IP: 213.25.26.* 22.09.04, 14:38
Jeszcze nie mam pewności, ale nie daje mi spokoju pewna myśl. Ja chyba już
kiedyś widziałem jednego z autorów logo Warszawy (zdjęcie w GS)... widziałem
go na spotkaniu sympatyków PiS.
Jeżeli sie okaże, że bredzę to odszczekam ale jeżeli nie to i tak nie dziwi
nic.
Obserwuj wątek
    • Gość: kixx Re: Logo PiS IP: *.acn.waw.pl 22.09.04, 14:40
      a jesli on tez szpiegowal?
    • pan_pndzelek CHOLERA!!! 22.09.04, 14:42
      CHOLERA!!! A ja się zastanawiałem co mi to logo warszawskie przypomina... może
      nie wprost ale tak "duchem" i już wiem...

www.pis.org.pl/images/logo_PiS_siec.gif
      .
      • niech Re: CHOLERA!!! 22.09.04, 14:44
        Jedno mnie zainteresowalo. Czy to zbieg okolicznosci ze wpierw wygrywaja
        konkurs na absurdalnego latawca a teraz na bezglowa i trojpiersiasta syrenke?
        Czy to sa etatowi wygrywacze konkursow?
        • pan_pndzelek Re: CHOLERA!!! 22.09.04, 14:47
          Do kompletu brakuje tylko wiedzy o autorach logo PiS-u... Ktoś coś wie? Bo na
          razie z sieci nic nie wydłubałem...
        • Gość: szpieg Re: CHOLERA!!! IP: 213.25.26.* 22.09.04, 14:50
          Sprawdzam właśnie, czy pamięć mnie nie myli, jednak Pan Pndzelek raczej mnie
          utwierdził w domysłach. Na marginesie - nagroda za logo Warszawy wyniosła ok.
          160 000 zł (dokładna suma w GS).
          • Gość: szpieg PS. IP: 213.25.26.* 22.09.04, 14:52
            Wszystkie informacje na temat logo, autorów, nagrody były w GS, poniedziałkowej
            chyba.
            • niech Re: PS. 22.09.04, 15:07
              Logo zrobila Brand Nature Access - fragment DDB Polska. Niestety w sieci o BNA
              nie ma informacji - zwlaszcza nie dowiemy sie kto narysowal te kreature z
              trzema piersiami.
              PS. A DDB jakos sie nie chwali sukcesami sowjego klona.
      • santakasia czerwona kropa 22.09.04, 15:13
        pan_pndzelek napisał:

> CHOLERA!!! A ja się zastanawiałem co mi to logo warszawskie przypomina...
        > może nie wprost ale tak "duchem" i już wiem...
        > www.pis.org.pl/images/logo_PiS_siec.gif

jest nawet niemal identyczny element w obu logach - czerwona kropa
        • pan_pndzelek Re: czerwona kropa 22.09.04, 15:17
          Jak to mówią "toczka w toczkę"...
          • Gość: jelonek czerwona kropka, a S jak glowa SARENKI! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.04, 15:52
            jak im nie wstyd poslugiwac sie symbolem warszawy w polityce. wciagneli biedna
            sarenke w gowno, dranie
            • pan_pndzelek >>>To już pytanie egzystencjalne... 22.09.04, 16:07
              Gość portalu: jelonek napisał(a):
              > jak im nie wstyd poslugiwac sie symbolem warszawy w polityce. wciagneli biedna
              > sarenke w gowno, dranie

To już pytanie egzystencjalne z cyklu: dlaczego sarenka wdepnęła w TO gówno i
              czy naprawdę zrobiła to z własnej woli...
        • Gość: szpieg Niech się redakcja wykarze IP: 213.25.26.* 22.09.04, 15:17
          Może znana redaktorka śledcza Iwona Szpala wyciągnie informacje kto jest
          autorem logo PiSu.
          • Gość: kixx Re: Niech się redakcja wykarze IP: *.acn.waw.pl 22.09.04, 15:23
            wygrzebalem,ze zaprojektowali tez znaczek Teraz Polska
            w 1997-ym
            wtedy chyba Aws rzadzil
            • Gość: Mały Re: Niech się redakcja wykarze IP: 213.25.26.* 22.09.04, 16:19
              Znaczek tego samego autora to nie: Teraz Polaka ale "Latawiec"
              a logo warszawy rzeczywiście jest jakby tą samą reką malowane co logo PISu
              i ta wielka czerwona kropka
              moje dziecko też potrafi tak malowac ale nie bierze za to 200.000 PLN
              • pan_pndzelek Może to jest trop... 22.09.04, 16:24
                Może to jest trop, może ten pan autor ma, dajmy na to, dziecko i ono, to
                dziecko, dajmy na to, odwala za tatę robotę koncepcyjną w zakresie "rózne loga"
                podczas kiedy tata pan autor odrabia za to dziecko lekcje...

To dziecko na pewno chodzi do jakiejś podstawówki i tam nauczyli to dziecko
                malować pędzlem to i pomaga tacie ;)
                • Gość: szpieg Re: Może to jest trop... IP: 213.25.26.* 22.09.04, 16:34
                  Sprawdzam i sprawdzam i chyba nie będę odszczekiwał.
                  W siedzibie PiSu za nic nie chcą powiedzieć kto jest autorem ich logo ale pewna
                  znajoma panienka powiedziała mi, że oni tam małego srania dostali bo do ratusza
                  zadzwonił już jakiś dziennikarz w sprawie.Nie była to jednak Iwona Szpala
                  • santakasia Re: Może to jest trop... 22.09.04, 16:46
                    Gość portalu: szpieg napisał(a):

> Sprawdzam i sprawdzam i chyba nie będę odszczekiwał.
                    > W siedzibie PiSu za nic nie chcą powiedzieć kto jest autorem ich logo

może nie chcą powiedzieć, bo autorem logo jest zaprzyjaźniony znany warszawski
                    polityk-artysta Jan Maryś J., który w celu stworzenia logo PiS-u wynajął na
                    preferencyjnych warunkach jakieś 300-metrowe lokum na pracownię graficzną.
                    a może nie chcą powiedzieć, bo któegoś razu wylała im się kawa na dokumenty i
                    sama ułożyła w logo
                  • pan_pndzelek Re: Może to jest trop... 22.09.04, 16:52
                    Gość portalu: szpieg napisał(a):
                    > oni tam małego srania dostali bo do ratusza
                    > zadzwonił już jakiś dziennikarz w sprawie.Nie była to jednak Iwona Szpala

Bo Iwona Szpala już tam od dawna siedzi pod biurkiem i "szpieguje"... to jak ma
                    dzwonić jak buzia zajęta...
              • Gość: antek Re: Niech się redakcja wykarze (szukam) IP: *.local.pl / 217.11.143.* 23.09.04, 10:26
                Wykładam komunikację wizualną i ten bohomaz godzi we wszystko czym jestem. Jako
                człowieka - boli mnie to.
                Rozpoczynam prywatne sledztwo!
              • Gość: pedagog Jakieś gupie dziecko sie trafiło IP: *.crowley.pl 23.09.04, 12:41
                Gość portalu: Mały napisał(a):
                > moje dziecko też potrafi tak malowac ale nie bierze za to 200.000 PLN
    • Gość: mw zaPiSaj się w Warszawie IP: *.aster.pl 22.09.04, 15:39
      !
    • pan_pndzelek Szpalówna! Do boju kobito!!! 23.09.04, 10:28
      Szpalówna! Do boju kobito!!! Gdzie te wyniki śledztwa, bo cię jeszcze jakiś
      inny dziennik uprzedzi... a tego byśmy nie chcieli prawda?
    • Gość: mało kto Re: Logo PiS IP: 213.25.26.* 27.09.04, 13:41
      a szpala milczy i milczy, może powinien napisać cś fusiecki, albo cyranowska z
      SE

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka