Dodaj do ulubionych

Liceum w Warszawie

09.11.12, 14:54
Aktualnie mieszkam pod Warszawą, ale w przyszłym roku z siostrą przeprowadzamy się do stolicy. To wiąże się dla mnie ze zmianą szkoły. Teraz jestem uczniem pierwszej liceum i staram się znaleźć dobrą szkołę w Warszawie.
Interesuje mnie profil humanistyczny, najlepiej dziennikarski. Dobrze gdyby w szkole nie były wygórowane wymagania i lekkie zajęcia wf. Liczę, że w szkole nie będzie chamstwa i prostactwa, brak tak zwanych "dresów". Chyba najbardziej interesuje mnie Centrum i Wola, ale inne dzielnice również wchodzą w grę.
Puki co mam na oku LO. im Jacka Kuronia, Klementyny Hoffmanowej i Batalionu Zośka.
Obserwuj wątek
    • swiete.jeze Re: Liceum w Warszawie 09.11.12, 15:00
      Mieszkając pod Warszawą da się dojeżdżać do szkoły w Warszawie, a mieszkając w Warszawie nie da się dojeżdżać do szkoły pod Warszawę? Dziwne.
    • tom_aszek Re: Liceum w Warszawie 09.11.12, 16:59
      gucios6 napisał(a):

> Interesuje mnie profil humanistyczny, najlepiej dziennikarski. Dobrze gdyby w
      > szkole nie były wygórowane wymagania (...)

"Profil dziennikarski" + "niewygórowane wymagania" skutkują czymś takim:

> Dobrze gdyby w szkole nie były wygórowane wymagania
      oraz
      > Puki co mam na oku

Święty Izydorze z Sewilli, patronie internetu, ty to widzisz?!
      • maitresse.d.un.francais Re: Liceum w Warszawie 09.11.12, 17:21
        nie wiem jak w liceach im. Kuronia i Baonu Zośka, ale do Hoffmanowej go z taką polszczyzną nie przyjmą.
      • Gość: prażanin Re: Liceum w Warszawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.12, 17:59
        tom_aszek napisał:

> Święty Izydorze z Sewilli, patronie internetu, ty to widzisz?!

Chyba raczej trzeba do św. Franciszka Salezego, patrona dziennikarzy?
        • maitresse.d.un.francais Re: Liceum w Warszawie 09.11.12, 18:32
          Gość portalu: prażanin napisał(a):

> tom_aszek napisał:
          >
          > > Święty Izydorze z Sewilli, patronie internetu, ty to widzisz?!
          >
          > Chyba raczej trzeba do św. Franciszka Salezego, patrona dziennikarzy?

Na razie to ja tu nie widzę żadnego dziennikarza. Autor, chwała Bogu, nim nie jest. :-P
    • maitresse.d.un.francais Re: Liceum w Warszawie 09.11.12, 17:22
      Dobrze gdyby w szkole nie były wygórowane wymagania i lekkie zajęcia wf.

A najlepiej same przerwy, co?
    • Gość: BUC Liceum? Raczej zawodowka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.12, 18:32
      Zawodowka budowlana. Profil - malarz pokojowy.
      Zalety:
      - malo pisania, czytania tez niewiele
      - praca w pomieszczeniu
      - praca prosta, nauki nie bedziesz mial wiele
      Wady:
      - praca
    • Gość: ort Re: Liceum w Warszawie IP: *.warszawa.vectranet.pl 09.11.12, 19:44
      >.Puki co mam na oku <

Do okulisty, szybko. Albo słownika ortograficznego, ale tam trzeba więcej czytać...wybieraj. Najlepiej wracaj do lasy, gajowy.
    • Gość: ech "puki" ??? IP: 5.178.64.* 09.11.12, 20:38
      Drogi Puki, zapomnij o Hoffmanowej.
    • Gość: fd Re: Liceum w Warszawie IP: *.warszawa.vectranet.pl 15.11.12, 17:52
      jacka kuronia (społeczne) to same banany tam chodzą. Zośka jest fajna, może dlatego, ze to kończyłam. W humanistycznym profilu są zajęcia teatralne, własny teatr, tańce (bardzo fajne). polecam
    • Gość: mrau Re: Liceum w Warszawie IP: *.dynamic.chello.pl 16.12.12, 14:04
      słowacki!
    • six_a Re: Liceum w Warszawie 16.12.12, 14:51
      >pod Warszawą
      w jędrzychowicach?

do hoffmanowej nie idź. póki co wymagają tam ortografii na poziomie gimnazjum.
    • Gość: subwary Re: Liceum w Warszawie IP: *.dynamic.chello.pl 12.01.13, 16:23
      LUDZIE, NIE IDŹCIE DO KOCHANOWSKIEGO!!!! UCIEKAJCIE STAMTĄD!!!!! TA SZOKŁA JEST PRZEREKLAMOWANA, KAŻDY MUSI OD NOWA UCZYĆ SIĘ NA KORKACH I KURSACH!!!!! NIE POLECAM!!!! NAUCZYCIELE DO DUPY!!! REŻIM TAM WPROWADZAJĄ! DWULICOWE GRONO PEDAGOGICZNE. NIE IDŹCIE TAM!!
    • Gość: emerytka Re: Liceum w Warszawie IP: *.adsl.inetia.pl 13.01.13, 00:39
      Nim wybierzesz nowe liceum, naucz sie ortografii. POKI sie nie nauczysz ,zostan lepiej " pod Warszawa ".
    • Gość: ojciec Re: Liceum w Warszawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.14, 13:08
      Mój syn chodzi do Liceum u pani Beaty Mydłowskiej. Jest to Szkoła mieszcząca się przy ul. Grochowskiej. Bardzo sobie ją chwali. Jest Bardzo zadowolony. Myślę, że warto się nią zainteresować.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka