylewali swoje frustracje, chociaż na ulicach będzie przyjemniej :)
      • Gość: Rav Re: Solidarność naszą bronią IP: *.dynamic.chello.pl 26.03.12, 14:11
        Jesteś młody i głupi. Taki przywilej wieku. Jak dorośniesz to zmienisz zdanie.
        • Gość: def Re: Solidarność naszą bronią IP: 212.160.172.* 26.03.12, 15:13
          nie mierz innych swoją miarą - to że ty byłeś (i najprawdopodobniej nadal jesteś, wnioskując z mentorskiego tonu twojego durnego komentarza) głupcem nie znaczy, że inni tak też mają.
          • Gość: Rav Re: Solidarność naszą bronią IP: *.dynamic.chello.pl 27.03.12, 12:08
            Hehe, przypisujesz mi głupotę na podstawie "mentorskiego" tonu wypowiedzi? I ty mówisz o głupocie? Dorośnij.
    • Gość: stary.gniewny Następny szkłot po Elbie powinien być Św. Helena IP: *.krawarkon.pl 26.03.12, 12:49
    • Gość: kiboL Policja wchodzi na kolejny squat. Squattersi na... IP: *.play-internet.pl 26.03.12, 13:27
      Banda lewackich nierobów, antifa łowcy HIVa.
    • Gość: Dziki Policja wchodzi na kolejny squat. Squattersi na... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.12, 13:28
      Wy głupie ...uje z Wyborczej, kreujecie rzeczywistość na taką, jaka Wam pasuje w danej chwili. Dziś postawiliście na piedestał nieudaczników, przestępców, lumpów, określających się mianem alternatywnych, "oburzonych i gniwnych".

WY, Gazeta ! Symbol zysku, wyzysku, kapitalizmu i komerchy. Czy to nie jest schizofrenia ?

Dzisiejsi wykreowani "idole", jutro pójdą w odstawkę i stracą Wasze poparcie. Poczują się wtedy marionetkami w rękach korporacji jaką jesteście. A wiecie co wtedy zrobią ?
      Wejdą, ba !, włamią się do tej Waszej pięknej redakcji na Czerskiej 8/10 i rozp*eird*olą wszystko w drobny mak.

A wy zostaniecie na dymiących zgliszczach, z głupią miną, nie rozumiejąc co się stało.

Pan Karpieszuk z Panią Dubrowską wówczas zaczną pisać płaczliwe teksty, żądające ukarania sprawców tej demolki na Czerskiej. Tylko że wtedy będzie już za późno ! Cała ta pełna roszczeń chołota stanie się tłumem nie do opanowania. Żądających wciąż więcej i więcej.
      I co wtedy zrobicie, dziejsi kreatorzy rzeczywistości ?

Jeden z odcinków Jamesa Bonda nosił tytuł "Świat to za mało". Wy, pod swoim nagłówkiew w gazecie, możecie dopisać: "Rzeczywistość to za mało ! My kreujemy własną !"

A o tych lumpach i nieudacznikach "squatersach" nie napiszę nic. Szkoda czasu.

• isanaltd Re: Policja wchodzi na kolejny squat. Squattersi 26.03.12, 14:28
        Nie to nie schzofrenia, to przemyslane dzialanie.
        Widzisz koszerni jedyne co maja to media i banki, gdzie nawet nie pozyczaja swojej forsy. Nie maja wiec nic. zadnej wladzy nie maja , ale o niej MARZA.
        Zauwazyles pewnie ostanio wysyp takich ruchow jak "Occupy" czy 'oburzeni'. Nic nie dzieje sie przez przypadek, ta "rent-a-mob" jest sponsorowana przez Sorosa i jego lewantyjskie plemie.
        Po co?
        Widzisz oni sobie wymyslili jak w 1917, ze z pomoca bezmyslnego tlumu wykoncza swoja gojowska konkurencje. Bo zyd z IQ 94 sq.4mg.com/NationIQ.htm, nie ma szans z wynalazcami, przemyslowcami itp, ale juz z przyslowiowym dzieckiem stolarza , bedzie ja mial.
        Dlatego cale te akcje ze sklotersami. To jest proba przekonanaia publiki do anarchii, komunizmu, ze mozna zabrac czyjac wlasnosc , jesli sie tylko pokrzyczy , ze jest sie takim rzekomo zabiedzonym i ma jakas (?) szczegolna role do odegrania w kulturze.
        Tyle ,ze jak historia pokazuje na zadnej rewolucji lud nie skorzystal, tylko jak zwykle koszerni.

Dlatego nie mow, ze nie mozesz nic, bo mozesz wiele. Polityka zaczyna sie juz przy polce sklepowej.Te firmy wspieraja wprowadzenie miedzynarodowego komunizmu po koszernemu. Bojkotuj:
        Microsoft
        Adidas,

Unilever-marki Dove,Axe,Rexona, Rama,Signal,Domestos,Cif,Clear,Knorr,Timotei,Hellmanns,Lipton,Saga,Algida,Amino
        GAP,
        Dell,
        Marks & Spencer,
        Starbucks,
        Apple,
        Kraft-
        produkty Oreo,Milka,Delicje,Pieguski,kawa Jacobs,AlpenGold,Toblerone,Philadelphia,Prince Polo
        Teva-farmaceutyki Flegamina,Vibovit,Hepatil ,Supremin,Magnokal
        Pliva,
        Nestle-Winiary,
        L'Oreal
        -marki Garnier,Vichy,L'Oreal,Lancome,La Roche-Posay,Maybelline,BodyShop
        ZARA,
        Heinz-Pudliszki,

drogerie Super-Pharm,
        AIG,
        Tesco,
        Aldi,
        Lidl,
        Topshop,
        ALDO,
        Reebok,
        Nike,
        Danone,
        Citroen,
        Estee Lauder-Clinique,
        Axel Springer,
        Mango,
        Calvin Klein,
        Fisher Price,
        Mattel,
        Phillips,

CocaCola-marki Cappy,Fanta,Sprite
        • Gość: las Re: Policja wchodzi na kolejny squat. Squattersi IP: *.v-net.com.pl 26.03.12, 18:19
          Powinieneś zapie...ć w plebanowym chruśniaku o świtu do mroku. W południe kranik plebana, wytrysk rozcieczony wodą i dalej huhu ha. Nie będziesz miał wtedy problemów z
          Sorosem, ruchem Occupy i nielogiką twoich stwierdzeń.

Occupy jest de facto przeciw bankierom, a bankierzy, to wyjątkowo często są Żydzi, no ale przecież brak logiki dla ciebie to żaden problem, bo nie o logikę ci idzie przeca.
          • isanaltd Re: Policja wchodzi na kolejny squat. Squattersi 26.03.12, 19:25
            Nie musisz sie tak podniecac zakuty lbie. Na pewno nie wierze w cuda maryjno-jezusowe. A o zydowskich bankierow, to sie nie musisz martwic. Im sie nic nie stanie, tak jak sie nie stalo, kiedy sponsorowali rewolucje 1917.
            To jest wlasnie ten lud oglupialy -lemingi, hipstersi -czy jak ich tam zwa. Rzucisz im haslo 'rewolucja' i leca jak psy z wywalonym jezorem , bez sprawdzenia kto i po co za tym stoi.
      • Gość: pal666 Re: Policja wchodzi na kolejny squat. Squattersi IP: *.teoc.pl 26.03.12, 15:47
        dokładnie tak. To koniunkturaliści ta gw. Kilka lat temu organizowali niesmaczną akcję "wybór giertycha roku", teraz idą z gościem ręka w rękę.
    • Gość: wywiadowca Propozycje kolejnych sqatów IP: *.ip.netia.com.pl 26.03.12, 13:50
      Może gdzieś na Czerskiej? Miejscowi do sqatersów odnoszą się z sympatią, to nie powinni być przeciw.
    • Gość: art Mają moje poparcie IP: *.adsl.inetia.pl 26.03.12, 14:00
      Niemal każdy mój problem jest związany z państwem i chyba wolałbym być z 10 razy ograbiony przez złodziei niż być grabionym codziennie przez państwo - koszty zdecydowanie mniejsze.
      • Gość: Rav Re: Mają moje poparcie IP: *.dynamic.chello.pl 26.03.12, 14:14
        Chyba nie mówisz poważnie. No to życzę ci, żeby ci któregoś dnia złodzieje wpadli do mieszkania i zabrali z niego wszystko do gołych ścian. Ciekawe co wtedy powiesz. No chyba, że nie masz mieszkania i wtedy zasadniczo nie dziwiłaby mnie postawa sprzyjająca tzw. squatersom :P
        • Gość: def Re: Mają moje poparcie IP: 212.160.172.* 26.03.12, 15:25
          jak się o czymś nie ma pojęcia to się na ten temat nie zabiera zdania. ty nie masz najmniejszego co to jest squating (widać po twoim głupawym komentarzu) a jednak usiłujesz błysnąć. tylko jak nazwać kogoś, kto nie zna się, ale się wymądrza? bufon? a może po prostu głupek?
          • Gość: Rav Re: Mają moje poparcie IP: *.dynamic.chello.pl 27.03.12, 12:11
            Jasne, nie mam pojęcia. Wcale nie widzę, że grupa dzieciaków ładuje się do budynku, który nie stanowi ich własności. Może przy okazji pogadamy o tym jak podobny obiekt nielegalnie pobierał energię elektryczną, do tzw. krzewienia kultury?

Głupota to jest chłopczyku kompletne ignorowanie prawa. Nota bene zjawisko dość pospolite w tym kraju.
    • Gość: Tirinti Re: Policja wchodzi na kolejny squat. Squattersi IP: *.pl.netia.com.pl 26.03.12, 14:01
      Policja powinna nie przebieraćw środkach. Wywalićdrzwi, powalićwłamywaczy na ziemie i zamknąć w pace.
    • Gość: sas Squatersi się zabarykadowali. Doszło do starć z... IP: *.aster.pl 26.03.12, 14:08
      właściwie Skłotersi (w Polsce jesteśmy nie musimy tworzyć potworków językowych) ta tacy trochę obrońcy krzyża, tylko w innych barwach i z innymi tekstami/
      • Gość: Matysiak Re: Squatersi się zabarykadowali. Doszło do starć IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.12, 14:24
        Już prędzej skłoterzy.
    • Gość: Rav Squatersi się zabarykadowali. Doszło do starć z... IP: *.dynamic.chello.pl 26.03.12, 14:09
      Nie rozumiem rozgłosu wokół tego. Te oszołomy zajmują nielegalnie cudzą własność? Zajmują. No to chyba reakcja powinna być jasna i zdecydowana. W końcu sami są na tyle głupi, że zamiast dogadać się z miastem robią co im się podoba. I ja mam temu pobłażać? Bo chcą "krzewić kulturę"? Postępując w ten sposób? Ludzie...

Akurat naprzeciwko mnie jest puste mieszkanie, bo właściciel wyjechał. Może się tam dziś wprowadzę bo tak mi się podoba? :P
      • Gość: def Re: Squatersi się zabarykadowali. Doszło do starć IP: 212.160.172.* 26.03.12, 15:28
        uprasza się głupców nie mających pojęcia o czym piszą o nie zabieranie głosu przed chociaż pobieżnym zapoznaniem się z tematem. wiem, że historia i cele to już dużo na takie małe móżdżki jak twój, ale chociaż pryncypia. co to jest? dlaczego w każdej europejskiej stolicy jest po kilkanaście kilkadziesiąt squatów i (o zgrozo) nie są likwidowane przez miasto? ile squatów jest w W-wie? (bo powiem ci mędrku tajemnicę - Elba nie jest ani jedyna, ani pierwsza)... itd... itp...
        • Gość: gizmo Re: Squatersi się zabarykadowali. Doszło do starć IP: *.adsl.inetia.pl 26.03.12, 15:47
          Jakie cele? Myślisz, że pójdą siedzieć?
          • Gość: def Re: Squatersi się zabarykadowali. Doszło do starć IP: 212.160.172.* 26.03.12, 15:52
            wiem, że czytanie ze zrozumieniem to zbyt duży wysiłek dla adepta współczesnego szkolnictwa w Polsce. cóż, może kiedyś się tej trudnej sztuki nauczysz...
            • Gość: gizmo Re: Squatersi się zabarykadowali. Doszło do starć IP: *.adsl.inetia.pl 26.03.12, 16:02
              Nie bądź taki egoista, podziel się, przecież tyle wiesz. To takie ciekawe, historia, cele, no i te, jak im tam... pryncypia! Łał, ty chyba jesteś jakimś mędrcem, takie słowa znasz!
              • Gość: def Re: Squatersi się zabarykadowali. Doszło do starć IP: 212.160.172.* 26.03.12, 16:05
                i do tego na deser suchar, który zapewne wg ciebie miał być żartem.
                widzisz misiu - ironii też trzeba umieć używać. no ale skoro dziecko nie umie czytać ze zrozumieniem to przecież nie należy od niego zbyt wiele wymagać, więc specjalnie dla ciebie:
                "aua, ale mi dogryzłeś".
                lepiej się czujesz? na zdrowie!
                • Gość: gizmo Re: Squatersi się zabarykadowali. Doszło do starć IP: *.adsl.inetia.pl 26.03.12, 16:25
                  Nie bądź taki skromny, znasz słowa, których nie zna nikt, np. "squating". Chylę czoło.
    • menago1916 Re: Policja wchodzi na kolejny squat. Squattersi 26.03.12, 14:11
      Żal, że w Polsce nie można chociaż na jeden dzień wprowadzić prawa z Teksasu, gdzie własność jest święta. Gwarantuję, żeby gdyby wyjąć tych zdziczałych lewaków spod prawa, właściciel musiałby zrobić konkurs na "sprzątanie" budynku, tak wielu byłoby chętnych.
      • Gość: wrong Re: Policja wchodzi na kolejny squat. Squattersi IP: *.static.hostnoc.net 26.03.12, 16:49
        a byles kiedys w Teksasie? W Houston jest wiele squatow.
      • krwe Re: Policja wchodzi na kolejny squat. Squattersi 26.03.12, 22:05
        Teksas jeden z najbardziej konserwatywnych i nie rentownych stanów. nie masz już chyba gorszych pomysłów menago ?
    • Gość: Matysiak Pałować po pustych lewackich łbach! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.12, 14:16
      Aż im się odechce kraść!
      • kalowiec ty się pałuj ćwoku! POlska POlicja na pasku 26.03.12, 14:35
        zaprząństwa PełOwskiego bije Polaków, oto czasów dożyliśmy, squoty ruszajcie na gronkowca!!!
        • rlnd Re: ty się pałuj ćwoku! POlska POlicja na pasku 26.03.12, 17:39
          No tak zrobmy z wlamania sprawe polityczna ...
        • Gość: POdatnik kałowiec - niezły llewacki autodiss IP: *.dynamic.chello.pl 26.03.12, 20:08
          kałowiec
          - to chyba login od zawartości czaszki?!
    • Gość: Drevniak Właśnie wróciłęm spod "skłotu"... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.12, 14:39
      Dużo szczeniactwa, dzieci bogatych rodziców (w części moich znajomych) bawiących się w lewicę do tego zawodowi przedstawiciele lewicy kanpowej. Niewiele mniej fotografów i ekip telewizyjnych, paru zmenelałych ćpunów i wóz strażacki. Jest atmosfera festynu ludowego, opowiadanie komunałów o "odzyskiwaniu misata" do kamer. Dzieciaki czekają aż "coś" się zacznie dziać, aż dostaną pałką w tyłek lub łykną gazu - w ten sposób zdobędę szlifu urban guerillas. I to by było na tyle:-p
      • menago1916 Re: Właśnie wróciłęm spod "skłotu"... 26.03.12, 15:00
        Pewnie zanim zajdzie słońce będą omawiali w Starbukcksie o swoich kombatanckich dokonaniach. A później przyjedzie tatuś lub mamusia i powiozą syneczka Lexusiem na kwadrat do Konstancina.
        • Gość: Rumcajs Elyta Warsiawki była? IP: *.dynamic.chello.pl 26.03.12, 20:11
          A red. Żakowski był?
          Blumsztajn (p!edoli nie rodzi)?
          Szczuka?
          Środa?
          Holland?
          ta lesba z gazety Magdalena Jakaśtam?
      • Gość: cm Re: Właśnie wróciłęm spod "skłotu"... IP: *.dynamic.chello.pl 26.03.12, 20:01
        @Drevniak

Jedno Ci trzeba przyznać: prawdziwy drewniak jesteś...
    • Gość: Radziooo Squatersi się zabarykadowali. Doszło do starć z... IP: 150.254.106.* 26.03.12, 14:58
      Zabawni są ci komentujący, którzy nie dostrzegają, że działania policji przeciwko squatom w ostatnim czasie są wprost proporcjonalne do wszystkich obostrzeń stadionowych, które nasiliły się w ciągu ostatnich kilkunastu miesięcy. Władza musi "oczyścić" kraj przez Euro 2012 ze "stadionowych zadymiarzy", "kiboli", "brudasów ze squatów" i wszystkich tych, którzy stanowią dla niej zagrożenie. Na szczęście dla tej władzy, squatersi i kibole wywodzą się z przeciwnych obozów politycznych, i zamiast zwalczać faktyczne źródło dominacji, będą się tłuc między sobą.
    • orkakasa Squatersi się zabarykadowali. Doszło do starć z... 26.03.12, 15:10
      kiedyś to nie było nic w sklepach ,a teraz są pełne sklepy tylko nie polskie.kiedyś mieliśmy polską markę samochodów ,stocznie ,huty --a teraz mamy mnustwo obcych banków ubezpieczycieli i bezproduktywnych urzędasów ,a zapomniałbym w poruwnaniu do godziny pracy (bo to jedyny logiczny przelicznik) najdroższą bęzynę w europie.Ci co mieli "coś" we łbie wyjechali z kraju --i przestańcie mówić że za pracą --uciekli by niezwarjować.Czyli dren totalny --a i jeszcze będziecie zapieprzać do śmierci ( ale to już chyba wiecie) Kończą się im już pomysły jakie jeszcze psychotropy wam do żarcia pakować bo w tym momęcie to nawet na kubie mają lepiej a nie wiecie dlaczego u was tak drogo żeby u nas w uni było tanio .pozdro pozdro czekamy aż przyjmiecie euro nikt w takiej sytuacji jak wasza nieodbierze takiej piłki .
      • gostuniop Re: Squatersi się zabarykadowali. Doszło do starć 26.03.12, 15:29
        Słuchajcie, od drugiej połowy czerwca będzie wolny do zasiedlenia pewien obiekt po praskiej stronie Wisły. Nówka sztuka, pomieszczą się tam wszyscy, choćby i z całej Polski. Dach jest, oświetlony non-stop. Marzenie. Można transować przez okrągły rok.
      • Gość: eeech Re: Squatersi się zabarykadowali. Doszło do starć IP: *.171.93.97.static.nsti.pl 26.03.12, 16:31
        mielismy też, kiedyś, język polski ......
      • wikul Kiedyś nie było nic w sklepach, ale były polskie 26.03.12, 18:02
        Teraz za to mamy wtórnych analfabetów.

orkakasa napisał:

> kiedyś to nie było nic w sklepach ,a teraz są pełne sklepy tylko nie polskie.ki
        > edyś mieliśmy polską markę samochodów ,stocznie ,huty --a teraz mamy mnustwo ob
        > cych banków ubezpieczycieli i bezproduktywnych urzędasów ,a zapomniałbym w poru
        > wnaniu do godziny pracy (bo to jedyny logiczny przelicznik) najdroższą bęzynę w
        > europie.Ci co mieli "coś" we łbie wyjechali z kraju --i przestańcie mówić że z
        > a pracą --uciekli by niezwarjować.Czyli dren totalny --a i jeszcze będziecie za
        > pieprzać do śmierci ( ale to już chyba wiecie) Kończą się im już pomysły jakie
        > jeszcze psychotropy wam do żarcia pakować bo w tym momęcie to nawet na kubie ma
        > ją lepiej a nie wiecie dlaczego u was tak drogo żeby u nas w uni było tanio .po
        > zdro pozdro czekamy aż przyjmiecie euro nikt w takiej sytuacji jak wasza nieodb
        > ierze takiej piłki .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka