Gość: gosc IP: *.k.omnitec.pl 20.02.13, 21:14 Kto pozalowal na barierki? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: xxx Re: Śmiertelny wypadek zablokował wylotówkę na wi IP: *.warszawa.vectranet.pl 20.02.13, 21:32 Może w końcu zamontują. To już kolejny wypadek w tym miejscu, gdzie ktoś przelatuje na drugą stronę jezdni... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leon_zawodowiec Trzeba było uważać jak mawiał Kwinto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.13, 21:46 zdrowo pociskał tym paździerzem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ezomir Re: Trzeba było uważać jak mawiał Kwinto IP: *.sdn-bng-011.adsl.virginmedia.net 21.02.13, 00:02 Nie wiem dokladnie jakie byly okolicznosci tego, jak i innych wypadkow. Niestety w ponad polowie tego typu przykrych artykulow podaja ze wypadek byl spowodowany przez 25-35 latka. Rowniez marka BMW przewija sie czesciej niz inne. Oczywiscie wypadek niestety moze sie zdarzyc kazdemu, nie twierdze tez ze kazdy mlody kierowca, czy kazdy wlasciciel BMW to pirat drogowy. Statystyka jest jednak nieublagana... A barierki, slupki, ekrany to tylko szpecace krajobraz formy obrony przed tego typu kierowcami... Odpowiedz Link Zgłoś
toxicwaltz A może trzeba jechać trochę ostrożniej? 20.02.13, 22:31 Z większą dozą wyobraźni? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ak Re: Śmiertelny wypadek zablokował wylotówkę na wi IP: *.adsl.inetia.pl 21.02.13, 05:37 Barierki należałoby zamontować piratom w GŁOWACH. Na stałe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: motodebil tak mało wpisów? dziwne... IP: *.dynamic.chello.pl 20.02.13, 21:45 o! gdyby to był motocyklista, to festiwal nienawiści trwałby w najlepsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: tak mało wpisów? dziwne... IP: *.warszawa.vectranet.pl 20.02.13, 21:58 poprostu hejterzy stali w korku i jeszcze do domu nie dojechali.. :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ron190 Re: tak mało wpisów? dziwne... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.13, 22:19 Przejeżdżałem tamtędy chwilę po wypadku. Tragicznie to wyglądało, strasznie żal mi było tego człowieka gdy usłyszałem w radiu, że nie żyje. Zabrakło kawałka barierki... ze 4 metry dosłownie. Warunki drogowe również strasznie słabe. Odpowiedz Link Zgłoś
kretynofil Barierki, pogoda, masoni, Żydzi i cykliści... 20.02.13, 22:44 A kierowca, który mimo wszystko zapie*dalał jak idiota, oczywiście niewinny... Ludzie, co z Wami?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cubikon Re: Śmiertelny wypadek zablokował wylotówkę na wi IP: *.warszawa.vectranet.pl 20.02.13, 22:40 Ponoć barierek nie ma ze względu na przebiegające zwierzęta, kiedyś taką opinię słyszałem, nie wiem czy słuszna czy nie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cubikon Dlaczego to znowu BMW ? IP: *.warszawa.vectranet.pl 20.02.13, 22:44 Kurde, kiedyś prowadziłem statystykę wypadków, tych opisywanych w mediach. na 10 tego typu wypadków 5 było spowodowanych przez "kierującego BMW", 2-3 przez kierującego VW, reszta przez kierowców samochodów innych marek. oczywiście żadna to tam wielka statystyka, ot kilkadziesiąt newsów ale jakoś tak się to dziwnie układa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: motodebil Re: Dlaczego to znowu BMW ? IP: *.dynamic.chello.pl 20.02.13, 22:58 zapomniałeś o masowych mordercach motocyklistach. teraz, korzystając ze sprzyjających warunków, przyczajeni w garażach i szopach szykują się do masowego ataku na niewinnych kierowców puszek, staruszki i dzieci na przejściach. już niedługo przeczytamy pierwsze mrożące krew w żylach komentarze o 250 km/h na jednym kole i posłuchamy światłych przemyśleń inspektora sokołoskiego i tego drugiego o ciemniejszym odcieniu skóry. śmiechom i żartom z warzyw i dawców nie będzie końca. :-D Odpowiedz Link Zgłoś
toxicwaltz A rowerzyści - prawdziwy postrach naszych dróg, 21.02.13, 10:37 powodujący gigantyczne zagrożenie na drogach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piston Re: Dlaczego to znowu BMW ? IP: *.dynamic.chello.pl 20.02.13, 23:12 Z BMW jest ten problem, że ma napęd na tył i sporo mocy, trzeba umieć tym jeździć zwłaszcza w naszym klimacie gdzie pół roku zima, deszcze, itp. Pomijam fakt, że takie sztrucle jak to na zdjęciu kupują głównie małolaty, których noga swędzi na gazie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FrouFrou Re: Dlaczego to znowu BMW ? IP: *.warszawa.vectranet.pl 20.02.13, 23:44 28lat to nie małolat, a i małolaty nie kupują kombi ... z resztą się zgadzam i mi również rysuje sie konkluzja że BMW, poniekad całkiem porządne auta maja swoją specyficzną grupę fanów, których łączy często (nie zawsze ale jednak często) głupota, brawura, faktyczny brak umiejętności jazdy ... to w połączeniu z RWD, które trudniej jest utrzymać na drodze często kończy się tak jak na zdjęciach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cziczerofacze Re: Śmiertelny wypadek zablokował wylotówkę na wi IP: *.warszawa.vectranet.pl 21.02.13, 00:12 brak wyobraźni i tyle u kierowcy: ślisko, fotoradar - hamowanie, opony? utrata kontroli, a policja oczywiście na godziny zamyka drogę i niech reszta stoi i "podziwia", to działa lepiej prewencyjnie niż wszystko inne razem wzięte Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowszy typ BMW starszego typu IP: *.dynamic.chello.pl 21.02.13, 00:19 brak słów, co za wieśniak to napisał ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zły Re: BMW starszego typu IP: *.warszawa.vectranet.pl 21.02.13, 07:34 E46 to już stare auto niestety. Pogódź się z tym. Odpowiedz Link Zgłoś
czemrok Śmiertelny wypadek zablokował wylotówkę na wiel... 21.02.13, 06:19 Ostatnio ciągle BMW i młody kierowca. Samochody kiepskie czy kierowcy ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawiak gdyby nie IP: *.dynamic.chello.pl 21.02.13, 07:00 fotoradar, który dba o nasze bezpieczeństwo ( to przed nim pirat hamował...) to ten bandzior żyłby dalej, stwarzając poważne zagrożenie na naszych wspaniałych drogach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zimny Re: gdyby nie IP: *.be.jnj.com 21.02.13, 08:38 ...może w takim razie, przez analogię, dokonywać prewencyjnych odstrzałów bandziorów? Ciekawa koncepcja...Kto będzie decydował kto jest bandziorem a kto nie? Pewnie tacy Miszczunie jak Ty? Ja bym był bardziej ostrożny w ocenach innych, no chyba, że masz na imię Teresa, zmartwychwstałeś i całe życie pracujesz na misji w Indiach... Odpowiedz Link Zgłoś
toxicwaltz Ależ ten były kierowca sam się "odstrzelił". 21.02.13, 10:40 Wystarczyło jechać przepisowo i fotoradar byłby mu niestraszny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zimny Re: Ależ ten były kierowca sam się "odstrzelił". IP: *.be.jnj.com 21.02.13, 12:11 A jesteś przekonany, że ktoś przed nim nie przyhamował? Są vacaty w sądownictwie...możesz aplikować. Nie byłem, nie widziałem...daleki jestem od oceny. W ostatnich dniach jechałem wolno wąską uliczką w moim pueblo i dojeżdżając do skrzyżowania zaliczyłem uślizg w miejscu, w którym każdy ze spieszących się kierowców dojeżdża z fantazją, wali w heble a potem w takim miejscu mamy "Torwar". Czy według Kolegi śmigałem "stufką"? Poza tym wszyscy bardziej święci niż Św. Piotr...nikt nie przekracza dozwolonej prędkości, nie robi błędów...ale każdy ma ambicję pokazać jak inni "dają dupy". Więcej pokory Kolego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Boddoxx Kolego, trzeba trzymac odstęp, jechać z prędkością IP: 194.8.126.* 22.02.13, 08:16 dostosowaną do warunków. Tego dnia warunki nie były dobre, więc należałoby jechać 30-40 km/h, a nawet mniej, jeśli było wyślizgane. Przy takiej prędkości raczej by się nie zabił. Ale wielu Polakom lód, mgła, brzozy nie są straszne. Skłonność do ryzyka wysysamy z mlekiem matki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przechodzień Re: gdyby nie IP: *.ip.mgk.pl 21.02.13, 22:14 wypadek był na wysokości przystanku kolonii helenów, a fotoradar jest dopiero przy kajki, wiec pomyslcie zanim cos powiecie. Wiem, bo szłam tamtedy od autobusu, bo inaczej bym przez kilka godzin tam siedziala. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olek Re: Śmiertelny wypadek zablokował wylotówkę na wi IP: 94.75.119.* 21.02.13, 07:41 Barierek na 50km/h się nie montuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolo Re: Śmiertelny wypadek zablokował wylotówkę na wi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.13, 08:29 Tam jest 90 km/h Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bob Re: Śmiertelny wypadek zablokował wylotówkę na wi IP: *.welnowiec.net 21.02.13, 09:40 Tam jest 100km/h , ale skad mozesz wiedziec , jesli prawo jazdy dostales na stadionie ekspercie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zimny Re: Śmiertelny wypadek zablokował wylotówkę na wi IP: *.be.jnj.com 21.02.13, 10:17 Czemu go obrażasz? Zachowałeś się jak tłuk...Pierdyknięcie przy 90 i przy 100 km/h spowoduje podobne skutki i barierka mogłaby je złagodzić. Zgadzamy się w tej kwestii? No, to po co była ta personalna wycieczka? Mógł nie pamiętać...a nie że kupił prawko na lewo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawiak Re: Śmiertelny wypadek zablokował wylotówkę na wi IP: *.dynamic.chello.pl 21.02.13, 10:27 zimny, nie dość, że nie łapiesz ironii (tak jak w poście o "bandycie" i fotoradarze) to zabierasz głos w sprawach, o których nie masz zielonego pojęcia. barierka w tamtym miejscu niczego by nie "złagodziła". ona by skutecznie zapobiegła temu smutnemu wydarzeniu. mondralo z miodem w uszach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zimny Re: Śmiertelny wypadek zablokował wylotówkę na wi IP: *.be.jnj.com 21.02.13, 12:18 "Uczył Marcin Marcina a sam głupi jak świnia." Zapytaj Kubicę o skuteczne zapobieganie wydarzeniom przez barierki ochronne... Zawsze znajdzie się jakiś dosrywający cfaniaczek, który wie lepiej. Mój miód i moje łapanie...to samo można powiedzieć o Tobie...złagodziła zawiera może, ale trudno Ci to pojąć jak widzę. Jest takie przysłowie: "Jak nie potrafisz to nie pchaj się na afisz." weź sobie do serca. wawiak się znalazł! Durny mędrek, wie co by się stało...gdyby to czy tamto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zimny Re: Śmiertelny wypadek zablokował wylotówkę na wi IP: *.be.jnj.com 21.02.13, 12:22 Zasadniczo masz rację co do ironii... :-) nie złapałem... przeczytałem po raz drugi i złapałem...co do skuteczności barierek nie wycofuję się. Nie gwarantują bezpieczeństwa a jedynie zwiększają szanse kierowcy... Nerwowy jestem...a co do miodu w uszach to wal się. :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawiak Re: Śmiertelny wypadek zablokował wylotówkę na wi IP: *.dynamic.chello.pl 25.02.13, 08:47 zwiększają szanse kierowcy na co? na ciążę pozamaciczną? bezpieczeństwa nie gwarantuje ci również siedzenie w domu przed telewizorem z czipsami w łapie. jak jesteś nerwowy, to wskocz do zimnej wisły, miodu w uszach sie nie pozbędziesz ale trochę ochłoniesz. też sie wal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zimny Re: Śmiertelny wypadek zablokował wylotówkę na wi IP: *.be.jnj.com 25.02.13, 09:22 Myślałem, że jesteś mądrzejszy aleś tuman pierwszej wody. Nie musisz opowiadać, że jesteś z ciąży pozamacicznej to widać...Przekaż wyrazy współczucia rodzinie...Tak to bywa, wczesny poród mózg się jeszcze nie rozwinął i nie nadrobi w późniejszym rozwoju. Wawa to gdzie? Na jakimś zadupiu? Tam nie "uczom" tumanów ortografii? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawiak Re: Śmiertelny wypadek zablokował wylotówkę na wi IP: *.dynamic.chello.pl 25.02.13, 10:47 myślałeś? nie rozśmieszaj publiczności. :-D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adaho Re: Śmiertelny wypadek zablokował wylotówkę na wi IP: 195.205.254.* 21.02.13, 09:43 100 km/h - droga dwujezdniowa poza obszarem zabudowanym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Śmiertelny wypadek zablokował wylotówkę na wi IP: *.biznes.mm.pl 21.02.13, 10:22 po wpisach widać jacy z Was królowie szos, patrzenie na znaki to nie dla Was? tam od dłuzszego czasu stoi znak teren zabudowany czyli jest ograniczenie do 60 km/h na całej długości Czecha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Śmiertelny wypadek zablokował wylotówkę na wi IP: *.ip.netia.com.pl 21.02.13, 10:38 mylisz się. Jest ograniczenie do 60, które kończy się wraz ze znakiem koniec terenu zabudowanego, który stoi parędziesiąt metrów dalej. Zatem na tym odcinku obowiązują ograniczenia jak dla dwupasmówki na terenie niezabudowanym. Odpowiedz Link Zgłoś
toxicwaltz Re: Śmiertelny wypadek zablokował wylotówkę na wi 21.02.13, 10:44 > znak teren zabudowany czyli jest ograniczenie do 60 > km/h Gdzie kupiłeś prawo jazdy? W terenie zabudowanym obowiązuje ograniczenie do 50km/h w godzinach 5.00-23.00, chyba że znaki stanowią inaczej. Stanowią? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A.K. Re: Śmiertelny wypadek zablokował wylotówkę na wi IP: 194.246.124.* 21.02.13, 12:17 Hmmm... Na drodze na Łysą Polanę jest 40 km/h i postawili barierki. Pewnie głupcy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zimny Re: Śmiertelny wypadek zablokował wylotówkę na wi IP: *.be.jnj.com 21.02.13, 08:35 Zapytaj Inżyniera Galasa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cogito Re: Śmiertelny wypadek zablokował wylotówkę na wi IP: *.polcard.com.pl 21.02.13, 15:03 > Zapytaj Inżyniera Galasa... Nie jego. Galas jest od drog miejskich. A tam jest droga krajowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JAK Skończyły się pieniądze na utrzymanie dróg w zimie IP: *.gsk.com 21.02.13, 09:04 Wczoraj po Warszawie jeździło się koszmarnie, nawet na głównych ulicach o dużym ruchu ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zimny Re: Skończyły się pieniądze na utrzymanie dróg w IP: *.be.jnj.com 21.02.13, 10:18 Akurat to mnie nie dziwi...niezależnie czy pada czy nie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A. Biernacki Śmiertelny wypadek zablokował wylotówkę na wiel... IP: 91.209.141.* 21.02.13, 10:56 Zachowanie policji było skandalicznie nieudolne. Było tam kilkanaście radiowozów, przynajmniej 2 wozy straży pożarnej i nie zrobiono absolutnie nic, aby skierować gdzieś stojące ponad dwie godziny na zablokowanym odcinku drogi samochody. Zrobiono objazdy? Ok - dla samochodów dopiero dojeżdżających w ten rejon, a co zrobiono dla stojących samochodów na odcinku bezpośrednio przed wypadkiem? - te 2,3km stojących samochodów, autobusów itp. ludzi próbujących wrócić do domu po pracy? Jasne jest, że przy wypadku śmiertelnym nie można odblokować drogi, ale dwa pasy przeciwległego kierunku drogi były wolne - nie można było zrobić wahadło na 10-15 minut aby wypuścić te 3km stojących aut?! A nawet jeśli nie wahadło, to zablokować przeciwległy pas na 10 minut i dać szansę zawrócić tym autom z zablokowanego odcinka. Nie zrobiono absolutnie nic. Koncertowy przykład niekompetencji i nieudolności policji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawiak Re: Śmiertelny wypadek zablokował wylotówkę na wi IP: *.dynamic.chello.pl 21.02.13, 13:05 ojtam, ojtam, przecież nie za to ich cenimy. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
donmarek Śmiertelny wypadek zablokował wylotówkę na wiel... 21.02.13, 14:59 Barierki, barierki, barierki ... . No tak gdyby były tam zamontowane owe barierki, to w chwili uderzenia w nie, uruchomiłyby swoje poduszki powietrzne wyrzucając jednocześnie chwytaki(także wykonane z materiałów miękkich), którymi objęłyby owe "cudo" techniki pod tytułem bmw i ... i nawet reflektory by nie ucierpiały w miłym, delikatnym, aksamitnym uścisku barierek!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawiak Re: Śmiertelny wypadek zablokował wylotówkę na wi IP: *.dynamic.chello.pl 22.02.13, 06:54 oto przyklad komentujacego zdarzenie, o którym nie ma zielonego pojęcia - debila. sekta smoleńska jest takich pełna... otóż, ćwoku barierka zapobiegła by przejechaniu samochodu na przeciwległy pas ruchu i nie doszło by do zderzenia czołowego. kapujesz, czy trzeba ci to jeszcze narysować? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Boddoxx Winę za wypadek ponosi brak barierki? IP: 194.8.126.* 22.02.13, 08:21 A może brak rozwagi u młodego kierowcy? Nie postawisz wszędzie barierek, nie zbudujesz wszędzie autostrad, nie zbudujesz samych bezkolizyjnych skrzyżowań, nie zbudujusz kład/tuneli w w miejsce wszystkcih przejść dla pieszych. Jeździć trzeba z rozwagą, a wszystkie barierki i różne literki w opisie samochodu (ABS), a także pasy bezpieczeństwa i poduszki powietrzne nie zapewnią bezpieczeństwa, co najwyżej mogą pomóc przeżyć w pewnych okolicznościach. Jeździć trzeba tak, jakby tych wszystkich udogodnień nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawiak Re: Winę za wypadek ponosi brak barierki? IP: *.dynamic.chello.pl 22.02.13, 22:20 jasssne, pałacu kultury, do góry nogami też nie zbuduję. a wy, tam w bydgoszczy, zawsze możecie zdewastować jeszcze jeden pas jezdni żeby zwęzić drogę i uniemożliwić popisy motocyklistom. że o rowerzystach nie wspomnę... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
donmarek Re: Śmiertelny wypadek zablokował wylotówkę na wi 23.02.13, 10:02 Co do poziomu Twojej inteligencji nie będę się wypowiadał. Jako, że nie ma o czym. Powód ... brak powyższego! Bo gdybyś posiadał chociaż odrobinę tego czegoś, co u NORMALNEGO człowieka jest nazywane rozumem, to wiedziałbyś, że: - bariera energochłonna zapobiega - jedynie częściowo - przejechaniu na pas przeciwny!!! I jedynie częściowej absorpcji energii przedmiotu w nią uderzającemu !!! Koniec. Kropka. Natomiast jak na razie nie wynaleziono jeszcze barierek takich o jakich ja pisałem. A także żadnego sprzętu, który pozwoliłby takim jak Ty zrozumieć co nieco. Poza ... . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawiak Re: Śmiertelny wypadek zablokował wylotówkę na wi IP: *.dynamic.chello.pl 23.02.13, 17:51 hehehehe, łaskawca. "nie będzie się wypowiadał" :-) no to wypowiedz się ciućmoku, skoro taki ucuny jesteś, w jakiej części i w jakich warunkach zapobiega dana bariera, bo oprócz metafizycznego bełkotu nic mądrego nie napisałeś, "absorpcjo energii przedmiotu". a takimi wypracowaniami, to możesz zaimponować najwyżej koleżankom z klasy. :-D Odpowiedz Link Zgłoś
donmarek Re: Śmiertelny wypadek zablokował wylotówkę na wi 24.02.13, 09:13 A wiesz Ty chociaż co to jest METAFIZYKA? No tak, w gimnazjum jeszcze tego nie uczą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawiak Re: Śmiertelny wypadek zablokował wylotówkę na wi IP: *.dynamic.chello.pl 24.02.13, 09:49 metafizyką, jest np twoje bezmyślne gulgotanie o "zapobieganiu częściowej absorpcji energii przedmiotu", licealisto z przerośniętą prostatą. :-D (...)- bariera energochłonna zapobiega - jedynie częściowo - przejechaniu na pas przeciwny!!! I jedynie częściowej absorpcji energii przedmiotu w nią uderzającemu !!!(...) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawiak no i co, absorpcyjny IP: *.dynamic.chello.pl 24.02.13, 19:21 dziadku? zatkało ruskie kakao? :-D jak tam twoje progi i bariery? wyliczyłeś już coś, nasz forumowy metafizyku, czy tylko tak sobie słodko pierdnąłeś jak to się dziadkom zdarza? Odpowiedz Link Zgłoś