Gość: Andrzej IP: 212.244.58.* 14.11.04, 20:44 a może jakiś dziennikarz by się wybrał na teren budowy nocą? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Prof. Miodek Re: Weekendowy bezruch na budowach Wołoskiej i Gó IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.04, 00:12 Chyba sie pisze zniknęli... a nie znikli Odpowiedz Link Zgłoś
pyckal Czy to ten sam Galas ? 15.11.04, 01:29 Gość portalu: Prof. Miodek napisał(a): > Chyba sie pisze zniknęli... a nie znikli Jak się pisze, tak się pisze. Gorzej, że się nie robi. A najgorsze by było, gdyby głównym inżynierem ruchu w m.st. Warszawie okazał się Jacek (nie Janusz) Galas, znany jeszcze niedawno na Ursynowie jako wybitny ekspert od ... oświaty. Był członkiem zarządu gminy, stąd ksywa: Członek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenon Re: Czy to ten sam Galas ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.04, 08:31 Przesuneli go na inne, rownie odpowiedzialne stanowisko. Wypisz, wymaluj,jak w filmie "Poszukiwany, poszukiwana". Za rok - gdy zawali wszystko co bylo do zawalenia - zostanie przesuniety na kolejne. Odpowiedz Link Zgłoś
szczurbiurowy Re: Weekendowy bezruch na budowach Wołoskiej i Gó 15.11.04, 03:24 Jechałem tam dzisiaj. Żywego ducha. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Korektor ZNIKLI, CZY ZNIKNĘLI? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.04, 08:54 . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gramat zniknęli albo znikli IP: *.chello.pl 15.11.04, 09:06 Obie formy są dopuszczalne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shoo Re: Weekendowy bezruch na budowach Wołoskiej i Gó IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 15.11.04, 10:30 W dlugi weekend budowali Bartoka, wiec co sie dziwic. A budowa Bartoka wygladala nastepujaco: jakies poltora miesiaca temu w sobote rano (zeby kazdy byl w domu i widzial i slyszal) przyjechali i zerwali nawierzchnie przy kraweznikach, strasznie halasujac i budzac wszystkich. nastepnie przez miesiac ekipa 5 panow wymieniala krawezniki i kladla kostke na parkingu, oczywiscie pracujac jak za staryh dobrych czasow, 4 opartych na lopatach, jeden biega. Oczywiscie co sobota rano pojawiala sie jakas maszyna zeby pohalasowac. I w koncu jak pogoda sie popsula, zaczelo byc zimno i mokro to wzieli sie na serio do roboty i w tydzien skonczyli remont. Nie wiem na ile bedzie bedzie to trwale bo kiedys slyszalem ze asfalt sie kladzie jak jest sucho i powyzej +5 C... No ale jak mieli piekny pazdziernik to woleli sie opalac, zamiast zrobic to w 2 tyg. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacu Zamknęli ruchliwe skrzyżowanie i ZNIKLI IP: *.sap.com / 217.8.176.* 15.11.04, 12:38 A czy Gazeta zatrudnia korektorów? jeśli tak, to może im po premii.....? Odpowiedz Link Zgłoś
pavle ZNIKLI? apel do narodu 15.11.04, 13:24 ludzie, zerknijcie do słownika, np sjp.pwn.pl/ zanim zaczniecie pomstować, bo tak się składa że tam jak byk, czarno na białym stoją obie formy zaznaczone jako poprawne, więc się kompromitujecie i tyle... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W. Re: Weekendowy bezruch na budowach Wołoskiej i Gó IP: *.acn.waw.pl 15.11.04, 13:30 Mam widok na cala budowe z okna. W nocy tez na pewno nie pracuja, no chyba ze to robia po ciemku - ale po co tak sie ukrywac? A moze buduja przy okazji nowa linie metra, dlatego ich nie widac. Tak obserwujac to oni pracuja mniej wiecej jak w biurze. Po 15 praktycznie nic sie nie dzieje. A zabezpieczenie budowy i droga ludzi do przystanku autobusowego wzdluz Rzymowskiego to po prostu droga przez srodek budowy ocierajac sie doslownie o pracujace maszyny. Az sie prosza o wypadek. Boje sie co bedzie gdy zrobi sie bardziej mokro. Tylko gumiaki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taxidriver Re: Weekendowy bezruch na budowach Wołoskiej i Gó IP: *.dialup.telenergo.pl 15.11.04, 15:21 GÓWNO PRAWDA, LANIE WODY, ZWYKŁE ŚCIEMNIANIE JA PRACUJE W NOCY I NIKOGO TAM NIE WIDZIAŁEM, POZATYM W NOCY TO BYŁ MRÓZ -1 I TAM BYŁA CISZAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niech spierrdda BANDA NIEROBOW!!! IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 15.11.04, 16:15 ... dla mnie do bezczelna banda nierobow juz przy poszerzaniu wolowskiej przy marynarskiej pracowalo 10-20 a murowal jeden reszta dowozila/stytystowala!!!! w niemczech jak budowano autostrade a2 kolo berlina to by mogli wszyscy pracowac w ruchu ciaglym zbudowano 500 metrowy tunel pod ktorym mozna bylo budowac i wykonywac wszystkie prace inzynieryjne, a tunel sie przesuwal wraz z postepem prac u nas TERAZ ZRYWAJA CHODNIKI JAK JEST ZIMNO I LUDZIOM SIE NIECHCE NAWET REKI WYCHYLIC SPOD KURTKI!!!! dla mnie to banda nie robow z drugiego powodu jedni negocjuja terminy (ale najwyrazniej daj a za dlugie skoro nie robi sie nic przez tak dlugi czas) drudzy maja w du.. innych ludzi, ktorym moznaby ulatwic zycie, CZYLI POLSKA RZECZYWISTOSC!!!!!!!!!!!!!!!!11 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: einstein-malysz tempo prac IP: *.chello.pl 16.11.04, 19:06 Tempo prac: codziennie jednego robotnika mniej, 150 metrow pierwszej warstwy asfaltu na miesiac, ponad miesiac ukladanie 150 metrowego odcinka chodnika, po wyasfaltowaniu dowolnego fragmentu ulicy wywrotki wysypuja tam ziemie, ktora pieczolowicie koparki przesypuja przez tydzien. Odpowiedz Link Zgłoś
vampi_r Będzie scenariusz jak z Ronda Zesłańców Syberyjski 16.11.04, 19:24 Remont ronda trwał sporo ponad rok. Zaczął się późną jesienią i zaraz zima przyszła. okolica Ronda Zesłańców jest nie zamieszkała, wiec prace mogłyby trwac na 3 zmiany. A gdzie tam, o 17 żadnego robotnika się nie widziało. A korki były nieziemskie. Ja spod Kopińskiej do samego Ronda jechałem 20-25 minut (ro jakies 500 metrów). Na sam koniec przez 2 miesiące stał gotowy wiadkukt, jezdnie wyasfaltowane, tylko nie wiedziec czemu wciąż dwa pasy z 4 były zamknięte. No i tuż przed otwarciem przeczytałem w prasie, że remont został przeprowadzony zgodnie z planem, a nawet przed terminem. .%#@*+$%%#@ To kuźwa jakby robili na 3 amiany, to by mogli zrobić to w pół roku, a nie ponad rok!!!!! A najgorsze jest to, że remont wykonany za wiele milionów zł. w zasadzie nie poprawił sytuacji. Korki jak były przedtem, tak są teraz. Zniknęły tylko korki z Pruszkowa, bo bezkolizyjny tunel wprowadza ruch w bezkolizyjna trase Toruńską. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: garf Re: Weekendowy bezruch na budowach Wołoskiej i Gó IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.04, 21:18 poniedziałek godz 11.20- ZADNEGO ROBOLA PRACUJĄCEGO 3 OPIER...LAJACYCH SIE. wtroek godz. 9.15- ZADNEGO ROBOLA\ GRANDA! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bassPL I tak już zostanie... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 16.11.04, 21:43 ... do wiosny. Nie o to chodzi żeby ludzie mieli lepiej tylko o to by jedna firma przez całe lata miała robotę. Inwestor dziwnie sie na to zgadza. Nie mam żadnych złudzeń po tym co się działo w Al. Krakowskiej w czasie remontu. Kpina z mieszkańców miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal kto jest temu winien IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.04, 01:08 od kilku dni zeby dojechac z Ursynowa w okolice Woloska/Rzymowskiego klucze jakimis osiedlowymi uliczkami, a i tak trwa to ponad 35 minut (kiedys 10 minut) ja sie pytam dlaczego nie mozna bylo tego remontu rozpoczac na poczatku wakacji kiedy ruch w miescie jest o wiele mniejszy ????????????????? toz to skandal i granda... byc moze Kaczynski swietnie sciga wszystkie afery - ale dopiero jak sie wydarza. A ja bym chial zeby on im zapobiegal - czyli poprostu dobrze zarzadzal tym miastem... Ludzie nie wierze ze do konca zycia bedziemy mieli takie zarzadzanie miastem!!!! przeciez za to ktos powinien odpowiadac!!! jakie to staraty energii czasu i pieniedzy dla panstwa. Odpowiedz Link Zgłoś