Dodaj do ulubionych

Kaczory wyciagają brudne łapki po działki !

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.04, 11:42
W Polsce jest prawie milion działkowców. W większości są to osoby starsze,
emeryci i renciści, dla których główną rozrywką i pociechą jest kawałek
uprawianej ziemi. Kusząc ich projektem uwłaszczenia działek, PiS nie robi
tego bezinteresownie.
Działkowcy muszą dobrze zastanowić się, czy to nie jest zastawiona na nich
pułapka. Wizja posiadania jest przecież dośćęmętna.
Może więc PiS-owi chodzi i o poklask, i o cenne grunty w coraz gorzej
rządzonej przez nich Warszawie.

Obserwuj wątek
    • paul_78 Re: Kaczory wyciagają brudne łapki po działki ! 19.11.04, 13:59
      Bardzo dobrze. Jeszcze tylko powinno się rozpędzić ten komunistyczny relikt -
      związek działkowców!
    • Gość: Dorsay Re: Kaczory wyciagają brudne łapki po działki ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.04, 14:06
      I dobrze. Wykupcie działeczki, za chwilę wprowadzą podatek katastralny i w
      końcu znikną te slumsy z centrum miasta.
    • Gość: Działkowiczka Durniu, chcą cię przeciez uwłaszczyć! IP: *.crowley.pl 19.11.04, 14:30
      Ale ty zdaje sie jestes z zarządu działkowego i ci stolek spod tylka wyrywaja.
      Jak tak to paszoł won
      Gość portalu: Działkowicz z Koła napisał(a):
      PiS nie robi
      > tego bezinteresownie.
      > Działkowcy muszą dobrze zastanowić się, czy to nie jest zastawiona na nich
      > pułapka. Wizja posiadania jest przecież dośćęmętna.
      > Może więc PiS-owi chodzi i o poklask, i o cenne grunty w coraz gorzej
      > rządzonej przez nich Warszawie.
    • Gość: MP Zaorac dzialki - autostrada forever! IP: *.pwpw.pj / 217.168.193.* 19.11.04, 14:49
    • derduch Re: Kaczory wyciagają brudne łapki po działki ! 19.11.04, 17:32
      Kaczyński nie lubi parków, przyrody i całej natury, nie ma mu się co dziwic.
      Po tym jak się z nim natura obeszła!!!
    • Gość: xxx Re: Kaczory wyciagają brudne łapki po działki ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.04, 19:08
      W pewnym sensie slusznie. Dzialki w obecnej formie to jakas postkomunistyczna
      patologia.
      • nikita121 Re: Kaczory wyciagają brudne łapki po działki ! 20.11.04, 01:16
        sam/sama jesteś patologia!
        • vampi_r Re: Kaczory wyciagają brudne łapki po działki ! 20.11.04, 01:58
          Działki niemal w centrum miasta (przy Odyńca, Woronicza, Żwirkach i Wigurach, Wołoskiej, na Sadybie, itp.) to patologia.
          Lubicie marchewkę z ołowiem? Albo pomidorka z etyliną?

Jak spjorzy się na mapę Warszawy, to ze zgrozą można stwierdzić, że powierzchnia działek w stolicy równa jest 30% powierzchni miata. Do tego 20% stanowią nieużytki, które to niby mają napowietrzac miasto.
          Czyli w połowie swej powierzchni Warszawa to chwasty lub slumsy, bo pozbijane byle jak pseudoaltanki to przeciez zwykłe slumsy.
          • Gość: Mat Re: Kaczory wyciagają brudne łapki po działki ! IP: 195.94.216.* 20.11.04, 07:54
            tereny otwarte i zielone są potrzebne, ale oczywiście nie w obecnej formie
            gdzie służą wybrańcom
            Likwidować działki i zamieniac je na parki
          • more.more.more dupologia vel vampir 20.11.04, 11:43
            a kto ci wujek każe jeść te marchewki?
            co cię to obchodzi co sobie ktoś z nimi robi?
            może zabronisz też "wędkarzom" łapania ryb przy kolektorze ścieków?
            idź sobie zmarszczyć freda

wszystkim musisz się interesować i dawać "dobre rady"?
            zajmij się "autosradą" bo w tym rządzisz i nie wpieprzaj w działki

czekam tylko kiedy zajmiesz się opadami śniegu i przelotem ptaków nad warszawą

• vampi_r Re: dupologia vel vampir 20.11.04, 11:53
              more.more.more napisał:

> a kto ci wujek każe jeść te marchewki?
              > co cię to obchodzi co sobie ktoś z nimi robi?
              > może zabronisz też "wędkarzom" łapania ryb przy kolektorze ścieków?
              > idź sobie zmarszczyć freda
              >
              > wszystkim musisz się interesować i dawać "dobre rady"?
              > zajmij się "autosradą" bo w tym rządzisz i nie wpieprzaj w działki
              >
              >czekam tylko kiedy zajmiesz się opadami śniegu i przelotem ptaków nad warszawą
              >

No tak, spodziewać się można było po tobie takiego tekstu.
              Przypominam ci więc, kolego, że jesteśmy wolnymi ludźmi i żyjemy w wolnym kraju i żaden degenerat nie ma prawa mówic innym co mogą, a czego nie mogą. Komuna się już skończyła, a ty chyba tego nie zauważyłeś.
              Tak się składa, że problem działek tyczy się mnie (podobnie jak i wielu warszawiaków) w sposób bezpośredni, bo tuż pod blokiem mam działki ogrodnicze(przy ul. Woronicza).
              I tak się składa, że zarówno ja, jak i tysiące mieszkanców Wierzbna muszą często wdychać dymy z palonych na działkach liści, gałęzi, czy innych śmieci.
              Nieraz okna się nie da otworzyć.

A teraz idź i se zrób dobrze, tylko nie zawracaj mi głowy swoimi kretyńskimi tekstami.
              • more.more.more Re: dupologia vel vampir 20.11.04, 12:11
                vampi_r napisał:

"No tak, spodziewać się można było po tobie takiego tekstu"
                no to się cieszę że cię nie zawiodłem

"żaden degenerat nie ma prawa mówic innym co mogą, a czego nie mogą"
                o sobie piszesz?
                o tym co koleżko uskuteczniasz?
                "POW jest dobra dla miasta, POW nas zbawi, POW rozwiążę korki w wawie" itp itd

teraz ci się nie podobają działki
                mnie lata ten temat ale mam dosyć ciebie
                ciągłego "wymundrzania" się na każdy temat i wyśmiewania z innych
                sugerujesz że "marchewka z ołowiem" jest be
                a kto powiedział że wszyscy działkowcy to jedzą? i dlaczego ciebie to
                interesuje? i dlaczego znowu mówisz o "wielu warszawiakach"? jesteś szefem
                jakiejś organizacji? reprezentujesz kogoś (poza siusiakami)?

co do palenia liści wujek to zawsze możesz zadzwonić do Straży M
                znasz przecież ten telefon na pamięć bo pewnie od żłobka byłeś pupilem pani i
                donosiłeś kto zrobił kupę w majtki a kto nie zjadł obiadu

BTW
                ja ci niczego nie zawracam
                sam mi odpisujesz
                choć nie musisz
                bo mnie wystarczy że to czytasz i że się wkurw.. że nie wszyscy ci klaszczą

i cieszę się że zepusułem ci ten piekny poranek i zaburzyłem to ciągłe
                samozadowolenie

ps. widzę, że "rozszyfrowałeś" znaczenie "marszczyć freda"

przez to niestety ja jestem zawiedziony twoim poziomem
                bo ty jesteś przecież z tych "lepszych"
                i nie myślałem że znasz "takie" określenia :):)
                • vampi_r Re: dupologia vel vampir 20.11.04, 12:25
                  Pochlebiasz sobie, że popsułes mi jakiś poranek.
                  Tak się składa, że takie pędraki jak ty mogą mi jedynie naskoczyć.

Ty jesteś jakiś nieźle trzepnięty na umyśle i w sumie trzeba ci tylko współczuć, bo myli ci się forum i życie realne. Tyle, że tak się składa że w wirtualu jesteś idiotą i w realu.
                  • more.more.more vampir zmieniłem temat posta bo on cię obrażał :) 20.11.04, 12:35
                    ha ha ha :)
                    wiesz co
                    lubię cię za to
                    powodujesz że
                    jak to się mówi
                    "na mojej twarzy pojawia się banan" (jeśli łapiesz :))

"Ty jesteś jakiś nieźle trzepnięty na umyśle i w sumie trzeba ci tylko współczuć
                    , bo myli ci się forum i życie realne. Tyle, że tak się składa że w wirtualu je
                    steś idiotą i w realu."

dzięki za szybką diagnozę doktorze vampir
                    nie znałem cię z tej strony :)
                    ile płacę?
                    umów mnie na jutro bo czuję że choroba robi zastraszające spustoszenie w mojej
                    psychice ... :):)

ps. po co odpisujesz skoro ci mogę ci "jedynie naskoczyć"? hę? :)
                    chcesz mnie przegadać, czyż nie? :):)

ps.2
                    "(...)takie pędraki jak ty (...)"
                    mów do mnie żuczku
                    pędrak brzmi mało romantycznie skowronku :)

... zobaczymy co zrobi vampir ... :)
                    • vampi_r more.more.more 20.11.04, 15:59
                      Posłuchaj no, kolego more.more.

Po tym jakie masz kłopoty w rozumieniu tekstów innych oraz jakim prostackim językiem się posługujesz, wnioskuję, że przynależysz do jakiejś jednej z wielu organizacji ekologicznych. Wszechobecny kolokwializm w twoich tekstach świadczy, że albo pochodzisz z marginesu, albo po prostu edukacja sprawiała ci w młodości poważne problemy.
                      Niestety do zielonych ciągną wszelkiej maści świry, przez co pożyteczna i jak najbardziej pożądana działalność stowarzyszeń ekologicznych w Polsce traktowana jest jak działalność niegroźnych i nawiedzonych maniaków. Przez takich jak ty, przez Jabcka, co nie potrafi napisać zdania bez bluzgów, przez nagminne kłamstwa koleżanki (a raczej pani) Komagane oraz przez łapówkarstwo SPM , ludzie mają was najogólniej mówiąc tam, gdzie ty, more.more, co wieczór masz swojego kochasia.
                      Ja osobiście nad tym ubolewam, bo ilość organizacji ekologicznych w naszym kraju, jest odwrotnie proporcjonalna do ich jakości.

Zapewne dopiekłem ci kiedyś i teraz za punkt honoru bierzesz sobie nieustanne dopisywanie się pod moimi postami, myśląc, że mnie to jakoś wzrusza. Otóż nie, ja zwykle traktuję twoje posty jak wczorajsze śniadanie (co najwyżej mogłem je dziś tylko wysr…). Jak zauważyłeś nie odpowiadam nigdy na twoje zaczepki i po prostu twoich postów nigdy nie czytam. Jak mniemam totalne olewanie ciebie przez moją osobę wzmaga w tobie jeszcze bardziej agresję. Ale to twój problem. Myślę, że dasz radę się z tego wyleczyć – są wszelkie środki farmakologiczne lub specjaliści od „własnego ego”. Oni ci pomogą.

Nie czytuję twoich postów, poza tym jednym wyjątkiem, tym jednym wątkiem.
                      I nasuwa mi się takie powiedzenie na myśl – tchórzliwy pies najgłośniej szczeka.
                      Zajmij się teraz rozważaniem, co autor miał na myśli.
                      Spodziewam się dalszego ujadania z twojej strony, wszak to cecha mięczaków.
                      • more.more.more no to poszczekamy :) 20.11.04, 22:32
                        ech wujek ...
                        :):)
                        pisać to ty lubisz
                        i dobrze bo ja też
                        ...jak mam czas

do ciebie najlepiej pasuje powiedzenie
                        "w du.pie był gó.wno widział"

ty musisz trzymać fason przed swoimi znajomkami
                        przed twoją "publiką"
                        ja nie

coś ci się zdaje że wiesz..
                        coś tam myślisz że odkryłeś...
                        z kimś mnie łączysz bo coś tam ci się po łepetynie telepie...
                        masz jakąs paranoję obsesyjną odnośnie ekologów :)

...i dobrze
                        trzymaj się tego
                        nie mam zamiaru niczego wyjaśniać
                        so be it

do następnego spotkanie misiu kiedy to "nie będziesz czytał moich postów" :)
                        ja twoje lubię
                        "inspirują" mnie :):)
                        szkoda że tylko nie umiesz lepiej bluzgać ...
                        cóż ...

• pan_pndzelek >>>Najwyższa pora zlikwidować te slumsy 20.11.04, 11:22
      Najwyższa pora zlikwidować te slumsy w centrum miasta!!! I tu akurat Kaczor ma
      po prostu RACJĘ!!!!!!!!!!
      • vampi_r Re: >>>Najwyższa pora zlikwidować te 20.11.04, 11:57
        Zlikwidować i albo przeznaczyć na inwestycje przynoszące wymierne korzyści miastu, albo zrobic te miejsca publicznie dostępne (np. parki, skwery, itp.)
        Ludzie muszą dojeżdżać do pracy z Tarchomina, a inny w centrum marchewkę se uprawia i kopci tysiącom ludzi palonymi liśćmi.
        Niech Warszawa stanie się w koncu normalnym miastem, a nie wielką wiochą.
        • more.more.more Re: >>>Najwyższa pora zlikwidować te 20.11.04, 12:17
          ty chyba jednak jeste stworzony na przy-wódce
          te słowa o tym dobitnie świadczą
          wystarczyły ci tylko 3 zdania

"Zlikwidować "
          "przeznaczyć"
          "inwestycje"
          "wymierne korzyści"
          "miejsca publicznie dostępne "

ty się koleś marnujesz?
          wystartuj z jakiejś listy i zrób z tym wszystkim porządek
          chętnie zagłosuję na ciebie
          rili
          i nawet będę życzył ci żebyś wygrał
          ale potem będę co tydzień do ciebie dzwonił i sprawdzał co zrobiłeś
          i ile obietnic dotrzymałeś :)
          a więc walcz
          more.more.more jest z tobą :)
          • antoni.goczal Spoko. Kaczor sp....lą i tak wszystko dokumentnie. 20.11.04, 13:34
            Wprawdzie w modzie są zyciowi nieudacznicy jak Ujazdowski czy Giertych lub
            typy "orientalne" jak Wassermann czy Dorn, ale Kaczory i tak swoją
            niezgułowością wszystkich przebijają.

Staruszki i staruszkowie z działek mogą spać spokojnie.
            Podatek katastralny po tzw. "uwłaszczeniu" im nie grozi !
      • sloggi Re: >>>Najwyższa pora zlikwidować te 20.11.04, 13:31
        Prawda jest taka, że działki to nie tylko kwiatki i rabatki.
        To równiez byle jak i z byle czego sklecone pseudoaltanki, haotyczne ogrodzenia
        oraz lamus na rzeczy "które może się kiedyś przydarzą". Czy miejsce na ta takie
        coś jest centrum miasta?
      • indris Łapy precz od działek 20.11.04, 13:58
        Chyba, że ktoś znowu chce podnieść notowania SLD i Kwasa.
        • sloggi Re: Łapy precz od działek 20.11.04, 14:54
          indris napisał:

> Chyba, że ktoś znowu chce podnieść notowania SLD i Kwasa.

Prawicowa Polska, to kraj lepianek ogrodzonych słupkami z podkładów kolejowych
          obleczonych starym drutem i resztkami kolorowych kabli, za którymi będzie rosnąć
          nać?
    • umfana ~działki to relikt postkomunistyczny~ 20.11.04, 14:45
      Teren do racjonalnego zagospodarowania urbanistycznego!
      • indris Tramwaj na Wołoskiej również 20.11.04, 15:05
        I Jeszcze kilka innych linii tramwajowych w Warszawie. I zelektryfikowane wsie.
        Mam nadzieję, że nawet Kaczory nie będa tego likwidować.
        A ogródki działkowe istniały na pewno w II RP, a byc może niektóre jeszcze
        wcześniej.
        • Gość: P-777 Kaczory znowu kradną ?!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.04, 15:06
          Dosyć tego !
        • Gość: !!! Re: Tramwaj na Wołoskiej również IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.04, 15:29
          Bieda-działki w centrum miasta to po prostu żenada. Na terenach w centrum
          miasta powinno być miasto /budynki mieszkalne, parki, kina, co kto woli/ a nie
          slumsy z dykty i kołchozowe ogródki.
        • umfana Indris wiecznie walczący o prawa uciśnionych ;o) 20.11.04, 15:30
          taaa... Szczytem elegancji takowej działki jest obskurna buda ex-kiosku ruch z
          ubogim emerytem w środku... ewentualnie dzikim lokatorem- rumuńskim cyganem.
          • vampi_r Re: Indris wiecznie walczący o prawa uciśnionych 20.11.04, 16:22
            Bueda ex-kiosku ruchu to rzeczywiście szczyt elegancji.
            Ja wszystki protestującym przeciw likwidacji działek polecam wizytę na działkach na Sadybie, pod skocznią.
            Śmieci jakie mozna znaleźć na tym terenie "napowietrzającym" miasto, utworzyłyby górę większa od PeKiNu.
            No i jakoś organizacjom ekologicznym zupełnie to nie przeszkadza.
            Nie widziałem tam nigdy ludzi np. z koszulkami Greenpeace zbierającyh toto do worków i wyworzących gdzieś na wysypisko.
            • tony.soprano3 Re: Kaczory wyciagają brudne łapki po działki ! 20.11.04, 17:22
              Tylko debil może uwierzyć w czyste intencję tych karłów.
            • more.more.more wujek vampir 20.11.04, 22:33
              i znowu
              ekolog-mój wróg ...
              pochwal się kogo jeszcze nie lubisz?
              • jck.x działki to śmiecie ! 21.11.04, 02:14
                byłoby super gdyby je w końcu zmieciono z powierzchni ziemi. mam jednak
                wątpliwość czy brygady brata bliźniaka dadzą radę :(

nabradziej mnie wkurza ten wielkie pas ziemi wzdłuż Kinowej, przy Odyńca oraz
                mi najbliższe (tylko w sensie geograficznym ) - przy Polach Mok.

emeryci ! jest tyle bardziej interesujących zajęć niż blokowanie gruntu pod
                buydnki dla rodzin z dziećmi gnieżdzących się z teściami ! Mieszkaliście z
                teściami ? Pamiętacie jakie to bylo przyjemne ?? a może dacie radę dojeżdżać do
                dzialek ciut dalej niż do centum w-wy ?
                a te lepianki przy Polach rozwalić i poszerzyć park !

Vampi - tu masz rację ! Pozdro. !
                • vampi_r Re: działki to śmiecie ! 21.11.04, 02:17
                  jck.x napisał:

>
                  >
                  > Vampi - tu masz rację ! Pozdro. !

Ależ dziękuję. Ja zawsze mam rację ;-)=

Ty zresztą też.
                  • Gość: Warszawiak Re: Kaczory wyciagają brudne łapki po działki ! IP: *.chello.pl 21.11.04, 10:57
                    Tuzy PiSdy: Wassermann, Gelberg i Dorn bżydzą się ziemią.
                    To na chooj im działkiw w mieście.
                  • more.more.more vampir dbaj o siebie 21.11.04, 11:26
                    samozadowolenie wzrosło? :)
                    fanklub ...
                    ołje ... :)

znowu się późno położyłeś widzę
                    i będziesz niewyspany

martwię się o ciebie vampir...
                    dbaj o siebie bardziej
                    bo się zmarnujesz skarbie :)
                    całuski na dzień dobry :):):):):)
                    • terenia.nasweter L.Kaczyński to człowiek zawierzenia. 21.11.04, 13:05
                      W najbliższy poniedziałek, 22 listopada, Radio Maryja i telewizja TRWAM
                      przybędą do parafii pw. bł. Karoliny Kózkówny w Rzeszowie. Tam bowiem odbędzie
                      się spotkanie Rodziny Radia Maryja.
                      • tony.soprano3 Re: L.Kaczyński to człowiek zawierzenia. 22.11.04, 09:38
                        terenia.nasweter napisała:

> W najbliższy poniedziałek, 22 listopada, Radio Maryja i telewizja TRWAM
                        > przybędą do parafii pw. bł. Karoliny Kózkówny w Rzeszowie. Tam bowiem
                        odbędzie
                        > się spotkanie Rodziny Radia Maryja.

Mają tam czyścić łapy i lizać pióra Lecha.
                      • Gość: krasnal Re: L.Kaczyński to człowiek zawierzenia. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.04, 10:58
                        Kaczory też tam będą tylko ich nie bardzo widać
                        • stan.borys Re: L.Kaczyński to człowiek zawierzenia. 22.11.04, 11:25
                          Gość portalu: krasnal napisał(a):

> Kaczory też tam będą tylko ich nie bardzo widać

Podobno Jarka przesała się pedalić i wyszedł za mąż.
                          Za jakąś 32.-letnią masochistkę.
    • Gość: Automobilista Re: Kaczory wyciagają brudne łapki po działki ! IP: 62.233.175.* 22.11.04, 11:32
      > W Polsce jest prawie milion działkowców. W większości są to osoby starsze,
      > emeryci i renciści, dla których główną rozrywką i pociechą jest kawałek
      > uprawianej ziemi.

OK, ale czy muszą uprawiac te swoje spłachetki w sercu miasta? Wom za maisto,
      tam ziemi uprawnej jest pod odstatkiem. Jeżdża tam autobusy podmiejskie i PKS-y
      (jeśli ktoś nie ma samochodu) więc jedźcie i uprawiajcie sobie ziemię poza
      Warszawą. Z Warszawy natomiast powinny jak najszybciej zniknąć te paskude
      działki szpecące krajobraz i blokujące cenne tereny.

> Kusząc ich projektem uwłaszczenia działek, PiS nie robi
      > tego bezinteresownie.
      > Działkowcy muszą dobrze zastanowić się, czy to nie jest zastawiona na nich
      > pułapka. Wizja posiadania jest przecież dośćęmętna.

Tak nbaprawde to już dawno powinno się te warszawskie działki zlikwidować, a w
      ramach rekompensaty przyznać takowe w jakichś Szczakach czy innych Szamotach.

> Może więc PiS-owi chodzi i o poklask, i o cenne grunty w coraz gorzej
      > rządzonej przez nich Warszawie

Grunty w Warszawie jak najszybicej trzeba odblokowac, aby coś sensownego mogło
      na nich powstać. Istnienie ogródków działkowych na Saskiej Kępie cyz w samym
      sercu Mokotowa woła o pomstę do nieba.
      • Gość: Kamil Re: Kaczory wyciagają brudne łapki po działki ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.04, 12:28
        Gość portalu: Automobilista napisał(a):

> W Polsce jest prawie milion działkowców. W większości są to osoby starsze
        > emeryci i renciści, dla których główną rozrywką i pociechą jest kawałek
        > uprawianej ziemi.

Masz rację. Kaczory won !!!!
        • antoni.goczal Re: Kaczory wyciagają brudne łapki po działki ! 22.11.04, 13:41
          Gość portalu: Kamil napisał(a):

> Gość portalu: Automobilista napisał(a):
          >
          > > W Polsce jest prawie milion działkowców. W większości są to osoby starsze
          > > emeryci i renciści, dla których główną rozrywką i pociechą jest kawałek
          > > uprawianej ziemi.
          >
          > Masz rację. Kaczory won !!!!

Popieram.
      • more.more.more sprzedawać, inwestować, budować, !!! 22.11.04, 15:26
        Gość portalu: Automobilista napisał(a):

Wom za maisto,

na księżyc może? :)

> tam ziemi uprawnej jest pod odstatkiem.

zgadzam się

Jeżdża tam autobusy podmiejskie i PKS-y

i statki międzygalaktyczne

Z Warszawy natomiast powinny jak najszybciej zniknąć te paskude
        > działki szpecące krajobraz i blokujące cenne tereny.

szczególnie to ostatnie
        trzeba to sprywatyzować koniecznie
        i sprzedać komuś

> Tak nbaprawde to już dawno powinno się te warszawskie działki zlikwidować, a
        w
        > ramach rekompensaty przyznać takowe w jakichś Szczakach czy innych Szamotach.

powtórzę
        lepiej na księżycu

>
        > > Może więc PiS-owi chodzi i o poklask, i o cenne grunty w coraz gorzej
        > > rządzonej przez nich Warszawie

...za to kiedyś ...
        ...za Pawła
        to się dopiero działo ... ech ...
        po prostu bajka i Wisła mleka

>
        > Grunty w Warszawie jak najszybicej trzeba odblokowac, aby coś sensownego
        mogło
        > na nich powstać.

np co?

Istnienie ogródków działkowych na Saskiej Kępie cyz w samym
        > sercu Mokotowa woła o pomstę do nieba.

...módlmy się...

proszę o panie
        spal żywymy ogniem tę połać ziemi
        na której emeryci uprawiają pomidory
        i niech wreszcie
        na tych zapomnianych przez boga terenach
        powstanie piękny betonowy parking na 1000 samochodów
        i drapacz chmur
        amen
        • Gość: nie betonowi Re: sprzedawać, inwestować, budować, !!! IP: *.aster.pl 22.11.04, 19:39
          Masz rację. Dużo wiochy do Warszawy się zjechało i najchętniej wszystko by
          zabetonowali.Kiedys mieszkałam na Ochocie i jako dziecko chodziłam na działki
          przy Zwirki na huśtawki. Wtedy (były to lata 50)było to jedyne miejsce w
          okolicy gdzie można było się bawić.Zresztą w tym miejscu kończyła się Warszawa.
          Tuż za parkiem przy Wawelskiej zaczynały się pola z żytem i burakami.Można było
          zrywać w Warszawie prawdziwe maki i kąkole.Teraz byłam tam latem na spacerze i
          okazało się , że huśtawki w dalszym ciągu funkcjonują. Przychodzą tam rodzice z
          dziećmi i inni meszkańcy z okolicy. Z tego co wiem działki przyciągają wielu
          miłośników przyrody. Jest tam bardzo wiele gatunków ptaków i wiele ciekawych
          roślin . Takiej rozmaitości roślin nie uświadczy się nawet w ogrodzie
          botanicznym. Czasy marchewki dawno odeszły w przeszłość
          • antoni.goczal Re: sprzedawać, inwestować, budować, !!! 24.11.04, 12:55
            Gość portalu: nie betonowi napisał(a):

> Masz rację. Dużo wiochy do Warszawy się zjechało i najchętniej wszystko by
            > zabetonowali.Kiedys mieszkałam na Ochocie i jako dziecko chodziłam na działki
            > przy Zwirki na huśtawki. Wtedy (były to lata 50)było to jedyne miejsce w
            > okolicy gdzie można było się bawić.Zresztą w tym miejscu kończyła się
            Warszawa.
            >
            > Tuż za parkiem przy Wawelskiej zaczynały się pola z żytem i burakami.Można
            było
            >
            > zrywać w Warszawie prawdziwe maki i kąkole.Teraz byłam tam latem na spacerze
            i
            > okazało się , że huśtawki w dalszym ciągu funkcjonują. Przychodzą tam rodzice
            z
            >
            > dziećmi i inni meszkańcy z okolicy. Z tego co wiem działki przyciągają wielu
            > miłośników przyrody. Jest tam bardzo wiele gatunków ptaków i wiele ciekawych
            > roślin . Takiej rozmaitości roślin nie uświadczy się nawet w ogrodzie
            > botanicznym. Czasy marchewki dawno odeszły w przeszłość

Ale to karłowate ścierwo ma w dupie to wszystko o czym Ty tu piszesz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka