Dodaj do ulubionych

klimatyzacja

IP: *.dynamic.chello.pl 31.07.14, 19:52
po jakiego grzyba rano działa klimatyzacja, w autobusie jest naprawdę zimno, dlaczego nie działa o godz 15 gdy na dworze 31 stopni w cieniu, czy kierowca ma frajdę że chłodzi gdy nie trzeba, przecież rano nie ma jeszcze takiego skwaru
Obserwuj wątek
    • tom_aszek Re: klimatyzacja 03.08.14, 22:53
      Gość portalu: xxxx napisał(a):

> po jakiego grzyba rano działa klimatyzacja, w autobusie jest naprawdę zimno,
      > dlaczego nie działa o godz 15 gdy na dworze 31 stopni w cieniu,

Co znaczy "rano"? Ostatnio około 8 rano bywa prawie 30 stopni, więc klima już wtedy się przydaje.

> czy kierowca ma frajdę
      > że chłodzi gdy nie trzeba, przecież rano nie ma jeszcze takiego skwaru

O ile wiem, to zależy od typu autobusu, ale tu potrzeba info od fachowca. W niektórych autobusach podobno klimatyzacja jest włączana przed wyjazdem z zajezdni a kierowca potem nie ma nią wpływu.
      To znaczy - na klimatyzację nie ma wpływu a jak z frajdą to już nie wiem. :))
      • albwu Re: klimatyzacja 14.08.14, 12:39
        Klimatyzacja ma TERMOSTAT, który ma ustawioną termperaturę i nie ma znaczenia czy jak jest właczona klimatyzacja bo to TERMOSTAT reguluje temperaturę.
      • Gość: gosc Re: klimatyzacja IP: *.play-internet.pl 11.08.15, 06:53
        Rano, czyli po 6...po 7... Ja rano marzne w autobusie, mimo, ze zakladam specjalnie na podroz sweter... Ale nie tylko ja siedze rano opatulona, wiec to nie jest tylko moje odczucie...
    • ksywa Re: klimatyzacja 11.08.15, 09:59
      Może w ramach oszczędzania energii w te upały ktoś w MZA poszedłby wreszcie po rozum do głowy i "pochylił się" nad problemem absolutnie zbędnej klimy (i to działającej na full) w nowych wozach - tak miedzy 7 i 8 rano?! Przy 19-20 st. C?! Przecież ten lodowaty nawiew (silny) w każdym miejscu autobusu, taki że nie da się przed nim uciec, może tylko o angine przyprawić tudzież wk***rw maksymalny jak człowiek pomyśli, że po południu to nawet 20 proc. tego chłodzenia nie będzie! Czy naprawdę odpowiednie ustawienie urządzeń - adekwatnie do potrzeb - przekracza możliwości macherów z MZA?! Czy to normalne, że sweter musze rano pakować do torby?! Niepotrzebny kiedy idę do autobusu, ale konieczny jak już do niego wsiądę!!!
    • metron1 Re: klimatyzacja 14.08.15, 02:50
      W swoim pytaniu masz już zawartą odpowiedź. Jeżeli klima nie jest w stanie schłodzić wnętrza autobusu koło 15 to będzie całkowicie niewydolna kiedy zostanie włączona dopiero w upał
    • miecio1313 Re: klimatyzacja 24.08.15, 15:27
      jak ci zimno idź na tył autobusu koło silnika, tam jest znacznie cieplej niż z przodu, niestety autobusy nie maja klimatyzacji strefowej, wszędzie dmucha jednakowo

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka