Gość: Greg IP: *.ip.netia.com.pl 26.06.12, 14:10 Niech zostanie tylko pasażerowie komunikacji na tej trasie nie skasują dodatkowe 3 bilety na jego utrzymanie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mmm Buspas na lotnisko sprawdził się? I tak zniknie IP: *.mos.gov.pl 26.06.12, 14:11 uważam, że należy zostawić buspas w ul. raszyńskiej przed jej wlotem na pl. zawiszy!!! tutaj w godzinach szczytu tworzy się spory korek, autobusy 128, 175 i 504 grzęzną w nim nawet na 20 minut szybciej się ten odcinek przechodzi pieszo. co bardziej cwani kierowcy autobusów omijają ten fragment raszyńskiej odbijając w lewo w niemcewicza do buspasa na grójeckiej. w tym miejscu raszyńska ma 3 pasy więc buspas nie jest aż takim "wyrzeczeniem" dla pojazdów indywidualnych Odpowiedz Link Zgłoś
bosman_maly Buspas na lotnisko sprawdził się? I tak zniknie 26.06.12, 14:11 Nie może być tak, że 1/2 ruchu drogowego dostaje 1/4 dróg do swojej dyspozycji. Transport zbiorowy powinien być blokowany przez samochody i basta. Odpowiedz Link Zgłoś
franek31 Re: Buspas na lotnisko sprawdził się? I tak znikn 26.06.12, 15:33 bosman_maly napisał: > Nie może być tak, że 1/2 ruchu drogowego dostaje 1/4 dróg do swojej dyspozycji. > Transport zbiorowy powinien być blokowany przez samochody i basta. Przecież jest blokowany - wszędzie tam gdzie nie ma buspasów, czyli na znacznej większości ulic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anda09 Re: Buspas na lotnisko sprawdził się? I tak znikn IP: *.dynamic.chello.pl 27.06.12, 07:30 to jest absurd. Transport zbiorowy zawsze! powinien być traktowany priorytetowo! a nie blokowany przez ludzi jadących w prywatnych autach! Odpowiedz Link Zgłoś
rlnd Re: Buspas na lotnisko sprawdził się? I tak znikn 27.06.12, 18:08 Transport zbiorowy na trasie lotnisko Chopina - Warszawa Srodmiescie ma nawet po czesci wlasne tory. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tirinti A może by tak dodatkowy pas tam zrobić? IP: *.acn.waw.pl 26.06.12, 14:20 Na Żwirki Wigury jest ogromna wysepka, którą można by zwęzić i dodać dodatkowy pas. Poza tym specjalne pasy powinny być nie dla biedakomu, do którego trzeba dopłacać, tylko dla pojazdów, których właściciele zapłaca specjalny abonament. Można by do tego zrobić inny kolor tablic rejestracyjnych, za które trzeb byłoby płaćić dodatkową kasę a które by umożliwiały wjazd gdzie plebs ma zabronione. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kej Re: A może by tak dodatkowy pas tam zrobić? IP: *.ip.netia.com.pl 26.06.12, 14:44 wara od zieleni na zwirkach! jak sie mieszka w piasecznie to szuka sie pracy w tym miejscu! dosyc urban sprawl i rozjezdzania miast samochodami!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fish1963 Re: A może by tak dodatkowy pas tam zrobić? IP: *.urzadochota.waw.pl / *.urzadochota.waw.pl 26.06.12, 14:50 O ile się nie mylę cała ulica Żwirki i Wigury jest zabytkiem, i dodatkowych pasów jezdni tam nie będzie. I dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
michal747 Re: A może by tak dodatkowy pas tam zrobić? 26.06.12, 22:34 Świetny pomysł; wpisać miasto do rejestru zabytków i już nic nie będzie trzeba przebudowywać; żadnych głupich pomysłów z zamykaniem ulic i budowaniem metra czy mostów, wreszcie spokój i stolica 'dokładnie jak ze wspomnień sprzed lat'. A poważnie; nie wiem co, oprócz lip, mogłoby być chronione na "Żwirkach", a miejsca jest wystarczająco dużo żeby dobudować buspas (tam gdzie nie ma jeszcze trzeciego pasa) bez szkody dla drzew. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: geordi Re: A może by tak dodatkowy pas tam zrobić? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 27.06.12, 07:21 > A poważnie; nie wiem co, oprócz lip, mogłoby być chronione na "Żwirkach", a mie > jsca jest wystarczająco dużo żeby dobudować buspas (tam gdzie nie ma jeszcze tr > zeciego pasa) bez szkody dla drzew. Miast buspasa tor dla bimb by się przydał w ŻiW.. Tyle że tramwaj to za mało "słomiana" inwestycja dla tej ekipy. Dlatego wieszcze albo zostawienie plasterka w postaci buspasa, albo bredzenie o 7 linii metra za n-set lat... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tirinti Re: A może by tak dodatkowy pas tam zrobić? IP: *.acn.waw.pl 26.06.12, 16:02 Mieszkam na Mokotowie, nie jestem plebsem i nie zamierzam jeździć biedakomem. Jak ktoś chce mieszkać w lesie niech się przeprowadzi do lasu. Odpowiedz Link Zgłoś
przechrztaimason Re: A może by tak dodatkowy pas tam zrobić? 26.06.12, 16:29 Gość portalu: Tirinti napisał(a): > Mieszkam na Mokotowie, nie jestem plebsem i nie zamierzam jeździć biedakomem. J > ak ktoś chce mieszkać w lesie niech się przeprowadzi do lasu. Jak widać z powyższego wieśniak to nie adres a stan umysłu. Odpowiedz Link Zgłoś
rlnd Re: A może by tak dodatkowy pas tam zrobić? 26.06.12, 17:48 Ale podstawowy pomysl ma zasadniczo dobry. Buspasy sie dobudowuje a nie rysuje kreski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Autor Re: A może by tak dodatkowy pas tam zrobić? IP: *.ptim.net.pl 26.06.12, 23:42 Jak się mieszka w mieście to się nie używa samochodu na co dzień - a tak czyni właśnie plebs, z Mokotowa czy nie Mokotowa, bo nie adres się liczy tylko to, co ma się w głowie :) miejsca parkingowe przy ulicach niszczą to miasto, mam nadzieje ze stopniowo bedą likwidowane a ich miejsca zajmie zieleń i ogródki kawiarni. Są inne miejsca w których można stloczyc samochody, tylko trzeba je zbudować... A co do poszerzenia ulic - powiało zacofaniem!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JIK Re: A może by tak dodatkowy pas tam zrobić? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.12, 10:33 Nie musisz jeździć biedakomem, ani stać w korkach generowanych przez plebs. Wystarczy, że kupisz sobie helikopter. Przecież cię stać, elyto, nieprawdaż? :) Odpowiedz Link Zgłoś
rlnd Re: A może by tak dodatkowy pas tam zrobić? 26.06.12, 17:47 To po co Ci komunikacja miejska ? Jak sie mieszka w Srodmiesciu to albo sie chodzi na piechote do pracy, albo sie szuka pracy blizej domu, nieprawdaz ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www to dobrze, niech zniknie i nie wraca! IP: *.home.aster.pl 26.06.12, 14:23 miesiąc można bylo z tym wytrzymać, bo ruch w mieście był mniejszy niż zwykle, ale przy normalnym ruchu - korek na całej ŻiW grarantowany, a nic nie podnosi tak dobrego humoru kierwcy jak widok pustego pasa, na który nie wolno wjechać; przy okazji specjane podziękowania dla mistrzów psucia omunikacji za światła na wyjazd z ulicy, która jest zagrodzona jeszcze płotem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wini Re: to dobrze, niech zniknie i nie wraca! IP: 195.150.224.* 27.06.12, 00:25 > miesiąc można bylo z tym wytrzymać, bo ruch w mieście był mniejszy niż zwykle, > ale przy normalnym ruchu - korek na całej ŻiW grarantowany, No tak - to że nie było paraliżu to dowód na to że to rozwiązanie paraliżuje ruch. tylko wystąpily pewne nieprawidłowości, ale skoro FAKTY są takie jakie są to tym gorzej dla faktów. I się zrzuca na "mniejszy ruch" , konstelacje gwaizd czy cokowliek :D Odpowiedz Link Zgłoś
pavle Re: to dobrze, niech zniknie i nie wraca! 27.06.12, 08:55 > nic nie podnosi tak dobrego humoru kierwcy jak widok pustego pasa, > na który nie wolno wjechać; Ależ wolno! Najtańszy bilecik na autobus kosztuje 2,60. Nieustannie bawi mnie to umysłowe ograniczenie co poniektórych kierowców, którzy wyraźnie nie wyobrażają sobie życia po odspawaniu od siedzenia szofera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawe Re: to dobrze, niech zniknie i nie wraca! IP: *.warszawa.vectranet.pl 27.06.12, 09:24 Wybacz, ale każdy sam podejmuje decyzje, jakim środkiem transportu się porusza. Ja przykładowo nie potrzebuję "dobrych rad" sugerujących mi poruszanie się po mieście takim, anie innym rodzajem pojazdu. Sam jestem w stanie ocenić, czy danego dnia wybrać zbiorkom czy samochód czy rower. Nie potrzebuję również pouczania mnie o moim umysłowym ograniczeniu, w sytuacji, gdy akurat chcę/muszę wybrać samochód. Czy nachalne sugerowanie wyboru zbiorkomu nie jest jakimś rodzajem próby ograniczenia moich praw? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mike Buspas na lotnisko sprawdził się? I tak zniknie IP: *.dynamic.chello.pl 26.06.12, 14:25 Jestem na co dzień kierowcą, ale pan Galas... zaszedł za skórę już chyba każdej grupie w tym mieście. Uważam, że ten bus pas powinien zostać, bo dojazd na lotnisko jest priorytetem. Poza ZTM można dopuścić prywatne busy, taxi, służby miejskie, pojazdy uprzywilejowane. Pan Galas niby to zauważa, ale wraz z panią HGW maja to w nosie, bo kalkulują, jakich głosów dostaną więcej. Oby nowy prezydent W-wy zwolnił pana Galasa. Priorytetem powinno być, by trasa na lotnisko miała względnie gwarantowany czas przejazdu dla komunikacji publicznej. Ale widocznie, w razie korków itp. pan Galas ma głęboko w nosie, że ktoś autem/taxi zmyje sie boczną ulicą a paru gości z plecakami w 175 nie zdąży na samolot. Brawa dla warszawiaków za to jakie władze sobie wybrały. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzz Re: Buspas na lotnisko sprawdził się? I tak znikn IP: *.home.aster.pl 26.06.12, 14:30 ale Żwirki i Wigury to nie tylko dojazd na lotnisko! (na które też mozna chcieć czasem kogoś z wieszym bagażem odwieżć prywatnym samochodem zamiast płacić taksówkarzom) ale na przykład dojazd w kierunku Ursynowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wuwu Re: Buspas na lotnisko sprawdził się? I tak znikn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.12, 14:47 przecież został wybudowany tor na lotnisko z centrum? za grube miliony. Odpowiedz Link Zgłoś
rlnd Re: Buspas na lotnisko sprawdził się? I tak znikn 26.06.12, 17:42 > Uważam, że ten bus pas powinien zostać, bo dojazd na lot > nisko jest priorytetem. Po pierwsze, dla mieszkancow Warszawy (i Legionowa) stworzono pociag na lotnisko. Po drugie, na lotnisko nie dojezdzaja wylacznie mieszkancy Warszawy i Legionowa, ale takze mieszkancy innych miejscowosci spod Warszawy. Zorganizujesz dla nich autobusy ? Odpowiedz Link Zgłoś
sloik_spod_radzynia Buspasy są dla plebsu 26.06.12, 14:35 Buspasy są dla plebsu, co to nie stać ich na samochód. Dlaczego jacyś nieudacznicy mieliby byc uprzywilejowani tylko dlatego, że nie stać ich na BMW? Odpowiedz Link Zgłoś
przechrztaimason Re: Buspasy są dla plebsu 26.06.12, 16:26 Taki funkiel nówka nie klepany rocznik '91 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ehm Re: Buspasy są dla plebsu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.12, 20:08 Tylko dlatego, ze jest ich na tym pasie ruchu więcej, niż dupków w autach na pozostałych 2 pasach. I niech tak zostanie. Jeśli Warszawa ma nie być komunikacyjną miniaturą Moskwy. Odpowiedz Link Zgłoś
rlnd Re: Buspasy są dla plebsu 26.06.12, 21:43 > dupków w autach na po > zostałych 2 pasach. Jakich dwoch ? Ty w ogole kiedykolwiek przejezdzales Zwirki i Wigury ? PS. to ile kogo na jakim pasie zalezy tez od m.in. od czestosci kursowania zbiorkomu oraz kierunkow w jakich jada dupki, tak wiec mozesz sie zdziwic ze dupkow w autobusach jest mniej niz dupkow w autach. Odpowiedz Link Zgłoś
pavle Re: Buspasy są dla plebsu 27.06.12, 08:58 > dupkow w autobusach jest mniej niz dupkow w autach. Tymczasem prawdziwi rycerze Jedi popylają na rowerach :-) Odpowiedz Link Zgłoś
rlnd Re: Buspasy są dla plebsu 27.06.12, 18:06 Niestety, musze Cie rozczarowac. Zgodnie z przyjetym (przez ehm) slownictwem, na rowerach popylaja tez dupki. PS. rycerze Jedi popylaja speederami :) Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_2008 Prowokator kiepskiej maści, czyżby autor? 04.07.12, 13:47 Po pierwsze zdjęcie przedstawia żwierki i wigóry z 3 pasami, a jak wiemy Żwirki to 80% 2x2:), po drugie jak może sprawdzić się coś co przewozi 15% ludzi z lotniska z którego większość jedzie taksówką lub kolejką!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FuCzang <|-) Oby zniknął jak najprędzej... IP: 193.111.166.* 26.06.12, 14:44 Nareszcie dobra wiadomość. To, że na razie daje się przejeżdżać Żwirkami to tylko dlatego, że sporo osób jeździło trasami alternatywnymi, duża grupa osób wzięła urlopy na czas EURO, a część kierowców po prostu bus pasa nie respektowała. Co do akcji policji to zaobserwowałem taką jedną, jakieś półtora tygodnia temu. Nawet się obawiałem, że skoro Żwirki jakoś przez ten miesiąc funkcjonują, to ktoś wpadnie na pomysł, by zostawić bus pas na stałe. Ale na szczęście go zlikwidują. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wuwu Re: Buspas na lotnisko sprawdził się? I tak znikn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.12, 14:45 po co w takim razie budowano specjalny szybki pociąg z centrum na Okęcie? bus pas na Żwirkach bardzo utrudnił życie kierowcom i trzeba dużo złej woli, żeby tego nie widzieć Łopuszańska zakorkowana właściwie od skrzyżowania z Alejami, Grójecka ciasna itd.. itd.. to się zaczęło właśnie od bus pasa, a trzeba wziąć pod uwagę, że zaczął się już sezon urlopowy i ogólnie ruch w mieście jest trochę mniejszy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P Re: Buspas na lotnisko sprawdził się? I tak znikn IP: *.home.aster.pl 26.06.12, 15:10 Ten "szybki" pociąg jedzie dokładnie tyle samo co 175, tyle że z 3-4 razy mniejszą częstotliwością. Ostatnio chciałem z niego skorzystać jak przyleciałem do W-wy i okazało się, że właśnie jeden odjechał, a następny za 40 minut. Podziękowałem i skorzystałem ze 175, które kursuje co 10 minut. Szkoda, że nie jest tak jak obiecywano, że będą regularnie rozłożone kursy - 5 razy na godzinę - co dało by jeden pociąg na 12 minut (co jest wg. mnie odpowiednim maksymalnym czasem oczekiwania) - i że czas przejazdu będzie wynosić 15 minut, a nie - 25 minut. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asdfg Buspas na lotnisko sprawdził się? I tak zniknie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.12, 14:48 To absurd. Na czas euro wiele osób zrezygnowało z pozostania w W-wie i wstrzymywała wyjazdy do centrum. Ruch był mniejszy w całym mieście, szczególnie w dni meczowe. Aby ocenić jego wpływ na ruch trzeba by go przetestować we wrześniu lub październiku, jak ludzie wrócą z wakacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fish1963 Re: Buspas na lotnisko sprawdził się? I tak znikn IP: *.urzadochota.waw.pl / *.urzadochota.waw.pl 26.06.12, 14:54 Dokładnie tak asdfg!!! Jeśli ten pas zostanie będzie masakra. Może jeszcze nie teraz bo zaczynają się wakacje i połowa samochodów zniknie z miasta (rrrrranyyyy, dwa miesiące raju na warszawskich ulicach!), ale we wrześniu..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jazdowicz Buspas na lotnisko sprawdził się? I tak zniknie IP: 212.160.172.* 26.06.12, 15:00 A ja zauważyłem pewną prawidłowość. Bardzo dużo aut jeździ, np. Al. Niepodległości. (na wysokości Narbutta) i kierowcy jada sami. Bez pasażerów. Czy to nie jest marnotrawienie benzyny, miejsca etc? Ja wiem że się nic nie zmieni, bo Polska to nie Niemcy, ale tylko tak pisze do wszystkich jeżdżących autami po warszawie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ona Re: Buspas na lotnisko sprawdził się? I tak znikn IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.12, 11:49 A jak sobie wyobrażasz inne rozwiązanie? Jadę do pracy z Mokotowa do Włoch - mąż pracuje w Śródmieściu, kogo mam ze sobą wozić? Sąsiadów przepytywać, czy nie mają potrzeby po trasie? Czy może zatrzymywać się przy przystanku autobusowym i pytać, kogo podwieźć? Odpowiedz Link Zgłoś
pis_to_pic Buspas... 26.06.12, 15:10 Za chwilę otworzą kolejne biurowce. Przy 2 sierpnia. Jak w tej chwili ktoś nie pomyśli o organizacji ruchu, i miejscach parkingowych to będzie mega kiszka. Odpowiedz Link Zgłoś
rpyzel A fotkę dobraliśmy z trzema pasami? 26.06.12, 15:24 Daliście fotkę z trzema pasami ruchu, a spora cześć trasy ma tylko dwa - wtedy zabranie jednego na buspas jest dużo bardziej niedogodne. Tylko to by tak ładnie pod tezę nie pasowało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawda Re: A fotkę dobraliśmy z trzema pasami? IP: *.clientandfriends.com.pl 26.06.12, 16:11 polać mu dobrze gada Odpowiedz Link Zgłoś
kiwaczek_pl Re: Buspas na lotnisko sprawdził się? I tak znikn 26.06.12, 15:29 Jeśli wg Pana Galasa "...Kolosalnych utrudnień buspas jednak nie spowodował..." to niech się przejedzie samochodem od lotniska do pól mokotowskich. W dowolnych godzinach. Jechałem tam dziś ok 14. Standardowo jechało się tan odcinek 15 min teraz jest to 45 min. Jeśli dla tego Pana jest to brak utrudnień to rozumem dlaczego komunikacja w stolicy tak wygląda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Buspas na lotnisko sprawdził się? I tak znikn IP: 217.33.154.* 27.06.12, 08:07 > do pól mokotowskich Wszystkich sześciu :> ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Buspas na lotnisko sprawdził się? I tak zniknie IP: *.c193.msk.pl 26.06.12, 15:37 Buspasy, kontrapasy dla rowerów - co jeszcze? Zakorkować miasta, bo banda oszołomów myśli, że Polska ma łagodny klimat i wszyscy cały rok będą poruszać się pieszo albo rowerem. Tylko zapominają, że samochody stojące w korkach lub poruszające się żółwim tempem zużywają więcej paliwa i emitują więcej spalin. I gdzie ta ekologia? Odpowiedz Link Zgłoś
sloik_spod_radzynia No właśnie, Polska ma surowy klimat 26.06.12, 15:42 Zwłaszcza w Warszawie strasznie piździ, nigdy nie zamienię mojego BMW na jakiś rower, bo nie lubię, jak hula wiatr, a tu w Warszawie hula strasznie. Poza tym rower mi się źle kojarzy, rowerem wysyłał mnie ojciec po flaszkę do GS-u i do dziś ma traumatyczne przeżycia z tym związane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Varshewer Re: Buspas na lotnisko sprawdził się? I tak znikn IP: *.play-internet.pl 26.06.12, 22:05 Niderlandy i Dania nie mają łagodniejszego klimatu, a wyobraź sobie, że ludzie jeżdżą tam przez cały rok rowerami, tramwajami i pociągami. Stojące w korku samochody to rzeczywiście żadna ekologia. Efekt przyniosłoby dopiero wprowadzenie podatku ekologicznego dla właścicieli samochodów osobowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vladcs Re: Buspas na lotnisko sprawdził się? I tak znikn IP: *.dynamic.chello.pl 26.06.12, 22:29 Podatki durniu już płacimy, dużo większe niż ty. W benzynie, w cenie auta, w ubezpieczeniu, w przeglądach, w kosztach napraw. Nie twoja sprawa jaki środek lokomocji wybieram i wara ci od moich pieniędzy. Odpowiedz Link Zgłoś
roastron Re: Buspas na lotnisko sprawdził się? I tak znikn 26.06.12, 22:48 sprawdz średnie temperatury w miesiącach jesiennych i zimowych jak również wysokość opadów ...... mocno się zdziwsz ..... w warszawie jest zdycydowanie zimniej średnio o 5-10 stopni niż w Berlinie ..... mamy dużo wiecej dni w roku z temperaturami +5-0 stopni, i 0 >.... Odpowiedz Link Zgłoś
warzaw_bike_killerz A pan Galas nie dostawal sygnalow, zeby znikl? 26.06.12, 18:05 Slyszy tylko jednym uchem? Odpowiedz Link Zgłoś
rlnd Re: A pan Galas nie dostawal sygnalow, zeby znikl 26.06.12, 20:07 Moze po prostu pan Galas nieprawomyslne sygnaly ignoruje ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Buspas na lotnisko sprawdził się? I tak zniknie IP: *.warszawa.vectranet.pl 26.06.12, 18:07 Teraz będziemy czytać propagandowe artykuły jaki to ten bus-pas jest wspaniały, żeby był pretekst do pozostawienia go. Niech znika jak najszybciej, bo ludzie którzy muszą zarabiać jako kierowcy też potrzebują korzystać normalnie z jezdni, a nie tylko być spychanym na margines, bo buspas ważniejszy. MIasto to nie tylko komunikacja, ale również firmy które muszą tu istnieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja tu pracuję Buspas na lotnisko sprawdził się? I tak zniknie IP: *.play-internet.pl 26.06.12, 18:44 te sygnały to pewnie od " złotówek " i najlepszych kierowców na świecie tj MZA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca szkodnictwo! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.12, 19:14 pierd0l0ne szkodnictwo! Od kogo są te "sygnały"? Od kierowców UEFA i autobusów? Tzw. białe kołnierzyki, pomstujące na buspas, zarabiają pieniądze dla miasta (np. podatkami). A jakie pieniądze dla miasta zarobiło UEFA i kierowcy autobusów??? Buspas na żwirkach to szkodnictwo i sabotaż gospodarczy!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
roastron Re: szkodnictwo! 26.06.12, 22:51 A co to bufet obchodzi ..... sobie na dojazdy ze wsi wawer też zrobiła ..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Buspas na lotnisko sprawdził się? I tak zniknie IP: *.warszawa.vectranet.pl 26.06.12, 20:24 Większego idiotyzmu nie widziałem od dawna. Jeden buspas, a właściwie UEFO-pas, bo do wożenia oficjeli z UEFA został stworzony, wygenerował codzienne korki od Grójeckiej po Wołowską dla tysięcy ludzi mieszkających w okolicach i przejeżdżających przez tą okolicę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gotto Re: Buspas na lotnisko sprawdził się? I tak znikn IP: *.dynamic.chello.pl 26.06.12, 21:09 Wołoską....... to nie o woły chodzi, żeby było wołowska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kapt galas jest szalencem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.12, 20:24 Rece opadaja, trzeba byc szalencem, zeby myslec, ze ten buspas "sprawdzil sie" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vladcs Re: galas jest szalencem IP: *.dynamic.chello.pl 26.06.12, 22:38 Dla UEFA sie pewnie sprawdził. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Jakby wszystkie drogi zamknęli dla samochodów, to. IP: *.dynamic.chello.pl 26.06.12, 21:53 dopiero uzytkownicy autobusów byliby zadowoleni. Tylko kto wówczas kupowałby benzynę i ropę obłożoną 80 procentowymi narzutami przez państwo, czyli podatkami. Innymi słowy kto by płacił dodatkowe miliony złotych podatków między innymi na utrzymanie tych wszystkich dróg. Z biletów autobusowych nie starcza nawet na utrzymanie autobusów i ich kierowców. Czyli hasła komunistyczne są fajne, ale nie praktyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Varshewer Re: Jakby wszystkie drogi zamknęli dla samochodów IP: *.play-internet.pl 26.06.12, 22:07 Tak jest, dla pieniędzy z podatków płaconych przez kierowców wszyscy powinniśmy się dusić spalinami, ku chwale Ojczyzny i na pohybel komunistom! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vladcs Re: Jakby wszystkie drogi zamknęli dla samochodów IP: *.dynamic.chello.pl 26.06.12, 22:37 Biedactwo, tak się bardzo dusisz? Może przeprowadź się na wieś? Bo po mieście niestety trzeba się jakoś poruszać, i mimo że pewnie bardzo chciałbyś ucieleśnienia lewackich utopii, to jednak każdy ma prawo do wyboru najdogodniejszego dla siebie środka transportu. Jak widać większość wybiera samochód, zapewne nie bez powodu bo przecież to najdroższy z możliwych środków. Aha, zapomniałem pieniądze z podatków są też trochę ważne dla funkcjonowania państwa. Ale to szczególik niewart uwagi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: geordi Re: Jakby wszystkie drogi zamknęli dla samochodów IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 27.06.12, 07:38 > każdy ma prawo do wyboru najdogodniejszego dla > siebie środka transportu. Owszem, niech przy tym płaci proporcjonalnie do kosztów zewnętrznych wybranego rpzez siebie środka transportu. Jak na razie to babuszki z autobusów sponsorują zadymiarzy miasta z korków. > Jak widać większość wybiera samochód, zapewne nie bez > powodu bo przecież to najdroższy z możliwych środków. Mniejszość. Ponad 50% to komunikacja miejska. > Aha, zapomniałem pieniądze z podatków są też trochę ważne dla funkcjonowania pa > ństwa. Ale to szczególik niewart uwagi. Podatki paliwowe etc. pokryłyby samo utrzymanie sieci dróg + waciki. Nie mówiąc o leczeniu ofiar wypadków, ofiar pośrednich (smog) i kosztach estetyki (pył zawieszony na elewacjach, ubraniach etc.) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hops Re: Jakby wszystkie drogi zamknęli dla samochodów IP: 89.174.58.* 27.06.12, 12:02 tak się składa, że kierowca pojazdu indywidualnego płaci podatki w każdym litrze wypalonego paliwa i innych opłatach za pojazd. natomiast przywołana babuszka z autobusu nie płaci nic, bo ma przejazdy za free. buspas, czemu nie, ale na trzecim pasie - czyli 3/4 Żwirki i Wigury musi zostać poszerzone i w godzinach pików, a nie całą dobę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: q Inzynier ruchu to idiota IP: *.warszawa.vectranet.pl 26.06.12, 22:10 Gada, że "mają sygnały by został buspas", a w rzeczywistości to jego zmyślanie. Buspas na żwirkach powinien zniknąć. Wynika to jednoznacznie z tego co działo się w trakcie Euro. Jakis debil wymyślił by buspas był przez cały okres ME podczas, gdy większy ruch na nim był tylko w dni meczowe. W pozostałę dni hulał wiatr. A na pasie lewym sznur samochodów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zniesmaczona galas a czy nie docierają do ciebie sygnały IP: *.warszawa.vectranet.pl 26.06.12, 22:15 o źle ustawionych światłach na Puławskiej, Al. Niepodległości czy Radzymińskiej????? Ciekawe, że ten"inżynier" jest niezatapialny. Odpowiedz Link Zgłoś
max5lat A w Krakowie 13km za 19zl 26.06.12, 22:43 A w Krakowie pociag PKP laczacy lotnisko w Balicach z Centrum (odcinek 13 km) kosztuje 19zl w jedna strone. Skandal i zlodziejstwo! Odpowiedz Link Zgłoś
pa3dlo_z_warszawy inż. Galas i tak mądrze mówi, zastanawiające 26.06.12, 22:47 , Odpowiedz Link Zgłoś