Dodaj do ulubionych

ZMIANA ZARZĄDU

06.04.12, 13:24
Wczoraj w skrzynce znalazłem uchwały dotyczące zmiany składu Zarządu Wspólnoty. W kontekście tych zmian może byśmy się zastanowili czy potrzebny jest 5-osobowy Zarząd w naszej Wspólnocie?
Może wystarczyłby 3-osobowy Zarząd?
Zastanawiam się jak możemy poprzeć kandydaturę nowego członka Zarządu Wspólnoty nie wiedząc nic o tej osobie i jej kompetencjach do działania we Wspólnocie.
Może Pani kandydująca do Zarządu przedstawiłaby się
Co sądzicie na ten temat

Obserwuj wątek
    • damienn Re: ZMIANA ZARZĄDU 09.04.12, 09:04
      Oczywiście, że powinniśmy wiedzieć coś o kwalifikacjach nowego członka zarządu. Przypominam, że uchwaliliśmy plan gospodarczy, w którym zabezpieczono wynagrodzenie dla członków zarządu. Nie jest to już funkcja nieodpłatna a zatem możemy oczekiwać więcej.
      • jozef.balcerek Re: ZMIANA ZARZĄDU 10.04.12, 14:55
        no wlasnie kto to jest?i co moze wniesc do pracy zarzadu? i po co w ogole startowala?
        • elzbietan1 Re: ZMIANA ZARZĄDU 10.04.12, 15:56
          Te pytania już padły na zebraniu ale nie zauważyliście Panowie, bo nowa kandydatka nie miała zbyt wiele do powiedzenia. Podobno kandyduje, bo nie ma żadnej kobiety w zarządzie :)
          Osobiście zagłosuje przeciwko, bo 4 osoby + firma administrująca w zupełności wystarczą moim zdaniem.
          • lokatorka199 Re: ZMIANA ZARZĄDU 11.04.12, 09:10
            Jedyny minus jest taki zebrania że Pan który zrezygnował nie zgłosił tego wcześniej. Bo tak pozostali Panowie (jeśli kandydatura Pani odpadnie) dostaną miesiecznie po 500zł (moim zdaniem to dość dużo jak na pokrycie kosztów telefonów w końcu od czego jest administracja) W sumie dostaną od Wspólnoty samo spłacalny czynsz za mieszkania...
            • jozef.balcerek Re: ZMIANA ZARZĄDU 11.04.12, 11:45
              500zł?to plan gosp się zmienił? wg moich wyliczen 1851zl na 4 wychodzi 462zł...
              poza tym czemu nikt nie negowal na spotkaniu wysokosci ani zasadnosci (chyba -bo mnie nie bylo). a jezeli dyskusja byla to przeciez jesli wiekszosc sie nie zgadzala to czemu glosowaniem przeszlo? slabe argumenty przeciw?
              poruszajac wysokosc jak juz wczesniej pisalem ja za taka kase drugi raz bym sie nie zdecydowal byc w zarzadzie... i pamietajmy ze ta kasa to brutto
              • ludzik17 Re: ZMIANA ZARZĄDU 11.04.12, 16:19
                Ale czy ta osoba ktora jest podan w treści ustawy to jest ta sam którą zgłosił członek zarządu na zebraniu/ Wydaje mi się , że to jest inne nazwisko.
                Jeżeli zarząd będzie 4 osobo to może faktycznie zmniejszylibysmy koszty na wynagrodzenie zarządu i przeznaczyli na inny cel.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka