Dodaj do ulubionych

Mandat ZTM

18.09.13, 11:49
Witam! Pod koniec sierpnia dostałam mandat za brak aktywnego biletu( rano doładowałam bilet, 40 minut później wsiadłam do autobusu,ale zapomniałam go przebić) I co? Wsiadam do autobusu i kanar. Oczywiście tłumaczenia zdały się na nic. Moje nieaktywowanie biletu było nieświadomym działaniem. Łudziłam się jeszcze,że ZTM ma "serce"
Obserwuj wątek
    • Gość: Okrutny kanar Re: Mandat ZTM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.13, 13:23
      Przyznaj się że jesteś pierdoła. Jak zwykle wszyscy dookoła są winni z kanarem na czele. Bilet po zakupie należy skasować. Bilet miesięczny ma to do tego że możesz go aktywować równie dobrze za tydzień albo miesiąc.
    • Gość: nigdyWiecej Re: Mandat ZTM IP: *.dynamic.chello.pl 18.09.13, 16:50
      A mi się wydaje,że nie chodzi tu o szukanie winnych,ale o zwykłe ludzkie podejście. Jeśli ktoś planuje jeździć na gapę, to nie wydaje kasy na bilety a już na pewno nie na miesięczny, który słono kosztuje...Zwyczajnie, nie szukajmy życzliwości w ZTMie.
    • Gość: ania Re: Mandat ZTM IP: *.free.aero2.net.pl 18.09.13, 21:16
      A jak ztm popelnia bledy, kierowcy omijaja przystanki, odjeżdżają z 3-5 min przyspieszeniem z przystankow to ztm na to tylko - przepraszam
      Wlasnie zlozylam doniesienie w tej sprawie do instytucji UOKiK - -ztm w regulaminie swoim ma kary dla nas, ale odszkodowania za brak uslugi lub wykonywanie ich w sposob niewłaściwy to juz nie i ma nas w d.
    • Gość: pit Re: Mandat ZTM IP: *.com 19.09.13, 02:01
      W GW pisali wczoraj, że policja przesłuchuje 900 osób bo złapano kogoś tam z listą klientów lewego ładowania kart miejskich. Tymczasem, jak piszą na forach, kartę można za darmo naładować każdym smarfonem z funkcją NFC i ściągniętą jakąś darmową aplikacją. Poza tym ogrom ludzi jeździ na gapę.
      Jak widać po powyższym poście wciąż jednak na rynku są uczciwi jelenie. I w sumie dobrze - przynajmniej mają komu podnosić ceny rosnącej dziury bez dna tj. ZTM pod rządami pani HGW z jego dziurawą i oszukiwaną przez złodziei-gimnazjalistów technologią.
      • Gość: Rychu Re: Mandat ZTM IP: *.warszawa.vectranet.pl 22.09.13, 00:21
        > czasem, jak piszą na forach, kartę można za darmo naładować każdym smarfonem
        > z funkcją NFC

Na forach też piszą, że łatwo się takie numery namierza panie Jacku.
    • aristoi_daimonion Re: Mandat ZTM 21.09.13, 21:35
      Wiem, że to może boli lecz nie aktywowałaś biletu czyli nie zapłaciłaś za usługę z której korzystałaś - płacisz mandat. Proste.
      • Gość: Okrutny Kanar Re: Mandat ZTM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.13, 15:55
        Gdyby kontroli nie było pasażerka przez kilka-kilkanaście dni mogłaby jeździć bez ważnego biletu zanim by go skasowała. Regulamin przewozów mówi wyraźnie że bilet należy skasować niezwłocznie po wejściu do pojazdu
      • szymciolo1 Re: Mandat ZTM 26.09.13, 18:27
        Chwili, chwila!
        Zapłacić za usługę, zapłaciła w kiosku, kupując bilet (doładowując kartę).
        Niestety regulamin ZTM jest mocno niesprawiedliwy (bo niekorzystny to za mało powiedziane) dla pasażerów. Wszędzie w cywilizowanym świecie, w takiej sytuacji kontroler pozwala skasować bilet (sam miałem taką sytuację).

A do obrońców ZTM. Popracujcie trochę nad tym, żeby wobec ZTM można wyciągać podobne konsekwencje gdy ono zawodzi!
    • Gość: ddjj Re: Mandat ZTM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.14, 12:01
      Ja skasowalem bilet a i tak zaplacilem mandat, bo kasownik jak się później okazało tylko wydał dzwięk przypominający kasowanie. I też nie pomogło żadne tłumaczenie. Żeby było śmieszniej to kanar stał za mna gdy kasowałem bilet i sku..wiel nie zareagowal na to ze kasownik zle zadzialal tylko zaczal sprawdzac bilety. Z całą pewnościa złam..as zauważyl (w przeciwieństwie do mnie) że coś jest nie tak i wykorzystał sytuacje. Odwoływanie się i skraga w UOKIK tez nic nie dala, bo podobno moim obowiazkiem jest pilnowac kasownika czy napewno dobrze skasowal bilet. Nawet jesli mam na plecach kilku innych pasażerów pchających sie do kasownika.
      • 2000kkepa Re: Mandat ZTM 08.07.15, 10:35
        Miałem takiego samego pecha. Bilet wsadziłem jak co dzień do kasownika i do kieszeni. Za chwile kanar bileciki do kontroli i mandat. fakt, ze nie sprawdziłem nadruku ale z ręką na sercu, kto to ZAWSZE robi. Z tyłu na bilecie jest rozmazany ślad od drukarki. Odwołanie złożone, czekam. Także jak zawsze byłem sceptyczny do tych nieszczęśników co się tłumaczą to widzę, ze każdego może to spotkać.
        • duleb Re: Mandat ZTM 10.07.15, 08:21
          napisz odwołanie do ZTM.
          W odwołaniu wpisz serdeczne przeprosiny i że dołożysz wszelkich starań aby się to nie powtarzało.
          Oni-ZTM tak robi w odpowiedzi na nasze skargi i reklamacje dotyczące funkcjonowania ich Firmy.
        • duleb Re: Mandat ZTM 10.07.15, 08:23
          i oczywiście jest po sprawie, bo na jakiekolwiek odszkodowanie lub zwrot poniesionych kosztów nie można od nich liczyć, nawet gdy ewidentna jest wina przewoźnika !

Wobec tego róbmy tak samo !
        • metron1 Re: Mandat ZTM 10.07.15, 23:17
          To napisz jeszcze że mandat za rozmazany druk na bilecie dostałeś w warszawskim ZTM, wtedy pośmiejemy się wszyscy
          Bo wszyscy wiedzą że nadruk na bilecie może być rozmazany, może go także wcale nie być.
          Najważniejszy jest zapis na pasku magnetycznym
    • Gość: gosc Re: Mandat ZTM IP: *.dynamic.vectranet.pl 19.02.14, 09:17
      rozwiązanie zwróć bilet do ztm i z tego zapłać mandat a od dziś jeździj na gapę:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka