06.08.04, 10:09
CZY WIECIE KIEDY MA SIĘ ROZPOCZĄĆ BUDOWA.SŁUSZAŁEM,ŻE MA TO 'CUDO' MIEĆ
9PIĘTER
Obserwuj wątek
    • blacky35 Re: BIUROWIEC 06.08.04, 10:12
      Tak to fakt ma miec 9 pieter. Budowa teoretycznie juz sie zaczela dol jest
      wykopany.
      • zzrobert :))))) 3 lata temu zaczęli 06.08.04, 10:18
        teoretycznie:

www.catalina.com.pl/Biura/Biura-Wyscigi/zdjecia.php
        Więc 9 pięter ale trochę wyższych.
        • blacky35 Re: :))))) 3 lata temu zaczęli 06.08.04, 10:25
          nmo cóz na zdjeciach (niestety tak zwykle bywa tylko na zdjeciach) wyglada
          zupełnie OK. Fakt 9 pieter ktore siaegaja naszego 12 no ale to biurowiec.
          Tylko niech juz go wreszcze zbuduja
          • zzrobert na "zdjęciach" słońce świeci od północy!!! 06.08.04, 10:27
            Tak samo było przy "zdjęciach" naszych budynków na wszystkich reklamówkach
            Cataliny.
        • blacky35 Re: :))))) 3 lata temu zaczęli 06.08.04, 13:34
          A oto odpowiedz na pytanie kiedy go zbuduja. Jest to cytat z oficjalnej
          odpowiedzi Cataliny:
          "Jeśli chodzi o biurowiec na razie nie jest sprecyzowany termin jego budowy.
          Toczą się negocjacje z firmami zainteresowanym jego kupnem bądź wynajmem
          większościowej powierzchni biurowej. Do czasu podpisania stosownych umów termin
          realizacji biurowca nie jest określony. "
          Wcale mnie to nie zdziwilo wrecz takiej odpowiedzi oczekiwałem:)
    • ppppp1 Re: BIUROWIEC 06.08.04, 10:16
      Dolne piętra będą miały fajny widok na biurowiec i pracujące tam (na pewno)
      piękne sekretarki.
      • zzrobert górne także co widać na wizualizacjach. 06.08.04, 10:20
        www.catalina.com.pl/Biura/Biura-Wyscigi/zdjecia.php
      • blacky35 Re: BIUROWIEC 06.08.04, 10:21
        no tak ale to bylo wiadomo od poczatku. Catalina tego nie ukrywała. A swoja
        droga chyba lepiej ogladać piekne sekretarki niż cudowne rozjazdy z lat 70-
        tych. Na pewno beda mieli ciszej a nasz boski garden zamieni sie w patio
        • zzrobert oczywiście BEZ drzew bo pod nimi nie ma ziemi 06.08.04, 10:25
          by miały rosnąć.
          Chyba ze w donicach.

To co mamy teraz to wersja demo.
    • ppppp1 Re: BIUROWIEC 06.08.04, 10:26
      MIESZKAM NA 12 TO MOŻE COŚ BĘDĘ JESZCZE WIDZIAŁ PO ZBUDOWANIU BIUROWCA.TO FAK
      CATALINA NIE UKRYWAŁA TEGO.
      • zzrobert będziesz widział 9 piętro biurowca. 06.08.04, 10:29
        A może i jakieś sekretarki choć prędzej sprzątaczki.
      • blacky35 Re: BIUROWIEC 06.08.04, 10:30
        to bedziesz spox.
    • ppppp1 Re: BIUROWIEC 06.08.04, 15:16
      CZYLI RÓNIE DOBRZE MORZE TO BYĆ I ZA DWA LATA.
    • ppppp1 Re: BIUROWIEC 27.10.04, 16:32
      Czy ktoś może coś słyszał nowego na temat biurowca(na razie dziury).
      • freigeist Re: BIUROWIEC 07.11.04, 21:41
        Coś tam słyszałem... Jak nie znajdą inwestora, to biurowiec nie powstanie i
        teren ma być przywrócony do stanu pierwotnego. Czyli dziura zostanie zasypana i
        pewnie posiana trawa itd. Niestety, dla tych, którzy liczyli na ochronę przed
        hałasem jest to zła wiadomość. Nie wiem na ile opowieści "o biurowcu
        osłaniającym quasi patio od hałasu" stymulowały sprzedaż mieszkań od tamtej
        strony, ale myślę, że niektórzy mogą czuć się oszukani. Ale chyba nie bardziej
        niż ci, którzy kupując mieszkanie kupowali je na osiedlu "wyposażonym w fitness-
        club i mini-przedszkole". Cóż opowieści "z mchu i paproci"... tja
        • ppppp1 Re: BIUROWIEC 08.11.04, 11:26
          To,że nie ma fitness clubu i mini przedszkola to nie wina inwestora to są
          prywatne i komercyjne inwestycje.Możesz sam to zrobić jak masz czas,kasę i
          ochotę.Pomieszczenia są do wynajęcia.Ale czy będą chętni z tego kożystać to już
          kwestia zbadania docelowej grupy uzytkowników.
          • freigeist Re: BIUROWIEC 08.11.04, 19:19
            Nie twierdzę,że to wina inwestora, tylko, że sprzedając nam mieszkanie jako
            argumentu używano stwierdzenia, że na osiedlu będzie fitness-club i mini-
            przedszkole. Domyślnie więc uważałem, że przynajmniej inwestor posiada chętnych
            do prowadzenia tego typu działalności i tylko czeka na zakończenie pewnego
            etapu budowy. Inwestor z równym powodzeniem mógł więc opowiadać, że na osiedlu
            będzie: dentysta, punkt pralni chemicznej, masażysta, fryzjer, salon
            kosmetyczny, mini delikatesy itd. Myślę, że opowiadanie czy nawet umieszczanie
            na stronie internetowej (już chyba nie ma) informacji, że na terenie osiedla
            będzie fitness i przedszkole jest delikatnie rzecz ujmując nierzetelnością. W
            moim przypadku był to dodatkowy argument przemawiajacy za kupnem mieszkania
            właśnie tutaj.
            • ppppp1 Re: BIUROWIEC 08.11.04, 20:27
              Czyli zabieg marketingowy się udał.Chyba nie czujesz się strasznie
              rozczarowany.Z czasem napwno coś się pojawi.
              • zzrobert lepiej by nie był to tylko "zabieg marketingowy" 08.11.04, 23:04
                bo niezadowolonych (by nie powiedzieć czujących się oszukanymi) z tego faktu
                jest więcej.
                • ppppp1 Re: lepiej by nie był to tylko "zabieg marketingo 10.11.04, 17:56
                  No to macie pomysł na biznes.Mini przedszkole,rewela.Do dzieła.
            • zzrobert Nie tylko Twoim my też się także tym kierowaliśmy 08.11.04, 23:02
              Podobnie jak i obecnością biurowca od "naszej" strony - jego brak jest ...
          • blacky35 Re: BIUROWIEC 18.11.04, 17:21
            Z tego co pamietam to itnes nie miał vbyć zadna komercyjna rzecza tylko blatna
            miesiecznie w czynszu. Tak przynajmniej zostałem poinformowany przez cateline.
    • ppppp1 Re: BIUROWIEC 21.01.05, 15:20
      Czy są jakies nowe wieści.Jak powstanie biurowiec to będzie wiele tematów na
      forum,głównie narzekaczy.
      • blacky35 Re: BIUROWIEC 21.01.05, 15:33
        niestety nie. cos czuje ze go nie bedzie.
        • ppppp1 Re: BIUROWIEC 21.01.05, 15:43
          Coś wiesz czy z obserwacji.
      • zzrobert Re: BIUROWIEC 21.01.05, 16:15
        Sądzę że np. niektórzy będą mieli dużo ciszej w mieszkaniach. Ale to chyba nie
        powód do narzekań?

A to jednak tak jest że głównie się narzeka by usunąc te uciążliwości co są.
        Bo co mamy się co dzień cieszyć na forum że nam developer nie padł, nie
        zbudowali obok lotniska, trasy szybkiego ruchu i dach nie przecieka?
    • ppppp1 Re: BIUROWIEC 04.02.05, 14:25
      Widziałem dziś jakąś zwiezioną kupę piachu czy żwiru na terenie biurowca,czyżby
      zasypywanie dziury.
      • r-67 Re: BIUROWIEC 04.02.05, 19:04
        Tam CATALINA robi parking dla gości naszego osiedla.
      • r-67 Re: BIUROWIEC 04.02.05, 19:13
        Biurowiec zaczną stawiać w maju 2005
        • ppppp1 Re: BIUROWIEC 04.02.05, 21:33
          Skąd masz te info.
          • r-67 Re: BIUROWIEC 05.02.05, 09:52
            info dostałem od deweloperów CATALINY.
            • ppppp1 Re: BIUROWIEC 05.02.05, 10:57
              Dewloperów Cataliny a kto jest.Chyba ludzi,którzy sprzedaja mieszkania ale oni
              o biurowcu mówią tak cały czas.
              • r-67 Re: BIUROWIEC 05.02.05, 14:43
                Pytwłem się OCHRONY oni zawsze mają najnowsze wiadomości.
    • jolantadorota Re: BIUROWIEC 10.01.06, 20:17
      ale jaja z tym biurowcem mnie w grudniu 2005 mówili że najwyżej 6 pięter i nie
      zasłoni absolutnie widoku a te wizualizacje no no , chyba o nich nie wiedział
      bo nie wchodzi nigdy na strony Cataliny
      • jolantadorota Re: BIUROWIEC 10.01.06, 20:32
        www.catalina.com.pl/newsroom.php
        a ostatnio już tak się nie chwalą artykułami , a te które
        czytałam ............no nie mogę uwieżyć że mieszkam tam gdzie tak dbają o
        mieszkańców, chyba się nawrócę na Catalinę

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka