Gość: ToKu Kierowca miał rację! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.12, 10:33 Pies był bez kagańca bo autobus pusty, jechałem 140 km/h bo droga prosta i nie ma ruchu, palę w knajpie bo jestem sam, a jak wyjdę to kiepa na chodnik bo śmietnika nie ma, a ja płacę podatki i powinien być. Poooooolskaaaaa Biaaałoooo - Czerwooniiiiii... Odpowiedz Link Zgłoś
kreatywni Kierowca autobusu wyrzucił kobiety z psem. Bo r... 10.07.12, 10:33 I bardzo dobrze kierowca zrobił, że odmówił przejazdu psa bez kagańca. Nie rozumiem, absolutnie nie rozumiem skąd ta nagonka? Przecież kierowca wykonywał swoje obowiązki i wykonywał je dobrze. Dlaczego pies po zabiegu weterynaryjnym ma stanowić wyjątek? Skąd przekonanie o jego łagodności? Dlaczego zaawansowana ciąża ma usprawiedliwiać przewóz psa bez kagańca? Co ma piernik do wiatraka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lucek Kierowca autobusu wyrzucił kobiety z psem. Bo r... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 10.07.12, 10:33 Bardzo słuszne zachowanie kierowcy. Pies jak każde zwierzę jest z definicji nieprzewidywalny, nawet ładgodnej razy, a autobusy są dla ludzi, a nie dla zwierząt. Buta psiarzy jest nie do opisania. Artykuł poniżej wszelskiego poziomu. To własciciel psa powinien zadbać o kaganiec. I nie ma tu znaczenia, że pani jest w ciąży. To nie zwalnia od myślenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Kierowca autobusu wyrzucił kobiety z psem. Bo r... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.12, 10:34 Brawo dla kierowcy. Durna Gazeto gdzie szukasz problemu? Przepisy to przepisy, nie można bez kagańca to nie można. Kierowca ma przeprowadzać wywiad, czy pies jest groźny czy nie? Później się tworzą wyjątki i na koniec nikt nie przestrzega przepisów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hiszpan25 Kierowca autobusu wyrzucił kobiety z psem. Bo r... IP: *.briteline.de 10.07.12, 10:34 przykro, ze problem dotyczyl kobiety ciezarnej ale jej takze dotycza przepisy... Jak dla mnie tlumaczenie sie ze piesek biedny , ze brzuch duzy, ze goraco nie zmiania faktu, ze niestety kierowca mial racje... Przepis mowi o kagancu i taki powinien w autobusie byc psu zakladany. Koniec dyskusji... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Kierowca autobusu wyrzucił kobiety z psem. Bo r... IP: *.231.17.111.koba.pl 10.07.12, 10:35 mnie kiedyś taki niegroźny pies capnął za rękę.. okazało się, że może i niegroźny, ale w pewnym momencie poczuł się nieswojo w moim towarzystwie na szczęście nie szarpałam się... on spojrzał mi głęboko w oczy i puścił, a ja skończyłam tylko na odcisku, a nie skaleczeniu przedramienia... ludzie niby też spokojni, ale kto zagwarantuje, że jak napadnę na któregoś to ten mnie nie pobije? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MisterTornister Kierowca autobusu wyrzucił kobiety z psem. Bo r... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.12, 10:37 Jak zawsze w takich sytuacjach - kobieta była ubogą wdową inwalidą bez nogi i ręki na wózku, jej córka w dziewiątym miesiącu ciąży a w zasadzie już rodziła, oczywiście samotna bo jak facet się dowiedział o ciąży to się zmył.Pies był po dwudziestej operacji, bez zębów i do tego kulał i w ogóle świat się sprzeciwił przeciwko nim.Autobus zanim się zatrzymał na przystanku to wjechał w kałużę i opryskał brudną wodą w/w trójkę wędrowców.Po prostu świat jest okrutny i biednemu zawsze wiatr w oczy. Odpowiedz Link Zgłoś
misiu-1 Re: Kierowca autobusu wyrzucił kobiety z psem. Bo 10.07.12, 12:46 Aż dziwne, że autor tego gniota w postępowaniu kierowcy nie doszukał się seksizmu, rasizmu i homofobii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krociech I bardzo dobrze zrobił IP: *.abaks.pl 10.07.12, 10:38 Kierowca to nie kynolog ani weterynarz, a wożenie psa bez kagańca to zwykłe chamstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
jarsza Piwo dla tego Pana. Bardzo dobrze zrobił 10.07.12, 10:38 autobus pusty moze na nastepnym przystanku byc pełny a piesek lagodny moze za chwile sie wsciec bo mu ktos bedzie nie tak pachnial Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Piwo dla tego Pana. Bardzo dobrze zrobił IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 18.07.12, 09:23 Tak. Szczególnie po zabiegu na głupim jasiu. Miałeś kiedykolwiek psa? Uczymy się, zdobywamy wiedzę i dopiero się wypowiadamy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaz Re: Kierowca autobusu wyrzucił kobiety z psem. Bo IP: 95.108.74.* 10.07.12, 10:39 No co zacw... pier**ny, to że Ty masz w dupie czy kogoś pies pogryzie to nie znaczy, że wszyscy tak mają! Odpowiedz Link Zgłoś
tomi250 Kierowca autobusu wyrzucił kobiety z psem. Bo r... 10.07.12, 10:41 BRAWO KIEROWCA! Właściciele psów w tym kraju w ogóle nie poczuwają się do obowiązku przestrzegania przepisow, sprzątania po swoich psach, prowadzenia ich w kagańcach (bo przecież on nie gryzie lu inne równie idiotyczne tłumaczenie), itp. Najwyższa pora zrobić porządek z tą najbardziej aspołeczna grupą w naszym kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sgel&v Kierowca autobusu wyrzucił kobiety z psem. Bo r... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.12, 10:43 I bardzo dobrze! Psiarzy, którzy nie zakłądają swoim "pociechom" kagańców, mimo prawnej konieczności, którzy nie sprzątają po swoich "najlepszych przyjaciołach" powinni być bezwzględnie karani ! ! ! Co z tego, że z prawie pustego autobusu, pies może ugryźć bez znaczenia czy w autobusie jedzie 150 czy 1 osoba... KIEROWCA POSTĄPIŁ CAŁKOWICIE PRAWIDŁOWO ! ! ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kraqs Kierowca autobusu wyrzucił kobiety z psem. Bo r... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.12, 10:43 Bydlak!!! (Przepraszam wszystkie bydlęta...) Odpowiedz Link Zgłoś
mczaja Dla Kierowcy - gratulacje! 10.07.12, 10:45 Gratuluję żenująca.pl! Dzięki dwóm idiotkom zwierzę się stresowało (bo nie można było wziąć taksówki dla pani dwa tygodnie przed porodem i chorego psa), a gazeta.pl jeszcze ma jakieś obiekcje. Proponuję wystosować pochwały na www.ztm.waw.pl. Odpowiedz Link Zgłoś
max-kom Re: Kierowca autobusu wyrzucił kobiety z psem. Bo 10.07.12, 10:47 pies powinien mieć kaganiec i smycz i koniec - kropka !!! Irytują mnie właściciele czworonogów, którzy próbują mi wmówić że ich pies nie jest agresywny : "to bardzo łagodny pies i lubi dzieci" Może i lubi (nie tylko jeść) - ale moje dziecko się boi obcych psów - zresztą uważam że dobrze że się boi. Można w komunikacji miejskiej np. niechcący nadepnąć psa i co pies wtedy zrobi ? nawet ten najłagodniejszy ? głupi nie jest, więc złapie za nogę najmniejszą - nie największą !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mores Re: Kierowca autobusu wyrzucił kobiety z psem. Bo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.12, 11:03 jestes idiota - pies nie moze miec zakladanego kaganca w takie upaly po bo prostu moze zdechnac, zwlaszcza pies w szoku pourazowym jakim pewnie byl dla niego zabieg u weterynarza. Wloz sbie ten pusty leb w worek foliowy i idz sie przespaceruj w takim upale to moze zrozumiesz o co chodzi, choc watpie... Odpowiedz Link Zgłoś
plec.na.plazy Re: Kierowca autobusu wyrzucił kobiety z psem. Bo 10.07.12, 11:23 Hmmmm skoro pies nie może funkcjonować z kagańcem, a bez kagańca stanowi potencjalne zagrożenie to może w takim razie psy nie powinny być trzymane w miastach, tak jak nie trzyma się w miastach koni, zebr, słoni, żyraf i tygrysów ? Odpowiedz Link Zgłoś
mczaja Re: Kierowca autobusu wyrzucił kobiety z psem. Bo 10.07.12, 11:35 > Hmmmm skoro pies nie może funkcjonować z kagańcem, a bez kagańca stanowi potenc > jalne zagrożenie to może w takim razie psy nie powinny być trzymane w miastach, > tak jak nie trzyma się w miastach koni, zebr, słoni, żyraf i tygrysów ? Brawo! To się nazywa "człowiek myślący". W odróżnieniu od tych, którym jestestwo kończy się na jednym "sapiens". Odpowiedz Link Zgłoś
max-kom Re: Kierowca autobusu wyrzucił kobiety z psem. Bo 10.07.12, 11:34 nie histeryzuj, miałam dużego psa, który ZAWSZE komunikacją publiczną podróżował na smyczy, w kagańcu a ja miałam w torebce aktualną książeczkę szczepień ! A kagańce są różne, zawsze można coś odpowiedniego dla ulubieńca dobrać. Chociaż pies był duży i łagodny ... taki był mój obowiązek i koniec. A z dwojga złego: pies w niedobranym kagańcu (ale pies sam sobie kagańca nie kupuje) czy moje pogryzione dziecko - wiadomo co wybieram :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Kierowca autobusu wyrzucił kobiety z psem. Bo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.12, 12:24 > jestes idiota A Ty - cham > - pies nie moze miec zakladanego kaganca w takie upaly po bo prostu moze zdechnac To trzeba mu kupić taki kaganiec, w którym może otworzyć pysk, a nie zaklejać mu go taśmą klejącą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A. Re: Kierowca autobusu wyrzucił kobiety z psem. Bo IP: *.elpos.net 10.07.12, 19:52 Jak nie może żyć, to niech zdycha :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pp Kierowca autobusu wyrzucił kobiety z psem. Bo r... IP: *.play-internet.pl 10.07.12, 10:48 więcej, byłem świadkiem wyrzucenia z autobusu kobiety z yorkiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xsd Re: Kierowca autobusu wyrzucił kobiety z psem. Bo IP: *.assecobs.pl 10.07.12, 10:48 I bardzo dobrze. nie ma znaczenia czy autobus jest pusty czy nie, nikt nie zagwarantuje że zostanie pusty do końca kursu. Nie każdy np życzy sobie oblizywania przez psa (niektórzy właściciele raczej nic sobie z tego nie robią), poza tym niektóre małe dzieci boją się psów, a do autobusu tez chciałyby wejść. Odrębna sprawa to zostawianie psich odchodów na trawnikach przed blokami... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klm Kierowca autobusu wyrzucił kobiety z psem. Bo r... IP: *.dynamic.chello.pl 10.07.12, 10:49 skąd się biorą tacy debile, jak Tomasz Maćkowiak??? Maćkowiak - ty mała polska mendo - przepis, nawet taki, którego nie rozumiesz, jest po to by go przestrzegać!! na czerwonym świetle też pewnie przejeżdżasz jak nic nie jedzie? Odpowiedz Link Zgłoś
michalfront Re: Kierowca autobusu wyrzucił kobiety z psem. Bo 10.07.12, 11:49 wyobraź sobie że są kraje, gdzie jak nic nie jedzie to wolno i na czerwonym - kraje bardziej cywilizowane od naszego tylko tam się zakłada, ze każdy ma rozum i porafi lepiej ocenić konkretną sytuację niz abstrakcyjny przepis który nie uwzględnia przypadków "nietypowych" ale u nas menatlnośc homo soviticusów wygrywa - na wszystko musi być przepis, paragraf, regulamin - po co myślec samodzielnie, po co miec wolną wolę - niech waaadza decyduje za nas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Kierowca autobusu wyrzucił kobiety z psem. Bo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.12, 12:27 > wyobraź sobie że są kraje, gdzie jak nic nie jedzie to wolno i na czerwonym - k > raje bardziej cywilizowane od naszego Owszem, ale dotyczy to głównie pieszych i rowerzystów, którzy nie stanowią zagrożenia dla innych, a mogą się swobodnie upewnić, czy zachowując się w ten sposób nie stanowią zagrożenia dla siebie. > ale u nas menatlnośc homo soviticusów wygrywa - na wszystko musi być przepis, Najwyraźniej musi, skoro jakaś idiotka pcha się z psem bez kagańca do autobusu i jeszcze ma pretensje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klm Re: Kierowca autobusu wyrzucił kobiety z psem. Bo IP: *.dynamic.chello.pl 10.07.12, 13:41 @michalfront "wyobraź sobie że są kraje, gdzie jak nic nie jedzie to wolno i na czerwonym - kraje bardziej cywilizowane od naszego" - możesz podać konkretne przykłady "cywilizowanych" krajów, gdzie wolno przejeżdżać na czerwonym? Odpowiedz Link Zgłoś
wutang4eva Re: Kierowca autobusu wyrzucił kobiety z psem. Bo 10.07.12, 19:03 Pewnie autor mial na mysli Somalie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edytkalipp@wp.pl Kierowca autobusu wyrzucił kobiety z psem. Bo r... IP: *.sileman.net.pl 10.07.12, 10:50 ciekawe, jeżeli ta Pani będzie podróżować już z dzieciąteczkiem -czy będzie tak ochoczo podróżować z obcym niezabezpieczonym przed atakiem zwierzęciem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gasdasad Kierowca autobusu wyrzucił kobiety z psem. Bo r... IP: *.thb.de 10.07.12, 10:51 Jeśli owe Panie (jak Pan sugeruje) tak co 30 minut miałyby ponawiać próby i wsiadałyby - po czym "byłyby wyrzucane", to poświadczyłyby właśnie swoją bezgraniczną głupotę! Mam nadzieję jednak, że tego nie zrobiły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JL Re: Kierowca autobusu wyrzucił kobiety z psem. Bo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.12, 11:07 Tylko poszły 30 kilometrów pieszo.....w upale......z chorym psem..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Kierowca autobusu wyrzucił kobiety z psem. Bo r... IP: *.compower.pl 10.07.12, 10:51 Z regulaminu ZTM: "§ 16 1. Dopuszcza się przewożenie w pojazdach oraz wprowadzanie na teren stacji metra: [...] - psów, pod warunkiem, że nie zachowują się agresywnie, nie są uciążliwe dla pasażerów oraz mają założony kaganiec i trzymane są na smyczy. " i dalej: "§ 17 Na żądanie innych pasażerów, obsługi pojazdu, pracowników nadzoru ruchu lub kontrolerów biletów pasażer jest obowiązany: [...] 2. opuścić pojazd wraz z przewożonym zwierzęciem, jeżeli jest ono przewożone w sposób sprzeczny z postanowieniami § 16, [...]" Ergo: kierowca przestrzegał regulaminu, który powstał z myślą o ezpieczeństwie i dobrym samopoczuciu pasażerów. Gdyby kierowca nie zauważył psa bez kagańca każdy pasażer mógł żądać, żeby pies został wyprowadzony z pojazdu. Jeśli pies ma kaganiec i jest na smyczy ale szczeka, warczy, próbuje skakać na pasażerów - nie powinien być przewożony w pojeździe. Dobrze dobrany kaganiec nie jest dla psa niczym strasznym, o ile właściciel zadał o to, żeby przyzwyczaić czworonoga do noszenia "namordnika". Pasażerowie, którzy nie lubią psów albo się ich boją (choćby właścicielom psów ten lęk wydawał się irracjonalny) mają prawo oczekiwać, że zwierzak będzie zabezpieczony. Właścicele psów i ich podopieczni nie są dyskryminowani bo regulamin zezwala na przewóz zwierząt, tyle że pod pewnymi, niezbyt surowymi, warunkami. Temat jest wydumany ale spełnił swoje zadanie bo (sądząc po ilości komentarzy) zwiększył klikalność a więc i oglądalność reklam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jl Re: Kierowca autobusu wyrzucił kobiety z psem. Bo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.12, 11:05 Widziałeś kiedyś kaganiec (dobrze dobrany) dla cavaliera? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Kierowca autobusu wyrzucił kobiety z psem. Bo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.12, 12:30 To nie jest problem pasażerów autobusu, ani kierowcy, że ktoś zapragnął trzymać psa rasy, której rzekomo nie da się zrobić kagańca. Jak nie ma typowych, to idź do jakiegoś rzemieślnika, żeby zrobił pod wymiar, albo kup psu rancho, na którym będzie mógł przebywać bez jego opuszczania,s koro nie da się go przystosować do poruszania się po mieście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 100% racji Re: Kierowca autobusu wyrzucił kobiety z psem. Bo IP: *.dynamic.chello.pl 10.07.12, 11:25 no i Piotrze sehr gut! Ordnung muss sein! Okrutne prawo, ale prawo! Maćkowiak et consortes to typowe dla polaczkowa warcholstwo! Precz z głupimi posiadaczami psów! Odpowiedz Link Zgłoś
naprawdetrzezwy Autor tego malowniczego opisu to oczywiście... 10.07.12, 10:52 ...rowerzysta? Bo oni też w d upach mają wszelkie przepisy, które zmuszają ich do czegoś... ;>>> Odpowiedz Link Zgłoś
jare_jare Kierowca autobusu wyrzucił kobiety z psem. Bo r... 10.07.12, 10:53 Szkoda, że ten pies był taki spokojny i nie pokazał panu od pisania listów, po co są takie przepisy. Btw - po co nagonka na kierowcę? Rozumiem piętnowanie złych zachowań - idąc tym tropem myślenia, to prowadzący pojazd powinien być bohaterem tej historii - brawo :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazik Re: Kierowca autobusu wyrzucił kobiety z psem. Bo IP: *.dynamic.chello.pl 10.07.12, 10:53 Brawo kierowca! Dobrze, że ktoś w tym kraju stara się jeszcze przestrzegać prawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 101 Kierowca autobusu wyrzucił kobiety z psem. Bo r... IP: 212.160.172.* 10.07.12, 10:55 99% ludzi tu zna tylko chyba psy z obrazków i nie ma pojecia o tych zwierzętach. A co do sytuacji, to z artykułu wynika że kobiety rozmawiały z kierowcą i kierowca sam mógł ocenić czy pies jest łagodny czy agresywny, skoro wyszedł z szoferki. Trafił sie cham i tyle, nic nie poradzisz... pełno u nas jeszcze buraków, którzy są najmądrzejsi na świecie;) Podzielam wpis, czy tak samo by sie zachował do dwóch dresów z piwem (nawet bez psa)... bohater, dajcie mu medal bo wyrzucił 2 kobiety z autobusu, hehehe... Jakby Kaczyński żył dostałby wyróżnienie w pałacu prezydenckim za odwagę:) Ja ze swoim psem dużym (berneńczyk) jeździłem nie raz w komunikacji, obok stała milicji i jakoś nigdy sie nie czepiali, jak widać można? można... trzeba tylko myśleć i odrobine normalności... a jak kotś nie lubi psów może stanąć dalej, autobus był pusty... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Kierowca autobusu wyrzucił kobiety z psem. Bo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.12, 12:48 > 99% ludzi tu zna tylko chyba psy z obrazków i nie ma pojecia o tych zwierzętach Zważywszy, że w Polsce jest 38 mln mieszkańców i kilka milionów psów, to chyba nie ma szans, żeby się na jakiegoś nie natykać, nawet jeśli się go przypadkiem nie posiada, choć zgadzam się, że większość właścicieli, w tym opisane panie i Ty, nie ma pojęcia o psach. Ale to tak na marginesie. Przede wszystkim ja, jako pasażer autobusu nie mam obowiązku znać się na psach, kochać psów, doznawać styczności z psami, wąchać psów i słuchać ich jazgotu. Jeśli masz zamiar przewozić psa, to rób to tak, aby mnie nie narażać na opisane wyżej niedogodności, bo to jest moje święte i niezbywalne prawo. > kierowca sam mógł ocenić czy pies jest łagodny czy agresywny, Kierowca nie jest specjalistą orzecznikiem PZK, tylko kierowcą. I jako kierowca odpowiada za to, aby jego pasażerowie byli przewożeni w bezpiecznych warunkach. Nie ma znaczenia, czy pies w momencie wsiadania wygląda na grzecznego, czy jest piękny i czy właśnie wraca z pogrzebu swojej matki. Pies ma być przewożony w kagańcu, aby wykluczyć, że kogoś pogryzie, bo może to zrobić zawsze - no chyba, że jest wypchany, ale tego wszyscy wolelibyśmy uniknąć. > Trafił sie cham i tyle, nic nie poradzisz... Nie cham, tylko dwie pasażerki, które nie potrafią się zachować i myślą wyłącznie o sobie. > Podzielam wpis, czy tak samo by sie zachował do dwóch dresów z piwem Może by się zachował, a może nie. A jakie to ma znaczenie? Czy mi wolno kraść, bo ktoś inny morduje? > Ja ze swoim psem dużym (berneńczyk) jeździłem nie raz w komunikacji, obok stała > milicji i jakoś nigdy sie nie czepiali Widocznie kierowca miał we krwi więcej odpowiedzialności niż milicjanci. > można... trzeba tylko myśleć i odrobine normalności... Traktowanie publicznego autobusu jak prywatnej własności to nie jest normalność > a jak kotś nie lubi psów może stanąć dalej, A dlaczego ktoś ma się dostosowywać do tego, że komuś się zachciało wozić psa bez kagańca. > autobus był pusty... A za dwa przystanki przestałby być pusty i co wtedy? Odpowiedz Link Zgłoś