Gość: kasia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.13, 21:14 Ręce opadają. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
robertmatycz Kierowca szarpał kontrolerki ZDM. Sąd: "niewiel... 21.06.13, 21:32 Od jakiego poziomu agresji uznamy, że społeczna szkodliwość szarpania i opluwania funkcjonariusza publicznego będzie znaczna? - komentuje Zarząd Dróg Miejskich. NALEŻY COŚ Z TYM FANTEM ZROBIĆ....CHOĆ URZĘDASY SA UPIERDLIWE. Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_fizyk Re: Kierowca szarpał kontrolerki ZDM. Sąd: "niewi 22.06.13, 00:13 "Kierowca nie został jednak ukarany. Sąd uznał, że "wina i społeczna szkodliwość czynu nie jest znaczna", wobec czego umorzył postępowanie na 2 lata. -" Warunkowo umorzył postępowanie na okres próby wynoszący 2 lata (nb. maksymalny przewidziany w kodeksie). Czy "dziennikarz" słyszał co drugie słowo? Odpowiedz Link Zgłoś
mn7 Re: Kierowca szarpał kontrolerki ZDM. Sąd: "niewi 22.06.13, 12:19 To niestety standard w wykonaniu "dziennikarzy". Jak się dziwić tak marnej świadomości prawnej społeczeństwa, skoro w tej dyskusji widać, że wielu także dokładnie opacznie zrozumiało tę wiadomość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Re: Kierowca szarpał kontrolerki ZDM. Sąd: "niewi IP: *.gemini.net.pl 22.06.13, 16:16 Słyszał być może każde ale zrozumiał co dziesiąte. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lukasz Kierowca szarpał kontrolerki ZDM. Sąd: "niewiel... IP: *.wroclaw.vectranet.pl 21.06.13, 21:37 Nie wpadłem na to, że można na nich pluć, ale dziękuję za pomysł. Generalne pytanie jest takie - ktoś ma jeszcze wątpliwości, że Gronkiewicz powinna odejść? Czy w ZDM pracuje jeszcze więcej znajomych królika, że nie mają co robić tylko rozsyłają czarny PR do mediów na ludzi i żalą się, jacy to są ważni a często poszkodowani? Jak podniosą ceny za parkowane, a PO już do tego dąży, to nie zdziwi mnie znacznie większa i bardziej bolesna agresja wobec ciołków w zielonojebnych kamizelkach. Odpowiedz Link Zgłoś
notremak Re: Kierowca szarpał kontrolerki ZDM. Sąd: "niewi 22.06.13, 06:38 Gość portalu: lukasz napisał(a): > Nie wpadłem na to, że można na nich pluć, ale dziękuję za pomysł. Generalne pyt > anie jest takie - ktoś ma jeszcze wątpliwości, że Gronkiewicz powinna odejść? C > zy w ZDM pracuje jeszcze więcej znajomych królika, że nie mają co robić tylko r > ozsyłają czarny PR do mediów na ludzi i żalą się, jacy to są ważni a często pos > zkodowani? Jak podniosą ceny za parkowane, a PO już do tego dąży, to nie zdziwi > mnie znacznie większa i bardziej bolesna agresja wobec ciołków w zielonojebnyc > h kamizelkach. Aleś mądrze napisał! Pokaż dzieciskom, niech będą dumne z occów. I księdzu dobrodziejowi okaż. Odpowiedz Link Zgłoś
mn7 Re: Kierowca szarpał kontrolerki ZDM. Sąd: "niewi 22.06.13, 12:17 Gość portalu: lukasz napisał(a): > Nie wpadłem na to, że można na nich pluć, ale dziękuję za pomysł. Gdzie znalazłeś taki pomysł? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomo Kierowca szarpał kontrolerki ZDM. Sąd: "niewiel... IP: *.merinet.pl 21.06.13, 21:55 Z jednej strony potępiam kierowcę, bo nie dość że nie zapłacił za parkowanie to jeszcze zaatakował kontrolerki. I kara mu się należy. Z drugiej jednak ostatnio otrzymałem wezwanie ze straży miejskiej bo rzekomo przekroczyłem prędkość i fotoradar zrobił mi fotę. Zdjęcia oczywiście nie przysłano, a na wezwaniu napisano jedynie, że przekroczyłem prędkość o 40km/h nie podając jakie było ograniczenie, etc. Zgłosiłem się do siedziby straży, funkcjonariuszka pokazuje mi na ekranie zdjęcie, jest na nim moje auto sfotografowane od tyłu i jeszcze dwa inne. Na moje pytanie na podstawie czego stwierdzili, że to prędkość mojego samochodu, a nie któregoś z pozostałych, na kolejne jakie w tym miejscu obowiązuje ograniczenie prędkości pani odpowiada mi, że ona nic mi nie musi mówić, a ja MUSZĘ wskazać kierowcę. Oczywiście odmówiłem na co usłyszałem, ze spotkamy się w sądzie. Oczywiście rozmowa ze mną prowadzona w arogancki sposób. I po czymś takim jako osoba szanująca funkcjonariuszy publicznych przestaję się dziwić, że ludziom nerwy puszczają na widok tych chamów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bimac walić w pyski równo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.13, 22:16 i tak POwiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zosia Re: Kierowca szarpał kontrolerki ZDM. Sąd: "niewi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.13, 22:16 sratycz, na drzewo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Kierowca szarpał kontrolerki ZDM. Sąd: "niewi IP: *.dynamic.chello.pl 21.06.13, 22:27 robertmatycz napisał: > Gość portalu: kasia napisał(a): > > > Ręce opadają....Funkcjonariusze, choć nie wszyscy, ale sa chamscy, jebać > chamów. Jak ty jesteś w pracy też można cię opluć i szarpać za ciuch? Kobiety robiły swoje, jest uznana wina kierowcy i ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca bombowca Re: Kierowca szarpał kontrolerki ZDM. Sąd: "niewi IP: *.dynamic.chello.pl 22.06.13, 00:12 Prędzej uwierzę kierowcy niż panienkom ........ Życie mi pokazało, że pałom, prokuratorom sądom i innym podobnym (dziennikarzom też) wierzyć nie można. Odpowiedz Link Zgłoś
donmarek Re: Kierowca szarpał kontrolerki ZDM. Sąd: "niewi 22.06.13, 12:25 Chyba w najbliższych wyborach zagłosuję na JarosławPolskęZbaw. A przy odrobinie szczęścia on wygra wybory i wtedy ... . Ano wtedy Ty, ten kierowca i wam podobni na pewno na kilka lat za kraty traficie!!! Już Jarosław weźmie to całe wolnomyślące towarzystwo weźmie za buzię i przywoła do porządku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca bombowca Kierowca szarpał kontrolerki ZDM. Sąd: "niewiel... IP: *.dynamic.chello.pl 22.06.13, 00:06 O co w ogóle chodzi??? Jeśli gliniarz mógł skopać leżącego, nie agresywnego (chyba, że agresywnie leżał lub kładł się agresywnie na chodnik) chłopaka, prokuratura i sąd (w pierwszej instancji) uniewinnili policjanta, to poszarpanie panienki ze straży wsiowej, czy innej kontrolerki jest tylko zabawą dla małych dzieci ........ Chyba pały zapominają, że jak Kuba Bogu, tak Bóg Kubie. Po moich doświadczeniach z pałami (wymuszenie mandatu, niestety skuteczne - nieprzypadkowy brak monitoringu, ich było dwóch a ja jeden, w sumie niski mandat) nie mam dla nich szacunku ...... Odpowiedz Link Zgłoś
nighthawk00 Re: Kierowca szarpał kontrolerki ZDM. Sąd: "niewi 22.06.13, 01:09 co za chory kraj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tirinti Brawo dla sędziego IP: *.toya.net.pl 22.06.13, 03:34 A te upierdliwe babsztyle lepiej niech się wezmą za pałowanie roszczeniowych cyklistów, którzy się masują co miesiąc. Dzięki kierowcą są wpływy z akcyzy za paliw, VAT w paliwie i kupnie samochodu oraz części a i pracę mają pracownicy branży motoryzacyjnej. Cykliści zaś płacą niskie podatki i mają wysokie roszczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
buk-humor-dziczyzna jak menel po podstawówce dostanie kompa na komunię 22.06.13, 09:51 jak menel po podstawówce dostanie kompa na komunię- to tak jest Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Re: jak menel po podstawówce dostanie kompa na ko IP: *.gemini.net.pl 22.06.13, 16:15 To komunia jest po podstawówce? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: słoiką U meneli tak... IP: *.yolau.net 23.06.13, 07:03 ... podają im na pierwszej komunii święcony denaturat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: słoiką Tirinti=żałosny asshole, słoik IP: *.yolau.net 23.06.13, 06:58 > Dzięki kierowcą Słoik nie zna języka polskiego i próbuje się popisywać pisaniem zbędnych "ą" i "ę". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miodzio ja bym wymierzył karę jeszcze większą IP: *.dynamic.chello.pl 22.06.13, 06:23 szacunek do straży miejskiej, policji musi byc...albo konsultacja psychiatryczna i pozniej inna niewielka kara, ale zawsze kara...zalosne, ze chamom jeszcze pozwalamy na zbyt wiele...w UK i ogólnie w cywilizowanych krajach ludzie bez znajomosci savoir a vivre, a tym bardziej z gatunku chamo sapiens są traktowani jak powinni, jak jedna z niższych warstw społecznych...jaki jest człowiek widac najlepiej po stosunku do zwierzat, a jesli ktos pozwala sie szarpac za 3 pln ze straza miejska to niestety wpolczuje kazdemu kontaktow z takim marginesem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Kierowca szarpał kontrolerki ZDM. Sąd: "niewi IP: *.warszawa.vectranet.pl 22.06.13, 07:01 To są zwykłe ciecie, takie samo ścierwo jak kanary a nie "funkcjonariusze publiczni". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miodzio jestes zwykłym chamem XXX IP: *.dynamic.chello.pl 22.06.13, 07:26 zal spotykac ludzi takich jak ty...ciekawy jestem jak zwracasz sie do zony i dzieci... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: słoiką Jakich dzieci? IP: *.yolau.net 23.06.13, 07:04 On nie ma dzieci, on ma cieci. Odpowiedz Link Zgłoś
nienietak6 niestety, chamstwo przejęło ten kraj 22.06.13, 08:59 Chamstwo zaczyna dominować i terroryzować nawet służby państwowe. Źle to wróży przyszłości tego kraju. Stał się dziki również dzięki takim antyspołecznym postawom sądów, które chamów nagradzają za napaść na ludzi, wykonujących swoje obowiązki służbowe. Taki śmieć w każdym z państw zachodu za taką napaść znalazł by się w areszcie, a potem otrzymał należną karę. W dzikim kraju jest bezkarny. Ręce opadają. Odpowiedz Link Zgłoś
buk-humor-dziczyzna jakby zadźgał majchrem to byłaby grzywna-ale jaja 22.06.13, 09:49 jakby zadźgał majchrem to byłaby grzywna-ale jaja Odpowiedz Link Zgłoś
mn7 niby czemu "chory"? 22.06.13, 12:16 Gość portalu: kasia napisał(a): > Ręce opadają. Masz na myśli zastosowanie przepisów o wzmożonej ochronie funkcjonariusza do kontrolerów strefy? Mnie się podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
stary.marian Kierowca szarpał kontrolerki ZDM. Sąd: "niewiel... 22.06.13, 12:54 Drogi autorze: 1. Atakowani kontrolerzy ZDM mogli również dotychczas dochodzić swoich praw - z powództwa cywilnego. Bardzo źle jeśli tego nie robili, bo chamstwo się bezkarnie panoszy, jednakże przy odrobinie uporu mogli doprowadzić do skazania lub korzystnej dla siebie ugody. 2. W artykule brakuje istotnej informacji. Zawieszenie postępowania bardzo często wiąże się z nakazem sądowym wpłaty określonej kwoty na wskazane cele społeczne. Kwota taka zwykle wynosi kilkaset złotych. Czy w tym wypadku również tak było? Odpowiedz Link Zgłoś
mn7 Re: Kierowca szarpał kontrolerki ZDM. Sąd: "niewi 22.06.13, 13:00 stary.marian napisał: > Drogi autorze: > > 1. Atakowani kontrolerzy ZDM mogli również dotychczas dochodzić swoich praw - z > powództwa cywilnego. Nie. Z oskarżenia prywatnego. > Bardzo źle jeśli tego nie robili, bo chamstwo się bezkarn > ie panoszy, jednakże przy odrobinie uporu mogli doprowadzić do skazania lub kor > zystnej dla siebie ugody. Oczywiście. > 2. W artykule brakuje istotnej informacji. Zawieszenie postępowania bardzo częs > to wiąże się z nakazem sądowym wpłaty określonej kwoty na wskazane cele społecz > ne. Tu nie ma mowy o zawieszeniu postępowania (takowe następuje w wypadku długotrwałej przeszkody w jego prowadzeniu). Tu nastąpiło - standardowe w podobnych przypadkach - WARUNKOWE UMORZENIE postępowania. > Kwota taka zwykle wynosi kilkaset złotych. Czy w tym wypadku również tak było? Prawdopodobnie tak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: werk Polland odpuścił szumowinom. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.13, 13:34 Może dlatego, że to też wyborcy ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? jak "odpuściL"? IP: *.gemini.net.pl 22.06.13, 16:14 Jak "odpuścił" skoro zastosowano warunkowe umorzenia (jak zwykle zresztą w podobnych sprawach)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wku...ony Kolejny denny sąd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.13, 23:25 ale wulgarne i pijane bydło w tramwajach i autobusach, ordynarnie śmiecące nawet jeżeli odpadki są toksyczne dla środowiska ma się dobrze. Ale niepełnosprawnego umysłowo człowieka na kilka lat wsadzą. Sąd pod sąd. Zaczynam przestawać to tolerować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: słoiką Re: Kolejny denny sąd IP: *.yolau.net 23.06.13, 07:09 Czy nie wydaje wam się, że polscy prawnicy to banda alkoholików? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? durny sąd czy durny komentarz? IP: *.gemini.net.pl 24.06.13, 19:09 A czego konkretnie w tej sprawie nie potrafisz zrozumieć? Odpowiedz Link Zgłoś
shootthemall Kierowca szarpał kontrolerki ZDM. Sąd: "niewiel... 23.06.13, 04:30 znaczy się teraz trzeba poszarpać sąd :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Re: Kierowca szarpał kontrolerki ZDM. Sąd: "niewi IP: *.gemini.net.pl 24.06.13, 19:08 Ojoj, zbyt trudne przeczytanie czegoś więcej, niż mylącego tytułu? Odpowiedz Link Zgłoś