Dodaj do ulubionych

Złośliwy cham w I Oddz. PekaoSA

11.11.04, 08:47
Wczoraj, tj. we środę, ok. 14.00 byłem w I oddziale Pekao S.A. na pl.
Bankowym, aby załatwić sprawę. Ponieważ mam status VIP-a, pomimo sporej
kolejki od razu podszedłem do kasy nr 1, ponieważ mam takie prawo. W kasie
siedział stary kasjer o inicjałach D.T., nie podam pełnego nazwiska, bo nie
można tak publicznie, zainteresowani i tak wiedzą, o kogo chodzi. Tak więc w
kasie siedział on i w jego proletariackim umyśle zakiełkowała myśl, że mu się
to nie podoba, że jedni mają prawo stać bez kolejki, a inni karnie muszą. Ale
nic nie może na to poradzić. Więc jest złośliwy. Kazał mi się dziesięć razy
podpisywać na kwicie, że niby podpis różni się od wzoru na karcie. Bo
wcześniej kazał dać sobie do ręki kartę IKM-Vip. Mówię mu więc: „Człowieku
prosty, nie ma dwóch identycznych podpisów, nie można dwa razy identycznie
się podpisać.” Ale ten złośliwiec wie swoje. Musiał jakoś udowodnić swą
proletariacką dumę, trzymał mnie 15 minut przy tej kasie!
A tak przy okazji, to z kieszeni koszuli wystaje mu zawsze paczka papierosów
Marlboro Light. Czy on pracuje na bazarze?
Obserwuj wątek
    • buggi Re: Złośliwy cham w I Oddz. PekaoSA 11.11.04, 09:48
      Gdzie jest napisane, ze Vipy, jesli bez I grupy inwalidzkiej maja PRAWO wpychac
      sie bez kolejki?
      • pan_pndzelek Re: Złośliwy cham w I Oddz. PekaoSA 11.11.04, 09:58
        Gdzie jest napisane, że na bazarze palą Marlboro Light?
        • Gość: kixx Re: Złośliwy cham w I Oddz. PekaoSA IP: *.acn.waw.pl 11.11.04, 10:25
          gdzie jest napisane,ze podpis skladany przez wybierajacego pieniadze moze sie
          roznic od tego na karcie,jesli nie jestes w stanie podpisac sie w identyczny
          sposob jak na karcie(czy na karcie wzorow podpisow) to znaczy ,ze przynajmniej
          przed planowana wizyta w banku powinienes sobie walnac seteczke w celu
          opanowania chorobliwego drzenia rak
          • pan_pndzelek Re: Złośliwy cham w I Oddz. PekaoSA 11.11.04, 10:36
            Nie trzeba walić setki... Po obejrzeniu filmu "Upadek" stwierdzam, że są lepsze
            sposoby... Hitler żeby opanować chorobliwe drżenie rąk po prostu walnął sobie w
            łeb...
          • werwolf1975 Re: Złośliwy cham w I Oddz. PekaoSA 12.11.04, 10:40
            Gość portalu: kixx napisał(a):

> gdzie jest napisane,ze podpis skladany przez wybierajacego pieniadze moze sie
            > roznic od tego na karcie,jesli nie jestes w stanie podpisac sie w identyczny
            > sposob jak na karcie(czy na karcie wzorow podpisow) to znaczy ,ze
            przynajmniej
            > przed planowana wizyta w banku powinienes sobie walnac seteczke w celu
            > opanowania chorobliwego drzenia rak

Nie rozumiemy sie. Ja jako klient musze wczytac karte, wbic na klawiaturze PIN,
            oprocz tego mam dowod przy sobie. Poza tym kasjer mnie zna. Wiec robil to
            zlosliwie. Nigdy nikt w tym banku nie porownywal podpisu na asygnacie ze wzorem
            na karcie IKM. Ten kasjer jest znany ze swojej zlosliwosci.
            • kixx Re: Złośliwy cham w I Oddz. PekaoSA 12.11.04, 10:55
              nie wiem,czy zlosliwie
              faktem jest,ze z pol roku temu w BPH PBK tez sprawdzali zgodnosc podpisow z
              karta wzorow i to wszystkim bez wzgledu na to,czy byli nowymi klientami,czy tak
              jak ja majacymi konto tam od parunastu lat i bedacymi z obsluga po imeiniu-po
              prostu mieli takie zalecenie z gory,zeby to robic.Nie zauwazylem,zeby ktos
              odbieral to jako zlosliwosc.
              sa jeszcze mozliwosc,ze sie nawzajem nakreciliscie-kasjer Ci :podpis,a Ty z
              pretensja,ze jak to-on wtedy zaczal byc po prostu bardzo dokladny-cos w rodzaju
              strajku wloskiego:)

a tak nawiasem mowiac to z PeKao juz dawno zrezygnowalem,chyba najdrozszy
              polski bank
      • werwolf1975 Re: Złośliwy cham w I Oddz. PekaoSA 12.11.04, 10:36
        Na tym to polega, Vipow kolejki nie interesuja.
    • sebpl Re: Złośliwy cham w I Oddz. PekaoSA 11.11.04, 10:40
      Gdzie jest napisane, że umiesz czytać w ludzkich myślach?

---
      Śladami kot afilemona tup... tup... tup...
    • Gość: intele Re: Złośliwy cham w I Oddz. PekaoSA IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.11.04, 10:47
      A gdzie jest napisane, ze nalezy ci się status v-ipa ? No, chyba finansowego,
      bo kulturowo i intelektulanie to ty v-ipem nie jesteś!
      • jck.x Re: Złośliwy cham w I Oddz. PekaoSA 11.11.04, 12:13
        facet miał rację że się wkurzył
        też byłem klientem tego banku, ale już na szczęście nie jestem ; ile czasu tam
        straciłem !!!

w tej chwili mam konto w innym banku i tego nie załuję

dla wyjaśnienia - tzw. vipy (ludzie z wpływami/mies. chyba pow. 5000 PLN)mają
        ten przywilej że do kasy podchodzą poza kolejnością
        - w tym emeryci jeśli mają takie wpływy

"vip" to określenie które wymyśliły banki

btw. czy Pan Pendzelek i inni w tym wątku leczą na tym forum swoje kompleksy ?
        • buggi Re: Złośliwy cham w I Oddz. PekaoSA 11.11.04, 12:47
          jck.x napisał:

To co teraz napisze, powinno byc lekcja pokory dla wszystkich Vipów.
          Los obdarowal mnie bogatym czlonkiem rodziny, mieszkajacym w Stanach,
          posiadaczem platynowej AE. Goszczac u nas musial zalatwic cos w banku.
          Poszlismy. Byla kolejka. Poczekal. Nie wymachiwal nikomu swoja karta kredytowa
          przed nosem, chociaz Vipem finansowym to on jest i to cala geba.
          Mozna i tak, mozna tez tak jak Pan Vip 1975.
          • jck.x Re: Złośliwy cham w I Oddz. PekaoSA 11.11.04, 13:06
            nie rozumiesz, Buggi, czy udajesz że nie rozumiesz ?

jest pewna różnica, a Ty manipulując udajesz że jej nie widzisz:
            Twój krewniak z USA ma karte platynową, ale prawdopodobnie, ponieważ nie jest
            klientem polskiego banku, który przewidywałby podobne przywileje, nie może
            podejść bez kolejki. Poza tym, jest przyzwyaczjony na pewno do przestrzegania
            reguł (w odróżnieniu od większości Polaków - vide mój wątek o starszych
            ludziach w kościele) - wiedział więc że na "chama" nie można się wpychać. Gdyby
            był w USA i miałby ten przywilej, na pewno by go egzekował z całą stanowczością.

Natomiast założyciel wątku - posiadacz konta w feralnym banku PEKAO SA (tylko
            trochę lepszym m zd. od PKO BP) oczekiwał na coś, co było elementem umowy -
            między nim a bankiem. Powiedzmy sobie szczerze - po co mu płacić więcej za
            konto, jeżeli w zamian nie ma lepszej usługi.
            • sebpl Re: Złośliwy cham w I Oddz. PekaoSA 11.11.04, 14:07
              No sorry.. ale jeżeli młody wilczek uwierzył w swoje vipostwo na podstawie
              tego, że może podejść bez kolejki, to rzeczywiście gratuluje mu statusu w tym
              banku.

Normalne vipy w normalnych bankach mają oddzielne okienko lub zgoła zapraszani
              są do odzielnego pomieszczenia, gdzie obsługuje ich pracownik starszy rangą
              (np. kierownik zmiany).

Jest to tak zwany program lojalnościowy, mający na celu poszerzenie liczby
              klientów z kryteriami, które ustalił bank.
              A to co pisze wilczek jest po prostu śmieszne ("bardzo ważna osoba" a'la PRL -
              bez kolejek). Zmień bank, na taki w którym nie ma kolejek i już się będziesz
              czuł vipem.
              • buggi Re: Złośliwy cham w I Oddz. PekaoSA 11.11.04, 20:47
                sebpl napisał:

> No sorry.. ale jeżeli młody wilczek uwierzył w swoje vipostwo na podstawie
                > tego, że może podejść bez kolejki, to rzeczywiście gratuluje mu statusu w tym
                > banku.
                >
                > Normalne vipy w normalnych bankach mają oddzielne okienko lub zgoła
                zapraszani
                > są do odzielnego pomieszczenia, gdzie obsługuje ich pracownik starszy rangą
                > (np. kierownik zmiany).

►dziekuje Sebl, zdazyles napisac to przede mna:) Potwierdze wiec: tak, jak
                wyzej zaznaczyles postepuje wiekszosc bankow na swiecie. Wystarczy, ze osoby z
                vipowskimi przywilejami wchodzac do banku dadza znac pracownikowi tegoz i za
                chwile proszeni sa, jesli nie do osobnego okienka, stolikaa, to pomieszczenia.
                Tym sposobem nie drazniac szarych kolejkowiczów, "jestem vipem, prosze mnie
                przepuscic" zalatwiani sa bezbolesnie dla obu stron poza kolejnoscia.
                >
                > Jest to tak zwany program lojalnościowy, mający na celu poszerzenie liczby
                > klientów z kryteriami, które ustalił bank.
                > A to co pisze wilczek jest po prostu śmieszne ("bardzo ważna osoba" a'la PRL -

> bez kolejek). Zmień bank, na taki w którym nie ma kolejek i już się będziesz
                > czuł vipem.
            • Gość: kixx Re: Złośliwy cham w I Oddz. PekaoSA IP: *.acn.waw.pl 11.11.04, 14:42
              a czy ty umiesz czytac??
              przeciez problemem nie bylo to,ze nie obsluzono go bez kolejki-poniewaz jak sam
              pisze podszedl NIE czekajac w kolejce,tylko to ,ze nie mogl zlozyc podpisu
              zgodnego z wzorem na karcie-werwolf mial pretensje do kasjera o to,ze wymagal
              zgodnosci podpisu ze wzorem.
              sugerujesz ze elementem umowy bylo brak koniecznosci weryfikacji zgodnosci
              podpisu ze wzorem przy wyplacie gotowkowej w oddziale banku???
              wiele umow czytalem,ale z takim punktem szczerze mowiac sie nie spotkalem,malo
              tego kazdy wyplacajacy w banku urzednik MA OBOWIAZEK sprawdzic zgodnosc podpisow
              reasumujac:wypowiadasz sie nie na temat
              • sebpl Re: Złośliwy cham w I Oddz. PekaoSA 11.11.04, 15:16
                Czy ja odpowiadam założycielowi postu, czy na polemikę wątku, który poruszyła
                buggi?

No to myszka w dłoń, przewiń wątki i poczytaj jeszcze raz.

Reasumując czytasz nie na temat.

Pozdr.
                • Gość: kixx Re: Złośliwy cham w I Oddz. PekaoSA IP: *.acn.waw.pl 11.11.04, 15:32
                  oj misiu widac,ze od niedawna tu jestes
                  przyjrzyj sie strukturze watku i zastanow,czy napisalem przedtem do ciebie
                  chociaz jedno slowo

no to jak to mowia:
                  > No to myszka w dłoń, przewiń wątki i poczytaj jeszcze raz.
                  >
                  > Reasumując czytasz nie na temat.
                  >
                  > Pozdr.
              • buggi Re: Złośliwy cham w I Oddz. PekaoSA 12.11.04, 09:37
                Gość portalu: kixx napisał(a):

> a czy ty umiesz czytac??

►Kixxie, czy do mnie kierowales ponizsze slowa, bo nie wiem, czy mam sie z
                odpowiedzia wysilac.

> przeciez problemem nie bylo to,ze nie obsluzono go bez kolejki-poniewaz jak
                sam
                >
                > pisze podszedl NIE czekajac w kolejce,tylko to ,ze nie mogl zlozyc podpisu
                > zgodnego z wzorem na karcie-werwolf mial pretensje do kasjera o to,ze wymagal
                > zgodnosci podpisu ze wzorem.
                > sugerujesz ze elementem umowy bylo brak koniecznosci weryfikacji zgodnosci
                > podpisu ze wzorem przy wyplacie gotowkowej w oddziale banku???
                > wiele umow czytalem,ale z takim punktem szczerze mowiac sie nie
                spotkalem,malo
                > tego kazdy wyplacajacy w banku urzednik MA OBOWIAZEK sprawdzic zgodnosc
                podpiso
                > w
                > reasumujac:wypowiadasz sie nie na temat
                • kixx Re: Złośliwy cham w I Oddz. PekaoSA 12.11.04, 09:42
                  ja sie zabije
                  najpierw sebpl teraz Ty
                  do jackx(czy jakos tak)
                  • buggi Re: Złośliwy cham w I Oddz. PekaoSA 12.11.04, 09:45
                    kixx napisał:

> ja sie zabije
                    > najpierw sebpl teraz Ty
                    > do jackx(czy jakos tak)

Ty sie nie zabijaj, winny wszystkiemu jest glupi uklad postów. U mnie. Musze to
                    zmienic.
                    PS. juz mi moja sympatia do Ciebie wrócila.
            • buggi Re: Złośliwy cham w I Oddz. PekaoSA 12.11.04, 10:04
              jck.x napisał:

> nie rozumiesz, Buggi, czy udajesz że nie rozumiesz ?

> Natomiast założyciel wątku - posiadacz konta w feralnym banku PEKAO SA (tylko
              > trochę lepszym m zd. od PKO BP) oczekiwał na coś, co było elementem umowy -
              > między nim a bankiem. Powiedzmy sobie szczerze - po co mu płacić więcej za
              > konto, jeżeli w zamian nie ma lepszej usługi.

Wiesz co, jako osoba, która zazwyczaj swoje odstaje grzecznie w kolejce nie
              musze znac sie na przywilejach vipowskich udzielanych przez ten, czy inny
              urzad. I jesli w banku pojawia sie gosc, który z miejsca gna na poczatek ogonka
              ( bo tak to opisal), to ja a) nie musze wiedziec, ze ten pan jest very
              important person i biore go za zwyklego ignoranta i chama, co to sie wpycha i
              b) zakladajac, ze Vip machnal przed nosem wszystkich kolejkowiczów swoja karta
              vipowska nie musze wiedziec, ze przysluguje mu prawo do obslugi poza
              kolejnoscia i sila rzeczy znow biore go za zwyklego chama. A szczerze mówic
              gucio mnie obchodza warunki umowy miedzy Vipem, a bankiem. To ta placowka
              powinna zatroszczyc sie o odpowiedni serwis dla swoich lepszych klientów,
              proponujac im osobne stanowisko i tepe. A tak? Naraza Vipa na zlosliwosci
              starych urzednikow z "proletariackim sposobem myslenia" i ewentualnie na
              bluzgi wspólstojacych od godziny kolejce, bo takie sa realia. Wniosek: Bank
              jest do dupy i Vip w sumie tez, ale to juz wina po czesci tego pierwszego.
        • Gość: NiewazneKto Re: Złośliwy cham w I Oddz. PekaoSA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.04, 12:50
          Jutro polecę z samego rana do tego banku, bo też mam tam swoje konto.
          I poradzę temu panu, aby mu z kieszeni wystawało wieczne pióro albo ...
          pistolet.
          • buggi Re: Złośliwy cham w I Oddz. PekaoSA 11.11.04, 12:53
            Gość portalu: NiewazneKto napisał(a):

> Jutro polecę z samego rana do tego banku, bo też mam tam swoje konto.
            > I poradzę temu panu, aby mu z kieszeni wystawało wieczne pióro albo ...
            > pistolet.

w razie wizyty Vipa stalówka prosto w oko
    • Gość: Fuzzy Re: Złośliwy cham w I Oddz. PekaoSA IP: *.chello.pl 11.11.04, 14:17
      Ja z tym bankiem, Pekao SA nie chce miec nic wspólnego...

Pozdrawiam,
      Fuzzy
    • carrramba Re: Złośliwy cham w I Oddz. PekaoSA 11.11.04, 16:46
      werwolf1975 napisał:

> Wczoraj, tj. we środę, ok. 14.00 byłem w I oddziale Pekao S.A. na pl.
      > Bankowym, aby załatwić sprawę. Ponieważ mam status VIP-a, pomimo sporej
      > kolejki od razu podszedłem do kasy nr 1, ponieważ mam takie prawo. W kasie
      > siedział stary kasjer o inicjałach D.T., nie podam pełnego nazwiska, bo nie
      > można tak publicznie, zainteresowani i tak wiedzą, o kogo chodzi. Tak więc w
      > kasie siedział on i w jego proletariackim umyśle zakiełkowała myśl, że mu się
      > to nie podoba, że jedni mają prawo stać bez kolejki, a inni karnie muszą. Ale
      > nic nie może na to poradzić. Więc jest złośliwy. Kazał mi się dziesięć razy
      > podpisywać na kwicie, że niby podpis różni się od wzoru na karcie. Bo
      > wcześniej kazał dać sobie do ręki kartę IKM-Vip. Mówię mu więc: „Człowiek
      > u
      > prosty, nie ma dwóch identycznych podpisów, nie można dwa razy identycznie
      > się podpisać.” Ale ten złośliwiec wie swoje. Musiał jakoś udowodnić swą
      > proletariacką dumę, trzymał mnie 15 minut przy tej kasie!
      > A tak przy okazji, to z kieszeni koszuli wystaje mu zawsze paczka papierosów
      > Marlboro Light. Czy on pracuje na bazarze?

Chya troszke nam "polałeś wody":) O ile ja wiem, nie możesz 10 razy składać
      podpisu na jednej asygnacie ! Do 3 razy sztuka. Ponadto, podpis musi być zgodny.
      Jak to byłoby wesoło, gdyby wypłacać pieniądze, przy niezgodności podpisu ?
      To jest odpowiedzialność finansowa kasjera. Więc, nie dziw mu się.
      Dodam jeszcze, ze kasjer w każdym banku ma świadomość, kim jest VIP.
      Najbardziej VIP piekli się przy kasie, jeśli własnie jest kolejka przy okienku
      dla VIP.
      Co do wystającej paczki papierowsów z kieszeni ? Tu masz rację. Ja uważam, że
      każdy bank powinien ubierać swoich pracowników. Jakoś się do tego nie kwapią,
      widocznie chodzi o koszty. Gdyby D.T.miał garnitur, pewnie papierosy trzymałby
      w kieszeni marynarki i nie byłoby ich widać.
      Pozdrawiam.
    • Gość: a_to Re: ZTy złośliwy chamie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.04, 21:06
      Ty złosliwy, kapitalistyczny c....e, krwopijco, masz czelność na ciężko
      pracującego człowieka pisać paszkwile na forum ? Wstyd, myślałeś, że dostaniesz
      poparcie o nie !!!
    • Gość: a_to Re: Złośliwy cham w I Oddz. PekaoSA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.04, 21:09
      Jak byś trafił na mnie, to byś wyjechał na kopach za wypisywanie na forum
      takich bzdur!!!
    • j_karolak Re: Złośliwy cham w MCDonaldsie 12.11.04, 08:54
      Wczoraj, tj. w czwartek, ok. 14.00 byłem z żoną i dziećmi w MCDonaldsie pod
      Smykiem, aby zjeść porządny obiad. Ponieważ mam kartę stałego klietna MDDOnalds
      Polska i wiele niewykorzystanych kuponów rabatowych, pomimo sporej
      kolejki od razu podszedłem do kasy nr 1, ponieważ akurat inni się zgapili. W
      kasie siedział stary kasjer o inicjałach D.T., nie podam pełnego nazwiska, bo
      nie można tak publicznie, zainteresowani i tak wiedzą, o kogo chodzi. Tak więc
      w kasie siedział on i w jego proletariackim umyśle zakiełkowała myśl, że mu się
      to nie podoba, że jedni mają prawo stać bez kolejki, a inni karnie muszą. Ale
      nic nie może na to poradzić. Więc jest złośliwy. Kazał mi się dziesięć razy
      powtarzać złożone zamówienie, że niby podane przeze mnie specjały nie figurują
      w firmowym menu. Bo wcześniej kazał dać sobie do ręki moją kartę i
      niewykorzystane kupony rabatowe. Mówię mu więc: „Człowieku prosty, nie ma dwóch
      identycznych dań w menu, nie można dwa razy identycznego zamówienia złożyć.”
      Ale ten złośliwiec wie swoje. Musiał jakoś udowodnić swą
      proletariacką dumę, trzymał mnie 15 minut przy tej kasie!
      A tak przy okazji, to z kieszeni koszuli wystaje mu zawsze paczka tanich
      chusteczek higienicznych "Tesco". Czy on pracuje w przychodni od chorób od nosa?
      • Gość: kixx Karolak w McDonaldsie IP: *.acn.waw.pl 12.11.04, 09:03
        a czy bedzie tez na meczu???
        • j_karolak Re: Karolak w McDonaldsie 12.11.04, 09:10
          B
          E
          D
          E
          !
          • Gość: kixx Re: Karolak w McDonaldsie IP: *.acn.waw.pl 12.11.04, 09:11
            no to sie bede rozgladal
            numer telefonu mam juz inny,tak ze ta formma kontaktu jest mozliwa tylko po
            odebraniu przez Ciebie poczty
            • j_karolak Re: Karolak w McDonaldsie 12.11.04, 09:14
              Z przykrością stwierdzam, że telefon chyba nie będzie tym razem potrzebny, bo
              Kamienna to jednak nie Maracana i trudno się nie zauważyć. :)
              • Gość: kixx Re: Karolak w McDonaldsie IP: *.acn.waw.pl 12.11.04, 09:15
                nie masz od kogo pozyczyc??
                dobra niech i tak bedzie
                • j_karolak Re: Karolak w McDonaldsie 12.11.04, 09:17
                  Telefonu?
                  • Gość: kixx Re: Karolak w McDonaldsie IP: *.acn.waw.pl 12.11.04, 09:19
                    tak to odczytales??
                    moze mi i o to chodzilo,ale bylo to tak dawno,ze zapomnialem
      • buggi Re: Złośliwy cham w MCDonaldsie 12.11.04, 09:34
        Karolaku jestes cudowny :) Kawe przez ciebie na klawiature wylalam.

:))))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka