Dodaj do ulubionych

Patron pod dyktando

11.12.04, 03:30
"Na prośbę uczniów ich imiona zostały zmienione", to jest najmocniejsze i
zarazem najsmutniejsze zdanie w tym tekście. Polska szkoła w pigułce - żeby
uczniowie nie tylko się wstydzili ale wręcz bali się o niej mówić - do tego
doprowadziło grono i radni Wawra. Wstyd i żenada. Cisną się mocniejsze słowa
i odechciewa się nawet kpić z tych absurdalnych pomysłów.
Obserwuj wątek
    • Gość: Michał Re: Patron pod dyktando IP: *.aster.pl 11.12.04, 09:33
      Fajnie to będzie brzmiało.Pytanie z jakiej jestes szkoły? Odpowiedź z
      rozstrzelanych. No widać że dyrekcja stosuje model ukraińskiej komisji
      wyborczej.
    • Gość: tomasz Re: Patron pod dyktando IP: *.net24.pl 11.12.04, 12:33
      Smutny artykuł, ale taka jest szkoła w naszym kraju. Pani Dyrektor uzależniona
      od pieniedzy przydzielanych przez oszołomów z samorzadu gminnego robi wszystko
      by im się przypodobać. Dzieci są tu tylko dodatkiem do kariery, do różnych
      rozgrywek, zakulisowych ambicji partyjnych. Szkoła powinna nazywac sie "Szkoła
      z kasą" a nie "Szkoła z klasą". A teraz nasuwa sie pytanie: co zrobić z
      nadaniem imienia szkole? Nieprzemyslana decyzja i głupio zlekceważyc pmieć
      ofiar zbrodni, głupio publicznie dyskutowac kto, co wazniejsze.
    • Gość: tak też bywa Re: Patron pod dyktando IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.04, 23:42
    • Gość: kixx A ja mysle,roody.. IP: *.acn.waw.pl 12.12.04, 23:57
      ze chocbys na uszach stawal i nie wiem jak sie staral,to i tak cie nie przyjma
      do gazety
      nawet na staz
      • pan_pndzelek >>>A ja z kolei mysle, że roody.. 13.12.04, 00:42
        A ja z kolei mysle, że roody ma nieco bardziej przyziemny zamysł... chciałby po
        prostu żeby jego opinie z forum zaczęli przedrukowywać w "papierowej", tam
        zdaje się jest taka rubryka... Chłopak jednak nie zdaje sobie sprawy, że nawet
        w Stołku potrafią czytać i te jego do bólu poprawne flaki z olejem ich
        zwyczajnie nie interesują...

W każdym razie masz Kixx rację, że coś jest na rzeczy, poczytałem jego wpisy i
        uznałem jak powyżej... On tylko nie wie, że redakcja to MY...
        • Gość: d Re: >>>A ja z kolei mysle, że roody.. IP: *.chello.pl 13.12.04, 00:48
          Nie kochaneczku, oni je czytają - być może? - a potem używają ich jak chcą...
          • pan_pndzelek Re: >>>A ja z kolei mysle, że roody.. 13.12.04, 00:53
            Wow! Kochaneczku??? Może jakiś pełniejszy nick niż ten jednoliterkowy by
            koleżanka/kolega zamieścił?

Czytać czytają (raczej) ale po co mają zamieszczać tak idiotycznie poprawny
            bełkot?
        • roody102 Re: >>>A ja z kolei mysle, że roody.. 13.12.04, 00:56
          W papierowej już drukują a o stażu pomyślę. Dzięki za podpowiedź. Dopiero sobie
          będziecie mogli poużywać, co? Wszyscy byśmy na tym zyskali - ja pracę a Wy
          odreagowanie swoich kompleksów.
          • pan_pndzelek >>>Więc zgadłem? 13.12.04, 01:15
            Więc zgadłem? O to drukowanie chodziło? Wybacz roody, że ci to powiem ale
            ostatnio jakoś szczególnie przynudzasz w swoich komentarzach... albo inaczej:
            zbyt usilnie starasz się trzymać linię part... tfu... gazety...

PS. Ja nie mam kompleksów... jestem, jak to wielokrotnie trafnie ujęto na tym
            forum, bezrefleksyjnym matołem a tacy nie miewają kompleksów... (to zdanie jest
            oczywiście "kopirajt", żeby nikt się na nie nie powoływał bez mojej zgody).
            • roody102 Re: >>>Więc zgadłem? 13.12.04, 10:42
              Nie, nie chodziło o drukowanie, ale nie ukrywam, że to sympatycznie, znaleźć
              swoje słowa w gazecie, którą się lubi. Nie trzymam jej linii - trzymam własną,
              w wielku punktach zbieżną. Trudno, żeby było inaczej, skoro to jedyna w miarę
              prężna gazeta w mieście, którym się interesuję. Tyle.
          • Gość: d Re: >>>A ja z kolei mysle, że roody.. IP: *.chello.pl 13.12.04, 01:21
            Roody. Jako student socjologii (a może nawet absolwent) powinieneś zachowywać
            dystans. To my jesteśmy obiektem badania!
            Publiczność, może niesubordynowana, używająca czasem języka koszarowego
            (i cóż z tego) ma swoje prawa.
            Odwagi!
            • pan_pndzelek Re: >>>A ja z kolei mysle, że roody.. 13.12.04, 01:27
              A kto tu kur.wa używa koszarowego języka?! Tu jest kur.wa mać kulturalne w
              du.pę forum... Spocznij...

PS. Nie odpowiedziałeś/łaś na powyższe pytanie do ciebie...
            • roody102 Re: >>>A ja z kolei mysle, że roody.. 13.12.04, 16:01
              Od 4 godzin już absolwent ;)
              I tyle w tym wątku, bo tu widać też już nie będzie dyskusji, tylko personalne
              wycieczki.
          • Gość: kixx Re: >>>A ja z kolei mysle, że roody.. IP: *.acn.waw.pl 13.12.04, 14:12
            myslales juz o tym wczesniej,przeciez to widac bylo w kazdym twoim poscie
            ale...

ja osobiscie mysle,ze masz szanse -Gazeta tak juz nudzi ,ze ty ze swoimi
            komentarzami nie dosc ,ze trzymalbys jeden front ideologiczny,ale i jeden
            poziom

• niech Re: >>>A ja z kolei mysle, że roody.. 13.12.04, 14:17
              Jedyna prezna gazeta w miescie... Ona ci chyba w takim razie dildo zastepuje.
              PS. "Mam wlasne zdanie. Pod warunkiem ze je rano w geesie przeczytam." Brawo,
              brawo, panie zenadka.
    • Gość: ,,anonimz102'' Re: Patron pod dyktando IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.04, 18:39
      dzisiaj w szkoole pani piekarska wraz z swoję koleżanka zbierały podpisy w
      sprawie imienia.wyraznie dała do zrozumienia że mamy się pod tym sie
      podpisać.Ze względu na obawy co do mojego dalszego kształcenia w gimnazjum nie
      chcem podawać dokładnych personALIÓW.Rozumiemy ,że imie ,,Pamieci 27-12-1939r''
      jest dobre i nwiazuje do chistori.Lecz jeśli y mamy wybierać wybraliśmy Deyne
      jest to osoba kturą można się pochwalić.teraz są inne czasy i mamy się cieszyć
      a nie ubolewać.Co roku chodzimy i będziemy chodzić na Plac Poległych ale chcemy
      DEYNE
      • Gość: uczeń tomek Re: Patron pod dyktando IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.04, 14:37
        powiem tylko tyle:
        u mnie w klasie na 27 tylko 1 podpisała sie pod tym, że zgadza sie na to imie
        (z samorządu szkolnego więc sadze, że to jest tego główny powód)
        • niech Re: Patron pod dyktando 14.12.04, 14:39
          Na jakie imie? Tomek?
          • Gość: uczeń tomek Re: Patron pod dyktando IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.04, 21:38
            podpowiem jeszcze, że to nie był tomek
            żałosne- tak sądzi
            • niech Re: Patron pod dyktando 14.12.04, 22:01
              No to sie pytam - na jakie imie?
              • Gość: uczeń tomek Re: Patron pod dyktando IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.04, 19:17
                a nie wiesz?
                sądzi że żałosne- żałosne myśle
    • Gość: Jan Cichocki Re: Patron pod dyktando IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.04, 18:18
      Trzeba jeszcze dodać, że nauczyciele mówili: Kazimierz Deyna wybrany przez
      uczniów nie został zatwierdzony, poniewarz wybierali także nauczyciele i
      rodzice. Dlaczego więc wszystkie głosy nie były równe, tylko najważniejsze były
      głosy nouczycieli?
      • Gość: kixx Re: Patron pod dyktando IP: *.acn.waw.pl 14.12.04, 22:04
        a chcby dlatego,ze nauczyciele tam zostana ,a wy nie
    • Gość: lolita :? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 15.12.04, 19:16
      ostatnio robili nam nawet jakiś sondarz żebyśmy sie podpisali pod tym czy
      chcemy czy nie.ode mnie z klasy podpisala sie 1/27 nieźle nie??powiedzieli nam
      że potrzeba nam jeszcze głosów rodziców i nauczycieli żeby był deyna,ale tak
      nie bedzie.nauczyciele w pewien sposób bardzo nas przekonywują do tego aby było
      imie związane z 27.12.1939 ale tylko dlatego że mają tak narzucone!uważam że
      deyna byl by dobry ponieważ w pewnym sensie jesteśmy sportowcami tzn.mamy
      boiska do nożnej i kosza,bierznie,sale itd...no ale ja już sie przyzwyczaiłam i
      mi to wisi jakie bedzie imie:P
    • Gość: Głos podziemia Re: Patron pod dyktando IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.04, 10:33
      Jeżeli chcecie nadać imie "rozstrzelanych..." to może odrazu postawcie nam
      nagrobek na terenie szkoły!!!!!!!!!!!!!
      Co do wcześniejszego komentarza sądzimy że nie musimy sie wstydzić naszej
      szkoły ale, boimy sie że dyrektorka nas nie zrozumie i będzie mieć do nas
      pretensje.
      My musimy mieć jasny wzór do naśladowania, a nie z jakiś hitlerowców zabójców z
      nas chcą zrobić. Jeśli chodzi o pamięć o zdarzeniu wiemy i będziemy zawsze
      pamiętac. mamy nawet ulice "27 grudnia" i plac poświecony temu zdarzeniu
      (trudno o tym zapomnieć)
    • Gość: franek z 2 klasy Re: Patron pod dyktando IP: *.itpp.pl 18.12.04, 21:39
      Co to za imię?Może ofiary wawra?tez fajnie brzmi!!! Czy uczniowie tego
      gimnazjum maja wogóle coś do powiedzenia?
      • Gość: kixx Re: Patron pod dyktando IP: *.acn.waw.pl 18.12.04, 21:47
        ale tylko gdy sa wywolywani do odpowiedzi
        i tylko na lekcjach

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka