Dodaj do ulubionych

Na Warszawiankę nie wpuszczono niepełnosprawnych

IP: *.acn.waw.pl 13.10.04, 23:57
Jest mi wsytd. Mieszkam w Wawie od dawna. Płacę tu podatki choć
"warszawiakiem" nie jestem. I nie dziwcie mi się proszę, ze czasem na pytanie
skąd jestem - odpowiadam, z Krakowa.

A Pani prezez gratuluję dobrego samopoczucia.
Obserwuj wątek
    • Gość: Adam [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.04, 23:57
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: z Re: WON KOMUNISTYCZNA KROWO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.04, 07:52
        Zwolnić babsztyla!
        • Gość: fred WIADOMO PRZECIEZ TO LSD !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.outsourcing.atman.pl 14.10.04, 08:02
          czego Opiekun mogl sie wiecej spodziewac ???
          Gdyby to była wycieczka przodowników z zaprzyjaźnionego kołchozu no to "wicie ,
          rozumicie, pomożecie ?, pomożemy ....."
    • Gość: eryk [...] IP: *.futuro.pl 13.10.04, 23:59
      • Gość: Slawek.K Re: MOZE TE DZIECIAKI MALY BRONZ NA GACIACH ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.04, 00:03
        I pani prezes zauważyła to podczas rozmowy telefonicznej z opiekunem dzieci?
        Jasnowidz jakiś czy coś?
      • Gość: hgw Kolego, bronz to Ty masz w glowie. IP: *.acn.waw.pl 14.10.04, 00:28
    • Gość: Smok Warszawa staje się miastem dla 'młodych,zdolnych' IP: *.energis.pl 14.10.04, 00:11
      sprytków-ambitków. Szkoda gadać, żenada. A co do tej pani, to nie dziwi mnie,
      trzeba dbać by czerwony elektorat mógł się pluskać bez takiego towarzystwa :-/
    • Gość: LISEK Re: Na Warszawiankę nie wpuszczono niepełnosprawn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.04, 07:51
      WYSYŁAJCIE MAILE INFO@WODNYPART.COM.PL MOŻE PANI TUCHNOWSKIEJ JAK SIE ZABLOKUJE
      POCZTA TO "ZNOMRMALNIEJE" LISEK
    • Gość: ares i dobrze zrobila... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.04, 08:11
      dobrze zrobiono, ze ich nie wpuszczono. chodzi tu o bezpieczenstwo. juz nie raz
      widzialem jak opiekunowie nie mogli zaapanowac nad taka grupa i dzialy sie
      naprawde przykre rzeczy. nie mowie, ze trzeba tych ludzi izolowac, ale
      calkowicie rozumiem decyzje o och nie wpuszczeniu tam.
      • Gość: Inc Re: i dobrze zrobila... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.04, 08:39
        Każdy kij ma dwa końce. Z jednej strony co innego w przypadku niepełnosprawnego
        upośledzonego (Boże, co za słowo...) fizycznie, który jest świadom własnych
        niedomagań i potrafi odpowiednio się zachować w pewnych sytuacjach, a co innego
        w przypadku osób upośledzonych umysłowo, które mogą nie zdawać sobie sprawy z
        tego co się w danym momencie dzieje. Na miejscu Prezesa parku też miałbym
        wątpliwości co do tego, czy jedna osoba jest w stanie zapewnić bezpieczeństwo
        tak licznej grupie podopiecznych. Z drugiej strony zachowanie Tuchowskiej i jej
        ignorancja wobec zarówno opiekuna grupy jak i prasy jest żenująca...
        • Gość: mfs Re: i dobrze zrobila... IP: *.arcor-ip.net 14.10.04, 09:34
          Swoja droga poruszasz calkiem istotny problem. Tu mowi sie o segregacji
          spolecznej, podczas gdy dla osoby niepelnosprawnych ruchowo czesto ponosza
          konsekwencje takiego utozsamiania niepelnosprawnosci z uposledzeniem umyslowym
          przez media - osoba na wozku czesto jest traktowana jakby "miala cos z glowa".
          BO dziwnym trafem 90% wszystkich artykulow z "niepelnosprawni" w tytule,
          traktuje o osobach uposledzonych.
      • Gość: quesera Re: i dobrze zrobila... IP: *.chello.pl 14.10.04, 08:41
        Taaa... To może od razu takich ludzi rozstrzelać lub wytruć? Czysto, bez
        kłopotu. I od razu estetyczniej będzie w tym kraju...
        • Gość: Ukośnik Re: i dobrze zrobila... IP: *.chello.pl 14.10.04, 08:49
          Był już taki jeden dobry organizator, zwolennik czystości, pozdrawiało się go
          HEIL!
          • nil739 Re: i dobrze zrobila... 14.10.04, 16:16
            Komunizm i faszyzm wiele łączy, a przecież SLD to PZPR, tylko inaczej.....
      • Gość: torunczyk Re: i dobrze zrobila...jestes but IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.04, 19:35
        {...............................................................................
        ................................................................................
        ................................................................................
        ...............................}, oni takze maja prawo z tego korzystac,
        chcieli zaplacic, anie wejsc za darmo!!!! zycze
        >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
        >>> abys poogladal
        encyklopedie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: obuzona Re: Na Warszawiankę nie wpuszczono niepełnosprawn IP: *.cm-upc.chello.se 14.10.04, 08:43
      To jest jawny rasism!!!!
      i za to sie siedzi w wiezieniu!!!!

Jestem obuzona dyskryminacja i segregacja i tak zlym traktowaniu ludzi
      slabszych i tak juz przeciez pokrzywdzonych przez los!
      Jak to sie czyta to wlos deba staje w jak okrutnym spoleczenstwie czlowiek
      zyje!?
      zastraszonych egoistow zapatrzonych tylko w siebie, bez ksztyny ludzkich uczuc!
      dla ktorych godnosc ludzka rowna sie zeru, milosierdzie zero rowniez, odczucia=
      0!!!
      Co sie z ludzmi stalo?

Ja sie absolutnie z tym niezgadzam! i zadam aby wpuszczano na ten basen
      niepelnosprawnych, tych zarowno z uposledzeniem fizycznym, jak i umyslowym! To
      tez sa ludzie!!! i maja takie same prawa korzystac z tego basenu!

A jesli personel nie potrafi zadbac o ich bezpieczenstwo, to trzeba w pierwszym
      rzedzie doksztalcic personel, a jesli sa niereformowalni to zwolnic i zatrudnic
      nowych kompetentnych!!!
      • Gość: fred Re: Na Warszawiankę nie wpuszczono niepełnosprawn IP: *.outsourcing.atman.pl 14.10.04, 08:58
        nie wtym kraju.
        Tutaj wicie, rozumicie liczy sie kolektyw
        Wicie rozumicie zasłużona towarzyszka przewodniczaca musi miec posadke na
        stanowisku prezesa
        • Gość: BB Re: Na Warszawiankę nie wpuszczono niepełnosprawn IP: *.aster.pl 14.10.04, 09:06
          Przeciez na Warszawiance sa ratownicy. Jesli to byl problem z grupa 50 osob to
          mogli wchodzic w dwoch grupach na przyklad. Teoretycznie to ZAWSZE moze sie cos
          zdarzyc, obojetnie czy ktos jest uposledzony czy nie. Prawdopodbienstwo nie ma
          tu nic do rzeczy - albo jest sie gotowym ratowac zycie albo nie.
          Pani prezes ewidentnie do zwolnienia (urwala sie z bardzo wysokiej choinki).
          Prosze naglasniac sprawe, takie zachowania powinny byc pietnowane, prosze o
          precedens.
      • Gość: zjeby Re: Na Warszawiankę nie wpuszczono niepełnosprawn IP: *.chomiczowka.net.pl 14.10.04, 20:01
        Proponuję aby gazeta wyborcza zatrudniła u siebie chorych psychicznie. PRZECIEZ
        TO TEZ LUDZIE, PRAWDA?
    • bluntmama TUCHOWSKA TO STARA RURA! 14.10.04, 09:05
      zawsze tak bylo nic sie nie zmienilo. Cham zawsze pozostanie chamem, dziwie
      mnie tylko ze grzeje te posadke i robi takie waly, ze nie macie pojecia, i nikt
      nie reaguje. No ale coz....oto Polska wlasnie
      • Gość: ratownik [...] IP: *.itpp.pl 14.10.04, 10:09
    • Gość: Tomek Re: Na Warszawiankę nie wpuszczono niepełnosprawn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.04, 09:05
      Dobrze, że kończy mi się tam karta. Następnej na pewno nie wykupię!
      • Gość: jarząbek Re: Na Warszawiankę nie wpuszczono niepełnosprawn IP: *.itpp.pl 14.10.04, 09:51
        to wszystko bzdury, pani tuchowska świetnie zarządza wodnym parkiem, ludzie
        wsadzają pani prezes szpilki, to nie ludzie, to wilki
    • Gość: Pablo Re: Na Warszawiankę nie wpuszczono niepełnosprawn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.04, 09:42
      Co wy ludzie się przyczepiliście...?!
      To wy jesteście nie pełnosprawni...! Czy zawsze musi być tak ze robi się aferę
      z niczego, juz od dawna jestem klientem Wodnego Parku i musze przyznać ze jest
      to najlepszy basen jaki znam z bardzo milą obsługa.
      • Gość: do pablo Re: Na Warszawiankę nie wpuszczono niepełnosprawn IP: *.itpp.pl 14.10.04, 09:55
        mógłbyś sprecyzować, który jesteś pablo a może pablo piskobar?
        • Gość: BB Re: Na Warszawiankę nie wpuszczono niepełnosprawn IP: *.aster.pl 14.10.04, 10:30
          Ok, basen jest ok, ja tez tam chodze i mam karte stalego klienta i panie przy
          kasach mile, ale co to ma tu do rzeczy? Prezes duzego przedsiewziecia to nie
          moze byc czlowiek takiego pokroju jak pani_grajaca_w_gierki_z_niepelnosprawnymi.
          To nie powinno sie zdarzac.
      • Gość: warszawianka jedna Re: Na Warszawiankę nie wpuszczono niepełnosprawn IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.10.04, 10:33
        to nie jest najlepszy basen i nie ma miłej obsługi.
        Przez rok chodziłam tam 2 razy w tygodniu i ciągle coś nie działało,a jak nie
        mogłam otworzyć szafki po wyjściu z basenu, czekałam 20 min. na pomoc i nie
        zostałam przeproszona przez obsługę.
      • Gość: Zajcol Re: Na Warszawiankę nie wpuszczono niepełnosprawn IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.04, 14:15
        > juz od dawna jestem klientem Wodnego Parku i musze przyznać ze jest
        > to najlepszy basen jaki znam z bardzo milą obsługa.

Chyba kpisz! Naj to ona tylko najdluzsza jest. Co mi (i moim znajomym) sie nie
        podba?

- Szwankujący system otwierania i zamykania szafek i zwiazana z tym strata czasu
        - Brak nakazu pływania w czepku - włsy pływające w wodzie
        - Tłok
        - Brak konsekwentnie przestrzeganego podziału na tory do szybkiego i
        rekreacyjnego pływania
        - Awarie - 2 razy zdarzyło mi się że odszedłem z kwitkiem bo padł system komputerowy
        - Drozyzna - bez wątpienia najdroższy basen w Warszawie
        - Kupa karków ze złotymi kajdanami na szyjach i plastikowymi laskami okupujacych
        jacuzzi

Zdecydowanie lepiej wybrac sie na jedne z dzielnicowych basenow 25 metrowych.
        Taniej, czysciej, mniej ludzi, bezproblemowe szafki, darmowy parking...
    • Gość: Zbyszek Re: Na Warszawiankę nie wpuszczono niepełnosprawn IP: 81.219.8.* 14.10.04, 10:35
      Dlaczego basenami wybudowanymi za warszawskie (nasze) pieniądze rządzi osoba
      która nawet nie powinna tam sprzątać?
      • Gość: fred Re: Na Warszawiankę nie wpuszczono niepełnosprawn IP: *.outsourcing.atman.pl 14.10.04, 11:17
        BO JEST Z LSD,
        wystarczy ????
      • Gość: saj Re: Na Warszawiankę nie wpuszczono niepełnosprawn IP: *.acn.waw.pl 14.10.04, 13:42
        bo zyjemy w takim kraju, gdzie norma jest kombinatorstwo i zlodziejstwo. buduje
        si cos za wspolne, panstwowe, a potem robi sie maly przewal i juz sie biznes
        kreci. wiekszosc tego typu ludzi to mniejsi lub wieksi przekreciarze... nic
        tylko wiac z tego najbardziej na zach wysunietego kraju azji...
    • Gość: gardze wami Re: Na Warszawiankę nie wpuszczono niepełnosprawn IP: *.aster.pl 14.10.04, 14:48
      Skoro jest PARAOLIMPIADA, widocznie są również PARAludzie.
      Robi mi się niedobrzę, gdy tak czytam te wasze obłudne spoty.
      PARAINTELIGENCI, parawspółczujący...
    • Gość: Ble Re: Na Warszawiankę nie wpuszczono niepełnosprawn IP: *.k.mcnet.pl 14.10.04, 14:54
      Drogi Ursynie,
      Zarowno Ty jak i szacowna pani prezes Warszawiakami nie byliscie i nie
      bedziecie. Mnie nie jest wstyd, ze jestem Warszawiakiem. Jestem dumny, z tego
      powodu. A Twoje zdanie tego nie zmieni. Tak jak i SLDowska krowa, ktora
      powtarzam, do warszawy zaprowadzila tylko zadza pieniedzy i osobiste chamstwo.
    • Gość: Kati Re: Na Warszawiankę nie wpuszczono niepełnosprawn IP: *.crowley.pl 14.10.04, 15:01
      Naprawde nie wiem jak mozna tak traktowac innego czlowieka. To co, ze jest
      troche tylko inny od nas - zdrowych. Zreszta w obecnych czasach (i nie tylko)
      ludzie zupelnie sa obcy na podobne sprawy. Liczy sie tylko ich dobro. Ta pani
      powinna czasem sie zastanowic co robi. Moze gdyby spedzila choc troche czasu z
      takimi ludzmi zobaczylaby, ze potrafia byc wspaniali i lepsi od nas w swojej
      chorobie. A na pewno bardziej czuli, oddani, wrazliwi i wdizeczni, ze ktos chce
      byc z nimi i stara sie ich zrozumiec. W ogole to wstyd, ze sa takie
      uprzedzenia. A to, ze Warszawa jest nieprzyjazna? Jestem rodowita warszawianka,
      ale juz calkiem przestaje rozumiec i lubic to miasto.
    • Gość: ALONZO U NAS W USA TO NIE DO POMYSLENIA... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.04, 15:23
      U NAS SIE NIEPELNOSPRAFNYCH NA BASENY WPUSZCZA
    • Gość: mauers Re: Na Warszawiankę nie wpuszczono niepełnosprawn IP: *.u / *.u-boot.pl 14.10.04, 15:26
      cala wawa sie za nia musi wstydzic!!!
      Hamka!!!
    • Gość: śliwka Re: Na Warszawiankę nie wpuszczono niepełnosprawn IP: *.aster.pl / *.aster.pl 14.10.04, 15:27
      Chodzę na ten basen od "nowości", więc znam go nieźle. Ma on swoje wady i
      zalety. Myślę też, że nie jest przystosowany do przyjęcia jednorazowo tak
      wielkiej grupy upośledzonych umysłowo, zwłaszcza w porze, gdy jest tam
      największy tłok, czyli w porze zajęć grup zorganizowanych. Nawet gdyby
      przeznaczono wszystkich obecnych tam wówczas ratowników (co oczywiście jest
      niemożliwe) wyłącznie do obsługi tej grupy, to i tak nie jestem pewna, czy
      udałoby się zapewnić im pełne bezpieczeństwo. Łatwo jest tutaj pokrzykiwać, gdy
      się za to osobiście nie odpowiada. Dziwię się natomiast, że pani zawiadująca
      obiektem tak po prostu odmówiła wpuszczenia grupy, zamiast zaproponować inne
      rozwiązania np. podział na mniejsze grupki, wstęp wyłącznie do części
      rekreacyjnej z wykluczeniem pobytu na basenie głębokim, zaproponowanie pobytu w
      czasie, gdy nie ma innych grup zorganizowanych. Myślę, że przy dobrej woli obu
      stron można było znaleźć jakieś rozwiązanie. Mam nadzieję, że ta sprawa
      zostanie szczegółowo wyjaśniona.
    • Gość: . ONA SHAŃPIŁA CAŁE BASENOFNICTFO POLSKIE! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.04, 15:35
      • Gość: SSS CZY WY JESTESCIE NIENORMALNI? IP: *.chomiczowka.net.pl 14.10.04, 19:55
        CZY WY W OGOLE WIECIE O CZYM MOWICIE? WIDZIELISCIE KIEDYS NIEPELNOSPRAWNYCH
        PSYCHICZNIE LUDZI NA BASENIE, KTORZY ZDEJMUJA MAJTKI ITP. ? JA TAK! IDAC NA
        BASEN CHCE CZUC SIE BEZPIECZNA! PRAWDA JEST TAKA, IZ TEN ARTYKUL JEST KOLEJNYM
        ARTYKULEM, KTORY MA POSTAWIC TUCHOWSKA W SWIETLE ZLEJ, OKROPNEJ I BEZWZGLEDNEJ
        BABY. A WSZYSTKO ZADWDZIECZAMY KOCHANEJ GAZECIE WYBORCZEJ.
    • kapitan.kirk Door selekszen na basenie 14.10.04, 15:49
      Zapewne nie wpuszczają tam również murzynów (bo przecież mogłyby zabrudzić
      wodę, małpy jedne) i Żydów (bo przecież wszyscy wiedzą, że roznoszą wszy).
      Ciekawość kiedy zaczną żądać zaświadczenia o heteroseksualnej orientacji, bo
      wszak rozmaitym pedałom i innym mącicielom pokoju moralnego mogą jakies aidsy
      powypadać do wody.
      Żenada :-(
    • Gość: WOJ biznes? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.04, 16:06
      Biznes polega na tym, że robi się dobrą atmosferę wokół interesu... Pani Prezes
      powinna zostać natychmiast zwolniona.
      Jako Warszawiak z obrzydzeniem przeczytałem artykuł (ze względu na postawę
      (Warszawianki).
      W takich momentach też chciałbym pochodzić z Krakowa...
    • Gość: gosc z Torunia PISZCIE DO PANI prezes........................... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.04, 19:52
      sekretariat@wodnypark.com.pl to adres sekretariatu parku wodnego prosze kazdego
      o wyslanie przynajmniej 5 emaili pod ten adres , jestem oburzony w/w tematem,
      niepełnosprawni umysłowo czy ruchowo bez znaczenia, nie podjeto próby rozmowy z
      grupą, nie wysunięto propozycji zmiany godzin, przykra sprawa.
      pozdrawiam
    • Gość: NO I MA RACJE! Re: Na Warszawiankę nie wpuszczono niepełnosprawn IP: *.chomiczowka.net.pl 14.10.04, 20:31
      DOBRZE ZROBILA, PSYCHOLE STANOWIA ZAGROZENIE DLA LUDZI NORMALNYCH OT CO!
    • Gość: Tuchowska gora Re: Na Warszawiankę nie wpuszczono niepełnosprawn IP: *.chomiczowka.net.pl 14.10.04, 20:31
      Zgadzam sie z nia w 100%
    • Gość: I baba ma racje Re: Na Warszawiankę nie wpuszczono niepełnosprawn IP: *.chomiczowka.net.pl 14.10.04, 20:32
      Lepsze to , niz psychole wsrod normalnych ludzi. Przeciez oni stanowia
      zagrozenie!
    • Gość: addd i dobrze IP: *.chomiczowka.net.pl 14.10.04, 20:33
      zgadzam sie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka