Dodaj do ulubionych

Do ROZUMNYCH_Z_FORUM_WA-WA - apel :)

04.10.04, 11:46
Kochani,
zwracam sie do Was z gorącą prośbą
O UMIAR
w tworzeniu nowych wątków na temat Obwodnicy Miejskiej.
i o to, aby nie reagować na zaczepne posty i wyzwiska,
a tym samym - nie żywić szaleńców i trolli.

Uzasadnienie:

Forum WAWA odwiedzają tysiące Warszawiaków, którzy chcą
się dowiedzieć o sprawy dla siebie istotne, acz inne niż komunikacja.
Nie jesteśmy pępkiem świata!
Jeśli będziemy się tu panoszyć bez miary - staniemy się zwykłymi spamerami.
I na pewno nie jest to sposób na zyskanie zwolenników naszej akcji.
Ja osobiście przyrzekam omijać awantury i bełkoty
i PRZEPRASZAM
namawiając WSZYSTKICH sympatyków naszej akcji
do wybiórczości i omijania trolli
Miłego dnia:)
Obserwuj wątek
    • Gość: jacek IGRAS - zki na PSEUDOOBWODNICY IP: *.u.mcnet.pl 04.10.04, 11:51
      miejmy nadzieje ze tysiace Warszawiakow pokaza pseudoobwodnicy swoja od....nice

a wszestkie wampiry, baby jaa-gi i glupie jasiee beda gryzli palce w bezsilnej
      zlosci

OBWODNICA tak - POZA MIASTEM !!!!!!!!!!!
    • Gość: megasam Re: Do ROZUMNYCH_Z_FORUM_WA-WA - apel :) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 04.10.04, 13:32
      Nareszcie rozsadny glos.
      • Gość: jacek bo to z miesnego IP: *.u.mcnet.pl 04.10.04, 13:53
        a nie z megasamu
    • miltonia Re: Do ROZUMNYCH_Z_FORUM_WA-WA - apel :) 04.10.04, 14:51
      jaa_ga napisała:

> Kochani,
      > zwracam sie do Was z gorącą prośbą
      > O UMIAR
      > w tworzeniu nowych wątków na temat Obwodnicy Miejskiej.
      > i o to, aby nie reagować na zaczepne posty i wyzwiska,
      > a tym samym - nie żywić szaleńców i trolli.

Swiete slowa Jaagus, juz wiekszych nudow niz to gledzenie o obwodnicy to to
      forum nie znalo.
      Ps. Nie widzialas moze Karolaka?
    • Gość: PIOTR No chyba nie zaglądasz w lustro IP: *.aster.pl / *.aster.pl 04.10.04, 15:55
      Niewiarygodne !!! Obrzuciłaś błotem wszystkich ,kogo tylko mogłaś. Tworzyłaś
      od miesięcy najgorszy spam na tym forum . I teraz nagle co? Może byś
      przeprosiła wszystkich za te setki niepotrzebnych postów. Za te
      wyzwiska ,którymi obrzucasz.I za to że rozwaliłaś to forum o autostradzie w
      drobny mak. Od tego zacznij. Mógł vampir przeprosić komagane, możesz ty także
      wybełkotać "przepraszam"
      • Gość: Ewa Re: No chyba nie zaglądasz w lustro IP: *.chello.pl 04.10.04, 16:03
        Jest paru przeciwników autostrady, którzy niezgadzając się z moja opinia (
        zwolenniczki)- a mam prawo mieć własne zdanie- równiez obrzucała mnie błotem.
        Epitety Jacka - wulgarne i graniczące z rynsztokiem- skutecznie zaśmiecały
        forum.
        Nie czekam na słowa "przepraszam" ze strony forumowiczów myślących inaczej, ale
        czy nie uważasz , że i oni powinni to uczynić?
        • Gość: jacek ewa zabrudzila rynsztok myjac tam swoja twarz IP: *.u.mcnet.pl 04.10.04, 16:07
          nigdy jako pierwszy nie uzylem epitetu

moge przywolac plugastwa - ktorymi mie obrzucano - bez zadnego oburzenia z
          waszej strony

hipokryzja ???
          • rysiek_z_klanu żałosny bezczelny kłamca. 04.10.04, 16:12
            Gość portalu: jacek napisał(a):

> nigdy jako pierwszy nie uzylem epitetu

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=51&w=16370774&a=16380195
            obrzydzenie !!! (ten jeden wyraz wystarczy za cały komentarz)
            • Gość: jacek rysiek - żałosny bezczelny kłamca. IP: *.u.mcnet.pl 04.10.04, 16:14
              czy nie lepiej zyc uczciwie ???
          • Gość: PIOTR Re: ewa zabrudzila rynsztok myjac tam swoja twarz IP: *.aster.pl / *.aster.pl 04.10.04, 20:18
            a tak swoją droga to niepotrzebnie odpowiadasz na te rynsztokowe obelgi.
            • rysiek_z_klanu następny żałosny intrygant kłamca deliryk 04.10.04, 20:37
              Gość portalu: PIOTR napisał(a):

> a tak swoją droga to niepotrzebnie odpowiadasz na te rynsztokowe obelgi.

a może byłbyś tak uprzejmy i ukazał urbi et orbi tą wyimaginowaną obelgę na
              którą to jacuś raczył był odpowiedzieć Ewie.
              Białe myszki też pewnie widujesz często
        • Gość: PIOTR Re: No chyba nie zaglądasz w lustro IP: *.aster.pl / *.aster.pl 04.10.04, 16:54
          Na Jacku wszyscy jeżdżą jak na łysej kobyle. A tak naprawdę to facet ma jakąś
          wiedzę,którą należałoby wykorzystać. Ale został tak zapluty,że reaguje
          alergicznie. Teraz jakś chaćba lansuje "Jacuś". Tak sie postepuje z
          adwersarzem? Niestety trudno mi dostrzec osobę robiącą wiecej złej krwi niz
          jaga.
          Co to wogóle za dyskusja? Nikt nie słucha argumentów drugiej strony ,tylko
          propaguje własne a cudze ośmiesza. Z zasady. Jeśli jestem za autostradą to ci
          co maja wątpliwości są moimi wrogami.Zwolennicy autostrady okopali się na
          pozycjach obrony projektu GDDKiA i "ani guzika". Mało tego intensywnie
          propagują to jako obwodnicę miejską. Zgodnie z zasadą jesli coś powtórzysz 100
          razy to to się stanie prawdą. Próby skierowania dyskusji na tory czym ma być
          miasto XXI wieku (bo to jest temat) kończą się głupowatymi -jak ci lotnisko i
          autostrada w mieście nie pasuje to wynieś się na wieś. Jakby miasto miało byc
          wiecznie brudnym ,hałasliwym syfem rodem z IXX wieku!!!
          Z drugiej strony są ludzie dla których każdy samochód to zło najgorsze i wogóle
          by zakazali ich istnienia. A wszyscy na rowerach.
          I jaka tu rozmowa???? Co ta dyskusja zmieniła ? Czy wypracowaliśmy jakieś
          racjonalne rozwiazania? Chocby tylko zblizenie stanowisk? Nic z tych rzeczy.
          To jest tak strasznie po polsku.
          • yasioo7 Re: No chyba nie zaglądasz w lustro 04.10.04, 19:45
            Nazywanie ludzi "pedofilami" określasz terminem "jakąś wiedzę"? Człowieku!!!
            Zastanów się co klepiesz. Jakbym pisał takie pier****, to klawisze rozbiegłyby
            się ze strachu.
            • Gość: PIOTR Re: No chyba nie zaglądasz w lustro IP: *.aster.pl / *.aster.pl 04.10.04, 20:17
              jesteś tylko studentem. Ja też nim kiedys byłem i wydawało mi się że wszystko
              wiem. A to była g... prawda. Tak samo jest z tobą. Ponadto twoja
              współ .... ,nie wiem jak to powiedzieć, o wspólorganizatorka tego postu wzywa
              do umiaru w bluzgach. Mógłbyś chociaż jej posłuchać.
              • rysiek_z_klanu Re: No chyba nie zaglądasz w lustro 04.10.04, 20:31

> jesteś tylko studentem. Ja też nim kiedys byłem i wydawało mi się że wszystko
                > wiem. A to była g... prawda. Tak samo jest z tobą. Ponadto twoja
                > współ .... ,nie wiem jak to powiedzieć, o wspólorganizatorka tego postu wzywa
                > do umiaru w bluzgach. Mógłbyś chociaż jej posłuchać.

świetnie ominąłeś drażliwe pytanie. Więc pozwól, że je powtórzę:
                "czy uwazasz, ze nazywanie ludzi pedofilami (ot tak sobie z braku znajomości
                innego słownictwa) jest "wiedzą" ?

Dziękuję z góry za wymijającą odpowiedź.
                • Gość: PIOTR Re: No chyba nie zaglądasz w lustro IP: *.aster.pl / *.aster.pl 04.10.04, 21:14
                  tekst ,który cytujesz to odpowiedź dla Yasia.
                  Ja programowo nie dyskutuję z facetami co mnie obrazają.Co najwyżej ich
                  opie..... Ale jakos nie mam nato ochoty . Wiec musisz zostać z tymi myszkami
                  sam ,albo najpierw przeprosić.
                  • rysiek_z_klanu tradycyjnie - wielkie nic 04.10.04, 21:28

> tekst ,który cytujesz to odpowiedź dla Yasia.
                    > Ja programowo nie dyskutuję z facetami co mnie obrazają.Co najwyżej ich
                    > opie..... Ale jakos nie mam nato ochoty . Wiec musisz zostać z tymi myszkami
                    > sam ,albo najpierw przeprosić.

ani linku, ani odpowiedzi (cóż rozumiem sytuacja trudna ))))))))))))))) jacuś
                    może prze kolanko przełozyć))))))).
                    Obrazić raczej cię trudno jesteś z gatunku tych co im "...tylko deszcz pada".
                    Ludzie bez odwagi i bez honoru. Twoje tchórzliwe wymigiwanie się od
                    najprosztrzych odpowiedzi dobitnie o tym świadczy.
                    • Gość: jacek jednak nie wszystkie ryski to porzadne chlopaki IP: *.u.mcnet.pl 05.10.04, 15:18
                      ten z klanu to na pewno nie
      • rysiek_z_klanu cześć wałku drewniany 04.10.04, 16:19

> Niewiarygodne !!! Obrzuciłaś błotem wszystkich ,kogo tylko mogłaś. Tworzyłaś
        > od miesięcy najgorszy spam na tym forum .

tak ? a jacusiowego spamu nie łaska dojrzeć ???
        a wszelkiej maści "TYSIACE TON SPALIN" i jego klony to gips ??

>I teraz nagle co? Może byś
        > przeprosiła wszystkich za te setki niepotrzebnych postów. Za te
        > wyzwiska ,którymi obrzucasz.I za to że rozwaliłaś to forum o autostradzie w
        > drobny mak. Od tego zacznij. Mógł vampir przeprosić komagane, możesz ty także
        > wybełkotać "przepraszam"

znalazł się kryształowy przebieraniec, co to jacusiowych bluzg nie widzi ale
        innych będzie strofował za wyraz "kurde" - dulszczyzna z ciebie wyłazi, hipokryto !

przeprosiny możesz sobie wsadzić w de (ojej co za straszny wyraz) zaś jacusiowi
        w de wleźć.

dygresja.
        Komagane gratulujemy stronników :-) !

• Gość: jacek czy naprawde chcesz zebym zaprezentowal IP: *.u.mcnet.pl 04.10.04, 16:22
          te blzugi pod moim adresem, podszywki itp /??

hipokryzja ??????
      • Gość: megasam Re: No chyba nie zaglądasz w lustro IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.10.04, 12:02
        Potrafisz czytac co do ciebie pisza opluwaczu?
        Czy przypadkiem sam siebie nie oplules???
        Wytrzyj gebe o wlasne kompleksy i czytaj uwaznie
        to co jest a nie to co w chorej wyobrazni chcialbys zeby bylo! a najlepiej
        udlaw sie wlasna zolcia!
        dla jaagi uklony sle glebokie za klase i kulture
        sorry za brak polskich znakow
    • Gość: Ewa Re: Do ROZUMNYCH_Z_FORUM_WA-WA - apel :) IP: *.chello.pl 04.10.04, 16:06
      P.S. A wypowiedź nel1 pod adresem Felka "felek głupszy idiota niż się zdaje"
      też chyba nie należy do eleganckich? Niezależnie od tego czy nel1 zgadza się z
      Felkiem czy nie - używanie takich sformułowań dyskredytuje ją.
      • Gość: jacek a czy ciebie nie dyskredytuje powtarzanie komunalo IP: *.u.mcnet.pl 04.10.04, 16:08
        i kompletnych bzdur ????

ignorancja polaczone z pasja do wciskania ciemnoty ???

czy nie lepiej zyc uczciwwie ??????
    • Gość: xxxx To chyba głupi żart, ale...przeczytajcie IP: *.acn.waw.pl 04.10.04, 16:23
      Znakomita większość wątków na forach: Warszawa, Ursynów zakładana jest właśnie
      przez was tzn.: Jaa_ga, Ewa, Dina, Vampir, siskom_TAK itd.
      Sam Vampir dla ciagłego podgrzewania atmosfery założył ich w ostatnich dniach
      kilkanaście. Tym gorzej, że zawierają fałszywe treści.
      Sugerowanie, że jakiś sondaż, o którym nikt na Ursynowie nie słyszał to decyzja
      Ursynowian jest zwykłym propagandowym przekrętem.
      Samo w sobie jest śmieszne. Nowy rodzaj demokracji.

Ja nawet skłonny byłbym zapomnieć o tych dotychczasowych głupotach, jednakże
      pod warunkiem, że wspólnie przystąpicie do szukania złych i niebezpiecznych
      rozwiązań w projekcie i wspólnie spróbujemy wymóc na inwestorze ich zmianę.
      Sprawa jest na tyle poważna, że chyba warto powalczyć. Mam nadzieję, że nikt
      nie chce w tunelu stracić życia.
      Pozdrawiam przeciwne ZA
      • vampi_r Apel Jaa_gi został przyjety ze zrozumieniem 04.10.04, 17:46
        Ja się pod apelem Jaa_gi podpisuję
        Dośc nowych watków autostradowych na tym forum.
        Chcecie się czegoś dowiedzieć, to wejdźcie do forum:
        TAK dla warszawskiej obwodnicy

Tam mozna dyskutowac do woli. Zapraszamy tez przeciwników i tych, którzy się
        wahają. Choć tytuł forum jest tendencyjny, to samo forum przeznaczone jest dla
        wszystkich. Ostatecznie w moim wątku "Kto jest ZA (...) przez Ursynów"
        najwięcej wpisów wrzucił jacuś.
        • Gość: xxxx Na Apel Jaa_gi - propozycja IP: *.acn.waw.pl 04.10.04, 18:54
          Vampir napisał:

"Zapraszamy tez przeciwników i tych, którzy się
          wahają. Choć tytuł forum jest tendencyjny, to samo forum przeznaczone jest dla
          wszystkich. Ostatecznie w moim wątku "Kto jest ZA (...) przez Ursynów"
          najwięcej wpisów wrzucił jacuś."

Vampir - przyznasz, że Tobie przecież też wpisów nie brakuje.
          Tytuł forum nie może być tendencyjny, ja proponuję nowy "ROZUMNI O PROJEKCIE
          OBWODNICY". To bardziej oddaje troske o jakość projektu i ma inny, bardziej
          właściwy, wydźwięk propagandowy, gdyż ma postawić wymagania projektantom i
          inwestorowi.
          Do forum musi mieć dostęp każdy. Nie wyobrażam sobie byś chciał wykluczyć
          jacusia.
          • Gość: xxx Tak, tak. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.04, 19:35
            A Ci "sprytniejsi" przeciwnicy trasy, zaczeli sie nawet podszywac pod zwolennikow.
            Co za intelygencja z tego emanuje. Nie moge wyjsc z podziwu.
            • vampi_r Re: Tak, tak. 04.10.04, 20:11
              Nie chcieliśmy zrobic forum ogólnodostępnego, bo chcemy miec nad naszym forum
              pełną kontrolę (czyt. cenzurę). Chcemy by tam były merytoryczne dyskusje,
              zapytania, wątpliwości, a nie same bluzgi, których mamy już po uszy na
              F.Warszawa.
              Można okrslić, że stosujemy cenzurę. Jednak my nie wytniemy z naszego forum
              głosu krytycznego, czy polemizującego z nami. Wyrzucimy natomiast każdy post,
              który będzie łamał ogólna netykietę.
              Każdy ma prawo wyrzucić ze swego domu kogoś, kto przeklina i bluzga.
              • Gość: xxxx Re: Tak, tak. IP: *.acn.waw.pl 04.10.04, 21:01
                vampi_r napisał:
                "Nie chcieliśmy zrobic forum ogólnodostępnego, bo chcemy miec nad naszym forum
                pełną kontrolę (czyt. cenzurę). Chcemy by tam były merytoryczne dyskusje,
                zapytania, wątpliwości, a nie same bluzgi, których mamy już po uszy na
                F.Warszawa.
                Można okrslić, że stosujemy cenzurę. Jednak my nie wytniemy z naszego forum
                głosu krytycznego, czy polemizującego z nami. Wyrzucimy natomiast każdy post,
                który będzie łamał ogólna netykietę."

Efekt jest taki, że pozakładaliście szereg propagandowych linków, a obecnie
                ruch na tym forum jest prawie zerowy. I jest to normalne, bo jak każdy jest za,
                to i nie ma o czym pisać. Dlatego szybko wróciliście na forum warszawskie i
                ursynowskie.
                Uważam, że nowe forum musi mieć charakter neutralny, ale jak ktoś będzie
                bluzgał lub propagandził to mu sie zrobi - prosze won i już.
                Moją ideą nie jest przekonywanie za NIE tylko bezpieczny i realny projekt
                tunelu.
                napisałeś:
                "Każdy ma prawo wyrzucić ze swego domu kogoś, kto przeklina i bluzga."
                Jestem za, z małym sprostowaniem - nowe forum to nasz wspólny dom.
                • vampi_r Re: Tak, tak. 04.10.04, 21:44
                  Gość portalu: xxxx napisał(a):

>
                  > Efekt jest taki, że pozakładaliście szereg propagandowych linków, a obecnie
                  > ruch na tym forum jest prawie zerowy.

No to, że wiesz, że pozakładaliśmy szereg linków, to właśnie swiadczy o tym, że ruch wcale nie jest zerowy. Bo inaczej skąd byś wiedział o tych linkach.
                  Ja linków wcale nie nazwałbym "propagandowymi". Prezentujemy w jednym miejscu wszystko, co wiąże się z obwodnicą w Warszawie i nie tylko.
                  Ja przez pół dnia szukałem informacji w internecie na temat transportu kombinowanego. Wkleiłem linki do tych artykułów i materiałów, które wydały mi się ciekawe i całościowo opisywały problem. Zrobiłem to po to, by pokazać, że transport taki jest w Polsce już realizowany. Mało kto o tym wie i nieraz spotykałem się z opiniami, że program "TIRy na tory" to brednie (vide jacuś).

Wklejamy te teksty i pokazujemy linki, które uważamy za stosowne. Każdy może do nas przyjść i powklejać inne. Chętnie podyskutujemy.

> I jest to normalne, bo jak każdy jest za,
                  >
                  > to i nie ma o czym pisać. Dlatego szybko wróciliście na forum warszawskie i
                  > ursynowskie.

Nie. My nigdy nie zamierzaliśmy opuszczać tych forów. Nie ma więc mowy o powrocie.
                  A jak dobrze popatrzysz, to na naszym forum są wątki ludzi, którzy się wahają.
                  Weź też pod uwagę, że forum to istnieje dopiero od zeszłej środy (o ile mnie pamięć nie myli). Nie spodziewamy się tam wielkiego ruchu. Kto chce ten poczyta, dowie się czegoś. Jak zechce, zarejestruje się i zapyta.
                  Bardziej nam zależy, by w jednym miejscu każdy mógł znaleźć wszystkie i prawdziwe informacje o obwodnicy. I własnie sam fakt, że ty piszesz o linkach na naszym forum świadczy, że sporo osób czyta.

> Uważam, że nowe forum musi mieć charakter neutralny, ale jak ktoś będzie
                  > bluzgał lub propagandził to mu sie zrobi - prosze won i już.

Każdy z nas ma jakieś poglądy. Cos takiego, jak neutralność nie istnieje. Często neutralnośc to zwykłe "a co mnie to obchodzi". Ja jestem neutralny wobec walk między Tootsi, a Hutu, bo nic nie wiem o tych waśniach i ich geneza mnie nie obchodzi. Tylko jak każdy rozsądny człowiek jestem za spokojem.

> Moją ideą nie jest przekonywanie za NIE tylko bezpieczny i realny projekt
                  > tunelu.

Naszą ideą jest nie przekonywanie ludzi na bezkrytyczne TAK, tylko dobry projekt tunelu, a w zasadzie całej obwodnicy. Wiemy, że obecny projekt GDDKiA nie jest idealny. Wiemy też, że mieszkancy Warszawy powinni mieć większy wpływ na pewne elementy projektu. Ja na tym forum prezentowałem swoje pomysły na to, by obwodnica była jak najmniej uciązliwa.
                  Stwierdziliśmy jednak, że wiekszość ludzi nie wie nic o obecnym projekcie obwodnicy. Często z niewiedzy biorą się lęki, a nawet fobie. Z drugiej strony by coś krytykować, to trzeba to wpierw poznać. Z trzeciej strony, jak się coś pozna, to można zasugerować zmiany. Bezmyslne klepanie coś o lewej kasie lub jedynie rzucanie wyzwiskami, do niczego nas nie doprowadzi.

> napisałeś:
                  > "Każdy ma prawo wyrzucić ze swego domu kogoś, kto przeklina i bluzga."
                  > Jestem za, z małym sprostowaniem - nowe forum to nasz wspólny dom.

Nie całkiem. Każde forum jest czyjeś. Na forumach gazetowych pracownicy portalu GW usuwają posty. Na forach prywatnych zadanie to należy do załozyciela forum.
                  Forum byłoby nasze wspólne, gdybyśmy wszyscy je stworzyli.
                  Nasze forum jest każdego, kto umie coś przekazać i coś sobą reprezentuje.
                  Nie będziemy tolerowali ludzi których inteligencja nie przerasta inteligencji kijanki. I mamy do tego prawo.
                  • Gość: xxxx Re: Tak, tak. IP: *.acn.waw.pl 04.10.04, 22:12
                    Reasumując, rozumiem, że moja propozycja Ciebie nie interesuje.
            • Gość: xxxx dla xxx IP: *.acn.waw.pl 04.10.04, 20:23
              Zrozumiałem, że propozycja jaa_gi ma charakter pojednania, dlatego się
              przyłączyłem.
              Ty zaczynasz znowu jątrzyć. Nie podszywam się pod ciebie. Używam xxxx a nie xxx.
              Na jakiej podstawie i dlaczego się akurat mnie czepiasz?
              • tarantula01 Re: dla xxx 05.10.04, 14:15

> Zrozumiałem, że propozycja jaa_gi ma charakter pojednania, dlatego się
                > przyłączyłem.
                > Ty zaczynasz znowu jątrzyć. Nie podszywam się pod ciebie. Używam xxxx a nie
                xxx
                > .
                > Na jakiej podstawie i dlaczego się akurat mnie czepiasz?

Wielokrotnie na forum obserwuję tego rodzaju scysje (czemu używasz mojego
                nicka). Rozwiązanie jest jedno: Należy się logować. Loginu Cię już nikt nie
                pozbawi (no prawie nikt), jeśli nie będziesz zbytnio udostepniał haseł do tegoż.
                • Gość: jacek naiwna arcyp....dola ... IP: *.u.mcnet.pl 06.10.04, 15:27
                  duze 'i' i male 'l' wygladaja tak samo

podobnie 'rn' zlewaja sie w 'm'

mozna dodac '.'

jak ktos sie chce podszyc - to sie podszyje
                  • tarantula01 naiwny... kulturalny forumowicz 07.10.04, 14:07
                    Gość portalu: jacek napisał(a):

> duze 'i' i male 'l' wygladaja tak samo
                    >
                    > podobnie 'rn' zlewaja sie w 'm'
                    >
                    > mozna dodac '.'
                    >
                    > jak ktos sie chce podszyc - to sie podszyje

To ciekawe, czemu pod mnie nikt sie podszywał? Nawet wtedy, gdy pisalem jako
                    gość
                    • Gość: jacek szwejka nie zna - wiadomo ... IP: *.u.mcnet.pl 07.10.04, 14:15
                      a kto by sie mial pod takiego ciolka jak ty podszywac ????

piszesz oficjalne bzdury - pod paznokiec

jak bohaterowie Haszka

arcypierdola ...
            • Gość: megasam Re: Tak, tak. IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.10.04, 17:26
              Nic im to nie da na szczescie dla nas warszawiakow.
              Chcieliby zagonow kapusty w stolicy europejskiej-niedoczekanie!!!
          • rysiek_z_klanu Re: Na Apel Jaa_gi - propozycja 04.10.04, 20:25

> Do forum musi mieć dostęp każdy. Nie wyobrażam sobie byś chciał wykluczyć
            > jacusia.

To sobie wyobraź.Albo (jesli potrafisz) w sposób kulturalny i przekonywujący
            uzasadnij sens istniena jacusia na tym forum. Lubisz rynsztok ? Jak będę chcial
            sie poobracać w towarzystwie meneli to wiem gdzie ich poszukać. Uważam, że to
            forum nie ejst miejscem dla byle obszczymurka, który leczy swe kompleksy
            obrzucając ludzi gównem.
            Jesli jedynym argumentem "za" ma być, że jest z grona zwolenników (w takim razie
            gratuluję), to ciekawi mnie czy Kolega Xxx nalezy do elektoratu samoobrony. Choć
            przyrównywanie tej partii do jacusia jest niewątpliwie potwarzą dla jej
            członków, gdyż w porównaniu do w/w "człowieka" partia owa jawi się jakoi
            niedościgniony wzór umięjętności politycznych i dyplomatycznych, mistrz
            elekwencji, arbiter elegancji i kultury.

uff.

ps. a propos propozycji - to osobiście nie zamierzam zniżać się do poziomu
            retoryki np. takiej nell czy Piotra dwojga, trojga imion (że jacusia pominę
            milczeniem).
            Rozmwaiać mogę jak wyrugujecie ze swych szeregów wszelkiej maści oszołomstwo i
            potencjalnych pazernych "pseudoekologów" (vide ostatnio udzielająvy się facecik
            ze stowarzyszenia "pazerne miasto" )
            • Gość: xxxx Re: Na Apel Jaa_gi - propozycja IP: *.acn.waw.pl 04.10.04, 20:48
              rysiek_z_klanu napisał:

>>Lubisz rynsztok ?

Nie lubię. Jaa_ga apelowała o opamiętanie. Po obu stronach. Niestety po obu
              stronach dochodzi właśnie do tego rynsztoku.
              Epitety: chołota, motłoch, bezmózgie istoty, kretyni itd, oraz
              Twoje "obszczymurki" i "oszołomy" z pewnością sprawiają takie wrażenie. Jest
              ich więcej.
              A to epitety używane przez zwolenników ZA.
              Osobiście nie identyfikuje się z żadną partią i każdej wygarne co jej sie
              należy.
              Musimy się nauczyć porozumiewać bez bluzgów i głupiej propagandy.
              Jeżeli to się nie uda, to pozostaną tylko okopy.
              • rysiek_z_klanu Re: Na Apel Jaa_gi - propozycja 04.10.04, 20:57

> rysiek_z_klanu napisał:
                >
                > >>Lubisz rynsztok ?
                >
                > Nie lubię. Jaa_ga apelowała o opamiętanie. Po obu stronach. Niestety po obu
                > stronach dochodzi właśnie do tego rynsztoku.
                > Epitety: chołota, motłoch, bezmózgie istoty, kretyni itd, oraz
                > Twoje "obszczymurki" i "oszołomy" z pewnością sprawiają takie wrażenie. Jest
                > ich więcej.

Owszem moje obszczurki, kretynki lub delirycy są określeniami jak najbardziej
                negatywnymi i jak najbardziej subiektywnymi, lecz zwykle za tym emocjonalnym jak
                najbardziej określeniem idzie UZASADNIENIE dlaczego zostało użyte,/a to np.
                urojenia czyjeś (sam sprawdź powyżej)/.

Jesli uważasz, że można stawiać pomiędzy tymi określeniami o obelgami w stylu:
                pedofil, szmata, złodziej postawić znak równości to nie mamy o czym dyskutować.
                Bo o ile ktoś może subiektywnie w swym systemie wartości uważać mnie za kretyna
                gdyż inteligencja jest tak naprawdę niewymierna, to nazywanie kogoś pedofilem
                czy złodziejem wymagałoby przynajmniej wskazania podstaw do zarzucania mi czy
                komukolwiek kradzieży, bądź molestwoania dzieci. Czy naprawde nie zauwazasz
                róznicy cieżaru gatunkowego ???

• Gość: xxxx Re: Na Apel Jaa_gi - propozycja IP: *.acn.waw.pl 04.10.04, 21:13
                  Ciężar gatunkowy pewnie jest, ja nie chce dzielić obelg na lepsze i gorsze. Nie
                  mam już 20 lat i dla mnie wystarczy, że ktoś nazwał mnie "oszołomem"
                  lub "motłochem" by właściwie ocenić jego kulturę i argumenty.
                  Jeżeli jeszcze mamy coś do uratowania, to powinniśmy to zrobić.
                  • rysiek_z_klanu Re: Na Apel Jaa_gi - propozycja 04.10.04, 21:24

> Ciężar gatunkowy pewnie jest, ja nie chce dzielić obelg na lepsze i gorsze. Nie
                    >
                    > mam już 20 lat i dla mnie wystarczy, że ktoś nazwał mnie "oszołomem"
                    > lub "motłochem" by właściwie ocenić jego kulturę i argumenty.
                    > Jeżeli jeszcze mamy coś do uratowania, to powinniśmy to zrobić.

rozumiem panienkę, która ni z gruszki ni z pietruszki obrzuciła mnie złodziejami
                    od tej chwili będe nazywał kochaniem i słoneczkiem.
                    Cóż, Twoja sprawa możesz uważać, że pomiędzy "oszołomem" a "szmatą" różnicy nie
                    ma , dla mnie jest !!!
                    • Gość: xxxx Re: Na Apel Jaa_gi - propozycja IP: *.acn.waw.pl 04.10.04, 21:37
                      Rychu - ja się zgadzam, że dno jest dnem. Czy jest głębsze, czy płytsze to
                      zawsze dno. Jednemu woda sięga do pasa, drugiemu do brody. Każdy ma inny
                      wzrost. Ty zacząłeś mnie podejrzewać o związki z samoobroną. Czy ja za to
                      miałem Ci nawrzucać np od kretynów? A miałeś do tego jakiekolwiek podstawy po
                      mojej wypowiedzi?
                      Anonimowość internetowa do tego zachęca. Jedynie sami możemy temu nie ulegać.
                      • rysiek_z_klanu Re: Na Apel Jaa_gi - propozycja 04.10.04, 21:46

> Rychu - ja się zgadzam, że dno jest dnem. Czy jest głębsze, czy płytsze to
                        > zawsze dno. Jednemu woda sięga do pasa, drugiemu do brody. Każdy ma inny
                        > wzrost. Ty zacząłeś mnie podejrzewać o związki z samoobroną. Czy ja za to
                        > miałem Ci nawrzucać np od kretynów? A miałeś do tego jakiekolwiek podstawy po
                        > mojej wypowiedzi?

za taką (podstawę) uważam obligatoryjne i bezwarunkowe uznanie i aprobatę tfu...
                        rczości jacka na tym forum. I nie przekonasz mnie że rynsztok jest warunkiem
                        koniecznym by można mówić o wolności wypowiedzi i poglądów.

> Anonimowość internetowa do tego zachęca. Jedynie sami możemy temu nie ulegać.

zgadzam się. Co nie oznacza, że chamstwu i pomówieniom nie można przeciwstawić
                        się stanowczo i ostro.
                        • Gość: xxxx Re: Na Apel Jaa_gi - propozycja IP: *.acn.waw.pl 04.10.04, 22:08
                          napisałeś:
                          "za taką (podstawę) uważam obligatoryjne i bezwarunkowe uznanie i aprobatę
                          tfu...
                          rczości jacka na tym forum. I nie przekonasz mnie że rynsztok jest warunkiem
                          koniecznym by można mówić o wolności wypowiedzi i poglądów."

Gdyby chcieć wszystkich rygorystycznie rozliczyć z tej "przeszłości" to
                          praktycznie niewielu tu by się ostało.
                          Być może jestem zbyt optymistycznym demokratą, ale wynika to z mojej wiary w
                          ludzi. Zakładam, że jacuś też może mieć coś rozsądnego do powiedzenia i
                          skorzysta z okazji by nie nadużywać wolności, a jak nadużyje to wyleci.
                          Dajmy sobie wszyscy szanse.
                        • Gość: megasam Re: Na Apel Jaa_gi - propozycja IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.10.04, 12:34
                          Up!
                    • komagane Tartuffe w SISKOMie 04.10.04, 21:54
                      Hipokryzja jaagi i spółki aż nieprawdopodobna.
                      Nikt nie wskaże mojego postu, w którym obrzuciłabym kogokolwiek obelgami. Nie
                      jest to w moim stylu.
                      Postów jaagi, vampira i paru innych osób o tresci, łagodnie mówiąc,
                      niewybrednej, nie sposób zliczyć. Pomówienia o przynaleznosc do ekoterrorystów,
                      chęc wyłudzenia haraczy, głupotę, oszołomstwo, wiesniactwo itp. itd. były,
                      niestety, na porzadku dziennym. To ma byc dyskusja?

A teraz rzeczone towarzystwo założyło sobie forum, na którym ma czelnosć
                      proponowac cenzurowanie wypowiedzi jego uczestników. Jak tak, to niech sobie
                      piszą sami do siebie.

Za większością postów przeciwników autostrady pędzi stado cenzorów. Nie da się
                      zamknąć ust na forum, to trzeba wyszydzic, dezinformowac, sprowadzic do
                      absurdu, pomówić, sprowokować, i tak dalej, i tak dalej.

Oswiadczam, że jesli będę miała cos istotnego do powiedzenia na temat
                      autostrady czy trasy ekspresowej, bez watpienia umieszcze to na forum
                      ogólnowarszawskim. Nie zamkniecie mi ust, nie zamkniecie w kanale pt. siskom.

Jedno, co moge obiecać, to nie odpowiadać na prowokacyjne posty jaagi. Z
                      przyjemnością zresztą.
                      • rysiek_z_klanu Chwileczkę Komagane 04.10.04, 22:04
                        komagane napisała:

> Hipokryzja jaagi i spółki aż nieprawdopodobna.
                        > Nikt nie wskaże mojego postu, w którym obrzuciłabym kogokolwiek obelgami. Nie
                        > jest to w moim stylu.

nie zauważyłem żebym próbował.
                        tylko napiasałem "Komagane gratulujemy stronników" /choć wypowiedź ta ma raczej
                        ironiczny wydzwięk, bo tak serio to wspólczuję Ci tej menażerii/

> Postów jaagi, vampira i paru innych osób o tresci, łagodnie mówiąc,
                        > niewybrednej, nie sposób zliczyć. Pomówienia o przynaleznosc do
                        > ekoterrorystów,
                        > chęc wyłudzenia haraczy, głupotę, oszołomstwo, wiesniactwo itp. itd. były,
                        > niestety, na porzadku dziennym. To ma byc dyskusja?
                        >

uwielbiasz ogólnienia i napuszone gołowsłowie, a gdzie konkrety ??

> A teraz rzeczone towarzystwo założyło sobie forum, na którym ma czelnosć
                        > proponowac cenzurowanie wypowiedzi jego uczestników. Jak tak, to niech sobie
                        > piszą sami do siebie.

piszesz jakby Ci było żal. Załóż konkurencyjne i po kłopocie.

> Za większością postów przeciwników autostrady pędzi stado cenzorów. Nie da się
                        > zamknąć ust na forum, to trzeba wyszydzic, dezinformowac, sprowadzic do
                        > absurdu, pomówić, sprowokować, i tak dalej, i tak dalej.
                        >
                        jak wyżej

> Oswiadczam, że jesli będę miała cos istotnego do powiedzenia na temat
                        > autostrady czy trasy ekspresowej, bez watpienia umieszcze to na forum
                        > ogólnowarszawskim. Nie zamkniecie mi ust, nie zamkniecie w kanale pt. siskom.

??? Nie ma sprawy, chętnie Cię poczytam. Tylko błagam przejdźmy od mitologi do
                        pragmatyki.

> Jedno, co moge obiecać, to nie odpowiadać na prowokacyjne posty jaagi. Z
                        > przyjemnością zresztą.

Jak uda Ci się to samo z postami jacusia, osobiście wyślę Ci kwiaty z listem
                        gratulacyjnym.
                        • Gość: Dina Re: Chwileczkę Komagane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.04, 22:23
                          jakoś komagane nie rozpaczasz nad poziomem dyskusji prezentowanym prez jacusia.
                          cham i prostak, demagog, ale swój???????
                          Może najpierw skomentuj wypowiedzi jacka. Ich styl, sposób rozmów z
                          adwersarzami.
                          • komagane Re: Chwileczkę Komagane 04.10.04, 23:11
                            Nie wypowiadam sie na ogół ani o stylu wypowiedzi tego czy owego uczestnika
                            forum, ani o obelgach, chamstwie itd. uczestników "dyskusji". No, chyba że juz
                            nie moge wytrzymać... No bo jak ci bezczelny prowokator wmawia Przyjazne Miasto
                            w brzuch, to trzeba być świętym, żeby nie zareagować.
                            Dlatego nie oczekujcie ode mnie, bym sobie zawracała głowę recenzowaniem
                            cudzych postów. Niech jazgotliwe kundelki same obszczekuja się po obu stronach
                            płotu. No comment.
                            • rysiek_z_klanu rozczarowałaś mnie ( 04.10.04, 23:48
                              komagane napisała:

> Nie wypowiadam sie na ogół ani o stylu wypowiedzi tego czy owego uczestnika
                              > forum, ani o obelgach, chamstwie itd. uczestników "dyskusji". No, chyba że juz
                              > nie moge wytrzymać... No bo jak ci bezczelny prowokator wmawia Przyjazne Miasto
                              >
                              > w brzuch, to trzeba być świętym, żeby nie zareagować.
                              > Dlatego nie oczekujcie ode mnie, bym sobie zawracała głowę recenzowaniem
                              > cudzych postów. Niech jazgotliwe kundelki same obszczekuja się po obu stronach
                              > płotu. No comment.

jednak Cię nie stać. Nawet na dwa odważne wyrazy. Cóż jeszcze raz gratuluję
                              menażerii
                        • Gość: xxxx dla Ryska_z_klanu IP: *.acn.waw.pl 04.10.04, 23:00
                          Jest taki wątek:

"Do Komagane i pozostałych łapówkarzy z SPM (58) vampi_r "

Czy tak samo sprawiecliwie ocenisz vampira jak jacusia?
                          • rysiek_z_klanu Re: dla Ryska_z_klanu 04.10.04, 23:36

> Jest taki wątek:
                            >
                            > "Do Komagane i pozostałych łapówkarzy z SPM (58) vampi_r "
                            >
                            > Czy tak samo sprawiecliwie ocenisz vampira jak jacusia?

nie, nie tak samo. Owszem brzydka insynuacja jednak to tytuł w treści wątku i
                            wypowiedziach nie doszukałem się szmat, pizd i pedofili. Po za wszechobecnym
                            jackowym jazgotem-syfem

co do okreslenia "łapówkarze z SPM" - to nie epitet tylko stwierdzenie faktu
                            (pierwszy z brzegu przykład "Arkadia", "Blue City"), i tu akurat nie widze
                            niczego zdroźnego, ot odwaga nazwania zjawiska po imieniu.

Moje zdanie na temat Komagane:
                            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=51&w=16315443&a=16335026
                            dobrej nocy.
                            ps życie nie jest czarno-białe (są obelgi i obelgi)
                        • komagane Re: Chwileczkę Komagane 04.10.04, 23:23
                          rysiek_z_klanu napisał:

> tylko napiasałem "Komagane gratulujemy stronników" /choć wypowiedź ta ma
                          raczej
                          > ironiczny wydzwięk, bo tak serio to wspólczuję Ci tej menażerii/

Jakiej menażerii? Przeciez ten rzekomy stronnik analityk to prowokator.
                          Prawdopodobnie któryś z przeciwników w cielił sie w rolę "stronnika", nie
                          pierwszy raz zresztą. Kto by sie dał nabrac na te plewy?

>
                          > > Postów jaagi, vampira i paru innych osób o tresci, łagodnie mówiąc,
                          > > niewybrednej, nie sposób zliczyć. Pomówienia o przynaleznosc do
                          > > ekoterrorystów,
                          > > chęc wyłudzenia haraczy, głupotę, oszołomstwo, wiesniactwo itp. itd. były
                          > ,
                          > > niestety, na porzadku dziennym. To ma byc dyskusja?

> uwielbiasz ogólnienia i napuszone gołowsłowie, a gdzie konkrety ??

Jakie konkrety? Szkoda czasu i energii na wyszukiwanie w postach wyżej
                          wymienionych panów i pań pomówień, o których mówię. Czasu mojego i twojego też.
                          No ale jak musisz, to prosze bardzo, poszukaj sobie. Mnie to nie interesuje.

> > A teraz rzeczone towarzystwo założyło sobie forum, na którym ma czelnosć
                          >
                          > > proponowac cenzurowanie wypowiedzi jego uczestników. Jak tak, to niech so
                          > bie
                          > > piszą sami do siebie.
                          >

A po co? To, co mam do powiedzenia, przeznaczone jest dla ogółu warszawiaków.
                          Na przykład dla tych, którzy wezmą udział w referendum autostradowym. Zwłaszcza
                          że obraz konfliktu autostradowego, tak jak i sprawa lotniska, jest dość, hm,
                          jednostronnie przedstawiany w mediach.

> > Za większością postów przeciwników autostrady pędzi stado cenzorów. Nie d
                          > a się
                          > > zamknąć ust na forum, to trzeba wyszydzic, dezinformowac, sprowadzic do
                          > > absurdu, pomówić, sprowokować, i tak dalej, i tak dalej.

Ojej, przejrzyj sobie ostatnie posty członków siskom-tak, to będziesz wiedział,
                          a mnie nie zawracaj głowy kolekcjonowaniem tych głupot.

> > Oswiadczam, że jesli będę miała cos istotnego do powiedzenia na temat
                          > > autostrady czy trasy ekspresowej, bez watpienia umieszcze to na forum
                          > > ogólnowarszawskim. Nie zamkniecie mi ust, nie zamkniecie w kanale pt. sis
                          > kom.
                          >
                          > ??? Nie ma sprawy, chętnie Cię poczytam. Tylko błagam przejdźmy od mitologi do
                          > pragmatyki.

Prosze bardzo. Miałam wrażenie, że piszę dosyc pragmatycznie, ale może się
                          mylę. Autorecenzje sa najtrudniejsze.

>
                          > > Jedno, co moge obiecać, to nie odpowiadać na prowokacyjne posty jaagi. Z
                          > > przyjemnością zresztą.
                          >
                          > Jak uda Ci się to samo z postami jacusia, osobiście wyślę Ci kwiaty z listem
                          > gratulacyjnym.

No to możesz juz zamówić kuriera z kwiaciarni.
                          • rysiek_z_klanu Re: Chwileczkę Komagane 04.10.04, 23:45
                            komagane napisała:

> rysiek_z_klanu napisał:
                            >
                            >
                            >
                            > > tylko napiasałem "Komagane gratulujemy stronników" /choć wypowiedź ta ma
                            > raczej
                            > > ironiczny wydzwięk, bo tak serio to wspólczuję Ci tej menażerii/
                            >
                            > Jakiej menażerii? Przeciez ten rzekomy stronnik analityk to prowokator.
                            > Prawdopodobnie któryś z przeciwników w cielił sie w rolę "stronnika", nie
                            > pierwszy raz zresztą. Kto by sie dał nabrac na te plewy?

bzdury. Znów ta teoria spiskowa. A pod jacka, nell, piotra i tego mnogonicka
                            typu "tysiace ton spalin" też się ktoś podszywa ?
                            >
                            > >
                            > > > Postów jaagi, vampira i paru innych osób o tresci, łagodnie mówiąc,
                            >
                            > > > niewybrednej, nie sposób zliczyć. Pomówienia o przynaleznosc do
                            > > > ekoterrorystów,
                            > > > chęc wyłudzenia haraczy, głupotę, oszołomstwo, wiesniactwo itp. itd
                            > . były
                            > > ,
                            > > > niestety, na porzadku dziennym. To ma byc dyskusja?
                            >
                            > > uwielbiasz ogólnienia i napuszone gołowsłowie, a gdzie konkrety ??
                            >
                            > Jakie konkrety? Szkoda czasu i energii na wyszukiwanie w postach wyżej
                            > wymienionych panów i pań pomówień, o których mówię. Czasu mojego i twojego też.

przykład tych "niewybrednych" postów, chętnie sobie porównam z "fachowymi" np nell

i na koniec. Po pojęciem pragmatyczny rozumiem projekt alternatywny lecz (uwaga
                            dodatkowe utrudnienie) REALNY od strony finansowej, technicznej, ekonomicznej,
                            UZYTECZNEJ (m.i. n co z dojazdami do autostrady i czy samochód na takim
                            dojeździe jest bardziej ekologiczny od tego na autostradzie) i bez zamiatania
                            własnych śmieci pod cudzy dywan (to jest wypychania komuś innemu obligatoryjnie
                            uznając, że przyjmnie to z szaleńczą zazdrością).
                            Alternatywa w postaci kolejnego piękne utopijnego "szklanego domu", który nigdy
                            nie wyjdzie po za idealistyczne umysły autorów, mnie nie interesuje ?

jaśniej ?
                            • vampi_r Re: Chwileczkę Komagane 05.10.04, 00:08
                              że się wtrącę. Skoro o mnie też mowa...
                              Ja zawsze dyskutowałem z Komagane po rozumnemu. Dopóki nie uzmysłowilem sobie, że ona po prostu bezczelnie kłamie. Wie o wiele więcej, niż pisze, często nie dopowiada, a najczęściej przekręca.
                              Przykłady:
                              - A2 przez GK minie Mazowiecki Park Krajobrazowy
                              - 50-tka przez GK zasmrodzi to miasto (nie prawda, bo planowana jest obwodnica GK przy okazji modernizacji 50-tki)
                              - powołuje się na referendum na Ursynowie a sama promuje projekt który przewiduje na Ursynowie trasę
                              - usiłuje wcisnąc dziwną teorię, że obwodnica w Warszawie będzie płatna
                              - usiłuje wcisnąć teorię, że kazdy TIR w Warszawie to tranzyt
                              i mógłbym wiele.

Najpierw myślałem, że to co wypisujesz, to zwykła niewiedza lub pomyłki. Dopóki nie uzmysłowiłem sobie ile ty wiesz o projektach tras. Po prostu nie mówisz ludziom prawdy. Czemu nie powiesz wszem i wobec, jaki projekt promujesz?

Postów w których puszczasz epitety wobec nas też jest sporo. Pomówienia o różne rzeczy też. Mam znaleźć?
                              • Gość: jacek trzeba miec tupet wampira - zeby klamac i innych IP: *.u.mcnet.pl 05.10.04, 08:45
                                o klmastwo oskarzac

dobra komunistyczna szkola
                      • Gość: v a najbardziej cenzurowany jest jacus... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 05.10.04, 02:14
                        złe i paskudne osobniki olewaja jego posty i nikt mu na nie nie odpowiada -
                        SKANDAL!!!a przeciez ten wybitny przedstawiciel przeciwnikow rozowju miasta ma
                        nam tyle wiedzy do przekazania, tyle odkrywczych tez prezentuje w swoich
                        postach! no i oczywiscie NIGDY ani on ani ty ani zaden inny swiatły przeciwnik
                        nigdy nikogo nie pomowilscie, nie obrzuciliscie błotem, nie dezinformowaliscie
                        umyslnie i z premedytacja! - brawo komagane! myslałas kiedys nad praca w
                        trybynie?
                        • Gość: jacek a co v - idziesz na emeryture ?????????? IP: *.u.mcnet.pl 05.10.04, 08:46
                          i zwalniasz swoje miejsce w trybunie ??????????
    • Gość: kixx Re: Do ROZUMNYCH_Z_FORUM_WA-WA - apel :) IP: *.acn.waw.pl 04.10.04, 21:40
      heh
      nie czytalem tego watku do tej pory,uwazalem,ze to nie do mnie
      ale przeczytalem i takie skojarzenie mi sie nasunelo

Marie von Ebner-Eschenbach

zalozycielka wie o co chodzi
      pozdr:)
      • Gość: jaa_ga Re: Do ROZUMNYCH_Z_FORUM_WA-WA - apel :) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.10.04, 00:50
        Ciiiicho...kixxie....:)
    • Gość: v ja np zlewam ta szamte jabcusia... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 05.10.04, 02:02
      po tym jak go osmieszyłem i wykazałem ze bredzi i kłamie a w dodatku robi to w
      sposob jednoznacznie wskazujacy na glupca...i innych prymitywnych prowokatorow
      jak np.piotr tez zlewam...zwyczajnie nie czytam bo te buraki nie maja nic do
      powiedzenia
      • Gość: jacek ty viutku cos w zyciu wykazales ??????????? IP: *.u.mcnet.pl 05.10.04, 09:14
        umow sie z dina - moze pierwszy raz w zyciu cos wykazesz

zalosny vburak
        • Gość: Dina Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.04, 13:38
          cham jak zawsze. Jacusiu jesteś nędznym impotentem, który rozładowuje się
          pisząć na forum
          • Gość: jacek masz racje dino IP: *.u.mcnet.pl 05.10.04, 14:16
            w twoim wieku i z twoim wygladem jestes skazana na impotentow
      • Gość: PIOTR głupcom ku rozwadze IP: *.aster.pl / *.aster.pl 05.10.04, 15:07

Piekny ,jasny w swej prostocie post. I jaki intelekt bije od autora!!!
        chyba jednak czytasz ,bo nie miałbyś czego zlewać !!! A lubisz zlewać
        nagminnie ,bo chyba nic innego nie umiesz.

I jak pięknie piszesz!!! Jak na kawalera przystało!!!
        oto fragmenty twej twórczości:
        -zlewam ta szamte jabcusia (chodzi o szantę czy szmatę?)
        -zwyczajnie nie czytam bo te buraki
        -widze ze ta menda zrobił to czesciej niz raz
        -ach, ty misu o bardzo małym rozumku

I to w samych tytułach. Cóż za piekne teksty muszą być w srodku!!!!

Przeczytałeś? A teraz to możesz sobie pozlewać. Tylko idź do toalety szkolnej
        bo jak bedziesz to robił na korytarzu to cie pedel miotłą spierze.

P.S. -pedel -stara nazwa woźnego szkolnego.
        - miotła to taka szczotka
    • feelek Re: Do ROZUMNYCH_Z_FORUM_WA-WA - apel :) 06.10.04, 22:39
      OK Jaa_ga!
      masz moją zgodę,
      jestem uodporniony
      przecież to proste:
      1. autostrada przez Ursynów jest planowana od zawsze, ci co protestują albo
      zawsze o tym wiedzieli albo mogli wiedzieć
      2. skoro teraz mówią, że nie wiedzieli to udają
      3. nie dajmy się upokarzać stanem dróg rodem z jakiegoś Pakistanu
      a dalej to już tylko:
      nie wrzucać sobie tylko powtarzać to co wyżej
      pzdr.
      • Gość: jaa_ga Re: Do ROZUMNYCH_Z_FORUM_WA-WA - apel :) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.10.04, 00:48
        Święte słowa, feelku:)
        PS. Wiesz, że ceny mieszkań na Ursynowie
        poszły ostro w górę i są wyższe niż na Mokotowie?!
        Tak właśnie reaguje rynek nieruchomości
        na zapowiedzi budowy POW z tunelem:)
        • Gość: jacek POW - PseudObdWodnica IP: *.u.mcnet.pl 07.10.04, 09:26
          Tylko Aktywna Korupcja

hahahhahhahahaha

czy nie lepiej zyc uczciwie jaa-go ?????

• Gość: Dina Re: POW - PseudObdWodnica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.04, 09:38
            jacuś zacznij uczciwe życie od siebie samego...
            Nie przypisuj innym to swoich cech
            • Gość: jacek POW - PseudObdWodnica IP: *.u.mcnet.pl 07.10.04, 13:16
              ja tak od zawsze i kontynuuje z satysfakcja

szkoda ze ty nie sprobujesz - choc rozumiem,ze na poczatku moze bolec ... -
              stad te twoje obawy

czy chcesz skonczyc jak janina s. ?
        • Gość: Marek Re: Do ROZUMNYCH_Z_FORUM_WA-WA - apel :) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.10.04, 13:14
          Mieszkanie na Małcużyńskiego sprzedałem wczoraj za 4 tyś. m2!!!
          Stary blok!!! 280 tyś. za 70metrow!!! HURAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!
          a jeszcze dwa miesiące temu dawali 3 i poł tyś.!!!
          • Gość: jacek no i co z tego ??? IP: *.u.mcnet.pl 07.10.04, 13:21
            w grudniu '99 sprzedalem mieszkanie w starej kamienicy - 3 pietro bez windy,
            bez balkonu - po 3,950 za m kw , inni tez dawali po 3,5 tys

nabywca bral kredyt po 26 pct rocznie ...

na dzisiejsze to byloby 7 tys ...

• Gość: Marek Re: no i co z tego ??? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.10.04, 18:18
              No i co z tego?????
              • Gość: Dina Re: no i co z tego ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.04, 22:17
                jacuś za pieniądze uzyskane ze sprzedarzy mieszkania kupił 20 letniego
                warburga:)
                • Gość: jacek ktora klase podstawowki powtarzasz ??? IP: *.u.mcnet.pl 08.10.04, 09:43
                  ahhaha

pala z rachunkow !!!

(taka w dziennniku - nie obiecuj sobie)
                  • Gość: Florcia Re: ktora klase podstawowki powtarzasz ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.04, 13:01
                    Warburga???? Aco to takiego?? Nie myślałam że ta Dina jest taka głupia!!!!To
                    półanalfabetka, albo jakaś kompletna gówniara.
                    • Gość: jacek Re: ktora klase podstawowki powtarzasz ??? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.10.04, 23:45
                      florcia, to ze ty jestes stara głupia krowa ktora musiała dawac pupy zeby
                      skonczyc zawodowke to nie znaczy ze kazdy tak miał...zapytaj mamusi - ona o ile
                      mi wiadomo była tak odrazajaca ze za darmo nikt jej nie chciał i musiał sporo
                      zapałcic zeby jakis ubogi menel ja wreszcie zapłodnił - to dlatego mowi ci ze
                      wiele jak kosztowałas....
        • Gość: PIOTR Re: Do ROZUMNYCH_Z_FORUM_WA-WA - apel :) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.10.04, 18:52
          to ja bym się z tobą zamienił na równorzędne mieszkanie . Ty mi dasz na
          mokotowie,ja tobie na Ursynowie. Jeszcze sobie zarobisz (bo są droższe na
          Ursynowie,jak twierdzisz). Rynek nieruchomości ma się nijak do tej autostrady.
          Z bardzo wielu powodów. Jak zaczną ją budować to pewnie się to zmieni. Ursynów
          (a szczegónie Kabaty) są trendy, więc i ceny rosną.
          A odnoszenie tego faktu do autostrady przez Ursynów są śmieszne i tendencyjne.
          Delikatnie rzecz biorąc.
    • Gość: KKKPPP Re: Do ROZUMNYCH_Z_FORUM_WA-WA - apel :) IP: 195.116.118.* 08.10.04, 13:05
      zgadzam się.
      • Gość: jaa_ga Re: Do ROZUMNYCH_Z_FORUM_WA-WA - apel :) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.10.04, 16:33
        Cieszę się:)
        • Gość: jacek z rekordu ?? IP: *.u.mcnet.pl 08.10.04, 16:34
          gratulacje
          • Gość: feelek podzielam radość jacka IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.10.04, 18:09
            ja również się cieszę, że A2 przez Ursynów w końcu powstaje
            PS. choć życia szkoda, że to jeszcze z 7 lat nim dotrze do moich okolic
            • Gość: jacek to musisz wykazac jeszcze wiecej cierpliwosci IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.10.04, 15:33
              przez zmarnowana kase na a2 przez Warszawe do twojego terespola dotrze za 20
              lat

najwczesniej
    • pinki_floyd Re: Do ROZUMNYCH_Z_FORUM_WA-WA - apel :) 08.10.04, 18:57
      jaa_ga napisała:

> Kochani,
      > zwracam sie do Was z gorącą prośbą
      > O UMIAR
      > w tworzeniu nowych wątków na temat Obwodnicy Miejskiej.
      > i o to, aby nie reagować na zaczepne posty i wyzwiska,
      > a tym samym - nie żywić szaleńców i trolli.

Co to znaczy umiar w tworzeniu watków autostradowych?
      Argumenty się wyczerpały, co? Boicie się, że was przegłosujemy?
      Za komuny jak władza nie mogła zapanować nad niezadowoleniem społecznym
      to też stosowała apele o spokój. Z kąd my to znamy?

>
      > Uzasadnienie:
      >
      > Forum WAWA odwiedzają tysiące Warszawiaków, którzy chcą
      > się dowiedzieć o sprawy dla siebie istotne, acz inne niż komunikacja.
      > Nie jesteśmy pępkiem świata!
      > Jeśli będziemy się tu panoszyć bez miary - staniemy się zwykłymi spamerami.
      > I na pewno nie jest to sposób na zyskanie zwolenników naszej akcji.
      > Ja osobiście przyrzekam omijać awantury i bełkoty
      > i PRZEPRASZAM
      > namawiając WSZYSTKICH sympatyków naszej akcji
      > do wybiórczości i omijania trolli
      > Miłego dnia:)

I co to za argumenty?
      • Gość: jaa_ga Pinki, Florciu... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 09.10.04, 14:29
        ...ten apel w żadnym wypadku
        nie był
        do Was...
        • feelek Re: Pinki, Florciu... 10.10.04, 14:30
          właśnie:
          był:
          "...do rozumnych..."
          jak w tytule wątku
          • pinki_floyd Re: Pinki, Florciu... 11.10.04, 19:15
            feelek napisał:

> właśnie:
            > był:
            > "...do rozumnych..."
            > jak w tytule wątku

A ty czemu nie wstępujesz do tego sikomu, buraku?
    • Gość: Florcia Re: Do ROZUMNYCH_Z_FORUM_WA-WA - apel :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.04, 19:41
      Autorka wątku to koleżanka Diny ,więc napewno tak samo głupia.
      • Gość: Dina Re: Do ROZUMNYCH_Z_FORUM_WA-WA - apel :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.04, 11:32
        jak widać przeciwnicy budowy obwodnicy używaja bardzo wysublimowanych
        argumentów:))))))))))))))
        Fabryka małp rezerwat dzikich zwierząt.....
        • Gość: jacek czy dina jest rozumna ?? IP: *.u.mcnet.pl 12.10.04, 11:34
          nie

ale dobrze sie zaczyna
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka