Gość: enta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.12, 10:20 kolaŻówki? naprawdę? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Puchatek Kolażówki, holendry. Na czym jeździ Warszawa? [... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.12, 10:24 KolaŻówka?! To taki rower na którym jeżdżą artyści tworzący kolaże, jak rozumiem? Bo jeśli chodzi o zwyczajową nazwę roweru wyścigowego (lub wyglądającego jak on), to chyba jednak powinno się pisać przez "RZ". Kolarz. Bo "kolarstwo". Litości... Odpowiedz Link Zgłoś
wolfgang87 Re: Kolażówki, holendry. Na czym jeździ Warszawa? 23.04.12, 10:31 Nie matura lecz chęć szczera, zrobi z ciebie ... dziennikarza :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rychu Re: Kolażówki, holendry. Na czym jeździ Warszawa? IP: *.dynamic.chello.pl 23.04.12, 11:11 Dzienikaża chyba! Odpowiedz Link Zgłoś
asperamanka Re: Kolażówki, holendry. Na czym jeździ Warszawa? 23.04.12, 11:31 Gość portalu: Puchatek napisał(a): > KolaŻówka?! To taki rower na którym jeżdżą artyści tworzący kolaże, jak rozumie > m? Bo jeśli chodzi o zwyczajową nazwę roweru wyścigowego (lub wyglądającego jak > on), to chyba jednak powinno się pisać przez "RZ". Kolarz. Bo "kolarstwo". Lit > ości... Sorki.. Nie łapiesz noowoczesnej polszczyzny. KolaŻówka to jest taki rower w którym masz kolaż dwóch kół i dwóch pedałów i jednego "skłotera" na górze. To jest "trendy". Zwłaszcza dwa pedały. Z takich numerów, jeden który mi opowiadał mój wstępny w drugiej linii, jak to sie oficjalnie mówi. Pierwsza połowa lat 1950-tych, jakiś finał Wyścigu Pokoju albo co tam wtedy było, Program I Polskiego Radia i na żywo, i dziennikarz, chyba ŚP Bohdan Tomaszewski pyta niejakiego Bolesława Bieruta, Panie Prezydencie albo Panie Premierze, nie wiem kim on tam w tym roku był, kto wygra? Na co, ten przodek mówi, Bierut się bardzo obruszył i zaczął tłumaczyć że "Panowie" to byli za Sanacji, a teraz należy grzecznościowo sie zwracać "Towarzyszu". On mówił że pół Polski się smiać zaczęło kiedy dziennikarz, pouczony, zapytał na antenie, "Towarzyszu Sekretarzu, Waszym zdaniem kto wygra wyścig", na co w Polskę poleciało szczere "Panie Redaktorze, o mój Boże, czy ja wiem?". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inż. Mamoń Kolarstwo!!!! Kruwa jego mać! Co za dno.... IP: *.home.aster.pl 23.04.12, 10:42 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t Kolażówki, holendry. Na czym jeździ Warszawa? [... IP: *.efuzja.net.pl 23.04.12, 10:42 Pisać się nie umie to trzeba slajdy robić... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PO_tworek Dobrze k...wa że nie kolażufki. IP: *.centertel.pl 23.04.12, 11:00 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: załamana Kolaż IP: 158.66.1.* 23.04.12, 10:57 - (również z fr. collage) − technika artystyczna polegająca na formowaniu kompozycji z różnych materiałów i tworzyw. Rozumiem, że chodzi o rowery wykonane własnoręcznie "z niczego" przez uzdolnionych artystycznie KOLARZY? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PO_tworek NIEUKI Z GW IP: *.centertel.pl 23.04.12, 10:58 Tylko tyle w temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Buncol Kolarki to jednak mało praktyczne rowery IP: 79.133.195.* 23.04.12, 11:04 Na polskie dziurawe drogi , oraz ścieżki rowerowe z kostki bauma lepiej nadają się rowery trekkingowe lub popularne górale. No i uwaga taka ze jak ktoś choć trochę się zna na rowerach to będzie wolał kupić dobrej klasy używke za 700-800 zł niż marketowego badziewiaka za takie same pięniądze. Sam ostatnio żonce kupiłem rower na ramie aluminiowej i osprzęcie LX za wymienioną kwotę. Za taki nowy pewnie zapłaciłbym ze 2 tysiaki Odpowiedz Link Zgłoś
krzywelustro Kolażówki, holendry. Na czym jeździ Warszawa? [... 23.04.12, 11:10 Fstyt, redaktoże. *********************** Jak cię życie kopie w tyłek, to mu oddaj. Musisz tylko odwrócić się do niego przodem. Odpowiedz Link Zgłoś
krzywelustro Fstyt, redaktoże. 23.04.12, 11:11 ******************** Jak cię życie kopie w tyłek, to mu oddaj. Musisz tylko odwrócić się do niego przodem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: badzief Żekł bym nawet, fstyt i chańba! IP: *.home.aster.pl 23.04.12, 11:15 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: redaktor Kolażówki, holendry. Na czym jeździ Warszawa? [... IP: *.free.aero2.net.pl 23.04.12, 11:12 Tu pisze redaktor. A ja piszę "kolażówki"! I co mi zrobicie? Jak się nie podoba to nie czytajcie. Nara! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RWD Kolażówki, holendry. Na czym jeździ Warszawa? [... IP: *.pia.robbo.pl 23.04.12, 11:15 Szkoda, że te rowerowe wojaże odbywają się na chodnikach...Człowiek już normalnie nie jest w stanie chodzić, bo co chwila musi lawirować między uzależnionymi od rowerów kretynami, którzy nie patrzą na nic oprócz czuba własnego nosa. Jeśli to się nie zmieni, kolizje będą nieuniknione, bo ja już więcej ustępować im nie będę. Odpowiedz Link Zgłoś
billy.the.kid Re: Kolażówki, holendry. Na czym jeździ Warszawa? 23.04.12, 11:20 jeżdżą przygłupy prtzez PRZEJŚCIA DLA PIESZYCH. Odpowiedz Link Zgłoś
krwe Re: Kolażówki, holendry. Na czym jeździ Warszawa? 23.04.12, 11:30 sam jestes przygłup. z wysokości siodełka rowerowego lepiej widać czy jakiś mistrz kierownicy nie chce na ciebie zapolować. Odpowiedz Link Zgłoś
dorsai68 A jacy odważni sa na tych chodnikach. 23.04.12, 11:23 Potrącił mnie wczoraj w al. Solidarności taki chodnikowy rajdowiec. Niegroźnie, ale ciśnienie mi skoczyło i... no cóż, swoje usłyszał. Na odpowiedź zdecydował się dopiero po przejechaniu jakichś 30 metrów. Stary, ja cię tu często widzę. Co się odwlecze to nie uciecze. Jeszcze porozmawiamy, obiecuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byslaf Re: A jacy odważni sa na tych chodnikach. IP: *.free.aero2.net.pl 23.04.12, 12:43 Popieram. Naucz go moresu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chez Kolażówki, holendry. Na czym jeździ Warszawa? [... IP: *.171.188.70.static.crowley.pl 23.04.12, 11:24 Tak trudno poprawić ten tytuł po tylu komentarzach? Odpowiedz Link Zgłoś
manekin1 Cholerni analfabeci z GW !!! 23.04.12, 11:27 Wkoorwia mnie już tolerowanie idiotów w dziennikach, nawet jeśli to tylko wydanie internetowe. Żal Wam na p***ną korektę? Klasyczny przykład, że uczelnie wypuszczają kompletnie bezużytecznych maturzystów/absolwentów, których trzeba pracodawca musi uczyć. W tym przypadku ortografii. Odpowiedz Link Zgłoś
krwe Re: Cholerni analfabeci z GW !!! 23.04.12, 11:34 a ty taki elokwentny a sam masz bardzo poważne problemy ze składnią hahahaa Odpowiedz Link Zgłoś
manekin1 Re: Cholerni analfabeci z GW !!! 23.04.12, 12:04 Jak będę chciał być pisarzem to poprawię składnię. Błędy ortograficzne zaś świadczą o idiocie za klawiaturą. Odpowiedz Link Zgłoś
sportif Re: Cholerni analfabeci z GW !!! 23.04.12, 13:09 a czego oczekujesz za darmo? Chcesz bez błędów? - idź do kiosku po gazetę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ivvan Re: Cholerni analfabeci z GW !!! IP: *.dynamic.chello.pl 23.04.12, 14:35 lepiej być bezużytecznym absolwentem niż Je***ym, narzekającym internetowym kozakiem którego trzeba będzie za państwowe pieniądze w wieku 50 lat leczyć na miażdżycę spowodowaną otyłością, bo siedzi 8 godzin w pracy przed komputerem bez ruchu i du*ę wozi w korkach samochodem tam i z powrotem. Odpowiedz Link Zgłoś
manekin1 Re: Cholerni analfabeci z GW !!! 23.04.12, 15:51 No generalnie zgadzam się z każdym słowem napisanym powyżej przez kolegę ivvana. Ale nie rozumiem po co to napisałeś bo ma się do tematu znajomości ortografii jak doopa do szarlotki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stone Kolarzówki, holendry. Na czym jeździ Warszawa? ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.12, 11:44 Autorka, niejaka P. Magda, jest bardzo konsekwentna. "Kolażówka" występuje nie tylko w tytule, ale również w treści artykułu, np.: "W domu ma jeszcze kolażówkę, którą preferuje". Przestaję czytać GW w necie. Sam se lepsze artykuły wymyślę i bez błędów ortograficznych. Spadasz do rynsztoka, Gazeto :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byslaf Kolarzówki, holendry. Na czym jeździ Warszawa? ... IP: *.free.aero2.net.pl 23.04.12, 12:16 Czy ktoś w Agorze mógłby w końcu zrobić porządek i wypie...ć tych analfabetów na zbity pysk? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 13f Kolarzówki, holendry. Na czym jeździ Warszawa? ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.12, 12:16 Na razie to internauci jadą aż miło po ledwo piśmiennym bydle odpowiedzialnym za ten slajdowy rzyg z doopy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Ale poza ortografią, fajny pomysł :) IP: *.adsl.inetia.pl 23.04.12, 13:00 Komentarze skupiły się na jednym, ale pomysł na pokazanie tego, że każda grupa wiekowa/zawodowa/rodzinna itp. może znaleźć rower dla siebie w mieście bardzo mi się podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
three-gun-max Obowiązkowo okulary w za grubych oprawkach 23.04.12, 13:10 i pedalski rowerek rodem z lat 60-tych. W końcu na rowerze się nie jeździ tylko pokazuje podobnym sobie "alternatywnym" pokemonom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Większość ma rowery górskie IP: *.adsl.inetia.pl 23.04.12, 19:42 wprost "idealne" do jazdy po mieście. Odpowiedz Link Zgłoś