Dodaj do ulubionych

Dynamic development

14.05.14, 16:06
Drodzy forumowicze,
czy ktoś z Was korzystał z usług firmy Dynamic development ? Firma ma inwestycję Zielona Polana w Nowej Woli na ul. Plonowej (gmina Lesznowola koło Piaseczna). Pytam tutaj, bo Nowa Wola zdaje się, że niema forum, a na naszych forumowiczów zawsze można liczyć :). Zależy mi na informacjach o tej firmie, jak się z nimi współpracuje, czy są uczciwi, może ktoś mieszka na tym osiedlu Zielona Polana, albo ma kogoś znajomego tam mieszkającego i może coś powiedzieć o samej firmie i domach, które sprzedaje deweloper. Firma ta zajmuje się również zarządzaniem nieruchomościami, chyba z tego jest nawet bardziej znana.Za wszystkie informacje będę bardzo wdzięczny.
Obserwuj wątek
    • Gość: dariusz ruszczak Re: Dynamic development IP: *.play-internet.pl 14.05.14, 19:08
      Witam.
      Także zachęcam do podzielenia się informacjami na temat tego osiedla, ponieważ bardzo mało jest (a właściwie wogóle nie ma) informacji na ten temat od osób, które tam mieszkają. Na chwilę obecną jestem zainteresowany kupnem mieszkania w nowym etapie tej inwestycji. Rozmawiałem z deweloperem jak i z przypadkową osobą która tam mieszka. Wrażenia były raczej pozytywne. Deweloper sprawia wrażenie osoby która nie wciska kitów. Same budynki oddane wcześniej też wygłądają niezle.
      To tyle tak na pierwszy rzut oka. Może ktoś coś więcej napisze na ten temat.
    • anekp6 Re: Dynamic development 20.05.14, 20:08
      Witam, w grudniu 2013 roku wraz z mężem kupiliśmy na osiedlu zielona polana dom. W kwestii developera - bardzo pozytywnie. Tak jak wspomniano wcześniej Pan Musiał nie jest osoba wciskajaca tzw kit. Bardzo elastyczny mozna sie dogadać. Co do domów do chwili obecnej - jesteśmy na etapie remontu nie było większych problemów. Każde niedociągnięcie ktore wykazaliśmy w protokole odbioru było zaraz naprawiane np wykończenie progu pod drzwiami wejściowymi. Jak na chwile obecna jesteśmy zadowoleni.
      • kamil-kaniowski Re: Dynamic development 20.05.14, 22:00
        dziękuje za informację , ja chciałem kupić mieszkanie w nowym etapie który teraz jest budowany. A jak wygląda tam sprawa czynszu czy opłat dla zarządcy ? Czy są takie opłaty? Jest już jakaś wspólnota mieszkaniowa ? No i czy długo się jedzie do centrum ?:) Pozdrawiam serdecznie przyszłych sąsiadów
        • anekp6 Re: Dynamic development 21.05.14, 06:43
          W kwestii wspólnoty na szczęście nie bedzie:)) Zarządca nieruchomosci jest Pan Musiał oplata miesięczna 0,80 gr za metr ( u nas to około 145zl) w ramach tej opłaty jest : odśnieżanie, sprzątanie, utrzymanie zieleni, bieżące naprawy.Na chwile obecna każdy mieszkaniec sam podpisuje umowę z ochrona ( na osiedlu monopol w zasadzie ma solid) ale z czasem całe osiedle ma być objęte ochrona. Po podpisaniu aktu wraz z kluczami otrzyma Pan cały zestaw instrukcji obsługi:) tzn umowę i ofertę zarządcy, instrukcje obsługi domu:) zasady korzystania z osiedla i regulaminu. Polecam przejść sie nad jeziorko ( cześć wspólna mieszkańców) bardzo żałuje ze nie ma zdjęc na stronie osiedla. Naprawdę robi wrażenie, plaża pomosty bardzo fajne miejsce na grilla:)
      • anekp6 Re: Dynamic development 21.05.14, 06:36
        • anekp6 Re: Dynamic development 21.05.14, 06:49
          Zapomniałam napisać jak z dojazdem do Centrum, generalnie nie jest zle. Na szczęście osiedle jest tak usytuowane ze ma Pan pare alternatyw dojazdu. Ja obecnie mieszkam w Piasecznie i niestety jestem skazana tylko na Pulawska a to rano jest masakra. Natomiast do Nowej Woli juz sobie wypracowałam pare dojazdów. Ale tak jak pisałam wcześniej jeszcze jestem na etapie wykończeniowych wiec porannych korków nie przerabialam na własnej skórze. Natomiast powroty jak najbardziej bo często prosto z pracy jadę do NW i zdecydowanie sprawnej to idzie niż do Piaseczna.
          • Gość: deo Re: Dynamic development IP: *.centertel.pl 23.05.14, 11:32
            Ja się niedawno zdecydowałem na mieszkanie w nowym etapie z kilku powodów. Po pierwsze koncepcja niskie, nowoczesne budynki z osobnym wejściem i garażem. Po drugie znam tą okolice i z dojazdem rano nie jest źle trasa nw wawa banacha wyjazd 6:20 na miejscu 6:50. Mieszkam narazie w piasecznie i specjalnie to już sprawdzałem. Po trzecie cicha okolica. Na bieżąco śledzę postepy na budowie i myślę że idzie to w dobrym tempie. Minusem są ceny niektórych prac dodatkowych trochę wysokie ale nie ma przymusu. Można niektore rzeczy zrobić we własnym zakresie. Mam pytanie ile od czasu ktoś czekał od odbióru do przeniesia własności aktem notarialnym
            • anekp6 Re: Dynamic development 23.05.14, 16:41
              W kwestii formalnej najpierw bedzie akt pózniej odbiór na podstawie protokołu wraz z przekazaniem kluczy. Wszystkie niedociągnięcia developer w terminie 30 dni usuwa ( sprawdziłam to na sobie:)) Co do aktu my podpisywaliśmy u notariusza wskazanego przez Pana Musiała i tak jak nam mówiono Notariusz miała naprawdę dobre taxy notarialne. Na wpis do KW od złożenia wniosku przez notariusza czekaliśmy dwa tygodnie
    • Gość: Tomek Re: Dynamic development IP: *.play-internet.pl 10.12.14, 12:26
      Prześledziłem dość dokładnie wątki związane z tą firmą. Jest mało opinii. Co to może oznaczać? Moim zdaniem tylko tyle, że nie ma niezadowolonych, a ci któzy skorzystali nie mają zastrzeżeń. To może także oznaczać, że sam deweloper nie dokonuje fikcyjnych pozytywnych wpisów bo tego nie potrzebuje. Pojechałem więc i porozmawiałem. przy okazji podpytałem mieszkańców co myślą. Nie chcę chwalić tego Pana bez osobistego doświadczenia, ale mam wrażenie, że skutecznie dbają o dobrą opinię i uczciwie podchodzą do tematu ssprzedaży. Można obejść aktualną budowę i zobaczyć co i jak robią. Te nowe budynki są niezłe w środku, ale te malowane zamiast deskowane elewacje mnie trochę zniechęcają. Pewnie takie rozwiązanie jest tańsze i trwalsze. Jednak efekt wizualny przy sąsiednich starszych domach nienajlepszy. Pokazano mi następny etap osiedla i teraz mam dylemat czy nie poczekać na te nowe domy. Wyglądają imponująco.
    • crazyfashion Re: Dynamic development 30.10.17, 09:24
      Potwierdzam, develeper jest uczciwy i rzetelny. Wszelkie formalnosci zalatwia sie szybko i sprawnie. Na podwykonawcow tez nie mozna narzekac. Nasze mieszkanie jest na ostatnim etapie wykonczenia i czekamy z niecierpliwoscia by sie przeprowadzic. Mieszkania sa duze, maja piekne drewniane okna i wykonane sa ze smakiem i elegancja. Osiedle jest spokojne, zielone, ma tez dobra komunikacje z centrum. Polecam!
    • Gość: Kania Re: Dynamic development IP: *.telpol.net.pl 15.11.17, 22:41
      Okolica wybrana przez dewelopera bardzo fajna. Wnętrza nowoczesne, starannie wykończone, standard wysoki, materiały najlepszej jakości. Jeśli ktoś potrzebuje rozwiniętej infrastruktury to też ma ją pod nosem- szkoły, przychodnie, knajpy itd. Dla mnie ta oferta wygrała w porównaniu z innymi.
    • Gość: Marianna Re: Dynamic development IP: *.play-internet.pl 24.11.17, 07:44
      Dynamic Development to bardzo fajny, porządny deweloper. Słyszałam różne historie nt budowania domu czy mieszkania właśnie w kontekście dewelopera i czasem się włos jeżył na głowie, a tu wszystko w porządku. Terminowo, jak trzeba się dodzwonić nie ma problemu, przepływ informacji szybki, działają zgodnie z umową. No i budują naprawdę piękne domy.
    • tanitazaitceva Re: Dynamic development 13.01.19, 21:05
      Projektowanie wnętrz, projekty pod klucz, profesjonalne biuro projektowe, architekci z pasją!tz-interior.com/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka