Dodaj do ulubionych

wstydze sie byc polka

30.09.04, 16:00
sledzac codzienna prase i wydarzenia w kraju, zaczynam sie wstydzic ze
urodzilam sie i mieszkam w polsce.
Obserwuj wątek
    • Gość: corgan jakbym czytał "prasę kobiecą" też bym się wstydził IP: 217.11.142.* 30.09.04, 16:07
    • Gość: jacek trzeba bylo urodzic sie w Polsce IP: *.u.mcnet.pl 30.09.04, 16:07
      duzo stracilas

ale powaznie - w Egipcie lubia blondynki
    • Gość: xxx Re: wstydze sie byc polka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.04, 16:13
      Nie tylko Ty. Ja popadam w teki nastroj jak czytam posty kolegi jacka i
      "DEMOKRATY z chello".
      • Gość: Dina Re: wstydze sie byc polka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.04, 17:00
        prasa dla mężczyzn jest gorsza niż gazety dla kobiet:))))
    • omd54 Re: wstydze sie byc polka 30.09.04, 17:06
      ja również jestem tego zdania co blondynka wawa, to jest kraj złodzejski i bandycki , na szczęście wyjeżdżam stąd na dłużej. pozdrawiam
      • umfana Re: wstydze sie byc polka 30.09.04, 17:28
        polacy to zdemoralizowany narod ...
        • Gość: Dina Re: wstydze sie byc polka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.04, 17:31
          zresztą czasopisma dla kobiet potrafią być sensowne. jak np. Zadra
        • Gość: prawy Re: wstydze sie byc polka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.04, 20:52
          umfana napisała:

> polacy to zdemoralizowany narod ...

To prawda. Np. taki homoseksualizm. Potworne.
          • umfana Re: wstydze sie byc polka 30.09.04, 22:26
            do homoseksualizmu nic nie mam i chcialabym, aby gejow bylo jak najwiecej...Oni sa normalni w przeciwienstwie do wielu zidiocialych macho, czy innych byczych karków.
            • Gość: prawy Re: wstydze sie byc polka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.04, 22:35
              To musisz gleboko przemyslec znaczenie slowa "demoralizacja"...
    • Gość: radca Re: wstydze sie byc polka IP: 213.25.179.* 30.09.04, 17:33
      To nie Twoja wina, że urodziłaś się w Polsce. Ale faktem jest,że kraj coraz
      bardziej gówniany.
      • Gość: Dina Re: wstydze sie byc polka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.04, 17:34
        przesada
        • venus99 Re: wstydze sie byc polka 30.09.04, 19:02
          w czym? moim zdaniem niestety radca ma dużo racji.
          • Gość: Dina Re: wstydze sie byc polka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.04, 20:31
            jest wiele zła, ale ludzi dobrych jest więcej:))))))))
            jest sporo afer, wiele nieprawidłowości, wiele cwaniactwa, korupcji. Nasza
            demokracja i społeczeństwo obywatelskie jest jeszcze słabe. Ale zmiany są na
            lepsze.
            • Gość: kixx Re: wstydze sie byc polka IP: *.acn.waw.pl 30.09.04, 21:19
              jak sie wzmocnia to dopiero beda afery
              takie jak w starych krajach UE
              • umfana Re: wstydze sie byc polka 30.09.04, 22:28
                czy nalepsze jest z np: Sluzba Zdrowia, ect?
                Radca ma racje i to jest smutny fakt...
                • Gość: Dina Re: wstydze sie byc polka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.04, 22:49
                  służba zdrowia jest w nienajlepszym stanie gdyż brakuje pieniędzy. Służba
                  zdrowia jest bardzo droga wszędzie. Kraje bogatsze też mają problemy
                  • umfana Re: wstydze sie byc polka 30.09.04, 23:12
                    Och na inne rzeczy panstwo ma pieniadze np: na diety, premie dla politykow, ktorzy sa i tak skorupowani...., albo wojsko czy okupacje iraq!
                    • pan_pndzelek Re: wstydze sie byc polka 30.09.04, 23:47
                      umfana napisała:
                      > Och na inne rzeczy panstwo ma pieniadze np: na diety, premie dla politykow,
                      kto
                      > rzy sa i tak skorupowani...., albo wojsko czy okupacje iraq!

Ot durnowata cipa wielką polityką się zajęła... po rozłożeniu na łopatki
                      własnego forum znowu przylazła tu smrodzić...
                      • Gość: Dina Re: wstydze sie byc polka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.04, 08:04
                        Ostatnio w Iraku terroryści, pogrobowcy krwawego dyktatora zabili prawie 40
                        dzieci. Oprawcy Saddama wiedzą, że oni także zostaną sądzeni. Mordercy więć
                        czynią to co robią najlepiej zabijają.
                        Wojska koalicji są w Iraku potrzebne
                        • umfana Re: wstydze sie byc polka 01.10.04, 21:21

Polecam:
                          www.gradis.net/wartime.htm
    • Gość: wir Re: wstydze sie byc polka IP: *.aster.pl 30.09.04, 23:42
      Chcę zapytać, co ty sama zrobiłaś, by w tym kraju cokolwiek zmieniło się na
      lepsze? Jeśli się tak wstydzisz, to zacznij od siebie.
      • Gość: xxx Re: wstydze sie byc polka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.04, 23:49
        Alez zrobila bardzo duzo. Zawsze popierala na forum lewactwo wszelkiej masci i
        homoseksualizm.
        • Gość: xxx * sorry IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.04, 23:50
          To o Umfanie ;)
          • d.z Wstydzisz się? a czyja to wina? 01.10.04, 08:53
            a kto wybrał takich a nie innych posłów czy senatorów?
            a kto przyzwala na niekontrolowane społecznie matactwa?
            a kto wybrał władze miast i gmin?
            a kto nie reaguje na rózne przejawy patologii?
            To zapewne wina krasnoludków.
            To one narzuciły nam władze, to one zmuszają nas do tego abyśmy tak postępowali
            a nie inaczej, to on namawiają nas do lekceważenia prawa, to one...
            Tak "prawdziwemu" Polakowi pozostał jedynie wstyd lub emigracja... no jeszcze
            ewentualnie może słuchać pewnego radia na "M" tam samą prawdę prosto w oczy
            mówią i spisek jeden za drugim demaskują z tą róznicą, że oni nie twierdzą, że
            to wina krasnoludków ale innych...
            • Gość: Dina Re: Wstydzisz się? a czyja to wina? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.04, 09:20
              to prawda. Gdyby Polskie społeczeństwo nie głosowało na osoby skompromitowane
              to pewne osoby te wypadłyby z polityki
              • umfana Re: Wstydzisz się? a czyja to wina? 01.10.04, 21:25
                Nie ufam zadnym politykom.Problem lezy tez w mentalnosci Polakow i ich kulturze, wychowaniu, ect.
    • Gość: Ppolka Re: wstydze sie byc polka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.04, 18:23
      A ja jestem dumna, że jestem Polką i zawsze będąc za granicą chętnie opowiadam
      o naszym kraju. Staram się nie narzekać, a jeśli mam na to ochotę, to przypomi-
      nam sobie, że mogłam gorzej trafić i być np. obywatelką Afganistanu, Somalii
      czy Iraku. Mam wiele zastrzeżeń do naszego kraju, ale staram się przede wszyst-
      kim myśleć o jego zaletach. I najgorsze jest to, że mając możliwość wyjazdu na
      stałe i to dosyć blisko - do Szwecji - nie potrafiłam tego zrobić. Bo na pewno
      tęskniłabym za naszym krajem, za rodziną i za przyjaciółmi. Marzę o tym, żeby
      u nas było normalniej, bezpieczniej, weselej i "bogaciej", ale to wszystko za-
      leży od ogółu, a nie tylko ode mnie samej. Chociaż jednostka też trochę może.
      Nie wstydźcie się być Polakami!
      • jaa_ga Re: wstydze sie byc polka 02.10.04, 18:34
        Ja pamiętam z lat szkolnych wierszyk,
        który zadedykował mi Tata,
        wpisując się do mojego uczniowskiego sztambucha:

"Ucz się i pracuj - a dojdziesz do celu,
        bo tym sposobem doszło już wielu"

PS. Czy to już nie jest "trendy"?...
        • umfana Re: wstydze sie byc polka 02.10.04, 19:01
          ...bądź dzielną Polką wśród zycia dróg...
          • Gość: Polka Re: wstydze sie byc polka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.04, 17:09
            A czy Polacy też wstydzą się, że są Polakami, czy tylko Polki?
            Niech się wypowiedzą!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka