Dodaj do ulubionych

Burzenie blaszanych hal na pl. Defilad na wiosnę

• Gość: wega Re: Burzenie blaszanych hal na pl. Defilad na wio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.04, 17:08
      Wyjątkowe dziadostwo jak na stolicę europejskiego kraju. Przyjedźcie do
      WROCŁAWIA!!!!!!!!!- to jest super miasto / oczywiscie poza "trójkątem
      bermudzkim" ale on jest na peryferiach./
    • Gość: gosc I sprzatnijcie szmaciany "bar" k.metra z zadymami! IP: *.molgen.mpg.de 07.12.04, 17:32
      • jestem_ochotnikiem Re: I sprzatnijcie szmaciany "bar" k.metra z zady 07.12.04, 21:11
        Ciekawa wypowiedz...

------------------------------------------
        Korepetycje z matmy? Na Ochocie?
        Nic prostszgo!
        jestem_ochotnikiem@gazeta.pl
    • Gość: d Re: Burzenie blaszanych hal na pl. Defilad na wio IP: *.chello.pl 07.12.04, 21:35
      Warszawa jaka jest każdy widzi... I taka ma być! To jest Jej siła! Nasz Genius
      Loci jest bogiem niezatapialności! Nikt nas nigdy nie zmusił do praworządnych
      inwestycji! Jak zlikwidują jedno targowisko, to wyrośnie inne... Tak myślę,
      zupełnie na poważnie. I jestem z tego dumna!
      • Gość: d Re: Burzenie blaszanych hal na pl. Defilad na wio IP: *.chello.pl 07.12.04, 21:38
        P.S. A pamiętacie jak wyglądał pomnik Dzierżyńskiego i gdzie teraz stoi
        Słowacki. Hi Hi
    • umfana Re: Burzenie blaszanych hal na pl. Defilad na wio 07.12.04, 21:38
      Mogliby jeszcze ucywilizować bazar- kurnik pod Halą Wola...Ech marzenia!
    • Gość: Micha Re: Burzenie blaszanych hal na pl. Defilad na wio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.04, 22:05
      Oby sprzątneli to gó.. !!!! Trzymam prezydetnta za słowo.
    • Gość: OLO Re: Burzenie blaszanych hal na pl. Defilad na wio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.04, 23:33
      WYP....YĆ TEN SYF DO REMBERTOWA CZY GDZIEs INDZIEJ.
      NA PLACU DEFILAD JEST JEDEN WIELKI SYF.TYLKO NAS...AĆ I JEŻA WPUŚCIĆ.
    • Gość: OLO Re: Burzenie blaszanych hal na pl. Defilad na wio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.04, 23:43
      PRZEJMUJĄ SIĘ TYM ŻE PRACĘ STRACI OK.2000 OSÓB.
      JAK BY ZAJŻEĆ IM W DOWODY TO 98% MOŻE POBIERAĆ DOPŁATY Z UE.BO TO ROLNICY SĄ.
      JAZDA NA WIOCHĘ.DO MAŁKINI Z TYM SYFEM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • ewa.gorka Re: Burzenie blaszanych hal na pl. Defilad na wio 08.12.04, 08:55
      W ogóle zburzcie jeszcze Galerię Centrum, H&M i wszystkie punkty sprzedaży w
      centrum i zamieńcie to na jedne wielkie centrum! zapewne posłuży to rozwojowi
      miasta!
      Maista w Pańskie niby już demokratycznym, ale jak widać wciąż z tymi samymi
      komunistycznymi władzami.
      Liczy się decyzja jednostki?! - może ktoś zapyta o zdanie tych, którzy w halach
      moga kupić produkty tańsze niż w domach centrum!
    • joolz Re: Burzenie blaszanych hal na pl. Defilad na wio 08.12.04, 18:37
      Nareszcie Warszawa przestanie wyglądać jak Ułan Bator!
    • Gość: Max Przeciez ich reklamuja dresiarze wiec won IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.04, 23:02
      z Pl.Defilad
      • Gość: d Re: Przeciez ich reklamuja dresiarze wiec won IP: *.chello.pl 11.12.04, 18:06
        Tak dla ochłody.
        Może pamiętacie jak wyglądała Warszawa pozbawiona chęci do życia pod koniec lat
        70. i w latach 80.?
        Żadnych budek, ulicznego handlu a w sklepach ocet albo na kartki.
        To był skutek administracyjnych, odgórnych rozwiązań. Wiem, nie ta skala, ale
        są tacy (jest nas całkiem sporo) którzy lubią Warszawę taką jaka jest w tej
        chwili. Wielkie, rozgadane, bałaganiarskie miasto uśmiechniętych ludzi.
        Wystarczy tylko przejść się przez przez śródmieście n.p. w poniedziałek w
        południe...
        • nefil Re: Przeciez ich reklamuja dresiarze wiec won 12.12.04, 10:21
          Zastanow sie czego bronisz. Ohydnych, prowizorycznych blaszanych hal, ktore stoja w srodku europejskiej stolicy. A nie lepiej jednak w tym miejscu postawic jakies normalne budynki?
          • Gość: d Re: Przeciez ich reklamuja dresiarze wiec won IP: *.chello.pl 12.12.04, 23:49
            Tak na prawdę to jestem zasmucona brakiem solidnej publicznej DEBATY na ten
            temat. Lubię Warszawę i nie chcę kolejnych widowiskowych ROZWIĄZAŃ. Chcę mieć
            WPŁYW na WYDARZENIA. Pan Naczelny Architekt Miasta popisuje się kolejnymi
            wpadkami, a ja, obywatel, nie mam nic do gadania.
            Vide - ruszt ze starego BUW-u, Dom Pod Sedesami, kostka Bauma...
            • Gość: zoltan Re: nic się nie zmieni IP: *.acn.waw.pl 13.12.04, 09:32
              Nie ma co się podniecać, naprawdę nic się nie zmieni, dopóki prezydentem będzie
              pan Kaczyński. Zobaczcie, minęły dwa lata i co z jego obietnicami?
              Przestępczość nie zmniejszyła się wcale, biurokracja jest o niebo większa, na
              decyzje o warunkach zabudowy nie można się doczekać, plany zagospodarowania nie
              są uchwalane, brak jest przejrzystej polityki, pan Naczelny Architekt w
              kolejnych wywiadach przedstawia na forum publicznym swoją skrajną
              niekompetencję, a pan prezydent nie wywiązuje się ze swoich przedwyborczych
              obietnic (lotnisko i autostrada). Ale najważniejsze to, że GW ma monopol na
              wszystkie ratuszowe ogłoszenia. Dlatego nie spodziewajcie się prawdy z tej
              strony. I to jest najtragiczniejsze.
              • Gość: alt. Re: nic się nie zmieni IP: *.ynet.pl / 213.241.34.* 13.12.04, 09:52
                Przykro mi, ale ja czasem lubię pójść do KDT i kupić coś ciekawego dość
                niedrogo. Czasem mi się udaje, jest tam np. dużo stoisk z butami, kosmetykami
                itp. Same hale są jednak paskudne. Powinno się zbudować coś, co będzie pełnić
                ich rolę, ale nie będzie takie obskurne. Może być piętrowe - będzie zajmować
                mniej miejsca.
          • katmoso Re: Przeciez ich reklamuja dresiarze wiec won 13.12.04, 09:55
            Jakieś dwa lata temu moja siostra kupiła w KDT buty. Prosząc o paragon dostała
            śmieszny świstek papieru z nieczytelnym podpisem. Nawet bez jakiejkolwiek
            pieczątki. TAM NIE MAJĄ KAS FISKALNYCH!! W centrum miasta handlują ludzie,
            którzy najprawdopodobniej nie prowadzą działalności gospodarczej, a więc nie
            płacą podatków, ZUS i tego wszystkiego, na co każdy normalny sklep (nawet z
            kapitałem zagranicznym) musi zarobić. Nie rozumiem dlaczego mamy tolerować taki
            skansen na niezwykle cennycfh gruntach w samym centrum stolicy! Nie lepiej
            zrobić tam kilka miejsc handlowych, które odprowadzałaby podatek do miasta i z
            tego sfinansować muzeum, teatr czy lodowisko, które przyciągnęłoby mieszkańców
            i turystów? Ożywić ten najwieksszy wygwizdów w Warszawie!
    • Gość: w.p. Re: Burzenie blaszanych hal na pl. Defilad na wio IP: *.il.pw.edu.pl 14.12.04, 11:41
      odwalcie się z tym muzeum komunizmu w centrum miasta, jakby było co oglądać.
      muzeum komunizmu jest jeszcze na rozbrat i trzeba je tylko zamrozić.
    • Gość: deysi Re: Burzenie blaszanych hal na pl. Defilad na wio IP: *.crowley.pl 14.12.04, 13:08
      BRAWO!!! najpierw hale pod Pałacem a potem porządek ze stadionem X-lecia... ten
      burdel trzeba sprzątnąć... bo to obciach Wawy..
    • Gość: tommy Re: Burzenie blaszanych hal na pl. Defilad na wio IP: *.centertel.pl 17.12.04, 19:00
      ZLIKWIDOWAC BLASZAK MARKS & SPENCER!!!!SCIERWO BLASZANE!!!
    • Gość: Radek Mark& Spencer IP: *.motorola.com 29.12.04, 16:55
      Jest jeszcze jeden blaszak: Mark & Spencer. Mam nadzieję, że na wiosnę też
      przestanie szpecić.
    • Gość: mw Re: Burzenie blaszanych hal na pl. Defilad na wio IP: *.aster.pl 30.12.04, 20:46
      A co z budą "Marx & Spenser" ? Czym jest lepsza od marcpolu? Chyba tylko tym,
      że ma odpowiednich właścicieli. Miałem okazje (?) widzieć owych niedługo po
      otwarciu owego "centrum". Coś z Kantora, coś z Szulca.
    • Gość: lol a co z dworcem centralnym???????? jest straszny... IP: *.aster.pl 31.12.04, 19:48
    • Gość: gość Re: Burzenie blaszanych hal na pl. Defilad na wio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.05, 11:37
      i bardzo dobrze!!!brawo dla pomyslodawcow burzenia kdt!!!w koncu cenrtrum
      zmienie swe oblicze!!!!!
    • korowiow86 Re: Burzenie blaszanych hal na pl. Defilad na wio 05.01.05, 18:42
      Marks & Spencer ma zniknąć, gdy skończy się budowa Złotycgh Tarasów - tam
      przeniesie się sklep
    • Gość: wku..o na lecha Re: Burzenie blaszanych hal na pl. Defilad na wio IP: *.ewarka.pl / 212.244.70.* 13.01.05, 09:04
      kaczka zlikwiduj stadion palo a nie bierzesz kaske na lewo i ruscy z chinolami
      sie tam żądzą tego nikt nie widzi jako problemu tyko puste obietnice kolejnych
      notabli niedlugo w warszawie zostaną tylko sklepy typu maks end spenser to
      angielskie byle co i my mamy tam sie ubierac i placic niebotyczne sumy za ten
      angielski chlam zsatanów sie kwaku co robisz
    • Gość: be@ Błędem było zbudowanie tego nowego targowiska - IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.05, 11:59
      no i teraz mamy problem. Ale to trzeba zlikwidować bo obraża uczucia
      estetyczne człowieka. Centrum powinno byc wizytówka miasta. Przy AL.
      Jerozolimskich, k.dw.Zachodniego jest dużo miejsca,i na Wołoskiej. Jest gdzie
      ich przekwaterować.
    • Gość: Frodo Re: Burzenie blaszanych hal na pl. Defilad na wio IP: *.fornet.waw.pl / *.fornet.waw.pl 16.01.05, 23:46
      Wzdłóż głównej ulicy Ramblas w Barcelonie stoją kioski i stragany, gdzie
      sprzedaje się wszystko. Przyjeżdzają tam turyści z całego świata, spacerują,
      bawią się, odwiedzają przyuliczne kawiarenki i puby, ulica tętni życiem,
      barcelończycy są z niej dumni, ale oni nie przechodzili pięćdziesięciu lat
      indoktrynacji komunistycznej, nie wstydzą się samych siebie. Kioski i stragany
      nikogo nie straszą, nikomu nie przeszkadzają mimo że stoją przed pięknymi
      budynkami, prawdziwymi perełkami architektury. U nas wszelkie przejawy życia w
      centrum Warszawy są tępione. I co zamiast KDT? dwa muzea? w dodatku jedno
      komunizmu?? A te domy i ulice to w jakiej skali tam się zmieszczą, 1:10, 1:50?
      Takie maluśkie domki i uliczki to może być nawet zabawne...
    • jhbsk Re: Burzenie blaszanych hal na pl. Defilad na wio 26.01.05, 17:26
      Uwierzę jak zobaczę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka