narysuj.mi.baranka 20.06.04, 19:25 Co bys wybudowal, wyburzyl, zmienil w krajobrazie naszej okolicy? Ja oswietlilabym Gore Smieciowa, bo teraz boje sie na nia wejsc:) BTW: kto z Was byl na Gorze? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gosiowo Re: Watek science-fiction :) 21.06.04, 07:15 a gdzie ta gora? ---------------- gosiowo ...mejor vivir sin miedo... Odpowiedz Link Zgłoś
balkanski_czopek Re: Watek science-fiction :) 21.06.04, 11:52 1. Zakazałbym budowania czegokolwiek wyższego niż 4-5 pięter. Rozumiem że miasto się rozwija itd. ale niech wieżowce stoją w "city" 2. Ekrany dźwiękochłonne wzdłuż całej trasy siekierkowskiej, a nie na kilku odcinkach 3. NIE! regulacji Wisły (na razie chyba nie grozi, ale czasami pojawiają się takie pomysły w mediach ; wtedy kupie karabin :-). 4. Drakońskie kary dla dzikich wyrzucaczy śmieci. Mieszkam na Siekierkach i to co tu się dzieje przechodzi ludzkie pojęcie. Przyłapanemu na gorącym uczynku zabierałbym np. samochód i oddawał po zapłaceniu, dajmy na to, 5000 PLN grzywny. Raz by zapłacił to może by się zastanowił na drugi raz... Co do góry - mówisz o tej z Polską Walczącą na szczycie? Właśnie obok niej mieszkam i często na nią wchodzę. Wydaje się trochę nieswojo, bo na zboczach mieszkają bezdomni w szałasach, ale ja akurat ich się nie boję... pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
michamina Re: Watek science-fiction :) 21.06.04, 11:57 balkanski_czopek napisał: > Co do góry - mówisz o tej z Polską Walczącą na szczycie? Właśnie obok niej > mieszkam i często na nią wchodzę. Wydaje się trochę nieswojo, bo na zboczach > mieszkają bezdomni w szałasach, ale ja akurat ich się nie boję... Od dawna się tam wybieram, ale jeszcze nigdy nie dotarłam. Skąd tam się wchodzi? Jakie są najbliższe ulice? Odpowiedz Link Zgłoś
balkanski_czopek Re: Watek science-fiction :) 21.06.04, 15:01 Najwygodniej jest od Bartyckiej, naprzeciwko centrum budownictwa. Można też od Bluszczańskiej, ale stromo i przez chaszcze... Odpowiedz Link Zgłoś
narysuj.mi.baranka Bezdomni, chaszcze - innymi slowy... 21.06.04, 16:21 ... Gora nie jest traktowana jako swego rodzaju zabytkowy punkt widokowy? Ja rowniez nie boje sie bezdomnych, lecz wystawienie sie im samej w chaszczach postrzegam jako niepotrzebne ryzyko. Szkoda, ze Gora jest zaniedbana :( Odpowiedz Link Zgłoś
balkanski_czopek Re: Bezdomni, chaszcze - innymi slowy... 21.06.04, 16:30 Kiedyś ujeżdżali ją rowerzyści - miłośnicy zjazdów z dużą prędkością po wertepach. Był nawet wytyczony tor. Ale chyba ich ktoś przepędził. Teraz dla odmiany góra stała się ulubienicą właścicieli samochodów terenowych, którzy sprawdzają na niej możliwości swych maszyn. Znając polskie realia, ktoś zainteresuje się górą dopiero wtedy, gdy rozleci się na dobre i renowacja będzie kosztowała ogromne pieniądze - vide casus Kopca Kościuszki. Odpowiedz Link Zgłoś
gosiowo Re: Bezdomni, chaszcze - innymi slowy... 21.06.04, 19:07 bylam tam z 10 lat temu w ramach wagarow w liceum piekne wspomnienia i troche czarnobialych zdjec a wogole to zapomnialam o tym miejscu mowicie ze bezdomni... ---------------- gosiowo ...mejor vivir sin miedo... Odpowiedz Link Zgłoś
narysuj.mi.baranka Kajaczki i lodeczki 21.06.04, 16:30 Wprowadzilabym wypozyczalnie kajaczkow przy WSZYSTKICH naszych jeziorkach! Te jeziorka przy Vogla sa takie malownicze a nie mozna po nich plywac :( Odpowiedz Link Zgłoś
jadefish Re: Watek science-fiction :) 22.06.04, 02:25 bardzo ciekawy tytul wybralas, nmb. Chodzilo Ci chyba poprostu o tzw. urban planning, ale w Warszawie taki watek jest science-fiction. To duzo mowi o 'realiach'... Odpowiedz Link Zgłoś