Dodaj do ulubionych

Warszawa w filmie "Drogówka": brzydka jak spran...

• Gość: WolneMiastoKrakow Re: Warszawa w filmie "Drogówka": brzydka jak spr IP: *.dynamic.chello.pl 17.02.13, 14:40
      Hahahahaha, tytuł mnie rozbawił do łez. Stolica pozdrawia Warszawę.
    • Gość: gość Warszawa w filmie "Drogówka": brzydka jak spran... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.13, 15:51
      Hahah, a to Warszawa niby nie ponura? Pokazał prawdę i tyle. Wielkie węzły (żeby zaoszczędzić 30 sekund), ekrany w kolorze tęczy, ohydne torowiska i brud. Estetyka tu jest na ostatnim miejscu.
    • nienietak6 bo jest brzydka jak sprana szmata 17.02.13, 16:58
      Jakieś zdziwienie? Nie ma brzydszego miasta w całej Europie na zachód, północ czy południe. Tu nie chodzi o jakieś podłe dzielnice, ale o całość, całe miasto, z obrzydliwą wymieszaną architekturą, nieładem, dzikimi parkingami, chaosem, tysiącami reklam, brudem i syfem, a do tego wszechobecnym chamstwem i agresją. I trzeba coś mieć z postrzeganiem, żeby tego nie widzieć.
      • Gość: wawiak Re: bo jest brzydka jak sprana szmata IP: *.dynamic.chello.pl 17.02.13, 17:43
        nienietak6,
        ciąg smuge na skaryszew
        wecku niemyty.
    • nienietak6 uderz w stół... 17.02.13, 20:06
      No i jaki fajny od razu przykład kulturalnego warszawiaka... Dziękuję za szybkie potwierdzenie opinii o tym mieście. :-)
      • Gość: wawiak Re: uderz w stół... IP: *.dynamic.chello.pl 17.02.13, 20:15
        bujaj wory na wioske
        kasztanie.
        to warszawskie forum i nie jesteś tu
        mile widziany.
        czaisz?
        • nienietak6 Re: uderz w stół... 17.02.13, 21:08
          Gość portalu: wawiak napisał(a):

> bujaj wory na wioske
          > kasztanie.
          > to warszawskie forum i nie jesteś tu
          > mile widziany.
          > czaisz?

No coraz lepiej... co jeszcze ciekawego móżdżek wypoci?

:-)))))))

• Gość: wawiak Re: uderz w stół... IP: *.dynamic.chello.pl 17.02.13, 22:06
            móżdżek, to masz ty,
            lebiego w te i nazad po skaryszewa ganiana.
            :-D)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
            youtu.be/ZLtocKqUq_E
            • nienietak6 Re: uderz w stół... 18.02.13, 08:15
              I co biedaku? Tylko tyle potrafisz wymyślić? Spuchłeś od intensywnego "myślenia"?

:-)
    • Gość: ehh... Re: Warszawa w filmie "Drogówka": brzydka jak spr IP: *.adsl.inetia.pl 17.02.13, 21:52
      czytając posty powyżej mam wrażenie że oglądałem inny film;)
      Przecież ten nie jest o Warszawie, tylko o Polsce. Naszym polskim piekiełku, o 7 grzechach głównych, o korupcji, o tych niegodziwościach które popełniamy my wszyscy, każdy na swoją skalę i miarę.
      Pada przez dużą część filmu?? A czy ktoś oglądał film "Siedem"? Tam pada przez 100% filmu!!

• Gość: Jan film drogówka to laurka dla polskiej drogówki IP: *.centertel.pl 19.02.13, 17:08
      Rzeczywistość nie wygląda tak słodko i różowo, jak została pokazana w filmie. Policjanci pokazani w filmie wydają się nazbyt sympatyczni i praworządni. Nie sądzę, żeby w rzeczywistości policja drogowa reprezentowała tak zacny poziom moralny oraz intelektualny. Taka wada filmu wynika zapewne z tego, że grający policjantów aktorzy mają niezamierzoną tendencję do zawyżania poziomu umysłowego kreowanych przez nich policyjnych bohaterów.
    • Gość: zen do rzecznika policji IP: *.centertel.pl 19.02.13, 17:10
      Szanowny Panie Rzeczniku KGP,

miałem przyjemność obejrzeć kilka dni temu reportaż z pracy policji drogowej -
      dokument pt. "Drogówka" wyświetlany aktualnie w kinach.

Temat został potraktowany dosyć łagodnie, tym nie mniej oddaje w pewnym zakresie
      specyfikę pracy Pana kolegów z "drogówki". Realizatorom dokumentu udało się uchwycić
      typowy dla policjantów drogowych rys charakterologiczny oraz ukazać ich intelektualny potencjał.

Po filmie wręcz eksplodowała we mnie długo tłumiona duma, z tego, że Mój Kraj rodzi tak wybitne jednostki,
      które zebrane w jednym miejscu, zorganizowane i sprawne, stoją na straży prawa i porządku.
      Wyposażeni w specjalne uprawnienia, uprzywilejowani i uzbrojeni, funkcjonariusze dumnie pilnują znaków drogowych,
      których przypada ok. 93883603 na jeden km bieżący. Misja tyleż trudna, co chwalebna.

Nie sposób wyliczyć wszystkich powodów, dla których Policja, szczególnie drogowa, cieszy się wciąż rosnącym,
      bo i zasłużonym, szczerym szacunkiem społeczeństwa.

Pragnę zapewnić, że mój szacunek dla Pana kolegów z "drogówki' graniczy niemal z uwielbieniem, a każdy
      mój kontakt z policją drogową zawsze stanowi źródło bezgranicznej radości.
      Ci zacni panowie, ci dobrzy druhowie - czy to żądaniem łapówki, szantażem lub fałszywym zeznaniem w sądzie,
      zawsze wzmacniają moją wiarę w prawo, zaufanie do policji i miłość do tego pięknego kraju nad Wisłą.

Korzystając z okazji, chciałbym zwrócić się do Szanownego Pana Rzecznika Komendy Głównej Policji, czy
      były robione jakieś badania w śród rodziców tych, którzy tworzą gotowe i zwarte szeregi policji drogowej.
      Takie proste pytanie: "Co Pani, która przez dziewięć miesięcy znosiła trudy ciąży, która poświęciła swój czas,
      siłę, młodość i zdrowie, która oddała setki nocy, dbając o każdą, najmniejszą potrzebę syna, czuje dzisiaj,
      kiedy widzi go Pani w odblaskowej kufajce z napisem"policja"?
      Dumę, Radość, Obojętność, Zażenowanie, Złość, Pogardę, Wstyd, Smutek, Choruję na depresję,
      Chcę się powiesić. (niepotrzebne skreślić)

"Drogówka" - w kinach ! Gorąco polecam !
    • angrusz1 Bo taka jest codzienna 20.02.13, 11:35
      Warszawa i codzienne zachowanie policjantów, taki ich język .
      W innych miastach podobnie .
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka