Dodaj do ulubionych

Nowe centra handlowe tylko w Warszawie? Choć je...

IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 31.03.12, 17:19
Tykko na Bielanach jak zwykle nic nie powstanie, pozostaniemy czarną dziurą na handlowej mapie Warszawy i okolic :(
Obserwuj wątek
    • Gość: antykomunista Nowe centra handlowe tylko w Warszawie? Choć je... IP: *.play-internet.pl 31.03.12, 17:54
      KURWA TO GDZIE MAJĄ POWSTAWAĆ
      TAM GDZIE CZYNSZE SĄ NAJNIŻSZE?
    • Gość: gość Re: Nowe centra handlowe tylko w Warszawie? Choć IP: *.dynamic.chello.pl 31.03.12, 18:02
      macie blisko do Arkadii :)
      • Gość: bolko von karierow Re: Nowe centra handlowe tylko w Warszawie? Choć IP: *.play-internet.pl 31.03.12, 18:15
        bolko von karierow:

centrów handlowych jest mało, jest ich jak na lekarstwo w warszawskiej konsumenckiej nędzy a na dodatek kubaturowo i powierzchniowo te nowe budowane też są żadne.
        architektonicznie ani to zbijająca z nóg awangarda i ani to architektoniczny kompletny wariacki, przebojowy "fijoł" ani to "nuworiszowski przerażający przepych i wystrój US teksakeńskiego-kiczu" jak u naszych wschodnich rosyjskich sąsiadów...

nie to co tonący w "las-vegańskim przepychu" moskiewskich nouveaux-riches, w prachcie i luksusie -
        "Kaszpirski Mall", na połłudniowo-wschodnich obrzeżach 20 milionowej MOSKWY...
        390-420 tysięcy metrów kwadratowych samej tylko powierzchni użytkowej towarzysze....
    • elfkabezhaltera NIe odczuwam braku ... 31.03.12, 18:20
      ... centrum handlowego. Jeśli mam potrzebe to jadę do Arkadii, czasem na Bemowo, Głębocką lub do Marek
    • Gość: Marcin Re: Nowe centra handlowe tylko w Warszawie? Choć IP: *.dynamic.chello.pl 31.03.12, 18:39
      Nie tylko na samych Bielanach, ale wręcz na Żoliborzu nędza. Arkadia nie jest rozwiązaniem dla wszystkich. Wiele pieniędzy bym oddał, gdyby powstało duże centrum handlowe w okolicy Powązkowskiej np. przy Elbląskiej (tam gdzie te słynne squoty i inne rudery obecnie) albo na terenie Żoliborza Południowego dawniej Przemysłowego tj. okolice Przasnyskiej, Duchnickiej. Tam niestety budują się tylko najdroższe mieszkania w Warszawie i lada moment w Arkadii będzie jeszcze większy tłok. W okolicy Powązkowskiej to nawet całodobowe większe Tesco mi się marzy - cokolwiek! Na rogu Powązkowska/Elbląska jest miejsce na markety, tak samo można trochę lasku na Kole zabudować tj. róg Prymasa/Trasa AK. Tu kupowałby zachodni Żoliborz i Bielany i Bemowo.
      Naprawdę niech się zmiłują inwestorzy i coś zbudują. Na pewno próbują, tylko te baraki często trudno wykupić razem aby mieć większy teren. Jako żoliborzanin błagam o więcej marketów, jak komuś się nie podobają niech kupują w hali Mirowskiej u Babci Józi banany po 8 zł/kg.
      • Gość: Ryś Albo Serek Bielański IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 31.03.12, 18:48
        Serek Bielański to by była fajna lokalizacja na centrum handlowe zarówno z punktu widzenia mieszkańców Bielan jak i Żoliborza.

Okoloce Elbląskiej? Nigdy się nad tym nie zastanawiałem, ale na pierwszy rzut oka brzmi sensownie.

Arkadia sprawy nie zalatwia. Już teraz jest przepełniona i o ile z Żoliborza jest tam blisko, to z Bielan juz nie.
        • Gość: Randolff Re: Albo Serek Bielański IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.12, 21:31
          Z Bielan będzie blisko do Łomianek. CH już w budowie, otwarcie na początku 2013 roku.
    • dermalamor Nowe centra handlowe tylko w Warszawie? Choć je... 31.03.12, 18:52
      Centra handlowe powstają głównie w ościennych dzielnicach. A mi się marzy, aby któraś z tych dzielnic poszła w końcu po rozum do głowy i stworzyła na swoim terenie kawałek normalnej tkanki miejskiej! Czyli długi i szeroki deptak na świeżym powietrzu (choć może być zadaszony przezroczystym nakryciem ciekawie zaaranżowanym), w parterze którego byłyby kawiarenki, butiki itp, co jakiś czas wejście do wkomponowanego w poprzek pasażu handlowego z kolejnymi punktami. Parkingi pod ziemią, na wyższych kondygnacjach mieszkania, tak by taka dzielnica żyła! Najbliżej zrealizowania takiej koncepcji jest Białołęka ze swoim terenem przeznaczonym pod taką inwestycję przy Światowida i Modlińskiej. Nie można by było wymóc na inwestorze zaprojektowanie czegoś w tym stylu, zamiast kołchozu?
      • Gość: Piotr Re: Nowe centra handlowe tylko w Warszawie? Choć IP: *.dynamic.chello.pl 31.03.12, 20:25
        Mnie ciekawi czy wybiorczej to ktos myslacy jest? Najpier rozpisuja sie z artykulu na artykul jakie to centrum miasta martwe ze nie istnieje tak naprawde scisle centrum czy centra dzielnicowe. Rozprawiaja i narzekaja by pozniej wysmarowac takie cos. Bez akapitu refleksji na temat raportu jakichs slupkowych ekspertow ktorzy zamiast postrzegac miasto kompleksowo wraz ze skutkami to biora slupek z ludnoscia i slupek z powierzchnia, i tworza wlasnie takie cuda byle im sie w tabelkach zgadzalo.
    • Gość: iguana Nowe centra handlowe tylko w Warszawie? Choć je... IP: *.home.aster.pl 31.03.12, 19:56
      Ja może jestem wykształciuchem, ale... czy ktoś jest w stanie uzasadnić takie wyliczenie?
      50
      od 30 do ponad 50 euro za m kw. miesięcznie, czyli do ok. 750 euro rocznie (to ponad 50 to aż 62,5 czy rok ma jakoś więcej niż 12 miesięcy?)
      • Gość: k Re: Nowe centra handlowe tylko w Warszawie? Choć IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 31.03.12, 21:20
        Nie wiedziałaś w handlu 15.
    • pata.m Re: Nowe centra handlowe tylko w Warszawie? Choć 31.03.12, 21:16
      mogliby chociaż jakoś rozbudować parkingi w tych, co już są
    • Gość: pietia Re: Nowe centra handlowe tylko w Warszawie? Choć IP: *.dynamic.chello.pl 01.04.12, 07:57
      To samo mogą powiedzieć mieszkańcy Wawra, Anina, Rembertowa, Wesołej, Wilanowa, Ursusa, Woli, Ochoty...
      • Gość: wandzik Re: Nowe centra handlowe tylko w Warszawie? Choć IP: *.adsl.inetia.pl 01.04.12, 16:32
        Wilanów -nie miasteczko ,to po prostu DZIURA .Bywam na Arbuzowej u cioci ,wszedzie daleko ,
        ciemno ,bloto ,pod horyzont same krzaki ,rezerwaty ,kaczki jak w puszczy .Do sklepu daleko ,
        bez samochodu zycie niemożliwe .Za skarby nie zamieniłbym swojej Wiazowny na ten zacofany cywilizacyjnie Wilanów .Wspólczuje mieszkancom .Toz to sredniowiecze .Obok są ulice -ziemia ,błoto i słyszałem ,ze płynace potoki .Ani jednej żarówki .Ciemność
    • Gość: > Tylko niech od początku mają platne parkingi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.12, 08:42
      Tylko niech od początku mają platne parkingi, bo jak przyzwyczają kierowców do tego "że im sie należy za darmo" i znów bedzie płacz jak w przypadku Galerii Mokotów gdy okaże się że parking jednak kosztuje.
    • Gość: oyo Tarchomin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.12, 11:31
      Budujcie szybciej coś dużego na Tarchominie, bo mi się nie chce jeździć do Arkadii (że o tym zadupiu w Markach nie wspomnę). Jak zamkną most Grota to przez korki trudno będzie gdziekolwiek dojechać a już teraz jest kiepsko. Centrum handlowe Z KINEM I Z KRĘGIELNIĄ potrzebne od zaraz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka