Dodaj do ulubionych

Nie kopcić przy drzwiach! Zakaz palenia przed b...

IP: *.dynamic.chello.pl 07.07.13, 09:09
I słusznie.
Śmierdziele, wynocha!
Obserwuj wątek
    • Gość: sky_fifi Nie kopcić przy drzwiach! Zakaz palenia przed b... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.13, 09:24
      NARESZCIE!
      Palacze tuż przy wejściu to koszmar. Trzeba przechodzić przez chmurę smrodu. I jeszcze często stoją tarasując przejście.
      Mam nadzieję, że także ogródki restauracyjne i kawiarniane zostaną uwolnione od palaczy.
      • jungleman Re: Nie kopcić przy drzwiach! Zakaz palenia przed 07.07.13, 15:22
        Sam sporadycznie palę, ale jak najbardziej popieram takie rozwiązania, tak samo jak zakaz palenia na przystankach autobusowych - jak chcę zapalić, czekając na autobus, wychodzę poza obręb przystanku, nawet jak nikogo tam nie ma - nie wiem przecież, czy za 3 minuty ktoś nie nadejdzie, komu moje smrody będą przeszkadzać, staram się również stanąć po tej stronie, z której wiatr nie będzie zawiewał mojego dymu na przystanek.
        Nieraz też zwracałem uwagę innym przystankowym palaczom, że nie wolno i nieładnie, choć wiem, że często można w takiej sytuacji usłyszeć pytanie czy w ryj się chce dostać, jednak ja ponoć wyglądam dosyć groźnie, jak twierdzi moja żona, więc nikt mi nigdy takiej propozycji nie złożył, może obawiał się kontrpropozycji... ;-)
        • tekameka a do niedawna kazdy szanujący się urząd spluwaczki 07.07.13, 16:11
          instalował przed drzwiami.Kulturalnie i higienicznie.
        • mecenas_misiura Re: Nie kopcić przy drzwiach! Zakaz palenia przed 07.07.13, 20:53
          Zgadzam się z Tobą - ale autor chyba zachód to na filmie widział - popielniczki przed biurowcami to w zasadzie standard.
          • Gość: ec2a Re: Nie kopcić przy drzwiach! Zakaz palenia przed IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.13, 23:40
            mecenas_misiura napisał:

> Zgadzam się z Tobą - ale autor chyba zachód to na filmie widział - popielniczki
            > przed biurowcami to w zasadzie standard.

W zasadzie. Może w Sobiesławie.

Przed moim biurowcem w City popielniczek brak. Palaczy z pod nawisów budynku goni ochrona.
    • Gość: WFC śmierdzi A w "prestiżowym" WFC smród przy głównym wejściu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.13, 09:29
      A w WFC na Emilii Plater 53 mimo tego, że jest tak prestiżowe że oficjalnie pismem zarządu zabroniło przyjeżdżania do pracy rowerem* palacze zajmują całą wnękę
      przy głównym wejściu, palą też przy bocznym. Obrotowe drzwi zabierają dym do wnętrza. Widocznie palenie jest prestiżowe i bezpieczne!

*przeczytaj:
      pl.wikipedia.org/wiki/Warsaw_Financial_Center
      tvnwarszawa.tvn24.pl/informacje,news,rowerem-nie-do-wiezowca-musimy-dbac-o-prestiz,33027.html
      • Gość: SfO Nieaktualne... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.13, 09:48
        Sytuacja na dziś: Parking dla rowerów od frontu i miejsca na rowery na parkingu wewnąrz
        • Gość: wfc Re: Nieaktualne... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.13, 14:02
          Parking dla rowerów od frontu - te rurowe stojaki przed wejściem - postawiło za swoje pieniądze miasto.
          • Gość: wfc Re: Nieaktualne... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.13, 14:08
            zw.com.pl/artykul/647809-Do-biura-rowerem--Nie----.html
    • Gość: manu33 palacze sa zdecydowanie mniej wydajni w pracy. IP: *.warszawa.vectranet.pl 07.07.13, 09:32
      Co godzine odrywa sie od roboty znika na 15 min ,potem wraca ,kawka musi sobie przypomniec co robil przed przerwa...minie kilka minunt i przychodzi kumpel z fajka i pyta czy idziemy moze zapalic.i tak w kolko. Powinien byc calkowity zakaz palenia w godzinach pracy,tak samo jak nue mozna w pracy pic piwa i jarac trawy,tak samo papierosy powinny byc zabronione
      • Gość: michuu zgadza się IP: *.dynamic.chello.pl 07.07.13, 09:38
        znam to z własnych obserwacji, taka osoba kilka razy w ciągu dnia odrywa się od swoich zajęć, co w skali miesiąca daje stratę w ilości kilku godzin. A szef musi jeszcze za to płacić (stawki godzinowe)
        • Gość: fisi Re: zgadza się IP: *.dynamic.chello.pl 07.07.13, 09:44
          Nie zakazywać palenia, nie będzie się musiał odrywać.

Niepalący latają do klopa co godzinę. A szef im za to płaci.
          • Gość: sifi Re: zgadza się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.13, 10:18
            Gość portalu: fisi napisał(a):

> Nie zakazywać palenia, nie będzie się musiał odrywać.
            >
            > Niepalący latają do klopa co godzinę. A szef im za to płaci.

Zezwolić na robienie kupy i sikanie przy biurku!
          • Gość: jacek226315 Re: zgadza się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.13, 10:31
            A Ty fisi do toalety nie chodzisz,robisz pod siebie
            • Gość: fisi Re: zgadza się IP: *.dynamic.chello.pl 07.07.13, 11:29
              Nie. Tylko pokazuję absurdalność argumentacji i pomyrdanie w mózgach co poniektórych. Niepalących. Może jednak powinni zapalić. To ponoć rozjaśnia umysł.
              • Gość: szczupak Re: zgadza się IP: *.adsl.inetia.pl 07.07.13, 11:43
                ta, rozjaśnia, tak Ci rozjaśniło, że aż teraz masz umysł utleniony
          • bene_gesserit Re: zgadza się 07.07.13, 23:25
            No, dzieki bogu, ze palacze nie defekują i nie sikają. Wystarczą papieroski.
        • nie_czytaj_tego nie każdy pracuje "na akord" 10.07.13, 14:52
          Sorry, ale nie każdy pracuje na akord. Paląc niegdyś (rzuciłem) wpadło mi do głowy parę dobrych pomysłów
      • Gość: fisi Re: palacze sa zdecydowanie mniej wydajni w pracy IP: *.dynamic.chello.pl 07.07.13, 09:43
        Skoro musi wyjść, by zapalić, siłą rzeczy w tym czasie nie będzie pracował. Jeżeli by mógł palić w miejscu pracy, byłby wydajniejszy od niepalącego. Durne zakazy mszczą się na zakazującym.

Nikt jeszcze nie udowodnił szkodliwości palenia. Podawane korelacje są wątpliwe i jest to tylko propaganda.

W latach trzydziestych nawet kosmetyki dla dzieci reklamowano jako radioaktywne. Wtedy to było super zdrowe, trendy i na topie. Tak samo jest teraz z paleniem, tylko na odwrót.

A po drodze były jeszcze szkodliwe cukier, sól, cholesterol, jajka i kwasek cytrynowy.

A soja powoduje impotencję u mężczyzn.

To wszystko jest taka samo wiarygodne, jak szkodliwość palenia.

A zdrowy czosnek też śmierdzi.
        • Gość: obserwator Re: palacze sa zdecydowanie mniej wydajni w pracy IP: *.dynamic.chello.pl 07.07.13, 10:41
          Ty fisi masz juz tak zjarany mózg fajkami, że pieprzysz trzy po trzy. Napisz jeszcze że narkotyki nie szkodzą.
          • zewszad_i_znikad Re: palacze sa zdecydowanie mniej wydajni w pracy 07.07.13, 10:48
            Akurat po pierwsze, nie ma czegoś takiego jak "narkotyki jako takie" (są substancje o bardzo różnym działaniu, których mylenie źle świadczy o wiedzy osoby mylącej), a po drugie, nie wszystkie "narkotyki" są tak samo szkodliwe. Heroina, kokaina i alkohol są najgroźniejsze, takie np. zioło - mniej szkodliwe od tytoniu.
          • Gość: fisi Re: palacze sa zdecydowanie mniej wydajni w pracy IP: *.dynamic.chello.pl 07.07.13, 11:27
            Nie palę.

Ale NIGDZIE NIKT nie udowodnił, ze palenie szkodzi. To są tylko spekulacje i statystyki. Zaś tymi samymi statystykami można udowodnić, że palenie jest jak najbardziej zdrowe i pozytywnie wpływa na długowieczność.

To tylko kolejna moda. Za kilka-kilkanaście lat nikomu do głowy nie przyjdzie, że palenie może zaszkodzić.

Palenie jest przykre dla otoczenia. Zgadza się. Tak samo jak pocenie się, jazda na rowerze (te spocone cielska rowerzystów...) i żarcie czosnku.
        • grazus0791 Re: palacze sa zdecydowanie mniej wydajni w pracy 07.07.13, 11:29
          Potwierdzasz tylko moją, i tak bardzo dobrze ugruntowaną, opinię, że palacze to ludzie chorzy psychicznie. Każde uzależnienie jest chorobą psychiczną.
          • Gość: fisi Re: palacze sa zdecydowanie mniej wydajni w pracy IP: *.dynamic.chello.pl 07.07.13, 11:32
            Nie palę. Ale nie jestem fanatykiem i jak ktoś chce palić, to niech sobie pali. Bardziej mi przeszkadza smród spoconych rowerzystów na przykład. I smród czosnku z "chińskiej" knajpy.
            • Gość: jacek226315 Re: palacze sa zdecydowanie mniej wydajni w pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.13, 13:03
              przde wszystkim powiino byc obowiazkowe mycie sie,a kto tego nie robi winien byc ukarany mandatem.Oj nazbieralo by sie,nazbieralo
          • Gość: chory palacz Re: palacze sa zdecydowanie mniej wydajni w pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.13, 14:12
            to prawda, że palenie jest chorobą psychiczną, palacze mają zaburzoną gospodarkę dopaminą, to powoduje zaburzenia umysłowe :(
            • Gość: camel Dyskryminacja palaczy!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.13, 14:19
              Brońmy się, bo po palaczach nietolerancyjni frustraci wezmą się za alkoholików i narkomanów!
          • gralp Re: Każde uzależnienie jest chorobą psychiczną 07.07.13, 17:46
            nadal oddychasz? świetnie. to właśnie dołączyłeś do grona psycholi, którymi nazwałeś wszystkich uzależnionych od tlenu.

w gruncie rzeczy, to dobrze, że każdy ma jakiś nałóg, inaczej robi się strasznie upierdliwy i nietolerancyjny dla innych. patrz lustro. :)
            • Gość: zet A co to jest uzależnienie??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.13, 19:10
              gralp napisał:

> nadal oddychasz? świetnie. to właśnie dołączyłeś do grona psycholi, którymi naz
              > wałeś wszystkich uzależnionych od tlenu.

Uzależnienie – nabyta silna potrzeba wykonywania jakiejś czynności lub zażywania jakiejś substancji.

No właśnie - NABYTA. Oddychanie, wydalanie nie są nabyte.

A palenie to wiecej niz uzależnienie, to nałóg:
              pl.wikipedia.org/wiki/Na%C5%82%C3%B3g
        • Gość: <.> Re: palacze sa zdecydowanie mniej wydajni w pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.13, 13:57
          Radioaktywne kosmetyki niezdrowe? Nikt jeszcze nie udowodnił szkodliwości radioaktywności. Podawane korelacje są wątpliwe i jest to tylko propaganda.
      • Gość: KLM Re: palacze sa zdecydowanie mniej wydajni w pracy IP: *.warszawa.vectranet.pl 07.07.13, 11:20
        15 minut, a do tego jeszcze kawa i pogadanka z kumplem? to wychodzi, że facet pracuje jakieś 30 minut na godzinę, a skoro jeszcze go nie zwolnili to chyba jednak się wyrabia ze swoją robotą, ergo jest jednak bardziej wydajniejszy. A na poważnie, każda osoba pracująca przy komputerze, ma prawo (to nie wymysł takie jest prawo) do 5 minutowej przerwy co godzinę (nie musi palić, może przejść się po korytarzu lub zrobić kilka przysiadów) i osoby, które korzystają z tej przerwy są wydajniejsze niż te, które siedzą przed kompem non stop.
        • Gość: wawa Re: palacze sa zdecydowanie mniej wydajni w pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.13, 11:28
          5 min to zajmuje mu zjechanie do "palarni".To co wypisujesz to nie jest prawo a zalecenie wiec przestań się ośmieszać.
      • Gość: meg nie do konca prawda IP: *.dynamic.chello.pl 07.07.13, 12:25
        Nie do konca sie zgadzam, moja kolezanka z pracy jest palaczką, ale jest super wydajna w pracy i bardzo profesjonalna. Nie pali co godzine, pali rzadziej. Jak ktos jest leniem smierdzacym to jako niepalacy czy palacy zawsze sie bedzie obijal.
        Nienawidze papierosów, ale z moim obserwacji to palacz mniej je, rzadziej korzysta z toalety itp. Nie powinno sie generalizować.
        • Gość: mal Re: nie do konca prawda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.13, 12:37
          Też jestem wrogiem palenia, ale mam znajomych którzy palą i widzę że są zdrowi i pachnący. To nie jest prawdą że dym niszczy cerę! Maja super cerę! Nie jest prawdą że cuchnie - wręcz przeciwnie - ma aromatyczny zapach (zwłaszcza ten ze slimów) który uwielbiają osoby przebywające w pobliżu, po paleniu ręce pięknie pachną a ubranie i włosy to nawet cudownie.

Klawiatury palaczy to poezja pozytywnych doznań dla narządów zmysłów. Kolega informatyk który tez nie pali mówi że w laptopach palaczy wcale nie ma śladów smoły. Poszukując używanego samochodu zawszę zwracam uwagę by poprzedni właściciel był palaczem - wtedy samochód cudownie pachnie - tapicerka nad głową ma piękny brązowy kolor, a każdy kontakt z kierownicą pięknie perfumuje dłonie aromatem spalonego tytoniu.
    • Gość: słu! Galeria Motłochu - smród przy wejściach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.13, 09:33
      sluzewiec.wordpress.com/2013/05/23/dyskryminacja-niepalacych-w-galerii-mokotow/
      Przy wejściach do GalMoku jest istna komora gazowa.

• cucurucu Nie kopcić przy drzwiach! Zakaz palenia przed b... 07.07.13, 10:37
      Jezeli teren przed budynkiem nie nalezy do wlasciciela to moze sobie te zakazy powiesic nad lozkiem swoim. Albo calkowity zakaz sprzedazy wyrobow tytoniowych albo spad na drzewo z tymi restrykcjami.
      • Gość: jacek226315 Re: Nie kopcić przy drzwiach! Zakaz palenia przed IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.13, 11:25
        cucurucu jedz do Stanow i powiedz tak
        • cucurucu Re: Nie kopcić przy drzwiach! Zakaz palenia przed 07.07.13, 11:55
          Dlaczego mam jezdzic do Stanow? Jestem w Polsce i wlasnie tak mowie.
      • Gość: hm Re: Nie kopcić przy drzwiach! Zakaz palenia przed IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.13, 23:45
        Początek dowodu nie wprost?
        "Jezeli teren przed budynkiem nie nalezy do wlasciciela to ..."
        • Gość: SK Re: Nie kopcić przy drzwiach! Zakaz palenia przed IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.13, 09:27
          Gość portalu: hm napisał(a):

> Początek dowodu nie wprost?
          > "Jezeli teren przed budynkiem nie nalezy do wlasciciela to ..."

Teren zawsze należy do właściciela.
    • Gość: xfvn cx Na fotce Kolmex. IP: *.204.95.195.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 07.07.13, 10:38
      Ten, nad którym załamują łapki w innym artykule. Na tych schodkach wypaliłem chyba ciężarówkę papierochów.
    • Gość: japierdyle od dawna twierdziłem, żę palarnie przy wejściach IP: *.warszawa.vectranet.pl 07.07.13, 11:05
      do biurowców, galerii, szpitali to syf. Nawet jak nie ma palaczy to śmierdzi z popielniczek, ale czego wymagać w kraju gdzie każdy słup jest zasrany "reklamą" prania dywanów czy pożyczek. Skoro ludziom to nie przeszkadza....
    • grazus0791 Nie kopcić przy drzwiach! Zakaz palenia przed b... 07.07.13, 11:13
      TAK!!!
      Może uda mi się jeszcze dożyć czasów, kiedy będę mogła normalnie oddychać na ulicy...
      Jak w ogóle państwo może pozwalać na to, żeby ludzie byli wszędzie bezkarnie truci i dusili się w smrodzie?
      Palacze to ludzie uzależnieni, chorzy, nieliczący się z ludźmi. Są tak zaczadzeni, że tego nie rozumieją. Plus dywany petów, które zostawiają po sobie. Syf.
      • Gość: KLM Re: Nie kopcić przy drzwiach! Zakaz palenia przed IP: *.warszawa.vectranet.pl 07.07.13, 11:22
        a pe państwo nie zabrania Ci swobodnie oddychać, pakuj się i jedź w Bieszczady, tam są całe hektary do zasiedlenia, a powietrze jakie, cud miód i orzeszki
        • grazus0791 Re: Nie kopcić przy drzwiach! Zakaz palenia przed 07.07.13, 11:35
          Izolować się powinno tych, którzy szkodzą innym. Ja mam prawo chodzić po ulicach i żyć, gdzie mi się podoba.
          Generalnie wyraziłam swoją opinię. Nie zamierzam dyskutować z palaczami, bo już dawno wiem, że to są ludzie, którzy nie myślą.
          • Gość: fisi Re: Nie kopcić przy drzwiach! Zakaz palenia przed IP: *.dynamic.chello.pl 07.07.13, 11:46
            Zatem przede wszystkim izolować:
            1. Kierowców
            2. Urzędników
            3. Zjadaczy czosnku
            4. grazus0791 (bo na pewno komuś szkodzisz - inaczej już byś była żywcem do nieba wzięta)
        • Gość: :) Re: Nie kopcić przy drzwiach! Zakaz palenia przed IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.13, 16:12
          Oj nie podsyłaj mi w Bieszczady takich frustratów!!!!. Ja bardzo lubię łażąc po połoninach zapalić sobie papieroska. :)
      • Gość: fisi Re: Nie kopcić przy drzwiach! Zakaz palenia przed IP: *.dynamic.chello.pl 07.07.13, 11:30
        Jedź do USA i zamieszkaj wśród amiszów. Smrodu tam nie ma, bo nie używają samochodów. Także i nie palą.
      • cucurucu Re: Nie kopcić przy drzwiach! Zakaz palenia przed 07.07.13, 11:57
        U was na wsi chowali sie pewnie po rowach, co? Spadaj cmoku na swoj wygwizdow i tam wprowadzaj zakazy.
      • wpis01893 Re: Nie kopcić przy drzwiach! Zakaz palenia przed 07.07.13, 16:41
        Kup se butę z tlenem, a ode mnie się odpiernicz! Jestem wolnym obywatelem wolnego kraju i nie mam ochoty "robić" za uciskaną mniejszość! Już to przerabialiśmy... Poza tym to gó... prawda, że 3/4 społeczeństwa nie pali: to 3/4 albo i więcej (stawiam na więcej) pali i palić będzie. Czy to się smutnej mniejszości podoba, czy nie! Rzygać mi się chce na takie "dyskusje"...
      • gralp Re: Nie kopcić przy drzwiach! Zakaz palenia przed 07.07.13, 17:35
        te, czyścioch! :) a samochodem jeździsz? a bąki puszczasz? a wyrzucasz śmieci? a oddychasz?
        nie ma takiej czynności, którą byś nie zatruwał otoczenia, bo żyjesz, a stworzenia żywe przetwarzają materię by z niej pozyskać energię. ponieważ sprawność 100% jest praktycznie nieosiągalna, notorycznie produkujesz odpadki. więc nie chrzań, że ci dym przeszkadza, bo komuś innemu ty przeszkadzasz równie bardzo.

i dla jasności nie jestem zwolennikiem palaczy przy wejściu, podobnie jak wolałbym nie doświadczać zapachów fizjologicznych w komunikacji miejskiej. niemniej zakazy i nakazy to nie metoda na wychowanie ludzi, lecz ich jeszcze większe wkurzenie.
      • Gość: olo spaliny samochodowe zabiją ciebie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.13, 19:47
        ale jeszcze tego nie rozumiesz
    • taka_kiki Nie kopcić przy drzwiach! Zakaz palenia przed b... 07.07.13, 11:30
      i bardzo dobrze, jeszcze centra handlowe mogłyby pomysleć o podobnych rozwiązaniach
      • Gość: L. Re: Nie kopcić przy drzwiach! Zakaz palenia przed IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.13, 21:00
        taka_kiki napisała:

> i bardzo dobrze, jeszcze centra handlowe mogłyby pomysleć o podobnych rozwiązan
        > iach

Arkadia już pomyślała.
        • Gość: ert Re: Nie kopcić przy drzwiach! Zakaz palenia przed IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.13, 18:36
          chyba nie tam gdzie trzeba, zawsze jak parkuje z dziecmi na miejscach dla rodzin to musze przejsc przez sciany dymu
    • Gość: Pat Nie kopcić przy drzwiach! Zakaz palenia przed b... IP: *.opera-mini.net 07.07.13, 11:47
      Pisałem do ministerstwa sprawiedliwości o zmianę kodeksu wykroczeń, aby jednoznacznie zakazać palenia na balkonach. Moje mieszkanie służy za odbiór dymu, bo sąsiad nie chce smrodzić sobie tylko truje innym! Resort ma to w nosie, więcej na kłamców z PO nie zagłosuję. Oczywiście policja ukarze sąsiada za "inny wybryk" mandatem 50-złotowym, ale to nic nie daje, mieszkanie cuchnie. Pozostaje niewdzięcznie mieć całą rodziną nadzieję, że sąsiad szybko zdechnie na raka. Tak, tego życzą mu wszyscy jego sąsiedzi z os.Zielone Zacisze.
      • Gość: fisi Re: Nie kopcić przy drzwiach! Zakaz palenia przed IP: *.dynamic.chello.pl 07.07.13, 13:15
        Sprawa jest prosta. Balkon jest częścią mieszkania, nie ma zakazu palenia w mieszkaniu. Równie dobrze możesz się uskarżać, że co dym przez wentylację leci (co akurat jest bardziej dokuczliwe). Policja nic nie zrobi, bo to nie jest żadne wykroczenie. Możesz sobie pomarzyć.
        MinSpraw nie może tego uznać ot tak sobie za wykroczenie, bo to byłaby zmiana ustawy. Apeluj raczej do swojego posła o inicjatywę ustawodawczą.
        Ale - jedyna rada to byłaby całkowita prohibicja tytoniowa na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej. A na to nie licz.

Tak na marginesie: ile ty masz lat? 60? 70? Bo jeżeli jesteś młodsza, to ja wolę sobie nie wyobrażać, jaki coot_ass się z ciebie na starość zrobi. Wtedy szybko będziesz miał cały blok tylko dla siebie, bo każdy będzie spi...ał z twojej okolicy jak najszybciej.
        • Gość: radca Re: Nie kopcić przy drzwiach! Zakaz palenia przed IP: *.dynamic.chello.pl 07.07.13, 14:23
          Bzdury. Jeśli sąsiad pali w taki sposób, że dym idzie do innego mieszkania, zawiadamiamy policję o zakłócaniu spokoju 51 KW czyli właśnie mowa o "innym wybryku". Jeśli policja olewa, traktuje sprawę pobłażliwie, piszemy pismo z zawiadomieniem do policji o naruszeniu 51 KW i dodatkowo skargę na policjanta (często palącego). Sąsiad zostanie ukarany, jednak mandaty to zwykle właśnie max 150-200 zł.
          Polecam natomiast skorzystanie z przepisów KC o immisjach pośrednich, kto zakłóca użytkowanie cudzego mieszkania m.in. takimi substancjami jak dym nikotynowy, podlega karze z postępowania cywilnego, wytaczamy proces o ułamkową wyliczoną wg. uznania właściciela stratę wartości nieruchomości, jeśli np. masz w pokoju małe dziecko które nie może spać bo jest dym, a mieszkanie ma 2 pokoje, wytaczas proces o 1/4 wartości mieszkania, płacisz co prawda koszty sądowe, ale mając zeznania świadków (rodzina czy sąsiedzi) sprawa do wygrania z każdym lepszym adwokatem. W ten sposób sąd nie zakazuje sąsiadowi palić, ale wymierza zwykle niższą karę np. 25 tys. odszkodowania za dotychczasowe palenie. Gwarantuję, że sąsiad więcej nie zapali.
          Ta cała męcząca procedura nie miałaby miejsca, gdyby właśnie wprowadzono ustawowe zmiany i jednoznacznie zakazano palenia na balkonach, tarasach, loggiach, innych otwartych pomieszczeniach nieruchomości w budownictwie wielorodzinnym oraz w przydomowych ogródkach budynków wielorodzinnych, im więcej osób będzie truło o tym politykom, tym szybciej wejdą zmiany w życie.
          • Gość: fisi Re: Nie kopcić przy drzwiach! Zakaz palenia przed IP: *.dynamic.chello.pl 07.07.13, 16:28
            Pierdu, pierdu.

Niestety, trzeba najpierw udowodnić fakty, które są nieudowadnialne, zaś jedna tylko ekspertyza i to wcale niekoniecznie po naszej myśli zaczyna się od 1500.
            Żadnych świadków sąd nie będzie brał pod uwagę. I nawet najlepiej opłacany papuga nie pomoże.
            Straci się kilka-kilkanaście tysiaków (bo jeszcze koszty procesowe etc.), a i tak się nie wygra.

Nie wprowadzaj ludzi w błąd, bo jeszcze ciebie ktoś pozwie. Zresztą może im szybciej tym lepiej.

O wiele taniej, bo z darmo, dogadać się z sąsiadem - byle spokojnie i grzecznie. Pyskówki i darcie mordy kończą się smutno tylko dla pyskującego.
            • Gość: radca Re: Nie kopcić przy drzwiach! Zakaz palenia przed IP: *.dynamic.chello.pl 07.07.13, 21:50
              Bardzo łatwo udowodnić immisje tego typu. Jak najbardziej sąd uwzględnia wnioski o przyjęcie zeznań na rzecz dowodów. Poza tym, oczywiście warto nagrywać sąsiada ukrytą kamerą i dyskretnie wnieść do sądu wniosek o przyjęcie nagrań do dowodów. Jakie ekspertyzy chcesz wykonywać, rozumiem, że tym się żywisz? Marna fucha.
        • Gość: wawa Re: Nie kopcić przy drzwiach! Zakaz palenia przed IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.13, 15:05
          Facet jest wzorowym sąsiadem..konfident , społecznika,gumowe ucho i szklanka przy ścianie oraz notes z lornetka na parapecie.
          Co do części mieszkania to lokator nie może byc uciazliwy i na to jest paragraf . Rozumując twoim tokiem mogę sobie grillowac w domu(balkonie)?
    • Gość: Leszz Nie kopcić przy drzwiach! Zakaz palenia przed b... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.13, 11:59
      Kiedyś standardem były spluwaczki na stołach - dziś każdy palacz odbyłby rzyga, gdyby spojrzał do wnętrza takowej. Tak samo nieestetyczne staną się popielniczki, gdyż są równie obrzydliwe. Za dziesiąt lat każdy dzisiejszy palacz uchwycony na zdjęciach w szponach nałogu, zrobi wszystko żeby nikt ich nie zobaczył. Chociaż, jak przypomnę sobie wakacyjne galerie fotografii nałogowo palących znajomych, to stylizują się na niepalących już dziś.

Kurde, ludzie, przykro mi, że w to wdepnęliście.
      • Gość: fisi Re: Nie kopcić przy drzwiach! Zakaz palenia przed IP: *.dynamic.chello.pl 07.07.13, 12:02
        Za dziesięć lat będzie inna moda - każdy, kto będzie uchwycony z rowerem, zrobi wszystko itd.

Bzdurzysz waść. Mniej więcej tak, jak przytoczyłem, sprowadzając całość ad absurdum.
        • Gość: Leszz Re: Nie kopcić przy drzwiach! Zakaz palenia przed IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.13, 12:32
          Głupota, która staje się niemodna, jest podwójnie głupia. Rower, rolki i inne modne acz niegłupie, gdy stracą, to co najwyżej na znaczeniu, przechodząc na prywatne karty historii. Ssanie papierosów do tych kart (prywatnych) się nie dostanie lub będzie usuwane.
      • cucurucu Re: Nie kopcić przy drzwiach! Zakaz palenia przed 07.07.13, 12:42
        Gdzie widziales spluwwaczki na stolach? Kiedy? Spluwaczki byly i owszem ale siedzialy w rogach w instytucjach publicznych typu szpital i to w okresie kiedy jeszce gruzlica byla na porzadku dziennym. Nasluchales sie historyjek i dorabiasz swoje wersje.
        • Gość: Leszz Re: Nie kopcić przy drzwiach! Zakaz palenia przed IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.13, 13:08
          Aż sprawdziłem, czy sobie czegoś nie ubzdurałem, ale nie. Spluwaczki stały także w lokalach klasy bar lub pub. Dawno, bo dawno. Popielniczki też kiedyś będą "dawno". I jak tak przy okazji przyjrzałem się rysunkom barowych spluwaczek, to stwierdzam, że ich przymknięta konstrukcja jest zdecydowanie mniej rażąca wizualnie.
    • cucurucu Nie kopcić przy drzwiach! Zakaz palenia przed b... 07.07.13, 12:07
      Koneserzy dymka papierosowego, nie przejmujcie sie glupia gadanina tych zakompleksionych dupkow korporacyjnych- oni po prostu nie maja innych mozliwosci pozbycia sie frustracji. W pracy szef jedzie po nich codziennie, codziennie tez musza mu lizac rowa wiec nic dziwnego, ze swoje zale wylewaja na innych, oczywiscie nie tak otwarcie bo sa zbyt bojazliwi ale potrafia obrzydzic komus palenie robiac grymasy albo fukajac. Swietoszki z nich sa: zyja zdrowo, higienicznie i tylko psychika dziurawa-zalosne dupki.
      • Gość: Stefan Re: Nie kopcić przy drzwiach! Zakaz palenia przed IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.13, 12:27
        Ja odreagowuje trenując boks. Z jakiś głupich powodów nie mogę poboksować przechodniów na ulicy, w klientów w restauracji, kolegów i koleżanek w biurze, ani nawet przy wejściu do biura!
        Zakompleksione dupki korporacyjne potrafią obrzydzić mi ich bicie i od razu płaczą i wzywają psy.
        • cucurucu Re: Nie kopcić przy drzwiach! Zakaz palenia przed 07.07.13, 12:46
          Mialo byc dowcipnie a wyszlo zalosnie-taki prowincjonalny wesolek.
          • Gość: lukas Re: Nie kopcić przy drzwiach! Zakaz palenia przed IP: *.dynamic.chello.pl 07.07.13, 14:31
            To właśnie palacze poniżając się często pod śmietnikiem, na wietrze czy deszczu desperacko kopcą na tyłach drzwi, bo ich szef bezszta i miesza z błotem, ale szaraczki muszą trzymać zwieracze mocno, nie mają innych perspektyw do życia, a że i szef palić nie pozwala, trują sobie wymoczki. Nie powinni tracić czasu i na takie pogardliwe zachowania, bo w końcu szef płaci za pracę, a szaraczki jak szef nie patrzy uciekają na szybkiego papieroska.
            Mach, mach, mach i szybciutko w stresie biegniemy do pracy spowrotem. Panowie w garniakach i panie w żakietach robiący takie rzeczy są podle żenujący. Równie dobrze mogliby w garniakach wybiegać w krzaki się wysr..., bo im szef korzystania z WC zabronił, ale aby kurczowo trzymać robotę muszą w tych garniaczkach popierdylać dzień w dzień.
            Cały problem z tymi śmieciami jest taki, że jak kopcą na tyłach to dym często idzie parę metrów i śmierdzi ludziom na poziomie.
      • Gość: srutututu Re: Nie kopcić przy drzwiach! Zakaz palenia przed IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.13, 14:06
        cucurucu napisał:

> Koneserzy dymka papierosowego, nie przejmujcie sie glupia gadanina tych zakompl
        > eksionych dupkow korporacyjnych- oni po prostu nie maja innych mozliwosci pozby
        > cia sie frustracj

To masz tych swoich niesfrustrowanych koneserów:
        www.zw.com.pl/artykul/1,663341-Nie-dostali-papierosa--to-sie-pobili--Student-nie-zyje.html
    • Gość: nie_palę stop_paleniu_przy_wejściach IP: *.dynamic.chello.pl 07.07.13, 12:21
      to samo dotyczy wejść do Centrów Handlowych, których to już unikam jak mogę oraz wejść do stacji metra, których niestety nie mogę uniknąć...
      ale drodzy nie palący jesteśmy niestety w mniejszości ponieważ papierochy to kapucha dla Państwa a z tego nie zrezygnuje żaden polityk, nawet z wiedzą że na leczenie palaczy wydaje więcej niż zarabia na papierosach, prawdziwą kapuchę zarabiają koncerny tytoniowe i pośrednicy, którzy potrafią sprawić aby żaden polityk nie próbował nic zmienić
      • taka_prawda500 Re: stop_paleniu_przy_wejściach 07.07.13, 19:49
        Więcej państwo płaci za leczenie GRUBASÓW, na których, w przeciwieństwie do palaczy, nie zarabia NIC. Nadciśnienie, choroba wieńcowa, cukrzyca, zawały - to kilkakrotnie więcej problemów niż stwarzają palacze!
    • danny_boy Nie kopcić przy drzwiach! Zakaz palenia przed b... 07.07.13, 12:22
      W budynku jest palarnia z wyciągiem

Po co im ten wyciąg?
      • taka_prawda500 Re: Nie kopcić przy drzwiach! Zakaz palenia przed 07.07.13, 19:51
        Po to, żeby tacy maniacy jak ty nie musieli wdychać dymu.
        • danny_boy Re: Nie kopcić przy drzwiach! Zakaz palenia przed 12.07.13, 00:56
          Ale chyba się po to pali, żeby wdychać.
    • Gość: Gothanathoa Nie kopcić przy drzwiach! Zakaz palenia przed b... IP: *.dynamic.chello.pl 07.07.13, 12:23
      A ja mam takie naiwne pytanie abstrahując od całej tej kwestii - czy zakaz palenia przed jakimkolwiek budynkiem, ma jakąkolwiek moc prawną?
      • Gość: fisi Re: Nie kopcić przy drzwiach! Zakaz palenia przed IP: *.dynamic.chello.pl 07.07.13, 13:07
        zależy. Jeżeli teren przed budynkiem należy do właściciela budynku to tak. Również np. w podcieniu. Poza tym można tylko grzecznie poprosić. Grzecznie! :)
    • Gość: smrodek To samo w blokach mieszkalnych... IP: *.warszawa.vectranet.pl 07.07.13, 13:25
      To samo w blokach mieszkalnych - po co smrodzić sobie we własnym mieszkaniu, skoro można wyjść przed klatkę albo na balkon i posmrodzić wszystkim? Niech wszyscy sąsiedzi powąchają sobie dymek papieroska, bo oczywiście zgodnie z prawami fizyki, smród jest zasysany przez okna do wszystkich mieszkań w pobliżu.
      • Gość: fisi Re: To samo w blokach mieszkalnych... IP: *.dynamic.chello.pl 07.07.13, 13:28
        Przez wentylację ciągnie o wiele bardziej i smrodek jest skoncentrowany, a nie rozprasza się błyskawicznie, jak na świeżym powietrzu. O wiele bardziej smrodzą sąsiedzi-samochodziarze parkujący pod blokiem. No, ale tobie to nie przeszkadza, bo sam tak robisz, nie?
        • Gość: pika Re: To samo w blokach mieszkalnych... IP: *.dynamic.chello.pl 07.07.13, 14:41
          czy do ćwoków nie dociera, że balkonowi ciecie smrodzą, bo dym wpada do mieszkań obok a nie do ich własnych? Wielu cieci wręcz zamyka drzwi paląc na balkonie, napali, napali i zwiewa do domu, zamykając balkon. A kilku sąsiadów wokół nie może w lecie otworzyć okna bo by musieli non stop monitorować czy sąsiad już pali, czy trzeba się będzie zamykać za 20 minut... Czy ktoś w końcu wyzwoli trutych niepalących od tych niedorobionych uzależnionych marginesów???
          • Gość: fisi Re: To samo w blokach mieszkalnych... IP: *.dynamic.chello.pl 07.07.13, 16:21
            Nie. Nie dociera. Dym z papierosa - o ile w ogóle dotrze do sąsiada - jest praktycznie niewyczuwalny. Sam mam bardzo wyczulony węch, sąsiad obok pali - i nie przeszkadza. Inna sprawa, że jesteśmy umówieni, że daje znać, jeżeli chce zajarać. Można na te 10 minut zamknąć okno - jeżeli nawiewa.

Zaś się wcale nie dziwię, że w odpowiedzi na darcie japy palacz będzie nawet złośliwie poddymiał japiarza. Też bym tak robił ;)
            • Gość: Palacz Re: To samo w blokach mieszkalnych... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.07.13, 17:14
              Bzdury:) Jednak nie jesteś taki inteligentny, jak by się mogło z poprzednich wpisów zdawać. Zaczadziłeś się okrutnie i nic do Ciebie już nie dociera:)

Kompletnie nie masz racji, a już na 100% nie masz wyczulonego węchu. Tak Ci się tylko wydaje. I nie trzeba go mieć, żeby czuć SMRÓD dymu papierosowego. To jest - jak rzekł raz nasz polski klasyk sceny politycznej - oczywista oczywistość. Chyba tylko na potrzeby pokazania, że masz niby rację piszesz tutaj takie bzdury. Skończ Waść i wstydu sobie oraz braci palaczy oszczędź:)

Ps. Można palić kulturalnie, bez włażenia ludziom "z butami" w ich życie, nie zmuszając do zamykania okien czy do zaczerpywania powierza przed wejściem do metra czy jakiegoś budynku. Ludzie inteligentni powinno to wiedzieć. Inteligentni emocjonalnie, bo inteligentni inaczej nigdy tego nie pojmą, gdyż są zbyt zarozumiali. Mają swój świat i za nic z niego nie zrezygnują. Papieros jest głównym składnikiem ich szczęścia:) To jest dopiero żałosne. Ale. Dopóki im ktoś nie wejdzie "z butami" w ich świat. Uuu, wtedy jest źle, oj jak on może, zaraz mu pokażę itd. Ale palacz w życie innych może wchodzić, tak? No tak, przecież palacza może wszystko, bo przecież jest w NAŁOGU. I nazywa tych, którzy narzekają na palenie tak, jak można tu poczytać w tym wątku.

Życzę Tobie i innym palaczom, żebyście wreszcie dorośli do palenia papierosów w taki sposób, w jaki robi się w życiu inne dziwne rzeczy. I nie wszyscy wkoło muszą o tym wiedzieć :)
              • zewszad_i_znikad Re: To samo w blokach mieszkalnych... 07.07.13, 17:52
                Palacze nie mają węchu. To akurat wiadomo...
                • Gość: aaaaaaaaaaaaa Re: To samo w blokach mieszkalnych... IP: *.warszawa.vectranet.pl 07.07.13, 19:55
                  zaś nawiedzeni jarosze mają tak niewydajne mózgi, ze nie umieją nauczyć się prowadzenia samochodu. :-P
                • Gość: Prawda Re: To samo w blokach mieszkalnych... IP: *.warszawa.vectranet.pl 07.07.13, 23:54
                  Oczywiście, że nie mają. Gdyby mieli i poczuliby jak strasznie od nich śmierdzi, to wstydziliby się wyjść do ludzi.

Pozbawiony zmysłu powonienia palacz myśli na przykład, że jak po wypaleniu papierosa będzie żuł miętową gumę, to nie będzie mu cuchnąć z ust. Tymczasem mięta jeszcze wzmaga tytoniowy odór nadając mu trudną do zniesienia woń zbliżoną do amoniaku. Aż łzy wyciska. Nie zastanawialiście się nigdy dlaczego ludzie odwracają nieco głowę, kiedy do nich mówicie? Albo odsuwają się od was w autobusie? To dlatego, że ŚMIERDZICIE gorzej niż bezdomne żule :/
              • Gość: fisi Re: To samo w blokach mieszkalnych... IP: *.dynamic.chello.pl 07.07.13, 20:30
                Ale JA NIE PALĘ, pacanie!

Poniał? Czy kijem w melepetę wbić?
                • Gość: lkw Re: To samo w blokach mieszkalnych... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.13, 21:06
                  Gość portalu: fisi napisał(a):

> Ale JA NIE PALĘ, pacanie!

tylko ciągniesz żeby nie zgasło :-)
                  • Gość: fisi Re: To samo w blokach mieszkalnych... IP: *.dynamic.chello.pl 07.07.13, 21:17
                    No cóż,

tu najwyraźniej nie chodzi o palenie czy nie - tylko czy ktoś jest f.i.utem i idiotą czy nie.

Zdaje się, że znaczna przewaga jest po stronie niepalących propagujących zdrowy styl życia. Czyżby jakaś prawidłowość?
                    • Gość: wariat Re: To samo w blokach mieszkalnych... IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 08.07.13, 07:24
                      Co do smrodu, którego wg ciebie nie czuć, to proszę wytłumacz mi taką rzecz. Mieszkałem na 4 piętrze w bloku. Na podstawie czego wiedziałem że, jak to ładnie określiłaś/eś, jakiś fiut czy idiota palił na parterze ? Może smród papierosów dochodził aż na 3 piętro ? To że dla ciebie to jest perfuma, to nie znaczy, że inny muszą zachwycać się takim smrodem.
            • majaa Re: To samo w blokach mieszkalnych... 08.07.13, 19:24
              No niestety, Kolego, albo z Twoim węchem jest gorzej niż myślisz, albo odległość między balkonami w Twoim bloku jakaś wyjątkowo duża. W normalnych warunkach dym jest wyraźnie wyczuwalny i potrafi nieźle skiepścić powietrze w cudzym mieszkaniu.
              Na szczęście wymyślono coś takiego, jak e-papieros, więc może warto rozważyć takie rozwiązanie.
          • Gość: aida Re: To samo w blokach mieszkalnych... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.07.13, 19:30
            idę na balkon sobie zapalić ;)
      • cucurucu Re: To samo w blokach mieszkalnych... 07.07.13, 13:30
        No coz, palacz pali a pan Bog dym niesie.....
        • billy.the.kid Re: To samo w blokach mieszkalnych... 07.07.13, 15:03
          nie w tym miejscu wąchaCIE BARANY.
          zakazć puszcania BĄKÓW.
    • Gość: dsa smród przed Pałacem Kultury IP: *.dynamic.chello.pl 07.07.13, 23:17
      Reprezentatywne wejście do Pałacu Kultury od wielu lat okupowane jest przez chmary palaczy. Tam własnie wyznaczono palarnie. Mają nawet ławkę do dyspozycji. Najgorsze jest to, że przedzierają się przez nich dzieciaki. Schody odstręczają smrodem. Może nadszedł czas na zmianę?
    • Gość: kooler Nie kopcić przy drzwiach! Zakaz palenia przed b... IP: *.dynamic.chello.pl 07.07.13, 23:20
      Teraz jeszcze przydalo by sie wytepic palenie w dwoch przypadkach.
      Na balkonach i w oknach. Mam sasiada ktorego zona to emerytowana strazniczka wiezienna, trzyma go tak w garsci ze biedak popala i popija piwko w oknie przy windach. Problem w tym ze to gowno akurat leci mi do pokoju. Na razie sie nad nim lituje juz mu taka baba w domu niezle daje do wiwatu.
      Druga sprawa to pewne konsekwencje zakazu palenia wewnatrz lokali ale nie w ogrodkach restauracyjnych. Teraz wszyscy palacze siadaja tylko tam. Jezeli ktos nie pali to w ladny dzien nie wysiedzi na zewnatrz bo z kazdej strony jest otoczony przez przyglupow ktorzy nie wysiedza pol godziny bez tej zarazy.
      • cucurucu Re: Nie kopcić przy drzwiach! Zakaz palenia przed 08.07.13, 00:21
        Z tymi niepalcaymi jest taki sam problem jak z pedalami: dasz mu palec to od razu chce wiecej. Moze niech kazdy sam decyduje o sobie, tak jest zdrowiej dla wszystkich. Kazdy kto chociaz raz byl na plazy nudystow wie jak niezrecznie jest pojawic sie tam w stroju kapielowym. Tak samo palacz bedzie sie czul niezrecznie jesli wokol nikt nie bedzie palil ale nakazy i zakazy to nie jest wlasciwa droga.
        • Gość: wariat Re: Nie kopcić przy drzwiach! Zakaz palenia przed IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 08.07.13, 07:29
          Jak to jest, że palacze, czy też np właściciele psów, którzy nie usuwają gówien swoich pupili z chodnika, zawsze znajdą 150 kretyńskich wymówek aby mieć w dupie innych ludzi. Podają przykłady z dupy wzięte, i uważają że się przy tym za super inteligentnych gości, a tak naprawdę po prostu pieprzą głupoty.
        • Gość: kooler Re: Nie kopcić przy drzwiach! Zakaz palenia przed IP: *.dynamic.chello.pl 08.07.13, 11:15
          Dobre... nastapilo u ciebie zakrzywienie rzeczywistosci z niedoboru tlenu. Wyobraz sobie wiec ze ten sam problem jaki ty masz z pedalami niepalacy maja z toba smierdzielu. Roznica jest taka ze o ile seks uprawia sie w domu i nikogo sie tym nie atakuje na codzien to palacze wlaza z tym smierdzacym gownem pod nos wszedzie. Nie ma tu tez mowy o niezrecznosci, wiekszosc palaczy nawet nie daje sie porownac z gejami a jedynie do wymalowanych, macajacych i lizacych sie agresywnych pedalow z berlinskich parad rownosci.
          • Gość: ada Re: Nie kopcić przy drzwiach! Zakaz palenia przed IP: *.centertel.pl 20.08.13, 15:05
            niesamowite, że facet dożył 123 lat! praca rolnika konserwuje?ciekawe czy palił?
            niewiarygodne.pl/kat,1031983,title,Ma-123-lata-Oto-najstarszy-czlowiek-na-swiecie,wid,15903246,wiadomosc.html
    • Gość: cz do pani Ewy IP: *.20-2.cable.virginmedia.com 08.07.13, 01:52
      > Wolę tu palić, bo przy wejściach głównych przechodnie komentowali i narzekali - mówi pani Ewa
      A dziwi im się Pani? To, że Pani lubi smród papierochów nie oznacza, że każdy musi go lubić. Ciekawe, czy gdyby ktoś przy Pani śmierdzące gazy puszczał to też by Pani nie skomentowała i nie narzekała na takiego śmierdziela?
    • jestem-z-miasta Żeby przebić się ze Złotych Tarasów w kierunku 08.07.13, 08:41
      Dworca Centralnego trzeba nabrać sporo powietrze w płuca. Tabuny palaczy.
    • Gość: spitek Re: Nie kopcić przy drzwiach! Zakaz palenia przed IP: *.adsl.inetia.pl 10.07.13, 14:36
      Nie popieram.

Prezydent Komorowski to kutas
    • cucurucu Nie kopcić przy drzwiach! Zakaz palenia przed b... 10.07.13, 15:20
      Nie przejmujcie sie tym glupim gadaniem niepalacych...ja nawet lubie jak sie tak zapowietrza i machaja raczkami i nozkami w swojej bezsilnosci...hahhahaaa
    • Gość: PALĘ Nie kopcić przy drzwiach! Zakaz palenia przed b... IP: *.dynamic.chello.pl 11.07.13, 13:12
      i będę palić i nie obchodzą mnie wszelkie zakazy. Dlaczego mnie dyskryminują niepalący? Jak wam przeszkadza dym to nie wychodźcie z domu. Zabrońcie też jeździć ludziom samochodami, bo przecież wytwarzają spaliny.
    • Gość: L&M Nie kopcić przy drzwiach! Zakaz palenia przed b... IP: *.dynamic.chello.pl 11.07.13, 13:14
      Skoro zabraniacie palenia poprzez wszelkie ustawy, to zdejmijcie akcyzę z papierosów. Dlaczego zabraniacie i jeszcze chcecie na tym zarabiać?!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka